Panáček v reality show

Souboj v těžké váze 1: Glassnerovi vs Pouchovi

28. Duben 2009 | napsal(a): | reality show: Souboj v těžké váze

Na TV Prima odstartoval v pondělí nový pořad, který vychází z původního Jste to, co jíte. Jmenuje se Souboj v těžké váze a jeho průvodci jsou již známé tváře MuDr. Kateřina Cajthamlová a Ing. Petr Havlíček. Tentokrát ale nejde jen o hubnutí. Čeká nás souboj dvou týmů proti sobě. Prvními odvážlivci jsou Glassnerovi a Pouchovi.
¨
Míla a Míša Glassnerovi se pokusí splnit zadané cíle lépe než druhý tým, tedy Tomáš a Lucie Pouchovi. A co to znamená? Na začátku byla provedena u všech měření a na základě výsledků všech vyšetření u odborníků byly stanoveny individuální cíle pro každého člena obou týmů. Pod dohledem kamer, a hlavně doktorky Kateřiny a inženýra Havlíčka, se po 10 týdnů budou všichni čtyři účastníci snažit co nejlépe splnit své cíle. Výsledky určují tři základní kritéria: úbytek tuku v těle (BODYSTAT), zlepšení fyzické kondice (ZÁTĚŽOVÁ KALORIMETRIE) a změna zdravotního stavu, kterou posoudí LABORATOŘ. Všechno má ale nějaký háček, a toto není výjimka. Protože jde o souboj týmů, rozhodují celkové výsledky celého týmu, nikoli jednotlivce, i když má každý svůj vlastní cíl. O vítězi tedy rozhoduje vyšší procentuální splnění cílů celého týmu.

Miloslav Glassner (36) bude hubnout spolu se svým synem Míšou (12). Míša je i přes svůj nízký věk silně obézní a má problémy s játry. Ač je Míla stále ženatý, s manželkou již několik let nežije a zazlívá jí, že syna přejídá. On sám je šéfkuchařem jedné pražské restaurace a jí prakticky celý den. Ani jako dítě nesportoval, a proto si ke sportu hledá obtížně vztah. Miloslavovi tloušťka nevadí, ale začíná se bát o své zdraví.

Lucka Pouchová (26) a její bratr Tomáš (35) jsou velcí sportovci a jejich snem je zúčastnit se závodů na horských kolech. Tomáš chce absolvovat 100kilometrovou trať, Lucka má cíle trochu menší. Lucka je velký jedlík a svých oblíbených lahůdek se jen těžko vzdává. Tomáš jí naopak velmi málo a nepravidelně.

Jak se se zadanými cíli týmy poperou? Podaří se jim splnit co nejlépe zadaná kritéria? Nenechte si ujít premiéru prvního dílu nového pořadu Souboj v těžké váze.

Souboj v těžké váze online video 1. díl

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Souboj v těžké váze

Diskuze k článku

Počet komentářů: 28
1
Kolumbus
Reagovat

Jen pro zajímavost, Tomáš Pouch i jeho sestra už závody horských kol jezdí (byť u Tomáše je to s ohledem na protézu pravé nohy jen půlmaratóny, tzn. 50 km).

Něco málo informací je zde: !.htm

2
Eva
Reagovat

Je mi celkem lito toho 12 leteho chlapce, no vesmes je mi lito vsech deti kteri maji takovou vahu. Rodice by meli dbat na to aby deti meli zdravou vyzivu a pohyb. Urcite pro toho chlapce musi byt veliky psychicky natlak od strany spoluzaku a kamaradu. Asi mu to moc sebevedomi neprida.

3
Kristýna Novotná
Reagovat

Zdravím, dnešní první díl na mě silně zapůsobil, oba výživoví poradci se soutěžícím pomoci, což však ne všichni ocenili… Pan Glassner byl v pořadu velice arogantní, je ho syn pro své zdraví v podstatě nic neudělal, přičemž ho tatínek na konci pořadu obhajoval, že doktorka Cajthamlová pro něj NIC neudělala. Myslím, že v její kompetenci rozhodně nebylo synovi namontovat do úst rovnátka nebo poslouchat rádoby vtipné prupovídky pana Glassnera. Další silný zážitek pro mě byl, když slečna Lucie popisovala průběh svého „žracího dne“- udělalo se mi z toho špatně. Jinak Pouchovým zasloužené vítězství moc přeji, protože se OBA moc snažili a těším se na další díl.

