Panáček v reality show

Výměna manželek (27.4.): Lesbička Sylva vs. „pohodlná“ Jitka (6. díl, 5. řada) + rekap

27. Duben 2012 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

[singlepic id=4242 w=420]

V pátém díle Výměny manželek se sterilně uklízelo a zabíjelo, tentokrát nás čeká křik a hádky. Kvůli čemu? Samozřejmě, bude se dokazovat po dobrém i zlém, kdo zvládá či nezvládá novou domácnost, zda se plní úkoly dle manuálu, kdo je větší lenoch. Netolerance a diktátorství, i toho budeme svědky. Jak zvládne lesbička Sylva (36) deset dní vedle muže? Dokáže se Jitka (36) zapojit do chodu sedmičlenné rodiny?

Kdo se dnes ve Výměně manželek vymění

Rohle

Na severní Moravě žijí v registrovaném partnerství Sylva (36), která má tři děti – Dominika (15), Michala (11) a Elišku (6). Její partnerka Andrea (32) má dvě děti – Nikolu (13) a Sáru (11). Sylva pracuje jako dělnice a stará se o domácnost. Andrea je nezaměstnaná a v rodině zvládá ty „mužské práce“.




Důvod účasti? Zvědavost a hlavně citová závislost Sylvy na rodině. Andrea by své partnerce přála rodinu s malým dítětem, aby viděla, co má doma, že je jim spolu dobře. Sylva to ví, uvědomit by si to podle ní měla hlavně Andrea.

[singlepic id=4251 w=420]

Zdislava

Druhá rodina, tentokrát heterosexuální bydlí v severních Čechách, rovněž v menší vesnici nedaleko Liberce. Jitka (36) má sice pět dětí, ale dvě žijí u otce, proto je ani nebudeme počítat. Z minulého vztahu má dceru Veroniku (19), studenku gymnázia. Se současným manželem Radovanem (44) mají Tadeáše (1) a Adélu (2,5).
Nápad účastnit se Výměny se vyklubal v manželově hlavě. Proč nevyzkoušet něco nového, nepoměřit síly s novou rodinou. Radovan se o děti rád postará, nemá problém vyžehlit, ale třeba do praní prádla se nepouští. Manžel by byl rád, kdyby se žena zklidnila, je hrozný nervák. Sama přiznává, že dříve jedná, než myslí.

[singlepic id=4246 w=420]

Balíme a jedeme do neznáma

Tašky obou žen ukrývají od každého druhu oblečení nějaký ten kousek, Sylva si zabalila i letní trika, třeba by ráda někam do teplých krajin. Rozloučí se s rodinou, udělí poslední příkazy a konečně můžeme vyrazit. Sylva nemává, Andrea si přála, aby byla „tvrďák“.

Nová domácnost, nové zvyky

Půdní vestavba vyděsí Sylvu postýlkou a nočníkem, na malé dětí se netěší, má dost těch svých. V Rohli neujde kontrole lednice, moc toho v sobě neukrývá. Sylva také pátrá po zásobách, lednice je daleko plnější než ta, kterou doma opustila. Nechybí obvyklé počítání postelí, ale stejně moc chytré z toho nejsou, raději nahlédneme do manuálu.
V Rohli děti vstávají v 6 h. Jediná starost maminky je, nejmladší dceru učesat a nachystat jí oblečení. Pokud chtějí, snídani a svačinu si nachystají, Jitka se namáhat nemusí. Děti odchází samy. Pokud nemají kroužky, tak se vrací v 15.30, jinak až v 19 h. Cestou ze školy vyzvednou Elišku ze školky, v pátek ji berou sebou na klavír. Je důležité si zapamatovat hned na začátku, že Jitka bude mít půl dne prázdný dům. V týdnu nevaří, děti se stravují ve škole. Jediná povinnost, která ji čeká, je příprava nepečeného cukroví, vánoční úklid a běžná starost o domácnost.

[singlepic id=4256 w=420]

V druhé rodině se vstává kolem sedmé hodiny. Dcera Veronika odjíždí v 6 h ráno do školy ve Frýdlantu v Čechách a vrací se buď o půl šesté, nebo až o půl osmé večer. Manžel pracuje v Liberci, dům opouští ve 4 h. Vrací se odpoledne, o půl čtvrté. Takže Sylva bude mít na starosti jen dvě malé děti a běžný provoz domácnosti.

Poprvé s novou rodinou

Zástup dětí a na jeho konci ne manžel, ale další žena vítá novou manželku v početné domácnosti v Rohli. Jitce partnerka nevadí, ale má obavy, jak to přijme Radek. Důvodem jeho rozvodu bylo to, že ho bývalá manželka opustila kvůli jiné ženě. V tomto domě se topí v každé pokoji v kamnech. Potřebuje podrobnou instruktáž od náhradního „manžela“.
Ve Zdislavě se děti stydí. U kávy je čas popovídat si o zvyklostech v rodině a seznámí novou manželku s různými zábranami, které jsou zde kvůli Tadeáši. Adéla už vleze všude. Radek je estét, žádnou tlustou ani vychrtlou a přerostlou nechtěl. Tahle mu vyhovuje. První večer Sylva koupání zvládá, sice netuší, kolik vody potřebuje malé dítě, ale hlavně když ho neutopí. Uspávání je tragédie. Adéla předvádí, že to s ní vůbec není jednoduché, než se zklidní obě děti, dá to tatínkovi pořádně zabrat.

Den druhý

Sylva musí po ránu zatopit. Doma má kamna v každém pokoji, tady zvládají jedny jediné vytápět celý dům. Jen se jim musí správně naložit a podpálit. Sice to nikdy neděla, ale byla proškolena už večer a nakonec vše zdárně zvládá. Večer u kávy se Radek konečně dozví, že Sylva žije v lesbickém vztahu. Není to pro něj nic neobvyklého, už víme, že ho žena opustila kvůli jiné ženě. Těžko a dlouho se s tím vyrovnával, na malé vesnici mu to kamarádi dávali pořádně „sežrat“. Nechápali co je za chlapa, že si neudrží ženu a ta mu uteče právě s jinou. Měl tušení, že by je mohli vyměnit s lesbickým párem a to odmítal, ale nakonec i tuto variantu přijal jako možnost a rozhodl se to vydržet. Tvrdí, že je smířený s osudem, Sylva mu nevěří.

[singlepic id=4249 w=420]

Jitka má zase problémy zatopit si pod hrncem. Na přání partnerky bude vařit guláš. Jak to dopadne, netuší, protože je zvyklá na sporák. Večer se schází celá rodina pohromadě, hraje a svítí snad vše, co to umí, nebo funguje. V tomto randálu se děti i učí.

Den čtvrtý

Radovan se dobrovolně stará v noci o děti. Sylva spí nahoře, není tam slyšet, když se probudí. Proto jí nechává spát a povinnosti z manuálu plní sám. Možná stačilo, půjčit jí budík, aby vstávala sama a včas. Protože se nudí, pustila se do pečení cukroví. Radek louská ořechy a probírají zvyklosti v rodině. Po práci se věnuje domu a dětem. Sylva nechápe, že se nevěnuje Jitce, že nemívají chvilky jen sami pro sebe. Po třech dnech, které trávila Sylva doma, chtěla na malou procházku. V manuálu bylo jasně psáno, že má chodit s dětmi ven před obědem. Proč to nedělala, nevíme. Schody jsou namrzlé, venku napadal sníh, večerní procházka po neupravené cestě do obchodu mi zrovna jako nejlepší nápad nepřipadá.
V Rohli jsou všichni přehřátí, Jitka zmrzlá. Brblá i nad obyčejným zapletením copu nejmladší dceři, každý den by ji to rozhodně nebavilo. A co by ji bavilo, nic jiného po ránu zatím dělat nemusela. Konečně uvidíme i nějakou Jitčinu činnost. Rozhodla se udělat nepečené cukroví, děti jí budou pomáhat. Vypadá to, že toho v kuchyni moc nepochytila, i když tvrdí, že doma krom cukroví běžně peče. Problémy nastanou i s obyčejnou váhou. Má nastaveno 160 gramů a ukazuje to nějak moc. Co kdyby ubrala pár piškotů? Kde je váleček? Ještě že tam má tři náhradní dcery. Společnými silami tvoří vosí hnízda, nebo včelí úly, vyberte si, jak jste kdo zvyklí. Konečně se při práci zahřála a cukroví tvoří pouze v nátělníku, takže taková zima tam zase nebude. Cukroví je hotové, víc se už dnes nepředře. Sice měla uvařit na druhý den, ale to počká, ráno si přivstane, vše dožene, plánuje si. Má být celý den mimo dům, proto bylo potřeba uvařit už večer, prozradí Andrea. Celkově se jí zdá, že se Jitka víc ulejvá, než maká.

[singlepic id=4247 w=420]

Den pátý – budou změny

Myslíte, že si Jitka přivstala a oběd přichystala? Omyl, pěkně si pospala, nic jí neuteče. Jenže utekl čas a doma jsou hladové děti. Náhradním řešením jsou palačinky a opět problém. Jitka je neumí! Vzpomínáte na slogan – Vitana vaří za vás!? S tou nebo podobnou značkou je asi velká kamarádka, protože palačinky dělá zásadně z pytlíku. Andrea hledá recept, taky je neumí z hlavy a Jituš popíjí v klidu kafe či čaj. Syn to hlady nevydržel a maže si chleba. To je ale ošklivá rodina, poprvé a naposledy v životě se Jitka kvůli nim přinutí udělat palačinky. Vůbec netuší, jak podle receptu postupovat, její otrávený přístup mi dávno vzal chuť k jídlu, rodinku bohužel zatím ne. Šlehačem míchá mléko s moukou, o soli a cukru slyší prvně v životě.
Sylva oběd uvařila bez problémů a včas. Problémy jsou ale s Adélkou, která si dělá, co chce a neposlechne ani tatínka. Pláč a vztekání, to jediné prcek umí. Zneužívá toho, že je po ruce tatínek, který plní každé její přání.

STŘIH a jsme na hasičských závodech
Na vesnici je zcela běžná věc, být členem dobrovolných hasičů. Jitka se automaticky účastní přípravy a soutěže. Je zvyklá, že doma mají dobrovolní hasiči vše pečlivě nachystáno pár dní před závody, tady se to dělá na poslední chvíli. Ostudu těm domácím rozhodně neudělala.

[singlepic id=4257 w=420]

Změna režimu

Sylva by ráda viděla Liberec a blíže se poznala s Verčou. Ta nemá čas. Musí si chystat projekt do školy, ani naléhání nové maminky ji neoblomí. Dalším přáním je větší schod pro Tadeáše a koberec v zádveří, opravit záchod. Jemu se do toho nechce, nemá materiál, nechce ho teď pořizovat, snaží se vymlouvat, ale Sylva si myslí, že to není o penězích, ale o vůli něco udělat. Také by byla ráda, kdyby Radek na jeden den opustil domácnost a ona se věnovala jen dětem. A uvařit oběd, to by mohl zvládnout taky.
Jitce vadí večerní hlučná zábava v rodině. Ráda by měla chvilku klid. Ale tahle rodinka chce užívat život a právě kravál k tomu patří, takže má smůlu. Partnerce je jedno, že hraje televize, dva počítače, rádio, ale polínko navíc do kamen rodinu přivede málem k bankrotu. Nelíbí se jí, jak Jitka přetápí dům. Deset dní Jitčina topení a nevyjdou se dřevem. Rodině vyhovuje jejich styl, odmítají změnu a Jitka zase mrznout. Kdo ustoupí? Další přání – Nikolce by ráda vytvořila soukromí závěsem. To problém není, dokonce to měly v plánu.

