Panáček v reality show

X Factor UK 2014: 1.live show: Jeden z nejlepších startů díky number one hitům! + Rozhodnutí! (rekap + video)

14. Říjen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=10469 w=615]
It’s time… to face… THE MUSIC! Dlouhoočekávané živé přenosy ostrovního X Factoru jsou tady! Porota, ve složení Simon Cowell, Cheryl Fernandez-Versini, Mel B a Louis Walsh, si vybrala své tři nejlepší koně, kteří se v následujících týdnech utkají o vítězství. Do poslední a nejdůležitější fáze soutěže však tentokrát postoupilo hned 16 finalistů, z toho čtyři, kteří se do užšího výběru v předchozích kolech nevlezli a pomocí divoké karty dostali druhou šanci. V prvním kole bylo zvoleno široké téma, kdy se zpívaly hity, které se někdy dostaly na vrchol hitparád. A jak vlastně první show dopadla, zazněl nějaký touchdown, má soutěž superfavorita? Samé otázky. Na ty se vám pokusí odpovědět zkušený tandem Merťas a VojtaP, společně s nimi se totiž vrací i pravidelné rekapy! Neváhejte a čtěte dále.

Odhalení divokých karet

Fanoušci spoilerů nejspíš už dávno tušili, kdo kýžené záchranné lano v podobě divoké karty dostal. V podobě předtočeného videa nám produkce jen potvrdila, co se skrývalo za nejhůře střeženým tajemstvím Británie. Součástí twistu s DK bylo, že si mentoři nevybírali z vlastní kategorie, ale sobě navzájem. Simonovi vybírala Cheryl, té zase vybíral Louis. Čtvrtou skupinu pro Louise vybírala Mel B a té zase Simon. Kdo tedy divoké karty dostal?

Za kategorii starších 25 – Stevi Ritchie, šanci zazářit v Live shows také dostala dříve favorizovaná Lola Saunders a Jack Walton. Až do Bootcampu sahá DK pro Overload Generation.

VojtaP: S divokými kartami jsem spokojený tak napůl. Rozhodně bych oželel účast Steviho, který má spíš komediální než pěvecký talent a podle mě se do showbusinessu nehodí ani jako exot, pokud bude nadále postupovat, bude to vždy na úkor někoho zajímavějšího. Cheryl měla nejspíš další slabou chvilku nebo chce záměrně sabotovat Simonovu kategorii. Stejně tak bych oželel účast Overload Generation, dalšího generického a úplně zbytečného boybandu. Mel, jeden osmičlenný snad stačí, ne?
Zvážíme-li kategorii děvčat už od bootcampu, Louis to neměl vůbec lehké. Nakonec zvolil Lolu. Byť od castingu moc světlých momentů neměla, v LS se zkušnou mentorkou klidně může zazářit. Simon prokázal Mel velkou službu, když poslal dál Jacka, který měl (imho) postoupit přímo.

Merťas: Overload Generation od Mel úplně ústřel mimo. Cheryl vybrala Simonovi nejspíš z pomsty komedianta, aby ho oslabila. Louis to měl asi nejtěžší u holek, ale Lola mi nijak nevadí. Nejlepší výběr asi učinil Simon, který protlačil do už tak napěchované kategorie kluků dalšího těžkotonážního soupeře. Takže s wild card se naložilo polovičatě. Mohlo to dopadnout lépe, ale taky hůře.

Hlavní show

Paul Akister

Výběr: Ella Henderson – Ghost

VojtaP: Paul je jeden z letošních dvou comeback actů. Loni se mu nepodařilo projít přes Louise (což ostatní porotci dávají Louisovi neprávem až moc sežrat). Letos se Paul vrátil v mnohem lepší formě a působí mnohem sebevědoměji a odhodlaněji. Mel dala Paulovi poměrně nedávný number 1 hit od mé favoritky numero uno Elly Henderson. Nejdříve jsem si výběrem nebyl moc jistý, přeci jen to není úplně to, čím ohromoval doteď. Paul Elle ovšem neudělal vůbec ostudu, Ghost je skvěle vystavěný song, už jen sám o sobě odvádí půlku práce. Paul otevřel live shows solidním výkonem a ukázal se zase v trochu jiném světle a jeho hlas se kupodivu do písně skvěle hodil.

Merťas: Jako první otevřel celou velkou dvouhodinovou show, Paul Akister. Paul dostal do vínku aktuální hit, který ještě vcelku nedávno držel první příčku, Ghost od Elly Henderson. Přiznám se, že jsem si tuhle písničku úplně zamiloval a v kombinaci s Paulem jsem očekával jedno z nejlepších vystoupení večera. Pak mě zarazilo, že jde jako otvírák. No, na krále večera to nebylo. Ač si myslím, že Paul má v sobě ohromný potenciál, tak Ghost v jeho podání nebylo to pravé ořechové. Bohužel to není song, kde by Paul prodal svoji specifickou barvu hlasu, ale dle mého se hlas ztrácel. Poté mu výrazně vypomáhali vokalisté. Také si myslím, že přidal občas zbytečné kudrlinky. Celkově mě Paul nepřesvědčil, čekal jsem mnohem víc, ale doufám, že ještě postoupí dál, protože má na to, aby mohl zpívat i jiné, pro jeho hlas lepší písničky.

Lola Saunders

Výběr: Sam Smith – Stay With Me

VojtaP:  První divoká karta Lola se uvedla jako dáma ve večerní róbě a na rtech píseň od Sama Smithe. Lola je nepochybně lepší zpěvačka než Stephanie a Chloe, její velkou překážkou jsou nervy. Její nervozita šla slyšet celou dobu písně a bránila tak předvést plnohodnotný a vyrovnaný výkon. Takto občas tlačila na pilu tam, kde to nebylo potřeba. I tak bych její výkon označil za její druhý nejlepší po castingu.

Merťas: O vyřazení Loly se hodně mluvilo a Cheryl se to dávalo hodně sežrat. Nakonec dostala divokou kartu a momentálně je třeba se soustředit na aktuální působení v live show a zahodit minulost. Stay With Me je také čerstvá záležitost, tudíž hodně diváků má možnost srovnávat. Lola se v tomto vystoupení rozjížděla velice pomalu, něco jako parní lokomotiva. Řekl bych, že v začátcích udělala několik hlasových chybek, až falešných tónů. Možná nervozita? Ale postupně se obrušovala, postupně přidávala sebevědomí do kotle, že ke konci svůj hlas velmi dobře rozeznívala a na povrch se dostával její krásně barevný a originální hlas. Ale dalo to velkou práci, než se tak stalo. Lola je na dobré cestě, jak s hlasem dál pracovat. Vystoupení bylo dobré, hlavně od poloviny a má na to hlasově, aby šla dál. Ale uvidíme, co další soutěžící.

