Panáček v reality show

X Factor UK 2014: Bylo filmové kolo kasovní trhák nebo propadák? + Rozhodnutí! (rekap+video)

27. Říjen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=10595 w=615]

Týden se s týdnem sešel a na britských ostrovech se opět bojuje o titul vítěze X Factoru 2014. Tentokrát si produkce pro soutěžící nachystala téma filmových melodií. Uslyšíme osvědčené soundtracky z trháků jako Hříšný tanec, Ledové království, Dreamgirls nebo Armageddon a dalších. Jak celý večer dopadl si můžete přečíst v rekapu, který opět pro vás přichystali Merťas a VojtaP.

Jake Quickenden

Výběr: Patrick Swayze – She’s Like The Wind z filmu Hříšný tanec

Merťas:  Jake v minulém týdnu zpíval strašně a zasloužil si minimálně zpívat v bottom two. Ve filmovém týdnu dostává druhou šanci s hitovkou s Hříšného tance. Kdo by tenhle romantický kus neznal. Navíc je zajímavá i jeho historie. Původně tahle písnička měla být pro úplně jiný film. Napsal ho a nazpíval Patrick Swayze a nakonec se mu ho podařilo napasovat i do Hříšného tance. Ale teď už k Jakovi. Krásná a romantická hitovka byla Jakem dle mého zdevastována. Narazil na falešno už hned v prvním tónu. Snažil se, seč mohl, ale byl prostě celý song mimo. Nešlo to a totálně to zabila poslední výška, která byla úplně mimo a jen ukazuje to, že Jake přesluhuje a nemá na to. Ať se radši věnuje modelingu nebo tomu fotbalu, ale zpěv nebude jeho doména. Uvidíme co ostatní, ale Jake by si dnes bottom two zasloužil.

VojtaP:  S Jakem to jde kolo od kola víc z kopce. Čím dál víc mě přesvědčuje, že došlo k chybě a on měl být členem Stereo Kicks a ne sólista. Mimikou, gesty i hlasově klasický sladký boybander. Většina kluků ze SK by se na jeho místě ujala víc. Ještě ke všemu mu Mel šla výběrem vstříc jednoduchou písní, na které se sice nedá moc předvést, ale taky nic velice zkazit. Byla to opět jedna velká nuda, absolutně bez dynamiky a nějakého znatelného vrcholu. Ke konci se ještě Jake tradičně trápil ve výškách, Patrick Swayze musí v hrobě rotovat. Tohle kolo bude nejspíš Jakeova konečná.

Only The Young

Výběr: Charli XCX – Boom Clap z filmu Hvězdy nám nepřály

Merťas:  Tahle velmi nadějná skupina už od začátku live show vcelku strádá, protože jim Louis s produkcí dává špatné songy. Ve filmovém týdnu mají konečně jim hodný song, který se hodí jak ke jménu skupiny, tak je to i hodně známá aktuální píseň, takže by mohli polovit nějaké diváky. Píseň z filmu Hvězdy nám nepřály, právě začíná v podání Only the Young. Až z jinglu jsme se dozvěděli, že skupina musela song nakonec den před live show změnit. No, teda klobouk dolů, že do toho šli takhle naostro. Ale co, i to je výzva. Jenže opět vystoupení bylo komplet narušené ihned po prvních tónech, kdy bylo nad Slunce jasné, že sólové party budou tragédií. Sólově to tentokrát skupina hrubě nezvládla. Ve společných pasážích to bylo dobré, tam jsem si říkal, že možná takhle bych chtěl OTY vidět, ale pak přišla další sólovka a další falešný tóny a bylo to zase v kelu. Je to velká škoda, protože OTY měli parádní song, který mi k nim šel, ale moc se s ním nevyrovnali. Je to tak padesát na padesát.

VojtaP: Konečně OTY dostali současný hit, už jsem se bál, že se budou neustále topit ve vykopávkách. Bohužel pro ně si song vybrali až necelých 24 hodin před vystoupením a šlo to poznat. Největší potíže měli mezi refrény. Refrény se jim podařilo provést hodně dobře, ale harmonie taky nebyly úplně stoprocentní. Holky svoje sóla moc nezvládly, Parisa byla od začátku mimo a Betsy špatně nastoupila a jen tam v rychlosti něco zazpívala v nesouladu s podkladem, jejich společná část před poslední refrénem byla celkově špatná. Skvělé momenty ve vystoupení vzápětí střídaly ty špatné, tudíž to nepůsobilo vůbec konzistentně, spíš nedocvičeně. Velká škoda, jsem si jistý, že kdyby měli víc času, tak by to mohl být klidně i touchdown.

Jay James

Výběr: Adele – Skyfall z filmu Skyfall

Merťas:  Jay s přibývajícími live show vcelku pěkně zraje. V minulém kole dokázal udělat z nudného songu výborné vystoupení a ve filmovém týdnu dostal naloženou už pořádnou kládu v podobě bondovské hitovky, Skyfall. Píseň vyhrála všechny možné ceny, co mohla vyhrát, Oscara, Grammy, BRIT award a Zlatý glóbus. Na prvních místech v hitparádách se držela hodně dlouho, celosvětově se oficiálně prodalo něco kolem 4 milionů singlů a celkově je to parádní písnička z pera Adele. Jak se s ní popasoval Jay? No, osobně mám tuhle písničku moc rád, ale dále si ji asi od Jaye pouštět nebudu. Jay se snažil a rval se od samého začátku, ale Cheryl to v hodnocení vcelku vystihla, že tam chyběla taková ta lehkost a emoce. Jay to tam rval nahrubo, až mi chvílemi v té písni vadila i jeho barva hlasu. Nebyl to zvedák, ale ani propadák. Spíše takový průměr. Čekal jsem větší terno.

VojtaP:  Zde Simon Jaye opravdu hodně přecenil. Vzít si Skyfall je vždy velký risk a ne každému se vyplatí. Jay pro mě v tomto efektním hitu vůbec nezněl dobře, našlo se hned několik falešností a chybělo mi větší napětí. Když někdo zpívá Skyfall, tak musí mít posluchač pocit, že opravdu to nebe brzo spadne, to u mě Jay nezpůsobil. Po minulém týdnu Jay zůstal za očekáváním a spadl tak do průměru.

Andrea Faustini

Výběr: Beyoncé – Listen z filmu Dreamgirls

Merťas:  Andrea v minulém týdnu docela pohnojil song od Whitney. Čekal jsem tenhle týden pokornější song, ale v set listu svítí Listen od Beyoncé a to je teda kláda. Písnička byla napsaná v roce 2006 pro film Dreamgirls. Song je známý ze všemožných talentových soutěží. Osobně ji mám stále nejlépe zafixovanou od vítězky prvního amerického X Factoru, Melanie Amaro. Překonal ji Andrea? Melanii asi překoná jen Beyoncé. Ale Andrea mě hodně překvapil. On Listen totiž dal naprosto s přehledem. Od začátku do konce, plný sebevědomý, song dával s prožitkem, přesně frázoval a celkově to bylo výborné vystoupení. Zpíval se zápalem, se zájmem, prostě takhle se mi to líbí. Jen se mi nelíbil ten jeho pozměněný konec. Tam se do toho trochu zamotal a finální tón změnil ve schodovou stoupačku, protože se snad bál, že to nedal, a tak si musel pomoci s postupnou tóninou. Ale celkově byl Andrea výborný, řekl bych, že to bylo jeho zatím nej vystoupení v live shows a strčil do kapsy své předchozí tři soupeře.

