Panáček v reality show

X Factor UK 2014: Halloweenská párty s hrozivým twistem! + Rozhodnutí! (rekap + video)

4. Listopad 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=10676 w=615]

Svátek Halloween dorazil jako tradičně i do X Factoru, tentokrát produkce včele s velkým bossem Simonem udělala tuto výzvu ještě zajímavější o velký twist. Jeden soutěžící s nejmenším počtem hlasů musel hned po skončení hlavní sobotní části soutěže odejít. Zabrala na soutěžící hrozba okamžitého vyřazení a podali své maximum v soutěži? V rámci Halloweenského večera zazněly hity od AC/DC, Katy Perry, Michaela Jacksona, Leony Lewis a dokonce muzikálová skladba z Fantoma opery. Speciálními hvězdnými hosty pro tento týden byla skupina The Script, americký zpěvák John Legend a porotkyně Cheryl! Rekap 4. live show a rozhodnutí pro vás opět připravily VojtaP a Merťas.

Ben Haenow

Výběr: AC/DC – Highway To Hell

Merťas: 

VojtaP: Minulý týden Ben celý večer uzavíral, tento týden bylo na něm, aby ho otevřel. Simon se rozhodl, že Bena na pódiu zapojí do akce, aby to nebylo jen o něm se stojanem na mikrofon. Stojan nechyběl, respektive jeho polovina, což zprvu nepůsobilo jako velký progres, ale Ben se konečně rozpohyboval. Po stránce performance mnohem lepší než minulý týden, doufám, že si tuto tendenci udrží i v těch pomalejších věcech. Vokálně v jeho případě pomyslná dálnice do pekla nevedla. Dal do toho vše a zněl parádně, zmákl i ty vypálenější části, na které bych před tím neřekl, že má. Tento risk se vyplatil, Ben ukázal, že zvládne i energičtější věci a zároveň udělal krok vpřed ve zpracování pódia.

Lola Saunders

Výběr: Gnarls Barkley – Crazy

Merťas: 

VojtaP: Lola je na tom s výkony v soutěži jako na horské dráze. Když se něco pokazí, je to většinou díky její trémě, díky které se minulý týden málem úplně zhroutila uprostřed vystoupení. Dá se říct, že „Lola běží o život“, v soutěži ubývá outsiderů a tak se již nemá za čí chyby schovávat. Návštěva přítele jí evidentně prospěla, Lola hodila trému a paniku za hlavu a podala sebevědomý výkon. Nejvíc se mi líbil začátek, v této poloze se vyloženě našla, její hlas zde zněl luxusně, až jsem si říkal, že bych ji ještě rád slyšel v něčem podobně laděném, třeba od Amy Winehouse nebo Duffy. Škoda, že v této poloze nezůstala déle. V uptempo části nebyla úplně intonačně jistá, ale působila sebevědomě, už to nebyla ta hromádka neštěstí, ale téměř profesionální zpěvačka. Jednoznačně její nejlepší vystoupení v soutěži. Uvidíme, jestli se potvrdí heslo „příliš málo, příliš pozdě“ nebo diváci v Lole vidí potenciál a posunou ji dále.

Fleur East

Výběr: Michael Jackson – Thriller

Merťas: 

VojtaP: Fleur byla z tématu nadšená, bylo jí totiž jasné, co chce zpívat – Thriller. Jelikož Brian Friedman v minulosti spolupracoval se samotným MJ, tak si pro ni nachystal původní choreografii. Na Fleur je z hlediska choreografie a show spolehnutí, na jevišti působí jako opravdová hvězda, to vše splnila na 100 %. Show to byla opravdu působivá a choreografie a staging na vysoké úrovni. Ale nakonec jsme přeci jen v pěvecké soutěži, co se týče zpěvu, byla Fleur zatím nejslabší. Hlas Fleur je do Thrilleru až příliš slabý. Na co je zpěvákovi velká show, když celé vystoupení táhne dolů zpěv? Zase jednou se potvrdilo, že pokud si někdo bere MJ, musí to udělat úplně po svém. Tak jako se to s Thrillerem podařilo Jiordan Tolli z loňského australského X Factoru, její touchdown se nedá s verzí Fleur vůbec srovnat.