Overload Generation

Výběr: Katy Perry – I Kissed The Girl

VojtaP:  Mel B měla při výběru divoké karty pro Louise nejspíš nějakou slabší chvilku. Jinak si nedovedu představit, proč proboha živého posunula až z bootcampu další klon One Direction, když o klony nikdo nestojí a navíc už jeden boyband v soutěži je. Výběr netřeba komentovat, o výběrech Katy Perry v soutěžích toho bylo napsáno už dost. Jediná kdo se s Katy Perry vyšvihl až na touchdown byla Reigan Derry v prvním kole letošního australského X Factoru s Unconditionally. Overload dopadli nepřekvapivě tragicky. Čekal jsem, že se alespoň pokusí o tanec, ale moderní boybandy přeci netančí. První adept na vyhazov.

Merťas: Dnes budou mít všechny boybandy veliký problém, One Direction vládnou světu a každá nová skupina vypadá, jako někdo další, kdo se jim chce připodobnit. Overloadům to do značné části jde hodně. Hlavně někteří kluci se podobají velkým bratřím a ve vystoupení nepřinesli nic, co bychom už někde neviděli. Navíc od začátku jeden z kluků nasadil falešně a to se pak neslo celým vystoupením. Společné pasáže ok, tam by se dala najít nějaká harmonie hlasů, ale sólově je to špatné a celkově jako skupina je to nezajímavý objekt. Pokud nenajdou něco odlišného, tak budou první na odstřel.

Jay James

Výběr: Sigma ft. Paloma Faith – Changing

VojtaP:  S výběrem pro Jaye jsem si z počátku vůbec nebyl jistý. Taneční hit, ve kterém hostuje Paloma Faith není zrovna ve stylu, kterým se Jay v soutěži dosud reprezentoval. Nemohl jsem se mýlit více. Jay zněl parádně, celé vystoupení si sám náležitě užil od začátku do konce, to byla radost sledovat. Jayovi se risk vyplatil. ukázal, že není jen zpěvákem tklivých balad, ale že se dokáže i odvázat a podat energické vystoupení. Už teď se těším, s čím přijde příště.

Merťas: K Jaiovi jsem ještě během show nenašel cestu, a tak nějak ji stále hledám. Ale po první live to bude asi jiné. Jay nasadil od začátku jednoznačné tempo, hlasovou tóninu a barvu a v té se držel po celé vystoupení. I z poměrně ucajdaného songu vymáčknul maximum a Jay odzpíval výborné vystoupení. Hlavně ten hlas byl parádní. A když k tomu přidám, že je to fakt chlap, který je hezký na pohled, takový dobrák, tak by nějaké hlasy nejen za zpěv mohl nalovit.

Stephanie Nala

Výběr: Bread – Everything I Own

VojtaP: Stephanie byla už od bootcampu ve své kategorii za outsidera. V live show se jen potvrdilo, že na sólovou kariéru má slabé sebevědomí a hlasově to taky není žádná hitparáda. Byť má velmi zajímavou barvu hlasu, je těžké pro ni vybrat song, aby z ní nešel jen teplý vzduch jako tentokrát nebo posluchači nepřipadal jako hlas pětiletého dítěte. Stephanie se hlasově trápila, nakonec si to postupně dokňourala do konce, ale důvod k radosti díky komentářům poroty neměla. Simon měl pravdu, líp by se Stephanie vyjímala ve skupině. Tam se nemusí spoléhat jen sama na sebe a týmová práce dodá člověku vždy větší sebevědomí.

Merťas: Stephanie potřebuje pořádně nakopnout sebevědomí a lehké vedení Cheryl. Ale ono i to vedení Cheryl se nemusí mnohdy vyplatit. V první live show ji vybrala takovou nenáročnou, nevýraznou písničku, na kterou může Stephanie doplatit. I přes to, že hlasově nebyla vůbec špatná, vyvarovala se chyb, jen prostě zapadla do koloritu písně. Vystoupení spíše působilo jako podklad v horkém létě u nějakého stánku na koupališti, kde z rádia line nějaký hlásek slečny, která bude přesně takhle nenáročně až podkresově zpívat. Vystoupení neurazí, ale ani nenadchne.

Jack Walton

Výběr: Rihanna – Only Girl

VojtaP: Simon prokázal Mel B velkou službu, když jeho divokou kartu udělil Jackovi. Podle mého názoru měl postoupit už přímo a ne až dodatečně. Jack si přeprodukovanou skladbu od Rihanny upravil podle sebe do klidnější akustičtější polohy s kytarou a hned z toho byla úplně jiná píseň. V jednoduchosti je krása. Jack předvedl zatím nejkomplexnější vystoupení. Zasloužená divoká karta.

Merťas:  Jacka byla škoda, že nešel dál, protože má velmi dobrou barvu hlasu, naštěstí ho zachránila divoká karta. Obvykle jsem velkým fanouškem netradičních a zcela odlišných aranžmá zaběhnutých songů, ale tady jsem extra nadšený nebyl. Respektive jsem se s vystoupením nedokázal ztotožnit. Myslím, si, že Jack se ve vystoupení zase trochu hlasově utopil, svůj hlas dal odiv jen několikrát a poté byl obklopen vokálem, anebo jinou elektrickou podkresovou doplňovačkou. Myslím, že Jack má na víc. Dle mého je hlavně potřeba, aby prodal hlas. Tady ho neudal. I když má všechny dobré předpoklady k tomu, aby byl popstar.

Chloe Jasmin

Výběr: Britney Spears – Toxic

VojtaP: Chloe jedni milují, druzí nenávidí. Přesně takovou výraznou osobnost produkce do show potřebuje, navíc zpívat umí, proto mi přišly její postupy logické. Já se osobně řadím k té druhé části. Chloe není zrovna můj cup of tea od úplného začátku, její přílišná teatrálnost mě spíš ruší než aby doplňovala celkový dojem. Od její jazzové verze Toxic jsem čekal něco výjimečného. Chloe byla evidentně nervózní a šlo to vidět i slyšet, v druhé polovině vystoupení se nápad vyčerpal a začala mě trochu nudit.

Merťas: V dnešním uspěchaném světě by se měla originalita spíše cenit než hanit. Chloe je svá a vyčuhuje z davu a to nedá mnoha novinářům spát a šijou do ní hlava ne hlava. Chloe si to docela bere. Pravda je taková, že divák ji buďto miluje nebo nesnáší, není nic mezi tím. Po svém si předělala hitovku od Britney, Toxic. Na první přehrání jsem nadšený nebyl, ale po vícero zhlédnutí musím říct, že to bylo výborné vystoupení. Stylizace do staré doby, výborný hlas, prostě celkově hodně povedené. Taková jednohubka. Je ale otázkou, jestli diváci v moderních rytmech mají chuť na žánrovou jednohubku.