VojtaP: Už po přečtení setlistu jsem věděl, jak tohle skončí a dopadlo to přesně podle mých obav. Nejenže je tohle píseň, kterou už by měl soutěžícím někdo zakázat, protože je venku spoustu úžasných verzí a nic lepšího a nového už se s tím provést nedá, ale Andrea se zase jednou nevyhnul svým největším pěveckým neduhům a nevkusu, což už se asi nespraví, ne že by se o to někdo pokoušel. Přitom velký song se dá zazpívat i bez toho, také veškerá gesta tolik typická pro divu mi u něj spíš než vášeň a emoce připomínají parodii. Bohužel to podle ovací vypadá, že se s Andreou ještě nějaký čas budeme potkávat, minimálně do té doby než mu dojdou tolik efektní skladby a bude muset zazpívat něco, co není od velkých zpěvaček.

Lola Saunders

Výběr: Mariah Carey & Whitney Houston – When You Believe z filmu Princ egyptský

Merťas:  Lola dle mého také zatím překvapuje kolo od kola, i když minulý týden měl song tolik kudrlinek, jako právě vykoupaný čert. Lola vyfasovala píseň z filmu Princ egyptský. Animák to byl sám o sobě hodně dobrý, ale diváky docela zapomenutý. To píseň sice nevznikala lehce, ale nakonec Whitney Houston a Marih Carey vyvýlčili v duetu Oscara. K Lole bych si představoval jiný song, ale docela jí to sedne k hlasu. Jen se bojím toho, že tam bude zase milion kudrlinek. A Lola taky překvapila. Kupodivu kudrlinek moc nebylo. Začátek songu byl perfektní, skutečně jsem si říkal, že se mi to líbilo i víc než originál. Ale jakmile Lola vyšla na to dlouhé molo před sebou, tak se jí hlas zbortil jako domeček z karet. Prostě tu hlavní a velkou část songu hlasově neutáhla. Mnoho falešných a neznělých tónů pokazilo dojem z první poloviny vystoupení. Její vlasová proměna byla zajímavá, ale dle mého ji udělala starší na pohled. Lola má problém se sebedůvěrou, ale v tomto případě bych to neviděl jako problém. Ona prostě na takovouhle kládu nemá hlas. A tudíž song po polovičce nezvládla.

VojtaP: Lola si přes týden prošla menší proměnou vzhledu za účelem získání většího sebevědomí. Z počátku této velké balady se jevilo, že se to podařilo, ale Lola v místě, kde měla začít píseň gradovat, opět ztratila nervy a pak z ní šla jedna falešnost za druhou. Je to velká škoda, Lola má krásný hlas, ale absolutně ho utápí pod tíhou trémy, čímž si sama podrývá důvěru u diváků.

Paul Akister

Výběr: Otis Redding – Try a Little Tenderness z filmu The Commitments

Merťas:  Paul mě od začátku live show moc nebere. Čekal jsem od něj mnohem více elánu a takového zapálení. Zatím mi přijde vcelku chladný a pro mě, jako pro diváka, nezajímavý. Paul se samozřejmě skrze song dostal do svého pěveckého žánru. Try a Little Tenderness je sice z irského filmu The Commitments z roku 1991, ale původ písničky sahá až do roku 1933, kdy ji prvně zpíval Bing Crosby. Jak se s klasikou popasoval Paul? Musím říct, že Paul ji dal dobře. Dal jí trochu nový kabát a šlapal jako hodinky. Hlasově se Paulovi nedá moc co vytknout, i přes malé chybičky byl výborný. Sice mu Mel změnila jeho pódiovou prezentaci, ale já si nemyslím, že to byl Paulův šálek kávy. Abych se přiznal, tak sice to bylo hlasově kvalitní vystoupení, ale jinak mě to vůbec nebavilo a ani ve třetím večeru si mě Paul nezískal. Nevím, vůbec mě jeho vystoupení nebaví a hrozně se po ty dvě minutky nudím.

VojtaP: Mel B se rozhodla vyvést Paula z jeho komfortní zóny a poručila Brianovi Friedmanovi, aby vytvořil kolem Paula velkou show. Podle mě se snažil až příliš. Nezdálo se, že zapojení polonahých tanečnic přineslo patřičný efekt, Paul s nimi nic neprovedl ani jej nepřinutily se více pohybovat. Paul se opět víc než na show soustředil na zpěv, ten nebyl vůbec špatný, dá se říct, že pěvecky na tom byl Paul zatím ze všech nejlépe. Na tom zase strádala show, která pak působila zbytečně. Paul je pěvecká jistota, jen je třeba zapracovat na jeho performance, najít rovnováhu aby se na pódiu něco dělo a dalo se to zároveň poslouchat.

Lauren Platt

Výběr: Demi Lovato – Let It Go z filmu Ledové království

Merťas:  Lauren zatím boduje každý týden a předpokládám, že nejinak tomu bude i tento týden. Proč? Protože Lauren má k hlasu perfektní song. Let It Go z animáku Ledové království zaručuje svižný poslech. Doufejme, že to Lauren nepoloží do pomalejšího tempa. A teďka zase něco k songu. Let It Go je parádní písnička, která opět sklidila významné hudební ceny, vyjma Zlatého Glóbu. Původně ji zpívá Idina Menzel, ale song více proslavila Demi Lovato, která ho nazpívala už koncem roku 2013 a Idina s ním šla na trh až v roce 2014. Od Lauren čekám zvedák… A ten nepřišel. Dokonce bych řekl, že to bylo její nejslabší vystoupení v živácích. Lauren s písničkou bojovala od samého začátku. Moc to neznělo, neprodala svou barvu hlasu, a tak nějak se v tom plácala. Až ke konci se trochu rozjela, ale myslím, že už se to dalo těžko zachraňovat. Osobně jsem čekal od tohoto vystoupení hodně, ale bohužel. Lauren skvělý song nezvládla, tak jak je na její poměry zvykem.

VojtaP: Lauren má se soundtracky velkou zkušenost, nic jiného ještě v live shows nezpívala. Nejdříve Já, padouch, pak Flashdance a dneska si troufla na velkou hymnu z Ledového království, dokonce oceněnou Oscarem. Možná byla Lauren příliš přemotivovaná, v polovině se trochu ztratila a ne vše dala tak, jak nejspíš plánovala. Další vadou na kráse byl silný podklad ke konci. Na druhou stranu tam měla hodně krásných pasáží, přes to zatím nejméně vyvážený výkon Lauren v soutěži, na postup v dnešním slabém večeru by to ale mělo zdaleka stačit. Příště už bych volil u Lauren nějaký větší risk, nerad bych, aby skončila v jedné škatulce, Cheryl s ní hraje až příliš na jistotu a vsází na jednu kartu a to se taky nevyplácí.

Jack Walton

Výběr: Survivor – Eye Of The Tiger z filmu Rocky

Merťas:  Jak je zatím v soutěži mimo hlavní proud. Ačkoliv je na tom hlaosvě dobře a mohl by být mnohem více slyšet a vidět. Jack zatím jede ve středním proudu a profituje z toho, že na něj není ještě tolik upnutá pozornost. První dvě live shows nebyly úplně nejlepší, ale ani zdaleka nejhorší. Jak se porval s ostřílenou, ale velmi nevyzpytatelnou písničkou z Rockyho, Eye of Tiger? Tenhle šlágr je celosvětově známý a je titulní písní k Rockymu 3, kde se věhlasný boxer postavil hrubiánovi Clubberovi Langovi. Dá K.O. Jack songu, anebo song jemu? Já bych to ohodnotil asi takhle. Jack a Mel B vzali Rockymu koule. Já jsem čekal vypalovačky, ale teda to byla hrozná předělávka. Takovej popíčkářskej paskvil jsem dlouho neslyšel. K dynamice samotného songu mi to prostě vůbec nešlo a vůbec se to k tomu nehodilo. Jack má výbornou barvu hlasu, ale zatím v žádném ze třech vystoupení neprodal. Mel B ho ubírá špatným směrem. Jack má rozhodně na víc. Hlasově je výborný, ale tohle byla předělaná hrůza.

