Panáček v reality show

Survivor South Africa (12. díl)

30. Prosinec 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Ještě v noci po skončení kmenové rady začali ostatní rozebírat vyloučení Lezel (a kamera pro noční záběry byla samozřejmě u toho!). Ač neradi, museli připustit, že bývalí Aguilané asi dobře věděli, proč neustále jednomyslně hlasovali právě pro právničku Lezel, prohlédli totiž její manipulace daleko dříve než oni. Takže nakonec jejího odchodu moc nelitovali. Ovšem netuší, že Lezel se stává čtvrtou obyvatelkou nehostinného Ostrova mrtvého muže. Tam se jí ale moc vřelého přijetí od Aguilanů nedostalo, což bylo docela pochopitelné.

Naštěstí tam nemusela pobýt dlouho. Ten samý den totiž začal rozhodující souboj o dva lístky zpátky do hry.
Důležitá v něm byla rovnováha a koncentrace. Všichni čtyři exulanti se jednou nohou postavili na malé kůly trčící z písku, na znamení moderátora pak po deseti minutách přestoupili na druhý kůl atd. Stejný úkol jsme viděli i v jedenácté epizodě českého Trosečníka. Natočené to bylo ale hodně dobře, v jednu chvíli dokonce kamera „prolétala“ okolo každého z trosečníků a nechyběl ani záběry jako na obrázku vpravo. Jako první spadla na zem Lezel a zanedlouho po přešlápnutí na druhý kůl i modelka Brigitte, pro obě tak hra skončila a stávají se členkami finálové poroty. Na šťastného Mziho a Vanessu ale čekal člun, který je odveze zpátky do bitvy o 1 milión Randů. Jak poznamenal moderátor, bude hodně zajímavé sledovat obličeje ostatních soutěžících, až se dozví o tomto twistu.

Ti už mezitím na ostrově Gibraleon oslavují, že se dostali do finálové trojky, a připravují se na další soutěž o imunitu. Před jejím začátkem se jich ale moderátor Mark Bayly zeptal, jestli jim na ostrově ve třech není smutno, pak zahvízdal a na tento signál vyšli z džungle Vanessa a Mzi. Když pak vysvětloval, jak se věci mají, v šokované Jacindě a Garethovi by se krve nedořezal. Ovšem hned se přistoupilo k soutěži o imunitu nazvané bungee-running. V prvním kole se jeden po druhem přivázani na pružné gumě rozeběhli, aby co nejdále do písku zapíchli dřevěný kolík. Největší vzdálenosti dosáhli Mzi a Jacinda, kteří postoupili do druhého kola. V něm už soutěžili oba současně, na gumě si měli doběhnout postupně pro tři kolíky a umístit je do podstavce na startovní čáře. Poslední sedmý kolík byl společný pro oba, kdo ho ukořistil jako první, vyhrál. Závod to byl hodně vyrovnaný, ale ve finiši (v nádherném zpomaleném záběru) byl Mzi o zlomek vteřiny rychlejší než Jacinda.

S amuletem imunity na krku to znamenalo jediné, moc se přesunula na stranu nově příchozích, kterým stačilo přesvědčit už jen jednoho dalšího hráče. To se podřilo celkem rychle, na jejich stranu se přidal Zayn, který souhlasil s vyřazením Jacindy (na svého přítele Garetha by nedal nikdy dopustit).

Ten večer se ale kmenová rada nekonala, druhý den je čekala ještě jedna soutěž o odměnu. A tentokrát odměna rozhodně stála za to, na pokyn moderátora na pláž přijel zbrusu nový Hyundai Tucson 4×4! V prvním úkolu měli soutěžící z předem dané zásoby písmenek vymyslet co nejvíce anglických slovíček, přičemž každé písmenko mohli použít jen jedenkrát (šlo tedy o to, psát co nejkratší slova). Přesto se některým povedlo složit i zajímavé věty (Jacinda: I, CAN, DO THIS; Gareth: I, SUCK, ALE). Za každé správné slovíčko obdrželi jeden kroužek, který pak házeli na tři kůly s různým bodovým ohodnocením. Nejméně slov měl Mzi, ale ani jedním ze tří hodů netrefil. Stejně tak se nedařilo ani ostatním. Nejvíce slov, osm, měl novinář Zayn. K vítězství by mu stačilo trefit i nejbližší kůl za jeden bod – což se mu podařilo hned prvním hodem. S velkou radostí se tak rozeběhl ke svému novém autíčku a políbil ho na přední sklo…

Kmenová rada se ale blíží a Mzimu a Vanesse začalo vrtat hlavou, proč vlastně vylučovat Jacindu, když větším nebezpečím je pro ně doktor Gareth, který bez problémů vyhrál tolik soutěží po sobě. Strategicky by pro ně bylo lepší spíš spojenectví s Jacindou, která s potěšením souhlasila, jedině tak si dnes mohla totiž zachránit krk. Zayn o této změně plánu ovšem nic netušil. Na kmenové radě to bylo po dlouhé době poprvé, co Gareth neměl amulet imunity, a jak přiznal moderátorovi, neměl z toho moc dobrý pocit. Jeho obavy byly správně, když se přečetly tři lístky s jeho jménem a musel soutěž opustit. Zábavná byla reakce zaskočeného Zayna, takhle vypadá člověk, kterému překvapením spadne brada až na zem…

Uff, to byl teda opravdu dějem nabitý díl, zakončený přímo ukázkovým taktizováním. Takhle se to má dělat, kdepak nějaké sirky!

Pokračování příště.

video ke stažení

– Survivor South Africa: Epizoda 12 (320 MB, Spread-It, popiska na Spread-It je sice špatně, ale skutečně to je 12.epizoda)

související články

Survivor South Africa (11. díl)
Survivor South Africa (10. díl)
Survivor South Africa (9. díl)
Survivor South Africa (8. díl)
Survivor South Africa (7. díl)
Survivor South Africa (6. díl)
Survivor South Africa (5. díl)
Survivor South Africa (4. díl)
Survivor South Africa (3. díl)
Survivor South Africa: Když dva dělají totéž…

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
Petr Novák
Reagovat

Člověk by ani neřekl, že pořad (Survivor SA a Trosečníka) točili de facto jedni a ti samí lidé.

Přidat komentář