Panáček v reality show

Ano, šéfe! 2012 (10.9.): Modrá stodola, Horoměřice

11. Září 2012 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=5275 w=420]
Zdeněk Pohlreich se vrací v další poslední řadě show Ano, šéfe! a je opět v dobré formě. Hospody, do kterých v této řadě zavítá, jsou pochopitelně ve formě špatné. Hlava mi to nebere, Zdeňkův pořad běží od roku 2009 a pokud dnes nějaká hospoda stále dělá chyby, které jsme viděli už v první řadě, měl by být majitel prohlášen nesvéprávným. Jenže co bychom si počali s tisíci čerstvě nesvéprávných lidí? Nic naplat, Zdenda musí opět sednout do auta a vydat se na cesty říkat hostinským překvapivé věci, jako že mají vařit dobrá čerstvá jídla v čisté kuchyni a chovat se k hostům uctivě. No kdo by to byl řekl! Tak se podíváme, jak se vybarvila Modrá stodola…




Nedaleko Václava Havla (míněn ten plácek v Ruzyni) se nachází obec jménem Horoměřice a v ní podnik Modrá Stodola – restaurace s bowlingem. Majitelé s ní měli ambiciózní plány, podnik měl svého času docela jméno. Dnes zbyl z restaurace jen pěkný interiér, ale jinak je to samý průšvih. Paní majitelka to tak pochopitelně nevidí. „Žádné velké chyby tu nejsou, jídelní lístek je v pořádku, špínu tu taky nemáme. Ale kulhá to,“ konstatuje Renata Herzmanová, která ještě netuší, co všechno její oko přehlédlo. A že toho bylo nemálo. Bodejť  by nepřehlédlo – v kuchyni vaří její přítel a to se hnedle odpustí leccos.

[singlepic id=5281 w=420]

Stejný startovní blok

Vladimír je kuchař, který začínal na stejném učilišti jako Zdeněk Pohlreich. A Zdeněk, pokud vím, už nic jiného nestudoval. Takže Vladimír měl teoretickou šanci dosáhnout stejných výsledků, stejné popularity, stejných příjmů. Místo toho je z něj unavený strejda, pro kterého je vrcholem kreativity to, že uvaří různobarevné nudle z pytlíku. Ach jo.

Průzkum jídeláku

Jídelní lístek na první pohled nevypadá na až tak velký průšvih. Čerstvý pstruh, králičí hřbet, uzená panenka v těstíčku, zvěřinová paštika a k tomu jako předkrm ještě horoměřická topinka. Jenže když to všechno přistane na stole, Zdeněk zbledne a já jen čekám, kdy z něj vyletí první kruciprdel. Králík upečený do naprosté vysušenosti, čerstvý pstruh evidentně připlul ze Severního ledového oceánu, protože před upečením byl zjevně zmrzlý, přílohové brambory jsou zkyslé, panenka ozdobená zbytečným býlím, paštika tuhá jako kokosový suk – a z horoměřické topinky se vyklubaly úplně obyčejné klasické ďábelské tousty.

[singlepic id=5285 w=420]

Tak si vás prubneme

„Jestli budete produkovat to, co tu produkujete, ta hospoda bude na zavření,“ říká na férovku Zdeněk. Kuchař Vladimír souhlasí a dodává, že on by změnil leccos, ale nemá k tomu žádnou páku. V podniku vládne paní majitelka a její syn s vystudovanou vysokou hotelovkou. A proti nim je prý Vladimír malý pán.

Zdeněk se rozhoduje pro zátěžový test. Plná hospoda lidí je snem každého člověka podnikajícího v gastronomii. Produkce tedy do restaurace nažene dohodnutou skvadru lidí (včetně nedaleko bydlící Agáty Hanychové s dítkem) a hned se ukazuje, jak je hospoda na takový nápor připravená. Čekací lhůty jsou více než dvouhodinové, kvalita předkládaných jídel je v mnoha případech tristní, na talířích se objevuje i syrové maso.