VojtaP: Jackovi se podařilo v minulých kolech předvést zajímavou verzi Rihanny a dát nový moderní kabát hitu z osmdesátek. Proto jsem vůbec nevěděl, co od jeho Eye Of The Tiger čekat. Byla to opět Jackova verze, kterou se mu i přes pomalejší rozjezd podařilo vygradovat. V tomto ohledu je Jack naprosto spolehlivý a ukazuje tím svou muzikálnost a zároveň uplatnitelnost na trhu, ta je u něj vyšší než u většiny ostatních, od poroty si takovou nálož nezasloužil, určitě ne v kontextu zatím proběhlých vystoupení. Mám podezření, kam porota narážkami na performance mířila. Byť Jack tvoří zajímavé verze ohraných hitů (jen do studia a nahrát!), tak jeho vystupování na pódiu je pokaždé na stejné brdo. Holky se sice snaží, ale jak se zpěvák nezúčastní, tak celá show kolem spíš než pro něj hraje proti němu. Je dobré, že odmítl návrh Mel na odhalování se na pódiu, taková gesta určitě nepotřebuje, ale i tak by se měl více zúčastnit dění a využít velké pódium, které je tam pro něj a dává mu možnost vytvořit světovou show.

Fleur East

Výběr: Pink, Mya, Christina Aguilera & Lil Kim – Lady Marmalade z filmu Moulin Rouge

Merťas:  Fleur mi také od začátku nepřirostla k srdci. Jako interpretku bych ji asi normálně přešel. Simon ji vybral takový zvláštní song, kde se dle mého Fleur zase moc neprodá, ale budou to spíše opičky a nablyštěná show, kde se bude spíše předvádět než zpívat. Ale i o tom to je. Lady Marmelade je taky už taková starší tetka. Prvně byla nahrána už v roce 1974 a na výsluní ji zase vrátil až v roce 2001 film Moulin Rouge!. Co na to Fleur? Fleur? Za mě říkám, že super. Fleur se mi poprvé v live shows líbila. Měla to šmrnc, bylo to sexy, mělo to grády a vystoupení výborně odsýpalo a mělo to celkově dobrou energii. Vystoupení to bylo parádní. Co se týká hlasu. Fleur se mi nezdá jako někdo hlasově zapamatovatelný. Ta barva hlasu mi tam nějak chybí, abych ji rozeznal. Navíc i v tomto songu ji víc než vydatně v refrénu podporoval vokál a to tak, že se její hlas znovu ztratil pod podkladem. Ale Fleur ve filmovém kole patří rozhodně k tomu lepšímu, co zatím aktuálně zaznělo.

VojtaP: Fleur si opět troufá na velkou spolupráci popových div. Po aktuálním Bang Bang se pustila do klasiky z filmu Moulin Rouge. Přestože Fleur nepatří mezi mé top favority, odvedla skvělou práci. Zpívala, tančila (na vysokých podpatcích), všechno bylo na svém místě a vše se dařilo. Hlasově se mi zdála hlavně v závěru na doraz, ale celkový dojem konzistentního a zábavného vystoupení to nepokazilo.

Stevi Ritchie

Výběr: Kenny Loggins – Footloose z filmu Footloose

Merťas:  Od začátku říkám, co Stevi přišel zpět do live show, že jen tak v soutěži neskončí, protože tihle exoti vždycky diváky baví. Jak je vidno, tak Britové stále nejsou namlsaní exotama. Dle mého by měl ale Stevi hodně přidat, protože už v minulém týdnu se od něj očekávala větší show, ale nakonec žádná nebyla. Song Footloose z roku 1984 byl nominovaný na Oscara, ale ten ve finále nezískal. Tři týdny se ale dokázal udržet v čele americké hitparády. Je to svižná a taneční pecka, která by měla Stevimu umožnit udělat pořádnou show. Pěvecky samozřejmě nic nečekám, ale bude to konečně show? Já si myslím, že Stevi je teda v té zábavnosti těch tří exotů, co v UK byli, zatím nejslabším kusem. Wagner, Johnny i Rylan, to byli showmani. Byla to legrace hozená zvláštním směrem, ale prostě to bylo ok. Stevi se zatím dle mého ne úplně odvázal, i když teda ve filmovém týdnu strčil do kapsy svá dvě předešlá vystoupení. Minimálně v outfitu a pohybu. Ale musím mu také nechat, že se to dalo tentokrát i poslouchat. Oproti jeho ostatním kolegům to tolik netahalo uši. Stevi se prostě baví a diváci mu to žerou. Cheryl má pravdu v tom, že je aspoň uvolněnej oproti ostatním a jede si prostě svou.

VojtaP: Stevi je v soutěži za největšího exota, ale to mu vůbec nevadí. Na tento týden si připravil opět velkou energickou show a dokonce to v kontextu večera bavilo i mě. Brian Friedman pro něj vytvořil opět skvělý koncept. Ne že bych měl potřebu si to pouštět víckrát, ale alespoň trochu odlehčil frustraci z předešlých výkonů. Stevimu nejde upřít, že si vystupování užívá ze všech soutěžících nejvíc. Pěvecky je to ovšem pořád hrůza a v této fázi už by to mělo být o kvalitním výkonu po všech stránkách a Stevi právě v té pěvecké stránce strádá nejvíc. Ani tento týden to však nevypadá, že bychom se s ním měli loučit, hlavně díky tomu, jak si zatím vedli ostatní. Jeho čas se už pomalu naplňuje, v soutěži už chybí největší outsideři a osobně bych mu neodpustil, kdyby na jeho úkor vypadl někdo z těch lepších.

Stereo Kicks

Výběr: The Beatles – Let It Be/Hey Jude z filmu Across The Universe

Merťas:  Osmičlenná skupina kluků zpívala minulý týden o záchranu. Ve svých řadách mají i dobré zpěváky a je třeba sázet na ně, pokud chtějí uspět v tomto ročníku. Ale ono samotná práce s takovým tělesem je dosti náročná. Výběr songu je taky taková berlička, protože si kluci vybrali song z muzikálového filmu Across The Universe z roku 2007, kde je většina písniček od The Beatles. No, spojka dvou mega známých hitů od Brouků nemusí být úplně ono. Ale tady osobně očekávám, že se to klukům povede. Zvládli Stereo Kicks Brouky? Zvládli, a to s přehledem. Respektive nějaké chybičky by se našly, ale celkově klukům pomohlo, že si celé vystoupení udělali podle sebe a odprostili se od mentora jeli na svoje triko. A capella zpěv jim vyloženě, až teda myslím na druhou dvojici, která hodně tahala za uši, ale celkový dopad na diváka musel být výborný. A capella, britská legenda The Beatles, mladí kluci, prostě všechno muselo sednout. Klukům se vystoupení moc povedlo a patří k těm lepším, co jsme večer slyšeli.

VojtaP: Minulý týden byl pro Stereo Kicks kritický. Louis si v Xtra Factoru pustil hubu na špacír a řekl, že o jeho octoband nikdy nestál a za vše může Simon, který je dal dohromady. To je jen další důkaz, že Louis letos absolutně neví, co dělá a zbylé skupiny jsou pro něj příliš velké sousto. Kluci to vzali do své režie a udělali jedině dobře. Začátek v sólech a duetech byl zajímavý nápad, kluci se dobře namíchali a zněli dobře. A cappella část taky výborná. Vypadá to, že se Stereo Kicks konečně našli, konečně předvedli něco, co nepřipomínalo silvestrovské závěrečné vystoupení, ale opravdovou týmovou práci. Nepochybuji, že je tenhle vzestup z popela tento týden zachrání, otázkou je, jestli dokážou příště navázat?

