Panáček v reality show

Vyvolená 1.část: Babičky pro Baču

16. Září 2007 | napsal(a): | reality show: Vyvolená

Ve čtvrtek 13.září odstartovala na obrazovkách televize JOJ nová seznamovací reality show Vyvolená. Opět v ní jde o to, že si pohledný, nezadaný muž vybírá svou budoucí partnerku ze skupiny soutěžících dívek. Narozdíl od Vem si mě má ovšem tento pořad jeden důležitý chyták, který prozradíme až na konci článku. Ti z vás, kteří ale četli náš článek o reality show Age of Love, už možná tuší. Slovenská verze je totiž natočena přesně podle licence tohoto amerického originálu.

Úvodní díl se odehrával v překrásném prostředí zámku v Lednici, místě přímo stvořeném pro začátek romantické lásky na celý život. Moderátor pořadu Libor Bouček by ovšem mohl tvrdit něco jiného (právě na tomto zámku se konala jeho svatba s Mariannou Ďurianovou a jak to dopadlo). Libor na nádvoří uvítal všech osm soutěžících žen a aby je dlouho nenapínal, rovnou jim představil bohatého muže, o kterého budou usilovat. Z luxusní černé limuzíny vystoupil postarší Igor, s tváří bulharského mafiána. Ženy se na chvíli zarazily, protože tohle teda rozhodně nečekaly. Libor si z nich ale jenom vystřelil, poslal Igora zpět řídit slovenské podsvětí a zavolal toho pravého pana Božského. Tím je 30-letý Juraj Bača, rychlostní kánoista (získal bronzovou medaili na olympiádě v Aténách), který se v loňském roce proslavil jako finalista taneční show Let’s Dance na Markíze a je v současné době považovaný za nejvíce sexy muže na Slovensku.

Soutěžící dámy při pohledu na sympatického Juraje viditelně pookřály, takže nejvyšší čas si je všechny představit. S castingem měla televize JOJ trochu smůlu, přišlo na ně mizivé množství adeptek (slovenské ženy se zřejmě zalekly negativní mediální kampaně, která loni provázela účastnice Markízácké Nevesty pre milionára). Zřejmě proto si také štáb musel vypomoci v zahraničí a kromě pěti Slovenek se soutěže účastní i tři Češky, přičemž některé z nich dobře známe z castingů na VyVolené 1 a 2:

Martina Petrová,31 let, vizážistka, rozvedená matka dvou dětí
Nina Juríčková, 31 let, rozvedená se dvěmi dětmi, majitelka kadeřnického salónu
Iveta Kahabková, 34 let, ovdovělá matka 14-leté dcery, oceněna jako podnikatelka roku 2002
Irena Tlčinová, 38 let, rozvedená matka dvou dospělých dcer a čerstvá babička, prodavačka rybářských potřeb
Jarmila Hittnerová, 44 let, má 16-letého syna, operní a muzikálová zpěvačka, v show je štábem záměrně nasazená jako špiónka, která bude špehovat ostatní soutěžící v okamžicích, kdy budou kamery vypnuté
Gita Urbanová, 30 let, nezaměstnaná matka dvou děti z Česka, po matce je ale napůl Slovenka
Lenka Maláčová, 34 let, má jednu dceru, bývalá městská policistka ze Slavkova u Brna, zúčastnila se castingů na VyVolené 1, ale diváci ji ve Volbě do vily neposlali (místo ní tenkrát postoupila Monika)
Světlana Šťastná, 36 let, podnikatelka v pohostinství z Hulína, prošla sítem castingů do VyVolených 2, ale do vily místo ní postoupila Lůca. Druhou šanci dostala ještě v Dovolbě, kde prohrála s Kykolkou. Pokud si ještě vzpomínáte, za její účast přímo ve vile nezapomenutelným způsobem lobboval její ex-manžel Antonín.

Juraj Bača si postupně jednotlivé soutěžící pozval na soukromý rozhovor, aby se o nich něco bližšího dozvěděl. Při zmínce o jejich skutečném věku a dětech mu sice překvapením obočí poskočilo nahoru, ale jinak to jako džentlmen nekomentoval (a to v americké verzi byla dokonce jedna 48-letá žena). Ireně dokonce vysekl poklonu, že je nejvíce sexy babičkou na Slovensku. Hodně dívek mělo ovšem při této první schůzce s Jurajem velkou trému. Češka Gita byla tak vystresovaná, že párkrát požádala štáb o přerušení natáčení, protože myslela, že to nezvládne. I Liborovi potom zklamaně přiznala, že moc dobrý dojem asi neudělala.

