Panáček v reality show

Souboj v těžké váze 5. díl: Štítná žláza, to je prevít

25. Květen 2009 | napsal(a): | reality show: Souboj v těžké váze

[singlepic id=110 w=420]

Jste pravidelnou čtenářkou Panáčka v reality show a ráda sledujete Souboj v těžké váze? Chtěla byste přidat ruku k dílu a podělit se o své názory na odvysílaný díl s dalšími? Pak mně určitě napište na sunicko@centrum.cz. Předem děkuji každé z vás.

Kateřina Cajthamlová a Petr Havlíček opět vedou své týmy do Souboje v těžké váze. V boji s obezitou jsou nekompromisní, ale to je právě ta správná cesta. Kdo vyhraje tentokrát? Ženy, nebo muži? Kromě problémů s obezitou mají dva týmy tentokrát i dalšího společného jmenovatele – problém se štítnou žlázou.

Martina Kučerová (34) a Alena Klingerová (42) jsou kamarádky z parku, kam chodí se svými dětmi. Alena je razantní žena, která pro slovo nejde daleko. Nadváha jí dlouho nevadila, teď má ale kruté bolesti zad a kloubů. Bolesti tlumí prášky, a když nezabírají, přidá ještě alkohol – a to jsou zas kalorie a kruh se uzavírá. Jí pouze jednou denně, večer, ale většinu kalorií dodávají tuky. Tímto stylem života to dopracovala už i na 160 kg.

Stejně jako Alena je i Martina momentálně na mateřské dovolené, ale podle Martiny to s dovolenou nemá nic společného! Podruhé se vdávala na začátku roku 2007 – v té době vážila 68 kg, po operaci štítné žlázy velmi rychle přibrala 30 kg a také přestala kouřit. Následkem operace musí až do konce života brát hormony.


Ján Horák (28) a Marek Jašek (25) jsou parťáci. V práci i v boji se podporují. Janko, stejně jako Martina z druhého týmu v Souboji, absolvoval operaci štítné žlázy a velmi rychle přibral za pár měsíců skoro 60 kg! To je dost i na jinak zdatného sportovce, před časem dokonce profesionálního volnostylaře. Teď ho bolí záda, klouby, zadýchává se už při běžné chůzi a trpí vysokým krevním tlakem. Navíc má špatné jaterní testy a vysoký cholesterol.

Oba týmy čeká nejen hubnutí, ale hlavně úplně nový přístup k životu. Naštěstí na to mají tři měsíce a k dispozici poradenství těch nejlepších odborníků. A navíc motivaci – matky by moc chtěly vyhrát, s penězi to není ani u jedné z nich právě růžové a dovolenou snů by ocenily! Ale chlapi jsou soutěživí, sportovní, motivovaní. Nenechte si ujít Souboj v těžké váze v pondělí 25. května ve 20.00 na Primě!

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Souboj v těžké váze

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
Barča
Reagovat

Nevíte jakou má Souboj sledovanost v porovnání s Jste to co jíte?

Přidat komentář