Paní majitelka chytá nerva a stěžujícího si hosta osobně dojde zpražit. A ještě to, prosím pěkně, považuje za omluvu. Kdyby tam nebyla kamera, možná by i talíř o hlavinku omlátila, protože „ten syrový losos není syrový a basta! A zákazník je náš pán, ale vocamcaď pocamcaď a zákazník má vždycky pravdu, ale vy, pane, kecáte!“

[singlepic id=5283 w=420]

Zdeňkovo pověstné gruntování

Druhý den po tomto fiasku si Zdeněk zavolá osazenstvo hospody, připomene včerejší průser a dodává, že hospoda není pro návštěvníky zrovna lákavá. Venku je krásné počasí, ale nikde nejsou stoly se slunečníky. Z popelníků se sype odpad a zaprášený venkovní gril nevyvolá slinění ani u Pavlovových psů, natož u restauračních hostí. V kuchyni je také potřeba vygruntovat. Zdeněk si pochvaluje blízkost Václava Havla (stále míněno letiště), neboť to není daleko pro blicí pytlíky. Do košů pak letí polotovary, instantní omáčky, prapodivné vyčichlé směsi koření, nakoupené před deseti lety, zkrátka to, co Zdenda vždycky tak rád vyhazuje (a dobře dělá). Vařit se bude z čerstvého.

Jdi a uvař pecku!

Zdeněk ukazuje pár osvědčených receptů, o nichž si myslí, že by v tomto podniku mohly fungovat. Mladí kuchtíci a pomocníci si to zkoušejí a jde jim to. Vladimír se stále tváří jako výherce ceny Kyselá prdel roku 2012 a tak Zdeněk činí pokus. Propouští Vladimíra do obchodu a dává mu za úkol, aby nakoupil suroviny podle svého a uvařil něco, o čem si myslí, že by to v tomto podniku byla opravdová pecka. Opravdu bombácké jídlo, zcela bez ohledu na názor majitelky a mladého pána.

[singlepic id=5280 w=420]

Vladimír sedá do auta, za chvíli se do kuchyně vrací a uvaří dvě jídla. Na první pohled těžká nuda. Dietní ovařená zelenina bez špetky nápadu (a koření), nudný steak, na druhém talíři nijaké kuřecí maso a k tomu tříbarevné těstoviny z pytlíku a kousek brokolice. To už si Zdeněk přestává brát servítky a rovnou říká majitelce, že by měla silně uvažovat o personálních změnách v kuchyni. Bude to obtížné, protože Vladimír je její přítel, ale on sám uznává, že tuhle práci dělat nechce a že se raději zaměří na svoje zdraví.

Jak rodina přišla o přítele

Majitelka se rozhodne zbavit se ještě jednoho člověka – na parkovišti u hospody má totiž karavan (a malé soukromé vrakoviště) údajný „rodinný přítel“ (lehce homelessovského vzezření) . Majitelka rodinnému příteli vyká, on na ní může oči nechat a zjevně je to týpek, který dostává nějaké zbylé horoměřické topinky z kuchyně a za to dělá nějaké drobné údržbářské práce. Když mu paní Renata sdělí „výpověď“, je z toho dost přepadlý a na slova „uděláme tlustou čáru a už se tu nikdy neukazujte“ reaguje pozvánkou paní majitelky na kávu. Tedy někdy v budoucnu. Renata to odkývává způsobem, který jasně naznačuje termín sv.Dyndy.

Nakonec  Zdeněk rozdává poslední rady: „Hlavně nevymejšlejte krávoviny!“  Kuchaři vědí, co mají vařit, majitelka ví, koho má zaměstnat a co s hospodou udělat. Až se šéf vrátí, ať už všechno funguje.

[singlepic id=5284 w=420]

Šťára!

Po nějaké nespecifikované době se Zdeněk vrací na místo gastrozločinu. Už nabídková tabule před hospodou vypadá lépe, jídelní lístek je pročištěný od nesmyslů, na terase jsou květináče s bylinkami pro kuchyň. V kuchyni vládne nový kuchař Marek, prý velmi šikovný, ale zrovna v den kontroly má volno. Vaří sama majitelka s pomocnými kuchaři a výsledek je mnohem lepší, než když kuchtil vyučený zkušený Vladimír. Ne že by jídla byla bez chybičky, nějaké to dochucení by to sneslo, ale rozhodně je to krok kupředu. Zdeněk na místě zanechává samolepku s jednou hvězdičkou, ale uděluje ji podmínečně a prý si to ještě přijede zkontrolovat. Z Prahy je to kousek, tak klidně udělá přepadovku.

[singlepic id=5282 w=420]

Nejlepší hlášky tohoto dílu

– Tohle jídlo, to je týrání zvířat. Proč to zvíře kvůli TOMUHLE muselo umřít, sakra?
– Ještě, že to máte blízko na letiště, pro ty pytlíky na blití!“
– Nový koření? To bylo nový, když byl ještě Žižka svobodníkem!
– Řekněte mi, že tady neprobíhá výroba chemických zbraní…
– Tohle je benzinová pumpa v Itálii nebo salát do televizního pořadu pro ženy.
– Je to jen o málo lepší, než ty sračky, co se servírujou v těch letadlech, co vám lítaj nad hlavou.
– Mladý kuchař: „Já jsem pomocnej…“ Zdeněk: „Že vaříš jak ponocnej?“

Fotografie v tomto článku poskytla FTV Prima, s.r.o.