Jack Walton

Výběr: Leona Lewis – Bleeding Love

Merťas: 

VojtaP: Jack minulý týden dostal docela neoprávněně čočku od poroty, ale vyřazování nakonec ustál. Mel se rozhodla Jacka předvést ve velké baladě, výběr padl na Bleeding Love, kterou mimochodem zpíval ve stejném kole vítěz 7. řady Matt Cardle. Jack narazil na podobný hlasový problém jako Fleur. Stejně jako ona nebude hlasově mít na písničky MJ, Jack si nemůže troufat na Leonu Lewis. Jeho hlas se do písně nehodil, nedošlo ani k žádné úpravě, jak je u Jacka zvykem a na samotném Jackovi šlo vidět, že se necítí zrovna pohodlně. Více, než aby mě vtáhl do takové silné balady, mi ho bylo spíš líto. Tentokrát byly připomínky poroty na místě, ale i tak moc přísné třeba v porovnání s Fleur. Mel doslova utopila Jackův potenciál a vše, co ho dělalo v soutěži odlišným, v krvi.

Jay James

Výběr: Tears For Fears – Mad World

Merťas: 

VojtaP: Minulý týden se to Jayovi v mých očích moc nepovedlo, podle výběru jsem očekával, že zvolí pomalou verzi Garyho Julese a podle začátku to vypadalo, že ano. Začátek vystoupení byl opravdu ospalý a nezajímavý, jakmile došlo na uptempo část, vystoupení nabralo úplně jiný směr, mnohem leopší. Druhá část byla mnohem více strhující a zajímavější, Jay znovu ukázal, že si poradí i s rychlejšími věcmi. Měl bych jen jedinou výtku, musím souhlasit s Cheryl, že tohle vystoupení bych do Halloweenu nezařadil.

Andrea Faustini

Výběr: Take That – Relight My Fire

Merťas: 

VojtaP: Už podle výběru bylo jasné, že nás od Andrey čeká něco jiného, než jsme mohli slyšet a vidět doposud, žádná balada velkých div. Andrea vstoupil na pódium celý zlatý, s rohy a ocasem.  Něco až tak odlišného jsem nečekal ani v nejdivočejších snech. Kdybych letošní řadu nesledoval a někdo mi ukázal toto vystoupení, tak bych řekl, že je Andrea letošní joke act. Splňoval totiž všechny předpoklady, šílený kostým a stage, pohybové nadání na úrovni medvěda Brtníka, ale bylo to zábavné, doslova jsem se nemohl ubránit salvám smíchu. Je Halloween a tudíž to nelze brát tak vážně a s tím do toho Andrea i šel. Když jsem si vystoupení pouštěl podruhé, tak mi dokonce přišlo, že podobný rytmičtější styl Andreovi sedí víc než diva balady. Uvidíme, jak na tohle vystoupení zareagují diváci.

Lauren Platt

Výběr: Katy Perry – Dark Horse

Merťas: 

VojtaP: Zdá se, že se Katy Perry nevyhneme ani o Halloweenu. Cheryl pro Lauren přichystala asi nejtemnější hit Dark Horse. Po jejím medailonku jsem nabyl velkých obav, jestli vystoupení s choreografií ukočíruje, ze záběrů ze zkoušky to tak nevypadalo. Lauren se nakonec s písní, která byla napsaná pro nezpěvačku poprala skvěle, včetně tanečku, který byl nakonec asi osekaný, všechno ostatní vypadalo luxusně. Z výběru, na kterém se nedalo moc předvést, vymáčkla maximum a ukázala, že není „one trick pony“ a poradí si i s něčím mimo její komfortní zónu.

Paul Akister

Výběr: Meatloaf – Bat Out Of Hell

Merťas: 

VojtaP: Paul od začátku pochyboval o tomto výběru a choreografii, což mu dal Simon poté neprávem sežrat. Nakonec se toho ujal s vervou a podle mě předvedl zatím svoje nejlepší vystoupení v soutěži, výběr mu sedl, nechyběla tomu energie a Paul se úspěšně zapojoval do dění na pódiu, jako skutečný performer. Paul znovu ukazuje svou flexibilitu napříč žánry a své dva kolegy ze stáje dnes překonal o parník. U Paula je jasně vidět pokrok, doufám, že si tuto tendenci udrží nadále.