[singlepic id=4245 w=420]

Po změně režimu Jitka konečně uvařila oběd, který má den zpoždění. Andrea uklízí a atmosféra houstne. Podobně to bylo i v Liberci, vzpomínáte? Prvních pět dní pohoda a pak nastaly hádky a křik kolem plnění a neplnění povinností. Jitka neuklízela Elišce pokoj, i když to měla v manuálu. Proč jí to někdo neřekl, proč až teď, diví se ukřivděně. Začínáme počítat, co kolikrát udělala. Luxovala jednou. No a co, to bohatě stačí, doma to nedělá častěji. Odpadkový koš taky nezavolá, že chce vysypat, tak ji doposud nezajímal. Jenže on ten milej odpaďák není napsaný v manuálu, tak proč jí tím obtěžují? Už jen tím, jak se Jitka tváří při výměně názorů, pěkně provokuje. Otrávené obličeje, bojovně vystrčená brada, špulení rtů a okamžité zvedání hlasu svědčí o tom, že Radek měl pravdu a je to pěkná hysterka. Uvařila pozdě, neutřela prach, co tam celé dny dělá? To jen posedává u kamen a hledí kolem sebe? Uklízení má v plánu skoro ke konci Výměny. Běžná hospodyně si asi jen těžko představí, jak se dá zvládnout větší úklid včetně oken celého domu za jeden den. Nebo spíš půl den. Andrea taky není žádný kliďas, ještě se nám předvede v plné síle. Nyní odchází číst pohádku, další hádka je zbytečná.

Den šestý

V Rohli se neuklízí ani dnes a Andrea už nervy na uzdě neudrží. V domě se topí kamny, musí se utírat častěji prach. Jitka startuje plnou parou vpřed. Ona utírá prach jednou týdně a tady je rozhodně na některých místech staršího data, na ten nešáhne. Uvaří co má, a zaleze si do postele. Zbytek rodiny jí může vlézt na záda, ona se nepřetrhne. Není jí dobře, nic dělat nebude, prášek nechce, naopak vyžaduje klid a teplo.

[singlepic id=4248 w=420]

Slyšíme, že leží už druhý den a prát musí za ni Sylva. Není vytřeno, nevynesla odpadky, ale prý je vše o domluvě. Podle Jitky je Sylva chudák, podle Andrej je „zlatá“. Chápe, že jí není dobře, ale prvních pět dní jí nic nebylo a také na práci nesáhla. Doma si má dělat co chce, v nové rodině, to, na co jsou zvyklí tam. S tím s ní souhlasím. Od Jitky to cítím jako truc. Zatím moc činnosti nepředvedla, i když vidíme jen zlomek času, který v rodině tráví. Přetopený dům, výbušná nálada a to vše sledují zaražené děti. Opět se počítají protopená polena, dokonce se probere i rodinný rozpočet. Sedmičlenná rodina má příjem 15 tisíc. Dvanáct dá na poplatky a musí fungovat za tři tisíce měsíčně, to se mi zdá nějak málo. Alimenty, rodinné přídavky, Sylvy mzda – minimálně minimální, podpora v nezvěstnosti, dávky na bydlení… Večer honí děti mlsná, chtělo by to nějakou buchtu. Výjimečně se toho ujímá Andrea, Jitka přece odpočívá. V teple u kamen, s talířem jídla. Je kouzelné, jak se děti perou o misky po těstě a pudingu. Vylízat zbytky, to je super dobrota. Dostane se i na nejmenší Elišku, děti jsou zvyklé se dělit.
Radek se nechce hádat, proto s pomocí bratra vyrábí vyšší schůdek pro Tadeáše. Ještě je potřeba položit koberec do zádveří. Sylva vyžaduje po celé ploše, Radek to dělá podle sebe. Nechává kus volné dlažby u dveří, koberec by zbytečně chytal vlhkost. To se Sylvě nelíbí, ale není tu doma, tak co řeší. Chtěla by, aby se zouvali venku, já zase nevidím důvod, tam ten koberec vůbec dávat. Atmosféra začíná houstnout i tady. Sylvě vadí výbuchy vzteku, ale její Andrea není o nic klidnější, jen to Jitce říká přímo do očí.
Je čas splnit další úkol nové manželky, uvařit. Co takhle rozmrazit kuře? Jo, to se mělo udělat už večer, stačilo, aby mu to někdo připomněl. Pečené kuře s bramborovou kaší zvládl celkem dobře. Kaši přesolil a Adélce to stejně nechutnalo.

Den osmý

Komedie kolem uklízení v lesbické domácnosti pokračuje. Andrea odjela s dětmi k zubaři a Jitka konečně zvedla zadek od kamen a začala uklízet. Nevíme, co se dělo sedmý den, možná už nějaké to okno umyla, protože slyšíme, že dnes okna domyla, vyluxovala a utřela prach. Samozřejmě, vše v rámci svých možností a hlavně chuti, která není nijak veliká. Navrátivší Andrea běhá po domě, skoro jako inspekce z hygieny. Že nebude vše podle jejich představ, se dalo čekat, stejně jako křik, který se spustil vzápětí. Okna nejsou umytá z venku a navíc ani všechna. Proč? No protože se jí nechtělo, co jiného v tom hledat. Je tam už tolik dní dopoledne sama, denně mohla něco udělat a ne to nahonem odfláknout. To radši měla sedět u kamen, založené ruky a občas se poštěkat s Andreou. Jitka neumyla okna z venku, protože k tomu nevidí důvod, je to zbytečné. Bojí se, že vypadne sklo. Andrea to vidí tak, že se bojí práce a ne skla. Já zase pokud okna neumyju celá, nevidím důvod se do nich vůbec pouštět. Závěr? Jitka se nezvedne dodělat práci, sedí a hází provokativní ksichty. Andrea pochopila, že jí nejde o nové zkušenosti, ale jedině o peníze za účinkování v pořadu. Nejraději by ji nakopala do prdele a Sylvě líbala nohy. Tak línou ženskou, jako je Jitka ještě nezažila. Koupelna na úklid zatím marně čeká, do večera času dost, ještě Jitka neodjela, teď musí sedět, hledět a nic nedělat. V této pozici asi prožila podstatnou část pobytu.

[singlepic id=4250 w=420]

Ve Zdislavě má Sylva důvod k radosti. Konečně vyštvala Radovana na celý den z bytu. Skoro to vypadá, že ne on s lesbičkou, ale ona má problémy s muži. K obědu dojedli jídlo z předchozího dne a celý den si hrála s dětmi. Adéla je v klidu. Tatínek z dohledu, nemá důvod ke vztekání, nikdo jiný, než on to neocení.

Den devátý

V Rohli se Jitka opět chytla práce. Zamést a vytřít chodbu, to je cíl dne. Andrea plní úkol, vyrábí tyč na pověšení závěsu, aby Nikola měla dostatek soukromí. Ironické poděkování, i když pozdě, ale přeci jen za odvedenou Jitčinu práci, se nesetkalo s pochopením. Jitka nereaguje, asi nemá náladu se hádat.
Sylva si vyjela do Liberce, rozhodla se pro zkrášlení v kosmetickém a kadeřnickém salóně. Platil to štáb, nebo měla před ministrem financí Andreou ulitou rezervu, kterou nyní využije? Pleťová maska, barvička na řasy, mahagonová barva na vlasy.
A jak to vypadá večer v Rohli? Jitka opět zaujala svůj oblíbený posed, zkřížené ruce na prsou a nezúčastněně sleduje zdobení vánočního stromku. Smutně přihlížející Eliška by možná zasloužila víc pozornosti. Děti chtějí mamince a tetě udělat radost, už se moc těší, až se vrátí domů. U Jitky doma takové překvapení nehrozí, oni ji mají rádi a bez ní by ho nikdy nezdobili.

[singlepic id=4258 w=420]

Prozatímní pocity z Výměny:
Jitka – nic jí to nedalo, uvědomila si, že jejich život co vedou je podstatně lepší, než v této rodině. Radek byl a je skvělý, neměnila by.
Radovan – Jitka mu chybí, přiznává zlomeným hlasem. Kdyby bojoval sám za sebe, dávno to vzdal. Před sesypáním ho drží děti a myšlenka, že se žena vrátí.
Sylva – doma má oproti nové rodině úžasné lidi, nechce být bez své partnerky déle, než je nutné. Má k ní silné pouto. Sice neví, zda ona ji miluje stejně jako ona ji, musí si o projevy citu říkat. Chce vědět, že ji miluje a chce to vědět pořád. Asi se holka dívá často na jihoamerické telenovely. „Viset“na partnerce bude dál, ale nenápadně.
Andrea – Sylva nejde nahradit. Teprve nyní jí došlo, že ji strašně miluje, nechce bez ní být. Bylo to naposledy, co ji někam pustila. Dá jí více najevo své city, to dosud nedělala.

Den desátý – všechno jednou končí

Rychlé loučení proběhne v obou rodinách, víckrát se asi neuvidí, proč to protahovat. Jitka a Andrea mají k sobě takovou averzi, že nedokážou sedět v autě vedle sebe. Andrea není Pavel z Liberce, nechce extra auto, stačí jí sedět vedle řidiče. Na Jitčině hlavě, kromě barvy není poznat, že byla včera u kadeřnice.

Mezi 8 očima

Klidné posezení na závěr? Tak to ani omylem. Začínáme litováním. Jitka lituje Sylvu, Andrea Radka. Začíná výčet všeho, co Jitka udělala a neudělala. Vysála po pěti dnech, koš s odpadky vynesla po osmi dnech, chodbu umyla před odjezdem. Radkova reakce – hm, svědčí o tom, že ho to ani nepřekvapilo. Do toho štěkne Jitka svoji výmluvu: „Co bylo v manuálu, to je udělané!“ Ale zapomněla, že neumyla okna z venku. O tom se ale s Andreou dohadovat nebude, za to bude opět ječet a nazve ji diktátorem. Když není po jejím, zvýší hlas, podobně jako Andrea, tyto dvě ženské se nemůžou domluvit vůbec na ničem. Lepší diktátor, než povaleč. Sylva a Radovan jen odevzdaně přihlíží, moc dobře si uvědomují, co mají doma za „poklady“. A opět ohrané téma – zmrzlá Jitka. Kdyby od rána kmitala, možná by se zahřála i bez neustálého přikládání do kamen. Radovan nic komentovat nechce. Adélka je diktátor zase v Jitčině rodině. Popsat chování Jitky, když jí Sylva vyjmenovává chyby ve výchově dcery, je těžké. Na pokraji hysterie, arogantní, hlavu na bok, na nikoho se nedívá. Není asi příjemné poslouchat, že není dokonalá, ale naopak, že ani doma nemá vše zvládnuté. Není to náhodou další potvrzení její lenosti, chce mít klid, tak jí Adéla přerůstá přes hlavu. Radek je na tom podle Sylvy nejhůř. On je autíčko a Adéla ovladač, který to auto řídí. Jemu to nevadí, rád se dětem věnuje. Jitka už nedokáže Andreu ani jmenovat, nazývá ji „to“. Tvrdí, že Sylvu zase řídí „to“ co vedle ní sedí, ale ta si to nemyslí.
[singlepic id=4244 w=420]

A na řadu přichází neupřímnost. Tuto vlastnost odhalila Sylva u Radka, Jitka u Andrey.
Další na programu je starost o děti. Sylva nevstávala, neslyšela je. Radek ji nebudil, pokud vstala dřív, Radek už se o děti postaral. Jitka na Elišku kašlala, nikdo ji nebudil, to, že jí chodilo pět dětí pomalu kolem postele, neslyšela. Elišku česala maximálně dvakrát. A opět důvod k hádání a překřikování. Kdo koho měl či neměl budit, co bylo, nebo nebylo napsáno. Přitom stačilo v každé rodině použít obyčejný budík.
Jitka vidí, že tady vítězství nevyhádá, zavelí odchod. Víc se s Andreou bavit nebude, není o čem. Jitka odchází, Radovan sedí dál. Štáb byl tak drzý, že okamžitě madam nepodal bundu. Ony dvě ať si na kameru mluví dál, ona odchází. Oblečená podruhé zavelí Radovanovi: „Jdem!“ Povel doplní rýpancem do ramene a tentokrát se i on musí zvednout.

