Panáček v reality show

Souboj v těžké váze 4. díl: Mladí, staří, všichni jsme tlustí!

18. Květen 2009 | napsal(a): | reality show: Souboj v těžké váze

[singlepic id=92 w=420]
Čtvrtý díl Souboje v těžké váze nám představil: Františka Štveráka (56) s kamarádkou Lucií Matouškovou (28), oba veselé, až hravé – ale hlavně vařivé. A nejsou líní se najíst, to tedy ne! Dalšímí účastníky tohoto dílu Souboje v těžké váze jsou student z Plzně Pavel Hudák (22) a jeho maminka Danuše Čonková (43), kteří nad recepty velmi rádi mudrují spolu. Všichni čtyři se ale rozhodli udělat něco pro své zdraví a proto se zúčastnili Souboje v těžké váze. Více informací o tomto díle dále v článku.

František(56): Od Draka přes mamuta k praseti

Dřív mu kamarádi říkali DRAKU, pak MEDVĚDE, pak MAMUTE, posléze HROCHU – a nakonec PRASE! Také proto se chce František Štverák dopracovat alespoň zpátky k HROCHOVI. V dospělosti mu začala váha kolísat a střídavě hubnul a tloustnul. Několikrát za život se mu podařilo zhubnout hodně. Třikrát dokonce shodil kolem 60 kilogramů, nějakých 20 šlo dolů vícekrát. V té době jedl hlavně zeleninu a maso, hlavně kuřecí, a to vařené! Také hodně cvičil, až 7x za den. Vždycky ale po čase přibral kila zpátky a dnes má 160 (!) kg. Bolí ho záda, což ho dost omezuje nejen ve cvičení, ale v celkovém pohybu: problémy má i při krátké procházce se psem. Rozhodně mu nelze upřít silnou vůli; jen aby to ale na úkoly doktorky Kateřiny stačilo! Jeho úkolem není však jen zhubnout. Musí taky udělat něco se svými zuby. „Když mi vypadaly první zuby, narostly mi druhé. Ty mi taky vypadly, další ale zatím nenarostly,“ žertuje František.

Lucka(28): omáčkový všežravec

To jeho kamarádka Lucka ani na potřebu hubnout nevypadá. Ale dělá to kvůli němu, že se účastní – a vlastně taky kvůli sobě. „Jsem všežravec. Strašně ráda vařím, hlavně omáčky,“ říká o sobě. Lucka ráda vaří v jakoukoli dobu. Nemůže jít hladová spát a není líná si večer v deset hodin uvařit tučné jídlo, nejlépe omáčku. A nejen že vaří ráda, vaří také HODNĚ! V raném mládí dokázala spořádat běžně i 12 knedlíků. Často se scházejí s Fandou (Štverákem) a u něj doma si vyvařují. Lucka se živila jako řidička z povolání. Jezdila v pekárně, ale i s tahačem po celé Evropě. Splní si v soutěži i ona svůj sen a podaří se jí „zženštit“ svou postavu?

Pavel(22): můj boj, ženy a kila


Student Pavel Hudák je i přes svoji váhu aktivní sportovec, ale zdá se, že kila se mu hýbou podle toho, jestli má momentálně nějakou partnerku, či nemá. Ve vztahu partnerce totiž podlehl, a přestal sportovat. Přitom jako teenager miloval adrenalinové sporty: kajak nebo kanoe na divoké vodě! S přítelkyní ale přestal aktivně sportovat, a během dvou a půl roku se tak dostal z 90 kg na váhu 130 kg! Z téhle čtveřice nejklidnější je ale matka dvou synů (Pavel je starší z nich) Danuše. Podruhé vdaná, o jo-jo efektu ví také své, povolání s nočními směnami hubnutí nijak nepomáhá.

Do Souboje v těžké váze jdou tedy všichni čtyři s velkou motivací a touhou po vítězství. Jak to dopadne? Vyhrává ten, kdo udělá pro výhru cokoli, nebo ten, který se střídmě drží plánu?

Video k 4. dílu Souboj v těžké váze

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Souboj v těžké váze

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
zuzka
Reagovat

tak nějak mám pocit, že poslední dobou ty reality pořady za moc nestojí a už ani nikoho nezajímají. Ono se tam člověk taky nic nedoví, jestli by se tvůrci neměli trochu zamyslet nad tím, že český člověk je od dob Přemka Podlahy kutil a i přemýšlivý člověk, proto chce nějaké nápady a alespoň trochu návody. To jsou samé rychlé střihy a ani se nestihne pořádně prohlédnout, co se jí k snídani. Platí pro všechny reality současnosti. Nezajímavé!!

2
Bižuna
Reagovat

Nejhorší byla ta babička – no fakt neskutečná, jinak celkem všichni sympatičtí.

3
Sima
Reagovat

Musím souhlasit, ta babička byla děsná sekýrnice. Viděla jsem jen posledních 20 minut pořadu a stačila mi. Ale taky musím konstatovat, že mě ten pořad narozdíl od Jste to, co jíte nebaví, je hrozně povrchní, člověk se vlastně vůbec nic nedozví. A je to vidět i na diskuzi tady – kde nic, tu nic.

Reagovat

Sima, nemyslím si, že by byl povrchní, pouze doplácí na to, že stejná stopáž jako u Jste to, co jíte, není vyhrazena řešením zdravotních problémů a stravy 1 člověka, ale 4. Tedy mnohem méně času se daným lidem věnovat. To je celé.

5
LadyXL
Reagovat

František je pěkné éro… A nenechá si poradit a nenechá…, on to zvládne sám – až k xxx kg nadváhy. Sice „úctyhodně“ zhubl a na konci mu to i slušelo, ale je to přesně to špatné hubnutí. Za rok, dva to má zpátky. Fandila jsem moc Lucce, té to pak moc slušelo a bylo mi líto, že nevyhrála. Holt nebyli tým… Slušná scénka s tím bazénem :-), raději bude bušit doma do pytle…

6
zuzka
Reagovat

To, že se tam nic nedovíme, nebude stopáží a 4 lidma, ale tím, že je tam spousta nicneříkajících nesmyslů, viz úklid zahrady, moudra babičky, převlékání Havlíčka, apod. Aby jako byla sranda. Ona to ale není ani ta sranda.

7
Barča
Reagovat

Jak tam je víc hubnoucích,tak ty zajímavé údaje splyvají. Je tam moc omáčky. Škoda,že už v článku není podrobnějši obsah, aspoň výchozi data, plány a výsledky hubnuti :-(

Přidat komentář