Panáček v reality show

StarDance 2015: Když hvězdy tančí sambu a tango… 1.taneční večer (rekap)

17. Říjen 2015 | napsal(a): | reality show: StarDance

SD7-I uvod

StarDance v sobotu zahájil s 1,298 mil diváky, share 15+ 34%

Dnes v sobotu 17. října ve 20.00 na ČT1 odstartuje po roční pauze první taneční večer soutěžní show StarDance. Letošní ročník už je v pořadí sedmý, ale první s deseti páry a zřejmě i netradičním řazení tanců. Letos začínáme tangem a sambou! Čekají nás zajímavé páry a určitě uvidíme i zajímavé taneční kreace. První kolo napoví, jak si kdo s tancem rozumí a tudíž bude čas i na první anketu. Přeji Vám dobrou zábavu.

První večer naší oblíbené zábavy začal tak, jak jsme už léta zvyklí – předtančením, příjemným příhovorem Marka s Terezou a představením tanečních párů. Taneční scéna je značkou lokace a tak se změnila jen nepodstatně. Pro diváky v sále a pro tanečníky je možná green room na bidýlku změnou velikou, ale pro diváka u televize to zatím bylo dost k ničemu. Nijak radostným zjištěním není ani to, že režisérovi se čím dál víc líbí používání plošných světelných filtrů pro osvícení parketu. Chvilkami jsem si připadala jak u očaře při testu barvosleposti. Změna kostýmní výtvarnice zatím nejvíc prospěla moderátorce, ale možná by stálo zato popřemýšlet o délce, aby si šaty nemusela přizvedávat i při chůzi po rovině.
SD7-I Marek a Tereza
Jsme tu ale kvůli hodnocení tanečních výkonů a tak hrr na ně.

Samba

SD 1 Marek Taclík + Martina Marková

SD7-I 01
První číslo večera a hned první pecka čenichovka. Nevím, co má Marek Taclík s kostymérkou, ale podle jeho úboru bych řekla, že jí nejmíň třikrát šlápl na malíček hodně z vysoka. V oblečku, který mu přidal nejméně deset kilo i let vystřihl se svou sympatickou partnerkou hereckou etudu na téma „Letos se fotřík na maškarním odvázal“. Vzhledem k tomu strašlivému oblečku mu to vyčítat asi ani nelze. Škoda, protože jak na trénincích, tak na soutěžním parketu naznačil, že to s jeho tančením nebude úplný průšvih.

Hodnocení poroty: R – 7 D – 3 B – 6 CH – 3 = 19

SD 3 DJ Lucca (Lucie Dvořáková) + Michal Kurtiš

SD7-I 03
Sympatická drobná Lucie při nástupu budila dojem, že nás čeká slušný taneční zážitek. Pěkná žena, pěkný taneční kostým, s partnerem pěkný pár. Po nadějném náběhu na parket ale přišlo velké rozčarování. Lucie sambu víceméně pouze odchodila a to ještě velmi toporně a přerývavě a místy budila dojem, že hudbu neslyší a rytmus jí nic neříká. I sama Lucie vypadala po tanci hodně utrápeně, tak snad v tom hodně zahrála tréma, nicméně hodně nadějí na budoucí zlepšení jsem rázem poztrácela.

Hodnocení poroty: R – 6 D – 4 B – 4 CH – 3 = 17

SD 5 Jitka Schneiderová + Marek Dědík

SD7-I 05
Samba! Na ten vykřičník to taneční odborníci možná neviděli, ale pro laického diváka to v průběhu večera tak bylo. Po přešlapech kostýmních anebo tanečních jsme najednou viděli skutečný tanec i radost z něj. K dokonalosti sice ještě daleko, ale Jitka, ač s téměř nulovými tanečními zkušenostmi, předvedla, že smysl pro tanec rozhodně má. Vedle Jitky působí mnohem sympatičtěji i její partner a já jsem si jejich tanec s radostí užila.

Hodnocení poroty: R – 10 D – 7 B – 8 CH – 6 = 31

SD 7 Marie Doležalová + Marek Zelinka

SD7-I 07
Marušku s partnerem Marek Eben uvedl jako půvabně praštěný pár a půvabně praštěný měli i taneční kostým. Půvabně „praštěná“ byla i choreografie jejich tance a mně se to dost líbilo. Pár je mi sympatický, ale Maruška se mi zdá horší tanečnicí, než jak jsem si ji předem tipovala a bude mít ještě plno práce, aby v soutěži nepřežívala jen jako jeden z letošních diváckých maskotů. To by mě mrzelo, protože tuším, že od Marka Zelinky bychom se mohli dočkat velmi zajímavých choreografií. Dnes velkou část tance pouze zahrála.

Hodnocení poroty: R – 8 D – 5 B – 7 CH – 5 = 25

SD 9 Leoš Mareš + Katarina Štumpfová

SD7-I 09
Hééj, že je Leoš Mareš cílevědomý, soutěživý a tudíž snaživý, nepřekvapilo. Že bude ale až tak dobrý, jak vypadal dnes při sambě, to jsem fakt nečekala a poklona. Je pravda, že jeho partnerka evidentně využila svých předchozích zkušeností a choreografii vytvořila z pár zvládnutých pohybů Leošovi na tělo, ale i tom StarDance je. Uvidíme, jak bude zvládat standardy, a uvidíme též, zda nepřežene dnes nastolenou polohu pokorného muže z lidu, ale za dnes palec hore. (Katarinku bych ale prosila raději jen jako zcela nemluvící doprovod, tu po nakoukání záběrů ze zákulisí z Let’s dance opravdu, ale opravdu nemusím)

Hodnocení poroty: R – 8 D – 7 B – 9 CH – 7 = 31

Tango

SD 2 Kateřina Cajthamlová + Petr Čadek

SD7-I 02
Být po padesátce štíhlá jak proutek a mít vosí pas, je dar, která není běžně nadělován. Pas je to první, co nás v tomhle věku opouští. Doktorka navíc zatočila se svou celoživotní vášní pro nikotin a tak se nám holka pěkně oplácala. Ani tady kostymérka svou práci na jedničku neodvedla a přes snahu kouzlit s optickým klamem pomocí barevného řešení šatů se nám po parketu šinula pořádná mašina. Tetkovský look má zatím i Kateřinino tančení a tak mnohým divákům asi ušlo, že techniku i ve složitějších figurách zvládá dost solidně. Své u prezentace zahrála určitě i tréma, před i v průběhu tance se na Doktorčině tváři několikrát objevil dost panický výraz, chviličkami vypadala, že je svým partnerem vláčena, a podle mého by se pro první představení tohoto páru hodil víc provařenější hudební doprovod.

Hodnocení poroty: R – 8 D – 7 B – 5 CH – 5 = 25

SD 4 Rostislav Osička + Romana Motlová

SD7-I 04
Hm hm. Rosťa dnes působil při rozhovorech sympaticky, ale hudba je něco, co mu neleze do uší ani pod kůži. Cvičených medvědů už jsme viděli v předchozích ročních víc, ale tomuhle při tanci bohužel asi chybí ty přídavné jiskřičky, pro které jsme byli u jeho předchůdců tu topornost schopni překousnout a vidět pozitivně. Ona bude asi chybička i na straně partnerky, respektive v její choreografii. Pro starší pány a sportovce mívám pochopení a držívám jim palce, ale dnes jsem viděla něco mezi Lurchem z Addams Family a Godzillou a monstra mě bohužel nerozněžňují.

Hodnocení poroty: R – 5 D – 3 B – 4 CH – 3 = 15

SD 6 Lukáš Pavlásek + Lucie Hunčárová

SD7-I 06
Tydýt Pavlásek mě osobně sice překvapil vlastně příjemně, ale chválu pět nebudu. Nejsem naladěna na jeho humor a jeho partnerku Lucii nepovažuji ani za šikovnou choreografku pro tuto soutěž, ani za vtipnou, takže jsem očekávala ještě podstatně větší a trapnější průšvih. Z choreografie na mě táhla Onderovina až na půdu, a i když ty zábavné figury Lukáš zvládá podstatně lépe než směšně přehrávající Jan Onder, tak v partiích, kde měl být tanec, to byla krutá bída zase od Tydýta. Výsledkem byla, alespoň pro mě, nepovedená scénka do Onderovic pořadu na Déčku. Mé obavy, že Lukáš nepochopí o čem StarDance je a čeho si na něm diváci cení, se zatím bohužel naplňují.

Hodnocení poroty: R – 5 D – 3 B – 5 CH – 3 = 16

SD 8 Leona Machálková + Michal Necpál

SD7-I 08
Leona Machálková je na dohled padesátce sice pořád štíhlá a zachovalá, ale také pořád působí hranatě, nežensky studeně, ambiciózně, lehce namyšleně a lehce nespravedlivě zneuznaně. V rádiu mi nikdy nevadila, nezpívá vůbec špatně, ale při jakémkoliv pohledu na ni mám dojem, že nekoukám na člověka, ale na robota s umělou inteligencí. V čem přesně je problém nevím, ale tenhle dojem jsem si zatím nenapravila ani ve StarDance. Její tango sice na první pohled tangově vypadalo, ale divák, který už pár dílů StarDance odkoukal, tam chyby alespoň tušil. Opět se na tom podílel i taneční partner, který dnes už sice nevypadá jako vykulené střívko, tak jako vedle Jany Doležalové, ale opakuje podle mne úplně stejné choreografické chyby – chce ukázat příliš mnoho. Tanec Leony působil naučeně a na rozdíl od Pana Balaše na mě nefungovali ani jako pár, já viděla tančit dva úplně cizí lidi. Bez chuti a zápachu.

Hodnocení poroty: R – 9 D – 6 B – 8 CH – 6 = 29

SD 10 Radek Banga + Tereza Bufková

SD7-I 10
Poslední taneční číslo večera patřilo páru, který se potýká s problémem výšky a střízlíčí konstituce partnera. Radek má sice čerta v těle a cit pro hudbu i rytmus, ale vedle Terezky vypadá v některých chvílích jako nedorostlý žák základní školy a to samozřejmě na dojmu z tance ubírá. S tangem se přesto podle mého poprali velmi dobře a já osobně doufám, že ten výškový rozdíl díky stoupajícímu tanečnímu umu brzo přestanu vnímat, stejně jako pro mé ucho nepříjemně posazený tón Radkova hlasu. Též bych uvítala, kdyby se Radek pořád neklátil a při pokusech zachytit na videu jeho pár na nástupním bidýlku, se mi prvních 15 pokusů nerozmazalo.

Hodnocení poroty: R – 9 D – 7 B – 8 CH – 6 = 30

SD7-I Body

Dnešní výkony soutěžících a hodnocení poroty ještě mnoho neznamenají. Nejednou jsme v minulých ročnících byli svědky velké proměny v následujícím kole. Soutěžící se lépe popasují s trémou, jinak jim sedne „disciplína“ či choreografie a z tragédie je náhle nadějně zářivá hvězdička, zatímco blýskavá hvězda naopak splaskne jak balonek. Také porota v hned v dalším kole místo výchovných a povzbuzujících mávátek nasadí skutečné známky a někteří možná budou trošku zírat. Přesto se dnešní hodnocení v souhrnu pořadí zdá odpovídající a celkem sedí i na mé osobní dojmy a zaujetí jednotlivými výkony. Jen s Leonou mám trochu problém, protože mě bavila míň než stěhovací mašina Doktorka Kateřina a dokonce míň než Taclíkův piclý fotřík. Na velkých rozpacích jsem z poslední trojice a nevím, jestli mám dost chuti a odvahy sledovat, zda se dostaví nějaké zlepšení či proměna. Jsem sice zvědavá, co s tím do příště provedou divácké hlasy, ale taky se toho zároveň bojím.

