Panáček v reality show

Ano, šéfe (26.11.): Zámecká restaurace, Choltice (rekap)

7. Prosinec 2012 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=5663 w=420]

Poslední epizoda Ano, šéfe! byla opět taková, že jsem vrtěl hlavou, div jsem si nehnul krční páteří. Na jednu stranu tam problesklo něco, co v páté řadě skoro nebylo a co připomínalo první řady tohoto pořadu, na druhou stranu přišlo v závěru dost velké zklamání. Dnešní rekap (takřka nezpožděný… oh… wait… ono už je to jedenáct dní… oops) bude nejen o problémech Zámecké restaurace v Cholticích, ale i o problémech pořadu jako takového. Kdo nechce číst celý můj slint, tak pro toho mám zkrácenou verzi: „Prokaučovaná šance. Jestli někdy ještě jednou, tak úplně jinak, Primo.“

Prodělávka na rozvozech

Zámecká restaurace v Cholticích má hned několik problémů. Jedním z nich je zámek samotný.  Bodla by mu rekonstrukce – opravený zámek by přitáhl více hostí i do restaurace.  Dalším problémem je majitelovo nesmyslné zaměření na rozvoz jídel. Pokud někdo chce takový byznys dělat, musí na to jít jinak, ideálně mít oddělený provoz takové vývařovny od restaurace. Závodní stravování má jiná specifika než vaření v restauraci, u takových jídel se počítá s dodatečným ohřevem a  celkově tu jsou nižší nároky na kvalitu. Jenže když se takhle vaří v normální restauraci, tak často se ta snížená kvalita začne pomalu ale jistě promítat i do té restaurační stravy.  Když si nakonec většina rozvažečů spočítá, jaký z toho má vlastně zisk, zapláče hořce.  Z rozvozu skoro nic a nechutné jídlo v restauraci vyžene jakékoli solventní hosty.

Řešením samozřejmě může být vařit kvalitně i pro rozvoz. Ale tomu pak musejí odpovídat ceny. Majitel Zámecké restaurace má strach zdražit a tak denně prodělává. Musí přijít Zdeněk, aby mu otevřel oči – stačí lehké zdražení, které všichni budou akceptovat, a hospoda bude přinejhorším na nule, ale rozhodně nebude prodělávat. Zdeněk se pustí do počítání a zjistí, že restauraci stačí denně vydělat o 350 korun víc, aby se nepropadala do mínusu.  Což získá buď zdražením rozvozů a nebo tím, že bude restaurace lepší a přiláká více hostů. 350 Kč bez problému udělají 2-3 lidé; to opravdu není nesplnitelný cíl.




[singlepic id=5703 w=420]

Pryč se serepetičkami!

Zdeněk se pouští i do interiéru hospody. Kritizuje všudypřítomné kýče – staré žehličky, mlýnky, svíčky. Mohly by zdobit spíše muzea a nebo být u milovníku podobných starých věcí, ale v restauraci pro ně prostor není. Slouží jen jako lapače prachu a rozhodně nezpůsobují bůhvíjaké útulno. Majitel přikyvuje a rozhodne se 90 procent veteše zbavit. Teatrálně hází žehličku do křoví. Přepokládám, že ledva kamera dobzučela, šel ji zase vyzvednout. Ale to je holt ta televize, ta si žádá gesta a příběhy a dramaturgové chtějí pořady ozvláštnit.  Gordon Ramsay zase v každém dílu Hotelu Hell vystrkuje do kamery svůj nahý zadek, takže to jsme na tom s tou vrženou žehličkou ještě dobře.

[singlepic id=5702 w=420]

V kuchyni vaří jednak majitel, jednak další kuchař a jednak mladý kluk, kterému z každé kapsy čouhá deset vyplašenek. Takhle vystresovaného kuchtíka jsme v Ano, šéfe! snad ještě neměli. Později se snaží na Zdeňka trochu zapůsobit, ale holt mu scházejí zkušenosti a asi je i trochu zkažený tím dnešním babicoidním  přístupem ke gastronomii. Když občas vidím, kam chodí kuchaři a servis na praxi, tak se vůbec divím, že existují i mladí kuchaři, kteří umějí kloudně vařit. Spousta z nich se totiž v rámci praxe dostane do strašlivých pajzlů, kde je jim „starými psy“ vtloukáno do hlav přesně to, co Zdeněk kritizuje. Šidit, dělat z mraženýho, ojebávat hosty, ojebávat majitele, prdět na kvalitu. Pardon za ta slova – už tahle jsou jemnější, než to, co jsem chtěl použít původně. 8^)

