Panáček v reality show

Survivor South Africa (4. díl)

12. Listopad 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

V minulém díle jihoafrického Trosečníka vyvázl Nico z kmenové rady jen „s podmínkou“ a bude se muset hodně snažit, aby jeho kmen Aguila získal imunitu. Docela ho ale rozhodilo, kolik spolubojovníků napsalo na lístek právě jeho jméno, tak se do nich pustil ještě v noci po příchodu do tábora. Včas si ale uvědomil, že ostrými slovy si spíše koleduje o další hlasy proti sobě, takže přibrzdil a dobrovolně se spolu s Mzim přihlásil do dalšího souboje o odměnu.

Ten se od ostatních trochu lišil: odměnu tentokrát mohly vyhrát oba kmeny
a soutěžil každý na svém ostrově. Podle zadání úkolu se měli dva vybraní zástupci vydat na cestu za pokladem, ale měli si pospíšit, než jim jejich poklad spláchne moře. Začínalo se na pláži, kde na označeném místě vyhrabali z písku zamčenou truhlu. Klíč k truhle měl ukrývat „dřevěný mužíček“ – dutina stromu (Mimochodem, veškeré instrukce, které soutěžící v každé epizodě od štábu dostávají, jsou psány ve verších, stejně tak je tomu i v americké verzi Survivor, proč to ale proboha nešlo i v českém Trosečníkovi?).
V truhle nalezli kokos, kterým měli sestřelit hliněnou nádobu a poslední nápověda je navedla k láhvi, kterou už málem unášel příboj na otevřené moře. Odměnou pro kmen Aguila byla láhev plná rýže, kmen Rana v láhvi objevil tolik potřebné křesadlo. Za velkého jásotu tak konečně po 10 dnech mohli rozdělat oheň a upéct si rybu (ikdyž třeba Lezel prohlásila: „Mně to nevadilo, já mám ráda sushi“).

Soutěž o imunitu vyžadovala dobrou koordinaci celého kmene a také trochu logického myšlení.
Cílem bylo sestavit systém vodovodního potrubí z devíti různě dlouhých dřevěných korýtek. Dva soutěžící pak rozpohybovali velké mlýnské kolo a voda protékající kaskádou postupně plnila sud. Píst v sudu pak nadzvedl kolejnici s kovovou koulí, která se nakonec zkutálela do plechové mísy. Právě zakončení této složité konstrukce bylo stejné, jaké použil i český štáb pro úkol s přenášením vody v 9.epizodě Trosečníka. I přes počáteční náskok družstva Rana celý závod (a imunitu) vyhráli modří Aguila, takže červené čeká kmenová rada.

V rozhovorech na kameru členové Rana prozradili,
že u nich vznikly dvě tříčlenné aliance (Gareth, Jacinda a Danielle proti Lezel, Zaynovi a Ncumise) a vzájemnému vyjednávání, koho vyřadit, bylo věnováno dostatek natočeného materiálu. Nakonec ale zrada Lezel na kmenové radě způsobila, že její kámoška Ncumisa byla se čtyřmi hlasy ze hry vyřazena.

Pokračování příště.

video ke stažení

– Survivor South Africa: Epizoda 4 (238 MB, hrozná kvalita)

související články

Survivor South Africa (3. díl)
Survivor South Africa: Když dva dělají totéž…

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!