Only The Young

Výběr: Bobby Pickett – Monster Mash

Merťas: 

VojtaP: Je to tady. Only The Young vstali z mrtvých, vzhledem k Halloweenu víc než příhodné. Po minulém týdnu, kdy skončili v rozstřelu, potřebovali podařené vystoupení víc, než kdy před tím a téma jim vyloženě nahrálo na touchdown. Tématický večer pojali opravdu poctivě a vystoupení jako takovému nebylo co vytknout. Na pódiu probíhala nefalšovaná párty, diváci se bavili a celé to, jak po stránce show, tak zpěvu, drželo pohromadě. Po tomhle není možné, aby tento týden znovu navštívili bottom 2, do příště to chce jen houšť a větší kapky, OTY svým comebackem ukázali, že ještě nejsou na odpis.

Stereo Kicks

Výběr: Backstreet Boys – Everybody

Merťas: 

VojtaP: Studená sprcha přišla hned vzápětí a opět z Louisovi stáje. Minulý týden Stereo Kicks ukázali, že umí zpívat a nyní chtějí ukázat, že umí vystupovat, v tomto vystoupení ale neukázali pořádně ani jedno. Jak jsem psal u OTY, že jim to drželo pohromadě, u SK jsme se vrátili opět k velkému zmatku. Čekal jsem větší parádu, ale SK do písně nepřidali nic nového, sólové pasáže byly slabé a celkově to postrádalo větší drive. Stylizace do nemrtvého fotbalového týmu byla nápaditá, dali tak vzpomenout na hromadu devadesátkových boybandů, ti ale alespoň uměli tančit, choreografie a show nebude parketa SK. Tohle bohužel nefungovalo, kluci opět spadli do průměru. SK můžou mít při vyřazování potíže.

Stevi Ritchie

Výběr: Music Of The Night z muzikálu Fantom opery

Merťas: 

VojtaP: Říkal jsem si, kdo nám chybí, nechtělo se mi věřit, že jde Stevi jako zlatý hřeb a ještě s takovou věcí, jako je Music Of The Night z velkého muzikálu. Na poprvé mě Stevi dostal, nádherné využití momentu překvapení. Na druhý poslech už to nebylo tak dobré, Stevi zkrátka nemá hlas, aby něco podobného utáhl, ale oceňuji jeho ambice. Pořád zůstává nejméně kvalitním zpěvákem v soutěži a zároveň také nejméně použitelným do showbusinessu z celé top 16. Stevi si splnil svůj sen, což by mohlo být dobrým vrcholem jeho cesty, ale obávám se, že jeho čas bohužel ještě nenastal, určitě ne tento týden.

Top 3 podle Merťase

1.
2.
3.

Top 3 podle VojtyP

1. Only The Young
2. Lauren
3. Paul

Hvězdný host

The Script – No Good In Goodbye

Merťas: 

VojtaP: Prostor mezi sobotním vyřazováním vyplnila skupina The Script, jejíž frontman působil jako kouč v prvních dvou řadách britské mutace The Voice. Tato irská pop-rocková partička přišla představit nový singl se zajímavým textem. Osobně se mi líbí víc než předchozí motivační Superheroes.

Sobotní TWIST!

Dermot poté přistoupil k odhalení výsledků sobotního hlasování, odhalování výsledků probíhalo klasickým způsobem. V poslední trojici zůstali Andrea, Jack a Lola, což nebylo nutně na základě pořadí. Nejméně hlasů během sobotního večera nakonec získal Jack.

Merťas: 

VojtaP: Jack si podle mě nezasloužil odejít, ale je nutné přiznat, že jeho poslední vystoupení nebylo ani zdaleka jeho maximum. Jestli někdy potřebovali soutěžící předvést maximum, tak to bylo právě teď, když měl jeden odejít již v sobotu bez možnosti záchrany. Jacka zabil hlavně výběr písně, kdy na něm bylo znát, že to není vůbec jeho parketa, z aktuální sestavy celkově nejslabší určitě nebyl, jen trpěl na nedostatek pochopení od své mentorky a produkce. Škoda, že nebyl čas na sing-off, kde by třeba Jack ještě porotě ukázal, že není odepsaný. Každopádně Jackovi šance na uchycení v businessu vidím mnohem lépe než třeba u Andrey nebo u Steviho.