Chtělo by to zámeckou kuchyni

Zdeněk provede to, co vždy – proškrtá menu a přijde s osvědčenými jednoduchými jídly, která budou vyráběna s nižšími náklady a tudíž více vydělají. A přitom to bude lepší než dříve.  Majitel se změnám nijak nebrání, všechno odsouhlasuje, na vše přikyvuje a já začínám přemýšlet, jestli na konci bude jedna hvězda nebo hned dvě.  I když Zdeněk trochu bručí, že na zámku by se měla vařit chateau cuisine (zámecká kuchyně), směřovaná více do Francie, neměly by scházet vinné omáčky, zvěřina, ryby a další gastroperly. Ale „nemůžeme tady po paňmámě chtít, aby byla den ze dne spisovatelkou,“ jak by řekli cimrmanovci.

Táto, hosti jdou!

Zatímco kuchaři se těší na opravený sporák a zkoušejí si Zdeňkovy recepty, na zámek se sjíždějí hosté z dřívějších řad Ano, šéfe!  Rodina Kuřových, ten vykuk z české hospody v Bavorsku, pak také kuchař Jiří, který díky Zdeňkově proslovu do duše a díky dobrosrdečnosti  svého šéfa a kamaráda v jedné osobě vybředl ze závislosti na alkoholu, no a nesmí chybět ani Štěpán a Zdenička ze Šumavy, majitelé tříhvězdičkové nálepky.  Štěpán to sice trochu přehnal se solárkem (nebo v sezóně trávil příliš mnoho času nad grilem), ale jinak vypadají všichni spokojeně. Až na jednoho. Na mě.

[singlepic id=5705 w=420]

WTF setkání na zámku? Já nejsem zvědavý na žvatlání lidí u společného stolu. Já bych rád viděl, jak s odstupem času fungují jejich restaurace. Gordon Ramsay se po roce vracívá na místa činu a vznikají speciální epizody, ve kterých zajde do 3-4 proměněných hospod, zjistí, jak to tam vedou a případně jim také dopřeje nějaký bonus (např. jejich restaurace získá doporučení kulinárního institutu nebo o něm napíše pochvalný sloupek nějaký foodkritik).  Tady se ale opět ukázala neochota produkce dát peníze na okružní cestu štábu po republice a jen sezvali pár hostů na jedno místo. Což vyjde levněji, ale také je to, promiňte, úplně k prdu.

Zhruba polovinu dílu to přitom vypadalo nadějně. Dočkal jsem se toho, co jsem tolikrát kritizoval – přesně jsme se dozvěděli, v čem je problém restaurace,  jaká je ekonomická situace, v čem jsou chyby a jak se mají napravit. Celkově to vypadalo, jako by to natáčel jiný tým lidí (a on to tuším taky natáčel jiný režisér). Ale ten nápad s hosty byl nepovedený a nedotažený, rádobydojemná scéna, při níž Zdeněk dává hvězdu exalkoholikovi Jiřímu za jeho osobní odhodlání, moc nefungovala (rozhodně méně, než v tom původním díle, kdy příběh Jiřího diváky oslovil více) no a závěrečná kontrola a hodnocení, to bylo ztělesněné odfláknutí.

[singlepic id=5706 w=420]

Hvězdu? Tůdle!

Ačkoli majitel provedl úpravy vzhledu restaurace i kuchyně, změnil jídelní lístek a poslechl Zdeňka v mnoha směrech, nakonec to nebylo ani na jednu zapráskanou hvězdu. No ať mě roztočej a pustěj… co má tohle znamenat? Zdeněk se při kontrole ošklíbal nad talířem, ale to hodnocení bylo tak povrchní a povšechné, že jsem si z něj nedokázal udělat jasnou představu o tom, co vlastně bylo tak špatně, že to není ani na jedinou hvězdičku. Z bonusového videa na webu jsem pak získal dojem, že se na pozadí odehrálo ještě něco, co nám kamery neukázaly a co způsobilo určitou averzi Zdeňka vůči majiteli restaurace. Na to mám ale bohužel příliš málo informací, abych to mohl nějak svědomitě posoudit.

