Panáček v reality show

Survivor South Africa (3. díl)

12. Listopad 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Před časem jsme vás tady na Panáčkovi seznámili s jihoafrickou verzí Trosečníka, která se natáčela na stejném místě souběžně s českou. Možná nejvyšší čas podívat se, jak si jihoafrický štáb poradil s dalšími epizodami. Nejdříve ale stručná rekapitulace. V Survivor South Africa: Panama bojuje 14 soutěžících, kteří jsou rozděleni do dvou kmenů: modrého Aguila, který obývá ostrov Plateneras, a červeného Rana, jenž se ubytoval na ostrově Saboga. Po prvních dvou epizodách se na kmenové radě vylučovalo po jednom z každého týmu. Naposledy to byl Sam z modrého kmene, ovšem někteří údajně uvažovali o vyřazení Mziho. Ten je ale mimořádně úspěšný rybář (pokaždé se vrátí se 3-4 rybami), takže je nyní pro Aguilu nepostradatelný.

Další soutěž o odměnu spočívala v úprku soutěžících pro kolík zabodnutý v písku, přičemž kolíků bylo vždy o jeden méně, než byl počet závodníků. Že vám to něco připomíná? Ano, je to naprosto stejný úkol, který jste teď viděli v českém Trosečníkovi. Jediným rozdílem bylo, že Jihoafričané startovali vždy ze stejné pozice (na břiše s nohami směrem ke startovací čáře), kdežto Marek Vašut pro každý rozběh vymyslel jinou pozici.
A protože se v tomto případě ještě jednalo o soutěž dvou družstev, zúčastnily se ho trojice z každé strany. Modří Aguila sice v prvních rozbězích přišli o dva závodníky a zůstal jen poslední, Sanele. Tomuto svalnatému černochovi se za cenu zranění pravé ruky nakonec podařilo uspět proti všem třem červeným protivníkům. Za odměnu si tak modří mohli odnést dva ze tří nabízených předmětů (moskytiéry, kapesní nůž a křesadlo). Všechny byly teda o hodně užitečnější než houpací síť… Oželeli pouze křesadlo, které už dávno měli, ale které by spíš potřebovali červení, protože byli už osmý den bez ohně, ač vyzkoušeli snad všechny možné metody!

Soutěž o imunitu se nazývala „Houpačka“ a také ji dobře známe.
Vždy jeden zástupce byl zavěšen nad jámou v písku a ostatní členové týmu mu taháním za lana měli pomoci posbírat sedm lebek a umístit je na dřevěné kůly. Jihoafrická verze se ovšem hrála celkem na tři kola, česká jenom na jedno. Těžko říct, co je lepší. Oba jihoafrické kmeny tak sice měly šanci uspět ještě v odvetě, ale z pohledu stopáže epizody to bylo moc zdlouhavé. Ještě že celý závod moderátor Mark Bayly aspoň průběžně komentoval.

Soutěž v poměru 2:1 vyhráli červení Rana, takže na kmenovou radu se opět vydají modří.
Rozhodování jim ale značně zjednodušila Jude (v civilním životě policejní vyjednavačka), kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavu. Nízký tlak jí způsoboval závratě a mžitky před očima. Třebaže ji ostatní přesvědčovali, že se to časem zlepší, nechtěla je zbytečně brzdit a na začátku kmenové rady oficiálně požádala o odchod ze soutěže. Poté, co se s ostatními rozloučila, měl moderátor Mark Bayly šokující novinku.
Protože Jude požádala o odchod ještě před začátkem hlasování, podle pravidel se musí v hlasování pokračovat! Zaskočení soutěžící tak museli na lístky napsat jiné jméno. Odnesl to tak nakonec Nico. Ale protože ten večer byla už jedna pochodeň uhašena, Nico se mohl do tábora vrátit. Ovšem při nejbližší kmenové radě bude mít automaticky přidělen jeden hlas proti sobě.

Pokračování příště.

video ke stažení

Survivor South Africa: Epizoda 3 (261 MB, nízká kvalita)

související články

Survivor South Africa: Když dva dělají totéž…

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
TK
Reagovat

Možná se ptáte, proč tak dlouho trvalo, než se k nám dostal další díl Survivor South Africa. Vysvětlení je docela jednoduché: Letadlo, převážející DVDčka s dalšími epizodami z JAR do Evropy, se cestou ztratilo v bouři a ztroskotalo na zdánlivě neobydleném ostrově. Disky se tam dostaly do rukou Hurleyho, ale protože na nich nenašel čísla 4,8,15,16,23,42, tak je předal Lockovi, aby z nich zkusil něco vyluštit… To znamená, že tyto disky už jsou asi nenávratně Ztraceny. Proto bylo přikročeno k náhradnímu řešení a epizody byly získány jinak. Díly jsou sice v opravdu hrozné kvalitě, ale pořád lepší než nic.

2
Momo
Reagovat

No tak nám teda sděl, koho si musel zabít.
Co, ale fakt nechápu, proč si ho zahrabával zrovna do toho žulového masivu.

3
lisa
Reagovat

mam jen jednu otazku. kde to muzu skouknout? asi jen v JAR, co? nebo je to nekde na torentech? dik za odpoved :-)

Přidat komentář