Rozhodnutí

Merťas: 

VojtaP: Spravedlivě k ostatním bych nejraději viděl odcházet Steviho, na jehož úkor už skončil Jack. U něj jsem si na 100 % jistý, že pokud skončí v bottom 2 s kýmkoliv, tak jej porota pošle domů. Jeho vystoupení ale vyvolalo velkou odezvu a tak se dá očekávat, že na jeho štítě skončí další lepší soutěžící. L
V tomto případě to vidím tak, že diváci pošlou do rozstřelu Lolu, která sice podala svůj nejjistější výkon v soutěži, ale asi to přišlo příliš pozdě a v průběhu večera její vystoupení zapadlo. Doplnit ji můžou Stereo Kicks, kteří sice minule vyšli ze svého stínu, ale tento týden úplně nenaplnili očekávání a pěvecky to taky nebyla hitparáda.

Skupinové vystoupení

Katy Perry – Firework

Merťas:

VojtaP: Už to vypadá, že si Katy Perry předplatila pravidelnou reklamu v X Factoru. Finalisté společně zapěli Firework a klidně si vystoupení mohli nechat od cesty. Takhle hrozně nezněli ani minulý týden, přesto sklidili velký potlesk, nejspíš proto, že obecenstvo bylo rádo, že je konec.

Hvězdní hosté

John Legend – Ordinary People/All Of Me

Merťas:

VojtaP: John je doslova živoucí legend(a). :) Jeho poslední velký hit All Of Me se ještě doteď valí ze všech stran. Při živých vystoupeních nikdy nezklame. Stejně jisté bylo také jeho vystoupení v X Factoru.

Cheryl – I Don’t Care

Merťas:

VojtaP: Cheryl nám přišla ukázat, „jak se to dělá“ a zároveň představit novinkový a chytlavý singl I Don’t Care. Cheryl je nepochybně krásná, charismatická ženská, která na pódiu vypadá a pohybuje se jako hvězda. To se vše za doprovodu několika tanečnic a působivé scéně (ze které asi neměli britští epileptici radost) jen potvrdilo. Jen škoda, že ten zpěv nezněl moc živě, což jí dal tisk i diváci na sociálních sítích pěkně sežrat. Ale Cheryl je to ve stylu písně úplně jedno a všechny spekulace o playbacku popřela. Promo singlu udělala slušné a nedivil bych se, kdyby to znamenalo další medailový zářez v oficiální hitparádě, singl se doteď drží v top 5 na iTunes hned ve dvou verzích, tudíž cesta na vrchol by neměla být komplikovaná.

Odhalení bottom 2

Do bottom 2 se propadli Stereo Kicks, které v sing-offu doplní Lola.

Rozstřel

Lola Saunders

Merťas:

VojtaP: Jako první jde Lola. Tohle je přesně to, o čem jsem minule mluvil, takhle se zpívá o záchranu. Lola si vybrala do rozstřelu Arethu Franklin a všechny emoce, které v té chvíli prožívala, dala do zpěvu, čímž dala svůj nejlepší výkon v soutěži a zároveň předvedla první pořádný zpěv o záchranu v této řadě. Byť to mělo pár ne tak skvělých momentů, hlavně ve výškách občas křičela, tak by si Lola zasloužila po tomto výkonu od poroty podporu.

Stereo Kicks

Merťas: 

VojtaP: Myslím není co řešit. SK mě nepřesvědčili ani v jejich zpěvu o záchranu. V jejich podání nezněla Perfect od Pink moc dobře, vystoupení opět haprovalo na sólových pasážích, až tedy tradičně na Jamese, který celou situaci zachraňoval. I tak byla Lola bez debat lepší a podle mě má i větší potenciál v budoucnu v soutěží zazářit, než octopus Stereo Kicks, ti už navíc jeden varovný výstřel od diváků v minulosti obdrželi.

Vyřazování

V tomto případě se porota neshodla. Cheryl i Louis samozřejmě hlasovali ve prospěch svých soutěžících. Mel B se ovšem zastala Stereo Kicks a Simon překvapivě Loly. Porota tak přenechala rozhodnutí na divácích v deadlocku. Nejméně hlasů od diváků dostala Lola.