Prokaučovaná šance

Nevím, jaká pachuť zůstala po jídle ve Zdeňkovi, ale vím, jaká zůstala ve mně. Pocit totálně prokaučované šance. Ano, šéfe! patří k nejsledovanějším pořadům Primy. Drží si stabilně slušný počet diváků a některé vybrané epizody vystřelily i nad milion diváků, což je v pondělí v deset velmi dobré.  Není  to ani příliš nákladný formát – oproti mnou zmiňovanému Gordonovi, který ve spolupráci se sponzory tu restauraci proměňuje investicemi za statisíce.  Prima by na něm neměla šetřit, měla by ho rozjet v trochu větším stylu. Copak si nevzpomíná, jak se nebála rozjet s VyVolenými a pak zažívala tří měsíce euforie z obří sledovanosti? Ten pořad má velký potenciál, stejně jako Zdeněk. Ale to by bylo potřeba, aby všichni zúčastnění byli aktivní, akční, neotrávení, aby dbali na televizní kvalitu stejně, jako dbá Zdeněk na tu kulinární.

[singlepic id=5701 w=420]

V závěru pořadu Zdeněk tvrdí, že gastronomická osvěta by měla pokračovat, ale on už se angažovat nebude. Škoda, on je výjimečná persóna a v bonusových videích dokazuje, že jeho vzdělávací schopnosti jsou ještě větší, než jak je nám prezentováno v pořadu samotném.

Šlo by to bez Zdeňka?

Umím si samozřejmě představit Ano, šéfe! i s jinými kuchaři. Jaro Žídek to na Slovensku dělal velmi nepohlreichovsky a přitom famózně. Dovedu si představit Romana Vaňka, který je ještě větší komediant než Zdeněk a který si kameru užívá – jeho Peklo na talíři jistě znáte. Dovedu si představit lidi jako je Roman Paulus, který je spíš „klidná síla“, ale který by také byl schopný umlátit libovolného restauratéra naprosto pregnantními argumenty.  V české gastronomii je řada lidí, kteří by mohli do pořadu nastoupit. Ostatně před pěti lety Zdeňka Pohlreicha taky znalo jen pár labužníků. Tak bychom holt poznali někoho nového.

[singlepic id=5704 w=420]

Ale ono to bohužel není jen o té osobě Šéfa, ono je to o celém týmu a o přístupu tohoto týmu k formátu. Myslím, že další řada Ano, šéfe! by vzniknout mohla, za předpokladu, že se všichni zúčastnění sejdou a řeknou: „Pojďte, budeme dělat, že ta poslední řada nebyla.“  A všechno se to začne dělat poctivě, voňavě, parádně, neošizeně. Abychom neměli pocit, že by za tím českým TV štábem měl taky přijít nějaký schopnější televizní šéf a zpucovat ho po pohlreichovsku. Copak si, do psí ďoury urousaný, nezasloužíme opravdu parádní Ano, šéfe?

Scalex

Miluju reality a talentové show a Panáček je jednoznačně nejvýznamnějším médiem u nás, které se tomuto žánru věnuje. Takže je jasné, že jsem se sem musel nakýblovat. Nejraději mám pěvecké soutěže, kontejnerovky a kuchařské show. Nenávidím blbce a sport.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 60
1
Bobby Brown
Reagovat

5. řadu bych bral, ale už asi s někým jiným. Nic proti Zděndovi, jen to chce změnu. Rázných šéfkuchařů tu je dost.

Reagovat

Bobby Brown (1) 5. řada už končí, jistě myslíš 6. :)

3
Bobby Brown
Reagovat

jasně, 6., já byl vždycky opožděnej…

4
Maxx
Reagovat

Ten mladej hoch Babica-Kubica mi je sympatickej, protože mi připomíná mě. Hodnej, skromnej, snaživej, jen je potřeba doladit detaily, aby to bylo fajn. Po dlouhé době v Šéfovi někomu přeju hvězdu. Tak snad to vyjde.