Stereo Kicks

Výběr: Katy Perry – Roar

VojtaP: Nápad s osmičlenným boybandem šel vždy mimo mě. Jestli mají šanci se uchytit je těžké říct. Pravdou je, že jejich harmonie neměli chybu, v sólových pasážích jsou si jednotliví členové taky jistí. Problém je, že to stále působí, jakoby se sólisté sešli, aby si spolu zazpívali, nepůsobí jako vůbec tým. Je jich zkrátka příliš moc a působí to zmateně. Stereo Kicks nejspíš budou nadále postupovat, Louis s nimi bude mít ale moc práce, aby to nevypadalo každý týden stejně.

Merťas: Osmičlenný boyband naznačuje, že s tímto tělesem nebude úplně nejsnadnější práce. Ale dle mého to v live show bylo všechno jinak. V hitovce Roar od Katy Perry se vsadilo na dva charismatické hlasy, které vystoupení táhly a k nim se poté přidal zbytek. Dobře spolu ladili, sólově to bylo velmi dobré, a na to, že se na songách od Katy Perry festově bourá, tak kluci to zvládali s přehledem. Sice tady nemůžeme mluvit o nějaké závratné hlasové kvalitě, ale byla to show a zábava. I na to se dneska musí hrát. Byli určitě lepší než Overload.

Stevi Ritchie

Výběr: Ricky Martin – Livin La Vida Loca

VojtaP: Stevi se mi nikdy moc nelíbil. Možná může být pro někoho zábavný, u mě je to na hranici trapnosti. Nevím, co se zrovna Cheryl honilo hlavou, když jej vybrala jako divokou kartu, ale asi nic kloudného. Výběr něčeho podobného jako je Ricky Martin jsem čekal. Jak by řekl Pal’o Habera, byl to grc. Jediný zábavný prvek byla sto dolarová bankovka s vyobrazením Simona.

Merťas: Tak už víme, kdo bude asi v letošní řadě zastupovat pozici Wagnera, Johnnyho a Rylana. Bude to Stevi. Osobně si troufám říct, že to je i pomsta Cheryl Simonovi, že mu přihrála takové torpédo. Simon z toho asi nadšený není, ale pronesl jednu velmi zásadní věc. Stevi možná přežije v soutěži déle, než holky od Cheryl. Všichni máme v holé paměti Rylana. Simon bude určitě kvalitně kalkulovat. Vystoupení? No, lepší je se podívat, než komentovat. Jedno zhlédnutí vypoví o všem.

Lauren Platt

Výběr: Pharrell – Happy

VojtaP: Náladu mi hned spravila Lauren. Osobitá verze ohraného hitu Happy mě znovu přinutila se do písně zaposlouchat, aniž bych měl pohnutky okamžitě přepnout jinam. Takhle se to dělá! Vzít si notoricky známou věc a předělat k obrazu svému, žádný pokus o karaoke. Mělo to nápad, mělo to švih, bylo to čistě zazpívané, byl to TOUCHDOWN! O letošním černém koni soutěže je tuším rozhodnuto.

Merťas:  Lauren je možná mezi holkama jednou z favoritek. Když jsem ale viděl set list, tak se mi její song nezdál. Happy mě rádia tak ukrutně znechutila, že po jejím poslechu vážně happy nejsem. Ale Lauren tomu songu pro mě dala trochu jiný rozměr. Byl mnohem snesitelnější. Lauren zpívala samozřejmě velmi kvalitně, možná mohla mít lepší oblečení a ne ze sebe udělat skoro až vzhledově nějakou dvanáctku, ale celkově to byla dobrá sázka originalitu a jiné aranžmá. Vystoupení se povedlo, ale ze židle mě to nezvedlo. Bylo to dobré, ale těším se na jiné její vystoupení.

Blonde Electra

Výběr: Kim Wilde – Kids In America

VojtaP: Už když jsem slyšel v medailonku řeči o jednorožci zvracejícím flitry, dělalo se mi opravdu mdlo. I bez tohoto vyjádření bylo už předem jasné, že to bude freak show, jak se na pořádný joke act patří. Holky nezklamaly, celé to bylo více o show než o zpěvu a že to byl pořádný cirkus. Zajímalo by mě jakou barvu měla pilulka, kterou si při vymýšlení tohoto vystoupení všichni zúčastnění, včetně Louise, vzali.

Merťas: Tahle dvojka mě štvala od samého začátku, co jsem je viděl. A přesně jsem věděl, že se do live dostanou, protože mají na to pořádnou řachu. Není pochyb o tom, že blázni letošní řady budou tyhle dvě ségry. Je to pořádná freak show. Ale mám to asi jako porotci, nějakým zvláštním způsobem mě to bavilo

Ben Haenow

Výběr: Simon and Garfunkel – Bridge Over Troubled Water

VojtaP: Stejně jako Steviho vystřídala úžasná Lauren, blondýny z Londýna vystřídal stejně dobrý Ben (pro oba výhodná výchozí pozice). Výborný výběr pro Bena, jeho nakřáplý rockový hlas maximálně vynikl v minimální aranži. Balzám pro moje uši. Řeči Mel B byly neopodstatněné. První live show a hned druhý TOUCHDOWN!

Merťas: Jestliže někdo v letošním ročníků dřímá v hlase originalitu, tak je to Ben. Velmi sympatický řidič dodávky je skrytý a skromný talentovaný zpěvák, který by zůstal přehlédnutý. Parádně a rockově zastřený hlas má to správné koření a tah na branku. Ben je můj osobní favorit a doufám, že se mu povede dojít daleko. Ovšem nesmí to pokonit Simon a rvát mu jen cajdáčky. Ben zvládne i něco, co má pořádné koule.

Jake Quickenden

Výběr: Robbie Williams – She’s The One

VojtaP: Jak řekl Simon, Jake se dostal do nezáviděníhodné pozice, šel zpívat po Benovi. Zatímco Benův hlas mě fascinuje a strhává, ten Jakův mě nechává naprosto chladným. V jeho hlase chybí něco zajímavého, jeho podání , alespoň u nás stokrát omleté, balady od Robbieho, nebylo ničím výjimečným. Takové průměrné nudné karaoke.

