Panáček v reality show

VyVolení 2013: Všeho moc škodí (aneb Nickova neodborná analýza velkoleposti)

1. Září 2013 | napsal(a): | reality show: VyVolení


VyVolení jsou letos ti úplně nejvíc mega. Stáli nejvíc peněz, mají největší vilu, největší studio, největší prostranství před vilou, nejvíc pořadů, nejvíc vysílacího času a největší vzdálenost mezi vilou a studiem.

Více či méně pravidelní čtenáři panáčka už si určitě přečetli Scalexovu odbornou analýzu plusů a mínusů letošní řady a taky jeho názor na soutěžící. Ale taky bych rád přispěl svou troškou do mlýna a zmínil se o velkoleposti letošních VéVéček.

Všechno máme největší





VV4 začali s obrovskou dávkou elánu a se spoustou tajností. A to je dobře, o takovéhle show musí být vidět, musí být slyšet a musí ji lidi sledovat. Celá show má rozpočet v řádu desítek, možná i stovek, milionů korun a dává to hodně najevo. VyVolení letos dostali asi nejvíc vysílacího času, který kdy měli. Celkem to za týden dává cca 14,5 hodin čistého času v TV (mínus reklamy, takže asi 12 hodin čistého času o VyVolených) a non-stop vysílání na internetu. Jenomže podle mě je méně někdy více.

Vila je největší ze všech řad, tam to ale není tolik znát, soutěžící ji, díky vcelku dobrému výběru, dokáží zaplnit, ale spolu s vilou narostl i prostor před ní a studio. A to je něco, co se zaplňuje jen velmi těžce. Už ve volbách, kdy na pódiu byla Tereza se čtveřicí uchazečů o postel ve vile bylo pódium nějaké poloprázdné a kamery nakonec zabíraly vlastně jen detaily. Co teprve v duelech, kde budou na pódiu s Terezou jen dva duelanti? Navíc i diváci jsou příliš daleko, připadá mi, že dokonce dál, než kdy v jaké show nebo pořadu byli.

studio2

Podobně je na tom i prostor před vilou, kde dřív bývala úzká ulička a pár metrů místa pro diváky je dnes silnice pro auta a stovky metrů placu, který by stěží zaplnil koncert Rolling stones, natož placení komparzisté. Show to tak velmi škodí a to, co mělo vypadat velkolepě občas působí spíš uboze.

Noční show

Noční show, která je jen jednou týdně vždy v neděli večer, byla hned napoprvé dalším kamenem úrazu. Agáta byla dost prkenná a studio nějaké intim-night taky moc nepomáhalo. Produkce se rozhodla ušetřit asi pár tisíc a jako studio používá studio pro volby, jen na stěny pustí jiná pozadí, křesílka dá víc k sobě a má hotovo. Žádné pohodlné sedačky nebo dokonce malé intimní prostředí.

Studio se v tomto případě už asi nezmění, ale doufejme, že Agáta se za pár dílů otrká, nechá si od svého manžela poradit jak na to, a taky že dramaturgie nasbírá zajímavější témata a bude radost se na to koukat. Od 15. 9. zase hrozí, že bude NS vysílána hned po ČSMT a tak nabere spousty nových diváků po tomhle pořadu.

Vše si předtočíme

Věc, na kterou lidé na internetu poukazují nejvíc a která by mohla být v možnostech produkce vylepšit. Rekapitulace i Noční show jsou totiž předtáčené. Pořady pak na diváka působí dost neosobně. Je jasné, že rekap o půlnoci na Prima Love by živě šel dost těžce, ale ostatní rekapitulace a hlavně noční show by měly jít naživo.

Příliš mnoho sestřihů

Klasicky u VV byl každý den sestřih z dne minulého a tím vše haslo. Letos je nějak přesestřihováno a divák v tom má pak dost guláš. Šestkrát týdně totiž běží denní sestřih na Prima Love, jednou týdně na Primě v noční show. K tomu vždy v úterý, čtvrtek a pátek běží sestřih z více předchozích dnů jako součást přímého přenosu a nakonec v sobotu na Primě běží sestřih z celého týdne.

Všechny pořady a rekapitulace jsou navíc k podívání na iprima.cz/vyvoleni, čili není třeba mít vše v TV několikrát.

videa

V tomto guláši je těžké se orientovat, co se který den odehrálo a divák tak některé situace vidí i třikrát (pokud sleduje online kamery tak i čtyřikrát, a když se mistr střihač utne a v sestřihu dá omylem některou scénu dvakrát, tak už vám na to skoro nestačí prsty jedné ruky)

Podle mne měla Primá dát pondělní, středeční a sobotní rekapitulaci někam na Primu, třeba i po desáté nebo jedenácté večer (hlavně vždy ve stejný čas) a v úterý, čtvrtek a pátek dát denní rekapitulace klasicky jako součást živého přenosu. Nedělní pak může klidně zůstat součástí Noční show. Pořady by si pak našly víc diváků a my bysme nezažívali pořád Déjà vu.

program

Samozřejmě nechci na VV4 jen „nadávat“, souhlasím se všemi Scalexovými plusy, zejména se zajímavým castem a kvalitními sestřihy. O tom už ale psáno bylo, takže bych se jen opakoval.

