Panáček v reality show

StarDance XI (30.10.): V zajetí covidu

30. Říjen 2021 | napsal(a): | reality show: StarDance

sd moderátoři

Že letošní StarDance zasáhne koronavirus bylo prakticky nevyhnutelné. Málokdo ale očekával, že k tomu dojde už ve třetím dílu a že ovlivní nadpoloviční počet účastníků. Vítejte u dílu, ve kterém nás čekají největší změny v historii StarDance.

Jak to celé vůbec vzniklo? Moderátoři, porota i soutěžící se pravidelně testují. A v pondělí jeden test vyšel pozitivní, konkrétně u očkované Terezy Kostkové. A začal kolotoč, další a další testy navíc a bez ohledu na ně všichni neočkovaní rovnou do karantény. V sobotu tak bude přítomen náhradní moderátor, tři náhradní profíci a dva páry nenastoupí vůbec. I proto se dnes nebude vypadávat, hlasy diváků se započtou do dalšího kola. Všichni diváci navíc budou muset k ladným róbám přidat jako módní doplněk respirátor.

Dnešní sestava

  • Jan Cina a Adriana Mašková
  • Tereza Černochová a Michal Kurtiš (místo Dominika Vodičky)
  • Zdeněk Godla a Tereza Bufková
  • Andrea Sestini Hlaváčková a Jakub Necpál (místo Michala Necpála)
  • Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík
  • Marika Šoposká a Michal Bureš (místo Robina Ondráčka)
  • Tomáš Verner a Kristýna Coufalová
  • Simona Babčáková a Martin Prágr
  • Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková

Moderují Marek Erben a Aleš Háma.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
1
Jana
Reagovat

Já vím, že už to přeháním, ale mně ten Dědík vážně vadí… poskoky v tangu? resp. poskoky v pokusu o tango? Minimum tanga? a porota je nadšená… z čeho???

2
Jana
Reagovat

uaaaa ti Necpalovi proste umi :-)

3
Lukša
Reagovat

@Jana: Nepřeháníš, taky mi to z jeho strany nepřišlo nějak extra. Černochová i dnes ucházející, taktéž Sestini. A Godla překvapil, byl to sice waltz jak z tanečních, ale byl to waltz.

4
Jana
Reagovat

@Lukša: na to, ze to byl par, ktery se nijak nemenil a mel cely tyden na tancovani, to vypadalo proste priserne… poskoky tam byly i v choreografii, ale ty do tanga proste nepatri…

Verner i Cina dneska krasni.
A tedy myslim, ze vsichni tanecnici s vymenenym partnerem zaslouzi velky potlesk, protoze tohle natrenovat za tri dny je dost tezky. Je mi lito Cernochove, myslim, ze to bylo mnohem lepsi, nez to vypadalo podle znamek.

5
Lukša
Reagovat

Jinak tématicky večer nic moc. Čím víc serepetiček a blbůstek, tím hůř. Třeba Verner slušná první část a pak zbytečné rozhození kvůli plastovým hračkám. Moc a moc se mi nelíbila choreografie u Šoposké, naopak dobrý nápad u posledního páru a zasloužené první místo.

Nejvíc mi ale vadilo, že Mirai a Babčáková neměli ani jednou zmíněné číslo pro SMS. Jasně, netančili a smsky se mohou posílat celý týden, ale body se budou nějak sčítat, tak určitě mohli ukázat aspoň něco z tréninku a k tomu třeba krátký vzkaz. A také mohlo být zmíněno, jak to bude příště. Jediný rozumný způsob bude nejspíš (Návorkovou naťuknutý) dvojitý tanec těchto párů, aby měly obě hodnocení poroty.