Zpátky doma

Jitka se vítá s dětmi, rodinu by neměnila. V Rohli nepřijel Ježíšek, ale vrátila se teta a maminka v jedné osobě. Většina dětí se vrhá na Sylvu, jen jedna holčina stojí dál u stromečku a všechny je pozoruje, potom se přidá ke společnému objímání. V nové rodině se Sylvě nelíbilo, Radek je tam za loutku.

Můj pohled na Výměnu

Tentokrát si dovolím tvrdit, že Jitka a Andrea si mohly podat ruce, jedna větší hysterka než druhá. Sylva citově závislá dělá, co může, aby se partnerce zalíbila, podobně jako Radovan. Pro klid v rodině ustupují, podřizují se. Radovan je možná také nervák, ale v jeho rodině vládne Jitka.

Související články

Výměna manželek: Radovanovi utekla manželka se ženou, teď mu do domu nasadili lesbičku/ahaonline.cz
Lesbická Výměna manželek: Takovou mrchu línou jsem ještě nikdy neviděla!/Blesk.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 309
2
Belisana
Reagovat

Ajdo akorat tam mas uvedenou RS Jste to, co jite :-)
(už nemá, opravila jsem – edit okkvp)

3
KK
Reagovat

jsem tak tupá, že ten díl nedokážu najít na uložto (večer budu v práci:o((( ) nebo ho nechala Nova smazat??

4
Blanka
Reagovat

Ahojte. Velmi by som chcela vidiet tuto cast vymeny, nemam ako :( Prosim vas, nenahral by to niekto a nedal na youtube alebo ulozto.cz…alebo hocikde :)
Velmi pekne dopredu dakujem tomu, kto by to iste nie len pre mna urobil.
Vsetkym prajem pekny den.

5
Belisana
Reagovat

a tohle posouvani clanku Ajdy pred DJ Vladovy clanky je taky tvoje prace, okkvp? Clanek o Hlasu tu rano nebyl, ale je druhy… zrovna tak jako se vcera jiny Vladuv clanek dockal sesupu.
edit okkvp – ano, protože článek k RS vysílané dnes má přednost, je to zdejším zvykem, dělá to tak i SUNíčko. Až bude den vysílání Hlasu, posune se vpřed zase tento článek Vladův, pokud nevydá nějaký aktuálnější

6
okkvp-admin
Reagovat

4 a další – Pokud chcete někdy nějaký díl někde najít tak hledejte (youtub je zbytečná ztráta času, to má tv velmi dobře vošéfované), ale pokud tu budete o tom kde najít příliš jasně psát, tak to dopadne přesně jako teď – provozovatelé to smažou. Pokud to jde, tak si vzájemně domluvte e-mailovou domluvu, pokud vyplňujete adresu při pasní zdejších postů, můžeme jako admini na požádání případně pomoci se vzájemnými kontakty.
Tato tv bohužel dělá vše proto, aby diváky přinutila platit za tu jejich videoslužbu a velmi si vše kde může hlídá.

7
KK
Reagovat

však já bych to sem nepsala, kdybych to našla.. práskli to jiní..:o( no nic, počkám si, až to tam někdo hodí po odvysílání :-P ať si Nova škubne ploutví!

8
okkvp
Reagovat

7 – já vím, link vedoucí přesně na místo byl u minélo článku, před tím s tím problém nebyl, ale přitvrzují, bude to asi složité a bude třeba rychlých akcí nebo detektivních schopností. Taky bych nerada utřela hubu, protože to často v tv nestíhám ;-)

9
KK
Reagovat

jj, budeme muset být rychlejší a vynalézavější..:o) ale i to určitě nějak vymyslíme ;o)

10
Belisana
Reagovat

5 okkvp aha – dik za vysvetleni :-)

11
Ajda
Reagovat

Belisana,
řazení se přesouvá běžně. Pokud chceš pouze Hlas, jednoduše v přehledu RS (modrá plocha hned vedle) klikni na Hlas a máš všechny články za sebou.

12
Belisana
Reagovat

11 Ajdo OK, ja jsem to pochopila hned napoprve :-D

13
ldnc
Reagovat

Přesně. Slepice to vyslepičí, Nova to smaže. Kdo hledá, najde. Nemáš-li dostatečnou mozkovou kapacitu KK, tak si holt počkej na tv nebo si to zaplať. Hele, TVŮJ problém.

Jinak díl se mi líbil, až ho odvysílají, zapojím se do diskuze.

14
okkvp
Reagovat

13 – tohle bylo asi zbytečné, ne?

15
abby
Reagovat

Kdo chce vědět, kde je tento díl, ať mi pisne na mail abby111@seznam.cz.

16
Indc
Reagovat

Ne, nebylo okkvp. Nemoralizuj pořád, ježiš tebe mít doma, tak si hodím mašli. Napsala jsi to samý v bleděmodrým, tak drž pec. Navíc je to pravda a dobře to víš.

17
Mikesh
Reagovat

OT, ale jen trochu.
Potkal jsem spolužáka psychologa a přišla řeč na VM. Podle něj je to postavený celé na hlavu, nebo úmyslně na geneticky konfliktním nastavení ženy. Za svou 40letou praxi dospěl k těmto závěrům: pokud se na nové místo přemístí muž, zadaptuje se na dané podmínky, i kdyby mělo jít o brloh nevalné kvality. Nemění nic. Přemísti-li se někam žena, zadaptuje byt; ani ve snu ji nenapadne se přizpůsobit. Z principu vyhodí všechno, co pochází od předchůdkyně, od koberců po kuchyňskou linku, přestaví nábytek, přeskládá i místní domorodce, jsou-li jací. Vychází z neochvějné zásady, že správné je jen to, co je podle ní(kručiš, nepřipomíná mi to něco??). Vylíčil mi neskrývaný údiv klienta, který si dovolil do SVÉHO bytu koupit za SVÉ peníze cosi bez předchozí konzultace s novou partnerkou a bylo mu následně nařízeno to vrátit – ač šlo o věc, kterou byt potřeboval.
VM vyhodnotil jako zátěžové trauma žen, musejících žít v cizím prostředí pod stálým nutkáním celý ten nemožný bordel předělat. Jak pravil, pro takovou ženu není tragédie, když se mýrnyxdýrnyx musí postarat o 8 dětí nebo nepohyblivého chudáčka, to nějak zvládne, ale pohled na naprosto NEMOŽNÉ uložení věcí ve skříni legální manželky je prostě nad její síly.
Takže, dámy, až tu budete zase řešit úklid a předělávky v bytě, připomeňte si, že jde o vaše ženské nevědomí.

18
Prochor
Reagovat

17 – Něco na tom bude. Muž je doma tam, kde si pověsí klobouk.

19
gabisollis
Reagovat

17-ja se k tomu vedome prihlasuju.:-)a proto bych do zadne vymeny nesla.

20
gabisollis
Reagovat

kdy uz se muze sundat naplast z pusy?:-)

21
Ajda
Reagovat

Tu máte mít dávno dole :D

22
Blanka
Reagovat

Velka vdaka ABBY !

23
viki
Reagovat

:D tak já už to nevydržim!!! ten babochlap(partnerka vyměněné) mě neskutečně se*e, nezaměstnaná, afektovaná a hnusná baba. Jsem tim asi postižená, ale podobnou dvojici máme v úzkém příbuzenském vztahu a přesně takhle se „rádobyotec“ chová. Ošklivá ženská, která jen mele, dříví poseká, ale druhá pracuje a o děcka se stará. Jak přes kopírák….

24
gabisollis
Reagovat

ten lesbickej manzel Andrea no sila.ale ke konci byla celken OK.:-)taky by mne zajimalo jak a kdo rozhodl ktera z tech dvou odjede a ktera zustane doma??ta Jitka byla desne nesympaticka.

25
viki
Reagovat

Ten konec docela rozdejchala. to mě překvapila:-) no Jitka je taky zvláštní….

26
TEREZA
Reagovat

no tak Jitka je taky zvláštní osoba, ale nechápu proč by měla dělat místo Sylvy vánoční úklid když Andrea je doma a nic nědělá (kromě toho sekání dříví)

27
Misánka
Reagovat

Jaj, zase jeden díl, kde rejdí dementka. V tomto případě Andrea. Divná to osůbka a teď to nemá co dělat se sexuální orientací, ale s jejím přístupem k rodině a vyměněné manželce, no tak neuklízí podle jejích představ, jaj bože, to je zase konec světa. Ale zase lepší než drátem do oka.

28
gabisollis
Reagovat

nejhorsi je,ze uz sem ty detaily za ten tyden zapomnela a dnes jsem to nestihla zkouknout znovu.:-(jen jsem si rikala zaplat panbuh,ze jsem hetero pac takovou Andreu bych vazne za partnerku nechtela.a ta Sylva me prijde,zklamana chlapama.

29
Mondik
Reagovat

Ta Andrea je pííí

30
Misánka
Reagovat

Andrea version: „Ty budeš mět ostudu, já ne!“ :D

31
pimpa
Reagovat

Sylva je hodně submisivní. Andrea strašná. Jitka fakt celkem líná. Jedinej v pohodě je chlap.

32
kareliaslims
Reagovat

Souhlasím s Gabi..Sylva m příjde totálně zklamaná chlapama takže je vděčná za špatnou parodii chlapa jakou Andrea je. Píši schválně parodií na chlapa protože ženského na ní není nic, ani chování, mluvení, pohyby, oblečení, prostě nic. Zastává tam evidentně roli chlapa do které se nejspíš sama pasovala. A špatnou parodií proto, že mít takovýho chlapa tak si snad dobrovolně podřežu žíly.

Jitka není ani tak líná jakože se naštvala a celé to prostě bojkotovala..já bych udělala to samé jen by na mě ten babochlap začal vřískat…ještě bych si provokativně lakovala nehty a poslal ji do zádele.

