Panáček v reality show

Vyvolení Dom snov – IX. týždeň (19.10.): Kto vypadne v dueli? Martinka porušila pravidlá, čaká ju vyhadzov?

19. Říjen 2013 | napsal(a): | reality show: VyVolení Dom snov

[singlepic id=7328 w=615]

Dom snov opustila Maja

Za porušenie pravidiel hrozí vždy súťažiacim veľký trest. Martinka porušila pravidlá tak, keď vstúpila do skladu, no v čase, keď už nebola v pozícii kuchárky, pretože iba kuchár má právo vojsť do skladu a Martinka sa pozabudla. Vyvolení musia rozhodnúť, či má ostať v hre, alebo sa má nadobro zo šou porúčať. Marek si dnes bude vyberať súpera do dueli, kto dnes vypadne sa dozvieme už dnes večer na Jojke. Rekap

Závěr týdne se na stavbě Domu snov nese především ve znamení vodoinstalace a herní strategie. V obou položkách je to o jedné mladé ambiciózní slečně i když ne vždy ji vidíme hrát v prvním plánu.

Začínáme ale scénkou barikádujícího se Mareka před liškou.

Kika se cítí být u vodovodních trubek pánem situace a kovaným odborníkem, ale bohužel, ten rozestavěný dům nějak nespolupracuje a občas je problém i v samotné trubce. Pomocnou ruku jí podává především kolega Ivan, který si za prvé s lecčíms dokáže i jen selským rozumem poradit a za druhé je asi jediný, kdo vydrží trubku neohýbat o Kiku. To pán vodár, co měl soustavu prověřit tlakovou zkouškou tolik trpělivosti neměl, ono taky chybělo smontovat ještě kus vedení a pán tudiž raději zdrhl.

Mezitím se přiostřuje na poli tahanic starých a nových o důležitý hlas Martinky. Marek z pověření svých misijních kolegů slibuje hory doly a legračně se u toho natřásá jak slepička usedající do popeliště. Vyjednávání skupiny starousedlých vede Maja s Marcelem a ani tady Martina nemá problém se sliby. Kameře se později svěřuje jak si užívá své důležitosti a pocitu moci nad všemi.
VyVolenou týdne Moniku čeká splnění snu, ale kromě setkání s rodinou ji štáb uchystal i luxusní wellness. Co na to Martinka? Závistí zezelenala.

Kika s Ivanem konečně dokončují vodorozvody a znovu dorazil odborník na tlakovou zkoušku. Málem by ale zase hned šel, protože kdosi cosi nezvládl, chybí patřičné záslepky a Kika se přesto cítí jako skvělý odborník, který svou práci z bravurou sám zvládl. Má otce vodaře a přece jasně povedala, že autoritou bude jen za rad dvou tří lidí okolo. Ivan je jiného názoru, ale v zájmu dodělat nezabít se raději dobrovolně pasuje do role pomocného černocha, který nakonec ukecá i onoho odborného vodárara aby chvíli vydržel a tlakovou zkoušku provedl.

O něco málo později je na řadě i kontrola pana inženýra. Tady jsou ale shledány nedostatky, lepící páskou na parozábranu děvčata depilovala Marcela a na stavbu už jí nezišlo. Nutno dokoupit, ale z čeho? Po sečtení faktur je díra v kase -900 Eur.

A jsme opět u Maťi. Maja s Marcelem ji mají prokouklou a ještě jí nasadili brouka do hlavy, že nováčci své sliby určitě dodržovat nemíní. Chuďa Martina sedí ve zpovědnici, neví na kterou stranu se přiklonit, a náhle ji osvítil nápad. S večerem svolala velké společné sezení a chce od obou stran slyšet ke komu se má dát. Geniální nápad se v minutě sesypal v hromadný výsměch. Ty sama se přece musíš rozhodnout.

Už je tu ale i Sajfa. Tak jaký byl týden, plodný na práci? A co vztahy?
Úkoly víceméně splnily, ale někdo tam závažně porušil pravidla. Jojo, viděli jsme Maťu v pondělí ráno ve skladu, kam už ale v té době nesměla. A tak bude trest. Vysvětli, omluv se a přijmi zodpovědnost. O jejím dalším osudu rozhodne hlasování.
Kdo je pro aby opustila hru? Dívají se po sobě, ale nikdo se nehlásí.
Kdo je pro aby pokračovala? Ruku zvedá jen čtveřice misijníků, Igor, Marcel a Maja se hlasování zdržují.

Martina sice tedy může pokračovat ve hře, ale protože to by nebyl odpovídající trest, tak z rozhodnutí vyšší moci je jí pro dnešní duel odebrán hlas.

Pak už jedeme jako na drátkách. Marek si má vybrat soupeře a Marek umí počítat na svá zadní kolečka. Bere si Maju.

