Panáček v reality show

StarDance 2 – 5. kolo (1.12.2007)

1. Prosinec 2007 | napsal(a): | reality show: StarDance

StarDanceII Před týdnem opustila po těžké automobilové nehodě StarDance 2 dvojice Honza Halíř a Monika Žídková (více zde). Do dalšího kola tak postoupily všechny zbývající páry takříkajíc bez boje, i když nám předvedly své pojetí tanců slowfox a paso-doble. Výsledky hodnocení poroty se

Pátý díl StarDance 2 zcela ovládl sobotní obrazovky. StarDance 2 sledovalo 1 milion 750 tisíc diváků. Novu sledovalo jen 1 milion 215 tisíc diváků. Finále VyVolených propadlo se sledovaností na pouhých 704 tisíc diváků

nezapočítávají, ale zaslané SMS ano. V dnešním večeru nám pět párů předvede svou možná i brazilskou sambu a společně pak vídeňský valčík (sambové kostýmy všech pěti párů zde).

Jaké byly výkony párů před týdnem?

Minulý týden se tančil slowfox a paso-doble. Na třech párech je patrný výkonostní vzestup, pouze u Aleše s Ivou se projevuje stagnace a u Tatiany s Petrem dokonce mírný pokles. Předvedené tance byly v rámci možností daných párů odtančeny vcelku slušně a dokonce i velmi slušně. Co jim porota udělila za známky?

Tatiana a Petr – 6686 – 26 bodů (4. místo)
Michal a Michaela – 7998 – 33 (2.)
Jiří a Simona – 7774 – 25 (5.)
Robert a Vanda – 6786 – 27 (3.)
Aleš a Iva – 991010 – 38 (1.)

Jak už bylo řečeno, soutěže se již nezúčastnil pár Honza Halíř a Monika Žídková. Monika po zranění svého partnera ze soutěže odstoupila.

Sázkové kanceláře předpovídají, že dnes vypadne ze soutěže pár Robert Záruba a Vanda Dětinská. Čtenáři Panáčka v anketě označili za nejohroženější druh Jiřího Schmitzera a Simonu Švrčkovou. Může to být ale úplně někdo jiný. O tom rozhodnete vy svými hlasy, páry svými výkony a porota ohodnocením těchto výkonů. Doufejme, že porota bude objektivní a nebude tlačit svého favorita.

Jaké byly dnešní výkony tanečních párů?

JiriSimonaSamba JiriSimonaSB První se přišli na parket dnes představit Jiří Schmitzer a Simona Švrčková. Dnes jsem chtěl být na páry trochu hodnější, ale samba tohoto páru mé nadšení hodně zchladila. Jiřího nášlapy byly takřka všechny přes patu, chyběl charakteristický bouncing, jeho kroky byly toporné, chyběla měkkost, malá práce kyčlí a dokonce výpadky z rytmu. Páru bych za tento výkon udělil známku 4 za snahu, porota v obvyklém složení a pořadí udělila známky 4, 4, 6 a 5.

AlesIvaSB AlesIvaSamba Jako druzí se přišli na parket představit Aleš Valenta a Iva Langerová. Technicky vcelku zdařilá samba (Mujer Latina ), nechyběly ani základní figury. Přesto jsem si povšiml, že tanec neměl patřičnou „šťávu“, nedokázal uchvátit, jako by byl odtančen bez nadšení, které by se přeneslo na diváka. Alešova chůze navíc byla provedena přes vysoký kopec (vysoké nášlapy), takže působila až dojmem poskoku. Tanci by slušel i větší bouncing a postrádal jsem výraznější synkopy. Tento výkon bych hodnotil mezi známkou 6 a 7, ale vzhledem k dodržení charakteru tance bych se přikláněl ke známce vyšší. Porota udělila známky 8, 8, 8 a 8.

RobertVandaSamba RobertVandaSB Robert Záruba s Vandou Dětinskou dnes v sambě (Conga ) překvapili, a to v dobrém slova smyslu. Zjevně Robertův nejlépe provedený tanec v soutěži, dokonce jen o málo horší naž Alešův. Samozřejmě se Robert nevyvaroval drobných chyb. Párkrát se objevil nášlap přes patu, místy se objevily atletické pohyby, stejně jako u ostatních párů by měl být o něco větší bouncing a povšiml jsem si občasného Robertova drobení kroků. V momentě, kdy Robert tančil o samotě, jeho výkon byl o něco horší. I zde bych stejně jako u Aleše váhal mezi známkou 6 a 7, přičemž bych se přikláněl vzhledem k velkému vzestupu výkonnosti ke známce vyšší. Porota udělila známky 6, 8, 7 a 6.