Každoročně tu píšu, že mě vlastně mrzí vypadnutí jakéhokoliv páru, ale letos bych nejméně jeden určitě oželela, protože sledování deseti párů mě docela znavilo a upřímně jsem si zhruba od půlky přála alespoň jednu reklamu (vzhledem k tomu že čt, tak alespoň jingl).

První kolo máme tedy za sebou a pilní diváci už pilně datlují sms pro své miláčky. Příště nás čeká nejednoduchý slowfox a další z ikonických – paso doble a já už předem hlásím, že letošní taneční pořádek se mi nelíbí a nezdá se mi být ani nestranně spravedlivým.

Anketa

Miniaplikace

Jak se bude StarDance vysílat?
Přímý přenos tanečních večerů – sobota 20.00-22.00, opakování pátek 14.00
StarDance kolem dokola – Po –pá 20.00-20.05, repríza Ut – pá 11.55

Předstartovní zajímavosti odjinud:

Zdroj obrázků: čt fotoservis David Raub, snímky z videozáznamu –

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 216
1
okkvp
Reagovat

Taneční pořádek letošní řady mi moc radosti neudělal. V mnoha případech tuším frašku.

Reagovat

@okkvp: co si pod tím má laik jako já představit? :-)

3
Jana Janoušková
Reagovat

Ještě nezačali a už všude favorizují Schneiderovou, snad si diváci vyberou podle svého vkusu a sympatií a nenechají se ovlivnit. Bývá to hezká odpočinková podívaná.

Reagovat

@Jana Janoušková: Fortuna to vidí trochu jinak. Vítěz Mareš, ve finále Doležalová, třetí zmíněná Schneiderová. http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/specialni-sazky?limit=100

5
okkvp
Reagovat

@SUNíčko: Co si máš představit pod tou fraškou? No, že to možná někteří pánové a dámy pojmou jako karikaturu. Možná povedenou, ale možná taky ne. Nás diváky to podle mého ochudí, protože tango s už dost roztančenými tanečníky bývá choreograficky zajímavé a dojmově působivé, s dřevy toho moc nepůjde. A další problém je, že to dává tanečníkům, na které tyhle dnešní tance vyjdou až o pár kol dál, dost značnou výhodu dojmově zapůsobit mnohem víc protože si samozřejmě do závěrečných kol mnohem víc pamatujeme poslední výkony a ne ty z počátku. Ráda se ale budu mýlit
(Píšu to i s vědomím toho, co se bude tančit příště )

6
Slavěna
Reagovat

Já mám nejraději Tatianu Drexler a ta tam bude až do konce..:) Je to sympatická a krásná ženská. Zvýšený počet soutěžících se mi nelíbí, to už je fakt moc, do vánoc vystaráno. Jak se nějaký pořad líbí, tak ho natahují až do bezvědomí.

7
okkvp
Reagovat

Čadek pěkně zfotrovatěl

8
Jana
Reagovat

tak nějak si myslím, že vysoko dojde Pavlásek a Doležalová – a nevidím důvod, proč by měl být Mareš tak favorizován…
Jen doufám, že nám dlouho vydrží Rosťa Osička :-) myslím, že je spolu s Machálkovou a Radkem nejvíc v ohrožení.
A úvodní číslo se mi moc líbilo…
(a koukám, že i režisér má s Marky problém :-))

9
Jana
Reagovat

@okkvp: ty jsi z něj něco viděla kromě lítajících vlasů? :-) pořád se na jeho pohyb krásně kouká…

10
okkvp
Reagovat

@Jana: no právěže jsem při tom předtančení nevěřícně zírala jak to fláká a jaký má pupíček

11
Johana
Reagovat

Kateřině ta lesklá sukně dost uškodila, do toho funění, přehnaná mimika a gesta…no, čekala jsem větší noblesu.

12
Jana
Reagovat

ktery (nechci rict co) vymyslel to, ze se samba bude tancovat jako prvni???? (i kdyz ono je to pak uz asi jedno…)

13
okkvp
Reagovat

Ve 22:11 jsou pro panáčky nejperspektivnějšími páry na vítězství, (protože je nikdo nechce vyřadit) Doktorka Kateřina a Marek Taclík. Pěkné…

a ve 22.20 už ani ti … hlavně, že je anketa o dnešních výkonech a ne o tom, kdo komu apriory leze na nervy

14
bezik
Reagovat

Tak čekají nás ze začátku evidentně komické vložky, ať už chtěné či nechtěné. Proč ale Pavlásek a Osička, nechápu. Párů mělo zůstat osm bez těhle dvou.

15
Zuza
Reagovat

Doktorka by měla hlavně radit sobě, jak shodit kila, aby nebyla jako fošna . Neuvěřitelná drzost ….

16
Poštovní holub
Reagovat

@bezik: Ti dva, to byla pro mě tryzna, nebylo to ani roztomilé, ani vtipné, ani nic. Nemohla jsem jim fandit ani ze soucitu. :) Naopak, líbila se mi Jitka S., což jsem předpokládala, a nevadil mi Leoš M., což jsem nepředpokládala. :)
A stále stejně jsem hotová z Čadka, tím pádem nemůžu hodnotit doktorku, neviděla jsem ji.:)

17
JanaH
Reagovat

Jitunka byla skvělá (za mě nejlepší), dochtorka kapku prkenná, ale i tak se mi líbila (mám pro ni slabost předem, páč očekávám, že bude dostávat čočku), u Osičky jsem se smála nahlas (to se nedalo nesmát), Maruška taková loztomilá a Tydýt kupodivu nebyl nejhorší. Nejmíň jsem se těšila na Leoše a Leonu. Prvně jmenovaný překvapil příjemně, což jsem nečekala, druhá jmenovaná překvapila nepříjemně, což jsem čekala. Už tím svým proslovem na začátku medailonku mě nadzvedla, pančitelka.

18
bezik
Reagovat

@Poštovní holub: Jasně se oddělili „tanečníci“ od „netanečníků“. Že bude Leoš dobrej jsem čekal, on je možná všechno možný, ale rozhodně je to dříč a do značné míry i perfekcionalista. Nic proti paní doktorce, není úplně marná ale je to tančící „sud“, což dost kazí dojem. Pavlásek a Osička jsou omyl. Jako beru „tácka“, taky není tanečník ale on to aspoň zahraje a je to vtipný. Pavlásek to nezahraje a vtipnej už vůbec není.

19
Ilona
Reagovat

Leoš Mareš popírá všechny zákony!!!!! Wauuuuu!! Za dnešní večer smekám. Představa, že během trénování se mu odstartovala jeho show bohužel se slavnými „Skauty“, to moc slávy nepřidá, ale byl vážně super!

20
Poštovní holub
Reagovat

@bezik: Mám to stejně. A Tácek má navíc fakt moc pěknou a šikovnou partnerku, ta z něj ještě něco přivykřeše.:) Jo, a Banga, to je taková malá motorová myška, docela mě bavil. Maruška nebyla, na první tanec, taky špatná, má rezervy, DJ Lucca pěkná, ale tuhá. Leona mě nebaví a měla ten nejpříšernější účes, vypadala, jako Siouxský válečník.

21
Slavěna
Reagovat

Leoš mě nepřekvapil, on je prostě ctižádostivej dříč, ve všem, co dělá se snaží být nejlepší. To se mi líbí. Porota hodnotila spravedlivě, Osička a Pavlásek mohli zůstat doma.

22
Poštovní holub
Reagovat

@Slavěna: Jasně, ale ani ta ctižádost a dřina nepomůže, pokud tam není pohybový talent. Ten jsem nečekala a tím mě fakt překvapil. Takže, pokud bude dál dřít, ctižádostivě dřít, bude dobrej.

23
Slavěna
Reagovat

@Zuza: Milá Zuzo, paní doktorka přestala kouřit a také je v blbém věku (53), to je fakt průser… Nevím, který doveda ji tak blbě obléknul, jasně nejhorší kostým večera..!!!

24
Slavěna
Reagovat

@Poštovní holub: Milá holoubku, já jsem mu prostě věřila…😀

25
okkvp
Reagovat

@Slavěna: Nejhorší kostým ze všech dnes měl Taclík !

26
Suzzy
Reagovat

Je vidět, že vystoupení může být i vtipné i pěkně zatančené jako to předvedl Radek Banga a nejen děsně trapné, včetně plytkých keců, jak to předvedl Pavlásek. Doufám, že vypadne co nejdřív. Ještě dříve asi ale bude p. Osička, což je celkem škoda, věřím, že se snaží, ale to byl opravdu malý Terminátor, Jinak fandím Leošovi.

27
bezik
Reagovat

@okkvp: Mě to přišlo vtipný, k tomu jeho hereckýmu výkonu. Pravda, k serióznímu tančení by se to moc nehodilo :D

28
Slavěna
Reagovat

@okkvp: Milá okkvp, možná měl, ale neuškodil mu tolik jako doktorce. Tý mi fakt bylo líto.

29
pirueta
Reagovat

@Suzzy: Myslím, že Radek B. má ohromný pohybový potenciál, který dneska jen „vykukoval“. Snad nebude na závadu, že je tak drobný a menšího vzrůstu, což na parketu zrovna dvakrát dobře nevypadá. Ale vlastně Onder je taky dost mrńavej a jak mu to trsá!

30
pirueta
Reagovat

A doktorce ty šaty ještě pár kil přidaly! To jí nemohly vybrat jinej model, kterej by trochu zakryl pupík a TP?

31
RenataE
Reagovat

Nejvíc mě překvapil Mareš, nejenže dobře tancoval, ale evidentně byl šťastnej, nadšenej, žádná póza… To jsem nečekala.
Doležalová měla výbornou choreografii, přesně pro takový pořad.
Vlastně nejhorší choreografii měla Leona, to byl klasický soutěžní (sportovní) kousek – bez vtipu, jen na výkon, ale o tom tenhle oddychový pořad není.
Bangovi měli najít jinou tanečnici, je to prcek a holt mu především ve standardu těch deset centimetrů chybí.
Rosťa Osička podle mě vydrží maximálně do třetího kola, tipuju, že jako první vypadne DJ Lucca, potom Cajthamlová, Taclík, Osička (v zaměnitelném pořadí).
Lukáš Pavlásek sice vůbec netančí, ale jeho partnerka umí udělat choreografii tak, aby to vypadalo, a Tydýt prostě má fanouškovskou základnu. Když připočtu ty jeho kecy, tak ho vidím ve druhé polovině soutěže :)
Bavila jsem se :)

32
Inbezka
Reagovat

Ahoj, já se moc těšila a bohužel jsem byla tak unavená, že si pamatuju jenom úvod a něco málo dál. Štěstí, že existuje Panáček a já si o tom aspoň počtu.
Nějak nejsem nadšená – to násilné tykání si myslím že je zbytečné, Tereza měla divné nepadnoucí šaty, barevně mi nějak zanikala. Taclíkovo číslo mi přišlo jako nějaká komika pro začátek – zklamání veliké. Jo a také si mi vybavuje paní doktorka. Nabízí se škodolibá kritika její postavy, ale bylo mi jí docela líto – v obličeji měla koncem tance výraz, jako by už mlela z posledního, ale hrozně se snažila a soustředila. Také jsem viděla pana Osičku, ale to snad opravdu ne. :-)

33
haha bimbi
Reagovat

Osička a Pavlásek jsou oba tragédi, přičemž Osička má problém i a rozvinutou větou a Pavlásek je zase zoufale nevtipný.
Schneiderová a Machálková jsou velmi silně ambiciózní, ale oběma byla ta urputná snaha spíš na obtíž. Překvapila mě prkennost DJky, čekala jsem adpoň smysl pro rytmus, když nic víc. No a Mareš fakt bomba, moc se mi to líbilo, ten fakticky zaválel.

