Panáček v reality show

Ano, šéfe: Na Hrádku bude „strašit“ Zdeněk Pohlreich

5. Březen 2009 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

V prvním díle nové reality show Ano, šéfe zamíří Zdeněk Pohlreich, jedna z největších osobností české gastronomie, do Litoměřic. Proč vede jeho první cesta za jídlem právě do Litoměřic? Protože tu sídlí restaurace Hrádek (webová stránka restaurace Hrádek)

Uvnitř článku online video Ano, šéfe ke zhlédnutí a rovněž neustále doplňovaný seznam článků, které se objevily o prvním díle Ano, šéfe na českém internetu.

Na šéfkuchaře pražského Café Imperial se obrátil Karel Vinař, který úspěšně vede litoměřickou diskotéku Hrádek, ale je rozpačitý z provozu vlastní stejnojmenné restaurace. Pomůže mu renomovaný mistr vařečky Zdeněk Pohlreich odhalit žábu na prameni a navrhnout řešení? Nejprve musí udělat průzkum terénu a provést analýzu přímo na místě. Restaurace Hrádek nemá špatnou polohu, ale konkurence je tvrdá.

Odvaha, se kterou se Karel Vinař obrátil na Zdeňka Pohlreicha, je nepopiratelná. „Koupil jsem restauraci a chtěl jsem, aby mi poradil profesionál,“ vysvětluje svůj krok Karel Vinař. Jak to celá posádka restaurace ustojí? Vydrží takový nápor až příliš citlivá servírka Šárka? A co ten zmatek v kuchyni? Dívejte se na první příběh. Pořad Ano, šéfe! právě dnes začíná od 21:20 na TV Prima.

související články s prvním dílem Ano, šéfe

– Panáčkovo videobraní: Jaký byl Gordon Ramsay jako dítě?
Z veselé kuchařské hry Ano, šéfe! čiší smutek / kultura.iDNES.cz
První díl Ano, šéfe se Zdeňkem Pohlreichem / sanger.foodblogs.cz
Diskuzní fórum Ano, šéfe / Cuketka.cz
Ano, šéfe! / bistro.florentyna.cz
Ano, šéfe! alebo Ako Pohlreich a kečup Heinz mätú českých štamgastov / gastroportal.org
Šéfkuchař, který opravdu zaujal / Lidovky.cz
Prima odkrývá slabiny restaurací. Přehání to, hájí se jejich majitelé / zpravy.iDNES.cz
Ano, šéfe! Mrknu se i příště / jizni-svah.cz
Ano, šéfe – Vím, cos dělal v pátek / mediatory.blogspot.com

související články o úrovni českého stravování a gastronomii

Jsme odpadkový koš Evropy / Reflex.cz
Co je gastronomické peklo? / Reflex.cz

originál Kitchen Nightmares pro porovnání:

– Všechny epizody Kitchen Nightmares ke stažení

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 57
1
dessin
Reagovat

Docela se tesim, i podle ukazek. tak jen doufam ze do nich tradicne nedali jen to nejlepsi a zybtek budou jen jingly a mlaceni prazdne slamy.

2
M
Reagovat

Už se těším, moc moc moc

Reagovat

Uf, tak zatím je to parádní jízda :) Chybky to má, ale líbí se. Opravdu, restaurace s menu o 90 jídlech, to se jen tak nevidí :) Nepochybně všechny dělají stejně kvalitně :)

4
Pattrick
Reagovat

Zatím super, využívání i hudby z US bratříčka :) No, problém trochu, že moc nerozumím co říkají

5
NickFick
Reagovat

Totální propadák.. Přitom perfektní námět, ale absolutně nezvládnutý. Něco mumlající kuchař, co má možná Michelinky, ale nemá herecké ani moderátorské vlohy. A celkově dost trapas !!! 30 % za snahu o nový téma..

6
Petr Novák
Reagovat

Celkově jsem hodně spokojený – p. Pohlreich příjemně překvapil. Energetický Gordon to sice není, ale třeba se časem trochu přitvrdí. Co se mi však nelíbí jsou ty dodělávaný voiceovery (proč?) a ta tragická grafika (od loga až po lišty atd.)