4
bižuna
Reagovat

Ten otec byl pěkný pako, neviděla jsem to celý, ale jak syna, který měl slzičky „na krajíčku“ ještě deptal otázkami, kam by jel, kdyby vyhráli, no to bych nakopala

5
Scalex
Reagovat

Ach bože, to byl ale debil ten otec… Neschopný připustit byť jedinou svoji chybu. Nejhorší je, že ten kluk, masírovaný svými dvěma maminkami ( těžko říct, jestli pana Glasnera počítat za otce 8^) ) nejspíš zase spadne do starého koloběhu a za pár let bude fyzicky odrovnaný. 8^(

Přístup Lucky jsem absolutně nepochopil… myslím to, jak pochopila ten odpočinkový den a ztláskala několik kilo nezdravé stravy. Nepřišlo mi, že by byla až tak hloupá, aby jí nedošlo, jak obrovská blbost to je. No štěstí, že ji včas zarazili a zaplaťpámbů, že byla relativně zvyklá se hejbat. Bylo u nich vidět, že ten pohyb jí ani bráchovi zas tak moc nevadí, i když začátky ve fitku byly krušné. Myslím, že vítězství bylo zasloužené.

A Glassnerovi bych za to, jak se synovi hřebíkem rejpal v otevřené ráně a sypal do ní sůl ve smyslu „Vidíš, rád bys jel do Řecka, mohls, ale kvůli té krávě Cajthamlové nepojedeš“ nechal zašít prdel a nechal ho sníst kilo třešní a litr mlíka. Pardon my French. 8^)

6
Lucka Most
Reagovat

Pán to silně nezvládl, ale jak řekla doktorka Cajthamlová, potřeboval si najít viníka – tak ho našel.
No jestli se takhle chová pořád a ve všem musí bejt radost s ním pobejt.
Nepochopila jsem, proč byl tak ubrečenej, když Tomášovi přifrkli bod za nekouření. Prcek mohl mít body za rovnátka, která teda chudák potřeboval jak sůl, a neudělali s tím nic.
Navíc Cajthamlovou snad zná z předchozích pořadů, tak věděl do čeho jde – vybírat si ji nemusel.
Lucka byla taky dobrá s tím jídlem. Dokážu toho sníst taky dost, ale tohle už zavánělo Otesánkem. A její maminka – vypráví jak je Lucka žravá, a že jí říká at nežere, že takhle nemůže zhubnout a pak nakoupí lednici chlebíčků a dortů. Spíš to vypadá, že mamince vyhovuje, že Lucka je doma. To tak, zhubne najde si nápadníka a odstěhuje se jí. To radši at žere :-)

7
Sima
Reagovat

Na tenhle pořad jsem se těšila a nezklamal mě, hlavně ale proto, že do prvního dílu byli dobře vybraní účastníci – o těch se bude panečku diskutovat :-) A ani mně to nedá, pan Glassner mě opravdu zvedal ze židle. Choval se jak malý dítě – neřeknu a neřeknu, je to hnusný a jíst to nebudu, on dostal bod a my ne, Kateřina je e-e a nic pro nás neudělala…. Na pěst. Jak už tady zaznělo, je mi líto toho kluka, protože s takovými rodiči v zádech ho v životě moc zdraví nečeká.

8
Sima
Reagovat

Lucko z Mostu, tvoje poznámka o Lucčině mamince je asi velice trefná :-)

9
LadyXL
Reagovat

Ahoj,byla jsem moc zvědavá, co z toho pořadu bude. A dost se mi to líbilo.A byla jsem ráda, že pustili do tv i tento díl s konfliktem s paní doktorkou.
Lucka-nejdřív jsem myslela, že si dělá srandu,když líčila, co všechno snědla!! A taky se mi z toho udělalo až zle… A maminka byla taky dílo!!
Míša – je mi ho líto! Jak mu mohla pomoc paní doktorka, když mu nepomáhali vlastní rodiče? To připravené jídlo, co našla Kateřina a to co z chudáka lezlo, co jí, či spíše nejí… a to má tatínka šéfkuchaře!!To nemohl bývalku naučit pár receptů?? Navíc tu,která je z rodiny nejtlustší a tak by jí to mělo taky pomoct!Divím se, že se nepřidala, mohla v tichosti, mimo kamery, hubnout se synem…,místo toho se ale na něj evidentně vykašlala s jídlem i dohledem.A ani otec ho dostatečně nemotivoval a nepomáhal. A ten proslov o dovolené? To já jsem čekala, že mu řekne, že tam pojedou stejně, že si to koupí, že na to „mají“….:-(.Ale bylo to od něj sprosté, mohl aspoň v této chvíli mlčet.
Michal-hysterik, který si myslel, že vše půjde samo a který si nevážil toho, že začal hubnout. Vždyť měl zpočátku nejlepší výsledky. Jenže tím,že občas něco nedodržel a přesto hubnul, si myslel, že ví všechno a že si vše ukočíruje sám. Měl humor, který se musel podle něj líbit každému ale sám jiný humor a nedej bože názor nepříjimal!! :-(. A nepochopil, že zhubnutí svalů se nerovná zhubnutí tuků! Zkrátka se tam snad neměl ani hlásit,když není schopen přijmout něčí názor a radu.
A názor Michala, že jim doktorka vůbec nepomohla? Jak jsem pochopila pravidla, tak snad v průběhu soutěže jsou „šéfové“ na telefonu pro radu a případně mají psychoanalytické schůzky.Jinak se setkávají asi po tom měsíci, víc nic. Tak jsem to aspoň pochopila.