Dopadlo to tak jak se dalo předem spočítat. Maja získala hlasy jen „své“ trojice a s Markem tedy prohrála.

hru o Dům snů opouští Maja

Marná jsou sebevýčitky Igorovy, Marcelovy i samotné Majky, že neměli odvahu zvednout ruku a Martinu poslat ze hry pryč. Při taktickém sepětí nováčků, by se Maja stejně poroučela, těžko předpokládat, že by Marek sáhl po jiném soupeři. Maja se loučila v slzách, slzy tekly i v řadě před osvětleným domem, ronila jsem i já a méně studený se zdál dokonce i Sajfa.
[singlepic id=7528 w=615]
Čtyřiadvacetiletá číšnice z Mária Petrovičová z Trnavy se předvedla jako holka se smyslem pro humor. Trochu línější, to musíme připustit, stejně jako to, že si ráda i zadrbala, že si nebrala si servítky, když jim to říkala do očí jiným co si o nich myslí. Podle mého projevila celkem dobrý odhad a úsudek. I tak ale dokázala vyjít se všemi a byla, i podle slov padajících při rozhodnutí, většinou oblíbená. Věřím, že pro ni bylo loučení smutné. Cítila oprávněně své zásluhy na stavbě a cítila i starost o osud svých kamarádů, dvou chlapů, kteří se na stavbě nejvíc nadřeli a nakonec nemusí mít vůbec nic.
[singlepic id=7529 w=615]
Nelze jí asi ani vyčíst, že si při rozlučkové řeči neodpustila osobní promluvu k Martině o jejím klamstve a zle, které tím robí ostatným, ale aj sebe. Je to ale hra a do finále všichni nemohou.

Příště nás čeká Sajfova návštěva na stavbě a možná překvapivý twist, neboť ze Sajfových úst padlo slovo Žolík.

okkvp & Elko

Sledujem RS z obou stran hranice, spolupracujem bez ohledu na věk či pohlaví, píšeme česky i slovensky, a někdy i československy. Snad nám to odpustíte. Větrem ošlehaná smesviň a pohledný, nadějný mladý muž komentují HP, když Bazinga nemůže

VyVolení Dom snov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
BlaBla
Reagovat

jaj sleduji tv a Kika to zapojila sama?? kdyby neměla kotel lidí kolem sebe, tak hovno hovno zlatá rybko!!! se divím, že jí tam jednu někdo neuvalil :D aspoň část jejího sebevědomí bych chtěla mít :DDD

2
Radim
Reagovat

Kristína ven! Igor to Igor to minulý týden posr.l :(

3
okkvp
Reagovat

ježiš, jen to pustím, tak se řežu – Marek a líška :-)))

4
psice
Reagovat

Škoda přeškoda že Martince sebrali hlas, celou dobu čekám na rozuzlení, na koho je vlastně straně a nakonec nic. Jinak pokud chcete vědět, kdo bude příští týden stavbyvedúcim, tak se pozorně dívejte na ukázky „nabudúce uvidíte“, pěkně tam v jedné scéně svítí zelený šátek.

5
okkvp
Reagovat

@psice: Martinka je přesně tak jak tam mnozí řekli na kameru pouze na své straně, jinak každé dvě hodině na jiné. Štáb ji prokouknul velice brzy a ty její přemety nám dává už mnoho týdnů velmi podrobně. A já se u toho vždycky moc směju, protože ona umí dokonale přecházet z nadšení a sympatií do nenávisti a depky :-)

Rekap bude, byť jen krátký, ale ponocovala jsem, tudíž mějte prosím pochopení a vytrvalost čekat.

Včera jsem si poplakala a až dojde na mé ještě oblíbenější, tak budu bulet jak želva ;-)

6
psice
Reagovat

@okkvp: To já vím, že Martinka je jen na své straně, ale těšila jsem se právě, ze v súboji se bude muset na jednu stranu oficiálně přiklonit (což jsem ani nedokázala tipnout, na kterou stranu by to bylo) a podvedená strana bude hodně zuřit, protože se ukáže, že to naslibovala na obě strany.

7
psice
Reagovat

Jinak Martinka je můj oblíbený hráč, je pro mě velmi zajímavá postava, její všemožné taktiky mě hodně baví. Na vítězství ji samozřejmě nepřeju :)

8
gabi
Reagovat

Osobne si myslim, ze stab Martine pomohol, ked jej zobral hlas a uz dopredu oslabil skupinku starych, a tym pomohol misionarom. Skoda.

9
W - ten správny
Reagovat

No tak aj sk stab vie byt mrkva, aj ked nie tak ako cesky stab :)
Kazdopadne, ten trest pre Martinu nebol trestom pre Martinu ale Maju. Maji by som prial i vitazstvo, takze mi je to luto.
Inak je to dost trapas, ked je Sajfa par metrov od kuchyne ale ukazuju ho cez obrazovku a potom idu VyVoleni k nemu :D A este do toho ten blud s grafikou centraly VyVolenych :D Ktori sa ukazuje nam – divakom, ale v kuchyni je Sajfa „bez grafiky“.
A Majina zaverecna rec bola vynikajuca.