A jinak nejvíc se mi na tom dnešním dílu líbila servírka Šárka. :-)

Kuchař je docela sympaťák, nějaká snaha o zlepšení u něj asi bude. Babča na to kašle a šéf dvojnásob. Pokud se nezmění, vrátí se všechno do starých kolejí.

7
Petr Novák
Reagovat

NickFick: Hele kde na to koukáš? Já na to koukám na Primě…

Reagovat

NickFlick, myslím, že totální propadák to není ani náhodou. První díl mě navnadil, abych se díval i příště. Hlavně, pokud si alespoň někdo z diváků uvědomí, jaké šlichty běžně v restauracích jí, tak ten pořad má smysl.

Petr Novák, ještě jsi zapomněl na přihlouplý název. Ano, šéfe o pořadu nic nevypovídá. Mně osobně to vždy navodí film s Nárožným a Sobotou :) Tvůj návrh Otřesná restaurace, je mnohem lepší :)

9
BROB
Reagovat

LIDI TAK TO BYLA PECKA , TAKHLE DOBROU REALITY SHOW UZ JSEM DOUHO NEVIDEL , HNED BYCH SI DAL DALSI DIL … UZ SE TESIM ,TED JEN TYDEN CEKAT

PRIMOO DEEEKKKUUUJIIII !!!

10
Pattrick
Reagovat

No druhá půlka byla sušší, ale konec překvapil a bylo to jasné. Celkové postavení šéfa bylo na hovno. Nesnažil tu restauračku procpat někam, absolutně se na to vybodl. Kdyby se trochu snažil tak by to šlo. To samé s jídlem, proč člověk chodí do restaurace? Dát si jídlo, které doma neuvaří. Takže žádné hranolky se sýrem atd..

Čekal jsem větší dusno, ale uvidímě příště, nebylo to špatné, ale druhá půlka mě tak neuchvátila a hlavně mohl si dát více jídel a okomentovat :D to je to nejdrsnějí

Reagovat

Pattrick, případně okomentovat ještě před svým představením na skrytou kameru. Jinak se mně pořad líbil, velmi. Uvidíme, jak to přijmou diváci. Češi nemají v lásce kritiku, i když je konstruktivní, ale kvalitní jídlo snad rádi mají :)

12
Petr Novák
Reagovat

Pattrick: Větší dusno podle mne přijde až časem – budou postupně přitvrzovat. Kdyby p. Pohlreich řval na šéfa přímo před klientelou, jako to dělá Gordon, byl by to už moc velký šok. :)

13
Marek L.
Reagovat

Těšil jsem se, trochu se bál, jak to dopadne, ale nezklamali mě. Myslím, že pořad je dostatečně akční, aby přilákal lidi, a zároveň dostatečně vzdělávací. Že si lidé uvědomí, že takové blafy jim servírují v každé druhé restauraci.

Jen jsem si neustále říkal, že takřka všechny rady, co jim Pohlreich dával, přece musí být naprosto každému jasné. Taky jsem čekal, že při té anonymní návštěvě to bude trochu lepší, ale nic.

Trochu doufám, že úroveň drsnosti zůstane taková jako v prvním dílu. Není třeba kompletně kopírovat Ramsaye. Ale budu se rozhodně dívat, tohle se Primě povedlo.

14
Dana
Reagovat

Pořad se mi také moc líbil. Zdeněk měl pravdu v tom, že mít v menu 90 jídel se nemůže dát stihnout uvařit, ale přesto bylo dost vidět, že lidi menu dávají přednost před hotovkami. Taky je otázka, kdy většina národa v restauracích tyto jídla, leckdy z polotovarů a náhražek jí, zda-li jim to tak vadí. Nemají srovnání chutí v jednotlivých restaurací, když většinou všechno chutná všude stejně a typický Čech se chce za co nejmíň nevíc najíst. A taky jak se i v jiných restauracích budou majitelé tvářit na tento pořad, jestli se rady Zdeňka dají opravdu použít dlouhodobě i v praxi.

