Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas ČeskoSlovenska 2014, Grandfinále (18.6.): Teď královnou je Lenka „Lo“ Hrůzová

19. Červen 2014 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=9369 w=615]
Od včerejšího večera už víme, kdo se stal vítězem, tedy vlastně vítězkou druhé řady Hlasu ČeskoSlovenska. Ještě než však k jejímu jmenování došlo, tak muselo proběhnout slavnostní grandfinále, ve kterém se utkali čtyři vítězové jednotlivých týmů. Jaké výkony finální čtveřice naposledy předvedla, jak je porota hodnotila a který (ne)speciální host včera vystoupil, to si přečtěte v tradičním rekapu DJ Vlada a Scalexe. Tentokrát věnujte zvláštní pozornost DJ Vladově části, neboť se pokusil o rekord v užívání jednoho konkrétního slova, po přečtení vám bude jasné kterého.

Lo Hrůzová a Pepa Vojtek

zazpívali: Katapult – Jen jednou dostat šanci

DJ Vlado: Hodně vlažný úvod. Na Lence bylo znát, že jí tento předpotopní bigboš nevoní a zpívala to celkem ospale. Pepu pro změnu zvukař utopil jako doktora Mráčka. Oproti předloňskému duetu Pepy s Markétou Poulíčkovou to bylo sotva poloviční. Na obranu Lo však musím dodat, že na této písni je těžké něco víc předvést (ani ten nejsnaživější Hujer z Hujerbusu by to nedokázal).

Scalex: Ach jo, taková talentovaná pěnice a musí zpívat takovou srágoru. Katapult má svoje kouzlo a má i povedené písničky. A pak má pár sraček a tahle je přímo ukázková. I ten Pepa působil dost bezradně a nasadil takový divný mečivý chraplák, zatímco Lo zpívala jak na závěrečné fázi maturitního večírku. Přestože je Lo docela mimozemšťan, tak tohle byl úlet nejen mimo naši galaxii, ale i mimo nám známý vesmír.

 

Vendula Příhodová

zazpívala: Alannah Myles – Black Velvet

DJ Vlado: Tuto píseň mám neodmyslitelně spojenou s touchdownem Gáby Al Dhábby z druhé české SuperStar a rovněž výborně ji jen o pár měsíců dříve zazpívala Petra Humeňanská v první slovenské SuperStar. Obě tyto dívky však měly velmi zajímavou barvu hlasu, která je k této písni zkrátka potřeba a která Vendule bohužel chybí. Začátek působil dost umytě, což Vendula nevylepšila ani svým úsměvem, který k této temné písni nebyl zrovna vhodný. Dojem vylepšila až ke konci, když lehce přitlačila na pilu, čímž píseň získala větší napětí a náboj. Rozhodně to nebyl, protože Vendula být špatná prostě neumí, ale v rámci večera nevýrazný a celkově zapadl. Ovšem óda na radost v podání Vendulina fanklubu působila velmi sympaticky, rozhodně tedy lépe než chování fanklubu jiné nejmenované soutěžící (který již tradičně přijel v Hujerbusu).

Scalex: Proti Gábě Al Dhábbě slabý odvar. Tahle písnička chce pořádnou šťávu a nakřáplý hlas. A uvěřitelný výraz. Vendula se půl skladby držela zpátky, což byla chyba – měla to rozbalit. Ke konci ukázala, že na to má, ale to už byl první dojem vytvořen. V Grandfinále se nesmí jet na půl plynu, budiž to poučením pro příště. Tohle podání bylo příliš jemné na to, aby to lidi vystřelilo ze sedaček a donutilo je hlasovat.

 

Martin Císar

zazpíval: Pavol Habera – Bol isme raz milovaní

DJ Vlado: Ajaj, tohle Martinovi moc nevyšlo. Čekal jsem, že by s touto haberovkou mohl zazářit, opak se však stal pravdou a bylo to Martinovo nejhorší vystoupení v soutěži. Ve slokách byl slyšet pouze teplý vzduch doplněný celou řadou drobných falešností, přičemž ani v refrénu nebyl nijak výrazně přesvědčivější. Nejhorší ovšem bylo, že z výkonu nebyly cítit emoce. Martin je však rozumný kluk, proto si myslím, že moji kritiku přijme, stejně jako jeho fanoušci (na rozdíl od osazenstva Hujerbusu).

Scalex: Znáte hru Activity? Takové to, jak si vylosujete nějakou šílenost a musíte ji pantomimicky předvést? Tak tenhle výkon byl něco podobného. Martin si z klobouku vytáhl lístek se zadáním „předveď teplý vzduch na školní besídce“ a splnil to dokonale. Děti při jeho výkonu usínaly, senioři umírali. Uprostřed písně jsem si i já (JÁ!) říkal, jestli radši někde nedávají nějaký fotbal, nebo něco takového. Další ukázka toho, jaký výkon nepodávat v grandfinále.

 

Vendula Příhodová a Michal David

zazpívali: Joe Cocker & Jennifer Warnes – Up Where We Belong

DJ Vlado: Oproti Black Velvet se k této písni vyloženě hodil Vendulin křišťálový hlas, navíc zde ve srovnání s originální interpretkou nepůsobila jako doprovodné křoví. Byl to rozhodně lepší výkon než její první sólové vystoupení. Bohužel jí to ale dost kazil Michal, jehož hraní si na Joe Cockera působilo, jako když si karikaturista hraje na Pinkase, tedy Pisaka, vlastně Piccasa (a není to poslední připomínka legendárních Světáků v tomto rekapu, konkrétně u favoritky Hujerbusu se k tomuto klenotu české kinematografie ještě vrátím). Kdyby to Vendula zpívala s někým jiným, mohlo to být výrazně lepší. I tak ale z celé finálové čtveřice podala v duetu nejlepší výkon.

Scalex: Popík typu „neurazí, nenadchne.“ Na zadek mě to neposadilo. Ale musím uznat, že hlasově se jim to dobře pojilo, pěkně si dávali vzájemný prostor a ukázali to, co se Blanka s Martinem teprve budou muset naučit – dávání si nenápadných signálů, aby tóny začínaly i končily souběžně. Pokus Michala Davida o hlasové napodobení Joe Cockera bych už nikdy neopakoval. Děkuji předem.

 

Andrea Holá

zazpívala: Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix

DJ Vlado: Trochu jsem se obával, že Andrea přijde s nalepenými vousy, což by bylo poněkud nevkusné a kromě Hujerbusu by tomu nikdo netleskal. Oddechl jsem si, že na vousy nedošlo. Jinak to byl rozhodně Andrein nejlepší výkon za večer, i když oproti minulotýdennímu Purple Rain to bylo celkově matnější, za což však může samotná píseň. Nemůžu sice říct, že bych si tento výkon pamatoval s odstupem času, ale jinak se Andrea nemá za co stydět. Aspoň za toto hodnocení mi Hujerbus nedá přes hubu.

Scalex: Song „velkého typu“, slušně zazpíváno. Andrea si hezky pohrávala s dynamikou, mohla snad jen být hlasově trochu ostřejší v těch našláplejších pasážích. Znělo by to možná víc bondovsky, ale tak třeba to nebyl účel. Jinak i na mě Andrea dobře zapůsobila tím, jak se krotila.  Doufám, že v tomto bude dělat další pokroky. Nepotřebujeme uvřeštěné malé pívo, ale zpěvačku, která svůj hlas kontroluje a ví, kdy má ubrat.

 

Lo Hrůzová

zazpívala: Hana Zagorová – Z nebe pláče déšť

DJ Vlado: Přesně jak jsem očekával, Lo pojala tuto popovou baladu trochu šansonověji, jen je škoda, že se tomu nepřizpůsobila i kapela a nezůstalo jen u čistě klavírního doprovodu, aby to působilo kompaktněji. Jinak bych toto vystoupení postavil na úroveň Časy se mění z předminulého týdne. Nebylo to dokonalé, zvlášť výslovnost češtiny byla místy nesrozumitelná, ale emoce z toho šla opravdu neskutečná, čemuž Lenčin nádherný hlas jen dopomohl. A vycítili to i diváci v sále. Inu, někdo holt nepotřebuje Hujerbus k tomu, aby všichni ocenili jeho kvality.

Scalex: Zajímavý experiment. Zagorka má hlas něžný, jemný, hodně otevřený. Lo je pěvecky úplně jiná, podobnější z téhle starší pěvecké gardy spíš Kubišové – zejména tou temnou, uzavřenější barvou. Možná mohla být aranž ještě o něco intimnější, nebylo by to na škodu. Lenka má zajímavý hlas a tuto písničku jím dost změnila, posunula a přitom skladbě nijak neublížila. A opět ukázala, že české písničky jí sluší. Když zapracuje na poctivějším vyslovování a bude se poctivě učit texty, může to někam dotáhnout.

 

Andrea Holá, Marta Jandová a Dara Rolins

zazpívaly: James Brown – I Feel Good

DJ Vlado: Tohle vystoupení nemůžu nazvat ničím jiným než trapnou exhibicí tří ženštin, které se trumfují v tom, která kterou víc přeřve (a které víc skáčou prsa). No, radši nic, nebudu dráždit Hujerbus bosou nohou.

Scalex: Tohle vystoupení a názor DJ Vlada mě přivedl k názoru, že mít reality show, ve které se budou dívky a ženy trumfovat, které víc skáčou prsa, by vůbec nebylo špatné a bavilo by mě na ni koukat a psát o ní rekapy. Možná by mě to i k hlasování přimělo. Co se týká Andrey, opět nasadila to své ostré řezání, které je sice dobré, ale čím dál víc stejné v každé písni, ve které ho použije. Čímž se vracím k tomu, co jsem psal i v dřívějších článcích – Andrea má dar. Spoustu menších pěveckých darů. Ale velmi nutně potřebuje učitele, který ji s tím naučí zacházet, správně to kontrolovat, různě zpěv modifikovat a udělat ho ještě barevnějším.

 

Vendula Příhodová

zazpívala: Věra Špinarová – Jednoho dne se vrátíš

DJ Vlado: Jedno je jisté – tato píseň je absolutní skvost. Jsou tu však dvě roviny, jak jí vnímat. Na jednu stranu, když se zazpívá dobře a nijak výrazně se nezvoře, tak u méně náročného publika je s ní lehké zabodovat. Náročnější publikum však srovnává s podáním Věry Špinarové, které je nedostižné a je těžké ho překonat. Vyrovnat se originálu se podařilo zatím jenom Gábině Gunčíkové, která tuto píseň podala vyloženě po svém, ale neméně skvěle (Patrícii Janečkovou nepočítám, jelikož ta zpívala instrumentální melodii, i když její podání bylo famózní). Jak se s touto kládou klád popasovala Vendula? Touchdown jako od Gunčíkové to sice nebyl, ale výborný výkon to byl určitě. Vendula s přesností brusičky diamantů trefovala všechny tóny, což je v této písni opravdu podstatné. Škoda je, že nemá barvu hlasu jako Lenka, to by potom byl opravdu zážitek. Kdyby tak z těch dvou šla udělat jedna dokonalá zpěvačka s technikou Venduly a barvou hlasu Lenky, to by pak byla úplná bomba. Opakování ódy na radost s upraveným textem už mi přišlo trochu zbytečné, ale pořád to je lepší než chování Hujerbusu.

Scalex: Zatímco řadu písniček si soutěžící vezme a posluchač to s originálem moc nesrovnává, v případě této písně každému ta Špinarka naskočí a srovnávání je nevyhnutelné. A ano, diváci pěveckých soutěží si nemůžou odmyslet ani Gábinu Gunčíkovou s Patrícií Janečkovou, jejichž výkony byly vyloženě famózní. Problém této skladby je, že se u ní nedá uhnout ani o milimetr. Prostě to musíte zazpívat stejně jako Špinarová a doufat, že o zbytek se postará zajímavá a osobitá barva hlasu. A tady je ten kámen úrazu. Vendula nemá tak výrazný a odlišný hlas. Má hlas pěkný, příjemný, ale není to ten „podpisový“ hlas, který když zaslechnete z rádia, tak je vám po třech tónech jasné, kdo to zpívá. Takže Vendula tuto skladbu podala technicky bravurně, ale zatímco tři výše zmíněné verze (Špinarová, Gunčíková, Janečková) mi znějí v hlavě a i po letech si vybavím každou nuanci té jejich verze, u Venduly se mi nedaří nacházet nějaká hlasově výjimečná místa.  Přitom po technické stránce to bylo dokonalé. Tahle píseň by se dala hodně pohnojit a Vendula po celou dobu nešlápla vedle a odzpívala to skvěle. Těchto technicky brilantních zpěváků s tuctovější barvou hlasu je mi hrozně líto. Oni na sobě dřou, snaží se, dělají, co se dá, ale bohužel, ne vše, co na nás příroda odflákne, se dá dřinou napravit. V soutěžích to ale diváci dovedou ocenit a na pódiích tito zpěváci budou vždy slavit velké úspěchy, protože i přes tu nudnější barvu hlasu je tam ta snaha dobře znát.

 

Martin Císar

zazpíval: Frankie Goes To Hollywood – The Power Of Love

DJ Vlado: Tady to bylo přesně opačně než u Martinova prvního vystoupení, které zůstalo těžce za očekáváním. Tady jsem naopak čekal, že Martin pohoří, ale on se přitom vypořádal s touto kládou po svém, ale přitom se ctí. Samozřejmě, že ani toto vystoupení se neobešlo bez chyb, dynamicky to bylo trochu neuspořádané a ve výškách byl Martin poněkud nadoraz, ale na rozdíl od haberovky tady byly emoce ohromné (rozhodně to byly ale lepší emoce než vztek Hujerbusu nad kritikou jejich favoritky). Ač to nebylo dokonalé, tak to rozhodně bylo nejlepší Martinovo vystoupení za večer.

Scalex: Martin neměl ve středu svůj den. Ve slokách to opět byl teplý vzduch, v refrénu jsem se pak doslova vyděsil, protože tam Martin nasadil knedlíkový zpěv, který jsem u něj ještě neslyšel a který zněl dost hrozně. Zpíval jakoby v křeči, nebyla tam ta uvolněnost a nadhled originálu. Možná měl nějaký lehký zdravotní problém, možná ho ztrémovala důležitost tohoto večera, ale rozhodně to nebyl Martin, jak ho znám z minulých kol. Vyplula tu na povrch celá řada pěveckých nectností a nechce se mi věřit, že by Martin své předchozí slušné výkony jen předstíral. To je jako předstírat mužský orgasmus, to zkrátka nejde.

 

Martin Císar a Majk Spirit

zazpívali: Majk Spirit feat. Celeste Buckingham – I Was Wrong

DJ Vlado: Tohle naopak byl pro Martina výběr zcela mimo mísu. Chápu, že si chtěl Majk udělat reklamu, ale Martina tím potopit nemusel (kdyby potopil Hujerbus, udělal by líp). Part Celeste Martinovi absolutně nesedl a byla na něm cítit absolutní nejistota od začátku do konce. Kdyby Majk vybral Martinovi třeba Gangsta´s Paradise od Coolia, kde vokály zpívá muž, udělal by podle mě líp.

Scalex: Majk Spirit měl z počátku soutěže jako kouč dobře našlápnuto. Nejdříve se ale začal krutě opakovat a v živácích pak začal lidem dokazovat, že je mimoň. Přeminule svým proslovem s rukou na srdíčku, minule se svojí světovou premiérou, tentokrát s tímto výběrem i svým výkonem. Kšilt dozadu a „yeah, yeah“.  Bohužel, příliš moc miluju hudbu na to, abych toužil poslouchat, jak se vydává tímto směrem. A tahat do těchto vod nebohého Martina, to už je skoro trestné.

 

Andrea Holá

zazpívala: Yvonne Přenosilová – Boty proti lásce

DJ Vlado: Ať mě Hujerbus klidně ukamenuje, ale to byl vyložený průšvih. Když Andrea zpívala dole, znělo to jako hučení větráku, když se pak dostala do výšek tak naopak pištěla jako Mickey Mouse. Tohle prostě nebylo vystoupení hodné Grandfinále. I vožralá Bohdalka ve Světácích to zazpívala přinejmenším zajímavěji. Jo a zdravím pana Holého, JSTE JEDNIČKA!!! (řečeno slovy Mirka Topolánka)

Scalex: Když Andrea zpívala už druhou třetinu pořád dole, měl jsem obavu, že to takhle odhučí až do konce. Pak naštěstí přišel ten oktávový skok a ten opravdu musel probrat každého. Nesoudil bych ten výkon až tak příkře, abych to nazýval průšvihem, ale samozřejmě, grandfinálově dobré to nebylo. V Superstar by se s tím dalo zabodovat v kole „zpíváme české hity šedesátých let“, ale i tam by to víc slušelo někomu, kdo má odžito své. Ke zpěvu není víc co dodat, vše je napsáno výš. Potenciál je tam velký, teď se jen naučit to ukočírovat. Což budou roky práce. Ale roky zábavné, které mohou přinést dobré ovoce.

 

Lo Hrůzová

zazpívala: Tina Turner – Golden Eye

DJ Vlado: Bezpochyby to nejlepší co včera zaznělo. Podání Markéty Poulíčkové bylo sice technicky dokonalejší, ale Lo zase dala do tohoto vystoupení celou svou vnitřní energii, což v kombinaci s jejím sytým altem způsobilo opravdové mrazení v zádech. Slyšíte to, vy kašpaři z Hujerbusu? Takhle se má zpívat v Grandfinále a bojovat o vítězství. Tohle byl více než důstojný závěr celého letošního ročníku Hlasu. TOUCHDOWN!!!

