Panáček v reality show

StarDance XI (13.11.): Valčík, cha-cha a jive

13. Listopad 2021 | napsal(a): | reality show: StarDance

sd xi 5

Pomalu se blížíme k polovině letošní řady StarDance. Během 5. večera si zbývajících 7 párů zatančí valčík, cha-chu a jive. K tanci se bude tentokrát hrát hudba z filmových hitů. Jeden taneční pár také opět dozná změn.

Byl to zase docela bohatý týden. Bulvár spekuluje o nemoci Babčákové (někdy je prý zdravá jako řípa, jindy zase leží s covidem), Richard Genzer skončil na kapačkách, ultra korektní komentátoři šílí z lehce nekorektního Marka Ebena a strach se šíří celou StarDance, takže jsou soutěžící (údajně) nuceni trávit celou generálku v respirátorech, ze šatny se skoro nesmí hnout, společně se už nesmí ani občerstvit. A bulvár pak šílí, když si společně dají kousek dortu. Hlavně že v celé zemi prakticky není místo, kde by se testovalo častěji a důkladněji. Naštěstí zatím zůstávají v publiku diváci, jejichž osud už také pomalu visí na vlásku.

Většinu zmíněných věcí normální divák nepozná, jedna věc bude ale nepřehlédnutelná. Andrea Sestini Hlaváčková má letos pořádnou smůlu, poprvé musel její partner Michal Necpál do karantény a nyní mu není hej, už podruhé ho tak nahradí jeho bratr Jakub. Naštěstí pravidla nespecifikují, že by profík nemohl chybět více než jednou (na rozdíl od celebrit), uškodit to může tedy jen jejich tanečnímu výkonu.

A pro koho bude tento týden poslední? Sázející mají jasno, podle nich to bude někdo z trojice Marika, Mirai nebo Andrea.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 28
1
Litocha
Reagovat

Tak poté, co vytáhla porota u Miraie, to dneska vidím na Mariku. Napadlo mě u něj totéž, co první dva porotce. Jivu pramálo, ale přesto jejich nejlepší tanec.
Andrey je mi líto a doufám, že tam ještě vydrží, začínám pro ni mít tak nějak slabost (kdo by si to před SD pomyslel…).

2
Pattrick
Reagovat

Je zajimave, ze Kopecka s Dedikem zase jako jedini maji uplne jinej tanec nez zbytek. Uz minule Rumbu, ted Chacha… vubec mi to nesmrdi tlacenkou.

3
Lady XL
Reagovat

Bojím se o Andreu, je moc sympatická. Posílám poprvé hlas!

4
Litocha
Reagovat

Tak jsem se s tou Marikou nejspíš spletla. Koho by napadlo, že je porota vystřelí tak vysoko…

5
Litocha
Reagovat

Dneska jsem byla z první půlky večera nadšená, hlavně tím, že výrazně přibylo tance. Mirai i Marika předvedli svůj nejlepší tanec. Ve výsledku by mi ale příliš nechyběl ani jeden z nich (a myslím, že Mirai půjde příště, slowfox mu moc nepůjde).
Před Andreou se skláním a prostě ji tam chci, zvlášť když má spolu s partnerem tak pěkné choreografie. I když tanečně to neodpovídá, mám ji v nejoblíbenější trojce.
Dokonce ani dnešní dědíkovina nebyla tak dědíkovská jako jindy, ale zato mě fakt nebavila hudba. Vzhledem k tomu, že postoupili z nižšího místa než vypadnuvší, to ale u diváků mají zjevně dobré, takže se tam asi ještě zdrží (i když já bych je klidně oželela).
U Tomáše mi přišlo, že trochu vystrkuje zadek. Byla jsem ovšem přivedena na myšlenku, že není divu, když většinu života krasobruslí. Jejich latina mě baví míň, ale měl fakt nadupanou, poctivou choreografii.
Tereza se mi více líbí ve standardu. Dobře se mi dneska koukalo na Dominika, ty vlasy visící do obličeje mě jindy trochu ruší. Ale ani tady mě moc neupoutala hudba.
No a Honza. Přiznám se, že na mě nějak nepůsobí jeho kouzlo. Tančí dobře, ale jejich pojetí mi nějak nesedí. Nebo je to tím, že je pro mě až moc herec? Je jako chameleon, každý den vypadá úplně jinak a já si o jeho osobnosti nedokážu vytvořit přesnější představu. To nic nemění na tom, že s velkou pravděpodobností skončí nejhůř druhý. A Adriana vyloženě rozkvétá, tahle spolupráce jí svědčí. Její dnešní šaty se mi moc nelíbily, ale účes měla krásný a obličej rozzářený, takže jí to vlastně moc slušelo.
Nakonec je to víceméně spravedlivé, Marika se rozloučila velice sympatickým výkonem. A těší mě, že i porota se celkem sklidnila s hodnocením.