10
slunecnice
Reagovat

Když Sajfa začal s porušením pravidel, čekala jsem,že půjde o tu prázdnou nadobku od tmelu, vhozenou do ohně, kamera to několikrát zabirala. Není porušování bezpečnosti taky porušováním pravidel? Spíše bych potrestala toto…

11
slunecnice
Reagovat

Igorovi se rozsvítilo holt pozdě… Teď ho zachrání jen to, když nepůjdou po sobě misionáři proti starým, ale pracanti proti flakacum

12
Tamzin
Reagovat

5 okkvp – také mi bylo smutno, Maja se mi líbila. Jestli myslíš Igora a Marcela, tak doufám, že půjdou do finále, nikomu jinému to nepřeji :-)

13
psice
Reagovat

To je zajímavé, většina lidí asi fandí někomu ze „starých“ VyVolených. Zrovna mně jsou sympatičtí Ivan a Monika (samozřejmě ne proto, že jsou noví Vyvolení, ale tak prostě povahově mezi všemi co tam kdy byli), ale ještě jsem neslyšela, že by jim někdo fandil, všichni fandí jen Igorovi a Marcelovi :-D

14
okkvp
Reagovat

Ivan patří i k mým oblíbencům, akorát má holt na krku méně zásluh a více taktizování. Monika není můj šálek kávy, může být hodná, ale na můj vkus se bere příliš vážně. Majka mi dost štvala v době paktu s Norem a Ráchel, protivně frflat a drbat umí skvěle – to bylo vždycky jak když přiložíš rozbrusku – dzzzznnn škleb ksicht dzn dzzzznn :-)))
Baví mi ale i kusy záporácké – Maťa je s tím obracením neskutečná a moc se bavím i na Marekovi. Bavili mě vlastně všichni, kromě té první vypadlé maminy.
Ale bude to teď asi těžké takticky pro všechny. osobně si myslím, že jich je tam na zbytek práce málo a někdo se objeví viz Sajfa s žulíkem.

15
okkvp
Reagovat

jo a už předem upozorňuju, že až vypadne Marcel nebo Igor, tak rekap asi nesepíšu, bo pro slzy na to neuvidim ještě tejden ;-)

16
Lorinka
Reagovat

15- Neboj, Igorek s Marcelem nevypadnou. Kdo by ta ten dům dodělal, Martina. Ta měla vypadnou místo Máji a byl pokoj tomu jejímu špekulování. Jak někdo napsal,blbej štáb pomohl Martině a vyhodil Máju, jedíná žena, která se nebála makat i ve výškách. Proto Máji palec nahoru. Martina měla jít automaticky do duelu a ne , že ji jen vzali hlas. Nejvetší debilita. Štáb to velice ovlivnil. Snad bude nějaký Žolík pro Maju
PS. Zdarvím slovenského Borise. Jinak tito Vyvolení, prostě super. TV PRIMA by se měla zamysle, jak se dělá RS.

17
okkvp
Reagovat

16 – štáb to ovlivnil jen tak jak je v rámci pravidel a formátu únosné. Dal jim jasně na výběr, je jejich problém, že si to sami pos.ali. Taky se marek mohl projevit jako méně prefíkaný a více férový a mohl si ji vybrat do duelu.

18
Lorinka
Reagovat

17- souhlas. Igor již neměl zachraňovat Kiku, a byli v poho. A vo vo vo tom to je.

19
W - ten správny
Reagovat

17 – no len toto naozaj nebol trest pre Martinu ;) ale pre Maju. A potrestaná štábom mala byť Martina, nie Maja.
Snáď ona bude tým žolíkom, aj keď pochybujem.

Výhru neprajem Martine ani Marekovi.

Je mi to jedno pri Kike a Monike.

A ľudia, ktorým by som to doprial – Marcel, Igor, ale najsympatickejšie na mňa pôsobí Ivan.

20
lustig
Reagovat

Žolíkem je (aspon podle diskuze na facebooku) Mirka která vypadla hned jako první…

21
okkvp
Reagovat

20 – mňo, to bude radosti na stavbě i u obrazovek, jestli je to pravda.

19 – Za virtuální situace, kdy by se žádného přestupku Martina nedopustila a nebylo co trestat, putovala by do souboje s Marekom Maja stejně a dá se myslím dost předpokládat, že by Maťa hlasovala proti ní, takže …

22
W - ten správny
Reagovat

20 – snáď nie. Ja som proti nej nejak nič nemal, ale toto by bola dosť veľká hovadina.
21 – no vzhľadom na to, že ide o Martinu, nerobil by som žiadne predpoklady :D

Proste mne tá Maja bude chýbať, dobre sa na ňu pozeralo (v zmysle, že je podľa mňa dosť veselá povaha) a aj sa dobre počúvala (doteraz som nemal možnosť počuť trnavčinu :D ) a (naivne) chcem ju späť! :D

Přidat komentář