Ben Haenow

Výběr: The Aerosmith – I Don’t Want Miss a Thing z filmu Armageddon

Merťas:  Sympatický řidič dodávky z Londýna je velkým favoritem soutěže, ale zatím jeho vystoupení jsou dobrá, ale ne nejlepší. Třeba dá konečně zvedák se šlágrem z filmu Armageddon, I Don´t Want Miss a Thing od zpěváka s největší držkou na světě, Stevena Tylera. Song ne třeba jinak představovat. Co s ním udělal Ben na závěr filmového večera? Ben se songem neudělal nic moc hezkého. V podstatě Ben nastoupil na pódium, drapnul si mikrofon a zcela suše zpíval. Jestli Rocky s Jackem ztratil koule, tak tady je Tyler ztratil taky a ještě se zmenšila huba. Já bych to Benovo vystoupení spíš chápal jako takovou osobní verzi pro jeho přítelkyni. Jako kdyby si někde doma o samotě k ní kleknul a toto ji zazpíval. Hezké, romantické, ale absolutně se nehodící do této show. Tedy ne minimálně v tomto podání. Působilo to jako osobní verze, ale prostě to bylo celé špatně. Z toho snad mohla mít radost jen jeho slečna a ta víc, co to pro Bena a jí znamenalo. Ben mě tedy zklamal na celé čáře, čekal jsem, že se do toho opravdu opře, ale bylo to suché, nevýrazné, vykleštěné, prostě špatné. Bylo to asi Benovo nejslabší vystoupení v live shows.

VojtaP: U Bena taky proběhla změna na poslední chvíli, a to na jeho popud. Ben odzpíval tradičně skvěle, jeho hlas do písně skvěle sedl a dal jí jiný rozměr. Jen mi u Bena ke 100% zážitku chyběl větší „fyzický“ prožitek a lepší práce s kamerou, jakoby ho stojan na mikrofon svazoval a bránil mu, se odvázat.

Top 3 podle Merťase

1. Andrea Faustini
2. Stereo Kicks
3. Fleur East

Top 3 podle VojtyP

1. Stereo Kicks
2. Lauren
3. Jack / Ben

Vyřazování

Merťas:  Dneska by byla na vyřazení skoro celá desítka. Set list vypadal na první pohled slibně, ale finální realizace byla vcelku tragická. Tam, kde jsem čekal zvedák, to byl propadák a tam kde jsem nic nečekal, to bylo zase ok. Sestavení TOP 3 bylo dost složité. Na první místo jsem osobně zařadil Andreu. Jeho vystoupení bylo dle mého mezi ostatními o kus lepší a mělo aspoň náznak kvality a dech pěvecké soutěže. Stereo Kicks vyhráli s tím, že vsadili na svoje provedení a možná bych se nedivil, kdyby tento týden vyhráli divácké hlasování. A v neposlední řadě mě překvapila Fleur, který se mi konečně líbila. Koho bych ale dneska poslal do bottom two? Určitě Jakea Quickendena. Za kastraci Rockyho bych tam poslal i Jacka. Otázka bude, jak budou diváci reagovat na OTY. Šli mezi prvními, zpívali mizerně a s tím zpěvem to pokračuje už třetí týden. Ale těm bych bottom two nepřál. Zpívat si myslím umí, ale Louis s nimi neumí pracovat.

VojtaP: Včerejší večer se nesl ve znamení průměru. Podle setlistu se dalo předpokládat, že nás čeká hned několik touchdownů, ale nestalo se tak. S bottom 2 tak mám velký problém, protože si dovedu představit, že by tam mohl spadnout kdokoliv, kromě čtyř jmen, co jsem zmínil výše a ani ti nemusí být úplně v bezpečí. Myslím, že v ohrožení je jednoznačně Jake, který v soutěži přesluhuje a možná ani v top 16 neměl jinou funkci než výplň a dále se může rozhodovat mezi Stevim a bohužel Only The Young.

Skupinové vystoupení

Clean Bandit feat. Jess Glynne – Rather Be

Hvězdní hosté

OneRepublic – I Lived

Merťas: One Republic momentálně hýbou světem. Dávkují nám jednu pecku za druhou, jezdí po světě na turné a celkově je to parádní skupina, která dokáže svou rytmickou a parádní hudbou přilákat davy lidí napříč věkovými kategoriemi. Pohodová kapela a pohodové vystoupení zaznělo ve Fountains Studious.

VojtaP: OneRepublic není třeba představovat, tato coloradská partička má za sebou úspěšnou kariéru a podle mě jsou čím dál lepší. Frontman Ryan Tedder je takový malý hudební polobůh, z jeho pera vzešlo nemálo hitů, nejen pro svou kapelu, ale taky pro jiné interprety, mimo jiné také z X Factoru. Pomohl nastartovat kariéru třeba Leoně Lewis a jeho nejnovějším zářezem je hit Ghost, který napsal společně s Ellou Henderson. Skladba I Lived také není žádnou výjimkou, nese se na pohodové vlně. Bohužel zatím video není k dispozici, ale kdo by se chtěl přesvědčit na vlastní oči a uši, může navštívit pražský koncert, který se uskuteční již 14. listopadu v pražské O2 Areně.

Ed Sheeran – Thinking Out Loud

Merťas: Ed Sheeran je made in Britain a možná ho nikdo lepé nedocení než domácí publikum. Megaúspěšný Ed vyniká v baladách a tohle bylo možná lepší než flák od One Republic. Celkově oba aktuální hosté nahodili laťku velmi vysoko. Obě vystoupení byla výborná.

VojtaP: Ed Sheeran aktulně slaví prozatimní vrchol své kariéry s posledním megaúspěšným albem „X“, z kterého přišel představit aktuální singl. Podle mě tato skladba patří spolu se skladbou z filmu Hvězdy nám nepřály „All Of The Stars“ k těm nejlepším na albu. Nic totiž nejde Edovi lépe než balady. Dobrou zprávou je, že Ed také poprvé navštíví Česko a to 12. února a vystoupí ve Foru Karlín v Praze.

Odhalení bottom 2

V bottom 2 nakonec podle očekávání skončil Jake a ne až tak překvapivě Only The Young.

Rozstřel

Jake Quickenden

Merťas: Jake se zase hodně snažil a moc chtěl, aby mu to celé vyšlo. Tentokrát se mu to i občas povedlo a dařilo se mu písničku utáhnout, ale jen místy. Celkově ale zase musím říct, že těch špatných míst hodně ubylo a vystoupení jako celek bylo příjemné. Žádná hitparáda, ale příjemné na poslech.

VojtaP: Jake v rozstřelu jen potvrzuje, že je jako zpěvák hodně slabý, celé to bylo falešně. Alespoň to nervové vypětí rozstřelu do vystoupení dostalo více emocí.

Only The Young

Merťas:  Začátek se zdál dobrý, ale pak se to zase zbortilo celé jako domek z karet. Týpek s vlasama nahoru absolutně song nedával a snad ani jednou nevytáhnul tón úplně nahoru. Tentokrát ani ve společné pasáži nezněli moc dobře a o blondýnce ani nemluvě. Vystoupení nic moc.

VojtaP:  Už jsem nemyslel, že po Jakeovi přijde něco horšího. Bohužel, pro OTY to bylo trápení neviňátek. Stejně jako Jake, celé falešně. Naprosté ztroskotání na výběru písně do sing-offu. Skoro jakoby s Jakem soutěžili spíše o vyloučení ze soutěže než o setrvání v ní. Rozstřely jsou letos zatím vůbec nejslabší, samozřejmě pracují nervy, emoce a adrenalin, ale spoustu soutěžících v minulosti právě z této situace dokázalo vytěžit víc a mnoho z nich si vedlo i líp než v předchozím večeru nebo vůbec v celé soutěži.