6
Litocha
Reagovat

No fuj, jak se mi tam dostalo to sklidnilo… Škoda, že tady nejde opravovat příspěvky.

7
Bezík
Reagovat

Pokyny produkce byly jasné, Mirai musí být zachráněn, stalo se. Škoda, na Mariku bych se díval radši. No co už, tak to chodí …

8
RAINMAN
Reagovat

Tatiana Drexler dala Šoposké ze všech porotců nejmíň, to jest 7 bodů. Kdyby dala aspoň těch 8 bodů, stačilo by to na dělené druhé místo a tím pádem o jeden bod navíc do celkového součtu (Šoposká skončila na děleném třetím místě.), což možná rozhodlo, že právě ten jeden bod chyběl, pokud došlo k rovnosti bodů po sečtení dvou sad bodů.
———-
Pokud Šoposká dostala nejmíň SMS hlasů, tak dostala 5 bodů + 1 bod za SMSky… kdyby dala Tatiana za tanec 8 bodů (a ne 7 bodů), měla by Šoposká 6 bodů + 1 bod za SMSky, takže těch celkových 7 bodů mohlo stačit. Ale já samozřejmě neznám počty SMSek… proto nevím, zdali byla rovnost mezi dvěma páry na 6 bodech.
———-
V případě rovnosti bodů po součtu dvou sad bodů, rozhoduje počet SMS hlasů.

9
RAINMAN
Reagovat

Je vysoká pravděpodobnost, že dva nebo tři páry skončily na posledním místě s konečnými 6 body a že Šoposká doplatila na málo SMS hlasů. Kdyby dostala od paní Drexler 8 bodů za tanec, dostala by po přepočtu 6 bodů od poroty za dělené druhé místo + 1 bod za nejmíň SMSek, takže se 7 body by přeskočila pár/páry se 6 body.

10
Jana
Reagovat

Koukam, ze zacina byt skoro tradici, ze se soutez opousti po nejlepsim vykonu… tohle byl prvni tanec, ktery se mi od nich libil…
A tesi me, ze Andreu maji evidentne divaci radi, protoze si to fakt zaslouzi.
A tentokrat me fakt zklamal Cina, ze neslysel hudbu…

11
Jana
Reagovat

@Litocha: kdo je tanecni top3? Pro me momentalne asi Tomas, Tereza a prave Andrea… Cina az za nimi…

12
Litocha
Reagovat

@Jana: Zas tak moc tomu nerozumím, ale podle mě je na tom tanečně o fous líp Honza. Andrea má opravdu nádherné ruce, ale v krocích je tvrdší, někdy pomalá, občas škobrtá. Honza je naopak často docela rozevlátý. Včera mi přišlo, že má lepší postavení než při předchozím standardu (waltzu?). A asi umí ty nedostatky líp schovat. Pokud si bude hlídat hudbu…
Že bude u diváků úspěšnější, nepochybuji. Umí tanec „zahrát“, vtisknout mu atmosféru. Navíc jde z úspěchu do úspěchu, hodně se o něm mluví, působí sympaticky. Myslím si, že u diváků mu konkurovat může snad jen Tereza – díky Dominikovi. Ale kdo ví. „Spravedlivé“ by pro mě bylo, kdyby nejdříve vypadli Mirai a Martina (v libovolném pořadí) a pak ať už je to, jak chce.
(Vypadá to, že Necpál se toho vítězství prostě nedočká. Nejlíp byl jaký? Čtvrtý?)
(A pročetla jsem si hodnocení Petra Fabery a nejspíš máš pravdu, ve výsledku hodnotí Andreu výše než Honzu.)