6
Litocha
Reagovat

Že mi byla verze s Hámou sympatičtější než s Kostkovou, se zase tolik nedivím (já prostě Terezu dlouhodobě nemusím). Za mě by to tak klidně muselo zůstat.
Klobouk dolů před páry, které se musely vyrovnat se změnou partnera (i když ve dvou případech mi tam ten původní sedí mnohem víc a u třetího je to skoro nastejno).
porota mě zase znechutila. Co tím jako sledují?
K párům: Tereza Černochová za mě hodně vlažná, ale moc jí to slušelo :) Farářce Martině to slušelo ještě víc, ale kde bylo tango? (Za to sice nemůže, ale Dědík, který dneska s tím knírkem fakt vypadal jako sňatkový podvodník, mě těmi svými choreografiemi neskutečně vytáčí.)
Zdeněk Godla – snaha sice byla, ale mně snaha fakt nestačí. Ale hlavně že jsou dojemní :( Tereza mu to sice zjednodušuje, jak se dá, ale i když se nám porota snaží namluvit opak, je prostě s přehledem nejslabší.
U Mariky se mi dneska moc nelíbil kostým, ale čača se mi líbila více než Terezina. (Jen mi trošku připomínala hříbátko.)
Andrea za mě dnes nejlepší tanec, líbila se mi moc a Jakub bráchu důstojně zastoupil.
Tomáš mě dost zklamal, přišlo mi, že tancuje na pokrčených nohou, rekvizity to navíc totálně zabily (Jestli jsme posledně Kristýnu nepřechválili…). Je to sice můj favorit, ale dneska mě nepřesvědčil.
U Jana se mi nelíbí ani taneční rám, ani postoj (jako by měl svěšená ramena a vystrčený zadek). Ale i když na ty herecké etudy moc nejsem, tentokrát byl nápad moc hezký.
Celkově mi ale čím dál víc vadí, že jsou to častěji scénky než tanec. Ale třeba se vyčerpali s tematickým večerem a příště to bude v tomto směru lepší (i když – nemají být náhodou už příště filmové melodie?)
A za uši by měli vytahat toho, kdo tam pouštěl ty oblaky dýmu, přes které nebylo nic vidět (a taky se to muselo skvěle dýchat).

7
Bezík
Reagovat

@Litocha: Farářka má fakt smůlu, že chytla Dědíka. Dostat někoho dobrýho, tak ji vidím jako jednu z vážných adeptek na vítězství, takhle má holt smůlu.

8
Jana
Reagovat

@Bezík: jenze lidi maji Dedika radi a co tak koukam, z fararky jsou nadseni… A kdyz je navic podrzi porota… :+(

9
Litocha
Reagovat

Myslím si, že příště vypadne Simona Babčáková – jednak má za dnešek handicap (kolik lidí jí pošle hlas, když dnes netancovala ani neměla žádnou „reklamu“?), jednak si posledně popudila dost lidí (aspoň těch hlasitých), jak kašlala svému tanečníkovi do obličeje. Některým navíc může vadit, že není očkovaná. Leda že by byla hodně vysoko u poroty…

10
Litocha
Reagovat

@Jana: No, mají. Sto lidí, sto chutí.

11
popy
Reagovat

Na Terezu už jsem si za ty roky zvykl a není to nic proti ní, ale včerejšek jasně ukázal, kam až by celý pořad mohl dojít (a kolik legendárních okamžiků by se v něm mohlo urodit), kdyby Marek Eben k sobě dostal schopného spolumoderátora. Aleši Hámovi velký palec nahoru a díky – taky mimo jiné za to, jak dokázal, že bez problémů dokáže přizpůsobit své vystupování typu pořadu, ve kterém je.
Jinak souhlasím s tím, že se to čím dál víc podobá scénickému divadlu než tanci. Tentokrát to podle mě brutálně přepálili především Tomáš Verner s Kristýnou Coufalovou, kde mě celá ta choreografie nebavil, až štvala. Ale něco podobného by se dalo říct o všech možná s výjimkou tanců Terezy Černochové a Andrey Hlaváčkové.
Přemýšlel jsem o tom zjevném nadhodnocení Zdeňka Godly – a napadla mě jediná věc, vzhledem k tomu, že příště zas bude mít latinu a tam nemá šanci, nechtěli ho diskvalifikovat předem a v podstatě ho předem dvěma posledními místy odstřelit (protože pak už by mu nepomohly ani hlasy od diváků, pokud v nich není mezi prvními možná třemi). Netuším ale, nakolik se budou porovnávat ty body, třeba se obě známky od poroty nějak zprůměrují (a v tom případě nemusí Mirai a Simona B. tančit dvakrát).

12
popy
Reagovat

@Jana: Čím dál víc si myslím, že finále bude Cina – Verner – farářka. A čtvrtá Černochová. První dva jsou na pohled nejpříjemnější a nejpohyblivější, farářka má „příběh“, je zajímavá – a navíc dobře tančí. A Tereza má kromě toho, že reprezentuje poměrně silnou skupinu žen, i báječný smysl pro humor – a rovněž hodně dobře tančí. Vím, že Pavlásek, Schmitzer, Vydra a tak podobně – ale po Pavláskovi a vlastně i Tomicové už minule šli do čtyř jakž takž slušní tanečníci (ano, Kovyho bych dal na šesté místo a nahoru posunul jak Hanuše, tak Soukalovou). A letos se to podle mě bude opakovat. Godla podle mě nevzbuzuje ani takovou škodolibost jako Pavlásek, ani takovou lítost jako Tomicová. A není tak vtipný jako třeba Schmitzer. I když tedy jeho včerejší reakce na Ebenovu otázku ohledně psa byla luxusní. A stejně tak věta z nacvičování: Připadám si jako Harapes.