15
Petr Novák
Reagovat

Dana: Největší problém s těmi 90 jídly na meníčku vidím osobně hlavně někde jinde. Totiž musí být hned jasné, že jsou všechny vařený z mražených polotovarů. :-)

Líbí se mi to, jako je to v mé oblíbené restauraci (picérii) – asi 8 různých jídel (chci si zvolit klasiku) + 3 různá jídla z denního menu (mám chuť na něco jiného). Tady vím, že je to čerstvý a klidně za to jídlo zaplatím víc než za tuctový steak z mražáku.

16
Maya
Reagovat

Pořad byl dobrý (to je tak když se použije úspěšný formát ze zahraničí), jen mi vadilo, jak už tu někdo psal, že leckdy nebylo moc rozumět co kdo říká. Chápu že to musí být hrozné pro toho kdo to ozvučuje, aby ozvučil pět lidí, co se snaží co nejrychleji uvařit, navíc v pro televizi naprosto aktusticky nevhodné místnosti jako je kuchyně, ale stejně. =D

17
Ondra
Reagovat

Týjo lidi, my jsme asi s NickFickem sledovali úplně něco jiného než vy :-O… třeba je taky ze Slezska a tady nám dávali něco jinčího :-D

Jinak propadák to určitě není – dokázal jsem se na to dívat až do konce a vyjímečně jsem nepotřeboval ani computer jako druhou obrazovku :-D. Ale do dokonalosti to má daleko, zdá se mi, že hlavně v první části bylo strašně moc „hluchých“ míst, kde nikdo nemluvil anebo mluvil ale třeba blbě se rozumělo a tak… ale 100 lidí, 100 chutí.

Příště na to určitě znovu kouknu a uvidíme co a jak… jo a ještě se mi trašně ze začátku pletli ti dva, kuchař a majitel… %) a jak vidím příště je taky holohlavec, tak to bude podobný :-D

18
Pattrick
Reagovat

Jinak příště bude Martin z Vyvolených :D

19
Veronika
Reagovat

Není vůbec jednoduché sehnat a domluvit se s restauracemi, aby do toho šly. Proto nápad s názvem pro pořad Otřesná restaurace je sice pěkný, ale bylo by to zbytečné, protože by nebylo co vysílat. Název přesně vystihuje to, oč v pořadu běží. Silné, jasné a profesionální vedení, které ví, co dělá.

20
Petr Novák
Reagovat

Veronika: V tom, že je těžké se domluvit hraje určitě roli takové to čecháčkovství, to je škoda. Z fleku bych vyjmenoval x restaurací, které by si návštěvu p. Pohlreicha zasloužily.

Ano, šéfe! ve mně evokuje název pro sitcom, proto jsem během půl vteřiny vymyslel ten název Otřesná restaurace. Proto bych si představoval něco kulinářštějšího, jako jsou Kitchen Nightmares. :)

21
Atka
Reagovat

Nevíte, jestli se to nedá někde stáhnout?

Reagovat

Atka, řekl bych, že to bude zítra ke shlédnutí (nikoliv stažení, i když na to asi také nějaký plugin do prohlížeče či software samotný, existuje) na TV Stream. Je tam Nahá jsi krásná a další pořady TV Prima, proč tedy ne Ano, šéfe.

23
TK
Reagovat

Pochopitelně se to nedá srovnávat třeba s americkou verzí, ale body za snahu se upřít nedají. Určitě si to nenechám ujít ani příště (to se třeba nedá říct o Nahá jsi krásná, tam mi první díl bohatě stačil).