13
Lady XL
Reagovat

@Litocha: Tak já víc fandím Andree, možná i proto, že oproti Honzovi je víc amatér a fakt mne tancem překvapila. člověk ji zná jako tenistku a ejhle, jak výborně tančí (na amatéra). Navíc se mi líbí, jaká je pohodářka i při tom, jak jí mění partnery :-). Já ve své TOP mám Tomáše, Terezu a Andreu. Ale jelikož tanci tolik nerozumím :-), tak u mě jde čistě o pocit a sympatie :-). A také o choreografii. Taky se mi nelíbí, když většinu tance pár „prochodí“, nebo stráví v otočkách a zvedačkách. Což bývá často u farářky. Velké, příjemné překvapení je pro mne i Tereza, navíc je taký velmi sympatická a velká pohodářka. No prostě své TOP neměním.

14
Litocha
Reagovat

@Lady XL: Já to mám s tou osobní top 3 úplně stejně. U Honzy mám trošku problém, že jsou ty tance „zahrané“, takové divadelní. Odjakživa dávám přednost poctivým tanečním choreografiím, scénky se mi zajídají (zvlášť když v poslední době jako by se více hrálo než tančilo). (Jedinou výjimkou bylo tango Anny Polívkové, které bylo úžasné, kde ale ta herecká složka a rekvizity byly přirozenou součástí a ne na úkor tance. Jinak mi moc divadelní přišly i všeobecně obdivovaný quickstep(?) Jiřího Dvořáka nebo některé kreace dua Doleželová – Zelinka.)
Právě proto fandím Tomášovi a Andree, kteří mají (až na ten Tomášův úlet ve strašidelném večeru) opravdu hlavně taneční čísla. Navíc mají oproti hercům jistý handicap. Umí sice makat, ale ta výrazová stránka jim není tak blízká, navíc často mají hluboce zafixované návyky, které s tancem nejdou dohromady. Kdežto herci procházejí taneční průpravou a nejsou tak jednostranně zatěžováni.
Andrea mě ohromně překvapila. Před soutěží mi byla vlastně dost nesympatická (nezapomněla jsem jí rozcházení s Luckou Hradeckou, navíc na mě projevem působila, že je poněkud povrchní a jednodušší), v soutěži ale působí mile, upřímně a přirozeně. Navíc se vždycky neskutečně kochám standardním rámem, který má Michal Necpál, jeho taneční držení je neskutečná pastva pro oči. (Lepší už měl jen Michal Mládek.)
Tomáše jsem měla vytipovaného předem, dalo se očekávat, že bude dobrý (jen jeho partnerka mi přijde míň výrazná).
S Terezou osobně trošku válčím. Uznávám její i Vodičkovy kvality, finále si rozhodně zaslouží, ale prostě mi není až tak sympatická.
Co se týče Martiny Viktorie, to je typický problém Marka Dědíka. Standard neumí, takže ho přecpává zvedačkami, sólovým popocházením a otáčením a latina už je taky samá póza a akrobatický prvek (nebo v případě Pavly Tomicové herecké etudy), které mají s tancem málo společného. Z poslední doby se mi od něj vlastně líbil jen nápad se zrcadlem (rumba s Olgou Šípkovou?) a mizení na pozadí s Pavlou Tomicovou. Ale choreografie stavěné na efekt u publika zjevně zabírají.
Obávám se, že to bude mít Andrea dost těžké. Mirai má zjevně velkou podporu (kterou osobně zas tak nechápu, je sice milý, ale na mě působí trošku nemastně neslaně a hlavně v tanci v současné sestavě zaostává) a farářka nejspíš ještě větší. Takže Andrea je pravděpodobně kandidát na vypadnutí (jak ráda bych se mýlila).