33
gabisollis
Reagovat

teda ted jsem zkoukla kolik je ucastnicim let a dost me to sokovalo.a ta Jitka z tou celenkou??no boze jak se nektery lidi dokazou vymaskarit.:-(

34
kareliaslims
Reagovat

33 a to je škoda, protože má pěkné rysy.

35
Mikesh
Reagovat

Takže měsíční poplatky 12 tisíc? A za co? Nájem – mají rodinný domek. Topení – topí se dřevem. Teplá voda – ohřívá se v kotli. Zbývá elektřina a voda. Plus poplatky za telku a rádio, možná internet. Že by si platili Stavební spoření? Každému dítěti 1 500 Kč? Ať počítám jak počítám, 12 tisíc se nedopočítám.

36
kareliaslims
Reagovat

35 Chlapi někdy rádi přeháněj :-))

37
pimpa
Reagovat

33 Když mně přijde, že Jitka si nerada myje vlasy… :-) Tak to asi takhle maskuje.
Vůbec tedy si myslím, že by všechny účastnice mohly vypadat líp, ale je možné, že ty dvě to asi tak neřeší. Jitka by ovšem mohla.

38
gabisollis
Reagovat

Mikesi vzdyt nevis jestli ten barak nemaji pronajatej i to je mozny.kazdopadne by pan Andrea mel naklusat do prace.:-)

39
angela
Reagovat

Tak od „babochlapa“ Andreii to opravdu sedí – prý „takovou línou ženskou jsem teda neviděla“… a ona je co?!? Její partnerka Sylva ani nestihla vánoční úklid, protože si musela v práci naddělávat volno, které si brala na výměnu… Andrea je přitom nezaměstnaná!!!, tudíž doma… a řve po Jitce, že má uklízet a že je líná jak veš?!? A její tvrzení, že se tam uklízí 3x do týdne, je dle mého nesmysl – nebo se jima tam opravdu AŽ TAK děsně práší, že se ty nánosy, co tam ukazovali, udělají za nějakých pět dnů, co prý nebylo uklízeno? Nicméně v jednom měla pravdu – národ si udělá obrázek sám:-D

40
pimpa
Reagovat

35 Kdo ví, kolik kde mají dluhů. Andrea by hlavně měla mazat do práce a hned by neměla tolik energie na buzeraci a řvaní. Jestli takhle vříská po Sylvě, nedivím se, že je Sylva tak uťápnutá.

41
pimpa
Reagovat

No vida, tak Sylva mě poslechla stran toho vzhledu! :-)

42
angela
Reagovat

32 – souhlas, Jitka se prostě „zašprajcla“… a já bych udělal to samé:-D jednak by mě vytočila ta povinnost vánočního úklidu… nicméně i to by se dalo, kdyby tam nepanoval takový despota Andrea:-D manžel ji ohodnotil coby otrokáře…

BTW pobavila mě na začátku zmínka, že se Andrea stará o finance:-D přijde mi to jako ironie – Sylva dře jak soumar- chodí do práce a vydělává(!!!), stará se o domácnost a o děti… fakt by mě zajímalo, co vlastně Andrea doma dělá – vždyť i to zatápění měla na starosti Jitka, protože to byla povinnost Sylvy…

A výhrady Sylvy proti manželovi Radovanovi… moc mi to smysl nedávalo – prostě mi to přišlo, jakoby jediný důvod byl „protože je chlap“:-D

Jo a ještě jednu věc – k tomu zatápění/teplu… každý je zvyklý na něco jiného, já jsem třeba zimomřivá jak blázen, takže bych tam určitě mrzla:-D my když jezdíme k manželovo rodičům (taky takoví zmrzlíci), tak dostávám do pokoje spešl přímotop:-D

Hihi… občas nevynesený koš… a 2,5letý diktátor… jestli jen tohle svědčí o špatně fungující rodině… tak sme coby famílie teda taky pěkně v p*deli:-D

43
Ajda
Reagovat

Mně teda Jitka přišla lenošná, žádný šprajc. Obě s Andreou stejné hysterky, ty dvě se domluvit nikdy nemohly.
Byla jí zima? Všichni byli oblečeni a Jituš v krátkých teplákách a nátělníku.

44
kareliaslims
Reagovat

42 Přesně, celou dobu jsem si říkala jak já bych tam se svou zimořivostí zmrzla..popravdě bych nemohla žít jako oni, ale je to jejich život.

Mimochodem teď jsem otevřela Blesk a tam jsou fotky dnešních protagonistů…té úžasně Andree je 32 a vypadá tak jak vypadá? Ikdybych byla lesba tak si svou partnerku představuji rozhodně jinak…tohle je prostě příšernost. Podle mě by nejraději byla chlap, ale nespíš nemá na operaci , protože jinak nechápu proč ze sebe vytváří tak nehezké cosi. Takže tím že furt huláká a řve si připadá snad víc mužná nebo co.

Brr

45
heja
Reagovat

na jedné straně nepracující uřvaná Andrea a na druhé straně divný chlap :(
Jitka jasně vánoční úklid bych taky nedělala,ale jinak byla docela lenivá to se musí nechat!!!!
Sylva by si měla začít víc prosazovat svůj názor a né být taková subinka!!!
zajímalo by mne co by Andrea dělala kdyby dostala trochu ráznější ženu asi by bylo více veselo :)))
Radovan taková domácí služka vyžehlí ,stará se o děti vynáší koš copak ještě asi dělá co neřekl aby se neshodil :D

46
sasanka2008
Reagovat

35 Podle toho co vím, tak barák je andrei a tak ty poplatky taky nechápu.

47
Ajda
Reagovat

Sasanka je Jitka, chápu to dobře?!

48
Veronika
Reagovat

Vyjadřovat se tu nebudu, jen pouze doplním informaci k větám „Ta nemá čas. Musí si chystat projekt do školy, ani naléhání nové maminky ji neoblomí. “ … Chápu, nebylo to v pořadu zmíněno ani náznakem, ale se Sylvou jsem na vánočních trzích v Liberci byla. Připravila jsem se sice o cenný den, ale budiž.

49
angela
Reagovat

43 – Ajdo, o tom žádná, moc se do práce nehrnula (teda aspoň podle toho, co nám ukázali)… nicméně Andrea to po…tento tím, že začala takhle vyřvávat a hysterčit, protože potom se Jitka opravdu šprajcla definitivně – si teda myslím:-)

Jinak máš pravdu, každý ze čtyř protagonistů měl svoje mouchy/chyby/charakterové vlastnosti… no vyhovují si navzájem, fajn… ale já bych nebrala nikoho z nich:-D ale hitparádu pro mě vede Andrea – nezaměstnaný, řvoucí despota, u něhož by mě zajímalo, co doma běžně dělá (kromě sekání dřeva:-D), protože podle manuálu + samotných prohlášení Andrei, co všechno Sylva dělá (a Jitka nedělá), bych odhadovala, že toho na starosti moc nemá…:-P

50
okkvp
Reagovat

Já mám jediného vítěze a tím je Sylva a je mi jí maličko líto. Vyměnit se do kteréhokoliv zbytku bych nerada. Jitka je urážlivá vzteklina a Andrea … no chlapa bych takového nechtěla ani za nic, natož babu.
Radovan mi byl velmi nesympatický, protože se při řeči směrem k Sylvě, vždy díval do kamery a jí do očí nikdy. Víceméně se na ni nedíval nikdy – možná tréma, možná se nedokázal s kamerami uvolnit, ale vypadalo to divně a neupřímně. Byť tedy chápu, že po masírce v hospodě na vsi je tohle pro chlapa asi dvojnásobná pecka na solar a ovlivňuje jej to na dlouhá léta.

51
sasanka2008
Reagovat

47 Ano , chápeš to dobře, A jen do mě.. :-)

52
Ajda
Reagovat

Holky z Výměny,
pochopte, že divák komentuje to co vidí. S nelichotivým střihem musíte počítat, tolik hodin materiálu je potřeba pořádně nahustit do hodinového pořadu.

53
Tomas
Reagovat

Ty bláho, chlapa co je horší, než kterejkoliv chlap co znám a ještě je to ženská, to bych chtěl mít doma. To nevim co musela mít Sylva předtím doma, že ji to donutilo si najít něco jako je Andrea:)) Nicméně musím říct, že dneska bych si fakt nevral, obě strany dnes byly opravdu „Luxusní“:))

54
sasanka2008
Reagovat

52 V pohodě. Já to chápu. A proto to píšu. FAkt se těším, co se tady o sobě dozvím..

55
Mikesh
Reagovat

38 – možný to je, gábi, ale málo pravděpodobný. Pronajímají se byty ve městech, to jo, ale ne baráky na vesnicích, navíc někde v zapadlých Kotěhájích. Leda by si vzaly hypotéku na koupi domu, jenže tu zas nedostane každý. Dvě ženský s 5 dětmi skoro jistě ne.
Nesedí mi ani příjem: švadlenka snad může mít 15 tisíc (na sev. Mor. ale těžko). Je tu ale 5 dětí … sice nevím, jak je to nyní s rodinnými přídavky, ale na nějakou sociální podporu by jistě právo měly. A i cikáni berou víc, než nějakých 15.

56
Ajda
Reagovat

angelo,
ale i když Andrea řvala, dokázala vyprat, najít recept na palačinky, upéct buchtu… Mně taky silně vadilo její řvaní, ale Jitka nezůstávala pozadu. Ta okamžitě zvýšila hlas a uraženě seděla. To byly trucy jak od malého fakana, skoro jako její Adéla. Vše si vyvzdorovat. Jenže tady padla kosa na kámen.

57
gabisollis
Reagovat

diky za rekap alespon jsem si to ozivila.:-)no ze dve zensky po tricitce z tolika detma neumi palacinky je teda taky des.:-(

58
pimpa
Reagovat

Mně zase Radovan přišel v pohodě. Když si vzpomenu na jiné tatínky z ostatních výměn, tak v podstatě neměl chybu. Do práce chodil, o děti se staral, neprudil, nechlastal. A vůbec se nedivím, že měl problém s tím, že je Sylva lesba, to by měl asi každý chlap, přinejmenším by mu to bylo divné, a ani by mu nemusela ex odejít za babou!

59
okkvp
Reagovat

k těm poplatkům – moji rodiče mají dům vlastní a poplatky měsíčně obdobné – barák z roku ein zwei. Imho ale myslela Andrea výdaje celkové, nikoliv jen poplatky, tzn jízdné, stravné ve škole atd.

60
gabisollis
Reagovat

56-souhlas s Ajdou.i kdyz pan Andrea je takovej zvlastni Jitka me vubec nesedla.

61
angela
Reagovat

50 – jenže nejhorší je, že je to její volba… nechat se takhle využívat – je mi sice jasné, že střih a intervence štábu během natáčení můžou mnohé změnit (a zkreslit tak skutečnost), nicméně chování Andrey vypovídá o mnohém, protože některé věci prostě lidi nedonutíš dělat, pokud je nemají v povaze… a proto jak jsem psala, Andrea mou dnešní hitparádu „vede“:-D ale abych byla spravedlivá, tentokrát tam jsou postupně tak nějak poskládáni všichni…

62
Ajda
Reagovat

61 – hysterické scény ani jedné z dam nebyly dílem štábu, ale jen a jen jejich nešťastná povaha.