Scalex: Jako poslední věc soutěžního večera muselo přijít něco výjimečnějšího. I já napíšu slovo touchdown, ale zůstanu trochu při zemi a Caps Lock nezmáčknu. Nemůžu se zbavit pocitu, že už několik ročníků různých pěveckých a talentových soutěží zpívají soutěžící na půl plynu a vlažně. Takže když se mezi nimi najde někdo, kdo zpívá na třičtvrtě plynu, tak vynikne a vyhraje. Pořád to ale není jízda na plný plyn. To je i Lenčin případ – jakkoli byla výborná a vítězství si zasloužila, rozhodně nejela naplno. Možná za to může její liknavý přístup, nižší sebedůvěra, nicméně je to velká škoda, protože pořád čekám, jestli se někdo na pódiu skutečně rozdá do posledního atomu. V té nejvypjatější pasáži písně Golden Eye už tam určitý náznak byl. Tak jsem zvědavý, jestli Lenka po soutěži pořádně vystrčí drápek.

 

Pořadí výkonů podle DJ Vlada:

1. Lo Hrůzová
2. Vendula Příhodová
3. Martin Císar
4. Andrea Holá

Pořadí výkonů podle Scalexe:

1. Lo Hrůzová
2. Vendula Příhodová
3. Andrea Holá
4. Martin Císar

 

 

Blanka a Martin

(s doprovodem Michala Davida na klávesy)

zazpívali: Kool & The Gang- Celebration

DJ Vlado: Vůbec nechápu, proč je nechali vystoupit znovu, když minule vypadli. Když už Nova chtěla ušetřit za opravdu hvězdného hosta, měla udělat společné vystoupení všech vypadlých finalistů, což by mi přišlo spravedlivější. Přece jen, když v loňské SuperStar vystoupil v grandfinále znovu Jaro Smejkal, tak představoval svůj debutový singl, takže to byl jiný případ. Jinak to bylo takové jejich tradiční vystoupení jako přes kopírák, takže to byl zbytečně zaplácaný čas.

Scalex: Tomu říkám dramaturgické pochybení roku. V tuhle chvíli se přímo nabízelo vystoupení Ivanny Bagové nebo Anny Veselovské. Kdyby to bylo na mně,  tak bych nechal na pódium přijít Annu Veselovskou s Lucií Dobrovodskou s kytarami a zopakovat ten nejzářivější moment z celé první série Hlasu. Škoda, místo toho jsme museli znovu sledovat vystoupení Blanky a Martina, které se absolutně ničím nelišilo od všech předchozích.

A jak to celé dopadlo?

4. místo: Andrea Holá

DJ Vlado: Tohle byla celkem jasná záležitost. I kdyby se celý Hujerbus stavěl na hlavu, finálové čtyřky byla Andrea zcela jasně nejslabším článkem. Rozhodně má talent, ale potřebuje ještě dozrát a hlavně si ujasnit směr, kterým chce v budoucnosti jít, neboť v soutěži trochu tápala. A hlavně by se měla vymanit z vlivu svého otce, pokud nechce dopadnout jako Vierka Berkyová, vítězka třetí slovenské SuperStar. A celý Hujerbus by se nad sebou měl hluboce zamyslet, protože „mňoukání“ na fanoušky Venduly (jako narážka na její záchranu koťat) a jiné excesy, jsou krajně nemístné.

Scalex: Nehodnotím žádné hujerbusy, ale čistě Andreu; ona za své fanoušky nemůže, stejně jako třeba Baník Ostrava nemůže za ta hovada, která demolují vlaky. Co se týká grandfinálových výkonů, ve svém žebříčku jsem ji postavil nad Martina. Zda bych ji dal na celkovou čtvrtou nebo třetí příčku, o tom nejsem rozhodnutý. V soutěži měla pár výkonů, kterými mě velmi zaujala, i pár dost chabých. Ale to bylo u Martina podobné. Verdikt: těžce na sobě pracovat, protože tohle by mohl být diamant. Jen ho musí obrousit zkušený brusič. Když ho dostane do rukou diletant, bude to možná zpočátku vypadat dobře, ale pak se ten drahokam najednou rozsype a bude konec.

 

3. místo: Martin Císar

DJ Vlado: O stříbrnou příčku se vedl dost vyrovnaný boj a jako poražený z něj vyšel právě Martin. A po finálových výkonech nutno říct, že zaslouženě. Martin má nádhernou a velmi specifickou barvu hlasu, ale je to ještě nevybroušený démant, jehož výkony nebyly zrovna nejvyrovnanější a zažili jsme od něj jak touchdowny, tak i slabší chvilky. Přesto si však myslím, že Martin má velkou šanci se prosadit v showbyznysu, jelikož jeho barva hlasu je v našich končinách velmi unikátní. Musí však ještě zapracovat na svém pódiovém projevu, ve kterém je poněkud nevýrazný. Pokud tento handicap dokáže odstranit, tak věřím, že o něm ještě uslyšíme.

Scalex: Snažím se po tom nepovedeném grandfinále věřit tomu, že to byl fakt ojedinělý den blbec a že se Martin opět dostane do formy. Ta barva hlasu za to stojí, techniku se ale Martin musí ještě doučit. Vlastně pro něj platí totéž, co píšu u Andrey. Učit se, učit se, učit se. U dobrých učitelů.

 

2. místo: Vendula Příhodová

DJ Vlado: Zatímco první řadu Hlasu ČeskoSlovenska Michal David vyhrál, tentokrát skončil těsně pod vrcholem. Vendula je z finálové po profesionální stránce rozhodně nejdál a i přes mojí kritiku k její (ne)barvě hlasu si myslím, že si druhé místo zaslouží, jelikož za soutěž předvedla hned několik výborných výkonů. Na sólovou dráhu to sice v jejím případě moc nevidím, ale v muzikálu, kterému se již věnuje, se pro ni otevírají velmi široké možnosti, přičemž by podobně jako Kamila Nývltová mohla jít z jedné hlavní role do druhé. Při vyhlášení mi jí bylo trochu líto, jelikož jako jediná z celé čtyřky nedostala prostor se rozloučit proslovem.

Scalex: Zde musím s druhým místem souhlasit. Lenka byla příliš výjimečná na to, aby ji Vendula porazila. Mám ale radost, že technicky tak skvělou zpěvačku diváci pochopili a dostali tak vysoko. To se v dřívějších soutěžích moc nestávalo, aby „akademické pěnice“ postoupily až na druhou příčku, většinou vypadávaly dříve. Nevím, zda tomu pomohla Vendulina sympatičnost a neustálý smích, nebo zda opravdu divákům pěveckých soutěží tak fungují uši, ale tak či onak, s tímto výsledkem jsem spokojený. S čím jsem ovšem hrubě nespokojený, to je totální zoufalá neschopnost důstojně se vypořádat s lidmi, kteří v soutěžích končí na druhých místech. Ano, je to dramaturgicky náročné, nabourat ten moment, kdy vítěz slaví a všude prší konfety a hlavouni z televize nosí obrovské cedule a kytky k neunesení (WTF, fakt je pořád nutné dávat jim do rukou billboard? Nemůže předávající přijít, kamera udělat detail na předávaný certifikát a tím by to haslo?). Ale odstrčit Vendulu tak, jak se to ve středu stalo, to byl fakt těžce neprofesionální výsledek. Po všech těch radostech s Lo a předáváním cen měli moderátoři zjednat klid v sále a zajistit dvě důstojné minuty pro to, aby se na pódium vrátila Vendula a užila si ocenění za druhé místo a dostala prostor k poděkování a rozloučení. Štábe, fakt jste vostudy

 

Vítězka: Lenka „Lo“ Hrůzová

DJ Vlado: Myslím, že pokud se za pár let řekne druhá řada Hlasu ČeskoSlovenska, tak se každému vybaví s první řadě právě Lo, která byla už od začátku nejvýraznější osobností, která se v letošním Hlasu objevila. V soutěži zažila mnohé zvraty, vzestupy a pády, ale o nikom jiném se nemluvilo tolik jako o ní. Lenka je majitelkou nádherného temného sametového altu, který je velmi specifický a v němž se zračí veškeré trpké životní zkušenosti, které si prožila. A i přestože na někoho může jako osobnost působit kontroverzně a navíc je to velká trémistka, tak její talent všechno přebíjí. Věřím, že jí výhra v soutěži pomůže hlavně najít životní rovnováhu, což je mnohem důležitější než to, jaká bude její hudební kariéra. Jsem proto rád, že i přes četné peripetie, kterými druhá řada Hlasu procházela, má nakonec vítězku, která si titul plně zaslouží.

Scalex: Sice nemám v talentových soutěžích rád HLP (hluboké lidské příběhy), ale samozřejmě, lidé milují brečení u Pošty pro tebe a tak milují i příběh o tom, jak holka z ulice přišla k milionům. Navíc Lenčin HLP byl trochu zmírněn tím, že paralelně jel HLP Blanky a Martina, čímž se to trochu naředilo. Jako osobnost je komplikovaná,  byla přímo ukázkovým případem nízkého sebevědomí a sebehodnocení. Její dar ji ale dostal hodně vysoko. Přestože si svoji cestu sama dost komplikuje, ten dar je takový, že ji vytáhnul. Že se stala miláčkem publika navzdory tomu, že o to nestála a že se tomu bránila. Přiznám se, nevěřil jsem tomu, že to dotáhne tak daleko – ne kvůli talentu, ale spíš kvůli chování a obecně přístupu. Myslím, že štáb a koučové to s ní neměli jednoduché. Jak píšu výš, myslím, že Lenka zdaleka neukázala vše, co v ní po pěvecké stránce je. Teď bude záležet na tom, co bude mít za autory. Modlím se, aby to nebyli nýmandi, kteří její talent promarní, protože  vidět pak její CDčko někde v Levných knihách by bylo smutné.

 

Hodnocení Grandfinále podle DJ Vlada:

Poslední večer byl (stejně jako všechny živá kola) plný rozpaků. Od soutěžících jsem vzhledem k tomu, že to bylo absolutní finále, čekal mnohem víc. Opravdový touchdown bylo pouze Lenčino Golden Eye a přiblížila se k němu Vendulina Špinarka. Porota ovšem všechny opět bezzubě chválila a všichni pro ni byli super. Moderátoři si udrželi svůj standard, a i když žádný výraznější moment včera nepředvedli, tak zvládli grandfinále se ctí. Absolutně zbytečným pak bylo vystoupení Blanky a Martina, ale o tom jsem už psal výše. S druhou řadou Hlasu se však ještě neloučíme a se Scalexem vám během příštího týdne přineseme celkové hodnocení letošního ročníku. Tedy pokud mě Hujeři z Hujerbusu do té doby nezabijou.

Hodnocení Grandfinále podle Scalexe:

Od Grandfinále bych čekal, že tam všichni soutěžící naběhnou a doslova se pro publikum rozkrájejí. Že z nich budou tryskat emoce a že budou zpívat tak, že si následně budou 14 dní léčit hlasivky. Že to zazpívají tak, že budu u televize nadskakovat nadšením, že u dojemného výkonu uroním kroupu, že mě to strhne natolik, že si zapomenu dělat poznámky. Bohužel, nic z toho se nestalo. Možná tu opravdu byl přetlak pěveckých soutěží a ti lidé si své šance prostě přestali vážit. Stejně tak si porotci přestali vážit své pověsti a místo reálného hodnocení a přínosné kritiky jen plácají pochvalné fráze. Leoš s Tinou mají svoji laťku, pod kterou nikdy nejdou, což se jim povedo i tentokrát. No a z věcí, které mě mrzí, je tu ještě to zpackané loučení s držitelkou stříbrného místa v Hlasu.

Nu, a teď, doufám, tu alespoň dva roky žádná pěvecká soutěž nebude a že místo toho nějaké médium přijde se soutěží pro skladatele a textaře. Protože Česko nehledá Superstar. Nehledá ani Hlas, těch tu máme plno. A nehledá ani X Faktor. Česko zoufale potřebuje autory. Nového Karla Svobodu. Nového Pavla Vrbu. Lidi, kteří jsou schopni napsat hit a ne shit. Protože když se podíváme na to, jak si vedou lidé z pěveckých soutěží po soutěži, tak zjistíme, že skoro všichni dojeli na chabý repertoár. To se to v televizi soutěží, když vám do úst dají hity od Adele, Queenů nebo Lary Fabian. Jenže po soutěži je potřeba zpívat česky a mít dobré písně, které si najdou své posluchače. Kolika lidem z těch stovek soutěžících se to povedlo? Langerové, Bendemu, Gunčíkové? A tím to víceméně hasne. Takže se přimlouvám – zkusme najít šikovné autory. Pěveckých talentů tu máme nespočet, jen nemají moc co zpívat. No a jestli se do toho nikomu nechce, tak teda alespoň tu reality show s hopsajícíma prsama.

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 242
1
Tomáš
Reagovat

Tak si dej Vlado hlavně pozor aby tě ten Hujerbus někde nepřejel. :-(

2
Yaya
Reagovat

Ještě, že jsem ty mezičasy nesledovala a radši četla panáčka. Takže jsem Hujery propásla.

3
Franz
Reagovat

Moc jsem se těšil na hodnocení DJ Vlada a plně s ním souhlasím.
Ještě dodám, že Martin se mně včera vůbec nelíbil, ale snad z něho na Slovensku neudělají druhého Karola Duchoňě (zpěvák romantických písní ze 70.let).
Andrea zaslouženě skončila poslední. Možná by více vynikla v nějakém chrámovém sboru. Že by nová sestra Clarence ?

4
J
Reagovat

@Tomáš: Tomas, uz si zapil ovladac od telky savom?

5
Jai Kudo
Reagovat

Ty GF málokdy dopadnou tak úžasně, aby byly plný touchdownů (z různých důvodů). Pro mě teda ani Golden Eye nebyl úplný touchdown, jakkoliv si Lo to vítězství zasloužila. Ani Superfinále 2011 nemělo vyložený touchdown, ty se odehrály už předtím…. Vendula byla dobrou soupeřkou, byla příjemná a sympatická, na rozdíl od Andrey, která mě byla protivná a nesympatická od začátku – asi to z ní tak nějak vyzařuje….. Martin byl celou soutěž takový nevýrazný, nemastný-neslaný, zlatej Kukačka (btw nedávno jsem ho potkal na Mendláku, myslím, že trochu zhubl…).
Pokud jde o ty gangstery, samozřejmě to vyhrožování je svinstvo nejvyššího řádu a docela věřím Dolores, že Andrea je taky taková. Od začátku mě připadala nesympatická, zákeřná, falešná….nechápu tu oblibu u Darty, kterou měla. Doporučoval bych nějakou dobu opatrnost a nějaký pepřák, paralyzér případně baseballku při ruce….cigáni jsou schopni všeho…..

6
J
Reagovat

Inak ja som vcera priamy prenos sledovala, ze som prepinala na futbal na STV1. Tam hrali Spanieli proti Cile. Myslela som si, ze nic sa nebude diat. Prepnem cez prvu reklamu Cile vedie 1:0. A to som fandila Spanielom. Po Martinovom Haberovi sa mi nalada nezlepsila, Spanieli mi ju este pokazili. Prepnem cez druhu reklamu uz Spanielsko prehrava 0:2. Riadne som sa bala prepnut na futbal cez tretiu reklamu. Na rozdiel od Spirita fandim Realu Madrid. A ten ma potesil vitazstvom v Copa del Rey a najma vitazstvom v Lige majstrov.

7
PK
Reagovat

Když to tak čtu, tak mě napadá, že třeba Darta neodklízely celou hru konkurenci Elišce, ale Andree kvůli strachu z Hujerbusu…

8
Paul
Reagovat

No nevím, aby se v recenzi v každém odstavci objevilo slovo hujerbus, mi připadá poněkud ublíženecké a dětinské. Myslím, že pokud oni nemají úroveň, měl by mít rekapista trochu nadhled. Vždyť o nic nejde, nikdo nemůže za své fanoušky (tak jako nikdo nemůže za své příbuzné) a Andrea je ještě příliš mladá, aby to mohla více ovlivnit. Upřímně Andrea má „hlas“, je výborná zpěvačka a několikrát mne v soutěži nadchla, i když jsem fandila Lo. A proč by nemohli na finále zazpívat BaM-mimochodem skvěle vhodnou píseň , patřili k tomu nejlepšímu v tomto večeru -mne třeba velmi potěšili tito skromní hendikepovaní hrdí lidé, kteří neskuhrají nad zbytečnostmi a malichernostmi. Vypadá to, že mnozí pisatelé zde ještě nic v životě neprožili ba ani nevyrazili za humna, jinak by měli nadhled, pochopení a aspoň trochu open-mind.

9
priznivec.obecny
Reagovat

DJ Vlado, vždycky se něco musí… Čekala jsem, že si tu vjedeme do vlasů, že bude Hlas jeden velký průšvih, že nevyhraje ten pravý/á. Do včerejška se to tak pěkně všechno rýsovalo a ty máš tyhle „zprávy“. Jak se těším na nějakou RS ze zahraničí! Tohle se dít nebude. Nemáš, kruci, nějaké svědky?

10
bezík
Reagovat

@PK: No to mě taky napadlo, ale zase to je asi přehnané, Hujerbusáci vypadají jako joudové, kteří možná mají kecy na novináře ale na Dartu by si podle mě netroufli, tam se spíš snažili zavděčit. Ony některé konspirace vypadají hodně pravděpodobně, ale když se člověk dopátrá podstaty věci, zjistí , že prd konspirace ale obyčejná lidská blbost :D Třeba to „vyvraždění“ Darta týmu je ze stejného soudku ;-)

11
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Spíš bych se přiklonil k tvé teorii – lidská blbost je nekonečná :D

12
luba
Reagovat

už několikrát jsem si všiml, že lola měla již často problém s texty. chápu, že času na přípravu nebylo mnoho, ale z textu Golden Eye vytvořila zajímavý paskvil. No, alespoň zaimprovizovala a puberťáci ty chyby stejně nejspíš ani nazaregistrovali :D

13
bezík
Reagovat

@luba: Tak improvizace v anglických textech už tu byla od Lenky několikrát, ona tomu říká „simulace angličtiny“ :D. Příprava na finále se dle rozhovoru moc nevydařila, doma řešila nějaké soukromé problémy a tradiční příprava v noci v posilovně nevyšla neboť zaspala, takže to do sebe rvala pár hodin před přenosem. Pak nemá mít trému :D :D Ale zase když si člověk vezme, že to vlastně všechno dávala tak říkajíc „z voleje“, pane jo ;-)

14
Tomáš
Reagovat

4: Zjistil sem že se mi ovladač nevejde do huby a savo bohužel nemám.