34
Theresa feat Vladko
Reagovat

Jsem jedina,kdo ma problem krom nekterych tanecniku i se zpevakama? Uz minule mi prislo,ze je to des. Farba hlasu atd…

35
Johana
Reagovat

Já se snad z celé StarDance nejvíc vždy těším na Marka Ebena. Mám hrozně ráda jeho trefný a neurážející humor.
Ze soutěžících mi nevadí nikdo, ani vtipálkové ani sportovci…vždyť ono se to brzy vytřídí.
Doktorce se nejspíš mstila nějaká neúspěšná účastnice ,,Jste to, co jíte“, které Kateřina vyházela z lednice párky a kečup. Jinak si neumím vysvětlit použití lesklého materiálu na ne zrovna dokonalý tvar těla.
No a další stylistický podraz byla hlava Machálkové. Fascinovaně jsem zírala na tu vánočku a nevnímala, jestli tancuje tango, nebo sambu.
Ještě k k Osičkovi – nevím, kdo mu vybíral hudbu, ale na tohle zatancovat tango je pro neprofesionála likvidační.

36
rosivka
Reagovat

Bezvadný úvod, snad nejlepší tanec v podání Leoše Mareše. Velmi překvapil. Těším se na pokračování.

37
Ananas
Reagovat

Prosím, mohl by někdo rychle zastřelit kostymérku?

38
Poštovní holub
Reagovat

@Ananas: Kostymérka určitě, jako meloušek, učesala i Leonu. :)

39
Poštovní holub
Reagovat

@Theresa feat Vladko: Naopak, myslím si, že zpěváci jsou úžasní.:) I muzikanti.

40
Ananas
Reagovat

@Poštovní holub:
Toho dinosaura, co jí vyrobila, by neomluvilo, ani kdyby jí Leona přebrala chlapa!

41
Poštovní holub
Reagovat

@Ananas: V těchto, naprosto zjevných případech sabotáže, hlasuji pro možnost opravných tanců!:)

42
zuza
Reagovat

@Slavěna:
Doktorka je tlustá dlouhodobě,věk v tom nehraje roli. Pokud by její rady na zdravé stravování platily,
tak by takhle nevypadala . Nejsou všechny ženy po 50 letech tlustý, Nechápu, jak si někdo
od ní nechává radit, jak má vypadat a jak zdravě jíst . Ona je toho reklama ….. Kdyby se neživila tím, čím se živí, tak to nekomentuji . No fakt platí, jśte to, co jíte a u ní je to vidět ..maso, uzeniny …..jo bomba .
No nic, doufám, že brzy vypadne…

43
Poštovní holub
Reagovat

@zuza: Šmarjá, nechte ji tam ještě chvilku, ať mohu čumět na Čadka!:) Čadek měl tančit s Jitkou a bylo by po starosti. :) Já vím, Dědík je taky fajn, ale…

44
JanaH
Reagovat

Vám se fakt nelíbila Leonina vánočka, Táckův ovolánovaný trikot nebo zahrada na hlavě Marušky?
Nechápu… :-D

45
Johana
Reagovat

@Poštovní holub: jako pár by to byl hezký, akorát nejsem si jistá, že tam Jitka vydrží déle, než doktorka. Je pěkná, ale působí studeně a tak nějak strojově přesně.

46
JanaH
Reagovat

Ach jo, už je to tady, chudák dochtorka. ;-)
Taky bych ráda, aby vydržela.

47
JanaH
Reagovat

@Johana: tento dojem jsem měla spíš z Leony.

48
Poštovní holub
Reagovat

@Johana: Jitka se mi moc líbila, tu „strojovou přesnost“ přičítám prvnímu kolu, na začátečníky je toho strašně moc, co se musí naučit, v hlavě jim šrotují kroky a pokyny, ale ona má v sobě muzikálnost a je to fakt pěkná baba. Může se hodně zlepšovat.Můj subjektivní názor.:)
A k Osičkovi, hudba moc těžká, pro něj vidím jedinou volbu – pochod.:)

49
Slavěna
Reagovat

@zuza: Milá Zuzo, u prvních dílů „Jste, co jíte“ tlustá teda nebyla, teď taky není tlustá, je taková „oplácaná“. Když v soutěži vydrží, určitě něco ještě shodí. Nejsem taková přísná, prostě přechod je svinstvo, no…

50
Ananas
Reagovat

@Poštovní holub:
Jj, Doktorce by měli připočítávat nějakě extra body za tanečníka.:-)))
Osy mi bylo vyloženě líto. Byla jsem na něj hodně zvědavá.
Celkově mi volba úvodních tanců přišla nešťastná, jak už jste psali výše.
Leoš Mareš mne vysloveně nadchl svým nadšením, věřím mu ho.
Bavil mne i Radek, ale zatím si ho neumím představit v pomalém tanci.
Na Pavláska je podle mne vysílacího času škoda, není ani vtipný. Ale věřím, že spousta diváků bude mít jiný názor.

51
Johana
Reagovat

@Poštovní holub: o Jitku nemám strach, Révay ji podrží desítkami v každém kole :)
@JanaH: Leona se nezmění…je roboticky přesná a nadmíru ambiciózní, jak jsem očekávala

52
Poštovní holub
Reagovat

@JanaH: Taky mi spíš Leona připomínala naprogramovaného robota, kterému se občas zpřeházely programy. Jenže, pokud čníte v prostoru s pevně utaženými vlasy, až za hranicí svých možností, blbě se vámi asi tančí.:)

53
JanaH
Reagovat

@Poštovní holub: no ale pochod už Rosťa předvedl včera, ne? Namísto tanga.
A podobných pochodových cvičení očekávám víc, jen vždy na jinou hudbu. :-)

@Ananas: k těm úvodním tancům jsem četla, že patří k nejtěžším, a proto je vybrali na začátek, aby měli na přípravu víc času.

54
Johana
Reagovat

@Slavěna: pravda, přechod je svinstvo a ty kamery se k věku taky nechovají zrovna dvakrát uctivě a ještě nějaké to kilíčko přidají.
Mně na doktorce spíš vadily ty přehrávané grimasy a gesta…třeba to plácnutí dlaní na balkónku mi přišlo až moc buranské do tohoto pořadu.

55
Poštovní holub
Reagovat

@Ananas: Volba úvodních tanců byla vážně úplně blbá, asi nějaký dramaturgický záměr, který ovšem moc nechápu.
Pokud jde o Leoše, byla jsem předem negativně naladěná, ale beru zpět, líbil se mi a ještě jsem zvědavá na jeho standardní tance. Zrovna tak u Bangy, jak ho asi partnerka udrží aspoň chvilku klouzat po parketu. Ale o quickstep se nebojím.:)

56
Casablanca
Reagovat

@Poštovní holub: Kdyby Čadek tančil s Jíťou, tak se jeho Jíťa Čvančarová po….. :-)))! Tam mu schválila jen tu babču !

57
Poštovní holub
Reagovat

@JanaH: Věřím, že i když mu zahrají kde co, vždycky to v jeho provedení bude pochod.:) Prostě, má na úplně jiný ring.:)

58
Poštovní holub
Reagovat

@Casablanca: Tomu rozumím, osobně bych mu ji taky vybrala.:)

59
Casablanca
Reagovat

Leoše Mareše nemám ráda, ale musím uznat, že zatančil úžasně. Pana Osičku obdivuji, je mu 58 let a je to bývalý boxer, jít do takové soutěže chtělo hodně odvahy. Zatančil v rámci svých možností, já mu fandím.

60
Poštovní holub
Reagovat

@Casablanca: A zvedačku měl bezkonkurenční. :)

61
JanaH
Reagovat

@Poštovní holub: já se moc těším na zvedačku Gipsyho. :-)

62
Ananas
Reagovat

@Poštovní holub:
Já být Čvančarovou, vybrala bych mu Pavláska. Jistota je jistota.
@JanaH:
Myslíš, že ho pertnerka uzvedne? :-)))

63
Poštovní holub
Reagovat

@Ananas: Řehtám se nahlas! :)))

64
JanaH
Reagovat

@Ananas: partnerka jo, opačně si nejsem jistá, taky by to mohlo skončit provazem. Ale za ten by mohli u poroty nasbírat body! ;-)

65
Casablanca
Reagovat

@Ananas: :-DDDDDDDDDDDDDD Možná lituje, že ji to nenapadlo!

66
helga sochová
Reagovat

Já bych nechtěla posuzovat taneční výkony, kterým nerozumím tak jako porota. Spíš bych se chtěla vyjádřit k článku na titulní stránce o rozdílu mezi Jitkou Čvančarovou a Terezou Kostkovou. Mám je obě moc ráda, ale to stálé hubnutí některých hereček atd. je dělá hodně starší i přes veškerá nalíčení.
Dobré odpoledne všem!

67
Casablanca
Reagovat

@helga sochová: Tereze to moc sluší, je to nádherná ženská. Jitka Čvančarová, bohužel, dost zovarovatěla a zbabkovatěla. Škoda jí, bývala také moc hezká.

68
orchis
Reagovat

Zdravím všechny diskutéry… (cedarin nebude?)
Prvních pár postřehů: Těšila jsem se, že bude o dva páry více, ale nakonec mi to přišlo dost dlouhé (ale nikoliv nudné). Nejvíc se mi líbil tanec Jitky. Vlastně na prvních a posledních místech (dle poroty) se to opravdu umístilo docela spravedlivě. Je tam spousta párů, u kterých si představím, že jim budu fandit, ať už proto, že docela dobře tančí nebo jsou zábavní nebo proto, že jsou sympatičtí. Těším se na jejich zlepšování. Ty tam snad zůstanou co nejdéle (Maruška, Leoš, Marek T., Radek, Jitka). Radek mi energií připomína Matěje Ruperta 2013 :-) Rosťa je sympaťák, ale fakt to nebylo dobrý. Lukáš mi nevadí tak silně jako ostatním, ale jeho strategie „já to umím a všechny to učím“ bude možná časem (brzo) otravná. Kateřina mi nikdy nevadila, ale tady se mi na ni nedívalo dobře. Ještě že tančila s Čadkem :-) Pokud se Lucca uvolní (dá si třeba víc panáků), mohl by z ní Michal něco vykřesat.

69
orchis
Reagovat

@Ananas: rofl (malá písmena, aby se okkvp nezlobila :-)

70
Květoslava Rosecká
Reagovat

@JanaH: Ano Jitka byla skvělá, držím ji palce, Maruška – diblík byla taky bezva.

71
Poštovní holub
Reagovat

@orchis: Zatím to vypadá, že víc panáků si dopřála jen kostymérka.:)

72
Casablanca
Reagovat

Mně se líbili v podstatě všichni, včetně moderátorů. Jen Zdeněk Chlopčík mě trochu zklamal, že neustál způsob humoru Lukáše Pavláska.

