Panáček v reality show

Souboj v těžké váze – novinka TV Prima se představuje

15. Duben 2009 | napsal(a): | reality show: Souboj v těžké váze

Nový pořad Televize Prima Souboj v těžké váze volně navazuje na úspěšný pořad Jste to, co jíte, který po tři roky svého vysílání k obrazovkám přitahoval stále více diváků. Tentokrát ale nebude jednotlivec bojovat sám se sebou. Jeho motivace bude mnohem silnější. Čeká nás souboj dvou týmů pod dohledem již osvědčené dvojice odborníků – lékařky MUDr. Kateřiny Cajthamlové a výživového specialisty ing. Petra Havlíčka. Vyhrát může jen jeden tým a o vítězi rozhodují tři individuální kritéria.

Po dobu deseti týdnů sledovaly televizní kamery, jak bojují dva týmy pod taktovkou Kateřiny a Petra. Snaží se splnit plán, který vytvořili naši odborníci s ohledem na jejich potřeby a zdravotní stav. Ale je to souboj, kde rozhodují výsledky celého týmu. Vyhrát může jen jeden tým! A jaká je vlastně cena pro vítěze? Kromě samotné změny životního stylu a vlastní spokojenosti je to i zájezd dle vlastního výběru v hodnotě 100 000 Kč.

„Kdo chce doopravdy, natrvalo a zdravě zhubnout, musí převzít odpovědnost za svůj život!“ Tak by se dala charakterizovat myšlenka, kterou se snaží vštípit protagonisté pořadu Souboj v těžké váze svým ovečkám, stejně jako tomu bylo v předchozím pořadu. „Byl to skvělý pořad,“ říká dnes nejslavnější „hubnoucí“ doktorka v Čechách Kateřina Cajthamlová o Jste to, co jíte. „Přivedl diváckou pozornost znovu k péči o zdravý životní styl. A to nám umožnilo připravit už o něco sofistikovanější formát. To jest pořad s detailnějším pohledem na celou problematiku z hlediska medicíny, ale přitom stejně nabitý příběhy a dramatickými zvraty. Ze soutěže Souboj v těžké váze mám opravdu radost.“

Hlavní cíl Souboje v těžké váze

Hlavním cílem soutěžících je zhubnout – představy odborníků ale dávají na první místo „zlepšení životního stylu“. Jde ovšem o souboj, kritéria tedy musejí být měřitelná a srovnatelná, bez toho se žádná soutěž neobejde! Dalším rozdílem proti předchozím Jste to, co jíte bude fakt, že tady soutěží dvojice, tj. týmy proti sobě! A výsledek celého týmu, vítězství, nebo prohra, bude záviset na obou protagonistech. Je tedy jasné, že o dramatické a divácky zajímavé momenty nouze rozhodně nebude. Kdo vyhraje? Tým Petra Havlíčka, nebo tým Kateřiny Cajthamlové?

Jaká jsou vlastně kritéria?

Co to znamená „úspěch“, když se mluví o hubnutí? Kolik lidí, tolik může být různých „úspěchů“! Aby bylo možné přece jen srovnávat objektivně, nastavili oba hlavní průvodci soutěží a manažeři soupeřících týmů, Kateřina Cajthamlová a Petr Havlíček, tři základní kritéria/měření: úbytek tuku v těle (BODYSTAT), zlepšení fyzické kondice (ZÁTĚŽOVÁ KALORIMETRIE) a změnu zdravotního stavu, kterou posoudí LABORATOŘ. Všechna tři kritéria měří přístroje, čili není možné nařknout nikoho z odborníků ani tvůrců pořadu z neobjektivity.

A tak se před diváky po osm večerů budou odehrávat příběhy dvojic, v nichž se jeden nebo oba z nějakých důvodů – většinou kombinovaných esteticko-zdravotních – rozhodli něco se svou nadváhou udělat. Kromě touhy vyhrát je jistě i další motivací fakt, že to celé bude pod drobnohledem televizních kamer.

Několik tipů na úspěšný Souboj v těžké váze

  • Nehubněte na kila, ale na zlepšení zdravotního stavu!
  • Zhubnout bez pohybu lze – ale na úkor svalové hmoty!
  • Držte se pohádkového „třikrát a dost“ – po třech neúspěšných
    pokusech „s dietou“ se poraďte s odborníky.

  • Neučte děti na sladké, přesolené jídlo, chodit do fast foodů a
    vysedávat u televize a počítače. Zdravé návyky se budují od
    dětství – a osobní příklad rodičů je nejdůležitější výchovný vliv.

  • Pozor na sůl – zvýšené množství soli může ovlivňovat krevní tlak!
  • Pacient s ledvinovým onemocněním nesmí držet proteinovou dietu!
  • Ztužené tuky ve stravě jsou nebezpečnější než cholesterol!

další zajímavé čtení na téma hubnutí

Špatným cvičením se můžete dopracovat k obezitě / iDNES.cz

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Souboj v těžké váze

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
Pavel
Reagovat

Takže nakonec jde o Biggest loser? Supeer

2
Barča
Reagovat

Katerina C.pekne zhubla,slusi ji to.

3
Květoslava
Reagovat

Vaš pořad se mi líbí a vždy ho sleduji. Mám, ale jednu výhradu. Vždy soutěží (nebo hubnou) většinou jen mladí lidé. Možná, že mi to ušlo, ale nikde jsem neviděla nikoho, kdo by měl na 50 let. I takoví lidé by chtěli hubnou, ale neví jak. Čím je člověk starší, určitě se mu mění jídelniček. Je mi 52 let a manželovi 55 let. Poradíte nám. Jsme oba pracující a do práce jezdíme na kole (cca 10 km). Děkuji za odpověď
KT

Reagovat

Květoslavo,
toto nejsou oficiální stránky pořadu. Souboj v těžké váze je starší pořad, který nyní reprízují. Myslím, že se vůbec neuvažuje o jeho pokračování. V současné době pomalu končí další řada Jste to, co jíte a o castingu na novou řadu zatím nikde nic nepadlo. V obou typech pořadu hubnou lidé různého věku a pohlaví. Pokud potřebujete poradit přímo od MUDr.Cajthamlové nebo Petra Havlíčka, musíte je kontaktovat. Rady neposkytují „na dálku“, ale na základě osobní konzultace – placené.

Přidat komentář