15
Tomáš
Reagovat

No když mám porovnat letošní Hlas i X Factor s loňskou Superstar tak musím říct že úrovně loňské SuperStar co se týče kvality soutěžících tyto soutěže nedosáhly, ani Hlas ne. Nicméně Lola je vítězka skvělá, tady se z minima podařilo vytěžit maximum a opravdu asi vyhrála ta celkově nejlepší. V X Factoru jsem s vítězem Bažíkem taky hodně spokojený. Ale loni to bylo celé takové nějaké lepší, těch zajímavých lidí bylo víc. Možná to bylo i proto že SuperStar měla víc finálových kol než Hlas i X Factor dohromady a proto sme si k těm soutěžícím mohli udělat bližší vztah a poznat je ve více žánrech. Ale i tak ti talenti už prostě docházejí. Takže už zbývá jediná otázka. Bude příští rok nějaká pěvecká show nebo ne? Bude SuperStar? Nebo Prima s Joj vsadí úplně všechno a udělá další X Factor i přes propadák toho letošního?

16
bezík
Reagovat

@Tomáš: Rozkousat ! Koupit ! ;-) :D

17
cedarin
Reagovat

Tak včerejšek dopadl dobře i díky Pepovi a pozici vítězného kouče si letos víc než zaslouží. Řekněme si to otevřeně, kdyby byla Lo v jiném týmu, tak nevím nevím. Byla u Dušičky a průser se konal okamžitě. Absolutně ji neodhadl, a i když protestovala, tak jí rval do songu, který ji vybral. S MD si to taky moc neumím představit, nevím, jak by ho Lola respektovala. Mám pocit, že spíš ne. No a Darta, tak to by chudák holka nerozchodila ještě dlouho, ta by to snad sama vzdala.
Myslím, že Pepova práce s ní byla poměrně citlivá a že správně odhadl jak s ní pracovat. Ostatně bylo vidět, jak si Pepu občas Lo kontrolovala při vystoupení. A včera jsem ho pozoroval, jak to s ní prožívá a dodává jí sebevědomí. Ano,takto pracuje správný kouč.

18
cedarin
Reagovat

@Tomáš: tak s tím nemůžu souhlasit. Myslím, že v Hlasu bylo hodně dobrých lidí a nezdá se mi, že by se to v minulé SS až tak výrazně míhalo talenty. Ano, Sabina super vítěz, Šafa výborný a pár lidí by se tam ještě našlo, ale že by jim soutěžící z Hlasu nemohli konkurovat, to si ani trochu nemyslím.

19
Jai Kudo
Reagovat

@cedarin: Ale Lo určitě jo, a Vendula a Elis a další jsou už zavedené zpěvačky, ty nemůžeš počítat……

20
J
Reagovat

Tak o Lenke Hruzovej sa uz vie aj na svetovej wikipedii:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hlas_%C4%8Cesko_Slovenska_2014
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Voice_%28TV_series%29

Ta je ale slavna a plnym pravom.

21
Jai Kudo
Reagovat

@cedarin: Jinak by v SS neměl nikdo šanci..-..

22
cedarin
Reagovat

@Jai Kudo: to si nemyslím, opravdu ne, když se podívám, kdo skončil druhý…

23
J
Reagovat

@Tomáš: Inak Tomas, kedze som nesledovala minulorocnu superstar, tak mi asi nieco uslo. Totiz som postrehla, ze ti ITCHO PCELAR bol nesympaticky a ani neviem preco. Z tych videii na youtube sa mi zda, ze bol v skutku vsestranny. Najma ten Gustavo Lima Balada boa. Ty, ktory tak fandis chalanom. Inak slusne zaspieval IMPOSSIBLE (dokonca sa mi to pacilo viac nez od J. Arthura) a aj COLDPLAY, ci Dance with somebody (nakoniec efektny pad aj s mikrofonom). Ja by som mu urcite fandila a za tu Baladu boa, by dostal az niekolko sms odo mna.

24
Jai Kudo
Reagovat

@cedarin: To jako myslíš místo Itcha že by byl Martin lepší? Nebo nedej Bože Andrea?

25
bezík
Reagovat

@J: S tím sem nechoď, tady se to antipčelárovci jen hemží :D Sežerou tě zaživa ;-) To víš, zžírá je to, že zatím co jejich favorité příštipkaří, Itcho má skvěle našlápnuto ;-)

26
cedarin
Reagovat

@Jai Kudo: tak v Hlasu nebyli jen tito dva, když se podíváš, kolik dobrých lidí vypadlo i před živými přenosy

27
J
Reagovat

@bezík: Netvrdim, ze Itcho bol najspevak so slavikom v hrdle, ale z toho, co som pozerala sa mi zdal naozaj vsestranny. Dokonca, by som povedala, ze sa vedel vynajst a vylizat z problemov a to, ze mu ludia poslali hlasy a dostali ho do GF, vola bozia. Nezda sa mi, ze dostal len hlasy zo Slovenska, urcite mu museli prist aj od niekoho z Ciech.

28
Monika
Reagovat

Ja myslim, ze tu ulohu koucu porad dost precenujete. Ti lidi maji hafo dalsi sve prace, ktere se pres tyden venuji a Hlasu vycleni opravdu jen zlomek casu-dve zkousky a jednu generalku. Lenka byla natolik vyrazna, odlisna, ze by zvitezila bez ohledu na to, kdo ji koucuje. No a ze by utekla? Kdyz ma dluhy kam se podiva? Tak to by rozhodne neudelala. Majk me dost zklamal, ale nemuzete mu vycitat, ze ji nechal zpivat song, kterej se ji nelibi. Vzdyt to byl souboj kdo s koho. Ty songy mely byt vybrane tak aby ani jeden z nich nebyl ve vyhode. Jak by k tomu kluci prisli, kdyby Majk vybral song dle prani Loly. Tohle bylo jednoznacne spravne rozhodnuti vyberu neutralniho songu.

29
jab
Reagovat

@bezík: Ještě teď si vzpomínám jak v týdnu před finále Scalex vydal článek, z něhož vyplynulo, že poražení finalisté u nás většinou bývají úspěšnější než vítězové. Po finále by mě ve snu nenapadlo, že i Itcho takhle „zválcuje“ Sabinu. Ne že bych mu nevěřil, že se neprosadí, ale byl jsem si jaksi jistý, že Sabina se prosadí na tuty.

30
Jai Kudo
Reagovat

@cedarin: Kdo např?

31
Jai Kudo
Reagovat

@jab: Sabina by se možná prosadila víc, kdyby se nenechala nachytat jako Šafa…….i když, kdo ví?

32
Monika
Reagovat

Na nejake prosazeni se po soutezi to moc nevidim. Pokud se nepletu, tak ani jeden z grandfinalistu neni skladatel, coz je v dnesni dobe strasne tezke uspet. Clovek musi cekat, co mu kdo napise. Nakonec nejvic bude asik videt Eliska.

33
jab
Reagovat

@Jai Kudo: No Šafa měl hodně nadějně vypadající kapelu, ale pak se rozešli s Dailym a ta kapela se mu nakonec taky rozpadla. Akorát jsem pořádně nepochopil, jestli ten rozchod byl iniciován Šafou nebo Dailym.
U Sabiny pořád vzpomínám na ty nenaplněná předsevzetí – v září první singl (nakonec až na konci listopadu), v listopadu album (posléze na jaře, nakonec dodnes není vydáno a na kontě zatím celkem dva singly). Ale mám v tom pro ni pochopení.
@Monika: Nemusíš být sám skladatel, stačí mít skladatele v kapele nebo alespoň blízkém okolí.

34
woltan
Reagovat

Je možný si včerejší díl někde stáhnout? Zmeškal jsem ho :-(

35
Monika
Reagovat

Safa byl imho od zacatku marnej, jsem se divila, ze nevypadnul jeste driv. Ten imho absolutne nemel sanci prezit, ty jeho grimasy byly nestravitelne, na to jsou divaci dost haklivi. Od nej jsem necekal nic. Prekvapila me ale Sabina, vubec bych necekala, ze tolik zapadne.

36
jab
Reagovat

@Monika: Grimasy, negrimasy (mně se třeba líbily, byly takové správně expresivní :-D), proč by vypadával dřív, když tam byl z kluků o parník nejlepší zpěvák po technické stránce. Jedinou slabinu měl trochu v uvěřitelnosti projevu, ale byly tam i imho i horší v tomhle ohledu.

38
Monika
Reagovat

takze jsem zjistila, ze si z celeho hlasu zpetne budu poustet jen ctyri vykony:
Martin – recovery
Martin + Jana – duet
1drug – K.O. souboj
Ondrej Masik – Try

39
Jai Kudo
Reagovat

@jab: Říkám to pořád znovu – to není o těch interpretech, ale o lidech kolem nich…….
A ohledně Lo to bude platiti dvojnásobně……

40
Jan Liška
Reagovat

Lo si vítězství zasloužila. A když jsem jí pak v zákulisí říkal, že jsem to tušil od jejího prvního vystoupení, tak prostě odvětila: „Nekecej!“

Hlavně si to ale zasloužil Pepa. Bylo na něm znát, že to bere vážně a s těma lidma maká, bojuje za ně. A to i na zkouškách, ale to jste neviděli. A to gesto, kdy za Lo jako za vítězkou přišel na stage bosý, bylo super.

Jinak k Hujerbusu, nebo jak tomu DJ Vlado říká. Já si toho chování během finále nevšiml, ale víme svoje. A jestli tě pan Holý konfrontoval, tak si z toho nic nedělej, jednou za čas chce rozbít hubu rekapistům kde kdo :D To znám z vlastní zkušenosti.

41
Ally
Reagovat

Mi se líbily ( a to nemyslím ironicky) včera výrazy koučů při vyhlašování – Pepa jakože..“ pojd , dělej.. už to řekni :)“ a MD (pokud není herec:) ..“ no je to asi jasný ..ale dobrý..“

Dneska jsem slyšela Lenku Dusilovou někde..tak jen tak ..jsem si vzpomněla na „naši “ Lenku..
no taky holka maká:).. tři týdny po porodu na koncertě..závazky ..nebo bez zpěvu nevydrží :)
jak píšete . může dělat ledacos..Lola

42
Kamča
Reagovat

@Ally: Když jsem viděla v medailónku Lolu, tak se mi okamžitě vybavila Lenka Dusilová – podobná mimika i tón řeči.

43
bezík
Reagovat

@Ally: Když si vzpomenu na mladou Dusilenku, tak mi Lolu docela připomíná. Poprvý jsem ji zaregistroval v kapele Pusa a říkal jsem si, no dobrý, ale žádnej zázrak to asi nikdy nebude. Ó jak jsem se mýlil … někdo je geniální hned, někdo potřebuje dozrát.

44
Monika
Reagovat

Od Dusilky se mi libi jen Promeny s Cechomorem, jinak vubec nic. No jsem zvedava na Lolu, doufam, ze se vyda cestou komerce, jinak se strasne zahrabe. Ono to bylo fajn kdyz zpivala Golden eyes, Zagorku, Kubisku a jine masove zalezitosti, ale jakmile sklouzne vylozene k alternative, tak ji hafo fanousku opusti.

45
bezík
Reagovat

@Monika: Žádost se zamítá !!! Lenčina cílová skupina jsem já a ne ty !! ;-) :D

46
Monika
Reagovat

@bezík: Tak to zapadne, i GG pochopila, ze bez komerce to nepujde:-)) Dusilka je tu tolik let a presto ji vetsina zna jako tu co nazpivala duet s Cechomorem, jinej singl si nevybavi. Totez plati o Bartovi, to je taky jen ten co nazpival On my head.

47
jab
Reagovat

@Monika: Ono třeba v zahraničí často dojde k průniku alternativy do středu zájmu mas (např. Nirvana, kteoru v téhle souvislosti jmenoval v jendom rozhovoru i Zaujec), mezi komerčně úspěšnými songy jsou často i tzv. antihity, např. Somebody I Used To Know, I Follow the Rivers, osobně bych tam zařadil třeba i Another Love. Samozřejmě, tady bohužel nejsme v zahraničí, takže si netroufám odhadnout, jak se Lole bude dařit a s jakou muzikou přijde.

48
bezík
Reagovat

@Monika: Netuším co pochopila GG, nesleduji. Ale lidi co znají Dusilenku jen přes Čechomor nebo znají jen On My Head, ti pro ty interprety nejsou zajímaví, CD si nekoupí a na koncert nepřijdou. Otázka je, co je to „zapadnout“. Existuje svět kšeftu (chceš li tak showbusinessu) a svět umění. Uspět či zapadnout se dá v jednom i v tom druhém. Uživit se dá také tam i tam. Ty znáš ten první, to je v pořádku, ale nesnaž se to paušalizovat pře oba.

49
Nofux
Reagovat

Dusilová je skvělá, její poslední album je asi to nejlepší co tady za posledních 5 let vyšlo. Jinak jsem hodně zvědavej, jak se bude Lo dál vyvíjet. Jak už tu někdo psal, bude hodně důležitý, aby se obklopila správnými lidmi.

50
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Lo mě taky dost připomíná Dusilovou, uvidíme, jak přečká tan nápor komerčních záležitosti, co ji teď čekají, možná nějakej muzikál atd. – ona podle mě není zpěvačka pro komerci a bude teď jen zdrojem ryhlých prachů pro producenty, nic jiného…. Trochu byl polemizoval s větou „uživit se dá tam i tam“. V komerci se uživit dá, ale při současné přetlaku interpretů ze všech možných talentovek asi dost těžko a ještě za cenu drsných kompromisů a ústupků. A o tzv. umění sám píšeš „lidi si CD nekoupí, na koncert nepřijdou“. Že se nekomercí „uživí“ Dusilová nebo Bárta je něco jiného, jsou to dlouho známí interpreti…..

51
Scalex
Reagovat

Moje část rekapu přidána.

52
Martin
Reagovat

Finalova kola Hlasu me hrozne zklamala, to uz se mi snad i vic libila finalova kola Xfactoru. Cekal jsem o moc vic. Cesko si potrebuje od techto soutezi aspon tri az ctyri roky odpocinout a pak asi udelat nejosvedcenejsi format, tj. Superstar. A to i presto, ze format Hlasu i Xfaktoru mi pripada zajimavejsi. Na tento rocnik Hlasu i Xfaktoru si za rok vzpomenou jen skalni fanousci.

53
frida
Reagovat

Co je komerce? Přece i šanson, jazz, blues, rock, je komerce. Pokud je to žádaný je to komerční. Neznamená komerční=špatný. I komerční může být dobrý. A to je dobře. Hegerová, Langerová, Kubišová, proč ne?

54
Valamin
Reagovat

DJ Vlado – z Hujerbusu si nic nedělejte, říká se, že ten, komu nebylo vyhrožováno nebo kdo nebyl někdy zažalován, není dobrý recenzent/publicista/glosátor atd., a reakcí pana H. se potvrdilo, že prostě dobrý jste :) Takže palec hore more.

55
DJ Vlado
Reagovat

@Jan Liška: a @Valamin: Díky za podporu :-)

56
jab
Reagovat

Scalexi, máš nějakou reálnější představu jak by ta soutěž pro skladatele a textaře mohla probíhat? Třeba že by soutěžili zvlášť skladatelé a textaři? A byli by ve dvojicích skladatel-textař a na každé kolo by museli dát dohromady novou píseň s tím, že by se dvojice třeba měnily? Nebo by byl každý skladatel/textař doplněn zavedenějším kolegou a píseň by vždy odzpíval zavedený zpěvák? nebo k tomu využít lidi ze všech těch pěveckých soutěží? Mně to přijde jako zajímavý nápad, jen bych rád věděl, jak by se to mohlo zrealizovat :-).

57
Lucas
Reagovat

@jab: Třeba něco takovýho :) http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hit_(Irish_TV_series)

Jinak za Lo jsem opravdu rád, zasloužila si to :)

58
Monika
Reagovat

Tak ja nevim, ale jmenovat zrovna neviditelnou Guncikovou jako vzor uspechu mi prijde scestne. To je spise zbozne prani autora-jejiho fanouska. Jestli tam nektere jmeno melo zaznit tak je to urcite Celeste, muze se nam nelibit, ja patrim do teto skupinky tez, ale prosadit se dokazala.

59
-bé-bé-
Reagovat

Scalexi, to ma nenapadlo, ale býva to tak….v SS, že prídu predchádzajúci speváci…fakt by ten duet bol skvelý AVE a Lucka…zdá sa mi, že v tomto ročníku nevznikol žiadny taký skvost…neviem či to závisí od koučov…pretože v týme Patrika vzniklo viac zaujímavých vecí

60
Monika
Reagovat

Televize tam nemela koho pozvat, protoze se nikdo z ucastniku prvni serie nedokazal prosadit, nikdo nema zadnej hit. No a poslat tam Anicku s Lenkou, aby zpivaly cover od Adele, tak to by byl jeste vetsi vysmech nez slepecke duo.

61
-bé-bé-
Reagovat

hľadám tie posledné vystúpenia a nikde nie sú…Monika, kde si možem znova vypočuť Power of Love??…ani Lo tam nie je

62
-bé-bé-
Reagovat

tak AVE by mohla zaspievať na Ceste i keď by som radšej počula jej skladbu vlastnú napr. Prvá Posledná

63
frida
Reagovat

@Monika: též si myslím, že zrovna G.G. není to pravé jako vzor.

64
Monika
Reagovat

@-bé-bé-: Na YT na oficialnim kanale Hlasu to jeste neni, ale da se to najit v zaznamu z velkeho finale. http://novaplus.nova.cz/porad/hlas-cesko-slovenska/

65
frida
Reagovat

@Lucas: To by bylo super. Bylo by to něco novýho, zase další posun a hlavně noví skladatelé a textaři původních písní. A mohli by to zpívat někteří úspěšní zpěváci z těchto soutěí. Znovu by se zviditelnili a měli novou šanci.