Merťas:  Osobně bych řekl, že byl v rozstřelu lepší Jake. Jeho vystoupení bylo poslouchatelnější. Ale obě vystoupení postrádaly hlasovou kvalitu. Takže Jake byl jednookým králem mezi slepými. Vyřazování je však na porotě. Je to otevřené. Porota ale jednoznačně odeslala v poměru 3:1 domů Jakea. Porota věřila v budoucí a dosud nevyužitý potenciál Only The Young.

VojtaP:  Vypadnutí Jakea očekávám už od prvního kola. Jistý potenciál měl, ale neprojevil se jako schopný finalista, byť tvrdil, že se snažil, jeho vystoupení tomu neodpovídala. Měl jsem s ním stejný problém, jako se Stephanii, ta se taky typově hodila spíš do skupiny, ta taky měla na sólo kariéru příliš slabý a nezáživný hlas.

Hodnocení 3.live show podle Merťase

Nedá se říct asi nic jiného než že 3.live show byla v letošním ročníku zatím ta nejhorší. Set list vypadal vážně slibně, ale skutek utek. Téměř všichni dopadli jak sedláci u Chlumce. Letos si stále nedovedu představit, že by to jeden z těchto lidí mohl vyhrát. Začínám asi bohužel myslet, že ten budoucí potenciál, třeba překročit hranice Británie, u nikoho moc nevidím. V letošním ročníku vidím hlavní chybu v produkčním týmu. Mně se zdá, že s tou skvadrou neumí pracovat. Přijde mi, že se spousta věcí dělá jen na efekt, ale hlavně aby všichni vypadali cool, byli napatlaní make upem, všechno se řádně třpytilo, bylo to hodně nasvícené, podkouřené a na pódiu možná co nejvíce krkolomné. Ono dneska vybrat i TOP 3 byl náročný úkol. Letos mi asi schází nějaká lehkost a jednoduchost. Soutěžící hoří na výběrech songů a pak to takhle strašně vypadá. Vypadnuvší Jake zpíval už dvě kola strašně bídně, a ačkoliv v rozstřelu zazpíval dobře, tak jeho vypadnutí ze soutěže není překvapením a ani ztrátou. 3.live show nebyla dobrá show a doufám, že za týden to bude lepší.

Hodnocení 3.live show podle VojtyP

Zatím nejslabší letošní live show máme za sebou a už jen pro dobro soutěže věřím, že už to bude jen lepší. Největší kámen úrazu vidím ve změnách skladeb na poslední chvíli. Návrhy pro další kolo by měli mít soutěžící a jejich mentoři namyšlený několik kol dopředu, i když se neví, jestli se tam dostanou, na nácvik by jim pak zbylo mnohem víc času. Tento nedostatek se projevil nejvíce u OTY, kterým se to také vymstilo a pokud nepředvedou podobný obrat, jako tento týden Stereo Kicks, nejspíš se budeme muset s nimi rozloučit.
Příště nás čeká Halloweenské kolo, které bývá většinou kreativně nejpůsobivější a spoustu soutěžících zde vystupuje ze svých komfortních zón, což by letos mohlo být ještě víc ku prospěchu. Doufám, že nás čeká kvalitní Halloweenská párty a ne žádný horor.

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 63
1
Ludvík
Reagovat

Žebříček Vojty se mi líbí daleko víc než ten od Merťase, ten se mi nelíbí vůbec… vidět Andreu na první příčce mi vypaluje zornice :D

Reagovat

@Ludvík: :-D :-D Já si ale fakt myslím, že z toho večera byl asi nejlepší. Když si každý vymažeme osobní antipatie, tak byl nejlepší. :-D

3
yeey
Reagovat

jj, taky si myslim, ze Andrea byl bohuzel proste nejlepsi, neda se svitit :-) dokonce mi znel prirozeneji nez obvykle, jako vydareny vystoupeni bych jeste klidne videl Paula… obvykli favorite Ben a Lauren zklamali – Benovo podani tyhle pisnicky bylo vykastrovany, nemelo to zadny koule nebo vyraz a jeste se u toho blbe culil, asi sem jeho rockovy schopnosti znacne precenil…:-)) Lauren to taky zrovna moc s prehledem nedala… to je teda letos sestavicka :-D

4
Monika
Reagovat

Pro me je letosni sestava skvela. Je tam celkem dost soutezicich, kteri me zajimaji plus Jay mi samozrejme vyvazi zbytek a kdyz k tomu vezmu, ze je prave u Simona, tak me to spojeni tesi dvojnasob.
Naopak za desnou nudu jsem povazovala predchozi rocnik, vitez jasny od zacatku, totalne to ztratilo napeti i chut soutezit, byla to jen takova povinna jizda od zacatku do konce. Neprozivala jsem to, vsak proc taky, stejne se soutezilo jen o druhe misto. Plus me tam az do konce souteze iritoval usak Nicholas a Sam me desne nebavila. Mam k ni podobny vztah jako popsal pekne Honzad. Zpivala excelentne, ale nikdy jsem nemela z ni husi kuzi a ani jsem si nikdy nepustila zadne vystoupeni znova, uplne me mijela. Porad to byly jen kopie bez pridane hodnoty, karaoke verze, byt precizne zazpivane, pro me malo…

5
yeey
Reagovat

btw taky uz me zacina rozcilovat cela kategorie Overs jako celek, ten nadstandartni pristup od produkce v porovnani s ostatnima kategoriema zacina byt az moc zrejmy… :-) otravnej nafoukanej mentor (bohuzel to tam ma vsechno na povel), precenovana Fleur (proc zrovna ji je dopravan luxus vzdy byt vzdy vyhlasena jako prvni – ze by kolem ni chteli vytvorit auru favoritky? navic z ni furt dokola delaji chudinku kvuli tomu komentari od Mel), Ben (kterej bohuzel ne a ne naplnit, co od nej cekam), „namornik“ Jay (k nemu uz jsem se tuhle, myslim, vyjadril celkem podrobne:-)) a uchyl Stevi (taky jiz dostatecne rozebran)…

v sobotu sli navic 3 ze 4 v posledni ctyrce (minulou sobotu 2 ze 4)… Cheryl se zatim s holkama ke konci poradu ani nepriblizila, Mel krome „zlatyho hrebu“ prvni live show (Earth Song-Andrea) rovnez ne a kluci vzdy zahajuji – holt si to Simon umi zaridit a ani se nesnazi to zakryvat :-))

6
Michal V.
Reagovat

hmm rek bych, ze leccos o sobotnim kole vypovida fakt, ze jediny vystoupeni, ktery jsem si byl ochoten pustit podruhe bylo to Steviho a to snad asi jen proto abych si uzil trosku energie a zabavy na podiu

btw ten rozstrel byl naprosto prisernej…s klidem mohli poslat oba a jeste jim nekoho klidne pribalit na cestu… zaclanecu je tam jeste dost…

jinak jak jste se do me onehde opreli…ja Steviho nejak extra neobhajuju, jen rikam, ze kdyz to porovnam s tim zbytkem tak to vlastne takova hruza neni a aspon dostane brit kotel zabavy navrch… mozna je to na zamysleni vsem ostatnim soutezicim, protoze je to teda sbirka, ze lonska sestava byla proti nim plna Pavarottiu

7
jab
Reagovat

@Michal V.: Tak mě přijde, stejně jako Monice, letošní sestava zajímavější. Loni tam byla favoritka start-cíl (ale aspoň to byla dobře vypadající sympaťanda, pěvecky skvělá to jo, ale hudebně mě kdovíjak nebrala), z celé finálové 12-tky jsem vyloženě fandil pouze Lukovi a Abi (a to ani jeden z nich nebyl zrovna kdovíjak spolehlivý, i když Luke v závěru hodně zabral), občas dokázlai mile překvapit Tamera nebo Rough Copy. Zbytek mě, přestože většinou to byli kvalitní zpěváci, příliš nebral. A to ještě nepočítám, jak dlouho se tam držel tragéd Sam. Letos mi přijde, že tam těch zajímavých lidí je víc a hlavně…chybí jasný papírový favorit.