Merťas: Abych se přiznal, tak já Jake nemusím od samého začátku. Zdá se mi vyloženě jako umělka, která jde do soutěže vydrtit divačky s cajdákama a na to vsadil jednu jedinou kartu. Nejspíš se mu to asi povede, že pár kol zůstane, ale pokud nepřidá na hlasu, tak i ta děvčata nebudou posílat hlasy. V Live mě jeho podání Robbieho šlágru nenadchlo. Něco tomu chybělo, jak řekl Simon, nějaký moment, u kterého by si člověk řekl wow nebo jo, teďka mě přesvědčil. To tam prostě nebylo. Navíc se to neslo pomalu v jedné tónině a nebylo to vůbec výrazné.

Fleur East

Výběr: Meghan Trainor – All About That Bass

VojtaP: Fleur jsem si poprvé všiml až na bootcampu, proto jsem si také myslel, že její cesta soutěží nebude mít dlouhého trvání. U Simona doma ale zazářila a předvedla energický výkon. Zopakovat svůj úspěch se pokusí dokonce s aktuálním hitem číslo jedna od Meghan Trainor. Byť je song momentálně nejhranější (čímž už mírně otravuje), neznamená to, že je vhodný do soutěže. Fleur vytvořila dobrý cover, ale vyloženě nezazářila, píseň k tomu vlastně ani nedává žádný prostor. Díky repetitivnosti refrénu už v druhé polovině Fleur značně nudila.

Merťas:Fleur se také pustila do poměrně provařené písničky a nevedla si vůbec špatně. Musím opakovat jen to, co říkala porota. Všechno ji sedlo úplně dokonale. Oblečení, choreo, celková stylizace a provedení celého vystoupení. Ovšem, jsem dneska asi hluchý nebo nevím, zase se mi v tom ztrácela barevnost hlasu Fleur. Nějak jsem ji nemohl rozpoznat. Myslím, že má hlasově na lepší song. Tohle bylo dobré, ale asi stylově či žánrově ne můj extra šálek kávy a domnívám se, že Fleur by měla na víc.

Only The Young

Výběr: mashup Elvis Presley/The Beatles – Jailhouse Rock/Twist n Shout

VojtaP: Jestli by měl ze skupin někdo dojít nejdál, jsou to Only The Young. Jsou mladí, sehraní, zpívají bezchybně a do soutěže přináší svěží vítr. Soutěž nikdy neměla tak silné zástupce smíšených skupin. V mashupu od Elvise a Brouků hlasově ani po stránce show nezklamaly. Mashupy jsou zrádné tím, že se vystoupení může zhroutit jako domeček z karet. Vystoupení OTY bylo konzistentní a zábavné od začátku do konce. Good job! Jen škoda, že mají mládí přímo v názvu a dostali nejstarší songy. Louis by si měl dát pro příště pozor, čím bude OTY prezentovat, chce to něco, co by skupina měla dělat i po soutěži aby oslovila mladé publikum, něco hip a cool.

Merťas: Největší favorit v Louisově stáji, který má na to, aby došel nejdále, tak dle mého zklamal na celé čáře. Přes velký potenciál skupiny bylo vystoupení v Live zadupané do země a znělo jako karaoke. Tahle skupina vynikala originalitou a tím, že dělala songy nově a po svém, ale tady dostali nabito starou klasiku a od prvních chvilek mi to přišlo divné, nezajímavé a pro mladou generaci naprosto nedostačující. Snad jim to diváci nedají sežrat, protože potenciál tam fakt je, ale nemůže to být v tomhle podání.

Andrea Faustini

Výběr: Michael Jackson – Earth Song

VojtaP:  Předem oznamuji, že šílenství kolem Andrei nechápu. Andrea má dobrý hlas, bohužel jeho zpěv je plný zlozvyků a nevkusu, stejně na tom byl i Tee v australské verzi. Andrea se od Teeho liší pouze tím, že je to takový sympatický exot s dobrým hlasem. Earth Song není nic, co by mohlo fungovat na tak malém prostoru a jeho podání opravdu muselo Micheala v hrobě donutit k neuvěřitelným rotacím. Uvidíme, co se bude dít dál, ale pochybuju, že bude Mel Andreu směřovat k odbourání nevkusu v jeho zpěvu. Jeho pasování na vítěze porotou beru stejně jako u Teeho, a to s rezervou.

Merťas: Andrea se mi zalíbil hned na začátku, od té doby jsem predikoval, že tenhle „italský medvěd“ dojde až do live shows a že z ní jen tak nevypadne. Earth song je zrovna píseň, kterou od Krále Popu rád nemám, ale Andrea se snažil, seč mohl a pro mě to vystoupení bylo dostačující a hodně dobré. Narval tam emoce, prodal svůj hlas a valil song ve výborném tempu. Mělo to šťávu a od diváků měl suverénně nejhlasitější a nejdelší ovace. Nejlepší na závěr.

Top 5 podle VojtyP

1. Lauren Platt
2. Ben Haenow
3. Only The Young
4. Jack Walton
5. Jay James

Top 5 podle Merťase

1. Ben Haenow
2. Andrea Faustini
3. Lauren Platt
4. Jay James
5. Chloe Jasmine

Vyřazování

Merťas: Vyřazování bude velice zajímavé. Jistotu dalších kol mají jen někteří a i ti favorité si nemohou být ničím jistí. Vypadnout může takřka kdokoliv. Soutěž mají opustit dva soutěžící. Já bych na odstřel viděl Overload Generation a moc mě nevzala Stephanie Nala. Ovšem jsme také zvědavý, jak se diváci potážou s Stevi Ritchie a Blonde Electra. Uvidíme.

Společné vystoupení TOP 16

Hvězdní hosté

Pharrell Williams

Merťas: Happy a celého Pharrella mám z rádia plné zuby, takže tohle není úplně moje parketa. Tento styl hudby mi prostě nesedí a neustále v každé té tónině slyším Happy. Asi averze. Ale fanoušci si přijdou určitě na své.

Taylor Swift

Merťas: Taylor je také sice ohraná jako VHSka s Rambem za totáče, ale stále je pro mě snesitelnější než Pharrell. Obě vystoupení hvězdných hostů bylo zajímavé, ale nemyslím si, že by z těchto singlů udělali number one hity.

Zpěv o záchranu

Merťas: Dermot téměř ke konci Result show začal vyhlašovat, jak se věci mají. Jeden s nejméně diváckých hlasů vypadává hned. Dva další s nejméně hlasy si zazpívají o setrvání před porotou. Nejméně diváckých hlasů ukořistilo sesterské duo Blonde Electro. A porota musí dál rozsoudit Overload Generation a Staphinii Nala.
VojtaP: Přímé vyřazování nepřežily Blonde Electra! Pro mě celkem šok, ale příjemný. Čekal jsem, že joke act ještě toto kolo přežijí, blonďaté duo si asi opravdu s britskými diváky nesedlo.

