Panáček v reality show

Souboj v těžké váze 2: Zborníkovi vs Dvořákovi

4. Květen 2009 | napsal(a): | reality show: Souboj v těžké váze

Již druhý díl nové hubnoucí a zároveň i osvětové reality show Souboj v těžké váze přivítá následující páry. Manžele Karla a Věrku Zborníkovi jejichž soupeři bude jiný manželský pár Karel Dvořák a jeho žena Rosemarie. Oba páry jsou v popisu svých stravovacích návyků skoro k nerozeznání a všichni čtyři jsou absolutními vlastenci – vyznávají typicky česká těžká jídla.

Svého manžela si pěkně vykrmím – 3 měsíce po svatbě z 60 na 95 kg

Dvořákovi mají pět dětí a Karel (42) po nich ze šetrnosti už léta dojídá. To ale není jediný zdroj jeho nadváhy – tloustnout začal už po svatbě, Rosemarie je kuchařka světových parametrů! A to se ukázalo už tři měsíce po svatbě ze 60 na 95(!) kg. Jeho tělo to ale neuneslo, břicho mu popraskalo do krve. Aby se zahojilo, mazal rány svým oblíbeným sádlem. Ostatně bez sádla si Karel svůj život nedokáže vůbec představit. To bude také jeden z úkolů pro Petra Havlíčka – podaří se Karlovi vysvětlit, že sádlo nezabírá a že existují i mnohem lepší a zdravější alternativy?

[singlepic id=64 w=420]

Přesto je Karel i dnes fyzicky ve formě – mají farmu, a tam je namáhavé práce pořád víc než dost. Jen sport není právě jeho hobby, ale 12 cm v pase a 8 kg z tukových zásob nezmizí jen zbožným přáním a dietou! To Rosemarie (41) to má lehčí – „jen“ 4 kg tuku a snížit diastolický tlak pod 110! Ani tady však určitě nebude stačit samotná dieta, i když leccos vyřeší. Jak se budou oba manželé loučit s oblíbenými kozími sýry z vlastní produkce, nakládanými do oleje, s uzeninami, bůčkem nebo bílým chlebem? Karla navíc bolí klouby, otékají mu nohy a má další potíže plynoucí z nadváhy – „A to je v mém věku moc brzy,“ míní mistr v chemičce, kterého zná v jeho okolí snad každý.

Karel Zborník: ležení u televize a pojídání jídla

Karel Zborník (54) dostal od doktorky Kateřiny za úkol znormalizovat tlak a zmenšit o 20 cm obvod pasu! Věra (53), která je sice v invalidním důchodu kvůli kyčlím, ale se svým vysokým tlakem ani bolavými zády se nechce smířit, musí znormalizovat cholesterol, odbourat 5 kg tuku a v pase ubrat 10 cm… Karel sice v mládí sportoval, ale teď k jeho nejoblíbenějším činnostem patří ležet ve vaně, dívat se na televizi a přitom jíst – takhle by ty podmínky určitě nesplnil! Věrka zase bez sladkostí nedá ani ránu – kromě bůčků, omáček a uzenin, které milují oba, ujíždí na čokoládě! Jenže pro oba platí, že bez pohybu se podmínky Souboje v těžké váze zvládnout nedají, dokáží se však natolik změnit? Přinejmenším jejich okolí jim palce drží a přátelé dokonce ze solidarity prý budou hubnout s nimi! Karel je zednický mistr a moc by si přál zase lehce seskakovat ze zídky jako kdysi…

[singlepic id=65 w=420]

Nechuť ke sportování snad všichni zvládnou, mají na to ostatně tři měsíce a k dispozici poradenství těch nejlepších odborníků. A navíc motivaci – Dvořákovi by moc chtěli vyhrát, ale Zborníkovi jsou rovněž soutěživí. Kterým z nich se podaří zvítězit? Určitě to bude drama!

Online video ke shlédnutí 2. díl Souboje v těžké váze

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Souboj v těžké váze

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
1
ajda
Reagovat

Podobnou omáčku P.Havlíček vařil už v jednom z dílů Jste to co jíte, v takové té veselé vesnici na zahradě, jen s nějakými celozrnnými knedlíky.

Ale ta domácí „šlichta“ p. Dvořákové vypadala oproti této „zdravé“ hodně nechutně.

2
Lucka Most
Reagovat

No je vidět že když se poslouchá a CHCE SE tak to jde. Oproti prvnímu dílu, tento byl velmi pohodový. Bylo vidět, že Zborníkovým stejně jako Dvořákovým nešlo ani tak o výhru (i když ta je takovou třešinkou na dortu) jako o to, aby se sebou něco udělali.
Musela jsem se smát, když pan Zborník názorně předváděl své koukání na TV z vany – to mu říkám relax – snad si najde něco podobně osvěžujícího, páč tohle je fakt o život
Jinak bylo vidět, že obě rodiny jsou pohodový a pro každou srandu.

to ajda: ta „šlichta“ byla podle mě smetanová omáčka, která se vaří i u nás, a dle mého vypadala dobře, akorát ty porce – já si fakt myslím, že jím hodně – ale tohle bych nezvládla :-)