5
Maxx
Reagovat

Jinak Prima s Pohlreichem rozhodně půjde do 6. řady. A nahradit Pohlreicha? Co to zas je za blbost bože :D

6
Scalex
Reagovat

Dneska to snad vyráběl úplně jiný tým. Proč takhle nevypadaly všechny díly poslední řady? Jasně ukázaný problém, jasně vyřčená ekonomika, jasně ukázané chyby i to, jak je napravit a konečně zase vidíme Zdeňka vařit a ukazovat nějaké ty kuchařské základy a nápady.

7
Bobby Brown
Reagovat

4 – a poč by to jako měla být blbost? Ty neznáš jiné šéfkuchaře, kteří by ty hospody vymetli i s pořádným hlasovým doprovodem? Nemůžu za to, že ses zasekl na Zděndovi.

8
Maxx
Reagovat

1. Pohlreich se stal takovým fenoménem, že by národ nikoho jinýho nepřijal. 2. Nikdo jinej by to ani tak nedal. 3. Není absolutní důvod Pohrleicha měnit.

Jako televizní producent bys byl se svýma nápadama brzo na dlažbě :D

9
anja
Reagovat

6 keří? ti co jsou v masterchefu v tej porotě?……… no ti třeba jo, akorát z toho co mluví tou fistulkou furt, z toho bych chytla asi kopřivku tohle poslouchat……… Má takovou eunuchoidní barvu hlasu a je k tomu ještě malej! Ale tak ti ostatbí dva co jsme tam viděla ti ujdou, no

10
Scalex
Reagovat

7 Maxx: na Slovensku to Jaro Žídek dělal úplně jinak než Pohlreich a přesto to bylo skvělé a lidé na to koukali (na internetu to sledovalo obrovské množství Čechů). Pokud by ta nová řada byla udělaná opravdu dobře (ne jako většina té páté), lidé by si na nového kuchaře klidně zvykli. Dotyčný by ale musel být sám za sebe. Nehrát si na Pohlreicha.

11
Red
Reagovat

Tak si myslím, že dneska to bez hvězdy nebylo úplně fér… vzhledem k tomu, jak je rozdával před tím, bych určitě za snahu jednu dal.

12
Lukáš
Reagovat

5 – Naprostý souhlas. Dneska super, jako za „starých časů“ :) Bude mi to chybět, ale odejít se má v nejlepším.

13
Bobby Brown
Reagovat

7 – Maxx
1. Ty nejsi národ, tak mluv za sebe.
2. Dal. Že nikoho neznáš ty, neznamená, že neexistuje.
3. Je a zásadní.

Starej se prosím tě o svůj byznys a nemachruj s TV producentstvým, když ho sám neděláš, ju? Ty tvoje rádobysilný kecy jsou fakt mimo mísu.

8 – anja
Já ale fakt nemůžu za to, že znáte jen ty TV produkty. Já se nikde o MasterChefu nebavím ani na to nekoukám.

14
Ludmila
Reagovat

Dneska majitel jenom nekecal a nekejval ale snažil se o změnu. Myslím, že nebylo spravedlivé, že hvězdu nedostali, vzhledem k udělení hvězdy v minulém týdnu, nebo udělení hvězdy v Německu. Pán který vědomě okrádá své hosty byl dnes i VIP hostem na zámku, je to fraška, i když dnes to bylo koukatelné, konec byl nespravedlivý.

15
Scalex
Reagovat

Ad vhodní kuchaři pro TV show – běžte se podívat na nějaké kulinární veletrhy, nebo na kuchařské kurzy, potkáte spoustu sympatických držkatých kuchařů, kteří by před ty kamery klidně mohli. Ostatně i ten Vaněk by to mohl dělat a ten je ještě větší komediant než Pohlreich (co do hereckého talentu a projevu).

Pohlreicha mám rád, ale on už je hrozně unavený. Možná ho to už nebaví. Nemá ty ambice, co má Gordon Ramsay, který se naopak vyžívá v tom, že je televizní hvězda a točí deváté, desáté řady svých pořadů pořád v plné síle.

Já měl v téhle páté řadě Pohlreicha nejraději v těch bonusových videích, kde během 3-4 minut beze srandy a bez hlášek mluvil čistě k věci. K vaření, k podnikání a tak. Jasně srovnané myšlenky. To nejzásadnější, zhuštěné do pár okamžiků. Bohužel, majitelé restaurací si to asi opět neposlechnou, to jen my, fanoušci. Takže těžko říct, jestli se něco změní.

