Panáček v reality show

Slovensko má talent (5.část)

21. Říjen 2008 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

Páty castingový díl přinesl účastníkům soutěže Slovensko má talent poslední šanci, jak se probojovat do dalšího kola. Zpočátku se ale zdálo, že talent se jaksi vyčerpal, porota se v bratislavském Slovenském národním divadle dosti nudila. Nezaujala je dechovka, amatérští zpěváci, transvestita, ani dáma převlečená do vlastnoručně vyrobeného kostýmu Eura, která chtěla zarecitovat oslavnou báseň o novodobém Jánošíkovi (Eurošíkovi).

Toto poslední číslo ale dostalo diváky do hodně veselé nálady, takže jen stačilo, aby na pódium vstoupil další účastník, a už se všichni smáli. 16-letý student z Maďarska István Habodász sice slovensky moc neuměl, ale přesto chtěl zarecitovat báseň maďarského autora (naštěstí přeloženou do slovenštiny). Obsah básně byl sice vážný, ale to nebránilo divákům a Adele Banášové, aby se celou dobu Istvánova procítěného přednesu smáli. István sice postoupil do dalšího kola, ale jenom proto, že naletěl záměru produkce. Vůbec nešlo o to, přinést na obrazovky chvilku poezie, ale zesměšnit maďarského kluka, který se snažil recitovat báseň v jazyce, který neovládal. Sám István byl hodně zaskočený, proč se mu všichni smějí, své číslo totiž vůbec nezamýšlel jako komický skeč.

Jinak tomu bylo například při vystoupení Martina Poláka, který docela zdárně imitoval Bolka Polívku. Připravil si „postelovou“ scénku z jedné dávné Manéže, kde Bolkovi sekundovala Lucie Bílá. Ta ale tentokrát chyběla, proto Martin potřeboval jinou asistentku z publika. Moderátor Maroš Kramár obětavě nabídl svou kolegyni Barboru Rákovskou. Barbora sice svou roli sehrála, ale byla z ní značně vyděšená (asi byla ještě hodně malá, když tato konkrétní Polívkova Manéž běžela v televizi).

Poslední castingový díl přinesl ale i další zajímavé talenty, které by se bez problémů měly dostat do semifinále. Publikum si třeba získala teprve šestiletá hiphopová tanečnice Viktória Štingerová nebo půvabné tanečnice raegetonu Sabro Sura. Potlesk vestoje si zaslouženě získal i Peter „Fizi“ Biháry. Konečně jsme tak i u nás mohli na obrazovkách vidět zkušeného poppera. Pokud by se mu do semifinálového vystoupení povedlo zakomponovat některé neuvěřitelné pohyby (pár námětů třeba zde anebo zde), mohl by klidně celou show vyhrát, podobně jako jeho kolega ve francouzské verzi.

Ale musí holt počítat s těžkou konkurencí v podobě 15-leté zpěvačky Gyöngyi Bódišové, která divákům vyrazila dech svým podáním One Flight Down od Norah Jones. Nemilosrdného kata Paľa Haberu „rozsekala“ natolik, že při závěrečném hodnocení jen stěží zakrýval slzy v očích. Do jisté míry zafungoval také její neradostný životní příběh, protože ji vlastní rodiče odložili do dětského domova, kde prožila celé své dětství. Ale právě takovéto podobné příběhy ve světových verzích Got Talent přitahují divák nejvíce. Ukazují, že talent se dá najít i na místech kde bychom to nikdy nečekali, šanci má kdokoliv, ať je to obyčejný prodejce mobilů, pojišťovák nebo malý tanečník pocházející z chudé rodiny.