73
Poštovní holub
Reagovat

@Casablanca: Jitka Čvančarová vypadá ve skutečnosti daleko líp, než na obrazovce. A když se líbí Čadkovi… :) Tereza se mi zdála nějak přepadlá, možná fakt blbá barva i střih šatů… vrací mě to pořád k výše zmíněné kostymérce. Hlavně, že na Markovi Ebenovi se nedá nic pokazit. :)

74
orchis
Reagovat

@Poštovní holub: :-))
No, vždycky šlo poměrně dobře poznat už jen z šatů, co který pár bude tančit. A to nemyslím jen rozdíl mezi stadardem a latinou. Tady jsem občas tápala …

75
pirueta
Reagovat

Tak co dodat, když už jste tu popsali (spíš popsaly) ten první večer vcelku trefně? :)
U mě na rozjezd dobrý, líbí se mi, jak účesy ala první republika většinou ženským seknou, s výjimkou ambiciózní Leony. A je-li ona ambiciózní, tak Schneiderová mi připadá nadstandard ambiciózní, ta její inzerovaná stydlivost a plachost je pro mě dost neuvěřitelná a vidím v ní velkou pózu.
Doktorčina oplácanost je s podivem, když už od srpna denně 4 hodiny trénuje, jak asi byla oplácaná na začátku? Ale přála bych jí takových 10 kilo dolů a bude to zas baba jak lusk. Jenže zhrzení klobáskáři a moučníkářky jí možná to bílení lednic nezapomenou a vyřadí ji brzy z kola ven.
Proč je v soutěži pan Osička mi není jasné, stejně jako komediant Pavlásek, kterého mám jinak docela ráda, jen mu možná nikdo neřekl, že v téhle soutěži „na stojáka“ neplatí.
Tajně fandím Gipsymu, má rytmus v krvi a je to přirozený talent. Ač malý muž, pod kvalitním vedením z něj může být velký soupeř!

76
Johana
Reagovat

@Ananas: :D to byla trefa. Já si říkala hned na začátku, že ty obtažené bílé šaty nahodila Jitka, aby Čadek ani na dálku nezapomínal, co doma má.

77
Jitule
Reagovat

První večer je za námi, moc jsem se těšila.To tykání mi přišlo dost divný, nikomu to moc nešlo. Nejvíc mě potěšil Leoš, Jitka a Maruška.Paní doktorky mně bylo trochu líto, v tý konkurenci hezkejch holek docela těžký- jo, léta neodmažeš. Těším se na sobotu.

78
JanaH
Reagovat

@orchis: tak toho jsem už nejmíň rok neviděla… (možná i dýl).
@Poštovní holub: šiš, ale ty Terezy šaty byly od Kovaříkové, ne? ;-)

79
pirueta
Reagovat

@Casablanca: Nakyslý výraz porotce Chlopčíka byl v jeden moment dost odpudivý a celkové atmosféře večera neodpovídající. Pavlásek snad neřekl nic, co by se p. Chlopčíka mohlo osobně nebo profesně dotknout, aby zareagoval tímhle způsobem.

80
JanaH
Reagovat

@pirueta: no vidíš, a já ty Chlopčíkovy ksichty miluju! :-D

81
Casablanca
Reagovat

@pirueta: Jo, přesně to jsem měla na mysli. Pavlásek zažertoval a Chlopčíka to rozhodilo tak, až se mu rozhořčením třásl hlas. Takový nedostatek smyslu pro humor jsem u něj nečekala.

82
pirueta
Reagovat

@JanaH: Nepřu se, on dokáže být vtipný a proti ksichtíkům obecně, jsou-li na místě taky nic nemám. Jen myslím, že ta jeho nakyslost se do takového pořadu nehodí. Mě to od něj včera dost překvapilo a rozhodně ne příjemně.

83
Slavěna
Reagovat

Holky, díky, bavím se tu skvěle. Vtipné postřehy doktorka+Čadek+Jitka Č….bezva.

84
zuza
Reagovat

@Theresa feat Vladko:
Orchestr a zpěváci jsou báječní , jen v jedné písni byli kluci trošku falešně. Dasha je úžasná zpěvačka .

85
Khajka
Reagovat

@Poštovní holub: No, dá, ty kalhoty měl fakt příšerné, jak se mu dole krčily. Kostymérka se vyřádila i na něm :(

86
Poštovní holub
Reagovat

@Khajka: Vidíš, to jsem si nevšimla. Já u něho vlastně to oblečení ani nevnímám. :) Jeho osobnost ty „hadry“ tak převálcuje, že může být i v trenkách. A to on by nikdy nebyl, já vím, a příště budu pozornější a zaměřím se i na jeho kalhoty.:) A jak psala moje milá Ananas, kostymérku co nejrychleji odstřelit!:)

87
Casablanca
Reagovat

@Poštovní holub: Kostymérka je nejslabším článkem tohoto pořadu. Jinak jsou všichni výborní. Ještě ten Chlopčík, kdyby měl trochu nadhled ….

88
Poštovní holub
Reagovat

@Casablanca: Souhlasím.:) A Chlopčík měl asi zrovna své dny.:)

89
pirueta
Reagovat

@Khajka: Taky jsem si všimla, jak se p. Ebenovi nohavice nepěkně dole krčí. Ale určitě si kromě diváků všimli i kostyméři a myslím, že příště už to bude OK.

Casablanca: snad mu ten záběr někdo ukáže a upozorní ho na to. Je to přece profík, musí umět zvládnout i daleko horší situace.

90
Poštovní holub
Reagovat

@JanaH: Fakt byly od Kovaříkové? To mi uniklo taky, prostě byl tam Čadek, no.
A ten článek jsem si teda přečetla až teď. Kovaříková-nekovaříková, nenadchýňá mě to. Nebo je jen Tereza nějak smutná všeobecně a to pak nevytrhnou žádné šaty.

91
Khajka
Reagovat

@Poštovní holub: Moje maminka trpí profesní deformací a na tohle mě hned, jak jsem se na chvilku vykopala z postele, kde jsem trávila čas silnou migrénou místo sledování StarDance, upozornila :) Zítra si to konečně pustím celé, abych se podívala i na ty další přešlapy kostymérek ;-)

92
Katy
Reagovat

mně asi něco uniklo..ale nemá Revai něco se Schneiderovou?

93
Theresa feat Vladko
Reagovat

V kazde serii musi byt nejake echt drevo. Vypomente na Jirku Schmitzera, Miru Bosaka, Imrich Bugar…

94
bezik
Reagovat

@Theresa feat Vladko: To jo, ale letos tam jsou echt dřeva dvě , z toho Osička je dřevo jaké tam fakt ještě nebylo. Mám ale obavu, že nevypadnou jako první.

95
JanaH
Reagovat

@Theresa feat Vladko: na Jiřika nesahat, můj velký oblíbebec dávno před Stardance.

Spadlo prase do strouhy, jak široký tak dlouhý,
Ferda jede na kole, Ferda jede pryč.
Koho by to napadlo, že by prase upadlo,
Ferda jede na kole, veze na něm rýč.

Pardon, to jsem si nemohla odpustit… :-DDD

96
JanaH
Reagovat

@Poštovní holub: i mistrová se někdy utne, mně se taky dvakrát nelíbily, prej sofistikovanější model, no.

97
Theresa feat Vladko
Reagovat

@JanaH:
Ja nic,ja muzikant jsem ho chtela jen pripomenout. Oznacuji, lec nesaham! 😃

98
okkvp
Reagovat

díky za spoustu postů, rekap nahozen. Robota ani nic dalšího jsem tu vážně neopsala, protože jsem tu od večera nebyla

99
okkvp
Reagovat

co se týká dřevěnosti dřevěných pánů, ale třeba i dam – podle mého je dobrým vodítkem sledovat volný tanec do titulků. Rosťa i Tydýt svorně naprostí mimoni, DJ Lucca vypadávala z rytmu kupodivu i tam.

100
Ananas
Reagovat

@JanaH:
Mám malinkou krabičku
Do ní jsem si schoval brouka
Děda chodí na houby
Do pražského podloubí
:-)))
Jen nesmí zrovna zapomínat text a padat ze židle. No nic.
Osa je bohužel asi dřevo nejdřevěnější, byť srdcař a sympaťák.
Volba písně to dorazila. Přitom zrovna tango bývá jeden z tanců, který tyhle prkna zachraňuje. Bojím se, že v jeho případě nás nic lepšího asi nečeká.

101
JanaH
Reagovat

@okkvp: dočteno, piclý fotřík mě rozložil na prvočinitele. :-)))

102
pirueta
Reagovat

okkvp – Díky za souhrn, ale nějak mi není jasný zápis hodnocení. Proč není u Révaje uveden počet bodů, a naopak, poslední počet bodů je bez iniciály? Marně si hlavu lámu, tak děkuju za příležitostnou vysvětlivku!

103
okkvp
Reagovat

@pirueta: asi ti nerozumím, píšu to stejně jako posledně :
R (=Révai) – 7 (udělil 7 bodů) D (=Drexler) – 3 (body) B (Balaš) – 8 (bodů) Ch (Chlopčík) – 3 (body) = (to je celkem) 21 (bodů)

104
pirueta
Reagovat

Ach jo! Tak mea culpa, předchozí dotaz beru z5. Nedalo mi a ještě jednou jsem se na hodnocení mrkla a jakoby mě cosi osvítilo. Juž je mi to jasné! A omlouvám se za zmatek.

105
Pestrobarvec
Reagovat

Panáčka čtu od jeho vzniku a vždy se mi líbilo, že díky dobře vystavěným článkům dokazoval, že reality show nejsou jen pověstnými „hrami bez chleba“ pro tupé masy. Musím se proto ozvat ke kvalitě rekapu ke Star Dance. Opravdu mě nezajímá, že autorka článku považuje Leonu Machálkou za „hranatou a neženskou“, přes čáru mi přijde i škodolibé rýpání do Kateřiny Cajthamlové. Že by psychologická projekce? Nejsem proti neobjektivnímu hodnocení druhořadých prvků (vzhled, šaty, osobní sympatie), ale neměly by zaujímat většinu příspěvku. Za druhé mi vadí naprosto amatérský popis tanečních figur a kroků, což by zvládl i absolutní laik. Proč měla Schneiderová k dokonalosti daleko a proč je Pavláskova partnerka špatná choreografka? Tohle nestačí jen tak plácnout, pokud nepodáte odůvodnění, ušetřete si příště „práci“ a dál se rovnou vyžívejte v tom, že je vám pár „nesympatický“. Alespoň se nebudete ztrapňovat coby „erudovaná komentátorka“. Vedle článků Scalexe a DJ Vlada jsem měla na chvíli pocit, že čtu článek aktivní dívenky, jež se ani napočtvrté nedostala na vysněnou žurnalistiku a nedostatek invence se snaží dohnat pílí a sem tam rýpavými poznámkami.

106
Lenka ☺
Reagovat

Díky za vaše vtipné komentáře, pobavily :-)
Všechno, co mě napadalo, už bylo napsáno, tak jen maličkost:
Přes všechnu kritiku (často oprávněnou) si myslím, že si obrovský obdiv zaslouží všichni soutěžící-neprofesionálové.
Každý rok si říkám, jak jsou – netanečníci – skvělí a odvážní, když mají cca 2 měsíce na naučení se toho, s čím pak statečně vylezou na parket a dají se všanc divákům.
Tohle obdivuju u každého SD :-)
Jo a taky ráda koukám na Čadka, ach :-) I na Kurtiše (nezapomenutelné tango s Aničkou Polívkovou – pokud si dobře vzpomínám, dokonce se s ním umístili v rámci soutěže nej-tanců SD… ale to už lovím nepřesně z paměti:-).
Na druhou stranu mi tam vůbec nechybí Onder. Kluk jeden šikovnej, kudrnatej, a mě nějak vadí :-)
Těším se na SD 2015, tady i „na parketu“.