Několik výtek ke zpracování: zvuk měl někdy opravdu velké rezervy a bylo špatně rozumět (například majitel restaurace Karel někdy mikroport měl, jindy zase neměl), grafické předěly s kulatým logem byly někdy střihnuté opravdu v nepochopitelný okamžik (Šárka ukazuje, jak se jí třesou ruce, ale my to přes to velké logo nevidíme) anebo to laciné využívání černobílé „špiónské“ kamery s blikajícím REC v první polovině pořadu…

Gordon Ramsay je zkrátka Gordon. Ten se dokáže pěkně vyřádit při svých návštěvách restaurací a kuchaře a majitele pořádně nahlas seřvat (kdyby ho potkala ta Šárka, tak to by byla její smrt). Pohlreich je oproti němu spíš takový rýpavý, měl v průběhu pořadu hned několik vtipných hlášek. Je sice charakterem jiný, ale tento pořad utáhne dobře, obrazovka mu svědčí.

24
Petr Novák
Reagovat

TK: O té špionské kameře jsem se tady na Panáčkovi také zapomněl zmínit. Od p. Pohlreicha jsem absolutně nevěděl, co můžu čekat a jsem fakt spokojený. Uvidíme, jak se bude projevovat v dalších dílech.

Určitě se na ně kouknu… a asi to bude jediný pořad, který na Primě budu sledovat, když ti chytráci přesunují anglickou ligu na ten nový kanál, který tady nechytám. :-(

25
TK
Reagovat

Závěr pořadu byl opravdu smutný, ale co se dalo čekat, když se zachraňovala restaurace, do níž stejně ve všední dny nepřišla v Litoměřicích ani noha (i při té kontrolní návštěvě po 2 měsících v ní byl Pohlreich opět úplně sám). Přesto měla na lístku 90 jídel. To by mě zajímalo, kolik asi zásob musí mít tato restaurace uskladněno, aby byla schopna uvařit každé z 90 jídel. A jak čerstvé asi ty zásoby budou. No, asi budu mít o čem přemýšlet, až půjdu zítra na oběd…

Reagovat

TK, přesně v tom tkví největší kouzlo toho pořadu. Že se člověk zamyslím nad tím, co vlastně si k tomu obědu ve své oblíbené restauraci dává. Proto jsou tyto show z mého pohledu velkým přínosem, stejně jako Jste to, co jíte či Krotitelé dluhů.

27
Ájík
Reagovat

Nedá mi to ale musím na ten pořád reagovat.Pan Pohlreich je sice dobrej a vařit umí.Pořad taky šel.Ale to je tak vše.Pochybuji že si z toho někdo něco vezme myslím majitele restaurací.Zajímalo by mě který kuchař v dnešní době řekne šéfovi že z toho vařit nebude ať mu koupí kvalitní a čestvé potraviny aby mohl vařit podle sebe žádnej co páč by dostal padáka.A naopak to samé ,už vídím podnikatele který bude kupovat jen samé čerstvé maso atd.. a když se to neprodá tak to jen tak vyhodí ,,Taky ne,,to radši koupí olej za 15kč než olivovej za 60,-,a třeba kuřecí prsa mražená 2kg za 150,- než chlazená 2kg za 200,- atd. adt..A ze strany zákazníka kdo v dnešní době s normálním platem půjde na oběd kde si dá polévku a hl. jídlo za cca 150,- každý den taky nikdo.Myslím si že když umí kuchař vařit dobře tak uvaří super i tak ať k tomu má olej za 15,- nebo za 60,-.Někteří lídi by se divili jak se vaří v nobl restaracích kde je jídlo za 200,- a více.Tam se převážně dělá z polotovarů a směsí z pytlíků.Myslím si že když by ten majitel přistoupil na ty podmínky co mu pan Pohlreich radil ,,vše čerstvé,, tak by to mohl zavřít rovnou,byl by vě ztrátě.Za tu cenu co by nabízel za jídla by mu tam šel málokdo,a to co by se neprodalo by mohl hned vyhodit.To by se nedalo takhle to provozovat a nikdo to tak nedělá.Jídlo je dobré kde je výborný kuchař a ne kde je vše čerstvé a dělané podle receptur.Tam kde bude vařit člověk které mu je jedno co lidem uvaří tak ani čerstvé a kvalitní potraviny tomu nepomůžou.A co se týče toho jejich jídeláku kde měli v nabídce 90 minutek tak to je fakt úlet to snad nemají ani v Pupu ve Varech :-))).Jinak majitel byl tragickej a bylo na něm vidět že je mu to u pr….,kuchař byl super a měl snahu,ostatní personál tragedie.Ale určo budu koukat příště zase :-))