10
LadyXL
Reagovat

A já se Simo plně ztotožňuji s tvým příspěvkem!

11
Dana
Reagovat

Po vysílání včerejšího prvního dílu, jsem byla zděšená. Proč tam ti lidé lezli. Ty jejich reakce – děs. Paní Cajthamlová a pane Havlíčku, znáte mě oba dva, že jsem ženská od rány. Já být Vámi, tak jsem je všechny vyrazila. Do takového pořadu se jde s pokorou, že mi konečně někdo pomůže a srovná mě to v palici.Tito se tvářili jako bohové a tady nás máte a dělejte co umíte. Jediný chudák byl ten malý kluk. ale viděli jste jeho rodiče. Už se nedivím jak vypadal. Všichni na něho kašlali. Držím Vám palce, všechny zdravím a příště lepší klienty. Dana

12
raika
Reagovat

nejúchvatnější moment byl ovšem ten, kdy sourozenci volali svýmu stravovacímu poradci a přiznávali na tvrdo, co jako dělají (konec s kouřením, neztloustnu?, sedmý den se vždycky přežeru, neva?). A na druhé straně bylo slyšet jenom tiché úpění a lapání po dechu ;-)

13
LadyXL
Reagovat

To raika – ano to byl úžasný moment!! Myslela jsem,že to s Havlíčkem sekne :-)) a taky si asi, chudák, chvilku myslel, že si dělají srandu :-). Pak už se jen bál, co přijde dalšího…

14
Ajda
Reagovat

Pokud někdo dokáže „přežrat“ bandáž žaludku, tak je pro mě ztracený případ a je zbytečná jakákoliv další námaha.
Takový člověk nemá pevnou vůli a disciplínu, vlastně nemá vůbec sám důvod zhubnout, tak proč by měl poslouchat rady odborníků?!
Tipuji, že mu šlo jen o dovolenou zadarmo, ne o vlastní zdraví.

15
hanka
Reagovat

Vykrmování Michala snad už zavání zanedbáním péče. Připadá mi to srovnatelné s podvýživou. Michalovi by asi pomohla hlavně psychická pomoc, vždyť těch negativních faktorů je habaděj, morbidně obézní rodiče , rozvod a poznání, že otec je gay je dost i na dospělé dítě, natož na školáka. Nepochopím, že to rodiče nechali dojít tak daleko, zvlášť když sami zažili jako děti ústrky kvůli jejich tloušťce.

16
Lucka Most
Reagovat

To raika: docela škoda, že neměli Cajthamlovou, by mě zajímalo jestli by po tom přiznání taky jen tiše úpěla a lapala po dechu :-)
Dobrá beru to kouření – sice se pořád píše a mluví o tom, že když přestanu kouřit, přiberu (asi záleží na povaze), ale tím spíš když mám problém s váhou – beru ale Tomáše, že jako chlap se k těmto informacím nemusel dostat, ale Lucku jsem nepochopila, to si fakt ta věčná dietářka, myslela, že když jí ted dozoruje ing. Havlíček, tak se může jednou do tejdne pořádně natlásknout (a to opravdu pořádně)?? Možná čekala kouzelnou hůlku TV Prima anebo liposukci?

P.S. Je tady vůbec někdo kdo by toho dokázal tolik sníst?? Mě to fakt hlava nebrala – ale třeba přeháněla, když už byla v tý TV

17
Kolumbus
Reagovat

Já jsem si manželkou pořád říkal, kdy se ta Lucka pořádně zakření a řekne, že to byla jen sranda :-) A ono ne …
Ono jinak v rámci Seriálu závodů horských kol „Kolo pro život“ (na jednom ze závodů pak oba sourozenci byli) je i speciální kategorie 100+ a je pravda, že spousta účastníků této kategorie valí jak fretky – ono přece jen na tom kole je ta váha menší problém než třeba při běhu :-) Si vzpomínám, jak mě někde úplně vyřízeného v kopci předjížděla tak 120kg paní, která z toho kola doslova přetékala, ale šlapala jak divá. Každopádně chudák kluk, s takovým okolím ho asi nečeká nic moc dobrého.
Mě každopádně včerejší pořad inspiroval k tomu, že je třeba jít do sebe a „Do léta do plavek“ :-)