15
Litocha
Reagovat

Ještě jsem zapomněla napsat, že Marek Dědík staví choreografie dost proti naturelu své partnerky (na rozdíl třeba od Dominika Vodičky), takže to potom působí strojeně. Martina se sice snaží, tanečně špatná není, ale tu femme fatale nebo diblíka, do kterých ji Dědík tlačí, prostě nezahraje.

16
Jana
Reagovat

@Litocha: presne, malokdo umi respektovat partnerku jako Dominik…

Uaaaaa Michal Mladek… Brala bych ho misto Dedika vsema dvaceti :-)

Necpal byl myslim nejlip ctvrty s Arichtevou, jinak vypadaval dost na zacatku :-( ja bych mu prala aspon to finale, ale bojim bojim…

17
Rendy97
Reagovat

@Litocha: Tady prostě musím reagovat. :) Napsat o krasobruslaři, že mu výrazová stránka není blízká… Vždyť výraz je značná část hodnocení na jakémkoli závodu a třeba Březina býval často kritizován, že neumí „zahrát“. Světe div se, Verner právě ve výrazu body získával. Takže nejen, že nemá handicap, on na to je naopak zvyklý…

18
Litocha
Reagovat

@Rendy97: Jasně, tohle bylo trochu mimo, část svého vyjádření beru zpátky. Krasobruslař tohle ovládat bude (tenistka už ale daleko hůř) a Tomáš býval výrazově velmi dobrý, ale ten zažitý postoj podle mě handicapem je. Roky ježdění s vystrčeným zadkem a v mírném předklonu se na držení těla podepsat musejí. Vtipné je, že v tanci je to požadováno přesně naopak. (Stejně mě udivuje, jak soubor naprosto nepřirozených póz a pohybů ve výsledku může vypadat neskutečně ladně, ať už je to případ krasobruslení, tance, gymnastiky, nebo baletu.)

19
Litocha
Reagovat

Zase jsem koukala na archivní nahrávky a zase se mi zastesklo po choreografiích z minula. I ten později vysmívaný Jan Onder v páté řadě s Katkou Baďurovou dokázal tanec naplnit takovou spoustou tanečních kroků a rozeznatelných figur na různé úrovni obtížnosti, že jich má v jednom tanci víc než Dědík za celý ročník. (Že se hlavně v latině předvádí a zbytečně strhává pozornost na sebe, přestože Katka byla moc šikovná a klidně mohla být za hlavní hvězdu ona, je věc druhá.)
A taky mě poslední roky čím dál víc hněte tendence tančit na nepadnoucí muziku. Jak asi má nebohá osobnost vyjádřit ducha tance, když má tancovat paso doble na čardáš? I bez toho má starostí až nad hlavu. Někdy se zase píseň tak zmasakruje, aby aspoň trochu naplnila požadavky daného rytmu, že už ani nepřipomíná originál. Jsem holt konzerva :)

20
orchis
Reagovat

Než začala letos Star Dance, docela jsem se těšila, protože nikdo z účinkujících mi vlastně nevadil. Především jsem tam měla dva „koně“, od kterých jsem očekávala poměrně dost. A to Tomáše Vernera a Honzu Cinu. Byla jsem ale zvědavá i na ostatní.
Po prvním večeru se ukázalo, jak kdo na tom je, a po právu skončil jako první Pavel Trávníček. K mému překvapení jsem nebyla až tak nadšená z Honzy Ciny, zato jsem pro sebe objevila jednu docela dobrou, bezprostřední, stále se usmívající tanečnici, která často jen těžko skrývá své emoce, a jednu výbornou tanečnici, živelnou, plnou energie, která i přes ty kilogramy navíc působí na parketě velmi přirozeně. Jasně, jedná se o Andreu Sestini a Terezu Černochovou. Takže jsem teď zvědavá, jak se bude situace vyvíjet, protože všichni zmínění mají svoje klady a zápory.