A co si myslíte vy? Klopýtla Prima se svou velkolepostí, nebo je to naopak málo?

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

VyVolení

Diskuze k článku

Počet komentářů: 21
1
jenka
Reagovat

Všechno nej, nej, nej jen výhru stáhli z 11 na 5 :-D

2
limbora
Reagovat

S většinou názorů souhlasím, jen malá, ale důležitá připomínka, která, samozřjmě, na úroveň Vv vliv nemá: o témata se nikdy nestarala a nestará produkce, ale dramaturgie. Já vím,všem se to plete, ale produkce se stará o smlouvy, zajištění štábu, atd. Obsah – ten jde za dramaturgií. Konec školení (je to stylové – vždyť zítra začíná škola…). Jinak – dík.

Reagovat

Limbora: Díky za školení, už je to nějaký čas co jsem ze školy, tak se mi to za ty roky už taky dopletlo co kdo ;-)

4
W
Reagovat

Nesuhlasim s tym, ze dobry vyber (baby ok, ale chalani su tam len 2 typy, ale za to mozu ciastocne aj divaci. Ale vinim najma Primu, aj vzhladom na to udajne faux paus s clankom o El Ninovom postupe).
A suhlasim s tym, ze casto dochadza k tomu, ze jednu scenu vidim 4krat. Raz online, raz v rekape, raz v zostrihu a potom staci vidiet hocico ine (zostrihy na nete, ci ten sobotnajsi)
Ale inak som vdacny aspon za takychto VyVolenych, kedze slovenska verzia je taka aka je :/

5
Wanna be your monster
Reagovat

Souhlas, hlavně s částí příliš mnoho sestřihů.

6
Dalibor
Reagovat

Pořady by si pak našly víc diváků a my bysme nezažívali pořád Déjà vu. – My bychom – prosím!

7
Goog
Reagovat

nejvíc pořadů, nejvíc vysílacího času a největší vzdálenost mezi vilou a studiem.

nemyslím si že by toho bylo víc. v minulích řadach dávaly noční show teměř každý den a měly hosty z minulich řad atd, letos jednou za týden a nově každý den 10min zpravy z vily ,
.vila je vetší a studio také .vetší ale bohužel neznamená lepší.
hlavně studio a celá volba je taková suchá oproti předchozím řadám slabší atmosfera,je kratší a problemy se zvukem.atd

8
Scalex
Reagovat

Osobně si myslím, že Prima dělá jednu chybu v tom, že předduelové eventy nasadila na tradiční úterý a čtvrtek. Nevím, co šlo proti Zúčtováním a Výzvám na jiných kanálech v minulých řadách, ale nasadit zásadní pořady VV proti Ordinaci je sebevražda. Diváci (a hlavně divačky) Ordinace se na svůj seriál dívat nepřestanou a přestože určitá část té cílovky by o sledování VV zájem měla, radši je obětuje. Nevím, proč to znovu naplánovali stejně jako dřív. Soutěžící by si na to zvykli a myslím, že kdyby ty eventy byly nasazeny Pondělí-Zúčtování, Středa-Výzva, Pátek-Duel, tak by VV s konkurencí mohli být úspěšnější. Gympl a Četnické humoresky jsou sice taky docela sledované, ale proti Ordinaci je to přeci jen slabší.

Prima měla vždycky obrovský problém s blbými vysílacími časy a s přesouváním pořadů (na to kdysi dojelo skvělé Dementi). Teď ty rozházené rekapy, které jsou pokaždé v jiném čase, takže divák si denně musí hlídat, kdy že to vlastně začíná, to je taky dílo. Na to, že je to jeden ze dvou hlavních podzimních projektů, to Prima moc nevychytala.

9
dessin
Reagovat

– vysilaci cas. Presne, nasadit VV proti Ruzovce je nesmysl hed od zacatku, maximalne lide prepnou v reklame.

– vysilaci cas na vlastnich!!!!! stanicich. Opravdu ma Prima pocit, ze premierovou radu Bones je potreba nasadit naprosto presne proti VV? Jasne ze radsi mrknu na Kustku a Bootha a v reklame prepnu na VV.

– totalni zmatek kdy je co. Ztracim se v tom, prepinam z Primy na Love a zpet, vecer v noci, strasny.

– nocni show. Agata me vcera vytocila do nepricetnosti, kdyz chtela po Thomasovi co by rekl sve pritelkyni, a sotva rekl vetu uz mu skocila do reci s nejakyma kecama a nenechala ho ani domluvit. Vzhledem k tomu ze jeho slecna ve studiu sedela by me dost zajimalo co by ji vlastne chtel vzkazat.