28
ajda
Reagovat

Hlavní chyba byla v majiteli restaurace. Koupil si hračku a vůbec si s ní neuměl a hlavně nechtěl hrát. Byl to přesně takový typ podnikatele jako se rojili před lety. Fialové sako a bílé ponožky v sandálech sice už vyměnil za moderní ohoz, ale myšlení měl pořád stejné.
V dnešní době už i lepší restaurace vědí, že vařit menu se vyplácí. Jen je potřeba hosty nalákat, to majitel evidentně neuměl A přitom diskotéku zvládal, to je podivné. Jestli on tu restauraci neměl jenom jako pračku na peníze…
90 jídel, tak to byly jen názvy a rozdíly minimální, třeba v obloze místo hrášku kukuřice a pod., protože v té sestavě co tam byla by nezvládli kvalitně vařit ani třetinu. Podnikatel šetřilkde se dalo, chvílemi bylo vidět, že kuchyň by měla navštívit i kontrola z hygieny. Minimálně skladování potravin.
Jinak první díl byl bezva, snad jim to vydrží i nadále.

29
ajda
Reagovat

Když Zdeněk vyhazoval věci, které do správné kuchyně nepatří, úplně jsem viděla doktorku Kateřinu Cajthamlovou :o))

30
Bižuna
Reagovat

Servírka, která se bojí lidí, kuchařka, která se štítí syrového masa, no a hlavně majitel – vyčúránek, který si myslel, že bude mít zadarmo reklamu, všechno svádí na zaměstnance, nemá základní znalosti a vztah k restauratérství tipla bych ho na neschopnýho učitele nebo vojáka z povolání v důchodu.

31
Reagovat

Podle mne je to dost donquichotské snažení a Pohlreiche je mi líto… Vidět, jak je všechna práce úplně zbytečná…

32
Pert
Reagovat

Jen obrázek toho, co se dnes děje ve většině odborných profesí – majitelé provozů bez vztahu k oboru (pán si „koupil“ restauraci) snažící se vydělat za každou cenu s co nejnižšímy náklady, levná nekvalifikovaná pracovní síla, atd. Asi to známe všichni.
Ať mi nikdo neříká, že v Liťáku by se neuživil s kvalitní nabídkou jídel, že je tam taková konkurence jako např. v Praze.

33
ajda
Reagovat

Bižuno, na začátku říkali, že majitel je muž mnoha tváří – horník, moderátor atd.

34
Morena
Reagovat

Pořad mi sedl jako dekl na hrnec. Škoda že jsem neviděla i pořad Ramsayho. Zdenda je sympaťák a hlavně mistr, i když těch sprostých slov nemuselo být tolik :o) Jinak nejlepší reality co tu byla, sama jsem častý návštěvník a hlavně ,,zkoušeč“ restaurací a nejvíc mě stejně baví kritizovat, ať už obsluhu, prostředí, čistotu tak především to jídlo. Nejsem ale odborník, takže moje recenze znají jen přátelé a web stránky, tudíž tento pořad je fakt něco pro mě.
Ohledně pana Vinaře. Myslím si o něm něco ve smyslu devatero řemesel…pokud má prosperující disko, kde chce sám účinkovat, nemůže mu stejně šlapat i restaurant. Buď jedno nebo druhé. Pan kuchař byl sice nesmělý ale v jádru určitě šikovný i když ty vlasy bych mu hned zkrátila. Kuchařinka s dcerunkou by se asi hodily do nějaké závodní jídelny pro zaměstnance, docela mě dostal ten záchvat když měla krájet maso, jak se jí navalovalo, to bylo na kuchařku dost trapné. Šárka možná šikovná ale opravdu přecitlivělá.
Už se moc těším na další díl a hlavně vzkazuju Primě – jen tak dál a ať to zase předčasně neskončí jako většina jejich pořadů!