3
Lucka Most
Reagovat

joo a ještě jsem zapoměla – po návštěvě u kadeřníka – jsem koukala jak blázen jak pan Zborník omládnul, paní Zborníková skvělej rozcuch i barva, líbila se mi v tom, i když si myslím, že to tak nosit nebude, ale pro ten pocit, že i já můžu bejt krásná to stálo za to.
Z paní Dvořákový se stala kočka – to je zajímavý, jak málo stačí aby člověk vypadal k světu – stačí oživit barvy, skvělej sestřich a člověk vypadá hned jinak :) i když samozřejmě záleží do jakých rukou se dostanete – někdy to taky může skončit tragédií a čepicí na hlavě dokud to nedoroste :)
Pan Dvořák se mi víc líbil v těch delších kudrnách, ale pro tu změnu to bylo dobrý

Zajímalo by mě jestli na tu dovolenou nakonec všichni odjeli

4
ajda
Reagovat

Lucko,
vím, dávala tam smetanu a vodu, ale nevypadalo to jako omáčka, ale spíš polívka, strašně řídké, já taky zahušťuji místo mouky mixovanou zeleninou, má to i hezčí barvu. Asi je to o zvyku, mě to přišlo fakt jak šlicht z jídelny.
Porce jak pro slona :-)))

Zhubli všichni krásně, hlavně se mi líbilo, že nenaříkali a sportovali.

5
Sima
Reagovat

Byl to tak pohodový díl, že jsem až skoro uronila kroupu, když paní Zborníková plakala u kadeřníka :-) Oproti konfliktům a nesnesitelnému panu Glassnerovi v minulém díle byl tohle málem jiný pořad. A zhubnout za 3 měsíce 25 kilo tuku jako pan Zborník, klobouk dolů… Ty dvě rodiny se hledaly, až se našly :-)

6
hanka
Reagovat

No, já svíčkovou nikdy ráda moc neměla a nemám pocit, že e velkej rozdíl, když se do ní nalije smetana, nebo mléko není. Nemluvě o tom, že se smetanou je to dost těžký jídlo. Já tedy zahušťuji minimálně, spíš ji mám hustou už z rozmixovaný zeleniny. Nejvíc mě pobavila věta o tom, že paní je vyhlášená kuchařka..:-)) Panebože, vařit způsobem, že někoho vykrmím jak pašíka, to snad není umění, spíš neumění. Jídlo přeci má chutnat a zasytit, ne zabít.:-))

7
Lucka Most
Reagovat

To ajda: jasnačka, každej zahuštuje jak je zvyklej :)

To hanka: :-) si mě se zabitím pobavila. Pan Dvořák prostě miluje omáčky a jestli mu je paní Dvořáková vařila pořád tak se nedivím, že o ní mluvil jako o vyhlášené kuchařce – každej si pochutná na něčem jiným.

Ale jinak konstatování: vaření máme přebraný z domova. My doma nikdy zeleninou nezahušťovali, tak jsem to ani neznala (ted už jo :-)) . Ale zase je mi to k ničemu protože ke sporáku chodím minimálně :) . Hurá – koníček to tedy pro mě nebyl nikdy :)

8
ajda
Reagovat

Rozdíl mezi mlékem a smetanou určitě je, minimálně obsahem tuku.
Když smetanu, preferuji zakysanou.

9
ajda
Reagovat

Zajímavý příspěvek p. Zborníka v diskusi na stránkách Primy k pořadu Souboj v Těžké váze.

COPY:
5.5.2009, 17:56, Karel Zbornik – poděkování
Všem co se jim pořad líbil ale chtěl bych trošku upozornit na nějáké nesrovnalosti. Je pravda že jsme se do pořadu přihlásili aby jsme se naučili hubnout a nedostavil se jojo efekt.to jsme se naučili a náš dík patří všem co nám pomohli a teď trochu pravdy o pořadu. Je pravda že jsme paní dr. Cajhamlovou viděli za celé dva měsíce viděli asi třikrát má toho asi „hrozně moc“ a tak jsme na to zůstali sami a P Havlíček bodystat mě hned na začátku pokazil tak že ho dělali znovu a aby toho nebylo dost tak mě po čtrnácti dnech na kontrolním měření řekl že se jim tam připletla data nějáké jiné ženy a že to musi zase upravit. Na konečném měření jsme se s P Havlíčkem proběhli na pokyn produkce párkrát po schodech a výsledek zase jsem musel jít dvakrát na bodystat prý jsem si rozhodil organismus to by se snad nemělo v rámci objektivity stát .Proč myslíte že u VĚRY na konečném vyhlášení neuvedli na kolik procent splnila soutěž!!!! protože na kameru při natáčení bylo řečeno Dr. Cajhamlovou a P. Havlíčkem úplně něco jiného než bylo psáno a sestřiháno při pořadu, vše máme natočeno na naší kameru ale už dost pořad se nam líbil a hubněte klidně sami není potřeba dávat peníze za rady když stačí jist zdravě a rochu se hýbat.

Reagovat

A že to lidi stále překvapuje, že reality show není skutečná realita, ale umně ohnutá realita :)

Přemýšlím, zda tohle zase nebude na nějakého bubáka z TV Prima ohledně případné pokutičky :)

11
Barča
Reagovat

Je asi brzo srovnavat,ale Jste to co jíte bylo zajímavější,akčnější.

Přidat komentář