Panáček v reality show

Souboj v těžké váze 6. díl: Boj s nadváhou je otázka vůle, nikoli kouzel

1. Červen 2009 | napsal(a): | reality show: Souboj v těžké váze

Už pošesté se další účastníci pokusí bojovat s těžkou váhou pod dohledem Kateřiny Cajthamlové a Petra Havlíčka. Severomoravské kvarteto je zajímavé, motivované, čeká se boj rameno na rameni – těsný výsledek se předpokládá.

Veronika Baťová a Jaroslav Imrich (oba 22 let) – mladý pár s roční holčičkou. Bydlí na sídlišti v Karviné a těší se na život bez přebytečných kilogramů. Hlavou rodiny je nesporně Veronika, dříve sekretářka, nyní na mateřské dovolené. Problémy s nadváhou měla od puberty, pak ještě přibrala v těhotenství a od té doby jí váha neukázala pod 124 kg! Ale mimochodem – zvítězila v soutěži MISS XXL! Jarek je na tom podobně, má o kilo méně a prý za to může otec kuchař, který ho naučil lásce k jídlům, která obezitu přímo přitahují! Jarek je opravář výtahů, v práci běhá po schodech nahoru dolů, ale tvrdí o sobě, že je spíš líný. Porazí svou lenost? Dokáže se vybičovat a splnit úkoly – snížit objem v pase, shodit tuk, být znovu fit?

Asi u obou platí: nedostatek pohybu, nezdravá životospráva. Do soutěže se přihlásili s vědomím, že je nejvyšší čas s nadváhou něco udělat. Ale až v jejím průběhu pochopili, že s obezitou budou muset bojovat především oni sami! Podaří se jim nakonec zvítězit? Pomůže konzultantka Kateřina? A hlavně – vydrží jim nový styl života i stravování?


Margita Berková má dvě děti, dceru Markétku a syna Honzu. A právě s ním vytvořila tým. Margitě je 37 let a váží 166 kg, její rekord je však neuvěřitelných 205 kg! Kuchařka, barmanka a pekařka se kvůli nadváze ocitla v invalidním důchodu. Spoléhá na svého konzultanta, na zázraky a kouzla, anebo ví, že všechno je o vůli a chtění?

Synovi Honzovi je sedmnáct a na rozdíl od matky problémy s nadváhou nemá – spíš opačné. Dal si proto předsevzetí, že se pokusí zapracovat na své figuře a pod vedením Petra Havlíčka nabere svalovou hmotu. Margita s Honzou žijí v městečku Budišov nad Budišínem. Margita si dala na začátku jasný cíl: Zhubnout minimálně patnáct kilo, zvednout si sebevědomí a najít si práci. Podaří se?


Souboj v těžké váze začíná

Dnešní hubnoucí jsme si představili o pár řádků výš, nyní ve stručnosti trošku procent, centimetrů a kilogramů, tak jak v průběhu boje mizely v záplavě potu a hlavně to vše je o pevné vůli a disciplíně, která dnešním týmům nechyběla.

Je potřeba si zvolit patrony, kteří budou hubnoucím pomáhat radami. Je to nám všem dobře známá dvojice Havlíček – Cajthamlová. Inženýr vs. doktorka se budou snažit, aby zvítězili zrovna ti jejich svěřenci. Jak to dopadlo? Ještě chvilku strpení, boj je na začátku.

Bazén a v něm spousta pomerančů. Je potřeba je vylovit, pánové vymačkají dámám plnou sklenici šťávy a ta, která ji první vypije do dna, bude mít právo volby patrona. Vyhrává Veronika a tím pádem tým A povede doktorka Cajthamlová, tým B zůstal Havlíčkovi.

Startujeme zdravé hubnutí a zde jsou kritéria, nutná pro možné vítězství:

Tým A
Veronika 123 kg: -8 kg tuku a ubrat 12 cm v pase
Jarek 123kg: -12 kg tuku a 12 cm v pase

Tým B
Margita 166 kg: -15 kg tuku a ubrat 10 cm přes břicho. Navíc musí srovnat jaterní testy do normálu.
Honza 92 kg: – 1 kg tuku ubrat a +1 kg svalové hmoty nabrat, v pase musí zmizet 7 cm.

Oba páry se pustily poctivě do hubnutí. Hlavně „holky“ to vzaly opravdu poctivě. Dokonce si společně vyzkoušely vodní aerobik, nakupovaly spolu. Margita trošku odbývala chůzi a cvičení, stejně jako Jarek. Zato Honza cvičil jak o život. Všichni si zvykali na nový jídelníček. Veronika a Jarko měli výhodu – stejné problémy, stejné stravování, jen rozdíl ve velikosti porcí. Po průběžném hodnocení začal i Jarda pravidelně cvičit na míči a šlapat na cyklotrenažéru. Veronika chodila navíc cvičit na rekondiční stoly, toto byly nějaké nové modely, já znám pouze SLENDER-LIFE. Jsou vhodné pro silnější osoby, kdo si myslí, že leží a stůl cvičí za něj, plete se. Je potřeba spolupracovat a výsledek se dostaví. Honza cvičením vyformoval postavu, ale bohužel, hubnul svalovou hmotu. Přepínal se v cvičení.