66
-bé-bé-
Reagovat

Moniko díky

67
Monika
Reagovat

@frida: Tak Scalex je ve vztahu ke Guncikove stejne neobjektivni jako Vlado k Bagarovy:-))) Gabina by mohla Celeste tak akorat luxovat drobky na cervenem koberci, tak propastnej rozdil mezi nima je na poli uspechu.

68
-bé-bé-
Reagovat
69
Scalex
Reagovat

Ano, Celeste měla štěstí na výborný marketingový tým. Ovšem každé živé vystoupení ji usvědčuje z toho, že zdaleka tak šikovná není. Proto je mi žinantní ji jmenovat vedle Langerové a Bendeho, kteří si to vydřeli vlastnoručně a vlastnohrdelně. Gunčíková má samozřejmě nepoměrně menší publikum, nicméně pořád jeden z největších talentů, co se kdy v českých pěveckých soutěžích objevil. Věčná škoda, že se jí neujal nějaký opravdu dobrý producent, který by dokázal ten famózní hlas prodat.

70
Michaela
Reagovat

@Monika: Krásně napsáno! A to s Tebou většinou nesouhlasím … Ano, Gábina má krásný hlas, ale naprosto se nedokázala uplatnit a prosadit, to už se nezmění …

71
Scalex
Reagovat

@jab: zatím jsem nad tím nepřemýšlel „na plný úvazek“, jen se mi ta myšlenka takové soutěže líbí. Samozřejmě otázkou je, jak to pojmout, aby to bylo maximálně atraktivní pro diváky – poslouchat plný pořad nových neznámých písní. Výkony v Superstar či Hlasu si člověk pamatuje i díky tomu, že většinu písní zná. Tady by se ale hlasovalo o něčem, co člověk slyší poprvé. Bylo by to velmi náročné i pro kapelu – přeci jen, teď hrajou často věci, které jakžtakž znají. Opět by museli hrát jim neznámé věci. Pak je otázka, kdo by byl interpret. Podle mě by si ho měli volit sami autoři písně, aby nemohli říkat, že jim jimi nezvolený interpret píseň zkazil. Těžké ovšem je, jak „donutit“ diváky, aby hlasovali skutečně pro povedenou píseň, a ne pro interpreta, kterého mají rádi. Dovedu si představit, že kdyby tam nastoupil Tomáš Klus (jako interpret, ne jako autor), tak holčičky hlasují jak o život, ať by byla skladba jakákoli.

72
Scalex
Reagovat

@Michaela: není důvod, proč by se to nemohlo změnit. Holce je 21 let, může kariéru rozjet padesátkrát. Jde fakt jen o ten marketing.

73
radek
Reagovat

71
To ja naprosta utopie. Do toho zadna TV jit nemuze z jednoho prostyho duvodu. Sledovanost by asi byla scalex + 10 lidi z panacka.

74
frida
Reagovat

@radek: Nesouhlasím, nic není nemožné. Chce to propracovanost a dostatek energie a nadšení a šlo by to.

75
Michaela
Reagovat

@Scalex: Budiž jí přáno, ale neznám nikoho, kdo by byl v talentové soutěži, neprosadil se a pak by se u něj konal nějaký výraznější comeback …

76
frida
Reagovat

Myslím, že Lenka bude jednou pecka jako hrom!

77
Monika
Reagovat

Soutez textaru je skvelej napad, ale vubec netusim, jak to zrealizovat, aby to bylo koukatelne pro masu lidi. Ja si kolikrat vzpomenu na nekoho ze SS, jdu si vyhledat jeho vlastni tvorbu na YT a po pul minute vypinam, kdyz dam minutu je to vykon. Nedokazu si predstavit, ze bych mela sledovat devadesatiminutovej porad v kuse v tomto duchu. To snad ani na komercni televizi nepatri, na to by se jim fakt divalo tak pet a pul lidi.
Navic je tu druhej problem o kterem psal Scalex. Tezko docilite toho, aby lidi hlasovali skutecne podle songu a ne interpretu. Stejne si myslim, ze by to ve vysledku dopadlo tak, ze divak by ten neznamej song ani nevnimal, ale posilal hlasy o sto sest, protoze to zpiva zrovna jejich idol.

78
Monika
Reagovat

@Michaela: Presne z tohohle duvodu jsem u GG skepticka. za celou eru peveckych soutezi, a ze jich bylo nepocitane, se jeste nestalo, aby se nekdo prosadil po x letech.

79
J
Reagovat

@Monika: U nas na Slovensku je Celeste velmi popularna a aj Martinov kouc. Deti, mladez ich pocuvaju, spievaju, resp. sa pokusaju rapovat. Dospeli ti mladsi tiez pocuvaju. A nad 30 r. aspon poznaju z radii, televizie a teraz aj z Hlasu a X-faktora. Pri tej Celeste je dokazane, ze nemusis vyhrat a mozes sa kludne presadit.

80
DJ Vlado
Reagovat

@Michaela: A já jednu takovou znám :-) Dominika Mirgová s prvním CD žádnou velkou díru do světa neudělala, ale po čtyřech letech se jí povedl comeback s hitem Nová, se kterým velmi slušně zabodovala a její druhé CD bylo rozhodně úspěšnější než to první (pravda, jen na Slovensku, u nás je pořád víceméně neznámá, ale to se dá říct i o velké části jiných slovenských interpretů, kteří jsou pro Slováky samozřejmostí, ale Češi je moc neznají) :-)

81
Monika
Reagovat

Sice dokazu si predstavit, ze by se provedl uplny zakaz znamych interpretu. Kazdy soutezici by mel k dispozici tak tri nezname zpevaky dle vlastniho vyberu z ruznych festivalu, konzervatori, amaterskych kapel, kteri by zpivali v soutezi jeho pisne. Nicmene nezname songy z ust neznamych zpevaku to by byla vrazedna kombinace na sledovanost tv.

82
Lucas
Reagovat

Já bych zkusil ten The Hit z Irska, ten už se i prodal asi do dalších 5 zemí. V jednom díle spolu soupeřili například i soutěžící a jeho kouč z Hlasu a vyhrál soutěžící :) Ale jen o fous.

83
Monika
Reagovat

Odpovedi grandfinalistu jestli uz v nejake soutezi byli. On se Prochor moc nespletl teda:-))))
Andrejka: Zúčastnila jsem se Superstar minulý rok, a to nevyšlo. Kdo si počká, ten se dočká:)
Lo: Má cesta k této výhře začla minulý rok na Superstar, kde jsem postoupila, ale bohužel až do fakultní nemocnice Vinohrady.
Martin: Pokusil som sa o Superstar, kde jsem bohužial nepostúpil ani z prvého castingu.
Vendula: Jako malá jsem zkusila štěstí v soutěži Rozjezdy pro hvězdy. Ty jsem vyhrála a splnila si takový ten dětský sen. Od té doby až Hlas :)

84
Jai Kudo
Reagovat

@Scalex: Pravdu díš, Scalexi….je to o kvalitě a schopnostech managementu a produkce, Celeste má, GG nemá…..proto je to tak. GG je navíc příliš hrdá a tvrdohlavá na to, aby se promenádovala v nějakých muzikálech, estrádách nebo bulvárních záležitostech, které se jí z duše protiví, jen proto, aby se o ní chvilku mluvilo. Ale já pořád nemůžu souhlasit, že se neprosadila – dvakrát za sebou v TOP10 ve Slavíku, CD se prodalo 10x víc, než CD Sabiny (a ta byla čerstvá Superstar) atd…….třeba nás za pár měsíců ještě něčím překvapí.

85
Tohle je hlas
Reagovat

Já se pustím do rekapu rekapitulistů :)

DJ Vlado: Ukazuje se, že jeho rekapy jsou po odborné stránce na úrovni, má rovněž hudební vkus a ví co je hit a co je shit. Má také pro mě až neuvěřitelnou sloní paměť, i když já si osobně myslím, že při srovnávání s vousatými vystoupeními používá youtube nebo nějaké své osobní nahrávky.. Dělal bych to samé, takže není se zač stydět :) DJ podle mého názoru používá možná více emocí a sympatií (či antipatií) k jednotlivým soutěžícím, než je zdrávo a proto je v jeho rekapech někdy až moc „přebagárováno“ a „přehujerbusováno“ :)

Scalex: I jeho rekapy jsou po odborné stránce na úrovni, má pro mě ještě vytříbenější hudební vkus než DJ a víceméně jeho hity a shity korespondují s tím co poslouchám a neposlouchám. Neloví tolik v minulosti a nesrovnává tolik vystoupení s těmi před x lety jako DJ. Na druhé straně si udržuje od soutěžících větší odstup a jeho hodnocení jsou méně zatížena emocemi, což je dobře.

Shrnutí: Oba pánové jsou výbornými rekapisty a na jejich hodnocení se vždy těším a baví mě to po nich číst :) Můj názor na jednotlivá vystoupení jejich rekapy samozřejmě nezmění, myslím, že každý by si měl stát za svým názorem, ale i tak ve většině případů (cca 80-90%) se jejich hodnocení shoduje s mým. Oba mají trochu jiný styl, jeden zapojuje více emoce, druhý zase hlavu, ale dohromady to funguje a je dobře že jsou dva výborní rekapisti a že je jsou nám zde servírovány dva různé pohledy. Doufám, že jejich spolupráce bude pokračovat.

86
Jan Liška
Reagovat

Scalexi, přestaň Majkovi vyčítat tu světovou premiéru Mamy. Za to nemůže, to je moje práce z důvodů, které nemusím a nebudu vysvětlovat. Ačkoli to ve skutečnosti světová premiéra byla. I tvoje názory tu jsou ve světové premiéře, jestli to chceš takhle :D

A neposkytnutí prostoru pro Vendulu mě sice mrzí, ale pověz mi jedno, ty bys rozbil chvilku z usazené Lo na stagi, Pepovy mohutné radosti, gesta bosých nohou a Lo upřímného „odhození“ šeku a čichání ke kytkám tím, že bys zavolal „poraženou“ soutěžící a nechal ji zopakovat to, co už každý řekl stokrát: „Díky za hlasy.“?

87
Jai Kudo
Reagovat

@Jan Liška: Panebože to jsou zase žvásty…….Světovou premiéru nevyčítá jen Scalex, ale spousta lidí tady. Ale to bys musel mít zájem o nezaujaté názory……ano opravdu nám nemusíš nic vysvětlovat, je nás tady jen pár, ale i na ostatní diváky jste srali předtím, serte i teď , je to vaše práce, ne? To, že jste bezohlední k nám není to nejhorší. Ale to, že jste bezohlední i k té, která si celou soutěž odsloužila, zpívala výborně, skončila druhá (!!!) a vy ji odhodíte jako hadr……….běžte prosím pěkně do p*dele…..:(

88
Jai Kudo
Reagovat

Sorry, omlouvám se všem, ale ten člověk mě zas tak vytočil………..:(

89
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: Se neomlouvej, taky me to nastvalo, jen jsem udrzela nervy na uzde tentokrat:-))))
Beziku jo mas recht tady jsem to nasla, ze by to Lola prala Martinovi. No a to dokonce rikala v dobe, kdy v soutezi bylo jeste vic lidi nez pouze grandfinaliste. http://videoarchiv.markiza.sk/video/hlas-cesko-slovenska/zo-zakulisia/16850_toto-je-tip-na-vitaza

90
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Díky :-D

91
BarBora
Reagovat

Mama spomína, že kedysi dávno bežala v TV súťaž, kde sa vybralo akési slovo a podľa neho mal vybratý skladateľ a textár zložiť pieseň, potom sa vyberala tá lepšia (v nasledujúcom vysielaní). Takto vraj vznikla aj Neckářova „Lékořiceˇ.

92
bezík
Reagovat

@Jan Liška: Liško Liško podšitá, víte, ono nejde o nějakou „světovou premiéru“, to je marketing, to vem čert, to přejdu, ale jde o to, že se pustí do pořadu taková neskutečná sračka (sorry ale nemohu jinak), která překračuje všechny myslitelné hranice pokleslosti a trapnosti. A tohle je něco, co by dobrý producent nikdy neměl připustit, natož iniciovat ?!!

93
yeey
Reagovat

@bezík: na druhou stranu – producent chce sledovanost poradu, chce aby se o tom mluvilo a psalo, chce vyvolat medialni odezvu…. tohle presne Majk (bohuzel) nabizi a jeste si tim sam dela promo – a tu odezvu to melo (vzhledem k tomu, jak je cely Hlas pro media a vetsinu populace nezajimavy)… a jeste neco bych dodal – obavam se, ze my tady na Panackovi moc dobre vime, co nam to Majk predvedl za gigasracku, ale to jsme v mensine, protoze vetsina lidi po tehle Majkove niterni dechberouci zpovedi mela urcite chut Majka poplacat po ramenou a maminky u televizi smacely kapesniky, bohuzel… ze strany produkce bylo logicky krokem nechat tam Majka tu uchylarnu prednest …

94
Monika
Reagovat

be-be na YT uz byla pridana videa z finale. Jinak teda Vendula a jeji Black velvet maji nejmene shlednuti ze vseho co se odehralo. Jeste, ze ta holka dala Spinarku, to je vzdy sazka na jistotu, co prinese hlasy divaku. Ten song ji vynesl na druhe misto. Prekvapilo me tak malo shlednuti u Conchity, asik to opravdu byl spatnej vyber a snaha priblizit se Purple rain vyberem songu nevysla.

95
rena
Reagovat

I já jsem s pořadím spokojena…
Lo si uvedomoila svoji šanci, nepromarnila svuj talent, zapracovala na sobě a určitě si vítezství zaslouží. Opravu ušla ze všech největší kus cesty. Změnila své chování a snad si začala i věřit.
Venda, ač nemá zvláštní hlas, je velmi nadaná a stačí pár dobrých písnicek, škoda, že si je neumí složit. Ale i v muzikálech bude jistě spokojena.
Co bude s Andreou nevím, nejprve dostuduje, založí si skupinu.
Nejvíce jsem však zvědavá na Martina. Ten naopak na sobě moc nezapracoval. Krásný hlas není všechno, lidi mu musí na podiu věřit… což se nestalo. A asi stále nevěří ani sám sobě – předvedl nejslabší kolo. Ne, není připravený, musí na sobě velmi pracovat. Na sebeduvěře, na svém projevu na jevišti, i na tom, jak vypadá. On má důležitější půlku vyhranou – má talent, má Hlas – sametový, rozpoznatelný, krásný, který se ale neslučuje s ním, jako takovým… Ačkoli jsem přála vítězství jemu i LO, celou dobu mi nějak nesedel, musela jsem když zpíval zavřít oči, jeho chování – projev při zpívání, mě rušil. Pusobí na mě jako malý přerostlý dítě, panda, ne jako 19 mladý muž. Přitom jak je videt, ve škole i Loo ho mají rádi, bude jistě přátelskej a oblíbenej v osobním životě. Ale když ho porovnám s Adamem Kukačkou, také takovým budulínkem, ten byl na jevišti jiná osobnost… a neměl Martinuv krásnej sametovej hlas, byl spíš introvert. Přesto při většině jeho vystoupeních jsem se bavila, ten byl uvěřitelnej a to mel sotva 17 let. Byl sebevědomej a uměl to na podiu rozjet. Snad se podaří i Martinovi na sobě v tomhle zapracovat. Bylo by velká škoda, kdyby se tenhle Hlas ztratil, když už jsme ho jednou našli…

96
Jan Liška
Reagovat

@yeey: Ale tohle je ukázková reakce h8terů v menšině. Nic ve zlém, každý má svůj názor, ale jakmile tohle o Majkovi vysypete, je jasné, jaký postoj k němu máte a nic to nezmění. Majk má statisíce fanoušků, kteří ho mají rádi a poslouchají ho. Já třeba osobně nemám rád hip hop, ale jeho texty jsou podle mě v porovnání s ostatními slovenskými rappery dobré. Ale i tak, to je můj názor a váš je váš.

@Jai Kudo: Nezaujaté názory? „Kamaráde“, jestli já vytáčím tebe, tak co myslíš, že děláš ty mně? Ta hnusná negativita z tvého „nezaujatého“ názoru jenom prýští. Já se divím, že se sem vůbec pokouším aspoň na nějaké věci odpovídat. Ano, světovou premiéru nevyčítá jenom Scalex, ale teď to udělal v článku, tak na to reaguju, protože Majkovi křivdí. Já osobně, když toho člověka neznám a v životě jsem s ním nejednal, tak ho neoznačím za mimoně atd. Ten proslov, co měl, udělal, protože to v té chvíli tak cítil. Bulvár měl dostatečně velkou platformu pro to, aby ten hnus, co o něm vymýšlí, mohl šířit, tak Majk využil dostatečně velkou platformu pro svou reakci, na kterou má právo. Ale o tom se s vámi nemá cenu hádat, protože Jai Kudo už zase pění a připravuje si další výlev.

A k té světové premiéře. Ještě jednou podotýkám, že to byl můj nápad. A nemusím vysvětlovat, kdy mě to napadlo a proč, to je moje věc. Ostatně jsou to dvě slova, která nemají zase tak velký význam, ale tady se to nafouklo téměř do konspiračních rozměrů. Povím to asi takhle. Máte ovladač? Předpokládám, že máte. Popřípadě máte dlouhý klacek, kterým z kanape šťoucháte do televize. Tak ho použijte a vypněte ji, nebo přepněte kanál, když se vám něco nelíbí. Pokud vím, ještě pořád máme v Česku právo svobodné volby.

Co se týče rekapů tady na Panáčkovi. Možná to tak nevypadá, ale já si Vladovy a Scalexovy práce vážím, alespoň někdo se těmhle show u nás věnuje, když Gorilla z toho letos kvůli očividným důvodům vypadla. Co se týče názorů na zpěv, tam nemůžu nic říct a věřím, že oba pánové mají fundované názory. Některé výpady osobnějšího rázu vůči koučům či produkci se mi nelíbí, tak na ně reaguji, protože mi přijdou nespravedlivé. Na to mám právo.

Jinak já si vaše názory po celou dobu Hlasu četl a pokud to šlo, pokoušel jsem se je občas při psaní scénáře využít a některé věci jsem na jejich základě předělal. A i proto mi pak přijde nefér, když se hlavně kritizuje, ale už se nezmíní to, co bylo dobré.