63
Lenna
Reagovat

No tak v pohodě mi nejvíce přišel Radovan, Sylva mně připadala taková bez života, Jitka byla líná, i když pokud by někdo po mně řval způsobem, jakým Andrea, tak bych se na všechno taky vykašlala a udělala to až poslední den. Andrea byla zvláštní, jen by mě zajímalo, co celý den dělá, když je nezaměstnaná, pokud stála celý den Jitce za zadkem a buzerovala ji, tak bych to taky nepřekousla.

64
Ludmila
Reagovat

mě Radovan přišel v pohodě, nechápu co za celodenní činnost má Andrea (přišlo mi že jak jsou ve spoustě heterovstazích ženy štvanci co oddřou většinu, tak tady to funguje stejně) , Sylva mi přišla životem tak nějak utrápená a její odstup k manželovi v nové rodině jsem nepobrala, Jitka mi sympatická nebyla (i když chápu že se zasekla když se na ní řvalo), no a když už se tady objevila tak by nám mohla prozradit,co tam vlastně celé dny dělala

65
angela
Reagovat

56 – Ajdo:-) nicméně to pořád hodnotím ze svého pohledu, a to z toho, že Jitku chápu, proč se tak chovala… ne všechno schvaluji, chovala bych se ve spoustě situací jinak… ale pochopení pro její (byť třeba i dětinské) chování mám – hlavně proto, že vím, jaké to může být peklo s někým takovým – i když jen přechodně – muset bydlet… vyřve ti díru do hlavy, jakej seš neschopnej člověk a pak ti ukáže, jak to on zvládá sám (i když nemusí a není to jeho povinnost)… to všechno cíleně… partneři takovýchhle typů (obojího pohlaví) můžou končit opravdu smutně – a někdy je to jak přes kopírák:-/ Prostě pár lidí, co byli ve dvojici s někým takovým, jsem už potkala… a veselo mi z toho nebylo… tak možná proto to pochopení pro Jitčino chování – protože i to je svým způsobem „obrana“:-)

66
sasanka2008
Reagovat

64 Já myslím, že ani nemá cenu se tady k ničemu vyjadřovat. Nechám to na vás ostatních.. :-)

67
Ludmila
Reagovat

66- když myslíš tvoje volba ale pak se nediv že tě lidi zdrbnou

68
Ludmila
Reagovat

66- a vlastně reakce která odpovídá tomu, jak jsi se ukázala, takže to asi tak zkreslené v TV nebylo

69
angela
Reagovat

62 – ale já přeci nepsala opak:-) sice jsem pak konkrétně jmenovala jenom Andreu, ale psala jsem, že „některé věci prostě lidi nedonutíš dělat, pokud je nemají v povaze“, a to platí obecně pro všechny…

70
Kukučka
Reagovat

Zdarec – souhlasím s tvrzením, že byla Andrea strašná. Pokud je ona v lesbickém partnerství za chlapa, tak by měla jako chlap živit rodinu a dělat „chlapský věci“ = sekat dřevo, opravovat věci atd…nicméně – CO DĚLALA KDYŽ VENKU BYLA KOPA SNĚHU????Jitka působila jako lenoch, ale na vánoční úklid bych se jim taky z vysoka…a umývat okna z venku když sněží?
Vzhled protagonistů bych nehodnotila – při tak velkých rodinách a zřejmě i nízkém rozpočtu, je asi namalovaný obličej a vyfoukané vlasy to poslední, nad čím přemýšlejí.
:-)

71
sasanka2008
Reagovat

67 Pokud cokoli napíšu, tak to stejně nebude brané tak jak to tam bylo. Ale na druhou stranu mě trochu mrzí, že tam nebyli některé věci..

72
okkvp
Reagovat

65 – máš asi trochu pravdu – Andrea přihlásila, Andrea pojala, že bude tvrdá síla a Jitku od počátku cvičila. Ovšem Jitka se držela onoho vysloveného – dřív dělám (házím zadkem), než myslím.
Vaření děs. Já bych sice lecos chápala – taky neumím palačinky úplně dočista z hlavy (a nejen je – příruční knihovnička je věčně ošmataná), chápala bych i to, že si nevěděla rady s váhou, ale divné bylo to jak neuvařila v určený čas.

ad okna – já jsem magor, tož zvenčí i v dešti, když je nutno, vynechávám jen, když vážně padám na držtičku, případně nelze odložit (svátky/návštěva) a venku je -20 ;-)

73
Mikesh
Reagovat

Poněkud mě mate, že obě lesby mají hejno dětí, zřejmě vlastních. Kde k nim přišly? Že by obě byly předtím normálně vdané? Jak to potom s jejich lesbictvím je? Co já znám lesby, tak jsou buď bezdětné, nebo si pořídily jedno, max. dvě děti, aniž by byly vdané, prostě se jen nechaly otěhotnět.

74
okkvp
Reagovat

71 – no, berná mince je pro nás to co bylo v tv, ale pokud napíšeš věci tak jak byly v realitě, tak si možná uděláme trošku obraz o osobě skutečné a ne jen o té televizně střižní

75
pimpa
Reagovat

70 Ale Sylvě to pak slušelo.

A taky fakt nevím, co tedy vlastně dělala Andrea. Možná by nám to tu Jitka mohla osvětlit.

76
pimpa
Reagovat

73 Mikeshi mnoho lidí poznalo až s věkem, že tudy cesta nevede… :-) Třeba jsou „pod obojí“.

77
Pedro
Reagovat

Že Jitka nepředvedla (alespoň z toho co jsme viděli) moc práce je pravda, ale ta Andrea mi byla tak strašně nesympatická, že se to ani nedá vyjádřit slovy. V jednom záběru řekne, že si chtějí užívat života a pak takhle hrotí každý spálený polínko a úklid…

78
Pedro
Reagovat

70: Souhlas! Žije na vesnici a bojí se, že jí nevyjde dřevo? Kdo umí v létě zabrat, ten v zimě opravdu nemrzne .) Co si budeme povídat, o penězích to fakt není…

79
Judita
Reagovat

Nejlíp z celé výměny vyšel Radovan. Nic extra neřešil, snažil se s novou ženou vycházet. Jen mi ho je líto, protože to musela být od štábu snad schválnost, vrazit mu tam lesbičku.
Jitko – já bych ty povinnosti asi splnila, abych měla od babochlapa klid, ale je fakt, že mi přišlo, že si jen „holky“ chtěly před Vánoci najmout služku na úklid + upečení cukroví. Ani by mě nenapadlo něco takového po vyměněné manželce žádat!!!
Jinak všechny děti byly v pohodě (i ten malý „despota“ :-) a vyčítat někomu, že má rozmazlené děti svědčí jen o tom, že Sylva nevěděla, co říct.
Veroniko, díky za Tvou odvahu sem vlézt, mmch jsi působila v TV velmi sympaticky… I to, že si Sylvě vysvětlila, proč s ní nemůžeš jet do Liberce, bylo pochopitelné (byť pro Sylvu ne)… Jak vidno, štáb se neobtěžoval sdělit divákovi, že si nakonec do L. odjela… Tak příjemné studium, a doufám, že to doma po odvysílání zvládnete v poho…
Ještě prosím Jitku, ať nám objasní, co celý den dělala Andrea, to mi nějak hlava nebere. Štípat dříví mohla tak max. hodinu denně a zbytek??? Jo, a propos, tahle Andrea mi děsně moc připomínala mladou Vendulku z předchozího dílu (tuším, že to byl 2. díl) – předpokládám, že z ní vyroste obdobná Andrea.

80
sasanka2008
Reagovat

Nechci, aby to vyznělo špatně, ale Andrea z té chlapské práce jak říkala nedělala nic. Dokonce jsem si i já musela asi dvakrát donést dřevo. nebo to udělal Dominik..

81
sasanka2008
Reagovat

Popravdě po tom, co jsem se dozvěděla, kdo k nám přijel, tak jsem hodně myslela na manžela. Pro něj to fakt nebylo jednoduché..Vracel se do situace, z které se dostal i díky mě..

82
angela
Reagovat

72 – mě osobně by spíš dostala ty kamna! měla je babička a párkrát jsem si na nich něco vařila (pravda, jako náctiletá a do vaření zcela nenadšená:-D), ale bylo to docela peklo… vychytat, kde je ten žár jak silný… ale hlavně to nešlo ztlumit:-D a s tím vařením mi to přišlo taky trochu diFné (myslím to neavření/nestíhání), hlavně proto, že tam jaksi nestřihli ten důvod…?!? jinak já používám spíš net/počítač – buď hledám nebo to mám uložené v oblíbených… ale je fakt, že zrovna palačinky bych taky nedala, protože je prostě nejíme:-)

83
sasanka2008
Reagovat

S tím vařením to taky bylo trochu jinak. Oni přes týden nevaří, ale Andrea chtěla hned druhý den co jsem přijela uvařit guláš. Přitom ona si mezitím jela na celý den někam pryč. A na sobotu bych měla uvařeno, jenže televize chtěla, aby jsme šli s Andreou do hospody, jelikož Sylva s Andreou tam normálně chodí pravidelně. Tak mi Andrea slíbila, že mě ráno vzbudí, abych stihla uvařit. Jenže Z hospody odešla , ani nevím kam a přišla domů až v 9 ráno. A pak to samozřejmě padlo na mě.

84
Ludmila
Reagovat

no to jsou zajimavé informace

85
Ludmila
Reagovat

mě Andrea přišla jak nadupaný chlápek co dusí partnerku, nejspíš to funguje aniž by záleželo na pohlaví. Sylva mi přišla taková zničená, docela bych věřila, že doma mívala agresívního manžílka a vyměnila ho za podobný prototyp a možná proto měla odstup k novému partnerovi (že jako chlapi můžou být i jiní)

86
sasanka2008
Reagovat

Já tady nechci na nikoho nic házet. Jen by možná nebylo na škodu vědět i jiné informace. Samozřejmě že nejsem dokonalá. Ale myslím, že je dobré znát i druhou stranu.

87
A.
Reagovat

Sasanko, nikdo není dokonalý… Chvilkama jsem Tě spíš obdivovala, já bych se asi neudržela. A je mi líto Sylvie, že s něčím takovým musí žít. Jestli ji taky takhle buzeruje, nedivím se, že je jen uzlíček nervů… To na ni bylo jasně vidět. Važ si svého manžela, málokterý chlap si vezme na deset dnů dovolenou, aby se staral o dvě malé děti. A staral se o ně moc hezky. Každý si mohl udělat svůj názor. Můj tedy je, že jestli někdo prohrál, je to Andrea.