Hodnocení 3.live show podle Merťase

 

Hodnocení 3.live show podle VojtyP

Porota podle mě rozhodla špatně. V rozstřelu byla jasně lepší Lola, záchranné lano od poroty by si zasloužila, byť sama neměla moc předpoklady k vítězství, ale to SK taky ne. U těch očekávám v rozmezí jednoho až dvou kol opětovnou účast na chvostě, kterou už neustojí. Škoda, že se Lola našla až tento týden, kdy se konečně dostala trochu do formy. Kdyby to tak vypadalo od začátku live shows, mohla být dnes v bezpečí, místo hlasů z lítosti by ji v soutěži držely hlasy za dobré výkony. Stav mezi kategoriemi je značně nevyrovnaný. Cheryl už zbývá jen jedno želízko v ohni a to Lauren, která se tak stala vítězkou v dívčí kategorii a zároveň patří mezi top favority na grand finále. Velký problém má Louis, jehož soutěžící byli v rozstřelu nejvíckrát. Bez ztráty kytičky si zatím brázdí soutěží Simon, zvláště u kategorie starších nebývá taková velká podpora zvykem, dokonce se žádný z nich neocitl ještě v ohrožení. Možná za to může fakt, že většina Simonovi kategorie působí mladším dojmem než zbytek sólistů. Osobně doufám v brzké vyřazení Steviho, který sice pobavil, ale v soutěži už nemá, co dělat.
Jinak měla halloweenská noc svoje vzestupy a pády, celý večer se určitě povedl mnohem více než ten předchozí a v rámci tématu jsme viděli kvalitně provedenou show. Doufám, že kvalitativní vzestup poté, co soutěž ve filmovém týdnu spadla na dno, bude nadále pokračovat. Příští týden už ale nebude pro srandu místo, čeká nás souboj legend, téma je „Queen vs.  Michael Jackson“, což je určitě mnohem lepší téma než původně plánované a zastaralé disco. Ve vyřazovací části vystoupí se svým novým singlem One Direction a britský mužský objev roku Sam Smith. Věřím, že se máme na co těšit.

 

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 31
1
Ludvík
Reagovat

Porota rozhodně rozhodla špatně. Stero Kicks jsou skupina bez budoucnosti z Loly by se něco dalo vyždímat, navíc Lola byla o dost lepší než Stereo Kicks u kterých už diváci po druhé dali jasně najevo, že o osmi člennou skupinu v soutěži nestojí. Předpokládám ovšem, že rozhodnutí Mel B svým způsobem ovlivnilo i to co ji její dítko napsalo na papír… kdo viděl v neděli vyřazování, tak ví…

2
PK
Reagovat

Moje hodnocení (opět s odstupem, musel jsem nechat vychladnout emoce..)
Kdo se mi líbil:
1. OTY – konečně skvělé vystoupení
2. Lola (o ní více na konci)
3. Fleur – show perfektní, pěvecky samozřejmě mnohem horší (nutno ale říci, že pro mě je Fleur alespoň poslouchatelná, na rozdíl od většiny mužských sólistů v soutěži)
Ostatní:
4. Paul – dobrá energie, škoda jen jeho hlasu, který se mi vůbec nelíbí (vím, že se opakuju, ale pro mě je to důležité)
5. Ben – totéž co Paul
6. Lauren – asi její nejhorší výkon, ta píseň se k ní totálně nehodila
7. Jay – musím říct, že rychlá verze této písně se mi ukrutně nelíbí, a navíc každého, kdo Mad World zpívá, srovnávám s touchdownem Adama Lamberta, kterému se ten Jayův výkon absolutně nemohl rovnat
8. Stevie – pěvecky katastrofa, jako show OK
9. Jack – nuda, špatný výběr (jeho minulé výkony byly alespoň zajímavé, i když se mi moc nelíbily)
10. Stereo Kicks – pořád nechápu smysl osmičlenného boybandu, prostě to nefunguje…
11. Andrea – totální omyl, všechno špatně…