Overload Generation

VojtaP: Kdybych měl podle zpěvu o záchranu jednoho zachránit, tak nezvolím ani jedno číslo. Overload mi téměř zničili moji oblíbenou baladu, v duchu jsem si říkal, ať už přestanou. Při poslechu mi působili fyzickou bolest.
Merťas: Já tyhle týpky nemůžu už ani v rozstřelu. Od prvních tónů až po ty jejich outfity. To je jako nová móda, že chlapy budou nosit skoro minisukně? No, mám rád experimenty, ale tohle je za hranicí. Hudebně je to bezcenné. Tahle skupina mi přijde naprosto zbytečná, postrádající jakoukoliv originalitu a možnost dělat něco jiného, než být jen kopií One Direction. Individuálně hlasově slabí a celkově tragédie. Ať už Stephanie zazpívá jakkoliv, Overload musí z kola ven.

Stephanie Nala

VojtaP: Stephanie byla opět nemastná neslaná, i když zněla líp než v hlavní show, její výkon byl opět hned zapomenut. Tentokrát by mohli udělat výjimku a vyhodit tři čísla.
Merťas: No, ani Stephanie moc nevyšla ze stínu svého v live show. Zase to byla pomalu jen taková podkresovka k nějaké letní činnosti. Třeba k hezkému a horkému večeru na pláži. Vystřiženo jak z klasického romanťáku. O fousek to bylo lepší, ale kdyby proti sobě měla „těžší“ hlasovou váhu, tak by letěla. Jenže má proti sobě extrémně slabou skupinu a já věřím, že porota bude mít rozum a Stephanii v soutěži zanechá. Aspoň se na ní hezky kouká, má charisma a věřím v nějaký lepší potenciál.

Merťas: No, porota nakonec zase tak jednoznačná nebyla. Skončilo to 2:2. Ve finále to bylo ale chvilku strachu z nějakého překvapení, ale konečné odhalení, kdo měl nejméně hlasů, překvapující nebylo. I britský divák nebyl tentokrát hluchoň a nejméně hlasů dostali Overload, zcela zaslouženě.
VojtaP: Naštěstí se hned v prvním rozhodnutí nekonal žádný větší šok a nakonec dopadlo dobře v duchu udržení kvality. To, že Louis přišel hned v prvním hlasování o půlku týmu jasně naznačuje, jaký je to mentor na baterky a že už nemá show co více nabídnout. Mel mu navíc práci zkomplikovala zapojením zbytečného boybandu, Louis poté udělal školáckou chybu, když dal oběma boybandům stejného interpreta, ani se nesnažil je od sebe odlišit, zrovna dal divákům na vybranou. Nový girlband by se taky možná umístil lépe než Blonde Electra.

Hodnocení 1. live show podle VojtyP

Hned 1. live show se povedla. 16 vystoupení uběhlo jako voda, i když byla mezi téměř každým reklama. Dramaturgicky vše zvládnuté na úrovni, jak jsme již zvyklí z minulých let. Porota dobře šlape, při hodnoceních mají argumenty, které si obhájí, nebojí se přitvrdit v kritice a většinou se všichni vůbec neshodnou, což není na škodu.
Finálová 16 se zdá být vyrovnaná, brzy bude opravdu těžké odhadovat, kdo půjde domů. Tentokrát je to myslím jasné. Nejméně se mi líbili Stevi, Overload, Stephanie a Blonde Electra.

Hodnocení 1. live show podle Merťase

První live show byla na dobré úrovni. Představilo se nám 16 soutěžících, kteří zpívali number one hity. Zabrousilo se do několika žánrů a byla to hezky pestrá paleta. Největší zklamání jsem asi zažil u Paula Akistera a Only The Young. Tam jsem čekal, že budou mnohem lepší. Papírově na to měli. Porota výborná. Cheryl je sice srdcovka, ale od samého začátku mi přijde dost s nosem nahoru a někdy se mi to vůbec nelíbí. Navíc dle mého je neustále ve vzduchu cítit napětí mezi ní a Simonem, a ani jeden si neodpustí chvilku, kdy by si do sebe nerýpnuli. Soutěž opustily dvě skupiny, tudíž půlka stáje Louise a nutno říct, že zcela oprávněně. Dvě asi nejhorší vystoupení dostala od diváků stopku. Louis se musí snažit, aby tam za pár týdnů neseděl jako zbytečná figurka.

Příští kolo se ponese v duchu 80tek.

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 31
1
Michaela
Reagovat

Tady jsou 4 songy pro další týden. Bylo to prý řečeno v Xtra Factoru po vyřazování, prý se to ale může ještě změnit, tak uvidíme.

Stevi Ritchie – Addicted to Love (have several female dancers just like this week as teased by hmself)
Only the Young – Power of Love (not Celine Dion’s song) (big production as teased by the group)
Jake Quickeden – Total Eclipse of Heart
Chloe Jasmine – Call Me by Blondie (might have telephone box on stage if it’s allowed)

2
Michaela
Reagovat

U OTY by to měla být tato verze: https://www.youtube.com/watch?v=WK0z87WrhGo.

3
Michal V.
Reagovat

Mno Mertasi, samozrejme nevim jaka jsou pro Tebe kriteria pro hit, ale podle meho nazoru Shake it off uz hit je (viz wikipedie pisne, kde je uvedeno dosazeni top1 jiz v nekolika chartech a mimo jine USA top 40 adult), kazdopadne bych rekl, ze to live vystoupeni nebylo tak dobre jako treba ta pisnicka zni v radiu (coz je asi ocekavatelne), hlavne mi prislo, ze Taylor nebyla moc slyset ve srovnani s podkladem.

S vypadnuvsimi nemam problem… obecne bych jen rekl, ze v soutezi je jeste prilis mnoho slabych „acts“ a ze se potvrzuje, ze kvantita neni lepsi nez kvalita…

Urcite bych uvital kdyby v dalsich rocnicich live shows zacinali s mensim mnozstvim zpevaku, protoze 16 cisel je proste moc, protoze zajimavych bylo tak relativne pulka.