97
BarBora
Reagovat

@rena:
Rena, Martin v priebehu súťaže odmaturoval, dá sa predpokladať, že sa okrem prípravy na vystúpenie musel aj učiť a teda nemal toho času veľa popracovať viac na technike spevu. S dobrou technikou príde aj kľud a sebavedomie a keď bude mať aj piesne šité na mieru, bude to úplne super.
Mne je sympatický, milý. vyslovene sa mi na neho dobre pozeralo a asi nie len mne. Veď on zakaždým prešiel hlasmi divákov, nebolo treba zachraňovať. A chcem ho vidieť v TV, počuť v rozhlase a časom bude mať, som presvedčená, vlastný repertoár, aj koncerty.

98
yeey
Reagovat

@Jan Liška: verim, ze budu mluvit za vic lidi – dovolim se ohradit vuci tomu, ze by sme tu meli kdokoliv zapotrebi byt Majkovymi hatery… mne jinak celkem nevadi, fungoval jako kouc/porotce vetsinu casu docela dobre, nedopustil se pri rozhodovani snad zadne boty (vyhazov Loly byl celkem logicky krok – v kontextu jejiho prechodu k Pepovi a toho, ze ji Majk absolutne nechapal) , rozhodne ve mne jako osoba nevyvolava tak obrovske antipatie jako treba Rytmus… myslim, ze jsme tu na nej nikdo zadnou kritiku nevymyslel, dokud…

a) nepronesl svuj projev (proc to bylo trapny uz sme si tu 1000x rozebrali)
b) nam od srdicka nezarepoval (proc to bylo trapny uz sme si tu 1000x rozebrali)
c) se neukazalo, ze jako kouc asi za moc nestoji
(i kdyz ostatne mam dojem, ze se z koucu venoval svym sverencum jen Pepa, mozna MD…)

ono je hlavne po bodu a) a b) tezky ho brat vazne a nevidet to jeho pozerstvi (a to beru v potaz, ze k zanru, kteremu se venuje, pozerstvi tak nejak patri)… sorry, tohle neni zadny hejtovani, Majk zkratka munici ke kritice ochotne nabizi sam….

jinak jak uz sem rekl, zarazeni „svetove premiery“ z pohledu produkce chapu a taky bych to asi udelal, i kdyz bych vedel, ze budu pro nektery lidi za blbce, ze neco takovyho beztrestne poustim nevinnym lidem do obyvaku…

zaroven musim rict, ze si cenim, ze se tu nekdo, kdo show primo dela, skutecne ozve, trebaze mi tva obrana neprijde uplne dostacujici… takovej Lukas Franta z XF tady jen machroval a kdyz to zacalo a vsichni videli ten zmar, bylo ticho po pesine… aby se nekdo z produkce ozval primo fandum, to se vidi malokdy a je treba to ocenit a ne jen hystericky nadavat jako Jai Kudo…

a abych byl pozitivni, nebot jsem pochopil, ze se ti toho tady nedostava, musim rict, ze celkove bych tuto radu Hlasu z hlediska produkce hodnotil celkem pozitivne (chyby se hledaji snadno, ale natahali jste do souteze fakt dobre zpevaky, kvalita VNS me prijemne sokovala, stage dobra, kapela super, zpracovani rovnez na dobre urovni)… za 90% katastrof muze imho porota, ktera od k.o. faze zacala dobre nacaty projekt systematicky likvidovat, obzvlast Dara s Martou na sebe muzou byt pysne…

99
yeey
Reagovat

@Jan Liška: P.S. zvolil jsem tak smirlivy ton, jak jen to slo :-)

100
Enaz
Reagovat

@Jan Liška:
Chtěla bych se vyjádřit k zazdění Venduly. Je jasné, že závěrečné vyhlašování pořadí je nejsledovanější částí. (Potom je samozřejmě nesmysl ho dávat tak pozdě, protože zůstanou jen ti skalní:).
ALE asi by nebyl takový problém nechat finalisty v zákulisí, přenášet jejich obraz na scénu, a vyhlašovat výsledky bez jejich fyzické přítomnosti. Pak by prostě jen přešli postupně na scénu a měli své dvě minuty. Je jasné, že příznivci prvního by jásali už při vyhlášení druhého místa, ale to by možná pomohlo i příchodu druhého v pořadí, protože ti, co slaví bývají k bývalým soupeřům milosrdní :).
Navíc moderátoři by to určitě zvládli … Tina s Leošem určitě.
Vendula si tu uznání/neuznání opravdu nezasloužila. Vím, že tohle je vždycky problém, ale určitě to jde vymyslet a domyslet.

101
náhodná kolmjdoucí
Reagovat

Pane Liško, pokud budete mít někdy možnost mluvit do produkce jakéhokoliv televizního pořadu, prosím – zasaďte se o to, aby jsme my- diváci byli ušetřeni pohledu na Daru, její afektovanost a hlavně sebestřednost je naprosto nesnesitelná.

102
Enaz
Reagovat

@Jan Liška:
Navíc by se dalo využít sledování za scénou a vítěz by mohl přejít do reálu s písní na rtech :D. Ale to už si fakt vymýšlím :). Děsně bublinkovaté :D.

103
rena
Reagovat

@BarBora:
ano, klobouk dolu, při soutěži Martin i zmaturoval. Mě je také sympatický, jinak bych mu vítezství asi nepřála :)) Mluvím o rozporu jak na mě pusobí jeho hlas a jeho pusobení na podiu… jistě jsou lidé, kterým na nem nic nevadí – ale pujdou na jeho hodinový koncert?
Myslím si, že ho čeká moc práce, než bude na takový koncert připravený. A přeji mu, aby to nevzdal, jeho hlas je krásný a bylo by škoda, kdybychom ho už neslyšeli.

104
Scalex
Reagovat

@Jan Liška:

Ad světová premiéra – to podstatné, co svým „útočením“ na ten song chci vyjádřit, je jednak to, že to byla neskutečná sračka (je mi líto, přinutil jsem se to poslechnout třikrát, jestli náhodou nezměním názor – a ne, přijde mi to čím dál horší), a druhak kritizuju to debilní slovní spojení „světová premiéra“ pro lokální akce, které nemají ve skutečnosti se světem nic společného. Pokud by to byla píseň v angličtině a plánovala by se její distribuce po celém světě, pak by byly řeči o světové premiéře na místě. Ale takhle to bylo opravdu jak v tom Cimrmanovi. Vynález vzbudil světový ohlas. Zejména na Litoměřicku.

Ano, nemusíš vysvětlovat, kdy a proč tě to napadlo. Jen podotýkám, že tady (a nejen tady) v diskuzi je vidět reakce televizních diváků. Můžeš se z ní poučit, ale samozřejmě si kolem sebe můžeš udělat firewall, kritiku nepropustit a dál si myslet, že ta světová premiéra byla skvělá a všem se líbila.

Odstavec o tom televizním ovladači jsi, předpokládám, napsal v rozčílení, protože v soudném stavu bys k tak nízkému argumentu neklesl. Asi dobře víš, že na tomhle serveru se scházejí fanoušci žánru a dívají se navzdory nepovedeným věcem a dokonce i navzdory nepovedeným soutěžícím (to mířím na konkurenční projekt). Takže nebudu kontrovat tím, že když se ti zdejší kritická diskuse nelíbí, můžeš vypnout prohlížeč a jít jinam.

Ad Majkův projev – ano, já věřím, že to myslel vážně, že ho bulvár nasral (ostatně, koho ze šoubyznysu ne?), že chtěl reagovat. Ale blbější okamžik (po tom záchodovém dotazu) a formu (ruka na srdíčku) si vybrat nemohl. Holt je to hop a nebo trop, risknul to, nepovedlo se. Scalex se na tom povozil a za měsíc už si to nikdo nebude pamatovat. Teda akorát DJ Vlado si to bude pamatovat, protože ten si pamatuje všechno.

Majk je možná hodný přemýšlivý člověk, to mu neberu. Jako umělec mě v podstatě nezajímá celý jeho obor, tudíž ani on. Některé projevy této kultury (hip-hop, rap a spol.) mi přijdou směšné (gesta, výrazy, kšiltovka dozadu, šermování rukama, yeah, yeah) takže se na nich rád povozím, protože je to pěkný kontrast proti přirozeným zpěvákům, kteří prostě přijdou na pódium (třeba bosí) a bez zbytečných gest a vopiček a serepetiček odzpívají písničku tak, že si kecnu na zadek. Že má Majk hodně fanoušků – nu, to měl i Adolf Hitler. 8^) Ale ne, já Majkovi přeju, ať má svoji cílovku a ať jí zásobuje dalšími a dalšími yeah, come on, hey a oni ať mu tleskají a kupují si jeho alba. Dokonce i věřím, že má písničky s dobrými texty. Já jich od něj slyšel jen asi 4-5 a dobrá mi nepřišla žádná a Najlepšia mama mi přišla vyloženě tragická a kinderraperská. Víc času už Majkem trávit nechci. Křivka toho, jak mě v Hlasu bavil, začínala vysoko (cimrmanův prvek očekávání) a vytrvale klesala až k nule (prvek zklamání).

Ad „proč se v rekapech kritizuje, ale nechválí“ – inu, za to poděkujte koučům, kteří chválili každou sračku. Někdo to musí vyrovnávat. Když slyším nepovedený hudební výkon a pak koučové chválí jak o život, tak se mi do chválení moc nechce. Tohle je jednoznačně dramaturgické pochybení, koučové měli být maximálně spravedliví a nechválit neustále všechno. Když někde zápolí sportovci, tak na ně trenér taky řve, nadává jim, posílá je do prdele – a dovede je ke zlaté medaili. Někdo v produkci došel k nesmyslnému názoru, že když se bude v Hlasu mluvit jen pozitivně, že to v divácích vzbudí ryze pozitivní pohled na pořad. Jak to fungovalo, na to se lze podívat v grafech sledovanosti. A věř mi, že jsem vám ta příšerná čísla nepřál. Ale ono to opravdu nemohlo jinak dopadnout. Diváci jsou citliví na pravdu. Proto se jim nelíbilo, jak v Hlasu koučové hyperchválili, ale samozřejmě se jim nelíbilo ani to, jak v X Faktoru Oto Klempíř dělal tu kritiku umělým, nevěrohodným, přehrávaným způsobem. Dramaturg Hlasu si měl hned na začátku sednout s kouči a pustit jim záznam Klezly nebo Horáčka. Ti uměli říct kritiku, ale uměli ji říct tak, že to mělo úroveň. Nebyla to buranská kritika, bylo to přínosné, pochopitelné pro diváky a nebylo to urážlivé a srážející pro soutěžící. Nechápu, proč se v Hlasu nemohlo postupovat stejně. Pepa k tomu měl z koučů asi nejblíž, ale jinak to byla bída, neustále samé „bol to skvelý battle“ a „ty jsi famózní zpěvačka a my chceme jít na tvůj koncert“ a tak dál. Nebetyčná neupřímná nuda. Sorry, je to tak. Kdyby to tak nebylo… a jsme zas u těch grafů sledovanosti.

Ad nerozloučení s Vendulou – sorry, Honzo, tohle nelze okecat. Nikdo nemluví o rozbíjení atmosféry. Všichni čtyři finalisté měli být předem poučeni, že ten, co skončí druhý, bude muset nechat prvnímu dostatek prostoru pro tu oslavu a PAK dostane prostor i on. Takže konfety, sedící, čichající Lo, zahozený certifikát (opakuji – proč se pořád lpí na billboardu a nepředá se malý vkusný certifikát, který by nebylo nutné odhazovat v dál?) – to všechno bylo v pořádku. Nechat hezky vyvařit emoce z vítězství. A pak poslat vítězku na chviličku dozadu, aby se připravila na závěrečný song, přizvat na pódium stříbrnou finalistku a dát jí úměrně prostoru na poděkování a rozloučení. Třetí i čtvrtý ho měli, takže žádný prostor pro druhého je produkční a dramaturgický fail jak prase a výraz naprosté neúcty k někomu, kdo měl vítězství nadosah, kdo se dostal skoro k vrcholu a uteklo mu to o kousek. Tomu se u nás říká buranství a neúcta. Můžeš to omlouvat jak chceš, ale nezměníš a nezlepšíš na tom nic. Stačila trocha snahy, nepatrné přípravy a minuta vysílacího času a mohlo to být jinak.

Připrav se na to, že v příštím týdnu budou ještě nějaké články o povedených (ano, budu i chválit) i nepovedených momentech Hlasu a že vám za Vendulu řádně umyju prdel. Co jste navařili, o tom budu psát. Neplačte, sami jste si to zavinili. 8^)

105
Jai Kudo
Reagovat

@Jan Liška: Liška – Nezaujatý názor? Já mám jako divák samozřejmě zaujatý názor na to, co vysíláte v TV NOVA a na co se dívám. Negativismus – vy jste v příspěvku zmínil jen dvě věci – Spiritovy výlevy a světové premiéry a neposkytnutí prostoru druhé nejlepší účastnici Hlasu. K těmto dvěma událostem mám opravdu jen a pouze negativní názor.
Yeey – nejsem hysterický, na to jsem už moc starý. Ale jsem zvyklý nazývat věci pravými jmény, což je dnes zase často považováno (vidím, že i tebou) za nekorektní. Že se Liška ozval – a co z toho, když vlastně stejně nic důležitého neřekl ani nevysvětlil?

106
BarBora
Reagovat

@rena:
Určite ho čaká veľa práce, vlastný koncert nebude zajtra… A ja potom pôdem. Pozri, keď spieval MJ, tie tančeky boli také medvedíkovské, ale bavila som sa dobre. Načo len kritizovať, treba sa baviť, keď sa dá.

107
Jai Kudo
Reagovat

@Scalex: Scalex, nic než souhlas, nechtěl jsem to bidlo na vypnutí TV rozebírat (od producenta pořadu docela pikantní názor) a neúcta a absence elementární slušnosti vůči druhé nejlepší účastnici – taky jasný…….

108
bezík
Reagovat

@Scalex: Byť to není přímo rekap, tak tohle byl tvůj nejlepší „rekap“ v letošním Hlase ;-) Palec hore !!!

109
Enaz
Reagovat

@Scalex: Díky a souhlas s celým postem.

110
J
Reagovat

@BarBora: Ohladom Martina, ak sa bude chciet venovat hudbe, bude sa jej venovat. Ak nie, tak nie. V pripade, zeby sa jej chcel venovat, nutne bude potrebovat zlepsit spev po technickej stranke a niekoho, kto mu napise songy. A takisto zlepsit prejav. V najhorsom pripade na neho zabudneme. V najlepsom nas prekvapi. Ak by raz vystupoval niekde v mojom okoli aspon zo zvedavosti by som sa isla pozriet a urobit si vlastny nazor. Ak by vydal dobre CD preco ho nekupit? A musim sa priznat, ze aj mne sa ten Jackson pacil, dokonca by som povedala, ze sa tam citil viac uvolnenejsi (zabaval sa) nez pri Legendovi, Cohenovi, Haberovi atd.

111
Enaz
Reagovat

@Scalex:
A ještě malý dodatek k „světové premiéře“.
Vždycky se mi zdálo hodně komické, že Američané mají světovou sérii v baseballu, ve které nehraje nikdo jiný než týmy USA.
Tato premiéra byla ještě výživnější.
No, teď půjdu ven, vezmu kytaru, na kterou umím jen pár akordů, zavyju pár tónů a také to bude světová premiéra, ne? ;).
Předem děkuji za potlesk …

112
Enaz
Reagovat

@Enaz: Sakra … zapomněla jsem na Kanadu :), ale stejně.

113
Prochor
Reagovat

Hodnocení přejícího ale střízlivého skeptika. GF byla těžká nuda ve které si Lola projela povinnou jízdu. Bondovka nebyla špatná ale nic moc- chyby byly. Největší pravdu jako vždycky řekl MD (stále velmi podceňovaný profík) že tahle soutěž není nic – záleží na tom, co bude dál.
Takže podle mého pořád platí, že každý by měl dělat to, co mu jde nejlíp- Lola-zpěvačka zpěv a to ostatní by měli dělat profíci – text a hudba. Ale kde je vzít a nekrást. V tom je ten problém.

114
yeey
Reagovat

@Jai Kudo: sorry, mne to tvoje hrdinske nazyvani veci pravymi jmeny celkem hystericky prislo, jakkoliv jsem obsahove souhlasil… ;-)

115
Prochor
Reagovat

Až Lola dokáže přibližně tohle- tak si popovídáme:
http://www.youtube.com/watch?v=4wAPTsjhrjM

116
bezík
Reagovat

@Prochor: Teda u tebe fakt nikdy nevím, kdy si děláš prdel, kdy je to ironie a kdy to myslíš vážně :D

117
Enaz
Reagovat

@Prochor:
Ty jsi fakt komik :). Letos jsem na nich byla a byli skvělí.
Měla bych jednu malou radu … nekoukej na tyhle soutěže. Jedna začínající zpěvačka ně nikdy mít nebude :D.

118
Enaz
Reagovat

@Prochor:
A taky by měla umět hole, ne? :)

http://www.youtube.com/watch?v=9Q7Vr3yQYWQ

120
Jai Kudo
Reagovat

@Prochor: Co má mít Lola společnýho s Deep Purple?

121
Enaz
Reagovat

Ještě bych sem mohla dát Nazareth … ale tam by jí to šlo. Nicméně by to bylo jen převzaté.

122
bezík
Reagovat

@118 Enaz: Ehh, to jsem se zasnil .. Zeppelini jsou z jiného světa … ale to Lenka nakonec taky … ;-) :D

123
Jai Kudo
Reagovat

@yeey: Hm, nazývat věci pravými jmény už je zase hrdinství??? Smutné.

124
Prochor
Reagovat

115 – Asi takový rozdíl jako mezi naší generací která požadovala kvalitu Deep Purple nebo Black Sabbath a generací, a naší genarací, které by -19% maturit nestačilo:-))) A hlavně v muzice:-)))

125
Enaz
Reagovat

Nebo tohle …

http://www.youtube.com/watch?v=CGt-rTDkMcM :D

a už mizím než mne systém vyhodí.

