Panáček v reality show

Vyvolená 4.část: Tetování na celý život

5. Říjen 2007 | napsal(a): | reality show: Vyvolená

Po odhalení tajemství, že mezi soutěžícími romantické show Vyvolená byla tajná agentka Jarmila, která pro štáb vynášela informace, jak se dívky chovají, když se vypnou kamery, zůstaly v šoku jak zbývající účastnice, tak i sám Juraj Bača, který o tom od produkce také vůbec nevěděl. Dlouho nemohli uvěřit, že všemi oblíbená Jarmila byla vlastně najatá herečka. Ale show must go on.

Tentokrát si soutěžní úkol mohla obě soutěžní družstva vymyslet zlomyslně navzájem. Starší šelmy se (po menší nápovědě moderátora Libora Boučka) rozhodly, že mladší Kočičky pořádně vyškolí a daly jim za úkol postarat se o kupu malých dětí, ať poznají, co je v životě čeká. Libor si z dětského domova a jedné základní školy vypůjčil patnáct dětí ve věku 6-9 let a přivedl je do dětského koutku v bratislavském nákupním centru. Tam děti instruoval, že o ně bude hodinu pečovat pět krásných „tetiček“, ale ať se je pokusí co nejvíce zlobit. Takže když Kočičky vstoupily do místnosti plné míčků, děti se na ně vrhly, povalily je na zem a bombardovaly je míčky. Tento úkol sledoval samozřejmě i Juraj, který tak chtěl vědět, jaký vztah mají dívky k dětem a jestli by dokázaly zvládnout případného potomka. Ne každé se to ale dařilo. Silvii třeba Juraj vyčetl, že děti nechala hrát videohry, místo aby si s nima hrála smysluplnější hry, Júlia (19 let) se po chvíli dokonce z dětí psychicky sesypala a Juraj ji musel utěšovat. Pochvalu si ale zasloužila Barbara (20 let), která děti zvládla nejlépe a užila si s nima spoustu zábavy.

Právě Barbaru Juraj ocenil jako nejlepší chůvu a spolu s Irenou z družstva Šelem ji pozval na romantické rande. To se odehrávalo ve vyhlídkové kavárně Bystrica ve slavné dominantě Bratislavy, mostu SNP. Obě dámy ale posadil každou k samostatnému stolu a střídavě mezi oběma stoly při večeři pendloval. V souboji o Jurajovu pozornost se obě soupeřky neváhaly navzájem pomlouvat (což ale druhá mohla zaslechnout a pak jen naštvaně skřípala zuby). Irena, která v minulém díle štábu přiznala, že se asi do Juraje skutečně zamilovala, dostala další potupnou ránu. Stejně jako na minulém rande ji Juraj po chvíli poslal pryč, aby mohl zůstat o samotě s Barbarou. S ní pak zašel na skleničku šampaňského na samotný vrchol vyhlídkové věže, kde ji vysoko nad noční Bratislavou předal jako dárek zlatý náramek.

Druhý den vymýšlely úkol zase Kočičky pro Šelmy. Protože si o nich starší soupeřky myslely, že jsou mladé a blbé, tak se chtěly přesvědčit, jak jsou na tom s inteligencí právě Šelmy. Po menší nápovědě Libora Boučka pak ještě úkol s testem IQ vylepšili o test odvahy, co jsou dámy schopny kvůli Jurajovi podstoupit. Proto Libor Šelmy zavedl do tetovacího salónu a nabídl jim možnost nechat si na vlastní tělo vytetovat něco na památku na Juraje. Lenka i Nina to zásadně odmítly, ale překvapivě souhlasila Irena (38 let), která si nechala na podbřišek vytetovat delfínka s iniciálou J (Juraj). Byla to od ní o to překvapivější, když přiznala, že vlastní dceři tetování doma zakázala a sama se v televizi nechává tetovat. Další odvážnou byla Světlana, která si na bok nechala vytetovat rovnou celé jméno Juraj! (Světlana:„Ještě že se nejmenuje třeba Dominik, to by mě to bolelo víc.“)

Co se týče vědomostního kvízu, výsledky byly celkem slabé. („Jaká je nejvyšší hora světa?“ -„Gerlachovský štít“. „jak se jmenoval první slovenský prezident?“ Nina:„Jéééžiš…“ Libor:„Ježíš to zrovna nebyl“).

Další část zkoušky odvahy spočívala v ochutnávání netradičních kulinářských specialit. Jako předkrm se podávali pražení švábi v bešamelu, hlavní chod byli ještě živí bílí červi a další pražení brouci. Libor si pak z legrace jako dezert pčichystal velkého živého šneka v ulitě a chlupatou tarantuli, kterou dámy pořádně vylekal. Všechny z nich ale přesto nějakou tu dobrotu ochutnaly, což Juraj uznale pochválil.

Na individuální rande si Juraj pozval Kristínu a Júlii. Se sklenkou šampaňského v ruce všichni tři v posteli sledovali romantický film v televizi. Kristínu film ale moc nebavil a neustále ho sarkasticky komentovala, což Juraje naštvalo a poslal ji z ložnice pryč. Zůstal tak jen sám s Júlií, které věnoval další zlatý náramek. Po skončení romantického filmu oba zmizeli pod peřinou a poslali kameramany pryč, takže co se v ložnici dělo potom, už diváci neviděli.

Obřad prstenů se tradičně konal konal v prostředí zámku v Lednici. Juraj se ještě jednou vrátil k uplynulým soutěžím, některým Kočičkám vytkl, jak se staraly o děti, na druhou stranu pochválil Šelmy za odvahu v tetovacím salónu, z čehož by on sám měl strach. Hodně mu vyrazila dech Světlana, že si nechala vytetovat celé jeho jméno. Světlana vtipně odpověděla, že když ji ze soutěže vyřadí, tak jí nezbyde než si hledat dalšího partnera se jménem Juraj. Toho se ale nemusí bát, její šance v soutěži stále stoupají. To už ale neplatí pro Kristínu, která jako jediná v krabičce prsten nenašla. Juraj to zdůvodnil zejména jejím nevhodným chováním na předchozím rande a tím, že si spolu nesedli už od začátku.

Pokračování příště

videa ke stažení

Vyvolená 4.část (v archívu TV JOJ)

související články

Vyvolená 3.část: Penzión pro svobodné pány
Vyvolená 2.část: Kočičky si brousí drápky
vyvolená 1.část: Babičky pro Baču

Vyvolená

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
TK
Reagovat

Zdá se, že pokračuje moje prokletí. Jakmile začnu psát rekapy z nějaké reality show, tak ta zákonitě špatně skončí. Televize JOJ se kvůli nízké sledovanosti rozhodla Vyvolenou od příštího dílu odsunout do méně atraktivního času (22:00) a zkrátit stopáž ze dvou hodin na jednu hodinu (což je celkem rozumné, bylo to až moc natahované).

Přidat komentář