Na vykriky o mrkvi je jeste brzo, zas tak me nenastvali, ale jsou veci ktery mi vadi…

Reagovat

Scalex: mě se někde líbila myšlenka „nasadili to proti ordinaci, aby pak na ni mohli svést případný neúspěch“
Osobně si sice nemyslím, že by byli až tak důmyslní, ale určitě pak vinu na ordinaci svalí.
Jinak prima vždycky měla problém s tím, kdy co nasadí. Pořady má dobré, ale na tomhle vždycky všechno skončí.

11
pepa
Reagovat

Píše se tam, že divák tak některé situace vidí i třikrát. Ale já některé situace (např. hádka Vladka s Thomasem) viděl i čtyřikrát. 1. online přenos, 2. Zprávy z Vily, 3. rekap na Love, 4. přímy přenos na Primě, 5. sobotní celotýdenní sestřih

Reagovat

Pepa (11) když budeš číst dál, tak tam najdeš i to, že „(pokud sleduje online kamery tak i čtyřikrát, a když se mistr střihač utne a v sestřihu dá omylem některou scénu dvakrát, tak už vám na to skoro nestačí prsty jedné ruky)“ a navíc i ty zprávy z vily, do jejichž komentování sjem se v článku radši moc nepouštěl, protože to je ejn taková upoutávka na VyVolené skoro beze smyslu.

13
dessin
Reagovat

a nezapomente na upoutavky mezi programy… na uterni zuctovani uz mam alergii, protoze „me vzdycky dostava ta atmosfera“ zni z TV asi tak kazdych 10 minut…. sakra je takovy problem pustit

znelka – online prenos minuta – znelku – info ze bude zuctovani? rozhodne to zaujme vic nez 100x za den opakovany sestrih

14
Scalex
Reagovat

Agáta je moderátorské střevo, třeba se ještě časem rozmluví, ale včera musela třikrát nebo čtyřikrát zopakovat vlastní větu, protože jí druhá strana nerozuměla. A nebylo to nechápavostí druhé strany, byla to fakt nesrozumitelnost projevu.

Jinak, pamatuju si, že v dřívějších řadách pouštěli jako upoutávky pár minut onlinu z Vily. 3-4x během dne. Ano, určitě by to byly dobré upoutávky i dnes.

Ostatně i v rekapech a Noční show dříve bylo takové to „jdeme se mrknout, co se děje ve Vile právě teď“, což by při troše dobré vůle šlo udělat i teď, když jsou oba pořady předtáčené – stačilo by, aby se moderátoři k tomu, co se právě děje ve vile, nijak nevyjadřovali nebo řekli jen něco obecného, ve smyslu „Takhle to teď vypadá ve Vile, na sestřih toho nejlepšího se dívejte dnes večer…“

Reagovat

Možná by si Agáta a Libor měli vyměnit posty, ty rekapy by jí mohly docela sedět a Libor by tu noční show jendou týdně zvládnul určitě o dost líp.
jsem zvědavý, jakých čachrů se letos dočkáme.

16
+-
Reagovat

8 – K tomu programovému schématu. On by sice byl asi dobrý nápad nasadit Zúčtování, Výzvu a Duel na po, st, pá, jenže tím by prima musela hodit proti Ordinaci svoje Cesty domů II. a to si asi nelajsli. Už napoprvé to mělo jít kdysi proti sobě ale jelikož jim bylo jasné, že věrné divačky by si musely vybrat Ordinace nebo CD, zvolily by radši Ordinaci. A teď by to bylo totéž, jelikož Voyo je placené, kdežto Prima play zatím ne a CD vyjeli s novým příběhem, tak prima radši podrží je, než osvědčené VV z předchozích ročníků. Takže to berou tak, že takhle se vlk nažere a koza zůstane celá, ale to tak max.z jejich pohledu, nikoliv z pohledu diváka a než na to přijdou, VV budou končit

17
Ludvík
Reagovat

15: Jo Agátě ty rekapy jdou. Libora bych dal do Noční show, na kterou se nedívám, takže by mi to bylo jedno.. ale v rekapech tam není moc co moderovat tak by tam aspoň byla moderátorka na kterou se dá dívat…

18
Ludvík
Reagovat

8 – Tady není problém v Primě, ale v divácích… Nova=skvělé pořady, proto to budu sledovat. Prima=trapná televize, trapné pořady, kašlu na to… Kdyby Nova vysílala Vyvolené tak můžu na 100% říct, že by to byl pořad roku, co se sledovanosti týče… Prima nedělá nic špatně, diváci jsou zaslepení Novou.. bohužel…

Reagovat

Ludvík (18): Ale nova už VyVolené vysílala… Jmenovalo se to Big Brother a byl to propadák roku, který se musel odsunout do neatraktivních vysílacích časů, aby se na něj vůbec někdo díval :-D

20
Ludvík
Reagovat

19: to byl rok 2005… to tu ještě nebyl ten efekt -> Nova: Nejlepší televize roku. Prima: Absolutní sračka…

Reagovat

Ludvík (20): Ale jako máš pravdu v tom, že lidi jsou zaslepení novou a prima se může přetrhnout a snažit se a bohužel ti lidi jsou na to hloupí aby viděli kvalitu :-(

Přidat komentář