Příště nás čeká díl nazvaný Velký třesk, v němž porotu čeká nelehký úkol. Ze 200 vybraných účastníků bude muset vybrat pouhých 50 semifinalistů.

videa ke stažení

– Celá 5.epizoda v archívu TV Markíza
– Všechny epizody ke stažení

související články

Slovensko má talent (4.část)
Slovensko má talent (3.část)
Slovensko má talent (2.část)
Slovensko má talent (1.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (3.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (2.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (1.část)

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
˚_m-M-m_˚
Reagovat

Zajímavý díl, takový nejednoznačný, řada čísel tam člověka přiměla přemýšlet. Ať už nad tím, jestli je vhodné se smát vážným věcem, jestli je imitace Polívkovy postelové scény více vtipná nebo trapná, jestli si dítě zaslouží postup za to, že je malé, jestli dojímání se nad „příběhem“ (dá-li se jediná informace, kterou obdržela porota, nazvat příběhem – ten už si spíše automaticky domysleli, podle šablon zhlédnutých filmů) nijak mimořádně zpívající Gyöngyi není spíše slza nad slzou, plytce kýčovité dojímání se nad tím, jak se hezky dojímám, z čehož automaticky plyne i iluze zpěvácké mimořádnosti… Otázek bylo hodně, odpovědi žádné. Snad jen ta, že na věci se dá dívat různě, A člověk se může v jeden moment jedné věci smát i vážně naslouchat zároveň.

2
jaja
Reagovat

Tento díl nevim mě moc nezaujmul až na pár číselna tu holku na konci pak toho kluka jak della robots bo co to bylo pak tu malou hopperkutech 6 tanečnic jinakto byla slabota nejvic me dostal ten tranvestita ataholka co chtela zpivat pink a behem sekundy dostala tři křížky to byl mazec apak ty bizardní čísla

3
Radim
Reagovat

Na Gyongii jsem se díval bez znalosti jejího příběhu a totálně mě dostala. Opravdu skvělá. Možná s Johnes nesnese srovnání, ale její kombinace věku, vizáže, to že je Romka, že si vůbec vybrala takovou písničku, to vše zafungovalo. Jinak já se stejně jako u předchozích dílů královsky bavil, show mě zajímá čím dál tím víc. Jinak neodpustím si poznámku: asi teď už nebude mít problém se zájmem své rodiny.

4
Luki
Reagovat

uvidime ako bude spievat Gyöngyi nabuduce :) ale mne sa pacil aj Istvan xD ten je talent sam o sebe

5
tomas
Reagovat

to nebol madarsky student ale slovak s madarskou narodnostou a hanba ze nevie po slovensky

6
Radim
Reagovat

To tomas: Proč by to měla být hanba? Já jsem z Ostravy a tady taky spousta lidí má jako rodnou řeč polštinu a nikdo to neřeší. Jestli je odněkud, kde je převaha Maďarů, pak se nedivím. A pro moje ne moc cvičené ucho mluvit slovensky uměl celkem dobře, jen nerozumněl pořádně, co kdo říká.
Jinak – já tu vaši válku s Maďary nechápu. Už mi to sice pár Slováků vysvětlovalo, ale nevysvětlilo.

7
tomas
Reagovat

tu ide oto ze su obcanmi slovenska ale spravaju sa ako keby boly obcannmi madarska. PS: Moj otec je tiez madarskej narodnosti takze ja ich tolerujem len ma sere ked sa na uzemi slovenska nedohodnes po slovensky lebo ten jazyk neovladaju.
Otec byva v dedine kde je vecsina madarskej narodnosti a ked staval dom tak som bol vybavit na urade povolenie na vykopove prace (kvoly plynu atd.) a pol hodinu trvalo kym nasly niekoho kto rozprava po slovensky. inac museely priniest policajta lebo ani jedna uradnicka nevedela po slovensky respektivne my nerozumela.

8
janka
Reagovat

je to užasny program

9
Lade.Nikol
Reagovat

jeeeee slovenko ma telent to je pravda jsou tam moc nadani lidicki a slovenkoo je moc dobry narod sem z anglije a sleduju slovesko ma talen protoze to je nejlepsi soutes dekuju mocineckii

10
PavelH
Reagovat

Taky se u tohoto pořadu, narozdíl od mnohých reality show typu Pravda a pod.,velmi bavím a je to oddych. Navíc hezky udělená show, ostatně jako vždy na slovenských programech. U nás je to bída a třetí kolo tančení na ČT mě teda vůbec nedostalo, je to už okoukané a moderátoři zaprd.

Přidat komentář