Každopádně úplně poslední Zdeňkova slova v pořadu naznačují, že pořad pravděpodobně bude pokračovat, ale bez jeho účasti. Le Roi Est Mort, Vive Le Roi. On se někdo najde, kdo to po něm důstojným způsobem převezme. Prima nezahodí jeden ze svých nejúspěšnějších pořadů.

16
bigZ
Reagovat

ZP: „Je to takové jednoduché jídlo. Kdybych to nevařil já, tak řeknu, že primitivní.“ :-)

17
Honzad
Reagovat

Skvělý díl, díky čemuž je mi líto, že řada už končí.
Majitel se opravdu snažil a byl to dřící sympaťák, co se pokusil něco udělat, snad mu to vyjde :)
Jinak epizoda stavěna opravdu výborně a úplně jinak než většina řady.

Já osobně si ale Ano, šéfe bez Zdeňka představit nedokážu. Taky si myslím, že začíná být unavený a moc jej to nebaví, ale těžko hledat náhradu – nemyslím komedianstvím, já si Zdeňka vážím hlavně za ohromné lidství, které po celou dobu předváděl, za fundovanou odbornost, kdy je jasné, že ví o čem mluví. To, proč je bohužel tak známý, tedy sprostá slova a drsné řeči, je až vedlejší věc, už dříve diskutovaná spíše jako nucená produkční křeč – mě je nejsympatičtější právě tehdy, když mluvil sám za sebe. Smysl pro humor a zásobník na hlášky máš však obrovský, o tom žádná :)

Neříkám tím, že se nemůže najít v českém rybníčku jiný charizmatický kuchař, nicméně Ano, šéfe mám spojeno se Zdeňkem, který je pro mě velká osobnost a někdo, koho uznávám. Na jiného bych si proto asi těžko zvykal. Asi budu nařknut, že srovnávám nesrovnatelné, ale vidím to stejně, jako by Na plovárně nebo Všechnopárty moderoval někdo úplně jiný. Ano, šéfe je Zdeňkova (ikdyž ne původní) tvorba, se kterou je natolik těsně spjat, že se nástupci do toho moc chtít asi nebude…

18
Lenka☺
Reagovat

Možná to tady bude kacířská věta ☺, ale taky bych byla pro výměnu Pohlreicha – zenit v tomhle pořadu už má dávno za sebou a nic nového už pořadu nepřináší.
Navíc si myslím, že mu sláva hodně vlezla do hlavy a je to nejen k jeho škodě, ale i ke škodě tohoto pořadu.
Je to můj názor a chápu, že skalním příznivcům ZP to nemusí být milé.

19
Petr
Reagovat

Chválím kuchaře Kubicu, jeden z nejnadějnějších kuchařů této řady. Snad na sobě maká.

Jinak také nevěřím, že by Prima Ano, šéfe zrušila úplně. Nemá co ztratit, při nejhorším to po první nové řadě ukončí.

Ale chce se to vrátit k začátkům Ano šéfe – míň show, víc rad a trochu to osvěžit.

Dobrou náhradou by pro mne byl Roman Vaněk… i když stále doufám, že se Zdeněk vrátí.

Reagovat

Ja bych Zdenka nemenil. Jsem jeden z tech, co zmeny hlavnich predstavitelu nemusi. Takze jestli nekoho noveho, tak i novej porad s jinym jmenem.

21
mk
Reagovat

Pokud srovnám Pohlreicha s kuchaři z Masterchefu, tak těm třem absolutně to jejich rozčilování ani chválu nevěřím, zní to děsně strojeně, jako by jim někdo šeptal do sluchátka, co mají říkat. Zlatej Zdenda a jeho sakrování a skvělá přirovnání!

22
dessin
Reagovat

„Bitva proti blafům nesmi nikdy skončit… ale ja mam zaludek jen jeden“

23
Bobby Brown
Reagovat

15 – Scalex
Nejen to. Ono se stačí potkat s českými (ale i slovenskými) šéfkuchaři v zahraničí – v BRD a jinde v EU jich je dost.
Prima mě hrozně štve s těmi bonusovými videi. Kdybyste mě na to nedávno neupozornili, tak jsem je přehlédl. Možná mám jen pozorovací poruchu, ale co se Videoarchivu na Primě týče, tak to je nepřehledný mrdník.