126
bezík
Reagovat

@124 Prochor: A která že to je ta „vaše“ generace, smím-li se ptát ? A tomu dvouvětí jsem teda vůbec nerozuměl :D

127
yeey
Reagovat

@Jai Kudo: ne, jen nemam rad kdyz to nekdo podava jako hrdinstvi…

128
Kamča
Reagovat

@Enaz: Děcka, už tu přestaňte házet odkazy, protože nic smysluplného neudělám. Zase jsem se 30 min. zdržela – Párpli, Cepelíni úžasní a Omega taky.

129
Jai Kudo
Reagovat

@BarBora: Jj, jmenovalo se to „Kdo s kým o čem pro koho“. Losovali se autor hudby, textu, zpěvák a téma písničky. V dalším díle ta píseň pak zazněla. Lékořice byla jednou z nich…..

130
Enaz
Reagovat

@Prochor:
Víš, my jsme kvalitu nepožadovali, my jsme ji měli. Nezasloužili jsme se o to. Měli jsme tu čest a štěstí. Mladí mají rap, hip hop a a tuc tuc popík … a taky jsou s tím asi spokojení.
I když je jich dost, kteří poslouchají i tu starou, dobrou, melodickou.

A maturity neměly takový propad, protože mít maturitu mohli mít jen někteří. V maturitách to bylo jasné … byly nastavené mantinely, v muzice ne … ta byla.

131
BarBora
Reagovat

@J:
Iste, najskôr musí sám chcieť. Ak by to Martin vzdal, normálne by ma naštval. Nejak verím, že bude mať aj trochu šťastia a presadí sa.
V čom to je, že dnes akoby skladatelia vymreli?

132
Enaz
Reagovat

Pořád se tu píše o tom, že hlasují lidi do padesáti … jste si jistí? :D
Kdo pamatuje Omegu? :D

133
Enaz
Reagovat

@Kamča:
No, když se zaberu do YT tak taky nic neudělám :).

134
Jai Kudo
Reagovat

@yeey: Nějak ti nerozumím. O tom hrdinství jsi to napsal ty, ne já….já nejsem hrdina a nikdy jsem nebyl. Já jen mám rád, když se věci nazývají pravými jmeny, to je všechno….

135
Jai Kudo
Reagovat

@Enaz: Já!

136
BarBora
Reagovat

@Jai Kudo:
Mňa by niečo také bavilo, mohli by to obnoviť. Len kde vziať autorov, pod zem sa prepadli?

137
Prochor
Reagovat

Tak fajn – já jsem vám ukázal kvalitní 70-tky (Deep Purple). Lola sotva ukázala Kubišku z čs.šedesátek a už byste mně křižovali. Ale lidi – my žijeme v 21.století-vzpametujte se! A buďte objektivní. Co chce Lola ukázat??? Kromě tetování????

138
Tersín
Reagovat

@Prochor:
Nevím, nakolik si to můžu dovolit, ale dost se mi nelíbí ta generalizace. Zřejmě patřím k té kritizované generaci, ale sama za sebe můžu říct, že osobně neznám mnoho lidí, kteří by poslouchali tu dnešění „kvalitní“ hudbu (zmiňované rapy a hip hopy…)

139
bezík
Reagovat

@Enaz: Tak Omegu samozřejmě pamatuju. Ale netvařme se, že za nás bylo standardem poslouchat kvalitu. Velká část mládeže poslouchala totální sračky. Stejně jako teď zase zdaleka všichni neposlouchají rap, hip hop a a tuc tuc popík. Kvalitní soudobé muziky je spousta.

140
Jai Kudo
Reagovat

@BarBora: Byla by otázka, kdo z autorů nebo interpretů by do toho šel?

141
yeey
Reagovat

@Jai Kudo: no ja to myslel tak, ze je trochu zbytecny tyhle veci zduraznovat… sem trochu haklivej na takovy ty prazdny fraze typu „ja sem vzdy uprimnej/stojim si na svych nazorech/to vis, ja kdyz si neco myslim, tak to reknu na rovinu“ … tyhle reci me o tom, jak byl danny nazor dobre minen, nepresvedci…;-) ale to jen tak na okraj, jen abychom si ted porozumneli… zas tak zasadni problematika to pro me neni :-DD

142
bezík
Reagovat

@Prochor: Já nevím , třeba se jí zeptej ? :D Nevypil jsi dnes už nějak přes míru ? :D :D

143
priznivec.obecny
Reagovat

Tak mě se líbí, že tu dochází k výměně názorů na obou stranách a původně jsem si myslela, že jde jen o obranu zpracování pořadu. Pokud se nějaká kritika použila k úpravě scénáře, tak to je pro mě super.
Nejvíc mě vadilo to, že koučové v posledních dvou třech kolech jen chválili a výkonům to neodpovídalo. To bylo absolutně špatně, podle mě a tady názor nezměním. Dávala bych si trochu pozor s objektivitou? Spolupráce s kouči za pódiem mohlo být fajn, ale jde hlavně o kvalitu pořadu a nebránila bych je úplně ve všem. Selhali v téhle věci určitě.
GF se moc nevyvedlo asi díky výběrům, ale po vyhlášení plánovaných songů jsem to čekala horší. Vendula se měla ohlídat, to souhlasím. Ale holt se stalo. Pro příště je tahle kritika určitě důležitá a vzít ji v potaz… myslím, že ale se vezme.
Jestli vypnout/zapnout ovladač, tak to je u mě jasná věc. To mi nemusí nikdo vůbec psát… Já se toho pravidla držím vždycky. Hlas se mi líbil i přes to všechno a nikdy jsem telku nevypínala. Což u minulé Superstar jsem párkrát udělala, například.
Majkovy věci neznám a ani jsem jeho novinku neslyšela, protože mě to nezaujalo a to je vlastně taky způsob „vypnout/zapnout“. Že vystoupil proti bulváru a cítil se dotčený, to mě nevadí. Lidi, kteří pracují pro bulvár jsou jedna velká destrukce, která nic nikomu nepřináší – naopak. Je mi jedno, jestli je to moderní v téhle době. Je to špatně a hotovo. Takoví lidé, nikde, nemají právo, vůbec kritizovat a tenhle směr vede do bodu asi tak před pravěkem a je to řádný hnus. Podívala jsem se i na to „vtipné“ video a žádnou převratnou ideu jsem nezaznamenala, jen odporný morální humus… Je jedno na jaké platformě se pronese zděšení a odpor nad takovou drzostí a sprostotou.
Poslední věc, je, že je fakt dobře, že na rozdíl od jiných tvůrců pořadů, ať souhlasí nebo ne, se Jan Liška vždycky ozve. Přiznám se, že když sem začali vstupovat do diskuze lidé od fochu, tak už jsem začala mít nepříjemný pocit, že naše diskuze je určitým způsobem korigovaná a byla jsem ve střehu, pozorovala, jestli nebudeme označeni za nespokojence, kritiky za každou cenu, což by mě vytočilo. Naštěstí to tak necítím, takže v pohodě. A pokud bych to později cítila, je mi to fuk. Líbí se mi, že se můžeme vyjadřovat k pořadu i po skončení. U minulé SS jsme nemohli. Pamatujete? Vyšumělo to do prázdna. Byl slibován závěrečný rekap, jak to zatím nejde a že později a že později… a… možná a …Tady aspoň ne…

144
Enaz
Reagovat

@Prochor:
A nechceš to nechat na ní? Proč máš pocit, že by měla vítězka soutěže být kompletní? Má přece čas na vývoj.
A jak jsem tu četla … docela mi připomíná Dusilenku. I když okrajově. Je to na ní a přeju jí, aby se našla a vybrala si. Jako pop star by se mi stejně nelíbila. Spíš by mne zklamala,

145
Enaz
Reagovat

@bezík:
Nevím, asi budeš mladší jak já. Není to důležité, ale na našich mejdanech se pouštěly Omegy z kazeťáku a děsně to chrastilo a šumělo.
Je to muzika mého srdce :). A nejen Omega.

146
BarBora
Reagovat

@Jai Kudo:
No hej, čo už. Ale možno by sa chceli zviditeľniť neznámy autori a speváci a vzali to ako šancu. Otázkou zas je, aká by bola sledovanosť. Neviem…, len ma to tak napadlo.

147
bezík
Reagovat

@Enaz: Mladší ? To jsem si myslel že tu budu nejstarší dědek , už vím že jsem až druhej ale že bych byl až třetí ? :D Jinak jsem ročník 57 a místo Omegy jsem tehdy jel spíš v jazzu, i když díky kamarádům mě ta Omega samozřejmě neminula :D

148
Enaz
Reagovat

@bezík:
Jsem ti chtěla odpovědět, ale nějak se navázaly příspěvky a čeká to na schválení (není o co stát a pokud to tu čte admin, tak prosím, aby ho neschvaloval).
Ano, taky se zasním, když poslouchám tuhle klasiku. Je to krása.
A stejně si myslím, že odklon od rytmické melodické muziky je způsoben nedostatkem hudební výchovy ve školách, nezpíváním v rodinách a tak.
Pak se chytí mladí na rap a myslí si, že rytmickým nadávání vyjadřují odpor vůči společnosti a životu. Jim to pomáhá a mně to připadá jako ty maturity :). Laciné.
Ale já jsem stařenka.

149
Enaz
Reagovat

@bezík:
Dobře, tak jsem mladší já :). Hlásím se do žebříčku. Ročník 59.
Omegu tehdy snad opravdu nešlo přehlédnout … v našem tehdejším soc. zřízení, že?

150
Scalex
Reagovat

„Kdo je tu nejstarší, kdo je tu nejstarší?“ křičel tehdy jedenasedmdesátiletý Johann Strauss a mlátil o stůl svým občanským průkazem.

151
Prochor
Reagovat

Mně se líbí, že jsem vzedmul takovou platformu odporu. Ale chci se obhájit, že moje generace vyrůstala na určité kvalitě moderní hudby (Geep Purple, Black Sabbath , Pink Floyd atd.) Opravdu nemůžu za to, že současné soutěže „populární hudby“ u mně vzbuzují jen útrpný úsměv. Musíte se prostě víc snažit mlaďoši:-))) Ale nebude to lehké sedadit z rockového trůnu Ozziho nebo Gillana. Hodně štěstí kuřata:-))))

152
bezík
Reagovat

@Enaz: Já bych to neviděl až tak černě, je pořád spousta muziky která by se dala považovat za kategorii „rytmické melodické“, byť je tu samozřejmě od těch 60 -70 let jistý posun. On je často i ten hip hop rytmický a melodický :D , byť ne přes pěveckou linku. A určitě i má svoje kvality, byť pro moje cítění je to ryze „okrajovka“. A to hudební cítění a vnímání mladé generace bych taky neviděl nějak černě. Ale to je na dlouhou diskusi ;-)

153
bezík
Reagovat

@150 Scalex: Tak !!!! :D :D

154
Prochor
Reagovat

Když už jsem tedy definitivně naštval všechny mladé panáčky tak pochopte alespoň, že Black Sabbath nebo Geep Purple opravdu nenahradí Ready Kirken nebo Mňága a Žďorb. To prostě nejde i při nejlepší vůli!

155
Enaz
Reagovat

@Prochor:
Poslouchej, staříku :). Můžeš se útrpně usmívat, ale historie spláchne ty, kteří neměli co říct. Kdo nám zůstal z historie? Bach, Beethoven, Mozart, Verdi, Wagner, Chopin, Debussy … a co já vím :).
Ti všichni ve své době psali „populární muziku“ a některé si pamatujeme a někteří zapadli.
Vzhledem k tomu, že si pamatujeme hudbu svého mládí a stále ji uznáváme, tak i Párpli a Sabathi mají šanci … ale pokud umřeme a nikdo z mladých ji poslouchat a hrát nebude, tak skončila a nepřekonala dinosaury :).
Takže bychom si vlastně měli přát, aby ti, co jdou do soutěží i nadále „kazili“ naši klasiku :).
Co ty na to, kohoute? :DDD

156
bezík
Reagovat

@Prochor: Jen část tvé (i mé) generace vyrůstala na párplech či sabbatech. Jiná část vyrůstala na pěkných srágorách. A to že si ustrnul v té době, to je tvůj problém sešlý kouhoute :D Ozzi ani Gillan už na rockovém trůnu dávno nesedí ;-)

157
bezík
Reagovat

@155 Enaz: PP !!! ;-)

158
Enaz
Reagovat

@bezík:
Taky to nevidím černě, Vždycky se najde někdo, kdo mne potěší. Možná jsem to jen špatně vyjádřila :).

159
Prochor
Reagovat

155 – Já to beru ale předvěďte mněco něco lepšího. Zatím jako rockový stařík a frontman naší středoškolské kapely cítím že umřu s vědomím, že Ozzyho a a Iana Gilanna nikdo nesesadil z rockového trůnu. Třeba mně někdo přesvědčí o opaku ale třeba GG to asi nebude že :-))) Lo už vůbec ne protože ta třeba na GG nemá ani náhodou.

160
Kamča
Reagovat

@Prochor: Stejně, když si „vygooglim“ výše uvedené kapely a jednotlivce, tak na mě skoro padne depka z toho, jací to byli kdysi fešáci a teď jsou to staříci, i když někteří jsou jakž takž zachovalí. Jasně, na vzhledu prý nezáleží, ale někdy to je drsné.

161
Jai Kudo
Reagovat

@Prochor: Rockový staříku, Ozzy i Gillan a další už byli sesazení dávno, momentálně se nacházejí ve všerockové síni slávy a jejich zásluhy nebudou nikdy zapomenuty. Ale srovnávat Deep Purple s Ready Krkem nebo jak….dost velká demagogie. Vývoj jde kupředu a ač se nám staříkům to už nemusí líbit jsou dnes jiní králové uctívání – COrey Taylor, Mat Shadows, Myles Kennedy, Slash, Lzzy Hale atd atd.

155 Enaz – btw ti mladí nejsou marní! Já když vidím, jak teenageři mezi 14-19 lety poslouchají A7X, Slipknot, Alter Bridge, Stone Sour, Asking Alexandria, Bullet For MY Valentyne, Suicide Silence a podobné kapely, tak mě to naplňuje docela velkým optimismem do budoucna……

162
Prochor
Reagovat

160-Ty mně Kamčo neštvi.197
Nejlepší rockový koncert na světě Made in Japan proběhl v Osace 1972.
A já ti po prvních skladbách playlistu
1 Highvay Star
2 Smoke on the Wattter
nabízím třetí nej skladbu- poznáš jí???
http://www.youtube.com/watch?v=VeA0j5f8McY

163
priznivec.obecny
Reagovat

@Kamča: Výjimky se najdou. Klobouk dolů před Ericem Claptonem. Ten ještě před pár lety vypadal líp než zamlada.

164
Kamča
Reagovat

@Prochor: Child in time?

165
Prochor
Reagovat

Tak jsem se chvíli natřásal jak naše generace brala dobrou muziku. Ale teď chvíli vážně. Lola je dejme tomu Kubiška No 2. Dejme tomu, že hlas na to má a talent taky. Ale co tým? Marta Kubišová měla jako skladatele hudby Bobana Ondráčka a jako textaře Jana Šnajdra. A koho má Lola? Showbussines je týmová práce. Co chce Lola dělat?

166
yeey
Reagovat

@Prochor: zas hledas v talentovych soutezich neco, co v nich nalezt nelze…:-)

167
jirinice
Reagovat

@BarBora: @BarBora:
Ten pořad se jmenoval Kdo, s kým, o čem, pro koho? a běžel v televizi v roce 1963.

168
cedarin
Reagovat

@Jan Liška: vážený, na vás mě nesmírně baví, jak dokážete přijímat zpětnou vazbu. O konstruktivní zpětné vazbě se říká, že je to dar a vás obdarovat je těžké.

169
dolores
Reagovat

pozrela som si na voyo pasaze z dnesneho a vcerajsieho Telerana na Markize, kde boli GFinalisti alebo sa o nich hovorilo.

tak najprv telefonoval PR manazer este z Prahy, a okrem vseobecneho balastu povedal, ze bolo prekvapenim, ze vyhrala Lo ! ( LOL) …a prezradil velke „tajomstvo“ o vysledkoch hlasovania, a to, ze vitazka ziskala niekolko desiatok tisic hlasov :)) (aspon nieco pre Tomasa :D) takze mame tomu rozumiet, ze ani vitazka v GF nedosiahla sto tisic hlasov, co je dokazom, ze tych hlasov je zalostne malo, a to nevravim, kolko ich je v tych prvych kolach :))

Lo prisla bosa, moderatorka sa jej pytala, preco je stale bosa, Lo odovedala, ze preto, lebo sa jej chce ..! (imho genialna odpoved :D) potom este sa bavili o tetovani, ze bude v tom pokracovat, lebo je to droga. a tie parozky (pircingy) pri ociach jej vraj nevadia, ze zorne pole ma v poriadku. vyhru chce pouzit na splatenie dlhov (to asi uz viete) a hlavne na splatenie pokut za jazdy bez vodicaku, ktory Lo nema :))) moderator sa jej spytal, kolko tych pokut bolo, povedala, ze. ani se neptej :)) tremu ma nadalej a co caka od buducnosti ? vraj spoustu desek :))
Vendula chce koncertovat, tesi sa na divadlo a ak to vyjde, vyda CD. tiez si chce dat tetovanie, a Lo je vraj horuca favoritka, ktora by jej ho mala vytvorit. tiez odpovedala na otazku moderatora, ci nemaju na vitazku tazke srdce, ze nie, ze ju maju radi, ved pozrite sa na nu, tu musite mat radi :))
Martin sa vraj boji hadov a bol hrdy nato, ze bol v Gf jediny slovak, chce tiez koncertovat a vydat CD, Majk bol vraj skvely kouc a zostali kamarati.
Andrea je vraj voci sebe velmi sebakriticka, zazila vHlase vrcholy a pady, ale je stastna, ze je v najlepsej stvorke, zdoraznila, ze je vitazka Darta timu! a rodina ju strasne podporuje ! Conchitu je vraj vybrali koucky a piesen sa vraj pacila aj jeptiskam. :)

170
dolores
Reagovat

@Jan Liška: ja som nieco pozitivne na tomto Hlase videla, a to, ze sa spievali konecne piesne ine, aj menej zname, ktore fakt stali zato,(Alison Moyet, Eva Cassidy, Golden Kids, dokonca aj ta Zagorka nakoniec zabodovala…) a nie tie, ktore sa neustale opakovali v kazdej sou. v tom ste konecne urobili pokrok!!

btw. Majk bol v pohode (teda az na ten recnicky prejav venovany bulvaru :D)

171
Monika
Reagovat

@dolores: No jestli teda vitezka ziskala pouze desitky tisic hlasu, tak to je fakt zalostne malo i vzhledem k tydennimu hlasovani. nemluve ani o ostatnich. Predpokladam, ze mezi Lo a zbytkem byla velka mezera:-)))

172
yeey
Reagovat

@dolores: to je pravda, vybery songu fungovaly letos dobre (mimo Darta tym)… obzvlast u Loly byla ta prace s ruznymi pisnickami pusobiva… i presto Viktor evidentne dostaval songy proti sve vuli od produkce – tak proc u nekoho mohl vybirat kouc nebo sam soutezici a nekdo to proste „dostal“ ???

