Panáček v reality show

Survivor South Africa (5. díl)

12. Listopad 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

V předchozím díle jeden ze soutěžních úkolů vyžadoval tak trochu zapojení hlavy. Na čistě logický úkol jsme si ale museli počkat pět dílů (a v českém Trosečníkovi jsme se ho nedočkali dosud). Přitom je docela podstatné, aby se fyzické úkoly střídaly s logickými, aby jeden kmen nemohl dominovat nad druhým jenom proto, že mezi sebou nemá třeba svalnaté muže. Přitom vyrobit úkol s logickou hádankou není ani moc nákladné. Třeba Jihoafričané přišli s takovou, kterou si můžete vyzkoušet i sami doma, stačí vám k tomu papír a tužka.

Než si ale vysvětlíme pravidla, co takhle soutěžící pořádně motivovat?
Odměnou v této soutěži je pořádný dlabanec od oblíbeného fastfoodu Nando’s (jeden ze sponzorů Survivor South Africa). Jenom při pohledu na plný stůl grilovaných kuřat, bramborové kaše a salátů se soutěžícím sbíhaly sliny (no řekněte, není to lepší motivace než bonbóny a houpací síť?). Tak a teď hurá na řešení číselného rébusu. Cílem bylo do dřevěného rámečku 3×3 rozmístit kostky s čísly 1-9 tak,
aby součet každé řady a každého sloupce dal dohromady 15. Tým, který to vyřeší jako první a vykřikne jméno svého kmene, může jít na hostinu. Hádanku mohl řešit vždy jeden člen týmu, po minutě ho střídal další atd. Hned na začátku se Garethovi z kmene Rana málem povedlo celou hádanku vyřešit, chybělo mu dosadit správně jen dvě kostky. Ale po vystřídání mu kolegové celou skládačku tak překopali, že mohli začít zase znova. Nejrychleji to nakonec vyřešili modří Aguila.

Červené další porážka hodně zdeptala, navíc je trápí štípance od komárů a písečných blech a krabi, kteří jim v noci pochodují po tváři, rozštípávají bambusovou podlahu a dokonce rozcupovali Jacindiny bermudy.
Ale i v táboře Aguila si musejí poradit s problémy. Mzi přišel při rybolovu o háček, ale díky jeho obratným rukám si ze stříbrné ozdoby od děvčat vyrobil náhradní háček. Atraktivní modelka Brigitte zase rozehrála nebezpečnou hru, kdy tajně ukradla Nicovi cigarety, a sledovala, jak se přestává ovládat. Vzteklý Nico totiž může na kmenové radě obdržet víc hlasů než ona.

Daleko větším problémem byl ale zdravotní stav Saneleho.
Jeho zraněná ruka se nelepšila, už při plnění úkolu se sestavováním vodního potrubí používal jen levačku, teď už nemohl uzvednout ani lehké předměty. Na ostrov Plateneras tedy přijel moderátor Mark Bayly a odvezl ho na lékařské vyšetření. Do 24 hodin se musí rozhodnout, jestli je schopen pokračovat ve hře, po celou dobu mu ale nebude poskytnut žádný luxus, bude mít stejné podmínky jako ostatní spolubojovníci, bude jíst i stejné jídlo, jako měl na ostrově, aby nebyl ve výhodě.

Jeho svaly ale mohou chybět hned v další soutěži o imunitu, nazvané „Hrobař“. Tušíte správně, je to stejný úkol jako v první epizodě Trosečníka.
Jihoafričané ovšem nejprve celou trať projeli, vysvětlili jednotlivé úkoly Hrobaře, takže pravidla byla naprosto jasná. Ovšem samotný závod byl jednoznačně v režii modrých. Lezel z kmene Rana měla velké problémy s vyhrabáním prvních dveří. Než se tak z hrobu vyškrábal první červený, všichni Aguila už se na ně v pohodě dívali zpoza cílové pásky a drželi v rukou opět poleno imunity.

Na kmenové radě to moderátor Mark Bayly označil za vůbec nejhorší porážku ze všech sérií Survivor. Připomněl také, že z dosavadních 10 úkolů Rana prohráli 8. Skoro to vypadalo, že to odnese právě Lezel, ale v hlasování byla v poměru 3:2 (ty dva hlasy kupodivu patřily Zaynovi) vyloučena Danielle
a její pochodeň pohasla. Ale pozor! Jihoafrický Survivor je plný překvapivých twistů. Moderátor oznámil, že zdravotní stav Saneleho mu neumožňuje další pokračování ve hře, ale jeho pochodeň stále hoří. Proto má nyní možnost svůj oheň předat právě Danielle. Ta se tak vrátí do hry, ale do družstva modrých. Jak ji v táboře Aguila přijmou? A kolik zraněných soutěžících ještě uvidíme?

Pokračování příště.

video ke stažení

– Survivor South Africa: Epizoda 5 (343 MB, nízká kvalita)

související články

Survivor South Africa (4. díl)
Survivor South Africa (3. díl)
Survivor South Africa: Když dva dělají totéž…

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
Momo
Reagovat

Rozsekejte je než vás rozsekají a sežerou krabi.

Přidat komentář