Vyřazování:
1. část: Jack sice nebyl nejhorší, ale mně nijak výrazně chybět nebude
2. část: Tak se z této řady pomalu stává můj nejméně oblíbený ročník… Nejdřív Chloe, teď Lola, což byly pro mě dvě nejlepší z celé šestnáctky… Navíc přestávám chápat smysl zpěvu o záchranu, když porota nepodrží toho, kdo evidentně podal mnohem lepší výkon (Lola to dala skvěle, mělo to emoce, energii, SK dali svůj nudný nefunkční průměr).
Nechápu, proč pro Lolu hlasovalo tak málo diváků, pro mě je třeba mnohem lepší než favorizovaná Lauren, a to především v projevu (asi budu sám, ale i vzhledově se mi líbí o dost víc, i když to není důležité, jen detail…). U Chloe jsem to chápal, to byla fakt taková minoritní „lahůdka“, která asi dost lidem byla krajně nesympatická, ale u Loly fakt netuším, navíc ani nepodala žádný vyloženě špatný výkon…
Halloweenské kolo patří k mým oblíbeným (ačkoliv jinak tento svátek rád nemám), stačí si vzpomenout na Cher :), ale v tomto ročníku na něj budu vzpomínat dost naštvaně…
Komu teď fandit? Zbývá mi taková čtveřice: Jay (ale ten jde výkonnostně dolů), OTY (pokud budou předvádět něco v posledním kole), Fleur (působí jako hvězda, ale pěvecky to není nic moc) a Lauren (hlasově dobrá, ale moc mě nebaví), přičemž u všech (možná kromě Jaye, kdyby předvedl ještě něco jako v druhé LS) je to takové „budu fandit jim, protože ostatní jsou mnohem horší“, „menší zlo“, ale moje dvě vyložené favoritky mi už vypadly, škoda…

3
Michal V.
Reagovat

ja treba vubec nechapu, ze takovy zkuseny producent jako Simon mohl dopustit vznik 8mi clenneho boybandu… vzdyt to jde uplne proti rozumu a zkusenostem za poslednich ja nevim 25 let s boybandama…

netusim co tim chtel dokazat…

4
Jai Kudo
Reagovat

Zdravím všechny, po nějakém čase, naplněném hektickými a úžasnými zprávami a událostmi, jsem se konečně dostal k poslechu XF UK…… předem bych chtěl říct, že mě letos sestava XF UK připadá o dost kvalitnější než XF Australia nedávno……tak si to jdu poslechnout…….

5
Jai Kudo
Reagovat

Ben Haenow – zpěv nic moc, žádná větší energie a hudební doprovod hodně slabý
Lola Saunders – vůbec ne špatné! Někdy lepší dobrý pop než špatný rock
Fleur East – slabota, v podstatě všechno špatně
Jack Walton – dtto Fleur
Jay James – souhlas s VojtouP
Andrea Faustini – někdy lepší nebrat se moc vážně
Lauren Platt – dtto Lola, ale možná o chlup lepší
Paul Akister – těžká skladba na rytmus, frázování, slušná práce
OtY – jakkoli nemám rád vokální bandy tak tohle bylo skvělé! Perfektní performance, výborně se doplňovali, skvěle frázovali….awesome job!
Stereo Kiks – a SK předvedli přesně to, proč tyhle bandy nesnáším
Stevi Ritchie – neposlouchatelné
Top3: 1) OtY 2) Paul 3) Lauren a Jay
Bottom3 1) Stevi 2) Jack 3) Stereo Kiks
Vyřazení Loly je hodně velký low blow, ale na to jsme už v těchto soutěžích zvyklí, myslím…. :(

6
VojtaP
Reagovat

Stereo Kicks budou s největší pravděpodobností zpívat You’re Not Alone od MJ. Nevím, jak chtějí udělat, aby jim to v 8 lidech drželo dohromady. Třeba překvapí, jako s Beatles předminule, ale pokud ne, tak je čeká znovu B2. Tentokrát bude kliku ale potřebovat každý, jak už tu někdo psal, Queen a MJ jsou velké legendy a lidi moc nemají rádi, když je někdo kazí.

7
Michal
Reagovat

@VojtaP: no a z toho usuzuji, ze bychom se mohli rozlouvit se Stevim… pac ten neuzpiva ani MJ ani Queeny. Jinak vypadavat uz by se melo jen po 1. Je jich 9 a ve finale 13.12. budou zase 3…to sedi uz..rikam to spravne ne? :)

8
VojtaP
Reagovat

@Michal: Se Stevim do B2 více méně počítám, přesně z tohoto důvodu.
Pokud dobře počítám, tak finále by mělo být právě stejně jako v roce 2010 v top 4, zbývá totiž 6 večerů, včetně Grand finále.

9
Richard
Reagovat

Tak Lola si určitě jetě jedno kolo zasloužila, proti tomu hrozivému nic nezpívajícímu boy bandu je určitě někde jinde. Ale na druhou stranu – možná tím trochu urazím její fandy – You Make Me Feel Like je na ni prostě silný šálek kávy a kdo pamatuje

https://www.youtube.com/watch?v=kYiyEqI0akQ

tak uzná že to nebylo nic moc… A to jí ještě zachraňovalo kroví sboru.