107
Jana
Reagovat

Diky za rekap, naprosto s ním souhlasím… Piclý fotřík také rozesmál… A co mě úplně dostalo, je hodnocení Lukáše s Lucií… ( míněno zavánění Onderem – i moje pětiletá dcera, která na jakékoli hýbání v TV reaguje, prohlásila – tohohle pána nemám ráda)
Bohužel musím říci, že tenhle večer někdo prohrál – tanec :-( tím, že byly zvolené hodně těžké tance, tak se jich někteří „zalekli“ a volili místo toho rádobyvtipnou scénku s pár prvky tance :-( a přitom by to šlo – mám na mysli třeba Marka Taclíka.
Velmi překvapil Leoš, líbil se mi, jen mám problém s jeho partnerkou. I Radek. Rosťu bych chtěla vidět ještě dál. Lukášův humor mám docela ráda, ale musí se dávkovat – jestli takhle bude pokračovat, tak se to lidem dost zprotiví… Měli by udělat průměr s Leonou, protože ta se naopak bere moc vážně – a co jí to chudince udělali na hlavě? to byla příšernost… Kateřina mi tak špatná nepřišla, ale rozhodně by měla mít jiné šaty, víc rozevláté, tohle skutečně vypadalo, jako by šáhla doma poslepu do skříně. U Jitky jsem zajásala, že konečně tanec :-) a o DJ Lucca ani nemluvím, tam jsem jen nevěřícně zírala a myslím, že má proti Rosťovi jedinou výhodu, že se na ni pánům lépe kouká. Při závěrečném volnotanci to i jemu šlo líp…
Co se týče tykání, tak s tím neměl problém Eben, ale chápu, že některým tanečníkům to dělalo problém mu tykat, když je to pro ně idol… a zase by bylo blbé, aby tykal jen on jim.
A líbil se mu úvodní tanec profíků :-)

108
pirueta
Reagovat

okkvp: Já to poprvé brala jako R pomlčka mezera počet bodů, v závorce D jako Drexler, atd. Ale pak mi to secvaklo, že se koukám nějak nakřivo. :)

Jinak dotaz, je to obvyklé, že večer panáček tak padá? Jednu chvíli mě sem dokonce nechtěl pustit vůbec.

109
cedarin
Reagovat

Prý tu po mě byla sháňka:)))
V každé řadě SD musí být nějaký „chodec“. S tím se počítá. Proto největším zklamáním pro mě byla DJ Lucca. Při tom, jak výborně vypadá, jsem si říkal, že by to nemuselo být špatné. Bylo! Bohužel ani po dvou měsících naprosto nezvládnutý pohyb. A teď nejde o to, že samba je těžká. Každý tanec je těžký a každému sedí trochu něco jiného. Ale tady bohužel nebylo nic. Nebyl tam pohyb v kyčlích, který by uvolnil vršek. Navíc, pokud se v sambě hopká jak v polce, tak je to prostě průšvih.
Naopak se mi velice líbila Jitka Schneiderová. To bylo fakt super. Stejně jako Leoš. Přiznám se, že jsem čekal, že nebude špatný. I když vždy tvrdil, že tancovat neumí, tak pokud se pohnul, bylo vidět, že potenciál tam je. Tihle dva pro mě jednoznačně včera nejlepší.
K paní doktorce snad jen tolik. Ona má velkou nevýhodu krátkého (čti žádného) krku. To jí vždy bude výrazně ubírat na eleganci, i kdyby jinak tančila jako profesionál.
Ještě ke kostýmu „Tácka“. Ten mi třeba vůbec nevadil, protože celé vystoupení vycházelo ze scény z filmu Maska.

110
Lenka ☺
Reagovat

@Jana:
Tanec profesionálů se mi taky líbil a ráda koukám na porotu, když se roztančí.
Doufám, že letos také :-)
———–
Mmch, vrtalo mi hlavou, proč letos zrovna tango a samba, když jsem si „nějak“ (?) pamatovala, že vždycky začínali waltzem… (který je podle mého názoru lehčí).
No, paměť je už děravá :-), tak jsem si zalistovala = v SD I-V se opravdu v prvním kole tančil waltz a cha-cha, v SD VI už byla změna, quickstep a rumba.
Myslela jsem si, že se musí dodržovat ten původní model BBC (snad to píšu správně), ale asi ne… když letos máme např. i o dva páry víc.
Nejsem žádný odborník na tanec, ale zajímalo by mě, proč jim na ten začátek dali ne tak zcela snadné tance, i tak to mají v prvním předvedení se veřejnosti dost těžké :-)

111
okkvp
Reagovat

@Pestrobarvec: Děkuji za příspěvek.
Na vysvětlenou: nejsem tanečně erudovaná, píšu ze subjektivního pohledu, jsem škodolibá smesvině, pletu se v mě a mně, občas i hrubku vyrobím, mám zvrhlou zálibu psát nespisovně, pseudoslovensky a používat nářeční i expresivní výrazy. Nežiji v bludu, že by mé články byly nějakou perlou stylistiky, ani si nemyslím, že jsou vždycky pro každého zábavné nebo alespoň dost zajímavé. K psaní jsem nikdy netíhla a mou jedinou „aprobací“ pro psaní článků na panáčka je, že jsem se před lety nechala Suníčkem ukecat a SD jsem mu slíbila i letos. (Vladovým textům se už pár let zcela záměrně vyhýbám)

112
okkvp
Reagovat

@pirueta: bývalo to u posledních VV a tehdy se to řešilo přesunem na mnohem propustnější hosting, ale stejně to moc nefungovalo. O technické stránek vím ale od té doby velké prd, takže netuším, co je za tím teď, kromě toho, že horda čtenářstva se snaží vstoupit a napsat v jeden okamžik a když to nejde, tak relouduje a relouduje….

113
okkvp
Reagovat

@cedarin: tak Maska? To mě naprosto nenapadlo. (taky jsem ji viděla jen jednou a nevím ani jestli celou)
Ohledně Mareše jsem teď někde narazila na to, že prý před cca 15 lety někde nějak chvíli závodně tančil, konkrétně snad latinu, ale zda-li je to věrohodné info nevím.

114
bezik
Reagovat

@okkvp: To jsem taky vygooglil, napsal to nějaký bulvár že prý jim to sám Mareš řekl, ale mě se to nějak nezná. On vždycky tvrdil že tančit neumí a i to tak až do stardance vypadalo. Pochybuji, že kdyby fakt uměl, že by to ve svém showmanství už dřív nějak nezužitkoval.

115
Poštovní holub
Reagovat

@cedarin: Jé, to bylo pěkné, díky.Vezmu to odzadu: „Tácek“ – to už mu asi nikdo neodpáře:), baví mě, není úplné dřevo a i při tanci v něm zůstává „chlapství“.To mám ráda. Poznala jsem „Masku“, ale kostým mu neslušel, určitě by se dal „lichotivěji“ upravit. Jinak… otevíral celou tu parádu a i když je to zkušený herec, tohle je úplně jiné jeviště. A v prvním kole museli mít začínající a pokoušející se tanečníci takový problém se zvládnutím trémy, techniky a dechu, že na výraz zbývaly pidisíly. Bylo hezké sledovat, když se Tácek ztrácel, jak se zmobilizoval a tím výrazem to zachraňoval.:) Podle mě, má tu nejlepší a nejhezčí profesionálku, takže se těším na jeho další kreace. A paní doktorka? Bylo dojemné, jak se ze sebevědomé profesionálky stal horlivý rozechvělý klopýtající začátečník. Byla tou trémou úplně paralyzovaná, a samozřejmě nejen ona, krk jí odpouštím, protože má Čadka.:) Viděla jsem ve Francii tanečnice tanga, kterým taky nebyla nadělena labutí šíje a měla jsem z nich husí kůži. Blaženou husí kůži. :)

116
Poštovní holub
Reagovat

@Lenka ☺: Úplně s tebou souhlasím, všichni ti amatéři si zaslouží velký obdiv, že do toho šli. A já jim děkuji za pěkné sobotní večery. :)

117
okkvp
Reagovat

@bezik: Taky to beru jen jako jpp a kdoví jak to bylo. Nicméně s bagatelizací tanečích zkušeností by nebyl v SD první ani poslední, taneční/baletní průpravou, ale i jen hoby zájmem o tanec se chlubívají vlastně jen ti, kterým nedojde, že jim to diváctvo přičte vždycky akorát k mínusu.

118
Ananas
Reagovat

@okkvp:
To je pravda, těm, co si mysleli, že umí tancovat (a oproti běžnému průměru jistě umí), partner i porota obvykle rychle vysvětlí, že opak je pravdou. Tak je lepší být za surový diamant.

119
Poštovní holub
Reagovat

@Ananas: :) Přesně. Asi to bude podobné, jako když si někdo myslí, že prostě umí plavat a hodí ho do kanálu La Manche, Málokdo už na závěr dokáže vyslovit tu větu: „Já su tak šťastné“. Ale, řekla bych, že po prvním kole, mají podobný pocit všechny ty surové diamanty. :)

120
pirueta
Reagovat

iDNES pěkně sjela SD. V mnohém nesouhlasím, ale tohle mi připadá trefné:
„V tom je ovšem koncept StarDance nejvíc bezzubý: o nic tu „nende“, jak pravil Osička… ve StarDance se všichni smířlivě pochválí, zdůrazní, že hlavní je radost z pohybu, potykají si a pro lidovost párkrát zopakují „kurňa!“

Nevím, jestli se tu smí dávat linky, tak ho radši nedám.

121
okkvp
Reagovat

@Poštovní holub: je to ještě složitější – když posléze nějaká taková informace vyplave (a je do značné míry jedno zda věrohodná, či ne), tak to dotyčnému nejméně část diváctva zúčtuje taky. Takže se zdá, že nejlépe je mluvit o své minulosti zcela neurčitě a ještě u toho mnohoznačně pomrkávat a pokud to jde, tak před taneční soutěží zmiňovat spíše úspěchy např na poli astrofyziky, protože téměř cokoliv jiného je stejně nebezpečné jako zmínky o tanci či pohybu. Lid je v hledání klacků na „psy“ vynalézavý a na některých fórech se od některých diskutérů lze dočíst neuvěřitelných konstrukcí.
V diskuzi na ofiku už to nějaká aktivistka za kříšťálovou úplnost přiznání Marešovi taky dává ….

122
okkvp
Reagovat

@pirueta: linky se smí, ale imho tohle není potřeba. Potřeba je dodat, že to psala Mirka Spáčilová a je to psáno ze specifického úhlu pohledu.

a konec konců, článek v některých pasážích kritizuje přesně to, co v diskuzích do určité míry zaznívá už léta.

123
Ananas
Reagovat

@pirueta:
No, i kdyby nikomu jinému opravdu o nic nešlo, profesionálním tanečníkům jde o sakra hodně. Imho;-))

124
pirueta
Reagovat

@okkvp: Taky jsem si myslela, že kdo chce, najde si to sám. A na autorku článku jsem nekoukla, ale s tím kurňa to naše věhlasná kritička celkem vystihla.
Jináč jsem schválně zkoukla ještě jednou toho opěvovaného Leoše, a můj prvotní pocit, že žádná taneční minulost na něm rozhodně vidět není to nijak nezměnilo. Patnáct let na parketu, to by se musel už sakra jinak hýbat.