MichalMichaelaSB MichalMichaelaSambaPředposlední samba večera překvapivě v ruském jazyce (Ole, Ole ) byla v podání Michala Dlouhého a Michaely Gatěkové. Jednalo se o sambu, která svým provedením byla horší než Alešova i než Robertova. Michal zcela zjevně místo houpavé chůze poskakoval, líbilo se mi provedení pivot. Bouncing byl na horší úrovni, mizerné bylo i provedení volt, kde vůbec nebyly zapojeny kyčle. Toporná chůze bez patřičné měkkosti podtrhovala horší výkon, stejně jako atletické pohyby. Absolutně jsem nepochopil, proč pár v sambě zařadil polku. Má známka by byla 5, porotě se tanec líbil víc a udělila známky 8, 9, 8 a 8 (že by byl Aleš horší, poroto?).

TatianaPetrSamba TatianaPetrSB Poslední přišli se svou sambou na parket Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek. Nejlepší samba večera, technicky na velice slušné úrovni, ale zcela pochopitelně, chybičky se najdou u každého. Tatiana smazávala synkopu a neudržela dobu dvě po patřičnou délku, nedocházelo k propnutí kolen, Tatiana byla takřka stále na pokrčených nohou. Tanci by slušel i větší bouncing. Společně s koleny byla největší chyba v tom, že svůj tanec tahala rameny. Má známka by byla 8, porota ocenila výkon známkami 10, 9, 10 a 10.

Valčík

Valčík kostýmy ValčíkSpolečná choreografie zavítala na parket stejně jako před rokem vídeňským valčíkem (Have You Ever Really Loved a Woman ). V loňském roce ve valčíku zazářila Jolana Voldánová, ale byla to pro ni labutí píseň. Letos nikdo výrazně nevynikl. Snad za to mohla choreografie, která držela páry v chumlu, takže bylo dost obtížné zhodnotit pohyb a techniku u jednotlivých párů. Často se objevovaly nepřesnosti, nedotažené přísuny a dokonce i zatoulání na parketu. Z toho mála, z čeho se dalo určit na výkony jednotlivých soutěžících bych vytáhl výkon Aleše, který měl zjevně nejlepší průběh pohybu a Tatianu, která vysloveně zapadla mezi ostatní partnerky. Nejhorší provedení valčíku bylo u Jiřího, který poměrně často předváděl poskoky a potulku po tanečním parketu a překvapivě i u Míšy, když jeho kroky působily silně laxně. Ani Robert nepředvedl oslnivý výkon, ale rozhodně byl lepší než Míša a Jiří.

Kdo dál nepokračuje?

RobertVandaSB Hodnocení poroty a hlasování diváků přes SMS rozhodlo, že se bojů o bednu nezúčastní pár Robert Záruba a Vanda Dětinská. Upřímně řečeno je to možná škoda, protože u Roberta poslední dva večery docházelo ke značnému výkonostnímu vzestupu a rozhodně si za svůj tanec nezasloužil vypadnout. Zde si neodpustím poznámku, že dnes mu porota k vypadnutí pomohla, když jeho tanec neocenila patřičně vysokými známkami a naopak nadhodnotila výkon Michala. Robert se kolo od kola zlepšoval a i když se v jeho výkonech dalo nalézt spoustu chyb, tak rozhodně už to nebyl ten samý Robert jako při úvodním večeru.

Co se bude tančit příště?