4
yeey
Reagovat

Merťas – napeti mezi Cheryl a Simonem? oni do sebe ryli vzdycky, napetim bych to nenazyval, to je spis takovy pratelsky… naopak u Mel B sem si kolikrat vsiml, ze po nekolika Simonovych vyrocich protacela oci v sloup a tvarila se dost otravene… ona se teda obecne dost ksichti, ale neprijde mi, ze by ho mela zrovna v lasce… no a ze s Louisem zachazi Simon jak s kusem hadru, se ani nezminuju… me osobne Simon o vikendu nebetycne s.al, naprosto zbytecne a detinsky reje do svych kolegu, furt se jen snazi o umelou kontroverzi, dela ze sebe nejlepsiho mentora pod sluncem, fakt silenej egoista… uz aby mu zacali jeho seniori vypadavat, mozna by mu aspon trochu sklaplo:-)

5
PK
Reagovat

Moje hodnocení:
Nejvíce se mi líbila Chloe, prostě skvělé vystoupení, atmosféra, super :), dále se mi hodně líbily Lola a Lauren, ale myslím, že obě mají na víc. Z mužů se mi líbil jenom Jay – Paul, Andrea i Ben mají pro mě naprosto neposlouchatelné hlasy. Ze skupin se mi jako jediné líbily Blonde Electra, sice nic extra, ale alespoň mě to bavilo (oba boybandy nuda a OTY zklamali). Celkově z toho nejsem moc nadšený, ale TOP16 je hrozně moc, je to nepřehledné, uspěchané, těším se, až jich bude tak 10…

6
PK
Reagovat

Ještě dodám, že o své favoritce mám jasno – Chloe – je výrazná, originální a skvěle zpívá, jako osobnost mě baví rozhodně víc než třeba Lauren. Z kluků budu fandit Jayovi, přijde mi z nich nejpříjemnější (vzhledově i hlasově), jeho vystoupení mě bavilo.

7
Monika
Reagovat

@PK: Dalsi fanousek, Jaye, to me tesi:-)) Pro me jasna jednicka letosni rady a mimochodem jsi jediny kdo zde na foru uprednosnuje Jaye pred Benem, mam takovy pocit.

8
PK
Reagovat

@Monika: Z těch kluků se mi líbí fakt jenom on – Paula, Bena a Andreu mě bolí poslouchat a Stevi, Jake a Jack mě zase nebaví. (Jay, Jack, Jake – ta jména se mi budou plést) :D

9
Bedy
Reagovat

Louis měl údajně oznámit, že po tomto ročníku v XF končí (i když to říkal už několikrát že). Teď bych tomu možná i věřil. Možná že se nakonec i dočkáme toho Ollyho v porotě. :)

Jinak téma 3. live je Saturday Night at the Movies. Filmové hity nás neminou ani letos :).

10
libena
Reagovat

nevím jestli to bude někoho zajímat, ale stejně to zkusím sesumírovat:
no lidi, myslete si co chcete, ale nevím jak jste k tomu přišli, že jsme neměli lístky…….no neměli :-DDDD

tak asi takhle: lístky se uvolňují tak v úterý před sobotní show. zaregistrováno jsme to měli na několika emailech. Věřili jsme že to vyjde. Čekat na uvolnění lístků a až pak kupovat letenky je prostě nemožné, takže jsme to riskli a letenky koupili a prostě letěli. velká chyba byla že jsem to pustila ven aniž bych to měla jistý. víckrát to neudělám…Kdyby to bylo jako loni (kdy se tam neteř v pohodě dostala, seděla téměř za porotou, vše bezva), tak by to vyšlo. No ale letos je všechno jinak, je nový web na registraci lístků a lidi jsou v anglii nažhavení na simona nebo co. V sobotu jsme tam došli tak o půl šesté a už v tu chvíli bylo jasné, že je vymalováno. Fronta se táhla přes celou ulici a končila někde za rohem. Kapacita je cca 300 lidí, pro rodiny soutěžících je blokováno 200 lístků, pro vip 50 a pro ostatní taky 50. Jenže se vždycky čeká až na to kolik dorazí vip a podle toho pouští dovnitř „obyčejný“ lidi s lístkama z netu.Takže se dovnitř nedostala spousta lidí, kteří stáli hodiny frontu a lístky měli!!!! Tak jsme tam vydrželi do 8 hod, zkusili ukecat ochranku, ale holt to nešlo. Loni pouštěli i lidi bez lístků, protože měli prázdno! No a v neděli na vyřazování jsme tam jeli ve 4 hod odpo. No věděla jsem že už je to bez šance, ale jeli jsme tam za známou neteře, která lístky měla. Přesto tam stála od 12 hod a psala večer, že tam pustili tak max. 40 lidí s lístkama a ostatní opět vyrazili. Ona se tam dostala. Tentokrát stála fronta už z obou stran vchodu a zezadu baráku chodili lidi z rodin soutěžících a vip. Navíc začalo v 5 hod pořádně pršet a oni se z té fronty nesměli hnout (deštníky se nesmí dovnitř nosit, takže byli schovaní pod vším možným). Takovou oběť jsem ani skoro ve svým věku nehodlala podstoupit. A zase po pravdě když jsem už jednou v londýně, tak ty dva dny nehodlám strávit ve frontě na x factor. Moc moc moc ráda bych to viděla, mrzí mě, že jsem se nenechala ukecat loni a nejela už tehdy. Výlet do londýna ale byl nádherný, jinak jsem si to perfektně užila.
Dozvěděla jsem se i nějaké drby – že overloud už zpívají rok a půl, brácha jednoho z nich je ten mladší ze soutěžících brit.got talent, všichni se tam s ním fotili – přišel bráchovi fandit (bars and melody), že vlastně dostali overloud divokou kartu přestože nebyli v judges houses (a to byl proti pravidlům), že jim 5 minut před vystoupením produkční zrušila všechny tanečníky a efekty aby si s tím poradili jak chtěli, že jim hlasy sháněli zpěvák harvey (ten tam byl taky, fotila jsem ji s ním venku), pow pow girl i bars and melody, že už ráno byly na twitru jména lidí, kteří večer vypadnou, všichni říkají, že je to zmanipulovaný, a to dost.
Ta známá pracuje jako au pair v anglii a tvrdí, že proti cheryl tam nikdo ani nic nemá, milujou všichni andreu (nebo andreho…), mají rádi chloe…

11
Frantiszek
Reagovat

@libena: Vyčerpávající a zároveň vyčerpávající :) To je docela špatně vymyšlený systém okolo rozprodávání lístků. Jak můžou prodávat lístky a pak lidi ani nepustit.

No a poslední věta potěšila. Přeju Chloe, ať se tam udrží.
A jinak nevím, jak je možné, že Stephanie nevypadla.
Mohli nechat radši blondýny ještě jedno kolo.
@Bedy: Tak teď už to snad vyjde s tím Louisem :) Na porotu US Voice s Louisem nebudou mít nikdy. Chce to někoho, kdo rozumí řemeslu a je vtipný.

12
yeey
Reagovat

@libena: diky, zajimavy info :-))

jinak ja mam se vztahem Britu k Cheryl celkem jiny zkusenosti, co sem se kdy bavil, nikdo ji naopak absolutne nebral vazne (i kdyz to mozna byli lidi, co neberou vazne celej X Factor, ale uprimne – kdo z nas tu tyhle souteze at uz u nas nebo jinde bere vazne?:-))) … plus na obligatnim fb a obzvlast digitalspyforu ji vsichni docela vehementne nesnasi, ostatne my tu na tom nejsme, co sem koukal, o moc lip…:-)

13
Michaela
Reagovat

@libena: Je mi líto, že jste se tam nedostaly, ale dalo se to asi čekat, nevím, jestli bych to riskovala. Ale každopádně je to škoda, mohl to být suprový zážitek.

