Panáček v reality show

Amazing Race: All-Stars (7. a 8. díl)

2. Duben 2007 | napsal(a): | reality show: Amazing Race

Amazing Race: All-StarsPrvním z šesti doposud přeživších týmů, které se mohly vydat opět na cestu, byly Charla s Mirnou. Před půl pátou ráno je obálka zavedla k našim severním sousedům – do polské Varšavy. Týmy se opět sešly v cestovní kanceláři, kde užvaněné sestřenice (Charla s Mirnou) přemluvily jednu ze zaměstnankyň, ať Uchennovi s Joyce, jež s ní právě mluvili po telefonu, nevyhoví. Jako první se do letadla nakonec dostaly Dustin s Kandice, do Polska se dostanou přes Addis Abebu a Frankfurt. Nebýt Erica, se kterým se právě pouštěla do další etapy, tak by blondýnka Danielle hledala polskou Varšavu uprostřed Tanzanie. Posléze si vzpomněla a řekla, že vypadá jako Polka, neboť ty jsou prý také blonďaté.

Zatímco Dustin s Kandice byly někde nad Evropou, Joe s Billem teprve opouštěli startovní čáru – tedy o celých třináct hodin později! Erica s Danielle sice dohnali, ale na přestupním letišti v Kilimandžáru jim letadlo uletělo přímo před očima. Museli si tedy přes noc počkat na další. Stejně nešťastná událost navíc potkala i o pár tisíc kilometrů dál Uchennu s Joyce.

Dustin s Kandice už mezitím seděly v taxíku, který je zavezl až před Chopinský palác, kde na ně čekala Detour. Na výběr měly Perfect Pitch, v němž musely správně vyladit piano, nebo Perfect Angle. V tom případě si nejdříve z butiku přinesly jednu z figurín a pomocí rentgenu zjistili lokaci další nápovědy.

Blonďaté missky měly Detour úspěšně za sebou a z notové osnovy měly vyluštit jméno další lokace, zato Charla s Mirnou měly jiné problémy. Taxikář je odvezl úplně jinam, než chtěly a navíc se s nimi nikdo nebyl ochotný bavit. Nakonec jim poradil až recepční jednoho z hotelů. Zatímco hledaly červenou budovu, missky už dorazily do pitstopu. Za první místo vyhrály od sponzora závodu luxusní zájezd do Portorika.

Dvě hrdličky alias Oswald s Dannym mezitím při plnění Detour rozbili jeden z klavírů a museli chvilku čekat na jeho opravu (krátce poté se jim tato malá nehoda přihodila znovu). Uchenna s Joyce teprve v šedé taxikářské Octavii hledali tu správnou hudební školu. Charle a Mirně zatím došla trpělivost, takže se z hudební školy přesunuly do butiku, odkud si vyzvedly figurínu. S ní se pak s drobnými obtížemi (kolemjdoucí neochotní pomoci, figuríně upadávaly nohy apod.) táhly přes celé město. Pitstop mezitím správně našli také Oswald s Dannym a Charla s Mirnou – zbývající dva týmy stále nebyly v Polsku (!!!).

Zatímco Dustin s Kandice už mířily do koncentračního táboru Auschwitz – Birkenau, Joe s Billem a Eric s Danielle se teprve vrhali na Detour. Stejné potíže jako potkaly Oswalda s Dannym, toho času již sedící v autobusu směr koncentrační tábor, potkaly i Erica s Danielle. Ti nakonec dorazili do cíle jako pátí a za cenu obrovského časového deficitu se zachránili v závodě. Zato Joe s Billem dorazili do cíle až tehdy, když byly první tři týmy již v další etapě. Vyloučeni však nebyli – za to jsou nominováni na vyřazení (musejí tedy skončit první, jinak je čeká 30minutový trest) a mají více než 14hodinovou ztrátu na první Dustin s Kandice.

Čekáním na autobusy mířící do Auschwith – Birkenau se rozdíly přece jenom trochu smazaly, což potěšilo týmy ze spodní části výsledkové listiny. Pobyt na tak historickém místě téměř všechny týmy dojal, takže byly rády, že se mohou přesunout do divadla Juliusze Slowackiho v Krakově. V tuto chvíli první Uchenna s Joyce tam narazili na Intersection (na úkolu musejí pracovat společně s jiným družstvem) a Fast Forward. Pokud chtěli zamířit ihned do cíle etapy, čekaly je nejprve dva vrcholky věží, které musely zdolat a schody správně spočítat. Počítání schodů si vybrali jak Oswald s Dannym, tak právě Uchenna s Joyce.

Dustin s Kandice zatím čekaly u divadla na tým, se kterým by mohly splnit Intersection, jež se v Amazing Race objevuje teprve od minulé řady. 348 schodů spočítali správně, takže se všichni čtyři mohli vydat směr Pitstop – hrad Pieskowa Skala. Cestující druhého autobusu (Joe s Billem, Eric s Danielle a Charla s Mirnou) zatím přemýšleli v koncentračním táboře teprve pak zamířili dál.