88
pimpa
Reagovat

86 To každopádně, potíž je, že my vidíme jen to, co nám TV předhodí. Osobně máš můj obdiv, že jsi to tam vydržela, já, kdybych měla někde zmrzat, tak prchnu, natož kdyby tam na mě někdo ječel! :-)

89
Mikesh
Reagovat

Především bych se zastal Radovana, je to úplně normální chlap. Má doma možná línou, možná i hysterickou ženu (to si netroufám posoudit), asi proto ji vyslal do výměny, ale jinak je s ní srozuměn, těžko by si hledal už jinou, navíc s ní má dvě děti. To základní mu udělá, víc asi nežádá. Dominantní není, neumí ukáznit ani malou holku. Jediná výtka: sníh ze schodů se snad zametá obratem, automaticky, ihned.
Maličká je sice roztomilá, ale jinak nápor na nervy. Dá se to sice brát s nadhledem, ale dovedu si představit, že Sylvě, zvyklé velet houfu děcek, kde je kázeň nade vše, musely téci nervy. Snad z toho holčička vyroste a je to jen věkem (prvního vzdoru). Jestli ovšem maminka doma často ječí a řadu věci neřeší, pak to vidím špatně.
Jinak mi asi něco uniklo: proč musel tatínek z domu, aby byla s dětma sama, když byl celý den v práci? To s nima sama nebyla?

90
angela
Reagovat

83 – že by chybějící info do děje?:-) mě tam prostě v tom TV sestřihu chyběl důvod/příčina celé té situace… tohle by to vysvětlovalo:-)

Jinak – můžu mít osobní dotaz? proč jste proboha do té VM šli?:-) já totiž po předchozích čtyřech řadách, kdy už snad každému muselo být jasné, jaké maso to je + jak to štáb dokáže sestříhat, nechápu, jak se tam někdo mohl přihlásit… a vlastně dobrovolně se odsoudit k tomu, že s ním budou manipulovat + můžou z něho udělat naprostého blbce…

91
sasanka2008
Reagovat

87 Podle toho, co vím od jejich dětí, tak tam to řvaní funguje i na Sylvu, ale ona se snad ani moc nebrání.

92
sasanka2008
Reagovat

88 V pohodě, já to tak beru. Že televize tam dá hlavně to , co je zajímavé pro lidi.

93
A.
Reagovat

91 – přesně to si myslím… ona by ta okna zvenku čistila, a utírala by ten minimálně roční nános prachu … Chudák holka

94
Leonard
Reagovat

Kdo nestihl zkouknout dnešní díl, je přímo na streamu, tam to koukám nemažou, asi na ně kašlou na trubky :) http://www.stream.cz/video/679033-vymena-manzelek-6-dil

95
angela
Reagovat

89 – tenhle věk je nevyzpytatelný… já měla/mám doma úžasného andílka, všichni (a já první!!!) z něj byli nadšení… kolem těch 2,5 nastalo první peklo, na pár týdnů z něj byl najednou hysterický despota… a pak jako když utne:-) teď mu jsou čtyři a měli jsme to tady podruhé – tentokrát ve formě diktátora a ředitele zeměkoule…ale už se to taky po necelém měsíci vrací do normálu:-) děti prostě zkoušejí, hledají hranice, tvoří si osobnost… navíc místo maminky cizí (byť třeba hodná) paní, to musí být pro takhle malého človíčka, pro kterého je máma středem vesmíru, docela těžké – samo hodnotím podle svého dítěte:-)

96
sasanka2008
Reagovat

90 No takhle to bylo. A proč jsme do toho šli? My jsme to říkali, ale pořádně to tam nezaznělo. Chtěli jsme si to zkusit. Já mám ráda adrenalin. Tak to pro mě byla svým způsobem výzva. Kterou jsem ale ne dost dobře zvládla. Ta situace tam mi připomněl některé věci z minulých let.

97
angela
Reagovat

96 – mě jen zajímala motivace:-) protože mě by tam nedostali ani za zlaté prase – právě a hlavně kvůli tomu, co se dělo v předchozích řadách VM… sem si myslela, že se tam může přihlásit jen masochista:-), protože mu musí být jasné, jak to asi dopadne…
každopádně klobouk dolů, že jste do toho šli… bychom neměli na co koukat;-)

98
Mikesh
Reagovat

76 – budiž, stát se to může, ale jak se potom takové dvě najdou? U Sylvy mi přijde, že přitahuje surovce a tak po smutných zkušenostech přesedlala na ženský (s Andreou si ale nepolepšila). K mužům má jasně negativní vztah, na Radovana zbytečně nasazovala. Lesby, co znám já, ničím takovým netrpěly. Teď visí na Andree, protože má pocit, že aspoň ona ji ochrání. Přitom si vybrala to samé, jen v bleděmodrém.
U Andrey (mmch, ta Vendula z předchozího dílu jako by jí z oka vypadla) bych se nedivil, že přesedlala proto, že ji žádný chlap nechtěl – jak ale potom přišla ke třem dětem? U Sylvy ji drží nejspíš to, že ji může ovládat, protože ta se nikdy nevzepře.

99
Prochor
Reagovat

Nenávist Sylvy k mužům je přímo děsivá. Co jí ten její udělal kromě faktu, že se dovolil narodit jako muž ? Jak asi Sylva miluje svoje chlapečky ?

100
A.
Reagovat

99 – Určitě si něco zlého zažila. Možná lepší nevědět, co…

101
Mikesh
Reagovat

Tak jsem to zkoukl ještě jednou a musím Tě, Ajdo, pochválit za rekap, popsalas‘ to perfektně. Přesně tak to totiž vyznělo. Nakonec mi z toho nejlépe vyšla Sylva, která mi přijde jako pohodářka, která umí. To, jak nakonec zvládla robátka, bylo příkladné.

102
Mikesh
Reagovat

99 – Prochore, mohla mít pěknýho blbce, takových je dost. Anebo, když si ujasnila definitivně svou orientaci, prostě získala k mužům odpor. Co my víme, jak to šrotuje v hlavě lesbičkám. Stejně jako běžný hetero-muž má silně odtažitý vztah k homosexuálům. Můžeme je brát na vědomí, že teda jako jó, existují a mají právo na existenci, ale k tělu si je nepustíme ani za nic.

103
Belisana
Reagovat

16 :-DDD
navrhuju tez anketu, at to neni jen u hudebnich clanku
ANKETA O NEJOTRAVNEJSIHO ADMINA

1. jednoznacne okkvp, edit-okkvp kurzivou v tvym vlastnim prispevku je neuveritelne nasiraci typ odpovedi. Proc nemuze reagovat normalne, jako vsicni ostatni admini? Proc ma ke vsemu blby pripominky? Proc neni modra, at maji vsichni jasno??? Proc musi psat okkvp-admin? atd atd

dloooooouuuuuuuuuuuuuhooooo nic

298. Ajda, pac ma dovysvetlovaci potreby
299. SUNicko :-)
300. TK – vubec nevim, kdo to je :-DDD
a pak tu byl jeste modrej Nick-Fleyer nebo tak nak. :-DDD

104
DD
Reagovat

Zase k výměně:

Sasanko, jsem taky zimomřivá, ale protože nechci protopit mailant, oblíkám se víc než ty. Nechápu, jak bych mohla v zimě chodit v tenkém svetýrku, nebo cos to měla na sobě (a s holým krkrem).

Dále, Sasanko, chápu, že ti Andrea musela lézt krkem, ale pokud bych se minula rozumem a do nějaké výměny šla, věděla bych předem, že mám zastoupit v nové rodině původní maminku. Tedy přizpůsobit se dané rodině. Pak ten druhý týden můžu navrhovat nějaké změny a tady zas nechápu předevší Andreu a její rezolutní NE. Snad o těchto pravidlech taky něco věděla.

Naopak jsem s tebou, Sasanko, soucítila s tím večerním bengálem. To bych asi utekla.

Sylva byla ušlápnutá a myslím, že jí tam Radovan nevadil jako chlap, ale že pokud on tam byl, ona byla páté kolo u vozu. Když odjel, poradila si s malýma velice dobře. Jinak je mi jí líto, byla sympatická i když úplně bez šťávy. Andrea – děs.

Mikesh má určitě pravdu s tím, jak my ženské chceme vést domácnost podle sebe. To je vidět i na těch výměnách – vždycky přivítám, když nějaká „vyměněná“ řekne – „U vás se mi líbilo…“

105
Vladěna
Reagovat

Chválíte tu Sylvu, ale její přístup k malým dětem byl hrozný. Jen jak vešla do domu,tak byla z dětské postýlky otrávená. Jejím přáním bylo,aby se manžel na celý den vzdálil…asi proto, že dětem ohřála přesolenou kaši a kuře. Jeden den kritizují přesolenou kaši a druhý den ji klidně ohřeje a na kameru předvádí starostlivost. To nemohla uvařit nově alespoň brambory? Za to ji cizí děti nestály :-( Lesby měly prázdnou lednici,ale děti si snídani a svačinu dělají samy(z čeho?) a vrací se pozdě večer domů,kde se přes týdne nevaří (prý se nají ve škole!), takže večer zase nic….takže mají jen ten žvanec ve škole,ale hlavně,že ty dvě mají na pravidelnou hospodu! Andrea a Sylva si mohou podat ruce s péčí o děti! Jsou to obě cuchty schovávající se za lesbický vztah.

106
linas
Reagovat

Tak jsem se včera dívala a opět jsem si kladla otázku, jestli těm lidem opravdu stojí za to se tohoto cirkusu účastnit.
To si rodiče větších dětí, které chodí do školy, nedokážou spočítat že jedna a jedna jsou dvě a vzhledem k tomu, jaká je dnes doba, se to proti těm dětem v kolektivu může obrátit? A rodiče malinkých dětí, pro které je maminka vším, si neuvědomují, že svou nepřítomností způsobí těm malým dětem trauma? Byť tam funguje tatínek, tak maminka je prostě maminka.
Není mi jasné, proč tam jdou, když TV záměrně vybírá dvojice tak, aby zákonitě došlo ke konfliktu, logicky dochází k praní špinavého prádla, úspěch zaručen. Vyrobí se upoutávka, která má navnadit, do Blesku a podobných periodik se šupne článek s ochutnávkou, na co se mají diváci těšit, výsledný materiál z deseti dnů vměstnaný do pár desítek minut obsahuje co nejvíc špeků – předhodit divákům, urveme velký koláč sledovanosti, zadavatelé reklamy ví, kam vrazit kačku. Copak těm lidem opravdu nedochází, že tímto veřejným odkrytím svého, někdy velice citlivého, soukromí pomáhají pouze televizím k větším ziskům, které jim plynou z prodeje reklamy?
To, že jeden nebo dva díly proběhnou hladce, je taky záměr… taková úlitba bohům řekla bych. Hlavní je konflikt, marketing a z toho plynoucí zisk pro TV.
Tak jsem si tu po ránu zafilozofovala, nezlobte se, musela jsem. Nejde mi to prostě na rozum. Ten finanční efekt podle mě není úměrný případným následkům a důsledkům, které může exhiboušování v těchto pořadech mít.

107
Bižuna
Reagovat

Proč vlastně je Andrea nezaměstnaná. Jitko ptala ses jí? Čekala jsem, že to tam třeba bude. Chudáci děti od lesbiček,Sylva si myslím že je typicky týraná partnerka – nemá sílu se vzepřít, nemá žádné sebevědomí, je na Andree závislá a proto maká a drží hubu. A ty děti v tom žijí, je úplně jedno jestli je to máma a táta nebo dvě mámy.
A s tím buzením – vy u sebe nemůžete mít mobil? Protože na každým mobilu se dá nastavit budík.