20 – RadstaR
Jo, i to je cesta.

17 – Honzad
viz 15
+ ano, zvykli jsme si na něj, o tom žádná. Na druhou stranu, kdo znal (mediálně) Pohlreicha před tímto pořadem?

Mně to možná tak nepřijde asi pro to, že jsem koukal zároveň na Ano šéfe! se Žídkem na Slovensku, takže jsem v tom samém formátu viděl někoho jiného již dříve.

Reagovat

Bobby Brown (23) a to se podívej ještě na archív PrimaPlay skrz jejich mobilní aplikaci. To je teprve neuživatelský přístup. Tam něco najít. Vše rozkouskované na x částí, místo, aby si člověk pustil 1 celý díl čehokoliv.

25
Extasy of St. Theresa
Reagovat

Nezdál se vám ten Štěpán nějaký divný? Pohublý byl, sešlý…Nic mo pěkného.

26
Honza
Reagovat

Režie Ondřej David. A hned máme díl, který není utahaný jako ty od Klusáka.

Těžko hodnotit od televize, ale přijde mi, že tahle restaurace si už jen za svoji změnu ocenění zasloužila.

Ad moderátor. Co takhle Jyrka Babica, ocenění od patlala Sapíka už má, tak proč ne on? :))))

27
Petra
Reagovat

25 : No mě taky Štěpán svou vizáží zarazil …
Taky nevím jestli by bylo dobré vyměnit Zdeňka, já si to nějak bez něho nedovedu představit … i když v této sérii mě kolikrát štval jak šlo na něm vidět, jak ho to nebaví … a bylo to víc o show jak o vaření …

28
mk
Reagovat

23: Teď na to taky koukám, proč je proboha poslední díl Ano, šéfe na netu rozkouskovaný asi na 7 částí?

29
Honzad
Reagovat

28:Není ;) Stačí si najít to video, které začíná upoutávkou a je to celých 50 minut v kuse. Jinak, pořád buďme rádi za PrimaPlay, kde se, na rozdíl od videoportálu Novy, neplatí :))

30
rosien
Reagovat

Skvělý díl až na to, že mi bylo líto, že ZP neudělil hvězdičku, podle mě by si jí majitel a vůbec celý personál zasloužil, už ze začátku nevypadala ta jejich jídla úplně děsivě (jak jsme mohli vidět někde jinde), ale hlavně se moc snažili.

31
Bobby Brown
Reagovat

Zkouknuto a souhlas se dvěma věcmi.
Jednak s tím, že se díl přiblížil k minulosti.
Druhák s tím, že vzhledem k uděleným hvězdám v této sérii, je neudělení hvězdy zde zarážející.

32
JanaH
Reagovat

Taky zkouknuto.
Psát nic netřeba, vše za mne učinil postem 31 BB, tímto mu děkuji. :-)))

33
JanaH
Reagovat

Tato série mě víc zklamala, než potěšila, líbily se mi v podstatě 2-3 díly.
Už brzy po začátku vysílání jsem psala, kterak se mi zdá ZP vyšťavený, unavený, špatně vypadající a jevící se mi tak, že ho to vlastně ani nebaví. Což mne vůbec netěšilo, protože AŠ patřívalo mezi moje nejoblíbenější pořady, na každou další řadu jsem se těšila (i na tu letošní, koneckonců).
Bych se přimlouvala buď za delší pauzu v natáčení, ať si ZP odpočine a získá elán, aby měl pořad ty grády jako kdysi míval. Popřípadě za změnu v úloze hlavního představitele. Však my bychom si zvykli, před uvedením AŠ v Tv taky nebyl ZP nijak mediálně známý. :-)
Protože přestat Ano, šéfe! vysílat úplně by byla škoda.

34
Petr
Reagovat

A co nechat Zdeňka odpočinout a udělat seriál Hotel Nightmares? Dokonce vím o někom zkušeným, kdo by to mohl moderovat a byl by v tom hodně dobrej.

Hotel Nightmares je podobný jako Ano, šéfe. Jen se tam napravují hotely.

