Panáček v reality show

Souboj v těžké váze 7.díl: Oba se do jednoho auta nevejdou!

9. Červen 2009 | napsal(a): | reality show: Souboj v těžké váze


Dvě dámy z Moravy se postaví dvěma mužům ze Slovenska. A že půjde o skutečně těžkou váhu, není pochyb. Zatímco Nikol a Laďka by rády zhubly a seznámily se s nějakým mužem, přání Pavla a Rudolfa jsou poněkud prozaičtější. Chtěli by se spolu jednou svézt autem, zatím se do něj oba nevejdou.

Nikol Sapáková (33) ani Laďka Cyroňová (55) nejsou žádné zakřiknuté žabky. Nikol je vojačka z povolání s neustále dobrou náladou, energická, odhodlaná, možná i trochu tvrdohlavá. Chtěla by zhubnout, protože se chce hezky oblékat. Stále nosí džíny a mikiny, uniformu v práci zrovna dopne. Je sama, a proto by se chtěla s někým seznámit.

Nikol se snaží hubnout už od sedmi let. Vystřídala už mnoho diet, nejlépe zafungovala beztuková dieta, držela ji rok, ale po měsíci zase klasicky přibrala všechno zpátky. Také jí zabíralo, když jezdila do práce 20 km na kole a zpět a když hodinu denně jezdila na rotopedu a večer nejedla. Za sebou má také balení do igelitu, různé bylinky a prášky. To všechno ale bylo neúspěšné. Bude tentokrát úspěšnější?


Laďka Cyroňová, vyučená kuchařka, rozvedená, a navíc už 6 let bez zaměstnání! Žije sama, jen s kocourem, nemá pohyb, nechodí skoro nikam, jen přibírá a přibírá… Také by se chtěla s někým seznámit – a možná by i o práci spíš zavadila jako štíhlá. Nejmladší dcera ji nutila k pohybu, dokud bydlela s ní: chodily spolu cvičit, plavat… Od jejího odchodu ale Laďka nemá pro takové aktivity parťačku. Celé dny tráví doma a šije polštářky. A zdraví? Chronický vřed na dvanácterníku, odoperovaný žlučník, bolí jí kyčle, má vysoký krevní tlak a podobně. Chtěla by zhubnout, ale bude mít dost vůle, až zjistí, že tu námahu za ni nikdo nepodstoupí?

Pavol Stráňova (35) a Rudolf Kučak (29) budou děvčatům ze severu Moravy obtížnými protivníky.
Pavol, klasický venkovský kluk, který umí vzít za práci – ale i za jídlo! –, je komunikativní, srdečný, tak trochu srandista. Už odmalička měl nadváhu. Snažil se zhubnout – už mockrát – všelijakými koktejly, pak nekonzumoval žádné pečivo, jedl potraviny bez tuků, přičemž sice zhubl, ale vždycky se to zas vrátilo. Jeho maximální váha byla 194 kg, po dietě zhubnul 40 kg a zase se mu to vrací. Má rád sport, občas chodí hrát basket nebo do bazénu, ale má rád taky úplně všechno k snědku, ale navíc – jako správný „chalan“ z dědiny – miluje zabijačku!


Do soutěže se přihlásil s kamarádem, o kterém říká, že vypadá jako drsňák, ale že tím hlavně zakrývá dobré srdce. Jejich snem je svézt se jednou společně autem, zatím se do něj spolu nevejdou. Rudolf Kučak je svobodný, vyučený kuchař, nyní pracuje jako taxikář. I Rudolf od dětství rád papal. Ze své vizáže je hodně nervózní, obtěžuje ho, že se nemůže oblékat, jak by se mu líbilo.

Souboj v těžké váze začíná!

Tentokrát se jedná o mezinárodní klání. Představme si trošku blíž jednotlivé „bojovníky“.

Nikol (33) nastupuje do ringu s 89 kg při 175 cm výšky. Z toho je 30 kg tuku.
Za kila se stydí každou sekundu. Jí zdravě, dokonce bio, ale ujíždí na sladkostech všeho druhu. Ráda by zhubla do plesových šatů a našla si partnera.