8
yeey
Reagovat

@jab: zajimavy lidi sou jedna vec, jenze kdyz od nich neprichazi zajimavy vykony, tak je to tezky :-))

9
PK
Reagovat

Moje velmi stručné hodnocení.. Co se mi líbilo:
1. Lola – první část naprosto super, druhá část horší, ale dojem mi nezkazila
2. Fleur – nemusím ji, ale tohle dala dobře, zábavné, nic mi tam nevadilo, dobře zazpívané
Zbytek pro své velké zklamání z večera radší hodnotit nebudu :-)
S vyřazením souhlas, ale pořád tam mám hrozně moc lidí, které bych hned vyhodil…

10
VojtaP
Reagovat

@jab: přidávám se k vám, taky mi to přijde letos sympatické tím, že není jasný favorit a sestava mi přijde zajímavá. Jen se zkrátka nedaří ten jejich potenciál podchytit a naplnit. Možná je dobrý, že si toho všiml i Simon, taky jsem od něj nečekal kritiku Bena, to se jen tak neděje, že by si střílel do vlastních řad. Věřím, že s dalšími live shows to půjde nahoru, první live nasadila laťku vysoko.

11
DJ Vlado
Reagovat

Třetí finále bylo výkonnostně natolik slabé, že se mi ani nechce sestavovat žebříček. Na první místo by mi už tradičně vyšla Lauren (hh. jsem zvědav, jestli dám někdy na první místo někoho jiného :-D), ačkoliv to bylo její zatím nejslabší vystoupení, tak tam i přes chyby měla pár pěkných míst, navíc ona má tak silné osobní kouzlo, že je radost jí chyby odpouštět :-) Druhé bych (pro mě překvapivě) dal Stereo Kicks, jakkoliv e nemusím, tak na mě konečně působili kompaktně a jejich podání Beatles bylo rozhodně zajímavé (i když s jejich počtem mám pořád problém). Slušné výkony dále předvedli Ben, Paul, Fleur a Jack, zbytek byl těžký průměr až podprůměr. Samostatnou kategorií je Andrea, který možná pro někoho zazpíval výborně, pro mě však ten člověk čím dál víc představuje esenci absolutního zpěváckého kýče a nevkusu, v čemž mu konkurovat může pouze australský Tee. S vyřazením Jaka souhlasím, už tam dlouhodobě přesluhoval, ovšem jest z něčeho nemám radost, tak z toho, jak Louis likviduje Otíky, chjo a takový ta partička měla potenciál :-/

I přes mojí kritiku však souhlasím s Monikou a jabem, že letošní řada je mnohem zajímavější než loňská, především díky samotným soutěžícím a absenci jednoznačného favorita (ne, rozhodně nevěřím, že jím bude ten italský opičák). Vloni to postrádalo napětí kvůli „svaté dvojici“, která ostatní v počtu hlasů válcovala (což se navíc dalo čekat od začátku), z nichž mě hudebně ani osobnostně neoslovoval ani jeden, akorát s tím rozdílem, že Sam jsem aspoň respektoval, ale Nicholas mi svou nudností a absencí osobnosti i trochu vadil. Navíc kamenem úrazu bylo vyřazení Melanie a Josepha v JH, kteří měli velký potenciál „svaté dvojici“ konkurovat. A i když ve finále bylo pár zajímavých lidí (Luke, Tamera, Abi), tak si všichni mohli nechat jenom zdát o tom, že by „svatou dvojici“ ohrozili. Právě proto mě letos baví, že je to celé otevřené a vítěz není dopředu daný (pro vyvážení loňské Top 2 bych si přál, aby se letos o titul poprali Lauren a Ben, tzn. zatímco vloni to byla starší ženská vs. mladý cucák, tak tohle by bylo mladá holka vs. starší chlapák:-)

12
Merťas
Reagovat

Jako je samozrejme pravda, ze vloni to nebylo uppne napinave a Sam to drtila od sameho zacatku, ale aspon ty kola mely nekolik dobrych vystoupeni. Tady mame treti live show a nikdo zatim neudelal ppradne vystoupeni, ktere by nas posadilo na prdel. ;-) Je samozrejme lepsi, kdyz ten favorit od zacatku neni, je to aspon napinave. ;-) Ale proste mi na tu hvezdnost sougeze chybi kvalitnejsi vystoupeni. Zatim je to docela nuda.

13
Bedy
Reagovat

@Merťas: No já myslím, že v první i druhé Live nějaká hvězdná čísla byly ne? :D … 3. Live se nepovedla.. na tom se asi shodneme všichni… ale myslím si, že ty první dvě za to vážně stály :).

14
Frantiszek
Reagovat

@DJ Vlado: Že mě to nenapadlo dříve. Perfektní srovnání Tee- Andrea.

Ještěže už je Jake pryč. Ale ten Stevie pořád ne a ne. Tak lide britský, vzpamatuj se.

15
Lucas
Reagovat

To je pro mě až moc drsný přirovnání :D Tee je podle mě jedinečnej, na toho se nedalo koukat už vůbec. Andrea měle několik skvělejch momentů, mně se hodně líbil v Bootcampu a i když to s projevem občas přehání, nikdy to nebude takovej děs jako Tee :D

16
Michaela
Reagovat
17
PK
Reagovat

Já s tím srovnáním obou řad souhlasím – připomíná mi to i situaci v Austrálii, kde minulý ročník naprosto ovládla Dami (podobně jako Sam ten britský), zatímco aktuální nedávno ukončený ročník neměl žádného velkého favorita… Ještě by to chtělo, aby nakonec ten vyrovnaný souboj vyhrál benjamínek soutěže Lauren stejně jako v Austrálii Marlisa a podobnost by byla dokonalá :D (a vlastně by mi to nevadilo, Lauren je určitě mezi třemi, kterým fandím aktuálně nejvíc :) )

18
yeey
Reagovat

no muj pohled je nasledujici a predesilam, ze se snazim byt maximalne neutralni a nezaujaty:-)) ze se Andrea v TUTO chvili jevi jako nejvetsi favorit, se tu asi nemusime prit, to by bylo lhani si do kapsy… jestli to potvrdi, je otazka do dalsich kol… pokud si vzpominam, minuly rok to s tou Sam zase tak jasny po 3 live kolech nebylo – nechci kecat, ale tou dobou za hlavni favoritku platila spis Tamera, ktera byla na vrcholu po 3 vydarenych uvodnich kolech (hlavne Beneath your beatiful a Listen), dal uz to vyznivalo vic a vic pro Sam, zvlast kdyz Tamera spadla necekane do B2 a zpetne se z vysledku ukazalo, ze vlastne zadnou favoritkou (bohuzel!!) nikdy nebyla… to v zadnym pripade nechci porovnavat Andreu a Tameru, Andrea je celkove tip ala Sam… spis tim chci rict, ze se ted uz bude pro Andreu lamat chleba, tohohle jednotvarnyho baladiera mu lidi dlouho zrat nebudou – tak jako Sam, ktera v 4. a 5. tydnu tusim totalne rozsekala disco week a big band week (pamatuju si jak neuveritelne dala New York, New York) a nikoho uz nenechala na pochybach, ze si kraci pro vitezstvi… jestli chce Mel s Andreou vyhrat, mela by mu ted dat naky rychlejsi veci, nebot si uz hodne lidi stezuje, jak dava samy balady (to samy bylo i u Sam-zprvu)… technicky neceho sviznejsiho Andrea schopnej urcite je a mozna by to i pro ucastniky tyhle diskuze bylo o dost poslouchatelnejsi bez tech kreci, ksichtu a afektu u tech velesongu…:-D Mel podle me staci trochu premyslet (nebo se podivat o rok zpatky) a muze si dojit pro pohodlny vitezstvi… to tam ma jeste porad Paula, u kteryho tipuju od Britu rovnez velmi slusnou podporu (jeho lehka nevyraznost Britum doposud nikdy nevadila:-DDD)