Zbývající páry předvedou dva soutěžní tance, jeden standardní a jeden latinský. Začíná se latinou, ve druhé části večera zazní standard. Uslyšíme tance cha-cha, tango, waltz a rumba. ČT zatím zveřejnila pouze polovinu tanců:

Kiss – Cha-Cha-Cha – Aleš a Iva
Who Would Imagine a King – Waltz – Jiří a Simona
Eleanor Rigby – Tango – Tatiana a Petr (ukázka z polského Tanec s hvězdami)
Satisfy My Soul – Rumba – Michal a Michaela

Pár slov k porotě

Porota dnes jasně ukázala, koho považuje za favorita a dle mého názoru určila, kdo dnes vypadne. Známky pro Jiřího byly odpovídající. Aleš nasadil vyšší laťku a Robert se mu téměř vyrovnal. Míša naopak byl porotou silně nadhodnocen, protože jeho výkon byl rozhodně horší než Alešův, ba i horší než Robertův. Výkon Tatiany byl zcela rozhodně nejlepším výkonem večera, i když já bych s desítkami trochu šetřil. Neříká se mi to lehce, ale porota skutečně dnes ovlivnila, kdo ze soutěže vypadne a diváci nekriticky nechali ve hře absolutně nejhorší taneční pár, který navíc nedokáže diváky pobavit tak, jako před rokem Vydra s Kostovčíkovou.

Schmitzerovy jägerovky v dražbě

Štáb StarDance 2 dal do aukce benešovské tréninkové jägerovky Jiřího Schmitzera. Tento relikvijní kus bude výherci dražby předán ve finále, výnos dražby půjde na konto Člověka v tísni. Aukce začala včera na vyvolávací hodnotě 1000 Kč. Během jednoho dne se cena jägerovek vyšplhala již na 112.050 Kč. Celý průběh aukce můžete sledovat zde.

Anketa



Sledovanost pořadu: 1.750.000 diváků

Fota: Česká televize

©StarDancer

související články

Jiří Schmitzer obětoval kalhoty / Blesk.cz
Záruba vypadl ze StarDance týden po rozvodu / revue.idnes.cz
Moderátor Záruba: Manželka ho vzala na milost! / AHA
Vilhelmová v bolestech! Záruba a Schmitzer jsou »chmatáci« / AHA
Robert Záruba: Slzy a vyznání během StarDance! / přepni.cz
StarDance 2, ČT přišla o svého koně v soutěži / revue.idnes.cz
Záruba se vrátil ke Světlaně! / Blesk.cz
Robert Záruba: Vracím se k manželce! / Super.cz
Krize ve StarDance: Soutěžící mají tři dny na dva tance / Super.cz
Sázejte na vítěze StarDance 2 / Tipsport


čtenářů online:


počet přečtení:

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
Luky
Reagovat

S ohledem na reklamu na „pohled profesionálního tanečníka, takto zasvěcený pohled jinde na českém internetu nenajdete, pouze na Panáčkovi v reality show“, bych chtěla vědět mandát osoby StarDancera k tomuto komentáři. Obzvlášť ve srovnání s porotou, která osobně dává všanc svou (u většiny) nemalou profesionální pověst a kterou autor nepokrytě kritizuje.

2
StarDancer
Reagovat

To Luky: S ohledem na to, že jsem aktivním tanečníkem, tak je mi líto, ale nebudu se identifikovat. Někteří porotci by si mohli zbytečně mou angažovanost na tomto webu vykládat po svém. Jediné, co prozradím je účast na MČR. A omyl, já nekritizuji profesionální pověst poroty. Naopak, všech členů si hluboce vážím. Každý má ale právo na svůj vlastní pohled a tím pádem i na kritiku rozhodnutí dané poroty a je zcela jedno jestli jde o Richarda nebo Zdeňka. To, že se mi nelíbí některá hodnocení ještě neznamená, že tím kritizuji profesionální pověst. Přesto si myslím, že jsou u nás větší odborníci než ti, co sedí v porotě, jen nejsou tak mladí a tak na pohled sympatičtí. Stačí jmenovat třeba Zdeňka Landsfelda nebo Igora Henzélyho staršího, kteří jsou opravdové kapacity.

3
paradox
Reagovat

Tanec je skvostný, zábava také. V poslední době mám dojem, že se raději bavím nad komentáři pana Ebena než tvrdě studuju tanec. Všichni se hodně zlepšují, a tak pro mne hodnocení tance není tak důležité.