Laďka (55) má 158cm a dokonce o kilo víc než Nikol, rovných 90 kg. Z toho je 43 tuku. Dříve bývala štíhlá, ale je už šest let bez práce. Nedostatek pohybu a jídlo všeho druhu způsobily, že Laďka má díky své nadváze i zdravotní problémy, kterých by se ráda zbavila.

Rudolf (29), taxikář ze Slovenska sice měří 188 cm, ale váha už se blíží výšce. 169 kg a z toho 72 kg tuku je hmotnost, ke které se poctivě propapal. Je líný, pohodlný, rád jí. Má přítelkyni, ta ho nutí k pohybu, ale ten on nerad.

Pavol (35) je soustružník stojící v práci dvanáct hodin na nohách. Divíte se, že klouby protestují? Aby ne! Váží 174 kg, z toho je 82 kg tuku. Váha se i u něj blíží výšce, měří 182 cm. Oba bydlí u rodičů a poctivě se tam vykrmují. Je čas něco s tím udělat.

[singlepic id=121 w=415]

Rozstřel

Dvě mísy se zeleninou a dva soutěžní páry. Je potřeba jednou rukou připravit salát. První vyhrává a volí patrona. Jsou to ženy a volí ženu, doktorku Kateřinu.

Zdravotní potíže soutěžících

Ruda – gynekomastií trpí od 18 let. ( Zvětšená prsní žláza u mužů)
Navíc trpí i hyperkortizolismem – chronická choroba způsobená nadměrnou sekrecí kortizonu
Pavol má smutek v duši a ten zajídá.
Laďka– pálení žáhy, žaludeční vředy, zvětšená, bolestivá játra. Vyšší tlak
Nikol trápí celulitida.

Co musí splnit, aby měli šanci na výhru?

TÝM A

Nikol: -7 kg tuku, -8cm přes břicho a o 10% zlepšit svalovou sílu nohou.
Laďka: -7 kg tuku, -6 cm přes břicho a snížit triglyceroly v krvi na hodnotu minimálně 2.

TÝM B

Rudolf: -12 kg tuku, -15 cm přes břicho
Pavol: -10 kg tuku a -17 cm přes břicho. K tomu normalizovat GMT.

Po dvou týdnech si Laďka stěžuje, že neustále zvrací z jogurtů. Může je nahradit sýry, ale ty také nesnáší. Zbývají jen bílkoviny z masa. Začala cvičit s dcerou v posilovně. Nikol krabičkuje, na to je zvyklá. V dietním plánu má den volna, občas v něm ujede a sní co by neměla. Podobně jsou na tom i kluci na Slovensku. Žádná cola, žádné tučné sýry a sušenky, pěkně zdravě, velí Havlíček. K tomu pohyb.

Průběžné výsledky

1. Ruda 86%
2. – 3. Pavol + Laďka 60%
4. Nikol 34%

Plesové šaty jdou dopnout, Nikol může i s jídlem v krabičce na ples. Obě dvojice prožijí den plný pohybu na chalupě Laďky.

FINÁLE

1. Ruda 145% / -22 kg tuku, – 16 cm přes břicho
2. Nikol 139% / -4kg tuku a -9 cm přes břicho
3. Laďka 99% / -7 kg, -6,5cm přes břicho a krevní testy jsou zlepšené
4. Pavol 97% / -13kg tuku, -11 cm přes břicho a jaterní testy v normě.

Vítězí družstvo B

Vítězství je těsné, ale pánové byli dnes lepší. Konečný výsledek 121 : 119 %
Gratulace na Slovensko!

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Souboj v těžké váze

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
gaira
Reagovat

já ho taky neviděla a už se nemohu dočkat tvého rozboru :-)

2
Barča
Reagovat

Já to taky ještě neviděla,podle údajů v článku to musel být boj do posledního dechu.

Přidat komentář