108
Beruška bez teček
Reagovat

Holky, v pořadu zaznělo, že Radovan do práce běhen natáčení nechodil. Vzal si volno, aby na to mohl dohlížet. Mimochodem toto považuji za kámen úrazu v obou rodinách, kdy tatínek i „tatínek“ dřepěli doma. Ono se pak blbě cokoliv dělá – viz Sylva, která se pořádně nemohla starat o děti bo běhaly pořád za tátou (logicky). A Jitka by také ve finále třeba víc dělala, kdyby neměla Andreu neustále za „prdelí“.

U Jitky mně přijde podstatné, že měla celý den čas. V tom případě chápu i Vánoční úklid. Kdyby každý den 2-3 hodinky mákla ve vyšším tempu tak nebude mít problém. Jo a asi každého věc, ale mít doma dvě malé děti a neumět palačinky (hu ty umí i můj 8letý syn) a nepéct cukroví…..Jo a zima. Všimli jste si komentáře „Dneska jsem si konečně mohla sundat mikinu“. Také netopíme v zimě tak, abychom lítali v 3/4 a tílku – což měla Jitka na sobě jediný den, kdy řekla, že konečně není zima.

Sylva na mě působila jako prima, ale ubytá, sedřená ženská. Nicméně mně byla z aktérů nejsympatičtější.

109
sasanka2008
Reagovat

107 Mobil jsem vypnula a nechala doma, když jsem odjížděla. Abychom se náhodou během natáčení nekontaktovali.

110
sasanka2008
Reagovat

108 Radek si nevzal volno kvůli tomu,aby mohl na vše dohlížet, ale bohužel den před začátkem natáčení jsme byli s dětmi u doktorky a tak měl na děti ošetřovačku. A cukroví jsem jim říkala, že momentálně nepeču. Jsou to tak asi poslední dva roky.

111
Beruška bez teček
Reagovat

110 – Ahoj Jitko :-), neříkala Andrea proč nepracuje. To mě (jakož i ostatní) docela překvapilo. Má být „otec“ od rodiny, tak bych předpokládala, že zajistí finance.

112
sasanka2008
Reagovat

111 Podle toho , co tam prohodila, půjde dělat až na jaře. Víc nevím. Ona většinu času byla někde pryč. Snad u nějaké svojí kamarádky. Nevím.

113
Beruška bez teček
Reagovat

107 – jo a buzení mě překvapilo v obou rodinách. Od Andrei mně to přišlo jako truc a u Radovana nevím…asi tu výměnu prostě „přetrpěl“ a tak vstávání využil aby byl chvíli v baráku sám (teda aby Sylva ještě okamžik spala.)

114
Beruška bez teček
Reagovat

108 – ještě poslední poznámka. Mně nepečení cukroví nepřijde divné dokud nejsou děti. Ale, když jsou v rodině děti, považuji to za jednu z součástí Vánoc o kterou by neměly být připravené (nemyslím samozřejmě 26 druhů) :-))

115
Renata
Reagovat

Ty děti byly sice ještě malé, tak jim nepečení asi až tak nevadilo , ale 2-3 druhy cukroví příští vánoce by neměl být problém pro nikoho

116
Misánka
Reagovat

Každá rodina to mívá jinak. Zatímco jedna má známá peče dset druhů cukroví, u nás doma na to zvesela kašleme. Babička s prababičkou u nás představovaly zákon, takže dokud se u nich bydlelo, tak se peklo, ale teď? Nic. Upřímně se divím, že mi to nevadí, když mládí mám spojené s vánočním cukrovím, ale takhle se do popředí dostaly jiné věci. Třeba mísa buráků nebo nejrůznější druhy ovoce vonící po celém domě. Nedivím se, že Jitka nepeče, i když má malé děti. Ačkoliv v jejím případě to zřejmě nebude mít nic společného s nezvykem péct cukroví, ale s prachsprostou leností. Njn

117
Ajda
Reagovat

103 Belisana,
díky za stříbro :-))
Pokud sis všimla, hlídám si hlavně své články a snažím se nezasahovat zbytečně, občas nestíhám průběžně sledovat a hned reagovat, pracovní povinnosti jsou většinou jinde než u pc. Takže si občas „dovolím u sebe“ dovysvětlit se zpožděním, jako třeba zrovna i teď :-)

118
KK
Reagovat

13 ldnc :-P trhni si nohou, už jsem to našla, Nova mě nedostane!:o)) a Ty se svýma urážkama se můžeš jít bodnout!
ÁÁÁ, snažím se nečíst diskuzi, ani rekap, abych nepřišla o šoky:o)

119
Blanka
Reagovat

Myslim, ze dost dolezity v pripade tohto „lesbickeho“ paru je fakt, kto sa ku komu stahoval. Sylva ku Alene alebo naopak? Alebo ten dom nejako ziskali, ci prenajimaju spolu?

105 – mas uplnu pravdu, aj Andrea aj Sylva ako matky – hroza. Deti vyziabnute na kost, musi im stacit obed v skoleskej jedalni, ale oni dve si kludne dopraju cigarety, hostinec, kino, vecere v restauraciach. Tych deti je mi strasne luto.

120
Ajda
Reagovat

K Výměně – když jsem ji vyděla poprvé, děsila mě Andrea. Po třetím kole jsem viděla některé situace jinak, Andrea samozřejmě body nezískávala, naopak, Jitka je ztrácela. Finále – páté kolo a už úplně jiný pohled než poprvé.

121
Beruška bez teček
Reagovat

117 – Ajdo náhodou jsou tvoje rekapy a komenty super. Ono občas jedno shlédnutí nestačí, aby člověku docvakly souvislosti. Tuto výměnu jsem viděla 2x (prostě jsem po prvním shlédnutí nevěděla co si o ní myslet)….příklad za vše: poprvé jsem si říkala: chudák Jitka je jí zima. Napodruhé koukám a ona v zimě ve vesnickém domečku a má 3/4 kalhoty a tílko…prý „dneska jsem si konečně mohla sundat mikinu“…

123
Ajda
Reagovat

121 beruška,
přesně tak. Prvně koukáš a vidíš hlavní linii. Později registruješ detaily – třeba krátké tepláky, smutné děti, nekomunikaci s Radkem, neustálé posedávání u kamen, žádná akce krom pečení s dětmi, Verču ne zrovna nadšenou z kamery (se jí nedivím)…

124
ivča
Reagovat

táta andrea se stará o finance a sám nepracuje, třeba práci nemůže najít to tam nezaznělo, jitka líná byla hodně, ale chtěla bych vidět andreu, kdyby přijela náhradní máma, která by makala, mě totiž přišlo, že andrea by peskovala i kdyby bylo vše 100%.možná třeba nemělo cenu se ani snažit.

125
Beruška bez teček
Reagovat

U Jitky podporuje domněnku o lenosti i fakt, že děti jsou bez režimu….Sylva to tam říkala a Jitka se vůbec nebránila (nemůže nic dělat s tím, že dvouleté dítě chodí spát o půlnoci?). Děti nejsou zvyklé snídat a ani jíst u stolu. Tipla bych si, že Jitka si s vařením moc netyká. Nechat si dítě přerůst přes hlavu bývá způsobeno právě leností a pohodlností: dám jim co chtějí, třeba bonbony k snídani, hlavně ať je klid.

126
Ajda
Reagovat

Andrea – bydlí na vesnici a je přes mužské práce, takže bych ji klidně tipla na sezónní pracovnici v lese.

127
Pedro
Reagovat

121: LOL, to máš zajímavé představy o vesnici, že doma lidi chodí ve svetrech, topí v každé místnosti zvlášť a mají doma zimu… k nám už přišly i takové vymoženosti jako ústřední topení, jestli to nevíš :D

128
Beruška bez teček
Reagovat

127 – bydlela jsem na vesnici 10 let. A ano, měli jsme kotel na plyn, nicméně rozhodně jsme v zimě nechodili v tílku, ale minimálně v mikině a dlouhých kalhotách. Mimochodem v Praze v paneláku také netopím tak, abych mohla chodit v plavkách :-)

129
Prochor
Reagovat

Tak já teda řeknu své dojmy:
Mikeš má pravdu že ten chlap byl v poho a sansance můžu jen gartulovat. Tolerantní týpek, který si váží rodiny a hezky se stará o svoje holčičky.
Na margo lesbodominy chci říct : měla jste pravdu – národ si udělal názor – přečtěte si například většinový názor na tomto chatu a vytahněte hlavu z hajzlu.
Na adresu řady příspěvků – to že se najde „partner“, který zneužívá nenávisti druhého k mužům aby nemusela chodit do práce a ještě na něj převede většinu povinností a ještě po něm řve je smutné. Ale nic s tím nenaděláme. Můžeme to jen osoudit jako otroctví 21. století. Pořád platí že jaký si to uděláš, takový to máš. Jejich (?) dětí je mi líto protože tenhle příklad není to pravé ořechově do jejich budoucího života.

130
cathy
Reagovat

Ajdi díky za rekap.Všímáš si spousty věcí, kterých já ne takže kouknu TV,přečtu rekap a pak znovu koukám.Fakt super!:-)

131
Belisana
Reagovat

117 Ajdo, to bylo jen pousmani, vubec do tebe nerejpu, absolutne nic proti tobe nemam. A druha nejsi, jsi az na chvostu v treti stovce :-))).

132
Pedro
Reagovat

128: to chápu, záleží na vkusu každýho. Jen se mi nelíbil ten předpoklad, že se u vesnickýho domku měla očekávat, že tam bude zima :) Já bych s tím měl taky problém. Den se to dá vydržet, možná i dva dny, ale pak se člověku zvyklému na jinou teplotu začne ta zima zažírat pod kůži.

133
Prochor
Reagovat

Ještě chci říct, že nechápu proč se dělá věda z jídla. Hovězí guláš, pečené kuře, vídeňský řízek nebo palačinky zvládne i ten nejpitomnější pitomec když si to zkusí dvakrát. A pokud se to nekomu nepovedlo znamená, že to běžně nedělá. Ale není to fakt žádná věda, která by o něčem vypovídala. Mluvím o chlapech – u ženských předpokládám větší dovednost.

134
Prochor
Reagovat

Sasanko – ta nemoc byla předstíraná ? Tuhle obranou taktiku používají často děti když neví kudy kam.

135
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

103, Bel:-))))) Já „znám“ coby admina jen okkvp, jelikož často stojí s ukazovátkem a klepe přes prsty neposedné žáčky, proto i já uděluji bod. Ostatních jsem si nevšimla, jsou tedy zcela bez bodového hodnocení:-)))

136
Ajda
Reagovat

131 Bel,
ale já jsem ráda druhá, nech mě tam! A neboj, já unesu i rejpanec, taky ho občas někde použiju :-)

133,
palačinky dělám zásadně od oka, tam jde o to umíchat odpovídající hustotu a nechat odležet, žádné umění.

137
okkvp
Reagovat

132 – tentýž problém mají lidé chladnomilní ve vedru, nejpozději třetí den se jim začne blbě dýchat. Tož je to blbé, ale většině je nutno se přizpůsobit více než aby se většina přizpůsobovala menšině – tzn topit víc než běžně, ale kvůli jednomu nevyžadovat saunu pro ostatní, všichni se patřičně přiobléknou/svléknou.

138
Ajda
Reagovat

Podle toho, jak Sylva měla většinou na sobě mikinu, tak se tam taky moc nepřetápělo.