Scalex

Miluju reality a talentové show a Panáček je jednoznačně nejvýznamnějším médiem u nás, které se tomuto žánru věnuje. Takže je jasné, že jsem se sem musel nakýblovat. Nejraději mám pěvecké soutěže, kontejnerovky a kuchařské show. Nenávidím blbce a sport.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 26
1
teacher
Reagovat

Pořád Ano, Šéfe!, s kterým Prima family počítala do pátečního večera, se naopak (místo seriálu Základka) stěhuje do pondělního prime-time. V týdnu od 10. září tak bude vysílán vždy v pondělí od 21:20.

To mám docela radost, tady mi to sedí lépe, než v pátek.

2
koc
Reagovat

1 – mam to stejne

3
Prochor
Reagovat

Upřímně řečeno mám Poloraicha plný zuby. Mám strach, že otevřu lednici a bude tam Poloraich.

4
Pitrýsek 007
Reagovat

Naopak, já nedám na Zdendu dopustit. Ale to je vše věc názoru a osobního pohledu. Jsem ráda, že pořad „Ano šéfe “ přehodili na pondělí, nenechám si samozřejmě toto ujít :-)

5
Bobby Brown
Reagovat

3 Prochor:
Raději tam najdu Pohlreicha než Babicu. ;-)

6
Pitrýsek 007
Reagovat

5 BB: souhlas !!!

7
Jackolo
Reagovat

Luxusní rekap včerejšího dílu v Modré Stodole:

gorilla.cz/article/12247-ano-sfe-5-1-dl-zdenk-pohlreich-v-modr-stodole.html

8
Scalex
Reagovat

Tak, článek byl doplněn o kompletní rekap. Samozřejmě minimálně o 12 procent luxusnější než ten, co slibuje Jackolo. 8^)

9
r@dim
Reagovat

Díky za rekap. Sledoval jsem jen po očku, takže mi pár detailů uteklo.

10
MartyMcFly
Reagovat

Zkusil jsem pro srovnání Nightmare Kitchen s Gordonem Ramseyem a musím říct, že „náš šéf“ je vtipnější :)

11
Mike
Reagovat

7, 8: Tedy v zájmu spravedlnosti musím říct, že u obou pánů (Scalexe i Jackola) bych si představil trochu něco jinýho. Já vím že rekap je zkráceně rekapitulace, tedy prosté zopakování toho co jsme viděli a nikoliv slohové cvičení s nákladem vlastních názorů, postřehů a komentářů. Ale to druhý bych četl o poznání radši. :-) Jackola neznám, na Gorillu zavítám málokdy, o Scalexovi vím, že je toho schopen s prstem v nose. Ale samozřejmě je mi jasný, že oba to taky pravděpodobně nedělají za odměnu, aby si mohli dovolit vyřádit se na tom. Tím chci říct, aby to oba nebrali jako nespokojené remcání. :-)

Jinak mi tak nějak přijde (už asi od čtvrté řady), že a) Zdeněk už je fakt unavenej vysvětlovat to samý dokola nebo b) je to sestříhaný nějak divně. Že se vlastně devět desetin pořadu žádný změny nedějou, Zdéňa rozdá jednu dvě rady, uvaří na ukázku jedno dvě jídla a nazdar, uvidíme se za měsíc. Třeba se pletu, ale prostě zdá se mi, že dřív s posádkou občerstvovny pracoval víc, změny přicházely během těch padesáti nebo kolika minut postupně… takže byť je náš šéf určitě vtipnější než Gordon (jak píše MartyMcFly), tak KN mi připadá záživnější/zábavnější.

12
KK
Reagovat

:-D miluju Scalexovy rekapy, jupíí :)

Jinak opět neschopná majitelka.. ta paní vypadala, že se v tom orientuje jako koza v petrželi

13
koc
Reagovat

diky za rekap .. i ten o 12% horsi -)
vcerejsi dil byl bezva odreagovani .. zadne tlaceni na pilu .. oproti prvnimu dilu SK Farmare to bylo velmi lehoucke pokoukani

14
Aaa
Reagovat

11: Taky jsem měl pocit, že tohle bylo dost divně sestříhaný a taky souhlasím s tím, že je vidět, že to Zdeňka už nebaví a působí dost unaveně.