4
StarDancer
Reagovat

Chcete-li získat celou skladbu, na kterou tančilo duo medvídků, napište si na stardance@seznam.cz

StarDancer

5
Rudolf
Reagovat

Jsem taneční laik a StarDance sleduji pouze pro zábavu. Přesto musím říci, že moje pocity jsou shodné s názorem na hodnocení soutěžních párů v tomto článku. Ovšem, pohled diváků a jejich snaha udržet svého „favorita“ Jiřího je obtížně pochopitelná pro každého, komu jde o tanec. Rozumí tomu ale ti, kterým jde o zábavu a tou právě StarDance je.
Prosím, opravte si v úvodu „zbývající páry …, i když nám předvedly…“ :)

6
StarDancer
Reagovat

To Rudolf: Díky za upozornění, včera jsem neměl čas na korekturu, všechny překlepy by již měly být opravené.

7
rocky
Reagovat

Opět technické chyby, ale v článku: autor jedním dechem párům vytýká skoro skákání a pak mu chybí bounce (pohup). Zároveň Tatianu ohodnotil na horší C, no nevim.

8
barbora landova
Reagovat

Dobrý den. Promiňte, ale vy hodnotíte neanonymní tanečníky a neanonymní porotu. Své názory máte podložené argumenty, někdy dost detailně rozebranými, opravdu tedy nechápu, ba dokonce mi to připadá poměrně sproté, anonymitu vaši. Buď si za svým článkem stojíte, pak jej, prosím, podepište, pokud si za ním nestojíte, proč jej zveřejňujete? Vždyť anonymitou váhu svých argumentů snižujete na nulu. Že se bojíte jakési „odvety“ ze strany porotců? Promiňte ještě jednou, ale to jste chlap?

9
zuzi
Reagovat

Spíš si nevěří. Jediný porotce, kterého by se mohl dotknout, je Zdeněk Chlopčík a ten krevní mstu nemá za potřebí.

10
StarDancer
Reagovat

To Barbora: Neznáte taneční prostředí, tak prosím nesuďte. Opravdu nebudu zveřejňovat své jméno a nemá to co dělat s chlapstvím či ne. Zapomínáte rovněž, že mám taneční partnerku, kterou právě nechci vystavovat zbytečnému nebezpečí špatného hodnocení ze strany některých porotců.

Pokud byste znala taneční prostředí tak, jako tanečníci, tak byste věděla, že jsou na denním pořádku různé zákulisní taktiky a škatulkování párů. Představte si třeba, že budu z pohledu trenéra/porotce špatně hodnotit jeho svěřence, který se objevuje na obrazovce. Víte vy vůbec co je to msta? U takového porotce bych si pak až do konce své kariéry neškrtl ani kdybych tančil jako Pán Bůh. A nejen u tohoto porotce, ale u všech porotců, kteří jsou jeho kamarádi. Máte to stejné, jako když se vám občas objeví „dobře informovaný zdroj, který si nepřeje být jmenován“. Pokud vám má anonymita vadí, pak nemusíte přeci mé články číst. Buďto se s mým hodnocením ztotožňujete nebo neztotožňujete. To je to hlavní hledisko a vaše právo. Můžeme spolu diskutovat o tanečních otázkách, ale diskutovat o svém jménu odmítám.

11
StarDancer
Reagovat

To zuzi: Nejde o porotce ve StarDance, tam bych se skutečně mohl dotknout jen Zdeni. Jde o porotce na soutěžích, jejichž svěřenci se objevují na obrazovce a kteří zase hodnotí mé výkony. A navíc to nemusí být jen ti, kteří mají své lidi ve StarDance. Závist je hrozná věc a pokud bys znala taneční zákulisní praktiky, ničemu by ses nedivila.

12
StarDancer
Reagovat

To rocky: Bouncing nejsou skoky. Rovněž příliš velký pohup s došlapem na tvrdší nohu vytváří dojem skoku. Možná jsem měl napsat lépe provedený bouncing. Psal jsem to v rychlosti a ani jsem si to pořádně po sobě nepřečetl.
Za osmičkou pro Tatianu si stojím. Začátek dobrý, ale postupem času uvadala. Smazávání synkopy a pokrčená kolena jsou chyby téměř začátečnické. Ano, její výkon byl nejlepší v celém večeru, ale jak jsem psal, já bych byl na desítky hodně skoupý. Ještě nás čekají tři večery, tak uvidíme, jak budou výkony gradovat.