To, co ale píšeš např. o Overload, jsme tak nějak všichni věděli …

A Cheryl? Já věřím, že jí někdo, někde rád má, ale když projdeš většinu diskuzí, tak je tam Cheryl letos naposled, pokud na to Simon dá. Letos se Cherylka doopravdy nepovedla.

A že je to zmanipulované? Samozřejmě, že mohou nějakým soutěžícím pomáhat více, nějakým méně, pak záleží na lidech, jak moc lehce jsou zmanipulovatelní. Ale výsledky nezmění. A že je oblíbený a možná vyhraje Andrea? To víme také …

Pročti si tady diskuze a dozvíš se hodně věcí, ani nemusíš do Londýna! ;-)

14
Michaela
Reagovat

Objevil se tento seznam, kterému bych i věřila … Některé písničky neznám, tak si je naposlouchám …, ale na první pohled z něj moc nadšená nejsem …

Steph. Nala – Into The Groove (Madonna)
Lauren Platt – I Just Died In Your Arms Tonight (Cutting Crew)
Lola Saunders – Living On My Own (Freddy Mercury)
Chloe Jasmine – Call Me (Blondie)

Jay James – Love Is A Battlefield (Pat Benatar)
Fleur East – She Works Hard For The Money (Donna Summer)
Stevi – Addicted To Love (Robert Palmer)
Ben Haenow – Drive (The Cars)

Only The Young – The Power Of Love (Jennifer Rush)
Stereo Kicks – Sacrifice (Elton John)

Paul Akister – Black Velvet (Alannah Myles)
Andrea Faustini – Holding Out For A Hero (Bonnie Tyler)
Jack Walton – Venus (Bananarama)
Jake Quickendon – Total Eclipse Of The Heart (Bonnie Tyler)

15
Martin
Reagovat

Chtěl jsem taky napsat, že Shake it off už No. 1 je :)) Písnička je to svěží a melodická, ale Taylor se do popu moc nehodí, je na pop moc nudná.

16
Monika
Reagovat

No to je zase seznam… Asik nebudu mit komu fandit, Jay mi zacina vadit vyberem songu, nejsilenejsi vyber ze vsech opet, no nezklamal..Kam se podel jeho vkus? Nadhernej duet pri castingu, miluju Coldplay, trefa do cerneho, Run od Leony mu sedelo vyborne, libi se mi REM, ale co jsou marja ty grcy a stare vykopavky v live prenosech? Koho tim asik tam muze zaujmout, to nejsou songy za ktere by mu nekdo poslal hlasy. je uplne fuk, jak to zazpiva, s takovou srajdou se neda uspet. To uz vubec neni on, jsem zklamana a vubec bych se nedivila, kdyby skoncil ted v B2, ctyri kluci podobni se tam dlouho neudrzi a Jay jim to ulehcuje zdatne. Asik prejdu k Benovi, ten ma celkem dobrej vyber, by si z nej mel vzit Jay priklad.

17
Michal V.
Reagovat

uprimne receno tomu songlistu mam tendenci spise neverit… zas je tam nejakej podivnej overlap stejneho zpevaka (2 kluci by meli jako zpivat Bonnie Tyler? to jako srsly?)

Ten vyber songu je dost divnej…pokud je to teda pravda…

@Monika to jsou na 100% pridelene songy, nic s cim by Jake mohl cokoliv udelat… tak jako veskery tanini a kostymy jsou vec produkce… v tuhle chvili jsou to (bohuzel pro ne) uz jen cvicene loutky v rukou produkce.
Jinymi slovy…nebud na jakea tak prisna (i kdyz osobne jeho fanouskem nejsem), kritika vyberu mozna je na miste, ale spis na jinou osobu nez jeho.

18
Michal V.
Reagovat

@Michal V.: mel jsem samozrejme na mysli Jaye, kdyz jsem psal tu cast pro moniku… se mi tam vsici zatim pletou dohromady!

19
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: ten playlist může být klidně legitimní. Minule zpívali dva boybandy Katy Perry, takže bych se moc nedivil. Akorát to opět povede ke srovnání a je možný, že to Jake vzhledem k hypu kolem Andrey schytá.
Pokud je ten playlist pravý, tak taky nejsem moc nadšený, 80’s bych po půl hodině googlení našel větší hity. Nejspíš se bohužel žádných extra výkonů nedočkáme.

20
Michal V.
Reagovat

@VojtaP: tak to, ze minule zpivali 2 ruzne boybandy stejneho interpreta mi samozrejme neuslo a povazoval jsem to za jednu z nejvetsich chyb uvodni live show a doufal jsem, ze podobne prehmaty se jiz nebudou opakovat…

dalsi vec, ktera me zarazila, ze je tam timpadem vlastne i docela dost crossgender interpretaci, pokud nebudu pocitat skupiny (kde je to prinejmensim sporne) tak jenom normalne jsou to 4 acts ze 14ti (pocitam,ze alanah je take zena? a zpiva to chlap)…coz je lehce kolem jedne tretiny… a to si jeste nejsem uplne jistej bananaramou takhle z hlavy

Chudak Lola btw… na freddiem se vysekali jinsi zpevacky…

21
yeey
Reagovat

to sou jen dohady, ja zas videl, ze by mel Andrea zpivat Lionel Richie – Hello… i kdyz to by mu asi zrovna sedelo..

22
Michaela
Reagovat

Samozřejmě, ruku bych za tento seznam do ohně nedala, ale zdá se mi hodně, hodně pravděpodobný.

Kdyby to bylo takto.

U holek: Myslím si, že s touto skladbou by jisto jistě Stephanie byla na posledním místě, u holek. Pak je tu Chloe, tahle písnička je jako dělaná jako pro ní, naprosto to slyším a myslím si, že pokud se jí to povede, tak ještě hodně stoupne. No a pak tu máme Lolu a Lauren. U ani jedné si nejsem jistá, že je to pro ně dobrá volba, na druhou stranu to jsou tak známé a oblíbené písničky, že když si to nějak pro ně přijatelně předělají, tak by mohly obě zazářit.

