Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas Itálie 2014 vyhrála jeptiška Cristina Scuccia! (rekap+video)

6. Červen 2014 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=9264 w=615]
Federální pěvecká soutěž Hlas je u nás ještě v plném proudu. To v Itálii jejich druhá řada právě skončila. A hádejte, kdo ji vyhrál? Vavříny pobrala jeptiška ze Sicílie, Cristina Sccucia. Během soutěže zpívala o sto šest. Dokonce se jednu dobu mluvilo i o tom, že by na finále mohl zavítat samotný Papež. Ten však nedorazil, ale jeho ovečka Cristina show ovládla. Proč? Pojďme si připomenout její cestu soutěží.

Cristina Sccucia – vítězka 2.řady The Voice of Italy

Sestře Cristině je 25 let. Pochází slunné Sicílie, ale aktuálně působí v Miláně. Od dětství snila o tom, že se stane zpěvačkou. V roce 2008 přišla do kostela, kde se pořádala hudební soutěž do chóru. Cristina nevyhrála, ale do sboru se nakonec dostala. Pikantní na tom, že v té době nebyla ještě věřící, až skrze řádové sestry a zpěv našla Boha.

1.casting na slepo

Tady Cristina zaválela asi nejvíc. No One od Alicii Keys zazpívala dobře. Není to úplně nejlepší hlas na světě, ale prostě díky svému hábitu od začátku strhla na svou stranu diváky v hale a na tomto videu mě úplně ze všeho nejvíc baví výrazy porotců. To nemá chybu. Zde nejvíce zafungoval moment překvapení a zrodila se sláva nevídaných rozměrů.

Souboj

Během soubojů nebyla Cristina ještě zdaleka tak známá během natáčení, ale celá Itálie a část světa už mluvila o sestře, která Itálii drtí svým hlasem. Cristina musela bojovat proti velmi dobré soupeřce jménem Luna. Do parády si holky vzaly song Girls Just Want To Have Fun od Cyndi Lauper. I když bylo tohle vystoupení značně mnohde zabarvené hlasovými pomocníky, tak i tak to byla dobrá show a stále působil ten efekt jeptišky.

K.O.

Cristina byla nakonec vtáhnuta do posledních soubojů. V něm zazpívala Hero od Mariah Carey. Její part začíná v čase 02:00. Sestra tu hezky a decentně podala odrhanou hitovku od hvězdné Carey.

1.live show

Celá Itálie a fanoušci Cristini čekali na to, jak se předvede v prvním živém kole. To ji ale dle mého hrubě nevyšlo. Skladba What a Feeling, u nás velmi známá odrhovačka, v Hlasu působila jako mírně lepší karaoke, hlavně na začátku to Cristině ujíždělo, jako popularita církvi. Celkově to bylo její nejslabší vystoupení.

2.live show

V druhé show si musela trochu napravit reputaci. A to se jí dle mého povedlo, hlavně na domácí scéně, protože si vzala italskou písničku Uno si mille. Tím doma zabodovala, že také umí zpívat i italsky a nebylo to vůbec špatné.

3.live show

Velká favoritka se ukázala i ve třetím kole, kde si vybrala song Livin´on a prayer. A já jsem zase koukal jak puk. Takováhle rocková pecka v rukách jeptišky, kdo by to byl řekl. Ale Cristině se tenhle song vůbec nepovedl, když nebyla v refrénu, tak to bylo dobré, ale jak mile se dostala do refrénu, tak to byla učiněná tortura. Tohle patřilo k tomu nejhoršímu, co Cristina zazpívala.

4.live show – finále

Finále v Itálii se rozjelo ve velkém stylu, o kterém si asi můžeme nechat v našich končinách nechat jen zdát. Jako hvězda vystoupil Ricky Martin, který si zazpíval se všemi finalisty soutěže.

Jako první Cristina rozbalila ve finále song především známý z filmu Hříšný tanec. No a teda udělejte si obrázek sami, žádný šlágr to nebyl.

Cristina si musela znovu napravovat reputaci, ale v celkovém měřítko to bylo úplně jedno. Myslím si, že Cristina už jela na své vlně úspěchu a žádný špatný výkon ji nemohl rozhodit. Do finále zvolila znovu italskou písničku a bylo to vystoupení, kde se neubránila znovu několika málo poslouchatelným chybám. Ale patřilo to k těm lepším vystoupením.

Vyhrála Cristina zaslouženě?

Řekněme si narovinu, že v Itálii nevyhrál ten nejlepší hlas, ale jeptiška jako taková. Zapůsobil prostě ten efekt popularity, že jeptiška v tak katolické zemi jako je Itálie, přišla do podobné soutěže a uhranula takřka všechny diváky. To asi v hlasování působilo nejvíc. Hlasově je totiž Cristina naprosto průměrná zpěvačka, která by možná byla převálcována i našimi průměrnými zpěváky. Některá její vystoupení vyloženě tahala za uši. Proto za její nejlepší výkony považuji ty tři první, než se dostala do live show. Takže v Itálii nevyhrál hlas, ale jeptiška. Uvidíme, jak se jí povede v další kariéře. Hlavně se momentálně mluví o tom, že neodvedla až tak velký kus práce s hlasem, ale oddřela velmi těžkou práci pro katolickou církev, kterou zase posunula do snesitelnější a proniknutelnější dimenze, která by měla být otevřená pro každého a můžou se v ní dělat i věci, které člověka baví.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
Marek usa
Reagovat

Možná nemá nejlepší hlas, ale má charisma. Jsem rád že to vyhrála a nemám s tím problém

Reagovat

@Marek usa: Charisma má, to je bez debat…

3
peto
Reagovat

vidim ze se tady uz nebudu venovat skoncenemu x faktoru polsko kde ewa farnu skoncila 2 s martu bijan vyhral kouc s chlapskem tymu urcite je to uspech podruhe v polsku a podruhe 2 ewa farna ..

4
sadu
Reagovat

No tak jak jsem koukala na to společné vystoupení s Rickym Martinem, tak ta řada moc skvělých hlasů neměla :) Ale hlavně, že si to Italové užívaj..
Jinak tu jeptišku už dal kdekdo na fb, ale já to vždycky ignorovala, podívala jsem se až teď a čekala jsem teda nějaký megahlas.. i můj vkus to teda není.. Líbil se mi třeba hlas tý co byla proti ní v souboji, ale je jasný, že jeptiška láká..

5
Jan
Reagovat

Vaše názory jsou vzkudku zajímavé. Jen nedokážu pochopit jak někdo jako vy, říká že vyhrála jeptiška ne hlas. Zkuste si to sami zazpívat?! Je pravda že se ji některé songy nepovedli, ale troufám si říct že strčí do kapsy současné české zpěváky a zpěvačky v její věkové kategorii.

6
Luboslav
Reagovat

mě se to líbilo

Přidat komentář