18
Lucka Most
Reagovat

To Kolumbus: já si pamatuju ještě ze svýho mládí jak jsme chtěli soupeřit s babkama, který si to šinuly z JZD na nějakých kostitřasech a my měli vytoužený Favority. Po rovince jsme chvíli i vedli, ale pak přišel táhlej stoupák a tam jsme neměli absolutně šanci :-)
On trénink a léta praxe dělá divy

19
Petr
Reagovat

Glassner je chudák, který odmítá připustit své chyby. Je velmi jednoduché hodit vinu na někoho jiného. A synek nic pro úspěch neudělal.

20
hanka
Reagovat

to Petr: ono vůbec mi připadá přihlásit do tohoto pořadu dítě je dost nefér. Dvanáctiletej kluk, pokud ho nepodporuje rodič, se kterým žije, asi těžko něco dokáže. Vemte třeba jen ty rovnátka. V tomhle případě zklamala hodně spíš jeho 170 kg matka a otec, který mu tímhle pořadem přidal další psychoproblém.

21
Anička
Reagovat

Ahojda přátelé.Tak koukám,že pocity,které jsem měla z onoho velice nepříjemného pána,pana Glassnera,tady sdílíte téměř všichni úplně stejně.Tomuto pánovi šlo opravdu jen o tu výhru,ovšem nedomyslel důsledky svého vystupování před kamerami.
Jinak už můžu jen opakovat,že toho kluka je mi taktéž velice líto,protože vypadal chudák,že mu z toho všeho tak nějak jde hlava kolem :-(….

p.s.já jím dost a ráda,ale už po těch 10 koblihách ke snídani bych nejspíš letěla na záchod a asi už nic toho dne nepozřela…

22
Sima
Reagovat

Víte ale, co mi trvá hlavou? V jakém časovém období se to natáčelo. V jedné scéně (David H. učí malého Míšu cviky) byl vidět vánoční stromeček vedle televize – a pak záběry ze závodu na Malevilu, který se podle mne koná na začátku května (teď konkrétně příští víkend, tak že by se to natáčelo před rokem???). Jestli někdo vyženete brouka z mé hlavy, budu vám velmi vděčná :-)

23
Ajda
Reagovat

Doporučuji kouknout na diskuzi na webu Primy, na stránce pořadu Souboj v těžké váze.

Obhajuje se tam rodina Glassnerová.

24
Jindra
Reagovat

to Sima:točilo se to před rokem jako pilotní díl serie

25
Ondra
Reagovat

Tak jsem to konečně shlédl na streamu a musím říci, že jeden z formátů, který prima zpracovala vcelku kvalitně. nemám jim co vytknout :-) snad to bude každé jiné.

Reagovat

Tak i já jsem to konečně shlédnul a musí říci, že první díl se povedl. Jen aby to v dalších nespadlo do stereotypu, ale věřím, že o způsobech zdravého života lze natočit hodiny a hodiny a pořád se to nebude opakovat.

A k aktérům prvního dílu. Stejně rozhodne jen a pouze to, jestli to vydrží dlouhodobě. Jedno je zhubnout X kilo, druhé je, udržet si to. Je to jako s penězi, jednorázově lze také vydělat X Kč, ale udržet si tento příjem dlouhodobě, to je teprve kumšt :)

Reagovat

Tak dlouho jsem si říkal, že to bude blbost, že se na to dívat nebudu. Osobně jsme čekal třeba pětici pořadů o tom, jak to šlo průběžně, a ne, že to bude v jednom pořadu všechny tři měsíce. Myslím, že takhle je to super. Možná, že z Primy se nakonec i ěnco vyklube.
Soutěžící hodnotit nebudu. Jediný, kdo dělal co šlo nějlíp byl Tomáš. I kouření asi považoval za dobré a nedošlo mu to, že to an soutěž bude mít vliv. jinak jako žrací dny, skoro an pozvracení a nechápu, jak může být někdo tak blbý, neudělat za čtvrt roku čas na koupi rovnátek … to je taky dost na pováženou. A ten otec … škoda slov.
Jinak docela podařený pořad.

28
lukasplzen
Reagovat

Teda, jak na konci prvního dílu ten šéfkuchař měl zaverecnou rec a rozbrecel tim toho kluka, fakt hnusný

Přidat komentář