35
TK
Reagovat

Pro ty, co neviděli, přidán na konec článku celý první díl.

A pro srovnání, originál Kitchen Nightmares je ke stažení např.tady.

36
Dapka
Reagovat

MOC SE MI TO LIBILO! Fakt jsem se u toho bavil a nemohl jsem od toho odejit! Hlavne je to ZMENA od tech stylingovych show a Zdenek je fakt zabavnej a dava tomu stavu.

Snad to bude mit dobrou sledovanost, protoze myslim, ze si to zaslouzi!

37
Pet
Reagovat

Zvuk byl teda katastrofální, kolikrát hudební podklad přehlušoval mluvené (a předpokládám že důležitější) slovo. Šéf by mohl být trochu konkrétnější s radama, a celkově zbývá ještě to trochu vybrousit, ale potenciál tam je. Snad se Prima poučí, už ukázala, že to zvládne (viz. Nic než pravda).

38
Ondra
Reagovat

Sledovanost ve skupině 15-54 let byla 506 000. tz. že celkem sledovanost byla přibližně kolem těch 700-800 000 – čili primácký průměr. Uvidí se časem, zda se to zvedne :-)

viz.

39
Maya
Reagovat

Souhlasím s Ajdou, že Pohlreich při vyhazování potravin hodně připomínal doktorku Cajthamlovou :)

Jinak ještě když se vrátím k tomu logu, je opravdu otřesné, ta vidlička, co to má proboha znamenat? Přitom Prima od té doby co ji dělají grafiku Francouzové je jednoznačně nejlepší u nás, i znělka v té kuchyni a s těmi hrnci k Ano, šéfe! je moc povedená, stejně jako promo, ale to logo, to určitě dělal zase nějaký Čech. Nemůžu si pomoct, ale nejnekreativnější a nejneschopnější grafici asi opravdu žijí jen u nás. Jen ať si Prima připlatí a od toho Dream-On studia z Paříže si nechá dělat všechnu grafiku, protože je pak škoda, když vidím hezké znělky k reklamám a otřesný jingl pro hlavní zprávy či logo k prime-time pořadu Ano, šéfe!

Reagovat

Maya, nelze s tebou než souhlasit, taky jsem se podivoval, proč jim to neudělali autoři jejich jinglů a nového vzhledu TV Prima. Či proč se alespoň neinspirovali originálním logem Kitchen Nightmares. Tohle vypadá, jako kdyby synek někoho z Primy protlačil svůj první výtvor ve vektorech :)

Reagovat

Ondra, jak se na ten obrázek dívám, tak to vypadá, že TV Prima včera lepšího pořadu kromě televizních zpráv neměla. Což je jistě pozitivní pro příznivce Ano, šéfe :)

42
drak
Reagovat

Něco k tomuto dílu co se tam neřešilo:
1. Když už se majitel nemůže naplno věnovat svoji restauraci, tak tam má mít provozního, nejlépe někoho z rodiny komu věří, který tam bude po celou otvírací dobu, bude nakupovat materiál a dohlížet na personál u kterého by měl mít respekt.

2. Nevím jestli je tak velký problém dát před resrauraci tabuli a napsat tam denní menu s cenou na několik dní, která přiráhne do restaurace hodně lidí kteří jdou kolem a mají hlad, místo tabule s nějakou 30% slevou, které si kolemjdoucí ani nevšimnou.

3. Místo pomocné kuchařky, která se hodí maximálně do školní nebo závodní jídelny, by měl mít k dispozici kuchař s praxí raději čerstvého absolventa, který zná moderní postupy v přípravě jídel. Oba se od sebe něco přiučí.