Overs: Pokud budou doopravdy tyto skladby, tak je to jedna hrůza vedle druhé a to myslím pro všechny, pro Bena, Jaye, Fleur a i Steviho … Simon bude něco vyprávět Louisovi … Směšné. Louis je tlačen od produkce a od Simona samotného do spousty věcí, které by sám ani neudělal … Simon má volnou ruku a takhle to zprzní …? Tomu se mi až nechce věřit … Pokud by to bylo takto, tak skupina Overs by v SO byla pekelně nudná …

U OTY nevíme, jako verzi Power of love dostanou, raději bych asi tu rychlejší, i když ji tedy neznám a možná by jim méně známá písnička mohla ublížit, ale moc si nedokáži představit tu pomalou verzi, na druhou stranu, kdyby to byla ta pomalá a povedla se jim, tak by to mohl být touchdown! :-D

A víte, proč bych tomuto výběru i věřila, podívejte se na výběr pro Stereo Kicks. Písnička, která se mase bude líbit, známá, sladká a zpívá ji božský Elton. Myslím si, že tlačenka Stereo Kicks co nejdále pokračuje …

A pokud bude výběr doopravdy takový, tak Boys naprosto převálcují Overs …, tam je ten výběr naprosto „dokonalý“ … Paul a Andrea mají songy naprosto ušité na jejich míry a opět by to byly, pro ně, touchdowny. Úplně tam Paula a Andreu vidím. Jakea se také snaží posunout dále, má pořádnou pecku, které přeci každého chytne za srdíčko, ne? A když u toho ještě ukápne slza! :-D Tak to bude jasné! :-D Ale trochu se bojím o Jacka, tou volbou si nejsem vůbec, vůbec jistá … Musel by si ji hodně předělat do svého, aby to mohl být super výkon, pokud to nějak extrémně pokazí a nesedne mu to …, tak bude tuto sobotu na posledním místě mezi kluky a trochu se obávám, že je to o tom, že Mel si vybrala své koně, je chce protlačit co nejdále, ale Jack si bude muset tak trochu proplouvat sám, takže mám strach … :-(

23
Lucas
Reagovat

Jinak k Fleur – mě překvapilo, že jí je jen 26, já myslel, že jí je tak minimálně 34 :D

24
Lucas
Reagovat

A doporučuju Celebrity Juice S12E05, X Factor speciál s Louisem, Mel B, Tulisou, Sarah Jane a Emmou Bunton, je to sranda :))

25
Michaela
Reagovat

Dobre, tak s vyberem songu jsem byla uplne vedle.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/The_X_Factor_(UK_series_11)

26
Monika
Reagovat

@Michaela: To vubec nevadi, aspon bylo o cem chvili klabosit:-)))
Z playlistu se tesim na Lauren, ma jeden z mych nejoblibenejsich songu, dale Ben ma tez dobry vyber. Lola, i kdyz ta pisen je dost osemetna da se na ni vyhoret celkem snadno. nejvetsi pruser cekam asik od jakea na Tylor nema hlas, to bude teplej vzduch.
No a Jay me neprestava udivovat, tyden co tyden ma song, kterej mi k nemu vubec nesedi. shodou okolnosti tohle zpivali mi oblibenci v Australii, ale k Jayovi mi to nepasuje, takova vykopavka, debilita na n-tou, to neni song, kterej by sam od sebe nekoho zvednul ze zidle a poslal interpretovi hlas, i kdyby to zazpival sebelip..No zacinam s nim ztracet trpelivost, tohle fakt nechci slyset v live prenosech:-))))

27
Bedy
Reagovat

Diskuze můžete přesunout k aktuálnímu článku s potvrzeným setlistem na víkend :)

http://reality-show.panacek.com/40452-x-factor-uk-2-live-show-ve-znameni-osmdesatek-setlist.html

28
jab
Reagovat

Doplnil jsem si, co jsem neznal (a dost z těch melodií mi bylo nakonec povědomých) a takhle to tipuju:
Paul – hlasově mu to sedne, uvidíme, co dál
Fleur – pro mě stále tak trochu neznámám, uvidíme zítra, jak to dá, ale mohal by
Andrea – no jo, emotivní megasong (můj oblíbený od Whitney), který beztak nejspíš zas pohřbí svýma manýrama…chjo
Ben – parádní píseň, snad to nějak zbytečně nepřezdobí, ať vynikne emoce písně
Jay – tohle je výběr spíš pro někoho extrovertnějšího, sloky jsou navíc náročné na frázování, na druhou stranu mu to může pomoct se odlišit od typově podobných soupeřů
Chloe – docela jí v tom slyším, beztak navíc pozmění aranž
Stephanie – obávám se průseru…hlasově na to absolutně nemá
OTY – efektní věc, která může rozproudit publikum v sále, pokud to rozjedou jako minule, mohli by zabodovat
Lauren – co jíto vybrali za odrhovačku, marja pano? Snad si to zas předělá do nějaké osobitější verze…
Jake – náročné na hlas a na přednes, obávám se, že to bude mdlé
Stevi – další odrhovačka, výraznou hudební kvalitu zde neočekávám
Lola – tady nevím, balady by jí sice měly jít, ale ona mi přijde permanentně rozsypaná, nevím jak dá tuhle pozitivně zasněnou polohu
Stereo Kicks – parádní píseň, Jamesi Grahamovi by sednout mohla, uvidiíme, co ostatním
Jack – pro mne nudná píseň, ale s kytarou by to mohlo znít zajímavě

29
VojtaP
Reagovat

@Michaela: tento seznam je už o poznání uvěřitelnější. Pár WTF výběrů se tam taky najde. Třeba výběr pro Jaye, to bych i doufal, že to snad není pravda, takový grc si opravdu nezaslouží, to snad zdědil po blonckách, či co. Minule s tanečním hitem se mu povedlo zabodovat, tady s tímto se mu to nepodaří, protože ten song prostě není jak vylepšit. Hrůza.
Jak se dalo čekat, tak došlo k nějakým změnám, k lepšímu určitě u OTY a Chloe taky určitě sedne víc Fame než Call Me. Stevi bude za komedianta v každém případě, Rick Astley mu zase dává příležitost předvést ty svoje náhodné tanečky.
Jinak očekávám dobré vystoupení od Paula, Bena, OTY, Lauren, Chloe. Otazník mám u Jacka, Loly, Fleur, Stereo Kiks, Andrey. Moc dobré asi nebude vystoupení Jaye, Stephanie, Steviho a Jakea.

30
VojtaP
Reagovat

@Lucas: teď jsem to dokoukal, od začátku do konce jsem ležel na zemi smíchy :D Soutěž s neukazováním zubů naprosto dokonalá. Stejně tak call centrum a kvíz pro Louise.

31
Lucas
Reagovat

@VojtaP: ten kvíz byl docela katastrofa, jak toho tolik nevěděl :D mně se pak líbilo, jak přivedli ty vypadlý soutěžící :D :D

Přidat komentář