125
okkvp
Reagovat

@Ananas: no nevím … mezi profíky jsem si přečetla komentáře v tom duchu, že je jim účast pro profi/závodní karieru spíš ke škodě, ale je bez debat, že dobré výsledky jim pomáhají k diváckému profláknutí a mediálnímu zájmu úplně stejně jako tančícím osobnostem.

126
okkvp
Reagovat

@pirueta: ne 15 let, ale před patnácti to jpp info znělo

127
pirueta
Reagovat

@Ananas: Však je psáno, že je projekt bezzubý! Doporučuji si článek přečíst.

128
Poštovní holub
Reagovat

@pirueta: Vidíš, a já právě v tomhle vidím to kouzlo a přínos SD.:) Je strašné, když pořád a vždy jen o něco jde! a není už skulinka na to, aby život jen tak příjemné klouzal, myšlenky se zatoulaly v oblacích tylu a divák se mohl klidně ztotožnit s těmi šmatlálky na parketu. To nádhera profesionálního tanečního klání diváku nedopřeje. Ale i tak miluji všechny taneční soutěže a koukám na ně.:) Tyhle večery se SD jsou úplně jiné. Milé, sousedské, a Mirku Spáčilovou bych určitě nepozvala. Proč má, sakra, pořád o něco jít?

129
pirueta
Reagovat

okkvp, tak to jsem poněkud zauzlila! :) No ale, i kdyby to byl jen pár let, tak ten, kdo kdy měl s baletem či tancem něco společného by to na něm poznal.

130
pirueta
Reagovat

@Poštovní holub: Paní Spáčilová a její recenze a kritiky nikdy nebyly mým šálkem čaje. Mně přišlo divné, že někdo odmítá vnímat pozitivní náboj pořadu, vlídné prostředí a až na pár drobných lapsů proti Guth- Jarkovskému :) docela i noblesní chování. Ovšem, u naší kdysi první dámy kritiky ten postoj nepřekvapí, to jen já bloud si nevšimla, že čtu její dílko.

131
Poštovní holub
Reagovat

@okkvp: Tak to se lid zbláznil.:) Znám to osobně, během studia, v mládí, jsem si vytančila uprděné Céčko, ale pokud bych teď měla oprášit zapomenuté chabé znalosti a předvést se, i po několika měsících trénování bych před přímým přenosem upustila veškeré bolestně natlučené a znovunaučené kreace na zem. Vypustila bych i informaci, kterým směrem je parket, a zamkla bych se na záchodě. Vidím ještě jednu lákavou možnost, vrhla bych se brečíc do Čadkovi náruče. Protože, v tom hrůzném snu, tančím s Onderem.:)

132
Poštovní holub
Reagovat

@pirueta: Naprosto souhlasím.:) Možná by si tato profesionální kritička, což samo o sobě je už výživná diagnóza, mohla nějaký ten taneček sama zkusit. Já ji dám, že o nic nejde, šlo by jí o život. S Čadkem i o čest. :)

133
pirueta
Reagovat

@Poštovní holub: Akorát, že to „o nic tu nende“ pronesl boxér Osička, M.S. jen citovala. Ale vzato kolem a kolem, jemu asi opravdu o nic. :)

134
okkvp
Reagovat

Já si na SD nejvíc užívám, že se účastníci před diváctvem značně odhalí po té stránce jakou jsou opravdu osobností, na co si hrají či na naopak nehrají, atd. Pěkné tanečky, šatečky a přiměřeně kultivovanou atmosféru už mám tak trochu jen jako bonus. Proto mě mrzívá, že páry vypadávají, a to i ti, kteří jsou mi nesympatičtí a s gustem se do nich opírám. Přes všecku škodolibost mám pořád nějak nalinkováno, že by se jim třeba časem mohlo rozsvítit anebo, že si z nějakých důvodů jen drží blbě vybranou obranou masku, já to pochopím a už mi tak lézt na nervy přestanou.

135
Poštovní holub
Reagovat

@pirueta: A má pravdu.:) Rozšířila bych to i na všechny ostatní, ať účinkující, tak diváky. A to je právě ta krááása! Zešílíme z toho, že ubývá situací, kdy „o nic nejde“. :)

136
Jindřich Papy
Reagovat

Řekl bych, že i pořadí odpovídá současným výkonům (nechci hodnotit body – hodnotím pořadí) možná Leona by měla být o něco níže.
Rosťa je boxer a tyhle tance na boxery nejsou :-)

137
pirueta
Reagovat

@Poštovní holub: Ovšem, to bychom nesměli být v Česku, kde většina těch -brit považuje za přednost už jen samotné pozvání do soutěže, kterým se ze čvrt- a polobrit stanou automaticky cele- a vícebrity.
Mnohý divák zas soutěž bere jako příležitost osolit to těm několika svým nenáviděným a just posílá esemesky všem jejich soupeřům.
Ještě že je tu jisté procento náročných, leč spravedlivých fanoušků! :)

138
Ananas
Reagovat

@okkvp:
Soudím tak podle toho, že v minulých ročnících nesli vypadnutí tanečníci často mnohem hůře než „osobnosti.“ Když už tam jednou vlezou, nechtějí vyletět jak cukráři a dostávat čočku za nevhodnou choreografii.
Některým se i nějaké to zviditelnění povedlo, že. Ehm, znáte někdo nějaké dítko, které rádo Ondera a jeho pořad?:-)))
A souhlasím s tebou, taky by mi vlastně nejvíc vyhovovalo, kdyby nikdo nevypadával.

139
orchis
Reagovat

@cedarin: jj byla :-) to víš, předpokládám, že mužů přispěvatelů tady v této diskusi moc nebude, takže každý názor opačného pohlaví je cenný. A protože předpokládám, že máš s tancem i nějaké zkušenosti, tak je takový názor o to cennější :-)

140
Ananas
Reagovat

@Poštovní holub:
Loloubku, taky jsem ráda, že o nic nende. Doufám, že to nikdo nebude chtít přetransformovat v nějaké srdceryvné charitativní „Bailando-tančím pro tebe.“
Jsem konzerva a doufám, že SD bude stejné i za třicet let, moderátoři sice budou mít občasné výpadky paměti a Chlopčík nezatancuje už vůbec nic, ale nechť!

Prosím vás, co to ten Pavlásek řekl Chlopčíkovi tak strašného, že ten to neustál? Nedávala jsem pozor.

141
okkvp
Reagovat

@Ananas: Tanečníci s neukončenou závodní karierou byli snad jen v prvních ročnících, Teď už tam nikdo takový není, jedině snad možná Marková, u které jsem tuhle informaci ale nehledala. Zbytek si dělá reklamu svých tanečních kurzů a hraje o nějaké ty případné pozvánky k angažmá v muzikálu, tv show atp.
Dítko jako příznivce Onderovin na čtD sice neznám, ale o pár nadšeně se rozplývajících maminkách bych věděla.

142
okkvp
Reagovat

@Ananas: dej si záznam (Tydýt pravil cosi, že když nejlepší hudba,tak i nejlepší pár) – já jsem nepochopila proč je ta situace někým označována jakože Chlopčík cosi neustál a dělal nějaké nechutné ksichty. Leda, že se mi v záznamu předmětný kus nenahrál.

143
JanaH
Reagovat

@Ananas: šiš, to byl takový ten podivný paskvil se sereblitama z Novy? To už je tak dávno, že jsem na to (skoro) úspěšně zapomněla.
Pavlásek neřekl nic neobvyklého, z něj blbiny padají průběžně. A Chlopčík se zatvářil přesně tak, jak jsem čekala a těšila se na to. :-DDD

144
Casablanca
Reagovat

@okkvp: Tydýt z legrace řekl, že jsou nejlepší pár všech dob. A Chlopčík ho vzteky roztřeseným hlasem sjel jako malého parchanta, že to tedy chodil do jiné taneční školy, že tango se tančí tak a onak …. Byla to velmi nepřiměřená reakce.

145
Ananas
Reagovat

@okkvp:
Ad tanečníci – jasně.
Ad Onder a maminy – fakt? Valím oči. Asi bych měla občas vylézt ze své sociální bubliny.
Ad Chlopčík – aha, mhm.

146
okkvp
Reagovat

@JanaH: fakt jsem asi měli nějaký tvsignální výpadek, podle mě se takhle Chlopčík tváří skoro pořád http://nahraj.to/1ctq#.
(byť přiznávám, že ten půlsekundový úchecht nerozmazaný nechytnu)

147
okkvp
Reagovat

@Casablanca: tož terazky už je to s tím naším domácím výpadkem tv signálu zcela jasné :D

148
JanaH
Reagovat

@okkvp: super!

Mně hlavně přišlo, že zkraje není mocen slova. :-)))

149
Poštovní holub
Reagovat

Jen rychlý přílet a odlet…ale, kdo máte zájem, čas a chuť, zajděte na:
Kafeacigarko. Maruška tam půvabně popisuje předstartovní, startovní a postartovní dojmy. A nejen ty svoje. :)

150
pirueta
Reagovat

Já už jsem včera večer zkoukla znovu záznam celého Pavláskova extempore, a soustředila se na Chlopčíka. A vida, ani stopa po tom ošklivém ksichtíku, o kterém jsme tady s Casablancou psaly!
Ale že tam v přímém přenosu byl je fakt, protože to v té všeobecně vlídné atmosféře působilo jako drátem do oka. Ale nechci se tu opakovat, o tom jsem psala už někde hore.
A prosím příště bez zbytečných pochybností, co vidím, to vidím a jestliže to vidí i někdo jiný, těžko si budeme oba vymýšlet.

151
Casablanca
Reagovat

@pirueta: Mně nevadil ani tak ten ksichtík, jako to, co řekl a jakým tónem to řekl. To opravdu nebyla adekvátní reakce na vtip, ale výlev nerudného suchara.

152
pirueta
Reagovat

@Casablanca: Je to tak, ten roztřesený hlas i tón tam byl, ale myslím, že už si dá Ch. majzla a bude si hlídat poker face nebo přívětivý úsměv. On to asi bude ten pravý ostravský chachar. :)

153
JanaH
Reagovat

@Casablanca: a on Chlopčík není nerudný suchar? Já ho tak beru od začátku, totiž. ;-)

154
Casablanca
Reagovat

@JanaH: Máš pravdu, asi je :-)!

155
okkvp
Reagovat

a že se Chlopčík zadrhl, protože se uvnitř smál, to vás nenapadlo?

156
Casablanca
Reagovat

@okkvp: Ne, to mě opravdu nenapadlo. Ani omylem.

157
okkvp
Reagovat

@Casablanca: a že by to mohla být pravda nepřipustíš taky ani omylem?

158
Casablanca
Reagovat

@okkvp: Na to, že by v sobě dusil smích, skutečně nevypadal. Spíš tak, že se dusil vzteky.

159
JanaH
Reagovat

Vždyť to na konci už neudržel! :-D

160
pirueta
Reagovat

@JanaH: Podstatné je, i když pro SD ne, že ZATÍM udrží aspoň moč! :-p

161
okkvp
Reagovat

@pirueta: to ale nevíme, na jeho klín ani stolici žádná kamera nemířila

162
Lenka ☺
Reagovat

@Poštovní holub:
Njn, máš křídla, jsi rychlejší :-)
Zrovna se u toho směju :-)
Maruška pěkně píše.

