Panáček v reality show

Slovensko má talent (3.část)

7. Říjen 2008 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

Na třetí castingový díl soutěže Slovensko má talent se porota ve složení Paľo Habera, Adela Banášová a Jan Kraus pro změnu přesunula opět do Bratislavy, kde se jim představily další talenty, které Slovensko ještě nevidělo. Jako například matematický génius Pavel Líška, který na pódiu Slovenského národního divadla dokázal bleskurychle zpaměti vynásobit jakékoliv dvě čísla.

Porota ho samozřejmě důkladně kontrolovala s pomocí zapůjčené kalkulačky, ale výpočty pana Líšky byly vždy bezchybné, ikdyž dostával stále těžší zadání. Rozhodně obdivuhodný talent, jenže co s tím? Tenhle pořad je totiž hlavně zábavná show a koukat se na chlapíka, který na jevišti jen stojí a násobí čísla, moc diváků k televizním obrazovkám nepřitáhne. Takže do dalšího kola nepostoupil, stejně jako někteří další uchazeči: vypravěč vtipů v Záhoráckém dialektu, namyšlený kovboj nebo Cirkus Tornádo se cvičenými opičkami.

Bez problémů ovšem na Slovensku postupují soutěžící, jejichž talent spočívá v tom, že mají nakažlivý smích. Minule to byla Anita, tentokrát zase rozřehtaná 14-letá „zpěvačka“ Sabina Danielová, která pobavila porotu už tím, že nedokázala říct ani jedinou větu, aniž by ji nezakončila smíchem. Její zpěv písničky Modrá od Jany Kirschner byl ovšem takový intonační masakr, který Paľo Habera už dlouho neslyšel a nevěřícně si celé vystoupení pro jistotu natáčel na svůj mobilní telefon. Jan Kraus ale Sabině po jejím vystoupení vřele doporučoval, ať už raději nikdy nezpívá, ale ať si do příštího kola připraví komickou scénku postavenou na jejím nekontrolovatelném smíchu. Na Haberovi sice bylo vidět, že s postupem této soutěžící moc nesouhlasí, ale co mu zbývalo, když vše rozhodl Kraus. Podle neobvyklých pravidel Markízy stačí, když s postupem soutěžícího souhlasí jen jeden porotce (v zahraničních verzích musí souhlasit alespoň dva, proto se také porotci mezi sebou občas pohádají).

Naštěstí se v pořadu objevují i skuteční zpěváci, kteří ví, jak si slovenské publikum získat na svoji stranu. Posledně to byl Team Revival Band z Ostravy, tentokrát zase Olivie Žižková z Prahy se svou Darinka Rolinc Revival zpívající nestárnoucí písničky datované na počátek kariéry populární Darinky. Paľo Habera dlouho nechtěl uvěřit, že se nejedná o playback, protože Olivie se do hlasu Darinky trefila naprosto dokonale. V zákulisí Olivie navíc prozradila, že se s Darinkou (vlastně nyní už Darou) zná osobně, protože jí zpívala vokály během jejího posledního turné a Dara jí šla i za svědka na její vlastní svatbě. Olivie už v současné době s tímto vystoupením jezdí po celém Slovensku, díky Talentu si ale určitě získá ještě větší popularitu (a navíc při návštěvě jejích oficiálních internetových stránek můžete vidět, že má jestě jeden hodně zajímavý talent…)

Pozoruhodné číslo, které se pravděpodobně dostane až do finálové desítky, předvedla Katarína Sebestyénová. Název „kaučuk show“ sice zprvu vypadal dost podezřele, ale nakonec se z toho vyklubalo hodně vydařené vystoupení hadí ženy, které by se dalo směle porovnávat s podobnými čísly v zahraničních verzích. Diváci na její až nepřirozeně ohebné tělo zírali s otevřenou pusou, zato porotkyně Adela raději odvracela zrak.

Celý tento díl byl ale dobře poskládaný, své oblíbené číslo si zde mohl najít každý. Źeny u obrazovek se mohly rozplývat nad havajským tancem dětského souboru H & T, mužské oko si zálibně prohlédlo šikovné tanečnice Alžbetu Ferencovou, Paulínu Doubravovou, dívky ze skupiny Scream nebo mažoretky Diana. A zase pro dívky (a zejména pro Adelu) byl odměnou pohled na mladíky ze streetdancové skupiny Team SX. Uvidíme, co nás bude čekat v příštím dílu.

Pokracování příště

videa ke stažení

– Celá 3.epizoda v archívu TV Markíza
– Všechny epizody ke stažení

související články

Slovensko má talent (2.část)
Slovensko má talent (1.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (3.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (2.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (1.část)

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Ráďa
Reagovat

No řekl bych, že ta hadí žena bylo něco mimořádného. Zkuste si najít na Youtube „back triplefold“, uvidíte, že žádný z těch, co tohle předvádí se takhle nesloží do „bedny“. A žádný z nich není Evropan :-) (ty Číňanky jsou nějak ohebnější už od přírody nebo co)

2
RadstaR
Reagovat

Hadi zena fakt super, hlavne to neni zadna kost a kuze baba, ale proste poradna zenska, takze tim spis ma muj obdiv.

3
janka
Reagovat

všetci porotcovia su trapny ja by som rada videla kdo hlasoval za tu pavlinku . podla mna to nieje talent pretože naučit sa tancovař može každy ……………………….

Přidat komentář