19
Monika
Reagovat

Marja, jen ne nic rychleho pro Andreu, videt tancit ustrelene kecky, tak asik neusnu:-))) At radsi jen stoji a moc se nehybe…..Pro me je Andrea unikat osklivosti, jsem jeste neco tak ohavneho nevidela, bez ironie, tohle se mi narodit, tak se z toho nevzpamatuju do konce zivota. Uz jsem toho teda videla dost, ale aby nekdo ve dvaceti vypadal na ctyricet, takovej pripad snad neznam….Plus k tomu ty buzy pohledy na Mel, chudak:-))) Stylisti mu taky nakladaj, asik se predhani ve tvorbe nejstrasnejsiho outfitu, ta posledni kosile mu sekla, ruskemu carevicovi:-))) I kdyz pominu tohle vsechno a fakt jen posloucham, je to silene, neda se to vydrzet, milion kudrlin, k tomu motorovka, velka namaha, srani tonu z podzemi, prisernost nevidana. Nechapu, kde bere vubec nejake hlasy, poustela jsem ho sve mamince-duchodkyni skoro a ta z nej blila uplne stejne jako ja. Pro me to neni zadnej dobrej zpevak, takovej Josh Krajcik, nebyl taky krasavec, ale v porovnani s Andreou to byl pan zpevak., Tomu ja rikam silnej hlas, co dokaze zazpivat vse s noblesou a lehce. Andrea se silene trapi pri zpevu a je to znat na mimice. Josh to daval levou zadni a jeste bilionkrat lepe.

21
PK
Reagovat

@Monika: „srani tonu z podzemi“, to je hodně dobrý :D :D :D

22
jab
Reagovat

@Monika: Nemálo jsem se pobavil :-D. Doufám, že už jste to s maminkou stačily vyvětrat ;-).
Nicméně já bych ho taky rád vytrhl z těch velesongů a dal mu třeba nějaký britpop nebo alternativní rock, třeba by tam ty tóny ze sebe tak nepřirozeně nedávil.

23
VojtaP
Reagovat

@jab: třeba se něčeho takového dočkáme už příště. Brian v Xtra mluvil o tom, že všichni soutěžící by měli dělat něco, co není u nich zvykem. Dokonce prý za ním přišel Stevi, že by chtěl dělat baladu. To si myslím, že ho může buď odrovnat nebo posunout ještě o jedno kolo dál. Uvidíme, co se objeví v setlistu.
Každopádně až Andrea přijde s něčím jiným a zazpívá normálně tak se i můj hřbet ohne :) Bohuže si myslím, že to bude podobný nezmar jako ten Tee. :/

24
yeey
Reagovat

FYI tema live show 5 – Girlbands vs boybands … hm, to zas budou samy Spice Girls, Girls Aloud, 1D a Backstreetboys, cucham dalsi „vydareny“ kolo :-D

25
Bedy
Reagovat

@yeey: Taky jsem někde četl.., akorát že bude souboj The Pussycat Dolls (Nicole Scherzinger) a Girls Aloud (Cheryl).., ty dvě se asi vážně nemusí :D.
Ale vzhledem k tomuto tématu.., no tak to tipuji songy od Spice Girls, možná Fifth Harmony. Boybandy to budou mít snazší, těch je známějších víc :D. Čekám Backstreet Boys.., a vzhledem k tomu že jsme v Británii i Take That a Westlife .., nejúspěšnější boybandy v UK. No a samozřejmě nesmíme zapomenout na Simonovi 1D :).., no na to jsem teda zvědavej :D.

26
Michal V.
Reagovat

kokos stevi a balada….tak to si fakt nedovedu predstavit…

ale vetsinou exoti vyleti po prvnich relativne povedenem serioznejsim vystoupeni, takze pokud by ta balada byla pravda, tak beru za 100% jistotu ze leti

27
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: zase pokud by mu to nějak náhodou vyšlo, tak na jeho úkor vypadnou další relevantnější soutěžící.

@yeey: toto téma zase nemusí být vůbec špatné. U soundtracků jsme měli očekávání zase moc vysoko a jak to dopadlo. U boy a girlbandů se klade důraz hlavně na hity a ty se osvědčily v první live show. Jako vždy to bude o výběru a daném pojetí.

28
Bedy
Reagovat

@VojtaP: Taky si myslím, že se můžeme dočkat vícero skvělých výkonů či touchdownů… jak říkáš, vždy je to o výběru songu.. :) a divil bych se kdyby nezaznělo něco od 1D, zrovna v tomto pořadu :D.

29
Michal
Reagovat

Takze tento tyden twist uz v sobotu… double elimination… jeden jde domu v sobotu a druhy v nedeli :)

30
Michaela
Reagovat

@Michal: Zdroj? Prosím.

32
Michal
Reagovat

@Michaela: jj ten a pak na digitalspy.co.uk a na dailystar.co.uk … bude to zajimavy.. konecne by mohl i vypadnout Steve :)

33
Michaela
Reagovat

Když já nevím, ale v tomhle vypadávání hned v ten den je to všechno trochu ošemetné. Ti, co budou vystupovat poslední, dostanou méně hlasů … Nerada bych takhle ztratila Jacka nebo OTY …, Lauren to snad dá tak jako tak.

34
Michal
Reagovat

@Michaela: tj.. je to risk… i kdyz hlasovani bezi uz od zacatku poradu.. tak snad to nedopadne nijak katastrofalne. Uvidime koho daji na konec tentokrat no.

35
Michal V.
Reagovat

steviho :-D

kazdopadne jestli vypadnou 2… myslim, ze konecne poleti, ale mozna jeste pred nim vyleti nekdo nevyrazny v tu sobotu

36
Monika
Reagovat

Ja si myslim, ze je vyhoda jit posledni, jeste to nikomu nikdy neuskodilo…Jen si vzpomente na ruzne talenty u nas, hlasovani hned po skonceni poradu a ten posledni vetsinou i vitez, casu je vzdycky dost, to nema na hlasovani vliv.

37
VojtaP
Reagovat

No, ten twist je ošemetný. Může to vyburcovat k lepším výkonům, kdo do toho nedá vše, tak si tam nezaslouží být, podle Simona. Na druhou stranu se jim to může vymstít a nakopat je to do zadku, když vypadne někdo z první linie favoritů. To už tu taky bylo, že diváci zapomněli hlasovat – každý asi ví, kterou konkrétní dvojici z minulosti myslím. Osobně doufám, že sobotní vyřazování nepřežije Stevi, bylo by to asi nejspravedlivější.

@Monika: Taky si myslím, že to moc roli nehraje, i v tom britském Talentu postupují většinou dva poslední semifinalisté a tam jsou taky výsledky hned ten večer. Spíš bych řekl, že problém budou mít ti, co půjdou na začátku, navíc Dermot určitě vyhlásí nějaké to varování s odpočtem, před tím bude reklama a nějaké rozhovory, takže času bude i tak dost.

38
Monika
Reagovat

Tak ono to bude nakonec jinak, odzpivaji vsichni zpevaci a teprve pak zacne hlasovani, ktere bude trvat 10 minut a nasledne jednoho vyhodi.