163
Lenka ☺
Reagovat

Ad Chlopčík a vtípek týdýtka… můj dojem byl, že chvilku hledal adekvátní reakci. Marná sláva, je to profík, zapálený pro tanec, měl v ten moment mluvit k tanci a možná mu hned nenaskočila správná odpověď na bláboly… kdopak ví?
V žádném případě mi nepřipadal vzteklej. Jen snad dost znechucenej (ale to je asi i jinde víc lidí z keců T.).
Mně se Chlopčík v porotě už léta líbí, jeho komentáře mě baví.

164
pirueta
Reagovat

@okkvp: Kam jsme se to dostaly, Ch. stolice! Ale v nebezpečném věku je, kolik? Osmapadesát až šedesát?

165
okkvp
Reagovat

Kdyby to s tím dřívějším tančením Leoše ještě nějak enormně zajímalo, tak to, co jsem zmínila tuhle, jsem sice už znovu nenašla, ale zato jsem byla wiki a tam odtud zřejmě fučí, neboť text tam obsahuje větičku:
„V mládí se též věnoval tanci v rámci taneční skupiny R. A. K. v Berouně.“
https://cs.wikipedia.org/wiki/Leo%C5%A1_Mare%C5%A1

166
Lenka ☺
Reagovat

@Poštovní holub: teda, holoubku, Marušku čtu už dlouho, ale popis posledních dnů přede dnem D, to nemá chybu :-)
„megalomanské rukávy“ Taclíka, Maruščin „ananas na hlavě“, atd. :-) :-)
Ta tréma musí být pro amatéry šílená! V tomhle je nepřestanu obdivovat, že ještě zvládají tančit aspoň tak, jak tančí…

167
okkvp
Reagovat

@pirueta: v lednu mu bude 59

168
pirueta
Reagovat

Pavláskův styl leckdo nechápe, nerozumí mu. Já jsem na něj zvyklá ze Stojáka, takže mi nevadí. Fakt je, že to je často hodně na hraně, ale na tom právě přece Stoják postaven je.
Otázkou je, jestli to do SD patří, ale když tam může být taková Doležalová coby vynikající bloggerka (o kvalitě si dovolím pochybovat) a boxér, proč ne nějaký tydýt. Vždyť těch je mezi námi (nemyslím tady, ale obecně) dost a dost.

169
pirueta
Reagovat

@okkvp: Tak jsem to skoro trefila!
A k Marešovi, ne, že by na tom záleželo, wiki je skoro něco jak ta JPP. Si zas někdo asi přečetl a šíří to do davu. Uvidíme, jak se to dál vyvine.

170
Casablanca
Reagovat

Z Wikipedie:
„Je podruhé ženatý. Z prvního manželství má dceru Andreu. Když se však Chlopčíkovi rozváděli (kvůli jeho nevěře), zůstala Andrea v péči matky (obě se odstěhovaly do Sokolova) a Chlopčík ji naposledy viděl, když jí bylo pět let. Jejich další shledání (vinou matky, která styku bránila) proběhlo až v Andreiných 20 letech a od té doby se nadále scházejí. Ze druhého manželství s tanečnicí Brigitou má dvě děti, syna Samuela a dceru Viktorii, které spolu s manželkou vychovává v Malenovicích u Frýdku-Místku.“

Kdo by to do synka řekl, že?

171
Ananas
Reagovat

@Lenka ☺:
Volal mne snad někdo?:-))
Maruška píše opravdu dobře. Napřed jsem byla skeptická, další héreckě písání, myslela jsem si, ale ona to umí.

172
Ananas
Reagovat

@Casablanca:
O tom byla před časem i Chlopčíkova 13.komnata.

173
okkvp
Reagovat

@pirueta: jasněže je wiki zdroj ne zcela bez pochybností, ale tohle info je tam už dlouho, přežilo i několik desítek různých úprav. Pro SD to všem nemusí moc podstatného znamenat, protože za A je to dost dlouho, za B R.A.K je taneční studio, které má mnoho různých kroužků a skupin a provozují se tam všelijaké disciplíny a taky nevíme, jak dlouho a jak intenzivně tam tužil tělo.

174
JanaH
Reagovat

@Ananas: jj, píše tak, jako by to nic nebylo, není to upocené a urputné, mně se to dobře čte a přiznám se, že u toho slyším její hlásek konipásek. :-)

175
Casablanca
Reagovat

@Ananas: Ano, teď jsem se dívala na fotky z té 13. komnaty. Je tam i jeho svatební fotka s první manželkou. Moc jim to slušelo. Čím to je, že mi jako mladý připadal více jako chlap než dnes? Podstoupil snad nějaké omlazovací zásahy (na 58 opravdu nevypadá), po nichž mi připadá spíše jako homosexuál?

176
pirueta
Reagovat

@okkvp: Checht, což mi připomíná Polívkovo „ve 13 letech jsem dělal kulturistiku, a postava mi zůstala!“

177
pirueta
Reagovat

@Casablanca: Tělem ne, ale zrovna v téhle řadě je vidět, jak má obličej seschlý a plný vrásek. Zblízka na svůj věk vypadá, i když figuru má jako mladík. To ten tanec. Holt ale zblízka ten zmińovaný suchar. :-p

178
Casablanca
Reagovat

@pirueta: Už to vidím, proč mi připadá spíš jako ženská v obleku než jako chlap. On má vytrhané obočí.

180
okkvp
Reagovat

jsme slavní, čtou nás i diskuznící na ofiku, přenosová rychlost 31 minut ;-)

(Oni jsou samozřejmě slavnější a proto je taky čteme)

181
Lenka ☺
Reagovat

Jen pro zajímavost :-)

Standardní tance (zkráceně STT)
Tyto tance jsou charakterizovány uzavřeným párovým držením. Pro čtyři je typický švihový pohyb. Pouze tango není švihový tanec. Pánové mají na sobě fraky (příp. vesty), dámy dlouhé šaty. Největší vývoj zaznamenaly během 30. let 20. století, kdy začaly vznikat základní popisy figur a technik, které se používají do současnosti. Současný standardní styl se vyznačuje dravostí, obdivem ke kráse, romantičnosti a citovým prožitím hudby a pohybu.
Mezi soutěžní standardní tance patří waltz, tango, valčík, slowfox (neboli slowfoxtrot) a quickstep.
Valčík je původem z Rakouska, proto se někdy nazývá také vídeňský valčík (anglicky Viennese Waltz). Tango jako jediné ze standardních tanců pochází ze země mimo Evropu, a to z jihoamerické Argentiny. Ostatní tance, tedy waltz, slowfox a quickstep jsou klasické standardní a jsou z Anglie.

Latinskoamerické tance (zkráceně LAT)
Někdy také nazývané zkráceně latinské. Tance v této disciplíně jsou uvolněnější v držení párů, v oblečení i v pohybu. Latinské tance charakterizují rytmická přesnost, temperament, smyslnost a velký citový náboj.
Mezi soutěžní latinskoamerické tance patří samba, cha-cha, rumba, paso doble a jive. Na soutěžích v ČR se k této disciplíně u dětských kategorií přidává polka, byť není latinsko-americkým tancem.

182
Lenka ☺
Reagovat

Samba

Historie samby není příliš jasná. Byl to pravděpodobně lidový brazilský tanec butuque, který dal vzniknout sambě. Při zvucích nástrojů chocalba, cobaci, recó recó a podobných, tančili kdysi tanečníci jakýsi kývavě houpavý pochod – marchas. Tančilo se v kruhu okolo jednoho tanečníka, který občas vyzývavým gestem zvaným sembo, přivolal jednoho z tanečníků k sobě. Odtud se tedy vzal pozdější název butuwua – samba.
Tento tanec se téměř již před 150 lety dožil obrovské popularity na brazilských lidových karnevalech v Rio de Janeiru.
Do Evropy se dostal v r. 1913, tedy ještě před první světovou válkou, pod názvem maxixe. V té době však vládla tangová horečka a maxixe, který se tančil hlavně na pódiích nočních podniků, nezaujal. Ve válečných útrapách Evropy však poněkud upadl v zapomenutí, aby se v taneční sezóně 1923 – 24 znovu vrátil na evropské parkety, konkrétně do Paříže, v jakési salónně přehodnocené formě. Podíl na tomto přepracování samby mají tedy francoužští, hlavně pařížští odborníci. Když si samba začala získávat popularitu, přišla druhá světová válka a zastavila její rozlet. Po celé Evropě se tedy rozšířila až po r. 1945.

– kdysi o ní Frank Towen Novotný, významný pedagog prohlásil, že „ je to tanec, který se se ženou dá tančit jen chvíli, aby potom byla tanečnice odnesena do temnot pralesa .“

183
Lenka ☺
Reagovat

Tango

Jihoamerický tanec ne zcela objasněného původu. Podle jedné verze jde o tanec černochů, žijících na pobřeží Argentiny a Uruguaye. Bavili se v přímořských krčmách, kde tančili také podle bubnu – „tokan en tambor“ (šp. – tlouci na buben).
Z toho zkomolením vznikl tanec tokatambor a následně tokatango. V přístavech a především v Bueno Aires se tančilo – jako součást městského folklóru – tango argentino. Časem se do argentinského tanga vmísily i prvky dalšího argentinského tance milongy – vzniklo tango milonga. Do Paříže tango importovali kolem roku 1907 námořníci a argentinští studenti. Velmi zpopulárnělo a rozšířilo se také díky neskrývané smyslnosti. Charakter tanga se po 1. světové válce změnil vlivem foxtrotu a nakonec ho po Tango Conference v roce 1922 a po Great Conference v roce 1929 standardizovali Angličané a zařadili k dalším tancům anglického stylu. Dnešní tango se od původní předlohy velmi odlišuje. Proto dnes rozlišujeme tango (STT) a tango argentino (blízké původní předloze).

– o existenci tanga svědčí také policejní zápisy v Montevideu, kde bylo v roce 1908 zakázáno proto, že „ černoši při tanci dělali velký hluk „ ,
– okolo roku 1910 se stalo tango ilegálně populárním, tančilo se zejména v barech a krčmách a nedostávalo se mu přístupu na plesy a společenskou zábavu tehdejší noblesnější společnosti,
– příchod tanga mezi společenskou smetánku západní Evropy má na svědomí největší francouzská hvězda music-hall – Mistinguett, který roku 1910 tango vůbec poprvé v Paříži předvedl, někdy v té době se tango také objevuje na varietní scéně v Praze,
– na začátku minulého století byla mládež uchvácena exotičností, variabilitou, vášnivostí tance, což samozřejmě narazilo, jako vždy, na odpor tehdejší „lepší společnosti „, která tanec pronásledovala, zakazovala ač marně,
– samotný papež na tanec uvalil klatbu, která ho spíše zpopularizovala, než by mu ublížila,
– německý císař Vilém II. svým důstojníkům tanec zakázal jako „ lascisivní a odporující slušným mravům“,
– atmosféra vzniku se dále rozvíjí a tanec, jež několikrát přeplul oceán, se na začátku tohoto století stává jevištní atrakcí,
– ani první světová válka oblibu tance nezastavila, spíše naopak, přispěl k tomu i film natočený v roce 1921 Rudolphem Valentinem,
– přes četné pronásledování se tango po roce 1920 přece jen objevuje na plesích, bálech, vznikají tzv. tango – čaje , a tanec se tančí pod názvem TANGO-CRAZY.

