Panáček v reality show

Survivor South Africa (11. díl)

28. Prosinec 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Pokud Vás zajímá, jak vypadaly poslední díly jihoafrického Survivoru a jestli se v něm také tahaly sirky, s malým zpožděním Vám přinášíme rekapitulace závěrečných epizod. Naposledy byla na kmenové radě vyloučena Vanessa, ale ještě může dostat druhou šanci vrátit se do hry. Prozatím ji štáb tajně přesunul na Ostrov mrtvého muže, kde se přivítala se svými spoluhráči Brigitte a Mzim. Vlastně se tak vše vrátilo do původního stavu před spojením kmenů: jeden ostrov obývají bývalí Aguilané a na ostrově Gibraleon zůstali všichni čtyři členové kmene Rana (Gareth, Zayn, Jacinda a Lezel), kteří se mylně domnívají, že je čeká už jen boj o finále.

Před další soutěží o odměnu je moderátor Mark Bayly přivítal v opuštěné vile drogového dealera (v těchto místech čeští trosečníci chytali ty žáby) a na stole měl pro ně překvapení. V připraveném notebooku si mohli shlédnout videozprávy od svých rodinných příslušníků. A pak už se šlo dolů na pláž soutěžit. Vždy ve dvojicích vstoupili do vyznačeného kruhu, na kotníky si připnuli krátká lana, za která byli navzájem k sobě připoutáni. Cílem bylo pomocí lana podrazit druhému nohy, nesměli se ovšem dotýkat jinou částí těla, ani opustit ring. Soutěžilo se stylem každý s každým, po šesti kolech ale došlo k rovnosti bodů mezi Garethem a Lezel. V závěrečném kole „náhlá smrt“ byl úspěšnější Gareth a čekala ho pěkná odměna: patnáct minut živého videochatu přes internet se svou přítelkyní. Kromě toho, že jí samozřejmě řekl, jak se mu po ní stýská, se ale také rozpačitě přiznal, že dnes mačetou ulovil pelikána (zato čeští Trosečníci poctivě dodržovali přísný zákaz lovení těchto ptáků).

Tři soutěžící v exilu na Ostrově mrtvého muže žijí přece jen v horších podmínkách, tenhle ostrov je opravdu mrtvý, ani ryby se tu nedají chytit každý den. Mimochodem, když jim Vanessa vyprávěla, že předchozí soutěž o imunitu spočívala v rybolovu, Mzi byl notně zklamaný, že se jí nemohl zúčastnit. V té by určitě exceloval a amulet imunity by měl v kapse.

Tento předmět bude ale ve hře čím dál víc důležitější, což si uvědomují hlavně trosečníci na Gibraleonu. Aby jej získali, musí absolvovat stejný úkol, který byl ve čtvrtém díle Trosečníka – závod v plavání s hořící pochodní. Kupodivu tento úkol fungoval stejně dobře v české verzi (kde se jednalo o štafetový závod členů dvou kmenů) i jihoafrické verzi (kde závodili proti sobě už jednotlivci). Na začátku všichni čtyři rozdělali oheň, zapálili pochodeň, s ní doplavali k voru, přepálili lano s klíčem a plavali zpět na břeh ke konstrukci se dvěma schodišťmi. Dál mohli pokračovat jen dva nejrychlejší, a tím byla Jacinda a Gareth. Přestože Jacinda byla celý závod rychlejší, při rozdělávání závěrečného ohně měla problémy stejně jako naše Hedvika a Gareth ji nakonec předběhl. Získal tak imunitu už počtvrté v řadě!

Protože má ale Gareth blíž k Jacindě a Zaynovi, Lezel si uvědomila, že to má nahnuté, a zahájila vyjednávání aliance (v reálném životě je právnička). Nejvíc se zaměřila na oba kluky, kterým slíbila podporu, pokud dají hlas její nejlepší kámošce Jacindě. To se ale Garethovi jako čestné jednání moc nezdálo a na kmenové radě její nabídku nahlas převyprávěl. Když to slyšela šokovaná Jacinda, měla jasno, koho na lístek napíše. Lezel tak dostala všechny tři hlasy.

Pokračování příště.

video ke stažení

– Survivor South Africa: Epizoda 11 (310 MB, Spread-It)

související články

Survivor South Africa (10. díl)
Survivor South Africa (9. díl)
Survivor South Africa (8. díl)
Survivor South Africa (7. díl)
Survivor South Africa (6. díl)
Survivor South Africa (5. díl)
Survivor South Africa (4. díl)
Survivor South Africa (3. díl)
Survivor South Africa: Když dva dělají totéž…

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!