39
Michaela
Reagovat

Cheryl napsala a Jay James sdílel na Instagramu: „This sat on Xf 1 person will be voted off immediately after only 10 minutes of voting …“ Asi z toho 2x nadšená není.

40
Michaela
Reagovat

@Monika: Takže to bude docela slušná mela …! :-(

41
yeey
Reagovat

hmm takze si Simon opet nasklada svoji kategorii na konec, aby mohl hned po jejich vystoupenich za tepla spustit hlasovani… :-DD na zlaty hreb tipuju Fleur a holky a kluci pudou hezky na zacatku :-DD

43
Monika
Reagovat

Andrea – hnusnej song ale na Andreu se tesim:-)))) doufam, ze budou tanecky:-)))))
Jack – sakra, tady se hodne bojim, ocekavam pruser, muj prvni dojem bylo..coze? to jako fakt? vzdyt to nemuze dopadnout dobre….ale opet drzi tradici vsech live prenosu, absolutne nevim co z nej vyleze..opet nejmene odhadnutelny vysledek
Paul – konecne neco rychlejsiho, snad me neuspi jako obvykle a konecne budu vedet, ze je vubec v soutezi
Lauren – tohle ji sedne perfektne, na to se tesim, ten song mam i rada a klip jeste vic
Lola – nemam rada ten song vubec a obavam se, ze ani pro Lolu to nebude prave orechove

44
Michal V.
Reagovat

omg prooooc dali music of the night zrovna stevimu? :-(

to bych si docela rad poslechl v nejakem kvalitnim podani….

jinak je to takova smes veci co znam, ale nedovedu si predstavit jak je zrovna dany interpret muze podat a veci, ktery mi podle nazvu nic nerikaji… takze da se rict, ze od tohohle vecirku zrovna moc necekam…jiz opet…

45
Michal V.
Reagovat

proboha ted jsem si dohledal to co dali oty a to jako seriously?….

nevim proc, ale mam pocit jak kdyby letos tu soutez nevrazdili ani tak soutezici jako spis produkce s tema jejich vyberama pisnicek…

46
Monika
Reagovat

OTY – jejich styl, ktery me uplne miji, takze ani nevim co na to rict:-)))
Stereo – no, nevim, to zavani docela problemem..nemyslim si, ze to daji dobre
Ben – pro me neni Ben rocker a nelibi se mi v rockovych vecech, nemam rada umele tlacenej chraplak, vic mu sedi pomalejsi veci, tohle me asi bavit nebude, ben je na to prilis samponovej:-)))
Fleur – ufff, tak tady vazne nevim, bud to bude pruser nebo touchdown
Stevi – hmm, hmmm, hmmmm, co s tim provede:-))))))
Jay – to by mohlo byt dobre, slysim ho v tom

47
yeey
Reagovat

no kluci a holky to schytali jen co je pravda….:-/

48
Michaela
Reagovat

@Monika: Paul a Andrea, nevím, nevím, songy nejsou moc oposlouchaný, je to trochu něco jiného … Ale je mi to fuk. Jack? Chudák. Myslím si, že se ho snaží zničit. Už minulý výběr nebyl pro něj a tady se obávám toho samého. Navíc, ta písnička vůbec nemá halloweenskou tématiku. Myslím si, že pokud to nedopadne, tak může jít domů už v sobotu nebo si v neděli zazpívá o záchranu. Pokud by to nějakým zázrakem dopadlo, tak to odnese Paul …, což by mi plně vyhovovalo. Ale nedokáži si v tom Jacka představit.

Holky. Také jsem si řekla, že by to mohlo Lauren sednout. Myslím si, že je to potenciální touchdown. Tu Loly písničku také nemám ráda, ale myslím si, že jí tam sedne její barva hlasu, ale pokud zapracují nervy, tak to nedá, je strašně nespolehlivá.

Overs – Líbí se mi písnička pro Jaye, naprosto ho v tom vidím. Myslím si, že Ben bude moc tlačit na pilu. Pro Fleur dobrá volba, myslím si, že jí to, pro mě bohužel, posune do dalšího týdne. Stevi, netroufám si hodnotit, ale skladba se k němu hodí.

Groups. OTY – no, je to písnička, na kterou nedávno natočili videoklip a stále koluje po Youtube. Myslím si, že se jim to povede, myslím si, že si to užijí, ale jejich postupem si jistá nejsem. A co že to zpívají ti kluci? Hm, hm …, to se mi také nehodí na Halloween, ale asi by jim to mohlo sednout.

Nejvíce ohroženi? Jack, Paul, Lola, OTY a Stevi.

49
VojtaP
Reagovat

Hodnocení výběru si nechám až do Bedyho článku, ale výběr je to zajímavý. u hodně lidí nevím, co čekat.

50
Monika
Reagovat

@Michaela: Jestli jsem se bala minule u Jacka, tak ted to vidim jeste hure. ten vyber zni silene, to snad ani nejde zazpivat dobre ci si to upravit. Leona ma hlas jako malokdo. No, budou to nervy, vubec kdyz se bude vybirat B3, bohuzel, vypada to, ze by tam mohl spadnout. Na druhou stranu ja od nej vubec nic neocekavam, takze muze jen prijemne prekvapit.
Imho v ohrozeni dle playlistu by mohl byt: Jack, Paul, OTY, Stereo, Stevi a Lola. No to je celkem dost lidi:-)))

51
Michal
Reagovat

Zdravim… do pul hodky vydam clankem k vikendu a setlistu… diskuze pak muzete smerovat tam :)

52
Michal V.
Reagovat

@Monika: stevi a oty jsou podle me na zaklade daneho vyberu naprosta tutovka do B3…

53
Monika
Reagovat

@Michal V.: No ja nevim Stevie me sokoval vyberem, rikam si, ze Simon urcite vi, co dela, ze mozna chystaji nejakou kulisarnu….Neverim, ze by mu to Simon daval kvuli zpevu, tam bude neco schovane:-))))

54
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: ona ale bude jen bottom 2 v neděli, jeden vypadne hned v sobotu po 10 minutách hlasování.

55
Michal V.
Reagovat

@VojtaP: mno Monika psala o B3 tak jsem se prizpusobil… jinak jsem ofc pochopil, ze nekdo leti uz v sobotu a v nedeli bude klasicka B2

56
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: jj, v sobotu žádný sing-off nebude. Hlasovat se bude až všichni odzpívají a po 10 minutách hlasování zastaví a jeden vypadne, pak se hlasování znovu obnoví. Simon chce tímto twistem soutěžícím udělat bububu, aby je vyburcoval a nedošlo na další „horrendous“ výkony.

57
Michal V.
Reagovat

@VojtaP: coz kdyz si nekdo zvazi prvni 4 live shows je naprosto na miste :-), ale jak jsem psal o neco vyse…stejne za ty vykony z vetsi casti muzou porotci/produkce sami…

58
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: to každopádně. Mají dobrou partu soutěžících, klidně polovina má šanci to vyhrát, ale ty výkony tomu zatím nenasvědčují. Jdou jim málo na ruku, to už pak ten dotyčný soutěžící nenadělá nic.

60
Ludvík
Reagovat

OTY mají skvělou písničku… Viděl jsem jejich video na YT.. Těším se

61
Bedy
Reagovat

@Michal V.: Já byl s prvními dvěma Live nadmíru spokojen.. :) 1. Live byla nejlepší za dlouhé roky ze všech prvních Live.. a 80. léta mi taky moc nevadila.. :)

Jediné co stálo za starou belu bylo minulé filmové kolo.., snad se to teď nebude opakovat :D.

62
Welcome
Reagovat

I think you’ve just captured the answer peclretfy

63
Vinnie
Reagovat

Okay I’m cocnnived. Let’s put it to action.

Přidat komentář