184
JanaH
Reagovat

@okkvp: :-DDD

185
okkvp
Reagovat

Na ofiku maj hysterici pré a Leoš si může spokojeně mnout ruce – zase zastínil úplně všechny ostatní :D

186
pavlaG
Reagovat

@okkvp: o svém působení ve skupině B.R.A.K. hovoří Mareš na tiskové konferenci – cca. ve 33.minutě – http://www.ceskatelevize.cz/porady/10570561091-stardance-vii/bonus/21863-zaznam-tiskove-konference/
žádná zmínka o tom, že by tančil latinu na jakékoliv úrovni

187
Casablanca
Reagovat

@okkvp: Ti lidé jsou snad šílení. Vždyť tam bylo a je spousta lidí, kteří se zabývali tancem. Všichni herci a zpěváci prošli nějakou taneční průpravou. A Dana Morávková, která také soutěžila, je dokonce bývalá krasobruslařka. Mně je Mareš sice protivný, ale tyto útoky na něj jsou dost silné kafe.

188
okkvp
Reagovat

@pavlaG: Mně to nepiš, já bych nehysterčila ani kdyby skutečně závodně tančil 15 let.

189
pirueta
Reagovat

Skupina se jmenovala R.A.K.! Ne BRAK. :)

190
pirueta
Reagovat

Víte…
– že Radek Banga šel do prvního kola soutěže s kalhotami propálenými na koleni
z tréningu, a že to odnesly nejen kalhoty, ale i kůže na koleni?

-že Tácka přišla podpořit maminka a vlila mu svou přítomností do žil odvahu?

Jsem se právě dočetla. :)

191
irena
Reagovat

@pirueta: Pokud vím, tak Maruška není v SD jako bloggerka (a já si myslím že vůbec ne špatná), ale jako herečka. A herečka je velmi dobrá.

192
Casablanca
Reagovat

To ofiko je na houby. Před 45ti minutami jsem tam napsala a už mě to nic dalšího napsat nedovolí, že prý mám dát možnost dalším :-(. Asi to tam mají jednou a dost. A pokud jde o ty hysterické komentáře, byť Mareše nesnáším, mám chuť mu začít posílat hlasy.

193
JanaH
Reagovat

Náhodou BRAK zní slibně. V takovém BRAKu by Mareše naučili určitě o hodně víc, než v nějakém obyčejném RAKu. :-)))

194
okkvp
Reagovat

@Casablanca: no co, admin přišel do práce, přečetl posledních pět stránek a omdlel smíchy s rukou na tlačítku „diskuze nepovolena“

195
Casablanca
Reagovat

@okkvp: Tak nějak :-DDD!

196
pirueta
Reagovat

@irena: Asi čteme každá jiného panáčka, nevšimla jsem si, že by tady někdo psal, že Doležalová je v SD pouze jako bloggerka.
Ovšem, je nepochopitelné, proč je to při jakékoliv zmínce o ní tak zdůrazńováno. Bloggerem je dneska každej druhej, i když ne každej vyhrává cenu Magnesia litera.
Jinak mně to její psaní přijde dost okatě naivní a jakoby v pubertě zaseklé, což jí nějak nevěřím.

197
Jana Brnušáková
Reagovat

Posílám pouze básničku k tématu: Rytmus. Rytmus doby naslouchá oušky jehlových podpatků. Tancuj pěkně od podlahy! Do výšky kolenatých snů. Zvedej sukni nálady až do dna! Lakovky ušlápnutých pánů na verších parket leští stíny. Den práskl do tympánů, ještě než nasál z kopretiny. Znavená balerína přikryla krajkou sokyně od Degase. Ještě než pozhasíná, rám těla úklonou zlomí v pase.

198
pirueta
Reagovat

@Casablanca: ČT to má na webu na všech diskusích takhle ošetřeno, asi jako prevenci, aby diváci neklikali o 110, a nezpůsobili kolaps.
Jinak myslím, že dohady ohledně L.M. časem opadnou, koneckonců, on se tam asi moc dlouho nezdrží. Nenávistní se postarají, řekla bych.

199
Casablanca
Reagovat

@pirueta: Mně psali, že jsem se vyjadřovala nedávno, i po 73 minutách. Tak na ně smolím :-(.

200
pirueta
Reagovat

@Casablanca: Věřím, čas od času se termín prodlouží i ze dne na den! :)

201
Poštovní holub
Reagovat

Taky jsem nakoukla na ofiko a nebavilo mě to tam. Doufám, že účastníci SD čtou i Panáčka, včetně pana Marka Ebena. Mohl by dát nějaké zašifrované znamení, něco jako: Panebože, ukaž, že jsi. :) Mám prostě ve SD dvě lásky, p.Ebena a p.Čadka. Každý mě dostává svým způsobem. :)
A už se moc těším na další přenos, doufám, že „Tácek“ už zabil kostymérku, odloží fiží, a vybalí svou sympatickou mužnost. No, tohle zní divně… tak ať nic nevybaluje a tančí…!

202
Ananas
Reagovat

@Poštovní holub:
Abychom se o ně nakonec nepopraly!:-)))
Na ofiko jsem nakoukla (zajímaly mne ty citace odsud:-)), ty kýbly zášti mi vyrazily dech. Jestli je tohle vox populi, tak Mareš rychle dotancuje, což bude velká škoda.

203
okkvp
Reagovat

@Poštovní holub: O panáčkovi minimálně věděl Leoš, jestli tu ale ještě občas brázdí a stojí mu to ztrátu času i kvůli SD, těžko odhadovat. Osobně si myslím, že většina účastníků jsou natolik zkušení harcovníci, že se po konkrétních ohlasech raději ani nepídí.

204
okkvp
Reagovat

@Ananas: zajímavé je, že ofiko fcb SD je náladou úplně někde jinde a jak jsem koukala i jinde, kde se dá nějaká debata k SD dohledat, tak bych řekla, že to vox populi zaplať bůh není.

205
Poštovní holub
Reagovat

@okkvp: Tak jako, ale Taclík by měl vědět, že je náš fanoušek! :))) A myslím, že i zkušení harcovníci se zajímají o divácký ohlas, tak by pro ně zkrátka bylo mnohem „osvěžujícnější“, zavítat sem.:) Bylo by nám potěšením.

206
Poštovní holub
Reagovat

@Ananas: A já bych prohrála! Určitě by si raději dali šťavnatý ananas, než holuba, co už něco pamatuje.:)

207
Ananas
Reagovat

@Poštovní holub:
No, on ananas umí bejt někdy sakra kyselej. Proti tomu holoubek pěkně dozlatova… Nevím, nevím.
@okkvp:
Tak to je dobrá zpráva, dík.

208
okkvp
Reagovat

@Poštovní holub: Tak je pravda, že si Panáček i u SD stojí s návštěvností velmi dobře a ve vyhledáváčích jsme dost na ráně, tudíž už se nad našimi posty možná někteří srolovali jak ponožky. Ale moc bych nám raději nefandila

209
okkvp
Reagovat

ha, zrovna v sama doma Marek Eben a dotaz na Leošův ohlas

Jak to tak poslouchám (náhodně zapnuto), tak doporučuju
Já asi chytla jen kousek, kde Marek řekl, že Leoš má snad poprvé tolik kladných ohlasů a těch pár negativních je jen od páru zanedbatelných křiklounů, kteří budou vždycky.

210
Marča
Reagovat

Dobrý den, taky bych přispěla svou troškou do mlýna, když to tady čtu. Je zajímavé, a nechci nikoho upřednostňovat, mě napadlo, že budou dobří Mareš a Banga. Mareš má tu správnou figuru tanečníka a Banga jako Rom má rytmus v těle, což tam některý z poroty podotkl. Schneidrovou jsem propásla, ale věřím, že byla také dobrá , ale i celkem fandím Pavláskovi a prostě fandím všem. Pan Osička určitě prkno není takové jak by se Vladkovi zdálo. Věřím, že bude lepší a lepší. Také paní doktorka Cajthamlová velmi překvapila a myslím, že ještě překvapí. Nechápu jak se tu někdo může zaobírat kalhotami pana Ebena. Tady jde snad o tanec. Tj jako když se v Prostřeno lidi starají jestli má dotyčná osoba uklizeno atd.

211
Poštovní holub
Reagovat

@okkvp: Skromnost muší bejt!:)

212
okkvp
Reagovat

Asi bych trošku a už tradičně oponovala (k 210) – tady jde primárně o zábavu a ten tanec je jen jejím prostředkem. A protože valná většina diváctva tanci nerozumí víc než koza odrůdám petržele, tak se dá i předpokládat, že pro některé je stejně důležité to okolo vlastního tance a pro některé je to dokonce tím, co je na tomhle pořadu zajímá víc, než to, co vlastně ani nedokáží posoudit.
A stejně jako nepořádek a nedej bože špína v bytě v prostřenu o účastníkovi něco vypovídá, tak stejně tady o něčem vypovídají povedené/nepovedené kostýmy. I ty kostýmy (a Markovy kalhoty) přece v celkovém dojmu hrají významnou roli.

213
okkvp
Reagovat

Zpráva pro Taclíkovce : zítra si kupte mfDnes, v příloze s ním bude rozhovor i o SD

214
pirueta
Reagovat

SD je sobotní zábavný pořad, zformovaný do soutěže. A ta tu větší, tu menší dřeva jsou do něj zvána nejen kvůli jejich popularitě, ale kvůli divákovi, který – jak bylo řečeno – rozumí tanci jak koza petrželi a jehož večery budou naplněny radostnými výkřiky typu „Koukni, táto, on ten Vydra (pozn. či kterékoliv jiné polínko) tancuje přesně jak ty tenkrát na hasičském plese, když jsi měl upito a přitom on upito nemá!“ Tátu to zjištění naopak potěší, neb ho bláhově považuje za pochvalu a nad rodinným večerem se rozklene duha smíru a pohody. A to je přece, oč tu běží.
Že si taneční večery užívají ti, kteří k tanci někdy přičichli víc než jen v kdysi téměř povinných tanečních, netřeba zmińovat. To je pak čirá radost a ohromné uspokojení! Leckde se v sobotu předvečer odstavuje nábytek a rolují se koberce, aby domácí pár mohl k vlastní potěše vzít účast na SD. :)

215
Lenka ☺
Reagovat

2.soutěžní večer: slowfox + paso doble
– tedy tance poměrně těžké, tak uvidíme, jak si s nimi „poradí“ ještě všech deset párů :-) a otázkou zůstává, co je z těchto dvou „zel“ pro páry lepší :-)
3. soutěžní večer: jive + waltz
– to se už těším na svůj oblíbený waltz :-)
I když si zatím neumím představit, že ho bude po parketu plout boxer nebo Pavlásek… ale třeba mě překvapí.
Na druhou stranu těžko říct, jestli by právě těmto dvěma (zatím) nejslabším tanečníkům naopak vyhovoval rychlý jive…
No, letošnímu pořadí tanců nerozumím, dost jim to ten, kdo tance pro jednotlivé večery určuje (kdopak?), od začátku ztížil.
No, už se těším na sobotu :-)

216
pirueta
Reagovat

Malý OT:
Vidíte taky tu reklamu na jistou zdravotní pomůcku? Prý Z B O H E M vbočené palce.
No potěš, papapa, češtino!!!

Přidat komentář