Jinak ovšem ten letošní ročník UK Factoru zatím nestojí pro mě za dívání kromě Lauren… Ta má vzhledem k věku potenciál se někam posunout. To jí ovšem musí vybrat solidní songy a dobře poradit. Což se zatím až tak moc neděje. :-(

10
VojtaP
Reagovat

Tak se potvrzuje, co jsem psal u vystoupení Cheryl, má se singlem dobře našlápnuto k dalšímu prodejnímu zlatu (zatím 49 tisíc). Pokud prodeje do neděle vydrží, bude to její pátý no 1 singl, což se zatím žádné jiné britské zpěvačce nepodařilo. Jen škoda, že měla i lepší singly, které to tak vysoko nedotáhly, taky to vystoupení nebylo tak dobrý, jako před pěti lety.

11
libena
Reagovat

@VojtaP: já budu ráda, jestli jí to klapne na jedničku, přeju jí to. je to „odměna“ za ty hitparádově méně úspěšné singly.
jinak k vystoupení – ona to sice měla předtočené, ale stejně to dala před diváky – o den dřív. takže se z toho nevyvlíkla, že by točila jen tak na kameru, dělá to víc zpěváků, loni např. james arthur, letos už mají své příští nedělní vystoupení natočené one direction…

12
VojtaP
Reagovat

@libena: jen tak na kemeru je to většinou pro Xtra Factor a vypadá to hodně divně. :D Já nemyslel, že by to vystoupení bylo vyloženě špatné (čert vem jestli to bylo na playback), ale mě se Fight For This Love líbilo víc, po stránce choreografie a tak. Jinak z těch jejích starších singlů byl asi vůbec nejlepší Parachute.

To s tím předtáčením není fakt nic divného, i The Script to točili před pořadem, jen u Cheryl to nafoukli. Jak píšeš, pořád je to před diváky na první dobrou, jen mezi tím vyřazováním není čas připravit velký set.

13
libena
Reagovat

@VojtaP: pravdu díš s těmi singly – naprosto souhlasím, bylo to myslím celkově zatím nejlepší období cheryl – včetně úspěchů v x factoru

14
VojtaP
Reagovat

@libena: no, letošní ročník si asi za rámeček nedá, to je fakt. Věřím, že s Lauren ale má velkou šanci dojít do finále, snad se jí to podaří už kvůli Lauren.

15
yeey
Reagovat

@VojtaP: ja teda nechapu, jak si muzete delat nejaky nadeje, ze tam Stevi uz spadne, ani bych se nedivil, kdyby byl ted v poctu hlasu o vikendu nekde na spici:-( ocividne mi na tom jeho udajne „genialnim“ vystoupeni neco unika :-DD bohuzel si tim urcite ziskal spoustu lidi… nadeje si nedelam, jestli tam spadne, budu prijemne prekvapen – bohuzel staci, aby byl v B2 s nekym od Mel nebo Louise a Cheryl, ktera se do nej z nepochopitelnych duvodu zamilovala, ho podrzi, pujde to do deadlocku, Stevi nakonec postoupi a tolik oblibena kontroverze bude na svete, vubec bych se nedivil… tohohle saska se jen tak nezbavime….:-(

16
Michal V.
Reagovat

@yeey: to je teda konspirace :-)

17
Michal V.
Reagovat

rofl jsem uplnou nahodou narazil na nazor „Stereo Kicks should just do a haka“ mno uprimne receno proc ne :-)
jen nevim jestli jsou v anglii novozelandsti rugbiste tak popularni jak si autor prispevku mysli, vzhledem k tomu, ze pristi rok budou hostit WC a novy zeland jsou obhajci

18
yeey
Reagovat

@Michal V.: no neco takovyhho by se nestalo poprvy, neni to jen tak neco vykonstruovanyho :-DD

19
yeey
Reagovat

ted ctu, ze na Paul je podle sazkovek nejvetsim favoritem na odchod… ty se ho fakt chteji zbavit, jen co je pravda… nastesti mam dojem dojem, ze to Simonovi nikdo moc nesezral… navic – na digitalspy foru rozebirali, ze kdyz Paula v sobotu vyhlasili, ze postupuje, hodili zaber na Cowella a on normalne rekl „shit“ :-DD checkoval sem to a fakt to tam je :-DD https://www.youtube.com/watch?v=4Dn-XyXNa7w

