Panáček v reality show

Survivor South Africa (8. díl)

20. Listopad 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Nico byl sice na kmenové radě konečně vyloučen, ale s ním zmizelo z tábora Aguila ještě něco – životně důležité křesadlo. Když chtěl ráno Mzi rozdělat oheň, nemohl uvěřit, že jim takovou zlomyslnost naschvál provedl. Ale vlastně se jednalo o Nica, tak se to dalo čekat.

Naštěstí krátce na to dostali trosečníci dopis od Marka (Baylyho,
samozřejmě) a podle něj měli nasednout do připraveného člunu a vydat se jako piráti na rabování na neznámý ostrov. Všechny užitečné věci, které se jim podaří nacpat do připravené truhly, si pak mohou ponechat jako kořist. Když po cestě minuli člun přijíždějící z protější strany, došlo jim, že oba týmy pojedou navzájem rabovat do tábora protivníků. Aguila tak jako první věc samozřejmě ukořistili křesadlo.
S plnými truhlami nasedli zpátky do člunů, které je ale odvezly na úplně nový ostrov – Gibraleon. Tam je přivítal moderátor a oznámil jim, že právě dochází ke spojení obou kmenů do jednoho žlutého, nazvaného Burba. Věci v truhlách jim pomůžou vybudovat společně nové přístřeší. Na oslavu spojení pro ně byla připravena bohatá hostina, která se servírovala v opuštěné vile bývalého drogového dealera (tudíž ve stejné vile, kde čeští Trosečníci lovili ty žáby).

Po první noci na Gibraleonu (kdy toho ale moc nenaspali,
protože je neustále kousaly písečné blechy…) je čekals rovnou soutěž o imunitu. Ta se odehrávala ve stejných kulisách, jako ta poslední. Ovšem nádrž s vodou byla tentokrát vypuštěná a na dně zbylo jen mazlavé bahno. Cílem úkolu bylo vyválet se v něm a hmotu pak z vlastního těla a vlasů setřít do připravených nádob.
Vyhraje ten, kdo v pětiminutovém intervalu nasbírá nejvíce bahna. Moderátor Mark Bayly pak nádoby poměřoval na velké dvouramenné váze. Nejúspěšnější byl Gareth, který si tak mohl jako první na krk nasadit náhrdelník imunity (ano, náhrdelník, už žádné poleno a ani žádný černý šátek – pozdravujeme Lukáše).


Při spojení obou kmenů měli bývalí červení Rana čtyři členy, Aguila jen tři. Takže modrým jde nyní o krk a musí se snažit utvořit nějakou novou alianci, modelka Brigitte se lísala k Zaynovi, Mzi zase předvedl své rybářské umění. Jak se zdálo, bývalí Rana měli ovšem zájem o spojenectví jedině s Vanessou. Na kmenové radě, která se mimořádně konala ráno, se ukázalo, že místo jednotného kmenu stále existují dva původní. Všichni tři bývalí modří hlasovali pro Lezel, čtyři červení zase pro Brigitte a postarali se tak o její vyřazení.

Vzápětí ale moderátor představil divákům nový twist a uvedl to opět příběhem ze života pirátů, kteří v této části světa byli před 300 lety hodně aktivní. Pirát, jenž se vzbouřil proti svému kapitánovi, byl obvykle za trest vysazen na nehostinný ostrůvek, kde musel přežít tak dlouho, až kolem projela nějaká další loď.
Aniž by to kdokoliv z ostatních soutěžících tušil, vyloučená Brigitte bude nyní také vysazena na tzv. Ostrov mrtvého muže (ve skutečnosti se jmenuje Isla Monte). Postupně se k ní připojí další tři vyřazení a tato čtveřice se pak utká ve velkém souboji o dva lístky zpět do hry. Získají tak druhou šanci vyhrát ten 1 milión Randů. Trochu to sice připomíná tzv.exilový ostrov z amerického Survivoru, ale rozhodně se za tento nápad musí jihoafrickému štábu zatleskat. Bravo!

Pokračování příště.

video ke stažení

– Survivor South Africa: Epizoda 8 (350 MB, Spread-It)

související články

Survivor South Africa (7. díl)
Survivor South Africa (6. díl)
Survivor South Africa (5. díl)
Survivor South Africa (4. díl)
Survivor South Africa (3. díl)
Survivor South Africa: Když dva dělají totéž…

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!