Panáček v reality show

Survivor South Africa (6. díl)

19. Listopad 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Na kmenové radě sice byla z červeného družstva Rana vyloučena Danielle, ale protože zraněný Sanele musel ze zdravotních důvodů odstoupit, daroval jí svou pochodeň. Může se tak ještě jednou vrátit do hry, ovšem do druhého kmene Aquila. Tam ji uvítali docela vřele, zejména s Brigitte si padly hned do oka.I za tu krátkou chvíli si ale mohla všimnout, že Nico zde není zrovna moc oblíbený.

Následující soutěž o odměnu byla mimořádně fyzicky náročná.
Všichni členové jednoho týmu si nasadili na záda těžké batohy, připoutali se k sobě krátkým lanem a vydali se na pochod po oválné trase. Na ní museli postupně přelézt stěnu z bambusů, překonat prolézačku, vodní příkop a jedním úsekem se měli proplazit. A to všechno tak dlouho, dokud jeden tým nedohonil své protivníky. I pro jednoho člověka by to bylo dost náročné, natož když k sobě máte připoutané další tři spoluhráče a ne všichni jsou fyzicky zdatní.
Naštěstí po trati byly rozmístěny i dva gongy a každý tým měl vždy jednu možnost úderem do gongu požádat o minutový time-out na vydechnutí. Trosečníci si skutečně sáhli na dno svých sil, závod nakonec vyhráli Aguila a do tábora si odnesli odměnu: pytlík čočky, soli, pepře a hlavně mleté kávy, po které se jim už hodně stýskalo. Danielle mohla být ráda, že se dostala do kmene vítězů, červení totiž pokračují ve šňůře proher, ještě se jim nepovedlo vyhrát ani jednu odměnu.

V soutěži o imunitu šlo o štafetový závod, v němž bylo potřeba nejprve doplavat k bójce,
potopit se pro dřevěnou cihličku, tu dopravit zpátky na břeh, provléci ji dlouhým lanem a nasadit na kolík. Vyhrál ten tým, který jako první vylovil všechny čtyři cihličky (zajímavé, že v českém Trosečníkovi nebyl ještě ani jeden úkol s potápěním). Za Ranu vystartoval jako první Gareth a získal pro svůj tým takový náskok, který se už modrým nepodařilo dotáhnout. Červení se tak mohli radovat z imunity, ještě větší nadšení zavládlo, když se jim pomocí obyčejné hamaky podařilo ulovit docela velkou rybu.

V táboře Aguila se mezitím připravují na kmenovou radu. Proti dvěma mužům zde stojí trojice žen, kterým nejvíce vadí Nico a proto se na něj společně domluvily.
Navíc stále platí to, že Nico má ještě jeden automatický hlas (viz třetí epizoda), takže čtyři hlasy by měly stačit na jeho vyřazení. Jenže Mzi by jen nerad zůstal sám proti přesile žen a zahájil naprosto skvělé taktizování. Večer na kmenové radě to vypadalo, že Nico sem spadl asi z jiné planety. Na otázku moderátora totiž odpověděl, že v jejich kmeni neprobíhají vůbec žádné diskuze o strategii hlasování.
Diváci u obrazovek v tu chvíli museli snad vybuchnout smíchy, protože v táboře se vlastně nic jiného ani neprobírá. Výsledek hlasování byl ale hodně velkým překvapením, nejvíce hlasů dostala nově příchozí Danielle, nenáviděný Nico dostal jen dva (z toho ten jeden byl od štábu). Mzimu se opravdu povedlo celé hlasování perfektně zrežírovat. Danielle tak vypadla ze soutěže už podruhé za sebou, stalo se tak prakticky to samé, co Martinovi v českém Trosečníkovi.

Pokračování příště.

video ke stažení

Survivor South Africa: Epizoda 6 (350 MB, vysoká kvalita)

související články

Survivor South Africa (5. díl)
Survivor South Africa (4. díl)
Survivor South Africa (3. díl)
Survivor South Africa: Když dva dělají totéž…

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
TK
Reagovat

K dispozici už jsou také díly 3, 4 a 5 v lepší kvalitě. Pokud má někdo zájem, zanechte vzkaz v komentářích.

2
Pavel
Reagovat

No podle mě to není tak špatná kvalita. Rozhodně ne, abych díl musel stahovat znovu.
Nejjednoduší, ale je nahradit pod odkazem ty staré těmy lepšímy.

3
XLord
Reagovat

Pro TK) Určitě bych zájem měl, zatím jsem si 6-8 jenom „nachystal“ takže bych se rád díval od začátku…

Přidat komentář