20
VojtaP
Reagovat

@yeey: no nevím, Stevimu minule pomohla hodně ta pozice na závěr a moment překvapení, nevím s jakým trumfem by mohl jít do tohoto kola. Když se pokusí o seriózní výkon, tak ani jedno nemá šanci uzpívat a pokud zvolí zase šaškárnu, tak to taky nedopadne, po minulém výkonu už by nemusel dostat tolik hlasů z recese. No, necháme se překvapit. Těch variant, jak může hlasování tento týden dopadnout je pořád hodně.
Ještě k té první teorii. Vzhledem k tomu, že má Simon pořád full house se může stát, že by tam Stevi spadnul s někým ze své kategorie, potom by Steviho podle mě nezachránila ani Cheryl. Simon by nehlasoval a Mel s Louisem už několikrát na adresu Steviho řekli, že nadešel jeho čas, takže by ho taky nepodpořili. Ten deadlock ale hrozí, pokud tam spadne s kýmkoliv jiným. Bude to zajímavé tento týden.

21
Michal V.
Reagovat

@VojtaP: takova dvojice Fleur Stevi by nejenom byla naprosto na miste, ale hlavne by pomohla trochu umravnit Simona…

btw aby nas neprekvapil a nehlasoval i mezi svymi vystupujicimi :-) on je toho schopen

22
yeey
Reagovat

@Michal V.: a to on by podle me hlasoval….

23
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: to asi ne, leda by si chtěl vyzkoušet, jaké je to být v kůži kouče z Hlasu :D ale u něj člověk nikdy neví.
Nejsem si ale jistý tou Fleur, ona zase tak nikomu nevadí, to už tam možná dřív spadne Jay, který si s Benem leze do zelí.

24
libena
Reagovat

@VojtaP: no ale jaye by bylo v této chvíli a v této společnosti spolusoutěžících rozhodně velká škoda! já bych ho ráda viděla v top 5…

25
Michal V.
Reagovat

@yeey: nejsem si uplne jistej jestli jsem ho nahodou nevidel hlasovat mezi svyma soutezicima v US X Factoru… je to tak 70-30 ze jo :-)

26
Monika
Reagovat

Podle me by Simon hlasoval i v pripade sve kategorie. Fleur ma dost slusnou podporu, u sazkovek ma treti nejlepsi kurs po Andreovi a Lauren. No taky se obavam, ze brzo dojde na Jaye, v tomhle kole si ho moc neumim predstavit a vidim to na ohrozeni spolu se Steviem, Paulem a tradicne skupinama.

27
VojtaP
Reagovat

@libena: Taky bych tam Jaye ještě nechal, nejhorší určitě není, ale souhlasím s Monikou, ostatním toto kolo může sednout víc. Víc asi odhadneme zítra podle výběrů. Ještě k tomu Simonovi, asi je schopný se rozhodnout i mezi svými, ale stejně si nemyslím, že by to bylo ve prospěch Steviho, byť s ním má dobrý vztah. Stevi se v hudebním businessu nemá šanci chytit a Simon to ví, i z rozhovorů z Xtra to tak vyplývá, že ho tam má jen pro show.

28
Michal V.
Reagovat

@VojtaP: roli by mohlo hrat komu veri vic, ze mu zvedne rating ;-) ale kdo vi… do Simona asi nikdo nevidi…mozna ani on sam

29
Monika
Reagovat

Andrea Faustini – Somebody To Love
Paul Akister – Don’t Stop Me Now
Lauren Platt – I’ll Be There
Stereo Kicks – You Are Not Alone
Only The Young – Blame It On The Boogie
Ben Haenow – Man In The Mirror
Fleur East – Will You Be There
Jay James – The Show Must Go On
Stevi Ritchie – Bohemian Rhapsody

30
Michal V.
Reagovat

hahahahahahahaha je to legit Moniko? protoze ten Steviho vyber si teda nedovedu predstavit…

ten Jayuv vyber se sice k nemu hodi, ale aby nezacal pusobit na lidi jako uspavac hadu…
a pro Paula to bude taky dost orisek…je to hodne energicka vec a nejsem si uplne jistej jestli je ten spravnej typ

31
Bedy
Reagovat

Novy clanek vydan. Muzete presunout diskuze tam :).

Přidat komentář