43
Ondra
Reagovat

Špatně díváš :-) Televizní zpravodajství je sice v cílové skupině 15+, ale dle mého mělo méně diváků než Ano šéfe, které sice v části 15+ není, jelikož je tam pouze 5 nejúspěšnějších pořadů. Když srovnáš poměr diváků v 15-54 mezi oběma pořady, tak je tam hodně velký rozdíl, který se jistě nepřevrátil ve prospěch Zpravodajství. Jo a ještě VKVčka měla určité víc diváků, vždy se drží kolem 1milionu, teď nějak klesly, ale jistě o moc pod 900 nebudou. :-)

Mnoho informací odsud přečíst nejde, jelikož je to ze serveru tn.cz a jak je

44
Petr Novák
Reagovat

Ájík: Dovolím si s tebou nesouhlasit. Já osobně třeba radši zajdu do restaurace, kde je denní menu za 100 Kč (i s Plzní), popř. standardní menu z jídelníčku za 200 Kč. Je to sice dražší, ale vím, že za svých 100 Kč dostanu čerstvé jídlo z kvalitních surovin, které je kvalitou naprosto nesrovnatelné s ojebávaným jídlem z restaurace. A těch 30 Kč denně navíc mi za mé zdraví stojí.

Jinak znám restauraci, kde se chlubí „300 druhy minutkových a mořských specialit“. :-)

45
Ondra
Reagovat

vidno, nova si do statistik začala zařazovat i ulici, což jestli se nepletu – na novinky.cz, když ještě měla statistiky – nebylo.

46
Petr Novák
Reagovat

Morena: Neříkám že musí p. Pohlreich mluvit jako dlaždič, ale ta sprostá slova k tomu pořadu prostě sednou. A podle mne byl ještě měkký. :-)

Drak: Trefné, neděláš ty do oboru? :-)

47
ajda
Reagovat

Petře Nováku, věř, že i já si ráda pochutnám. A dá se i na meníčku, to už pochopilo, aspoň u nás pár restaurací, kam chodím rada i večer na minutky. Ale pokud máš 30 min na oběd, tak na minutky fakt není čas. Na malém městě se hodně rychle rozkřikne, kde dobře vaří. a pokud tam je vyhlášená kuchyně, zvládnou i skvělé menu v poledne. U nás je např.rybí restaurace, přes oběd si musíš objednávat místo. A posílají jídelníček mailem, přes mail si domluvíme čas a jídlo a dokonce dávají i poloviční porce. enně plno. Prostě když se chce, tak to jde.

48
Petr Novák
Reagovat

Ajda: Promiň – trapas. :) Já si ty komentáře přečetl ráno na mobilu a až teď jsem se dostal na internet, abych to okomentoval. A spletl jsem si Tebe s Ájíkem – to víš, podobné nicky a moje děravá paměť. :)

Jinak s tebou naprosto souhlasím. Třeba nedávno jsem měl domácí hovězí vývar s nudlemi, sýrová omáčka s kuřecím masem a špagety (domácí, čerstvé – lepší neměli ani v Itálii!) a k tomu pivo – a platil jsem okolo 90 Kč. Porce nebyla velká (to je v podstatě dobře), ale jídlo bylo syté a nesrovnatelně kvalitnější a chutnější než kdejaká minutka z té „horší“ restaurace.

49
Ondra
Reagovat

Tak se mi podařilo shlédnout pár dílů Kitchen Nightmares a oproti české verzi je to jiné kafe. Ale myslím, že Zdeněk Pohlreich se do toho dostane. Je to správný typ osoby. Chce to jen zkušenost – takže časem myslím že to bude úplně good. Akorát mi chybí v české verzi více práce s hudbou. Možná se mi to jen zdá a nepamatuji si to, ale připadá mi,že ji bylo strašně málo.

50
Maya
Reagovat

No jen aby ta hudba nebyla na úkor mluveného slova, ono bylo často špatně rozumět i bez hudby. I když ona to bude asi chyba mojí tv, na těch novějších si člověk nastaví zvuk, stereo, hlasitější hudbu/slovo apod., čemu já moc nerozumím, podle libosti, aby to bylo ideální, to na mém starším modelu Philipsu nejde :D

51
Fred
Reagovat

Tak tenhle pořad začal velmi slibně, doufám, že další díly budou ještě lepší. Ale bejt v kůži těch zaměstnanců, tak se jisto jistě hodím marod.
Vůbec jsem tenhle formát neznal, tak jdu skouknout Kitchen Nightmares, snad na to bude má angličtina stačit.