173
Monika
Reagovat

Jeste k tomu druhemu mistu, no ja bych produkci byla teda velmi vdecna, kdyby mi nedali zadnej prostor k vyjadreni. Bejt druhej je sakra pech, psychicky mnohem horsi situace nez skoncit treti. Clovek saha po vitezstvi a doslova pred ocima mu utecou miliony. Historie se pta jen na viteze, ten bere vse. No a aby se tam clovek pretvaroval a dekoval za hlasy a bla bla bla a pritom byl v duchu duse nastvanej, ze to nedotahnul do konce, lepsi zmizet co nejrychleji z podia. Mne by to vyhovovalo maximalne, rychlej utek do zakulisi:-)

174
bezík
Reagovat

@yeey: Lze jen spekukovat, pokud sami soutěžící časem neprozradí víc. Můj laický odhad je, že vybírala produkce, pokud si soutěžící s podporou kouče nevydupal víc. A druhý aspekt se mi jeví takový, že původní čtyři favorité (BaM, Eliška, Vendula a Lenka) měli větší vliv než ostatní. To , že Lence to vycházelo asi nejlépe bych přičítal tomu, že za ni Pepa asi kopal z koučů nejvíc, i když třeba BaM a Eliška asi taky zpívali jen to co chtěli.

175
Monika
Reagovat

Podle me to je na jednotlivych soutezicich jakou byli schopni si sjednat ve svem tymu pozici. Jsem presvedcena, ze slepci a Eliska si skutecne zpivali co chteli, s cim prisli, to jim produkce povolila. Lenka zpivala songy, ktere imho slysela poprve v zivote v nekterych pripadech, ale mela stesti, ze se Pepa dokazal strefovat dobre do vyberu. Byt jsem presvedcena, ze se dalo mnohdy vybrat mnohem lepe a Lenka mohla vice zazarit. Pak jsou typy lidi, kteri se nechali lehce ovlivnit koucem ci produkci a nebyli dostatecne tvrdi stat si za svym vyberem. Jsem to videla i v tech medailonkach obcas, koucove jim nakukali, ze jim ten song sedne, ze to bude super, ze prekvapi no a oni hned menili nazor a nechali si vnutit neco co ani zpivat puvodne nechteli.

176
bezík
Reagovat

@Monika: No, kolik z výběrů slyšela Lenka poprvé ? Když to vezmeš postupně od krádeže do týmu Pepy :

Alison Moyet – Lenčin výběr
Golden kids – Pepův s tím, že Lenka přišla s jednou Kubišovou a odešla s jinou, ale taky ji znala
Depeche Mode – Lenčnin výběr
Golden Eye – Lenčin výběr
Zagorka – Pepův výběr
Katapult – Pepův omyl

Takže jen dva výběry které šly mimo ní a až ve finále, kde už nemáme srovnání ani s Eliškou ani s BaM. To celkem ujde.

177
dolores
Reagovat

@Monika: a to je prave to, o com som pisala, ked este vypadavali v timoch. tam prichadzalo imho tak malo hlasov, ze sa to kludne dalo ovplyvnit. zalezalo na tom, kolko kto mal ochotnych hlasujucich medzi svojimi pribuznymi, znamymi, kamaratmi, spoluziakmi, plus nejakymi fanusikmi. pri nevelkej namahe sa takto dalo nazbierat aj 5 tisic sms, co pokojne mohlo stacit. Andrea sa tymto sposobom za vydatnej pomoci Purple rain mohla predrat pred favorizovanu Elis, ktora sa spoliehala len na svoju stabilnu zakladnu.

o to cennejsie je vitazstvo Lo, ktoru iste ani nenapadlo takto mobilizovat alebo organizovat zajazdy „rodakov“ z Bartosovic :D

178
rena
Reagovat

dolores – myslím, že Andrea ale byla lepší, než Elis… 4. místo si zasloužila.

Myslím, že LO měla obrovské štěstí, že si ji ukradl Pepa, kdyby to udelal někdo jiný, nevyhrála by. Pepa to vzal jako výzvu. On to ani minule neměl se svou top soutěžící jednoduché. Pepa jediný by měl být v porotě i příště, zaslouží si to. S Lo pracoval s citem, vedel, co si muže dovolit. Je vidět, že mezi nimi vzniklo přátelství. Také Martin může být rád za Majka, určitě od něj má co získat a ten mu pomoc také slíbil. MD jistě obsadí Vendu do několika muzikálů a tak i ona muže být s koučem spokojena. Rozhodne jeho letošní nejlepší soutěžící se nedá s tou lonskou vubec srovnat – hlavně, co se sympatií týká… Má sice zamrzlej usměv na rtech a je příliš pozitivní, ale mě to na ni nevadí. Na MD mi byl sympatickej jeho závěrečnej projev. I já všem, ne jen prvním čtyřem soutěžícím, přeji, at se jim daří v životě osobním, ale hlavně hudebním. A at je ještě uslyšíme…

179
dolores
Reagovat

este k Vendule
druhe miesto pre nu je pre mna taky maly zazrak. vsetko v ten vecer nasvedcovalo tomu, ze z podia odide ako stvrta. spievala ako prva v poradi, a potom svojim naj vykonom sice ohurila, ale rychlo podme dalej, a uz aby sa na nu zabudlo :D navyse ten prepad v kole, kde ju porazil Zolo sa urcite v pamati vynaral aj jej, takze ani sama asi neverila, ze bude stat napokon po boku Lenky v top2. Scalex sa divi, ze divaci takto hlasovali a na 2.miesto uprednostnili technicky zdatnu spevacku bez specifickej farby hlasu. ze tzv. „akademická pěnice“ uz ludom neprekaza. ja osobne taketo penice nemusim a som rada, ked zo sutaze vypadavaju ako prve. ony totiz okrem spevu a techniky a niekedy aj chladu nemaju nic. Vendula ten pripad nebola, inak by som jej ja urcite nefandila. podobne by si ju neoblubil ani cedarin, ktory pokial viem, tak tzv.staticke penice neznasa. vo Vendule bolo nieco, co z tej jej akademickosti robilo prednost. nejake osobne caro z nej salalo a tiez z toho jej kvalitneho spevu na mna prechadzalo akesi „sdeleni“. nespievala prvoplanove velehity tzv. popvych div ako je Whitney, ci Mariah, naopak, vyberala si vkusne, nie prilis zname songy, ale na ktorych sa dalo ukazat, ze je vazne dobra. technicky aj vyrazovo. az v zavere stavila na popmezny hit a urobila dobre. myslim, ze v jej pripade sa podobne ako Lo tiez nedala namocit od kouca do niecoho, co nechcela, az na Clarkson. tam si to asi aj on uvedomil, a radsej s nou potom dohodol kompromis. MD bol v tejto serii inak ovela normalnejsi ako v Hlase1. dokonca on aj s Pepom, ktorych som v minulom Hlase nemohla vystat mi teraz vobec nevadili. Pepa sa staral o Lo prikladne, mala som pocit, ze sa na neho upla, akoby bol jej otec. (mozno jej v zivote takato stabilita chybala). mna hudba Kabatov neoslovuje (zrejme ani Lenku, kedze povedala, ze si na tych koncertoch samu seba nevie predstavit – vraj to bude nejaka ina osoba :D ) a Pepa celkove na mna posobi ako sedlacky rocker, ale je iste, ze srdce ma na mieste.

180
Monika
Reagovat

@rena: To je hloupost Lola by vyhrala v jakemkoliv tymu. Byla sama o sobe tak fenomenalni, ze bylo uplne fuk, kdo ji koucuje. Hlasy by dostavala tak jako tak.

181
BarBora
Reagovat

Teraz som si v kľude pozrela reprízu, tak sa ešte vrátim k GF, aspoň stručne.

Lenka bola aspoň na 90% jasná víťazka už dopredu, veľmi jej to prajem a ešte viac jej prajem úspech po súťaži, má na to. Z jej vystúpení sa mi nakoniec najviac páčila Zagorkina pieseň, na jej mieste by som sa nebránila ani kvalitným šansónom a baladám, krásne tam vyznie jej typická farba hlasu, v Katapultoch trochu zanikla. Aj Tina bola fajn, ale Lenka tiež ešte musí na sebe dosť popracovať.

Vendula – jej sa večer asi najviac vydaril, ale jej spev ide mimo mňa. S Black velvet ma kedysi Peťa Humeňanská úplne dostala, Vendule sa táto pieseň vôbec nehodila, aj keď po technickej stránke sa jej asi nedalo nič vyčítať, podobne aj vo zvyšných dvoch. Radšej by som mala na 2. mieste Martina, ale Vendule patrí za predvedené výkony uznanie.

Martin: Tak tá haberovka bol výstrel úplne mimo, zvlášť, keď nebolo veľa času na prípravu a dala sa predpokladať tréma. Ostatné dve vcelku v pohode, Martina s Lenkou si užívam aj s nedokonalosťami. Ale ako povedal ktosi – učiť sa, učiť sa. učiť sa. Veľmi by ma mrzelo, keby zapadol prachom, má veľké šance.

Andrea: Dobrý výber, ale celé sa mi to zdalo také neduživé, nevzalo ma to.

Porotcovia: Z ich práce so zverencami sme toho veľa nevideli, ťažko posudzovať. To neustále chválenie išlo až takmer na nervy, ľudia nie sú hluchý, aj keď nie sú speváci. Veľmi tam chýbal niekto ako Sisa, láskavý a zároveň objektívny (aspoň veľkou väčšinou). Až MD sa neskôr začal trochu snažiť nebyť až tak veľmi nekritický.

Majk – bulvár neznášam, tak som akosi automaticky stála na jeho strane, aj keď mi nebolo jasné o čo presne išlo. Dosť ma prekvapili reakcie voči nemu, možno to nebolo šťastné vystúpenie, ale až tak veľmi?
A inak, rap sa mi nepáči, nerozumiem tomuto štýlu, dosť nechápem. ako sa niečo také môže páčiť, ale zjavne sa páči a Majk v tom má úspech.

182
dolores
Reagovat

@rena: samozrejme, aj pre mna bola Andrea lepsia ako Elis. ale zvykla som si v tychto sutaziach na to, ze ten lepsi nepostupuje.. navyse Elis bola favorizovana, ako grandfinalistka ocakavana, s velkou podoprou soc. sieti

183
samanka
Reagovat

@PK: Tiež si to myslím, bolo to pred strachom z Andrejinho otca.
Andrea si strašne verila, že to vyhrá tak bola strašne sklamaná, že skončila posledná.
Martin : finále slabé, s tretím miestom som spokojná.
Vendula: pekné, ale nemôže opäť vyhrať tým MD.
Lo: zaspievala to pekne, no ako človek mi nesedí.
Myslím si, že produkcia naschvál odstavila Elis, aby Lo, protežovaná mala ľahkú cestu k víťazstvu. Keby bola namiesto Andrey, tak by aj Lo porazila.

184
Monika
Reagovat

@dolores: Vendule pomohla Spinarka, kdyby ji nezpivala, druhe misto asik neziska. Staci se podivat na YT, kde ma nejmene shlednuti ze vsech u Black Velvet. To i Martina velmi spatne vykony jsou sledovanejsi a Andree se take dari lepe. Spinarka je sazka na jistotu, pokud zpevacka je schopna to zazpivat na urcite urovni. dyby zpivala neco jineho, tak imho ctvrta skonci. Ja to videla u sve maminky, kdo bude zpivat Spinarku? Kdy uz prijde Spinarka na radu? Nic jineho ji ani nezajimalo:-)))) No a Vendulu do te doby ani neregistrovala.

185
dolores
Reagovat

@BarBora: Zagorkinu piesen povysila Lo na celkom iny level. pre mna toto bol touchdown, nie Turnerka.
rada si to pustam, pretoze tam citim Kubiskine roky 60te :) Zagorka to zaspievala tiez ok, po svojom sansonovsky, ale Lo tomu vdychla celkom inu dusu – nieco magicke, ako povedal Majk.

186
bezík
Reagovat

@Monika: To si jsem jist že nevyhrála. U Darty by vyletěla v K.O. jak cukrář, ty ji vyloženě nesnášely, vzhledem k tomu že bylo povinné chválit tak chválily, ale huby se jim křivily když to z nich lezlo.

187
Monika
Reagovat

@bezík: To ano, ale nevyhodily by ji, to by si nedovolily, ani rpodukce by jim to nedovolila. vzdyt Lola jim prinasela sledovanost, beztak se dost lidi divalo jen kvuli Lole. Ta holka byla k neporazeni od sameho zacatku.

Jinak mne teda se od Loly tez vic libila ta Zagorka nez Golden Eyes. Sice to nebylo uplne dokonale, ale mela tam moc krasna mista.

188
dolores
Reagovat

@Monika: chapem ta, ze tak velmi si Martinovi priala, ze sa snazis hladat dovody Vendulinho postupu :))
ked posudzujes podla sledovanosti na YT, tak to Vendula nemala byt v GF vobec. :))) ma tam najmensiu sledovanost. ved spievala relativne nezname piesne. aj taka Kristina, ktoru si zazdivala, ze je na YT uplne dole, spievala malo zname veci, ale s Happy si vedie dobre. sledovanost na YT v sutazi nic nedokazuje. a ze ma Martin o 40 hlasov viac ako Vendula? to je mi rozdiel :))) uz zajtra to moze byt inak :D okrem toho Black velvet aj Haberov song su pre sucasne decka, ktore zdielaju, nezname songy

je jasne, ze jej ta piesen pomohla. to nepopieram, tak ako napr.Martinovi v minulom kole pomohla Hallelujah.
Vendula dostala sancu a vyuzila ju
aj Martin mal sancu zaspievat velky hit Power of love, ale nevuzil ju.

189
Jan Liška
Reagovat

@samanka: Nevěřte tomu. Elis vypadla, protože Andrea dostala víc hlasů, žádné čachry v tom nebyly. Dokonce já sám byl překvapený, jak to ve třetí Live Show dopadlo – vypadnutí Elis a Blanky s Martinem. Andrea i Martin Císar se ale v tu chvíli lidem líbili o něco víc než Eliška a BM. A Lo nebyla protěžovaná ani náhodou.

190
Monika
Reagovat

@dolores: V tom to neni, MD tym byl nejslabsi, v ramci shlednuti mela Vendula vzdy nejvice ve svem tymu, ale na ostatni nestacila. Nejmene zajimava, nejmene diskutovana, uplne odtrzena od zbytku. Kdyby Spinarku zazpivala Andrea je na jejim miste.

191
Monika
Reagovat

@dolores: No a srovnavat Power of love se Spinarkou, to nemyslis vazne:-)))) Ceskej song je pro divaka vzdy top a Spinarka dvojnasob, te pisni se uz nevyrovna nic jineho.

192
yeey
Reagovat

@Jan Liška: jsem fanousek Lo a minimalne to, ze od 2. live show sla vzdy jako zlaty hreb, bych se za urcitou formu protezovani nebal oznacit…

193
Monika
Reagovat

No Lenka byla protezovana v kazdem pripade, staci se podivat na oficialni FB Hlasu, jaky dostali jednotlivi soutezici prostor. Myslim, ze uplne zbytecna ona to rozhodne nepotrebovala.

194
yeey
Reagovat

@dolores: i mne mozna vic sedla ta Zagorka, to dala vskutku nadherne….. u toho Golden Eye me zpetne stve, jak si Lola obcas anglictinu fakt uplne vymysli, trochu me to zarazilo uz ve stredu pri prvnim poslechu, nicmene me tak dostala tim drtivym finisem, ze sem na to v tu chvili docela zapomnel :-)

195
Monika
Reagovat

Skoda, ze se nezverejnily pocty hlasu v jednotlivych kolech. Vsadila bych boty, ze Viktor dostal vic hlasu, nez vitez MD tymu. MD mel uplne nejslabsi tym. Kujan byl fatalni omyl do poctu, umelotina Andrea jedna z nejslabsich z cele sestnactky a kdyz i Zolo dokazal jednou zabodovat az na samej vrchol:-))))) Takhle jsou to jen nase spekulace a dohady:-((

196
yeey
Reagovat

zdaleka nejvetsiho protezovani se ale podle me dostavalo Blance a Martinovi… dokud nezacala jednoznacne uradovat Lo, chodili posledni vzdy oni, publikum jim bylo umele roztleskavano, kouci davali po kazdem vystoupeni standing ovations a mohli se uchvalit k smrti, k tomu jeste to vystoupeni navic v grandfinale – jak k tomu jako prijdou ostatni soutezici???

vsichni v hale se mohli rozkrajet a stejne to nebylo nic platny, hlasu jim chodilo min jak Martinovi – a tech, tusim, moc nebylo…. musim rict, ze sem mel skodolibou radost, kdyz v 2. live shows po tom Aint no mountain high enough a tech saskarnach, co tam vsichni predvadeli, postoupil Martin a ovladla to Lola s Golden Kids… Majk se chvastal, jak vi, ze mu to ti dva vyhrajou a ejhle, hned mu spadli do rozstrelu :-))

197
Monika
Reagovat

@yeey: To je dobra otazka pro Honzu Lisku, tez by me zajimalo z jakeho duvodu dostala Blanka s Martinem prostor vystoupit v GF. Kdyby meli svuj vlastni singl, tak bych to jeste pochopila, ale aby tam prezpivali dalsi cover ve stejnem duchu jako jsme od nich slysela petkrat predtim, bylo silne nespravedlive vuci ostatnim soutezicim a potom vylozene zbytecne zaplacnutej prostor.