Juraj si potom mohl vybrat, které dvě dámy s ním stráví netradiční společné rande. Rozhodl se pro sympatickou „babičku“ Irenu a pro Gitu, které chtěl dát druhou šanci. Pro obě dvě si připravil trénink jízdy na koni. Sám Juraj na koni ještě nikdy neseděl (narozdíl od Gity), takže měl ze zvířete daleko větší strach než obě dámy. Rande zakončili večeří a přípitkem šampaňským.

Druhý den po snídani v zámeckém parku už na dámy čekalo soutěžení v podobě sportovně-romantického trojboje. Pro první úkol se rozdělily do dvojic a nasedly na tandemová kola. Co nejrychleji měli ujet zadanou vzdálenost (Libor přitom celou dobu běžel vedle nich!), poté dostali do rukou papír a tužku a měli minutu na to, aby vymysleli oslavnou báseň na Juraje alespoň o čtyřech verších. Po usilovném šlapání na kole se zrovna moc inspirativních myšlenek nedostávalo, měly problém vymyslet i jeden verš. Nejvydařenejší byla básnička Ivety: „Juraj,Juraj,Jurajko, si nám krásny šuhajko, bojujeme o teba, bez vody a bez chleba.“ Světlana měla trochu hříšnější myšlenky: „S Jurajem na věky zalezeme pod deky.“

Druhá disciplína se odehrávala na zámeckém jezírku, dámy se rozdělily do dvou člunů a měly za úkol dopádlovat na druhý břeh. Jejich marné plácaní vesly výborně průběžně komentoval Libor Bouček svým typickým humorem. Zato Juraj musel při pohledu na tyto veslařské výkony hodně trpět. Na břehu úkol pokračoval, dámy dostaly k dispozici malířský stojan, kde měly na papír nakreslit karikaturu sebe a Juraje po deseti letech. Jako inspiraci jim Libor ukázal zdařilou karikaturu sebe a Marianny.

Třetí disciplína měla spočívat v běhu na druhý konec lednického parku k minaretu. Protože ale začalo vydatně pršet, Juraj tuto disciplínu zrušil, aby to dámy neodnesly zdravotnimi komplikacemi. Vítězky určil podle prvních dvou úkolů. Vybral si Lenku za nejrychlejší dosažený čas, Ivetu kvůli povedené básničce a Světlanu za zajímavě eroticky laděnou básničku a karikaturu.

Všechny tři se měly převléci do večerních šatů a čekalo na ně společné rande v zámecké vinárně. Zatímco sympatická černovláska Světlana je v průběhu soutěžení docela uvolněná a vtipkuje, v přítomnosti Juraje se vždy uzavírá do sebe. Stejně jako při jejich prvním setkání i ve sklípku vytrvale odmítala Jurajovu výzvu, ať si k němu sedne blíž, a byla spíše málomluvná.

Na závěr každého dílu se bude konat takzvaný Obřad prstenů (obdoba Obřadu růží z Vem si mě), při kterém dámy jedna po druhé předstupují před Juraje, který jim předá malou krabičku. Pokud v ní najdou prsten, postupují dále. Pokud je prázdná, soutěž pro ně skončila. V prvním díle to padlo na Gitu, která se za celé tři dny nedokázala před kamerami zbavit trémy a otevřít se. Gita dostala dostatečný prostor rozloučit se s ostatními a říct jim, co si o nich myslela. Také to využila a vyčetla např.Lence falešnost. V dalších dílech může být právě tato část hodně zajímavá, až si začnou ambiciózní ženy lézt na více nervy.

Po odchodu Margity zůstalo ve hře sedm žen. Ovšem ne nadlouho. Libor Bouček si pro Juraje připravil jedno malé překvapení a představil mu sedm nových půvabných soutěžících, velmi mladých slečen. V této soutěži totiž o Jurajovo srdce budou mezi sebou bojovat dvě skupiny: zralé ženy ve věku kolem 40 let (které se podle americké verze označují jako „šelmy“) a atraktivní slečny kolem 20 let („kočičky“). Nyní se uvidí, jestli v lásce na věku opravdu nezáleží. Rozhodne se Juraj pro některou z atraktivních „dvacítek“, nebo dá raději přednost zkušenější „čtyřicítce“?

Pokračování příště

videa ke stažení

Vyvolená – úvodní titulky (YouTube)
Vyvolená 1.část (v archívu TV JOJ)

Vyvolená

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1