21
orchis
Reagovat

Samozřejmě po delší době zdravím všechny diskutující a těším se na Vaše komentáře.

„Tady (na Panáčkovi) je svět ještě normální „. :-)
Protože když člověk nakoukne do diskusí jinde, je to docela hrůza, co je v lidech nenávisti.

22
orchis
Reagovat

@Bezík: ahoj Bezíku, myslíš, že je to ve Star Dance jako v Superstar a produkce má navrch? Já myslela, že už jsi že SStar vyléčenej :-) Tam je to ostatně dost evidentní.

Já si ale myslím, že to bylo dost často, že ti chlapi, kterým to tolik nejde, končí až poté, co vypadnou slušně tancující ženy.. a že rozhodují hlavně sympatie…takže předpokládám, že to tak bude i u Miraie.

Jinak samozřejmě je škoda, že Marika skončila, ale přišla mi, že jí občas chybí šťáva. Ale ten poslední tanec byl super, tak alespoň „konec dobrý, všechno dobré“.

23
orchis
Reagovat

Nejslabší mi teď přijdou Mirai a Marie Viktorie, ale na to jestli vypadnou, bych si nevsadila. Důvody jste tady zmínili už přede mnou.
I když …možná s jiným tanečníkem by byla Marie Viktorie víc honěná a byla by lepší.. Mně přijde, že Marek je na ty své svěřence takový měkký a nenáročný.

24
Bezík
Reagovat

@orchis: Ahoj orchis ! No scházela jsi tu, skoro jsem se tu bez tebe bál … :-D :-D. Myslím, že vliv produkce ve SD je oproti SS výrazně menší, v SS od určité úrovně rozhoduje vše, ve SD spíš bych řekl že zasahuje, třeba teď u Miraie to bylo očividné, je to populární zpěvák a nechtěli riskovat vyřazení, tak přišel pokyn z hůry. Já jsem se na letošek dost těšil ale jsem trošku zklamán, čekal jsem že Honza Cina bude výrazně lepší, stejně tak Marie Viktorie ale ta prostě doplácí na nemožného Dědíka. Proč zrovna tohodle oplzlouna s chováním sňatkového podvodníka vybrali právě k ní, to vůbec nechápu. Ze SS jsem zatím úplně vyléčenej nebyl, ale po letošku už asi fakt budu, protože letošek představoval absolutní masakr všeho zajímavého bez vyjímky, což se snad zatím ještě nikdy nestalo. Tak aspoň nějaké pozitivum to mít bude :-D

25
Jana
Reagovat

Juu ja jsem fakt tak rada, ze nejsem jedina, kdo takhle Dedika vnima…

A vzhledem k dnesnim vysledkum Slavika se obavam, ze Mirai hned tak nevypadne…

26
orchis
Reagovat

@Jana: taky mě to napadlo, s tím Slavíkem :-)

Tedy dnes se asi budeme bát o někoho, kdo tančí spíš lépe :-(

27
Prochor
Reagovat

Mně baví pozorovat, jak Andrea Sestini působí vedle tanečníka jako mnohem svalnatější jedinec. Tanečník vypadá jako podvyživený uzenáč :-) Nic ve zlém – jen mně to vždycky pobaví.

28
Prochor
Reagovat

Když už jsme u účastníků SD, tak Jakub Vágner se oženil (Míša Nováková to není). Diváci se ptají : „A co bude s Amazonií Jakube“?
https://www.expres.cz/celebrity/jakub-vagner-svatba-claudia-rybarka-vltava.A211120_110031_dx-celebrity_vlt#utm_source=lidovky&utm_medium=box_hp

Přidat komentář