15
Ludmila
Reagovat

Tak já Zdendu můžu pořád i když je pravda, o om jak jim ukazuje jak na to, to už moc není. Jinak už v první chvíli když jsem slyšela kuchaře-přítele, tak jsem si říkala, jo ten tam je k ničemu, jen remcá a hledá důvody u ostatních proč to nejde, prostě koule u nohy, byla jsem překvapená, jak ho paní rychle odstřihla

16
Pedro
Reagovat

Zdeněk už sice tolik nehláškuje, ale mě to vůbec nevadí. Nezajímá mě ani vaření. Líbí se mi, že dělají sondu do malých firem a docela přesně ukazují důvod jejich neúspěchu. Zdeňek je nejen kuchař, ale i podnikatel a myslím, že ty jeho rady často sednou jak … vy víte co… a daly by se použít nejen v restauračním byznysu. Je vidět, že si někdy majitel/zaměstnanci myslí, jací nejsou mistři světa a realita je úplně jinde. Polreicha do každé firmy!

17
Kapi
Reagovat

Prvni dil ano, sefe! celkem slabota. Skoro nic se tam neudalo, nic poradne nebylo ukazany nebo jak to rict… vypadalo to hodne levne…

Do restaurace bych ani nemela chut zajit. Proc?

Asi to ten Zdenek bere uz tak nejak moc povrchne- podle 4 bodoveho scenare a cau jede se dal mezitim na dalsi. Neni v tom zadny zapal, energie a skutecna snaha o neco… Zdenkem pocinaje, pres kameru, rezii i sestrih…

Neverim, ze se to do konce „sezony“ zmeni.

18
Saldo
Reagovat

Pohlreich je svérázný typ, přesto mi velmi vadí jeho neustále používání slova „vole“. Stačí, když se to na mne sype ze všech stran v MHD. Pan šéfkuchař se svým slovníkem pasuje na úroveň týnejdžrů z učilišť, kteří také mají toto slůvko v každé větě aspoň dvakrát. A to se u pana P. nezmiňuji o dalších „perličkách“ českého sprostonárodního slovníku. Je ovšem smutné, že díky značně pokleslé kultuře našeho národa to spousta lidí považuje za normální a dokonce vtipné. Ano, až tam jsme to dopracovali.

19
KK
Reagovat

Saldo – ano, je to smutné, pořád jsou tu ovšem dvě řešení – vypnout televizi nebo se odstěhovat

20
viki
Reagovat

Díky za rekap. Kyselý prdeli roku 2012 se směju ještě teď:D

21
morlor
Reagovat

1ldíl 4 serie Modrá stodola Smutný trapný a nudný takhle začínat 1 serie tak Zdendu nikdo nezná a mohl zůstat v Austrálii a produkce by byla na uřadu práce

22
Prochor
Reagovat

Prochore tak na to nečum. Já nemám televizi, tim pádem nekoukám na to co nechci, sleduju jen online to co chci a nic mě nesere. Naopak mě těší ti, na které chci koukat. Pokud jsi ty takovej retard, že neumíš přepnout program, když se ti nelíbí (ještě větší retard jsi, protože vyhledáváš weby o lidech, který tě serou) tak by ti mělo být zakázáno se vyjadřovat v diskusích a vubec kdekoliv, kvůli absenci mozku. Taky si dáváš v hospodě jídla, který nesnášíš aby sis pak mohl zanadávat? Asi ne viď. Tady to ale děláš. Idiot.

Reagovat

22 – Prochor trpí samomluvou nebo si někdo „chytře“ anonymní plete políčko pro nick s nadpisem?

24
Lada
Reagovat

K reakci mě přiměl až Saldo.Slovo vole patří do lidového slovníku již od dob mého mládí a to je mi teprve dvaašedesát.Daleko víc mi vadí když mi někdo začne tvrdit že to co mi chutná je blivajz a to co u mne vyvolává smíšené pocity je zázrak gastronomie.Proti gustu žádný dišputál.

25
Markéta
Reagovat

Saldo:

Podívej se na Kitchen Nightmares (předloha Ano, Šéfe), ty národe :)

26
koukac
Reagovat

Saldo Září 12th, 2012 at 12.24

Dulezitejsi je obsah nez forma. Ty mas krasnou cestinu a jsi ucitel na ucnaku co jezdi tramvaji.

Přidat komentář