Průběžné výsledky

1. Honza 196 %
2. Veronika 105 %
3. Margita 77 %
4. Jarek 64 %

Nic není rozhodnoto, vše ještě může na konci dopadnout zcela jinak. U Jarka se na výsledku odrazila dosavadní nechuť k pohybu. Honza naopak pohyb přehání. Co je správně?

Cvičit začali všichni a poctivě. Takže na závěr bylo vše úplně jinak.

Konečné pořadí a výsledky

1. místo – Veronika 137 % ( -13 kg tuku a -17 cm v pase)
2. místo – Margita 121 % (-14 kg tuku a – 17 cm přes břicho, upravila i testy)
3. místo – Jarda 99 % ( – 11 kg tuku a – 13 cm přes břicho)
4. místo – Honza 65% ( – 4kg tuku, ale i – 2,6 kg svalové hmoty, přes břicho -6 cm)

Tým A 118 %
Tým B 99 %

Vítězí dnes doktorka Cajthamlová a Veronika s Jardou. Ve výsledcích dnes ženy porazily muže, ale v dnešním díle jsou vítězové všichni.

Pohled Veroniky – copy z diskuze na webu Primy – Souboj v těžké váze :
Všechno se dá :-)
ahojky Šárko! Děkuji za krásný příspěvek! :-) Taky mi to zpočátku nešlo dohlavy jak to všechno dám do kupy (domácnost, prcka, domácí povinnosti :-) a cvičení, dietní plán…..), ale opravdu se to všechno dá! Ale zase musíme říct, že nebýt Jarka, pomoci rodiny a paní Dr. Cajthamlové a ing. Havlíčka, tak bych to taky sama nezvládla. Nejdůležitější krok je začít. Říct si prostě tak a dneska začínám! Mít v ruce „Zdravý plán“ a hlavně chuť a dost elánu a trpělivosti! Taky bylo super, že jsme s Jarkem měli stejné jídelníčky (jen jiné porce) takže se dobře vařilo (nevím jak bych stíhala vařit pro něj zvlášť, pro mě zvlášť a pro malou zvlášť, to bych fakt nezvládla) takže jsem vařila pro všechny stejná jídla (tím že jsme nesolili, tak i malá papala s námi). A cvičit jsem chodila 2x týdně (úterý a čtvrtek) do toho figure studia (ty „zvláštní“ stroje :-) ) To jsem měla vyhrazenou hodinu a buď hlídal malou Jarek, nebo babičky nebo teta… a zbytek cvičení bylo doma, většinou kolem té deváté večer, až už malá spinkala, večeře byla strávená :-) Cvičení na balónu bylo super, člověka nic nebolí a přitom se u toho pěkně zapotí! to opravdu doporučuju všem!!! A taky jsme jezdili na kole, ale to jen 20 minut (já cvičila na balónu a Jarek jel na kole a pak jsme si to vyměnili :-) takže cvičení nám zabrala 40 minut denně, což si myslím, že není tak moc) A pak když byl někdy v týdnu čas, tak jsem si stoupla na rotanu a chvilku se potočila, skočila párkrát přeš švihadlo a nebo si třeba v neděli zašla na bazén (i s malou i s Jarkem) chvilku jsem plavala já, Jarek byl s malou a pak naopak :-) Takže se to fakt dalo zvládnout. Večer jsem sice padala za vlast.. :-D ale o tolepší byl spánek, záda přestaly bolet během dvou týdnů, no prostě fakt mi to všechno strašně moc pomohlo a i když teď jsme měli malou pomlku a nějak nestíhali, znovu najíždíme na režim co jsme drželi v pořadu a jsem zvědavá jak to bude dál s námi pokračovat!! :-) Všem co se rozhli začít taky, držím palečky a přeji hodně pevné nervy, a hlavně výdrž, stojí to za to!!!!!
(bez úprav)

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Souboj v těžké váze

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
ajda
Reagovat

Tento díl mi přišel zatím nejlepší. Škoda, že nemohli vyhrát oba páry .

2
LadyXL
Reagovat

Taky se mi tento díl moc líbil a taky jsem to přála oběma párům! Líbilo se mi, že jim tam ukázali příklad denního jídelníčku a to přímo na uvařených jídlech, škoda jen, že to bylo v záběru na mě moc rychlé…:-).
Jo a bude zase JTCJ!

3
Ajda
Reagovat

Na JTCJ se můžeme pokud nenastane změna, těšit od září.
Tento díl byl konečně „o něčem“. Hodně mi připomínal právě JTCJ a umocnily to právě sympatické páry.

4
JJ
Reagovat

Pořad pěkný, ale prožrat se do invalidního důchodu – tak to je síla (a v tomto případě to nebylo o štítné žláze)

5
ivana
Reagovat

opravdu se prožrala do důchodu a mě osobně dluží 200 000 kč dostala mě tím do nemalých problémů ,když jsem jako samoživitelka dvou dětí za ní musela zaplatit dluh .Chtěla jsem jí pomoci a ručila na koupi donku,který záhy prodala a ztratila se.Viděla jsem ji až na obrazovce. Ivana

Přidat komentář