Malý problém čekal v Pitstopu na Phila Keoghana, to když čtveřice Uchenna, Joyce, Oswald a Danny dorazili do cíle společně. Cenu za první místo – výlet na exotický ostrov Santa Lucia tak až po domluvě získal manželský pár, to když jim ho Oswald s Dannym přenechali.

Pro ostatní týmy byl už přichystán další Detour v této dvojnásobně dlouhé epizodě. V kulinářském Eat It Up museli soutěžící vyrobit a následně sníst „tradiční polské klobásy“. V Roll It Out zase zamířili do pekárny, kde z připraveného těsta umotali 20 preclíků, které přenesli do několik set metrů vzdálené restaurace. Teprve poté obdrželi nápovědu. Dustin, Kandice, Charla a Mirna zamířily ke klobáskám a potíže nastaly až při jejich konzumaci. Charle klobásy sahaly zhruba po pas, takže splnění tohoto úkolu trvalo trochu déle.

S plnými žaludky se pak mohli vydat směr město Skala, lokaci další nápovědy. Ještě na parkovišti před restaurací nastal další vtipný moment celého dílu – to když Charla s Mirnou místo ruční brzdy páčily sedadlo. Aby toho nebylo málo, o chvíli později se opět pohádaly. Tentokrát s polským taxikářem, který bych ochoten pomoci jen za sto dolarů. Jakmile došlo i na slzy, slitoval se a klesl až na cenu padesáti dolarů. Poté, co dorazily na „zamek“, překvapil je Roadblock: zvolený člen týmu si musel nejprve navléct brnění a v něm táhnout asi půl kilometru jednoho z koní. Po splnění tohoto úkolu na ně čekala odměna – pitstop.

Dustin s plněním zadání neměla větší problém, ale maličká Charla pro ni obřího koně zvládala jen stěží. Několikrát jí dokonce povalil na zem, takže musel zasáhnout doprovod. Do cíle přišli jako čtvrtí, pátí Joe a rytíř Bill museli počkat 30 minut. Eric s Danielle byli těsně hned za nimi, takže postarší životní partnery nepotkalo nic jiného, než vyloučení ze závodu.

Fakta z tohoto dílu

Trasa: Zanzibar, Tanzanie -> Varšava, Polsko
Detour #1: Perfect Pitch: Soutěžící se dopravili do hudební školy, kde měli za úkol vyladit jedno z pián.
Perfect Pitch: Týmy si nejprve v butiku značky Escada vyzvedly jednu z mužských figurín a následně s ní zamířily na polikliniku. Tam měly k dispozici rentgen, pomocí kterého musely odhalit nápovědu schovanou v těle figuríny.
Fast Forward: Čtveřice Uchenna, Joyce, Oswald a Danny společně vystoupali na dvě vysokánské věže a sečetli počet jejich schodů. Za správnou odpověď (348) získali Fast Forward a čekal na ně už jen pitstop.
Detour #2: Eat It Up: Dvojice týmů si nejprve samy připravily obří klobásky a poté je musely sníst.
Roll It Out: Kdyby si někdo z týmů tento úkol vybral, tak nejprve z těsta uplete preclíky a pak je donese do restaurace.
Roadblock: Člen týmů, který se rozhodl tento úkol splnit, si navlékl těžké železné brnění a v něm musel dotáhnout těžkého koně až na nádvoří hradu. Následně se v brnění a se svým kolegou mohl rozeběhnout do pitstopu.

Konečné pořadí týmů

1. Oswald & Danny společně s Uchennou & Joyce (ti získali zájezd na ostrov Santa Lucia)
3. Dustin & Kandice
4. Charla & Mirna
5. Eric & Danielle
x. Joe & Bill (vyloučeni ze závodu)
x. Ian & Teri
x. Rob & Amber
x. David & Mary
x. Kevin & Drew
x. John Vito & Jill

Rekapitulace předchozích dílů

  • Amazing Race: All-Stars (6. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (5. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (4. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (3. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (2. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (1. díl)
  • Profily soutěžících
  • Petr

    Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

    Amazing Race

    Diskuze k článku

    Počet komentářů: 2
    1
    DWA
    Reagovat

    DOKONALÝ DÍL! Nic víc k tomu snad nemůžu dodat, ta hláška “Ladies and gentlemen, Miss California!“ při jezení klobás mě totálně dorazila :D

    2
    Phat-K
    Reagovat

    Velmi povedená dvojepizoda, Ericova hláška byla zatím jeho nejsvětlejším momentem v sezóně, jinak mi spolu s Danielle přijdou jako nejzbytečnější tým a doufám, že výš než na 5. místo nedosáhnou.
    P.S. Myslím, že v tomhle díle bylo krásně vidět, proč k nám TAR ještě nezavítala. Poláci stejně jako my nejsou příliš vlídní a ochota pomoci a poradit cizincům není velká. Nejsem si jist, jestli by případná návštěva naší země nepůsobila spíš jako antireklama než propagace. :-/

    Přidat komentář