35
JanaH
Reagovat

34 Petr : tak takový pořad neznám… ale nemusím znát všechno, že?
Nemyslíš náhodou Hotel Hell s Gordonem?

36
james73
Reagovat

Tak my si třeba stěžujeme, ale televize hledí na sledovanost a celkově to podle mě musí být velmi sledovaná série oproti těm prvním. Nesouvisí to s kvalitou, ale s časovým zařazením, s tím, že Zdenda už je značka a v době kdy to startovalo byla prima oproti současnosti trochu na dně, ale tv je jistě spokojená.
Další řada určitě bude, pokud je sledovanost a dost potenciálních účastníků, tak má tv vše co potřebuje ke spokojenosti, s tím nic nenaděláme a Zdenda je prostě tak silná značka, že si nedovolí ho nahradit, spíše ještě více přeplatit :)

37
Petr
Reagovat

35: JanaH
Jo, přesně to. Já to teda nesleduji, ale myslím, že by to byl dobrý způsob, jak vyřešit to, že Zdenda (definitivně) končí.

Pořád funguje na stejném formátu, takže základní divácká základna zůstane. Lidí zatím zapomenou na Zdendu, takže nebude vadit, pokud v budoucnu bude restaurační Ano, šéfe uvádět někdo jiný. A konečně – hrozných ubytování je v ČR taky spousta, zase by to mohlo otevřít diskusi.

38
JanaH
Reagovat

37 Petr : s tím, že ZP definitivně končí bych si nebyla tak jistá, uvidíme, uvidíme, uvidíme… :-)
Na Hotel Hell se dívám a doporučuju, je skvělý, ostatně jako všecko, na co sáhne Gordon a jeho tým.
Jenže já nejsem stran Gordona příliš objektivní… :-D

39
Jan Dunaj (MEGAJOHN)
Reagovat

Všimli jste si jak je Štěpán šíleně pohublej? :-(

40
Jan Dunaj (MEGAJOHN)
Reagovat

Á, pardon, všimli (25+27).

42
Extasy of St. Theresa
Reagovat

40 – všimli…snad není nemocný

43
Bobby Brown
Reagovat

No vidíte, a mně tak strašně pohublý nepřišel. On byl dříve takový oplácaný, tak možná proto to teď bije do očí. Spíš měl hubu, jako by mu jí Zdenička narvala do grilu.

44
Extasy of St. Theresa
Reagovat

Bobby, to on měl i před tím…ale teď mi přišel právě nezdravě zhubnutý…na první pohled jsem ho málem nepoznala

45
JanaH
Reagovat

Taky jsem Štěpána hned nepoznala, až podle Zdeničky. Červenolící byl vždycky, ale teď se mi zdálo, že až extrémně. Zhubnul fakt hodně, ale třeba je to schválně, co my víme.

46
Bobby Brown
Reagovat

Možná mám špatné zobrazování barev, ale červenolící byl tehdy. Teď jsem mluvil o grilu, protože byl nějaký opečený do hnědoučka.
A opravdu mi nepřišel nezdravě pohublý. Spíš nějaký „vystajlovaný“ – i to číro na hlavě měl. Dřív byl oplácaný, tak nám to holt přijde, jakoby se s ním snad stalo něco nezdravého, když zhubl. Češi no… ;-)

47
JanaH
Reagovat

Tak třeba to jenom před natáčením přehnal se solárkem. Číro jsem ocenila. :-)

48
Kapi
Reagovat

Tento dil byl celkem dobry. Jen ten konec byl takovy chaoticky a chtelo to vic popracovat s prostrihy z minulosti, kdyz prijizdeli ti predchozi kuchari- pohrat si s tim. Bylo to trochu neprehledne a nektere momenty mohli mit uplne epickou pointu. Takhle to trochu prosumelo…

Zdenka muzou klidne vymenit za nekoho jineho. Na SK to s jinym kucharem a trochu odlisnym pristupem fungovalo bezvadne, takze i tady by to urcite slo. Ono spos zalezi na tom tymu kolem. Zdenek je uz unaveny jak bylo receno a nema tomu uz moc co dat. Chce to novou nadsenou krev :)

Hvezdicku mohl dostat aspon za promenu interieru. Jidlo vypadalo porad nic moc a asi tak i chutnalo.