13
Jana
Reagovat

@popy: Přesně, taky jsem si včera říkala… Terezu, smějící se (jako jediná) vlastním vtipům, už jen toleruji. Háma byl skvělý, on se sice hodně profiluje jako komik, ale už jsem ho poznala jako naprosto vážného profesionála, jen možná některé jeho vtípky nebyly určené pro široké masy… Už jsem v nějakých diskusích (já blbec je otevřela) četla názor, že jeho dotaz k Černochové na využití bioreprodukčních technologií k tanci byla nehezká narážka na Kurtiše coby pravděpodobného otce její dcery (místo na její vysokoškolský obor).

Ale momentálně je letošní SD tak zamotaná, že si netroufnu odhadnout, jak by mohlo vůbec finále vypadat. Obávám se také, že tam dojde Kopecká, protože je podrží porota (proč, proč???) a ona rozhodně není tak nesympatická jako byla při tanci Šípková. Já bych to strašně moc přála za všechny ty roky a nádherné tance Necpálovi, Sestini se mi líbí a na tom, co říkal včera Michal v medailonku, bylo hodně pravdy, ale silně o tom pochybuji :-( Godla je medvídek, ale to byl třeba Bugár taky a tomu jsem i poslala hlas :-)

Tipuju si, že dlouho nevydrží Šoposká… i když podle mě právě ta vydělá na tom, že se teď nevyřazovalo. Včera mi přišlo, že tam ty nohy motá hodně a občas prostě neví kam. Černochové tanec se mi líbil mnohem víc, i choreograficky. Pořád neznámou pro mě zůstává Babčáková.

Obecně jsem ale trochu zklamaná. Doufala jsem, že odstřelením Ondera a nastoupením Zelinky začnou ty tance vypadat trochu jinak. Ale ne, pořád je to u některých divadlo s minimem tance :-(

14
popy
Reagovat

@Jana: Problém je, že dřív nastalo to divadlo vždycky až v pozdějších kolech a bylo jen příjemným zpestřením. Teď se stalo normou. Nevím, někdo psal, že britská verze je na tom podobně, ne-li hůř, tak možná je takový trend. Ale Zelinka s Doležalovou to taky měli na tom divadle dost postavené.
Co se týče dalších prognóz, Šoposkou porota zatím deptala tak moc, že si myslím, že jí příště trochu nadhodnotí. Ale stejně ji do pětky už moc nevidím (jakkoli jsem ji tam před začátkem ročníku měl). Souhlasím s Litochou, že příště vypadne nejspíš Babčáková (pokud nedostane od poroty nějaké úžasné body), pak buď Mirai, Šoposká, nebo Hlaváčková (což mě taky bude mrzet). Ale těžko říct, u Kováře jsem minule taky čekal, že poletí dřív než třeba Ládek.
U Vernera s Cinou je jediné nebezpečí, že se jim trochu základna fanoušků překrývá – a jeden z nich na to může někdy tři kola před koncem dojet, když mu nevyjde tanec. Ale Ruml s Vágnerem a Kovářem na tom byli podobně – a stejně neochvějně postupovali.

15
popy
Reagovat

@Jana: Jo, jo, bioreprodukční technologie byla jasně nejlepší, lepší než Mareš nebo ta na sociálních sítích adorovaná Chlopčíkova zaprášená devítka. :-) Ale podle mě spolupráce pomohla i Ebenovi, stejnopohlavní páry taky neměly chybu – a všiml jsem si navíc jedné věci, tentokrát Eben občas vynechával ty výplně, než páry došly nahoru, a posílal slovo Hámovi dřív než Tereze.

16
Jana
Reagovat

@popy: U Zelinky mám pocit, že tam to divadlem začínalo a postupem času to začaly být nádherné plnohodnotné tance… rumba, valčík, paso… ach…
O té bristké verzi jsem psala já. Vlastně ještě můžeme být rádi, že to máme tak, jak to máme :-)))

No já bych si asi nejvíc užila poslední čtyřku ve složení Sestini, Černochová, Cina, Verner, ale obávám se, že to fakt nenastane :-( Jak říkám, nějak mi to zatím přijde velmi nejednotné a hlavně si nedokážeme moc udělat přehled o tom, jak hlasují diváci… (a trochu mě štve, že to příští týden neuvidím…)

17
Hooper
Reagovat

@Litocha: Nemají být filmové melodie. Ani náhodou, ani úmyslně.

18
Jana
Reagovat

Tak Mirai s Lenkou natočili „čaču“ na video a dneska to zveřejnil FB Stardance… Už jsem si neodpustila poznámku, že bych ráda viděla více tance :-(

Přidat komentář