Panáček v reality show

Survivor South Africa (9. díl)

26. Listopad 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

I po sloučení drží členové původních kmenů při sobě, a protože červení Rana mají o jednoho člověka navíc, není pro ně problém postupně vyhazovat jednoho Aguilana za druhým. Jako první na to doplatila modelka Brigittte, která se tak stala obyvatelkou utajeného Ostrova mrtvého muže. Ostatní ještě netuší, že se po skončení pobytu v tomto exilu může do hry ještě jednou vrátit. Zatím si ale může vyzkoušet, jaké je to být skutečným opuštěným Robinsonem. Na ostrově je úplně sama, sama se také musí postarat o přístřešek a potravu. Společnost na malinkatém ostrůvku s neproniknutelnou dužnglí jí dělají pouze hejna ptáků ve větvích stromů (plus jeden kameraman).

Zbytek trosečníků mezitím vyrazil na další soutěž o odměnu.
Cílem bylo poskládat trorozměrné čínské puzzle z dřevených kostek. Nejrychleji se to povedlo vyřešit Jacindě. Za odměnu na ní čekal výlet spojený s možností konečně se oprchovat v teplé vodě a dopřát si profesionální masáže. Protože si mohla s sebou vzít ještě někoho, rozhodla se pro kámošku Lezel. Při této relaxaci tak probíraly, pro koho budou hlasovat, až vyřadí i poslední Aguilany.

Střelba z praku do talířků se objevuje prakticky v každém Survivoru. I zde na něj došlo v další soutěži o imunitu.
Ovšem pravidla zde byla trochu jiná, než v českém Trosečníkovi. Nesestřelovaly se talířky protivníků, ale bylo třeba trefit jeden ze svých, které byly rozmístěny v různé vzdálenosti od palebné čáry. V prvním kole střílelo všech šest soutěžících podle vylosovaného pořadí, kdo se trefil, postoupil do finále (byli to pouze Gareth a Vanessa, které by se imunita moc hodila, když pocházela z modrého kmene). Celá soutěž tak vlastně netrvala moc dlouho. Garethova přesná muška ve finále mu zabezpečila už podruhé za sebou náhrdelník imunity.

Bývalí Aguilané se tak smířili s tím, že to pro ně znamená poslední dny na ostrově.
Ovšem čtveřice původního kmene Rana se kupodivu nemohla dohodnout, koho vyřadí dřív, dokonce se u toho pohádali. Děvčata prosazovala Mziho, který byl fyzicky zdatný a mohl by tak v příštích soutěžích snadno získat amulet imunity. Zayn to považoval za zbabělé řešení, protože Mzi je jako úspěšný rybář táboru hodně prospěšný. Navíc, jak se svěřil na kameru, by si Mziho rád nechal do užšího finále, protože by to pro něj byla výzva, utkat se s opravdu silným soupeřem, než s někým slabým.

Jenže pokud by dvě děvčata hlasovala pro Mziho, dva kluci pro Vanessu a oba bývalí Aguilané pro Lezel, znamenalo by to rovnost hlasů. Protože v jihoafrickém Survivoru se na černý šátek nehraje, vypadl by ten, kdo nasbíral dosud nejvíc hlasů, a to by byla právě Lezel z kmene Rana. Zayne tak nakonec ustoupil, ale na kmenové radě se mu draly slzy do očí, když moderátorovi přiznal, že poprvé nebude hlasovat podle svědomí, ale napíše jméno člověka, který by si zasloužil pokračovat dál.
Všem bylo jasné, o kom mluví, tak se Vanessa sama přihlásila, že raději dobrovolně svoji pochodeň uhasí, aby ho zachránila. Moderátor Mark Bayly jí ale opět připomněl to, co už se jednou v minulých epizodách stalo: pokud sama odstoupí ještě před hlasováním, nic tím nezmění, hlasovat se bude dál a vypadnou celkem dva lidi. Vanessa si to tedy rozmyslela, Mzi ovšem přesně podle očekávání dostal rozhodující čtyři hlasy. Zdaleka to pro něj ale neznamená konec hry, štáb ho teď tajně převeze na Ostrov mrtvého muže.

Pokračování příště.

video ke stažení

Survivor South Africa: Epizoda 9 (350 MB, chybí prvních 10 minut)

související články

Survivor South Africa (8. díl)
Survivor South Africa (7. díl)
Survivor South Africa (6. díl)
Survivor South Africa (5. díl)
Survivor South Africa (4. díl)
Survivor South Africa (3. díl)
Survivor South Africa: Když dva dělají totéž…

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Momo
Reagovat

Články se blbě čtou, protože písmena nemají nalevo centimetrý odstup od toho šedo-bílého rozhraní. Mám rozlišení 1024×768 .

2
Momo
Reagovat

Sekundu po odeslání příspěvku se to spravilo na normál.

3
Polák
Reagovat

Jen tak mimochodem asi jsem nechápavý, ale tahle vyřezaná epizoda, patří k těm kvalitněji nahraným?

Přidat komentář