49
profik
Reagovat

Bude Scalexův rekap ještě tento rok? Mám absťák, jeho rekapy mě moc baví. A souhlas, že tohle byl asi nejvydařenější díl (zatím) poslední řady.

50
Freedream
Reagovat

Tato řada….at se líbila nebo nelíbila komukoli a jakkoli..:)
Pokud ale rejža se Zdenkem ovlivní a motivuje život kdysi neštastného alkoholika.Klobouk dolů..Ano šéfe..!!!Jen navštívit Excalibr a zeptám se klidně osobně,jestli je opravdu kuchař Jirka v pohodě,mám to kousek.A léčebna ,ve který byl nebyl žádnej ateliér:)..a ted si každej asi řekne,že ten pořad je o žrádle a né o alkoholismu..at je jak je..pořád se nebude něco líbit a nelíbit..proto zde budeme nadále s radostí debatovat a o tom to tady je..:)

51
Ifa
Reagovat

Bude rekapíček?

52
Maxx
Reagovat

Myslím si, že Ano, šéfe! je pořád hvězda mezi našimi českými pořady v TV a proto spíš chci vzkázat produkci – hlavně žádné změny, ať to nepoděláte. Takhle to je super a po pěti letech se na každej díl těším, což se mi asi u žádného pořadu nestalo (show Cajthamlové mě přestala bavit po dvou sezónách). Samozřejmě by bylo fajn, kdyby Prima na pořad uvolnila ještě víc peněz a šlo by to dělat velkolepější, ale je mi jasné, že on už sám Zdéňa je velmi drahý :)

53
Scalex
Reagovat

52: Právě že poslední řada byla plná změn a produkce to už podělala. Pokud se v případné další řadě vrátí ke stylu první a druhé řady, budu spokojený a ani nebudu lpět na velkoleposti.

54
Saldo
Reagovat

No, jen doufám, že s novým kuchařem-moderátorem bude v pořadech méně zavolováno, zakur.ováno, zapi.ováno a zapr.elováno. A že toho s Pohlreichem bylo až až běda…

55
Khuro
Reagovat

Bez Zdeňka to nikdy nebude ono …

56
Pedro
Reagovat

55: zase na druhou stranu je lepší zkusit něco novýho, než do toho nutit někoho, koho to očividně nebaví. Je lepší to utnout v nejlepším (na to je už možná pozdě), než to pořád násilím protahovat a tím to celý znechutit i nadšenejm fanouškům.

Reagovat

Scalexi, dík za rekap :-)

58
Bobby Brown
Reagovat

55 – Bez Zdeňka to nikdy nebude jako za Zdeňka.

59
Ajvngou
Reagovat

Na gordon.ura.cz si sem tam lidi stěžujou, že Gordon jede pořád to samý ve stejný šabloně (nezávisle na pořadu), ale právě tady je dobře vidět, že i hoši a dívky z Primy by se toho měli držet. Pohlreich podle veho do toho už mohl kecat víc, než je zdrávo a taky to tak dopadlo. Například naprosto vyrušil voice over, kdy v první sérce komentoval dění na obrazovce. Je to drobnost, ale jako názorný příklad ideální. A takhle postupně zmizel kompletně jasný řád pořadu. Zůstalo vlastně jenom to obligátní ochutnání jídla. Naprosto souhlasím s každým Scalexovým slovem v rekapu. Měl jsem ty samé pocity – večeře na konci? WTF? A hlavně, co tam dělal ten parchant z Bavorska, kterej navíc dostal 2(!!!) hvězdy. Podle toho, co bylo k vidění tady, semajitel snažil aspoň 5x víc a taky toho 5x víc udělal. Jsem nasranej…

Doufám, že Ano, šéfe! bude pokračovat, ale určitě ocením, když se tam už objeví někdo jiný než Pohlreich. To sraní na formát pořadu z něj jenom čiší. Možná by si štáb měl sednout k televizi s Gordononem a jeho Kitchen Nightmares (UK i US) a zkusit jet konečně podle jeho šablony.

60
Bobby Brown
Reagovat

Chápu, že v tom bude asi nevinně, ale při pohledu na titulek jsem se rozesmál.
http://zpravy.idnes.cz/babica-a-prujem-v-afghanistnanu-logar-ds4-/domaci.aspx?c=A121211_225055_domaci_brd

Přidat komentář