:-)

52
ajda
Reagovat

Petře Nováku, já si taky nevšimla, že je tu i nick Ájík .
Ale v podstatě máme stejný pohled na věc, teda jídlo :o)) V restauraci kterou jsem zmiňovala, tak vaří na menu taky hodně domácí klasiku, porce ale strašně velké, a to si nedávám polévku. Takže je fajn, že se dá domluvit a dát si jednu porci dvě na půl. Cena cca 70 Kč.
Jinak výběr z jídelníčku není široký, u každého druhu masa pár nabídek. Pokud chceš nějakou speciální rybu, musíš se objednat den předem, nechávají si vozit pouze čerstvé ryby.

53
sigi
Reagovat

takhle to dopadá, když si „český podnikatel“ pořídí hospodu: on si totiž povětšinou myslí se, že hospoda prostě sama uživí a ještě mu z toho potečou měsíčně statisíce… bohužel v ČR naprosto běžné. málokdo tuší, že malebné hospůdky v cizině jsou většinou rodinný podnik, a to nejen proto, že cizím se nedá věřit (protože to v cizině až tak neplatí), ale hlavně proto, že to vyjde mnohem levněji. rodina je pak ovšem zapřažená od rána do večera a na ty české podnikatelské sny o několika golfových dovolených za rok a rentiérském životě tak nějak nezbývá místo …

Reagovat

tak pořad dobrý. mělo to děj, někam to spělo (v případě restaurace k prodeji :-D) kuchař se s tím fakt nesral a víceméně by nebylo co vytknout (vždycky to ale může být lepší a snad bude)
Jediné, tak bych zabil zvukaře. Přes věčnou uřvavou podkresovou hudbu nebylo rozumět půlka slov. Když je hudba podkresová má jen dotvářet atmosféru a ne přebíjet monology. Mluvené slovo, kterému není rozumět tam nemá co dělat (první věta na první hodině zvuku kdekoli)

Reagovat

Velmi zábavné a nepochybně rovněž velmi fundované hodnocení Ano šéfe v Reflexu, aneb když autor o formátu vůbec nic neví :)

Nyní Prima zavedla další nový formát – o kvalitě jídel a nápojů v restauracích s názvem Ano, šéfe! V hlavní roli vystupuje kuchař Zdeněk Pohlreich. Pořad rovněž vyrábí producentská firma a zjevně dala „moderátorovi“ za úkol, aby slovníkem přitvrdil, protože nelze vyrábět nudu. A tak se on v drsnostech předvádí přímo jako puberťák a užívá si to až nechutně. Jistě, iluze o kvalitě našeho pohostinství nejsou na místě, spíš naopak, nicméně Pohlreich silně přehání. Zkoumané restaurace záměrně a prvoplánově zesměšňuje. Ke všemu vulgárně a neinteligentně. Není divu, že další restaurace, které se přihlásily, chtějí své „účinkování“ zrušit. Mluvčí Primy však s klidem prohlašuje, že restaurace přece věděly, do čeho jdou. Tomu se však lze jen usmát.

Reagovat

to Maya: co se tyce tebou vychvalovane znelky, tak bych si dovolil protestovat, protoze to je prachsproste okopirovany bubenicky klipek skupiny Stomp, ktera to ale dela naprosto mistrne, narozdil od teto znelky… dokonce trapne autori kopirovali temer zaber od zaberu… to je opravdu ceska smira… jinak tady musim vyzdvihnout znelku co byla vyrobena k poradu Prima varecka, ktera byla tematicky podobna, ale aspon originalni (myslim hudebne)…
jinak porad „Ano, sefe“ se mi velmi libi a rekl bych „jen tvrdeji“… sam se pristihnu, ze v hospode kuchare spis omlouvam, nez abych byl vostrej, preci platim ja jako zakaznik…

57
Honza Opata
Reagovat

Pro Petra Nováka: nevařil jsi na Šumavě 1978-1979

Přidat komentář