P.S. Hodnocení na základě tříd jsem uváděl ze svého pohledu jen orientačně.

13
rocky
Reagovat

To uz je lepší. Tvrdší nohy měl ale jen Dlouhý, u zbylých se v dojmu skoku projevila spíš absence vyrovnánání vertikálního pohybu v centru (břišní krajina, částečně i hrudník) a to je to těžké na sambě. Jak jsem již psal, pozor co vytýkáš, bounce rozhodně nebyl malý, to si všichni pohlídali, spíš nekompenzovaný.
Pokud porotě vytýkáš ústřelky, tak bys sám měl dodržovat škálu, kterou sis stanovil.

14
aksa
Reagovat

jsem u téhle RS divákem přijímačem, tanci vůbec nerozumím, jen na mne páry nějak působí a mohu to porovnávat. Navíc jsem se tentokrát dívala vlastně poprvé. Zdejší hodnocení člověkěm od fochu si ráda čtu a rozšiřuje mi obzory. I já v první řadě dlouho nechápala, postupy V. Vydry, ale nakonec mi nevadilo – vydělila jsem si jej trochu do jiné kategorie. Podobně to mám letos Schmitzerem. Úpícího odborníka plně chápu, doufám, že on ve skrytu duše dokáže pochopit divácké sympatie k tanečnímu klaunovi. Nakonec i díky němu lépe rozeznávám a oceňuji pokroky a kvality ostatních. Možná by bylo fajn, kdyby se ve formátu téhle RS s podobným už předem počítalo právě nějakou tou jinou kategorií.

15
Sydney
Reagovat
16
StarDancer
Reagovat

Přidány nové fotografie :)

17
StarDancer
Reagovat

To aksa: Tenhle pořad není RS v pravém slova smyslu. Jde o taneční soutěžní show, a to je trochu jiná kategorie. Samozřejmě, že chápu divácké sympatie vůči tanečnímu dřevu. Vidí v něm sami sebe. Nicméně, pokud je pořad o soutěži v tanci, nějaké sympatie vůči kterémukoli páru musí jít stranou, případně je jednoduše nebrat v potaz. V soutěži musí rozhodovat jen předvedený taneční výkon. Naprosto přesně to řekl Zdeněk Chlopčík Tatianě v minulém kole: „Chápu váš pohyb, vím co to je bolest krční páteře, ale porotu to vůbec nesmí zajímat.“ Přesně totéž platí i pro Jiřího Schmitzera. Chápu, že se mu těžko něco v jeho věku učí, chápu, že mu to skoro nejde, chápu, že se u něj stejně jako u ostatních projevuje, i když v menší míře, zlepšení, ale to mě vůbec nesmí zajímat. Maximálně se to může projevit v momentě, kdy váhám mezi dvěma bodovými hodnotami. Tam pak mohu zohlednit velký posun kupředu.

18
aksa
Reagovat

StarDancer : O tvém postoji a postoji poroty nediskutuju – ten je jasný a žádoucí. Ale sám jsi napsal, že jde o zábavný pořad a nikoliv jen o soutěž v tanci. Nechci zpochybňovat hodnocení poroty nebo odborníků, nechci aby měli podobní „klauni“ od poroty nějaké úlevy, pokud je to dáno tak jak je. Narážela jsem svým předchozím postem pouze a jedině na tvou poznámku o nekritických divácích, která mi zněla poněkud dotčeně.

19
StarDancer
Reagovat

To aksa: Jenže oni ti diváci jsou skutečně nekritičtí. Vše to vyplývá z toho, že prostě tanci nerozumí. Proto se loni dostal tak daleko Vydra a letos se dostane i Schmitzer. Diváci nemohou být kritičtí, když o předváděných výkonech nemají ani „šajn“. Bohužel, je to tak. Je to čistě jen konstatování faktu. U nás taneční povědomí poslední dobou hodně klesalo. Před revolucí se hojně chodilo do tanečních, patřilo to tak nějak k „základní výbavě člověka“. Dnes je mláděž odkojena diskotékami a tancem je povětšinou nedotčená. Z toho pak pramení hlasy pro někoho, kdo to neumí a při vší úctě k panu Schmitzerovi ani nedokáže pobavit tak, jako Vydra před rokem.

Přidat komentář