198
bezík
Reagovat

@192 yeey: Zase je potřeba, aby program měl nějakou gradaci a to nejlepší by mělo jít nakonec. Alespoň to předpokládané nejlepší. Ale zadarmo to není, ten soutěžící si tu pozici svými předchozími výkony musí vybudovat.

199
Monika
Reagovat

@bezík: Tak zrovna depesaci nebyli nic moc, rozhodne to nebyl vrchol vecera, aby si zaslouzil jit jako posledni….Andrea podala mnohem lepsi vykon.

200
bezík
Reagovat

@Monika: No to je ale naše zcela rozdílné vidění a slyšení hudby. Pro mě DM vrchol večera byl a to o několik parníků a Andrea podala tradičně příšerný výkon, jako ostatně téměř vždy. A DM by byli ještě o pár dalších parníků vepředu, kdyby Lenka neměla hlasové problémy a zazpívala je aspoň jako na generálce, což se ale nedá prognozovat. Někdo z produkce to rozhodnout musí a jde o to, jestli se jeho hudební vnímání blíží víc tvému nebo mému ;-)

201
yeey
Reagovat

@bezík: tak ja chapu, ze vzhledem k oblibenosti Loly bylo dat ji nakonec dobry prostredek jak udrzet divaka u obrazovky… nicmene urcita forma protezovani to je, to poradi vystoupeni imho fakt udela strasne moc, obzvlast ten „efekt zlateho hrebu“

202
Monika
Reagovat

@bezík: Tak pro tebe jako fanouska Loly je to jasna zalezitost, nicmene Andrea s tim vykonem zabodovala a na YT Lolu predhonila v poctu shlednuti. Klidne mohla jit jako vrchol vecera ona, ten song k tomu i vybizel jako tecka na zaver. Je to nespravedlive davat stejneho cloveka na zaver. jasne tobe to vyhovuje, je to tvuj fanousek, ale z objektivniho pohledu to neni dobre a zavani to protezovanim…

203
bezík
Reagovat

@Monika: No někdo by zase jako protežování mohl vnímat, že na každý pořad je vpuštěna obrsmečka zběsilých fanoušků která vytváří zcela zkreslené frenetické prostředí při výkonech jejich oblíbeného interpreta. Třeba tím produkce chtěla vyvažovat.

204
BarBora
Reagovat

@dolores: 185
Veľmi súhlasím, veď som aj písala, že sa mi tá Zagorkina pieseň páčila najviac. A, áno. Majk to s tou magičnosťou vystihol presne, aj preto si myslím, že by sa tomuto štýlu nemusela nejak zúrivo vyhýbať, aj keby sa to zarytým rockerom asi nepáčilo.

205
bezík
Reagovat

http://hlascs.nova.cz/clanek/zakulisi/lenka-hruzova-o-alkoholu.html

Nedělal z ní bulvár alkoholičku, minimálně bývalou ? Škoda že se jí nezeptali i na drogy, možná by splaskla i další bublina …

206
Jai Kudo
Reagovat

Tak jsem si dnes znovu poslechl ty zpěvy Loly a její podání Allison Moyet hodnotím jako absolutní touchdown celého Hlasu (jakkoliv tento typ muziky neposlouchám a ani pro Lo není typický). Kosheen, Guano Apes, Golden Kids a Zagorka výborné výkony, Tina Turner a Depeche Mode průměr a vyloženě se jí nepovedli Linkin Park (což mě trochu mrzí, jedna z mých oblíbených skupin). Myslím, že s takovou bilancí +/- je Lo daleko před ostatními, kterým se většinou jakž takž povedlo jedno-dvě kola.

207
bezík
Reagovat

Já bych hodnotil Lenčina vystoupení takto :

touchdown : Alison Moyet, Kosheen
výborný výkon : Golden Kids, Tina Turner, Depeche Mode
průměr : Zagorka, Guano Apes

Duety či truety nemá cenu hodnotit, jen nechápu tu stálou kritiku Linkinů. Poslouchal jsem to fakt hodněkrát a nevím, co bych jí v daném kontextu, tedy vystoupení ve třech vlastně vytknul, snad jen vlažnější začátek, jinak nevím co tam vlastně měla udělat lépe. Jestli mě v tomhle vystoupení někdo nebavil, tak to byl Súčik, což bylo pochopitelné protože to bylo žánrově úplně mimo jeho záběr.

208
jeny
Reagovat

Jaká byla sledovanost, víte někdo ?

209
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: OK, to pořadí si každý určí podle svého.
Ty Linkiny jsem si teda znovu poslechl a nemůžu si pomoct. Lacko jasně nejlepší, Súčik tam přicmrndával, ale furt to bylo v kontextu toho songu. Když začala zpívat Lola tak to okamžitě skočilo někam úplně jinam. A fakt se mě tam moc nelíbila. Ale myslím, že velký díl viny na tom má Majk jako kouč, ale zjevně si s Lo nevěděl rady, tak ji poslal Pepovi jako dárek :-) Právě tam nastal zlom, protože Pepa začal s Lo skutečně pracovat jako kouč, bylo to od té chvíle vidět na každém jejím vystoupení.
Btw: to hodnocení Darty na konci těch Linkinů bylo boží, jak ji nesnášely a ty jejich reakce….. jak asi musely zuřit, když vyhrála :-D

210
frida
Reagovat

Tak, myslí, že Lola byla protěžována úplně ke konci, kdy už bylo jasné, že lidi koukaj vlastně jen kvůli ni. Nejvíc byla protěžována Eliška, Blanka a Martinem a stejně jim to bylo houby platný. A Andrea také nestála, co se táká protěžování vzadu. Takže tohle bych úplně vynechala. Kromě toho, Lolu trošku naopak shazovali, pro její trému, nevyrovnanost, co si pamatuji, tak v očích kouček Darty byla divná, „něco“ jim na ní věčně vadilo. Takže to byla spíše negativní pozornost. Přesto vyhrála, protože ta holka je prostě fenomén. Já se přiznám, že soutěže tohoto typu sleduji velmi laxně a ze zvědavosti, ale od dob Anety, jsem neviděla větší a zajímavělší osobnost, až teď. Takže si myslím, že Lola nezapadne. Určitě budeme mít další velkou zpěvačku, tapu J. Kratochvílové, Anety, V.Špinarové, H.Hegerové, E. Olmerové, M. Kubišové. Možná, že přebije všechny. Jinak, co se táká tady Panáčka, jsem velmi mile překvapená, má to tady úroveň, přispěvatelé a sledovatelé jsou moc fajn, je vidět, že se o věc zajímají. A co mě překvapilo nejvíc, myslela jsem si, že to tu bude samá …náctka a ono ne. Fanoušci Nazarethu, Zepelínů, Ještě bych chtěla připomenou „starou dobrou“ S. Quatro v jejích začátcích, tak to hledím a senzačně jsem si zavzpomínala a jsem velmi potěšena, že tady jsem si mohla vyslechnou chválu na tyto skupiny a zpěváky. Nu, což, dobrá muzika nezestárne! Díky.

211
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: To celkem sedí co píšeš, jen bych to hodnotil trochu jinak. Lacko se snažil jet „kopírku“ originálu, v rámci možností celkem slušně. Súčik přicmrdával. podle mě značně mimo. Lenka pochopitelně nemohla jet s Lackem, má úplně jiné výrazové prostředky, ona to musí zpívat po svém, ale snažila se přizpůsobit. Mě to špatné nepřišlo, ale je fakt že každý si optimální výsledek představujeme asi jinak ;-)

212
Jai Kudo
Reagovat

@frida: Ještě bych přidal, že Lola přes všechny svoje úlety, nebo právě kvůli nim, má nezpochybnitelné osobní charisma, je to sice zvláštní, ale výrazná osobnost. Tohle někdy v těchto soutěžích hraje větší roli, než zpěv.

213
-bé-bé-
Reagovat

pekný rozhovor s Lo, tam naplno vidieť prečo nesedla „Darťankam“…prejavuje sa ako zraniteľná a nedokonalá, čo je vlastne prejavom vnútornej sily…akonáhle by začala predstierať ako „shoubizičky“ dokonalosť a nedotknuteľnosť…tak by o svoju silu prišla…

214
frida
Reagovat

Někde jsem slyšela, že se Lola zúčastnila i SS2013, postoupila a pak musela ze zdravotních důvodů odejít. Nevíte, jestli by se dala někde v archivu dohledat její účast v castingu. Jestli byla vůbec na obrazovce.

215
Monika
Reagovat

@frida: To urcite nevysilali v televizi, to by si DJ Vlado pamatoval, ten vi vsechno:-)))

216
Ally
Reagovat

@-bé-bé-:
no až teď si říkám, že je ale stejně trochu zvláštní, že vyhrála… a lidem nevadilo , že je kontroverzní a nedokonalá. možná právě proto..asi je i něco “ ve vzduchu “ ,jak jsi psala..co lidi dělá vnímavější , tolerantnější..takže byl důležitější Hlas a charisma..
Nebo se lidi chtějí cítit lepší, víc tolerantní než jsou:)
Myslím, že když někomu pošlete hlas za svoje peníze.. už mu musíte fandit..a ne jen , že vás zajímají skandály..
A taky(i když Lola i vypadá dobře) asi ženské nehlasují tolik pro typy jako GG, protože..je teda pěkně nespravedlivé, že někdo dokonale zpívá a ještě takhle vypadá :))

Každopádně pokud je Lenka celkově kreativní osoba..nějak si cestu najde..snad bude mít štěstí na lidi kolem sebe

Vendula je další téma:) když mám vzít první místa-taky by jí byla docela škoda ..přemýšlím kam by se mi hodila..jak jste psali , technika výborná..a ta je zas taková jednoduše pozitivní..:) i když to se možná okouká..nevím..třeba Radiohead bylo dost dobré..

217
Jai Kudo
Reagovat

Zajímavý postřeh z rozhovoru s Lenkou H. – ta změna na „Lo“ nebyla její nápad……! Hlavně, že pak Mareš vykřikoval, že si pořád mění jména….. :( A nějaká kočena se jí tam hlásí, že jí povede fanklub…..takže kdo by měl zájem :-D

218
Jai Kudo
Reagovat

Čerstvá vítězka Hlasu ČS 2014 Lenka Hrůzová OFFICIAL v roce 2012 se skupinou Memoria, kde před ní působila i Gabča! Takže to nebyla Fragmentary, ale Memoria, bezíku!
https://www.youtube.com/watch?v=hozgWD7CZCE

219
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: :D O Memorii jsem tu psal už na začátku hlasu kdy se Lenka objevila ve VNS, i ten odkaz jsem sem dával. Ještě jsem tuším uváděl, že v Memorii dlouho nevydržela protože ještě v roce 2012 ji střídá jiná zpěvačka a přidal spekulaci, že fanoušci Memoriie asi nevydýchali její charismatický, lehce zastřený alt když je v téhle hudbě očekáván brilantní, diamantem vybroušená ječák ;-)

220
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Tak to jsem si já spletl s Fragmentary? Sorry teda…. Jinak Memoria vloni oficiálně ukončila činnost, jen pro informaci….

221
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Jojo, to jsem zaznamenal, tuším že jim zpěvačka prchla někam do zahraničí a džbán trpělivosti asi už přetekl ..

222
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Zdeněk Pastorek, kytarista, se odstěhoval do ciziny a ostatní to asi přestalo bavit…..:( Škoda, nebyla to špatná skupina. I když víc se mě líbila Fragmetary s D. Spilkou a GG – to byla skvělá sestava. A vybroušený ječák není podmínkou pro metal……haha :)

223
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Aha, já četl nějaký komentář té zpěvačky a ona něco říkala že se do ČR moc často už nedostane, tak jsem usoudil že to bylo o ní :D Tak jasně že podmínka to není :D ale významný bonus vyvolávající davový orgasmus určitě ano ! :D :D

224
bezík
Reagovat

Hádanka : rok 2005, kdopak to je ? :D
http://www.wybersi.wz.cz/suchdoll%20072.jpg

225
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Možná, ale musí se to umět :-D

227
rena
Reagovat

Jarda Smejkal má novou písničku.
Pro ty, kdo neslyšeli – nevideli…
http://www.youtube.com/watch?v=lg-LwzSd-fA#t=103

228
priznivec.obecny
Reagovat

@rena: Jinak se taky byl podívat na GF Hlas. Jde o stejnou partu tvůrců jako u SS, tak se prý i přišel na ně podívat. Z Markízy ho tam docela dost vyzpovídali. Já ten klip chtěla poslat Lukasovi, až bude zase nějaký souhrn…

229
cedarin
Reagovat

@rena: @priznivec.obecny: rena, díky za odkaz, příznivče, to je radost slyšet Jardu, co? Jarda je docela aktivní a jeho tvorbu mám rád, škoda, že nedostává víc prostoru

230
cedarin
Reagovat

kdyby někdo ten rozhovor neviděl, tak tady:
http://www.markiza.sk/aktualne/1761470_jaro-smejkal-priznal-koniec-vztahu-a-spieva-som-tu-sam
nejlepší je smradlavej song z MHD :D

231
Lucas
Reagovat

@priznivec.obecny: Už to chystám, čekal jsem na další větší novinky, ale už je toho dost :))

232
priznivec.obecny
Reagovat

@cedarin: JJ :-). Poslechla jsem si zase s chutí jeho hlas a zase nezklamal. Text není jeho, ale nevadí, zazpíval to uvěřitelně, u něj to ani jinak nejde :-). Text se mi docela líbí, myslím, že to tak vnímá hodně mlaďochů, jak si nerozumí a přitom si ale chybí… Jen trochu nerozumím tomu úseku 1:40 a 1:60, myslím tím hudebně a s textově a taky mix bych brala třebééé jako u Swedish Mafia, to ale chci asi moc :-(. Ale celkově mám radost :-). Myslím, že song na discu pojede – hezká melodie, super hlas, zpěv. Jinak se mi moc líbí ta jeho písnička z dob jeho „mládí“, no… „mla-mládí“ :-)))).
@Lucas: Prosím tě, nezapomeň na toho Vlastu. Jeden song je moc hezký celkově jako hudba a text. Ten novější má překrásný text ;)… a myslím, že i Jerguš by zasloužil pozornost, něco tuším bylo koncem v polovině roku 2013. Přeci jen si ho všimli v té Americe, když ho vybírali do té soutěže a v tom vytříbenějším stylu, v kterém se rekrutuje, to byl úspěch, že se zařadil v polovině a že vůbec vybrali :-)… Pořád jsem se chystala ti ty odkazy dát do mailu a jaksi jsem nějak pomalá :-).

233
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: oprava „třebáááá“ :-)

234
priznivec.obecny
Reagovat

@cedarin: No, on musí být číslo :-)), to je fakt. Už začínám dokonce přemýšlet, že bych ho ráda viděla i jako moderátora. Třeba v zákulisí Hlasu …. to bych se vůbec nezlobila. No, změna „názoru“ ;)…

235
priznivec.obecny
Reagovat

@Lucas: ..sím :-)) a altiyan child má taky něco nového… A to je vše :-).

236
cedarin
Reagovat

@priznivec.obecny: jo, taky by mi v zákulisí nevadil, má skvělý humor a hodně mě baví, máš pravdu, že ten jeho hlas je super. Moc bych mu přál úspěch. I když sleduju ho na fcb a kluk je poměrně aktivní, tak hlavně ať se mu daří.

237
rena
Reagovat

Právě zpívá Ewa Farna živě na Václaváku na Nově…

238
priznivec.obecny
Reagovat

@cedarin: Vypadá zarytě a i naznačuje občas v meziřádcích, že má frmol. Mě mrzí, že třeba nemá kapelu, ale na druhé straně je otevřený více lidem projektům…, ono takhle možná je to lepší a o to víc může nabrat různorodé zkušenosti. Zvlášť při jeho mládí je dobré být otevřený více věcem a víc toho zkusit a pak si vyhledá, vybere, co potom mu bude vyhovovat…:-)
@rena: Oni, tuším i nějaký koncert avizovali, že bude i na netu live, jestli je to ono…njn.. já zítra ale vstávám do práce, třeba bude záznam… (na voyu :)))…

239
Ally
Reagovat

@priznivec.obecny: @rena:
já taky :) vstávám..ale stejně mě Ewa..nevím proč.. víc baví polsky:)..má to větší štávu :)

240
Lucas
Reagovat

@priznivec.obecny: Tak poslat ten mail, prosím nebo na to zapomenu :)) když to bude nový z tohohle roku, dám to tam :)

241
jab
Reagovat

@rena: Jo, tak přece jen Smejkal umí zpívat česky…a jak mu rodná řeč sluší, to né že ne :-))). Frázováním mi trochu připomíná Krajča, barvou hlasu zas Bártu. Zní to zajímavě, někdo na facebooku (nebo někde) psal, že to zní jak styl Aviciiho.
@priznivec.obecny: Tak minulý týden tam zas byli Komendovci s Terezou a Kristínou a bulvár byl pak zhruba na jeden den přesvědčen, že Karol přešaltoval od Natálky k Tereze :-D

242
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Jak jinak. Ten jeden den, než se vše uvedlo na pravou míru, musel být neskutečně náročný. Ale nakonec bulvárni novináři vyluštili tajenku. Aby ne. Jsou tam hodně schopní jedinci :-).

Přidat komentář