139
Vladěna
Reagovat

Ajda napsala: Andrea – bydlí na vesnici a je přes mužské práce, takže bych ji klidně tipla na sezónní pracovnici v lese.

Já tipuji,že s lesem nemá nic společného,neboť si dřevo musely koupit. Tipuji,že dělala někde u hlídací agentury a byla jak dráb. Odkud byla vyhozena pro střet názorů. :-)

141
Pedro
Reagovat

139: ona by byla přesně ten typ vrátného, který tě nepustí ani do tvýho vlastního objektu :DD

142
Beruška bez teček
Reagovat

141 – „Jsem Pán brány!!“ A když jsou dva tak je tam ještě Pán klíče.

143
Adéla st.
Reagovat

Přišlo mi hodně smutné, když Sylva říkala, že ženy mají víc porozumění. Ta její Andrea se mezi ně rozhodně nepočítá. Sylva lže sama sobě, skáče jak Andrea píská, i ta výměna byla jejími slovy pojatá tak, že Andrea ji poslala pryč. Dost jí zneužívá.
Sylva si vůbec neváží sama sebe, jinak by se sebou nenechala tak zametat a dokud bude tak závisla na druhých, nikdy to nezmění. Dětí je mi teda líto taky …

Jitka má své mouchy, kdo je nemá… mám pocit, že rezignovala a škoda, že se nemohla víc projevit než tak, že rezignuje arogantní Andree.
No a jako očekávat od někoho, že se vzbudí na určitou hodinu bez budíku….to už ani nekomentuju…

144
Adéla st.
Reagovat

Mám dojem, že Jitka se zpočátku snažila. Ale Andrea se na ní ani nekoukla, jen prskala jedovatá slova. Na její změnu po pátem dni reagovala negativně. Žít život si představuje tak, že jí řve tv a rádio a zajdou do hospody…nevim nevim. Andrea je strašně agresivní člověk.
CHci vědět , co Andrea celé dny dělá!!!!!!!!!!! :-)

145
Adéla st.
Reagovat

Jako fakt by mě zajímalo, jaká y Jitka byla v pohodovějším prostředí bez takového agresora Adrey…

Ajdo, zajímavé je, že já to mám obráceně. Zpočátku jsem si říkala, že ta Jitka jen sedí a na všecno kašle. Ted podruhém shlédnutí vidím proč. Andreu bych nerozdýchala ani omylem.

146
Ajda
Reagovat

139 Vladěna,
tak ty si myslíš, když někdo dělá v lese, tak si nosí domů dřevo zadarmo? Kde žiješ? Když budu v pekárně tak přestanu kupovat pečovo, v masně maso atd? To je fakt logika! V lese se pracuje pro určitou firmu a na něčím majetku.
A je to sezónní práce oproti ochrance. Takže tak, ty prostě musíš vždy hledat na všem vši. Už jsem na tebe přestala reagovat, ale tohle uvažování mě nadzvedlo. To šlo kdysi – kdo nekradl, okrádal rodinu a vše patřilo všem.

145 Adéůa st.,
nezastávám Andreu, ale Jitka startovala okamžitě, a byla to i ona, kdo udělal poslední výstup. Sama přiznala, že rychleji mluví než myslí, manžel to odkýval a u osmi očí ji nebránil, spíš mu bylo trapně, podobně jako Sylvě za Andreu. Andrea a Jitka jsou si hodně podobné. Proč na vše kašlala? Já bych tipla, že je to u ní běžné, jen není zvyklá, že si někdo dovolí taky řvát.

147
sasanka2008
Reagovat

134 Nemoc předstíraná fakt nebyla.

148
rybka
Reagovat

144 – buzeruje všechny okolo :-(
Mně osobně by daleko daleko víc než nevytřená podlaha doma vadil primitivní despota.

149
Adéla st.
Reagovat

146 mně přijde Andrea mnohem horší než Jitka, U Jitky jsem první dny fakt snahu o jakési soužití viděla…u Andrey ani vteřinu

150
Beruška bez teček
Reagovat

149 – já si nemohu pomoc, ale u Jitky nevidím jakékoliv návyky na práci v domácnosti a důslednost ve výchově dětí a obojí je z lenosti, nebo chcete-li z pohodlnosti (mám v okolí podobné případy). Jitka měla celý den (od rána do pozdního odpoledne) jen a jen na sebe a domácnost a nedělala nic. Neumět jako máma 5 dětí palačinky, neumět odvážit piškoty…..mně z toho plyne, že Jitka si s vařením příliš netyká. Netvrdím, že každá žena má být Magdalena Dobromila, ale každá máma by měla být schopná udělat alespoň základní recepty. A reakce na nevynesený koš: „Nebylo to v manuálu“ je naprosto směšná.

151
gabisollis
Reagovat

150-naprosty souhlas!!!!:-)a jak se vlastne delaji palacinky z prasku???to se smicha s vodou nebo s mlikem??nechapu jak v palacinkach muze nekdo videt vedu.:-(presne jak ajda pise delam tez od oka.

152
Adéla st.
Reagovat

150- no tak ten starý typ váhy jsme měli taky a vážil dost nepřesně, trvalo váhu vůbec odvážit…Jitka to komentovala jednou větou a nakonec to odvážila a cukroví udělala, nebo ne?
guláš uvařila
její starší dcera je docela v pohodě
do práce chodí oba
má koníčky
Andrea po ní prskala od začátku, vstříc jí nevyšla v ničem, nedivím se, že to zazdila

druhá rodina: Andrea do práce nechodí, nevšimla jsem si, že by Sylva nějak hodně pracovala, uklízela nebo vařila v druhé rodině, člověk bez zájmu
Sylva vyčítá, že druhá rodina je nekomunikativní…no to vyčítá ta pravá, vyčítá, že pán nechce doma udělat schod…Sylvina dománost vaří jak před 50 lety, to nemají pár korun na normální sporák?
POkud se vyčítá chování 2,5 letého dítěte, co pak děti Andrey a Sylvy? Přišly mi zamlklé, zmatené, některé dost v ústraní

153
Wally
Reagovat

150 – jenom souhlasím

Jitka se o děti nepostarala od začátku a když to trvalo delší dobu tak Andree asi došla trpělivost a mluvit o někom jako TO svědčí hlavně o ní.

154
sasanka2008
Reagovat

152 Co se týká práce, co chtěla po Radkovi, tak řekl že by to nebyl problém,ale šlo o peníze. A ona řekla, že to není o penězích, ale o vůli? A on nám asi někdo dá materiál jen z dobré vůle? A co se týká toho co řekla Andrea, že jsme do toho šli kvůli penězům. My to zapotřebí nemáme. Žijeme skromně, ale žijeme. U nás je vždy co jíst. Jen by mě zajímalo, co u nich u z peněz měli děti. Podle toho co říkala Sylva, tak chtěli jet jen s Andreou někam na dovolenou.

155
Adéla st.
Reagovat

153- Nevíme, jestli se starala nebo ne, třeba to nebylo zajímavé
stejně bych mohla láteřit, že Sylva neumí okoupat malé dítě
asi máte recht, že jsou si tak trochu kvit, ale snesitelnější je pro mne Jitka než Andrea

156
sasanka2008
Reagovat

153 Ale vy jste tam nebyli. Samozřejmě televize tam dá jen to zajímavé pro lidi. Ale co třeba, že jsem se s dětmi večer učila. malou Elišku jsem koupala a večer jí četla pohádky. A když vám i jejich děti řeknou, že u nich to jinak dělají ostatní děti. Tak co na to řeknete. Tím se samozřejmě nechci obhajovat. I já jsem některé věci udělala jinak, než bych je třeba udělala teď.

157
gabisollis
Reagovat

156-a jsme u toho!:-D ano nebyli,ale my tu hodnotime co jsme videli!!!!a proboha snad po tolika RS se clovek ktery tam jde nemuze divit,ze ho TV nevykresli dobre….

158
Adéla st.
Reagovat

Já mám pocit, že jako u té Andrey bylo všechno tak napůl zařízené, i ta kuchyně….jako lidi který mají neustále dostatek cigaret a peníze na hospodu mají prázdnou lednici, vaří na kamnech, z okekn jim vypadává sklo… tak jako líp mi vychází domácnost u Jitky a jejího manžela. Je vidět, na čem jim víc záleží.
Děti Sylvy a Andrey mi přišly jakoby hozené na druhou kolej…ale tak píšu pocit, neříkám že to tak je.
A palačinky … na něčem tu šou udělat musí… u nás se taky nevyžadujou, těsto bych asi zamíchala z hlavy,ale spokojená rodina na tom fakt nestojí.

159
Adéla st.
Reagovat

157- se to dá vyčíst mezi řádky i z té TV… Andrea so žije svůj život, Sylva na tolik dětí nestačí, když chodí do práce a pak má všechno na starosti sama.. jak tam děti jen tiše sledovaly generála Andreu a ani nedutaly….

160
gabisollis
Reagovat

158-jasne ze spokojena rodina na tom nestoji,dokonce je nekdo ani neji jen je to celkem prekvapujici pac to neni nic sloziteho.:-)

161
gabisollis
Reagovat

159-ja tady ale Andreu neobhajuju jen me z toho co jsem videla v Tv ani Jitka nenadchla.nejak jsem nepostrehla ze by krom sezeni,a hadani s Andreou neco delala.

162
Lenka
Reagovat

157 gábi ☺
přesně – co jiného bychom mohli taky hodnotit?
pocity účastníků?
jejich nevyřčené myšlenky?
jejich představu o tom, jak vypadají?
to je přece blbost ☺
do RS si tv vezme samozřejmě akčnější momenty… někdy holt vyjdou líp někdy hůř pro účastníky, to se nedá nic dělat

163
Lenka
Reagovat

160 gábi
překvapující je u ženy s dětmi, že neumí jednoduchá jídla (přece jen děti nemůžou být živy „z pytlíků“ a konzerv

164
gabisollis
Reagovat

Leni :-DDDD,ahojky.

165
Wally
Reagovat

Mám pocit, že Andrea byla schopná héérečka a nechala vše na Jitce, vařit evidentně uměla a asi to nebylo poprvé co pekla. Ale u člověka milující adrenalín bych čekala větší akčnost a né tam jen sedět a tvářit se jak neštěstí.

Nevím jak Radovan vydýchal příchod Sylvy, ale vypadalo to jakoby se jí štítil nebyl schopný se jí podívat ani do očí.

166
sasanka2008
Reagovat

161 A to je právě účel tohoto všeho. dají tam jen to, co je zajímavé pro lidi. A ne to , co se mimo toho dělo. Nestěžuji si tady. S tím jsme do toho šli..

167
Lenka
Reagovat

i tady patří velký dík Ajdě za rekap ☺
i tady podle mého platí, že bývá vtipnější a poutavější než vysílání

168
okkvp
Reagovat

156 – Pokud bychom vycházeli z toho co sestřihala tv a z těch vašich pár kusých obhajob, pak tedy asi usoudíme, že Andrea k řevu a výtkám neměla jediný pádný důvod.

169
sasanka2008
Reagovat

165 Nebylo to pro něj příjemný..Po tom, čím si prošel..Jinak já doma vařím skoro každý den. Nedělám palačinky a cukroví teď asi dva roky nepeču. U nás se moc nejí..

170
gabisollis
Reagovat

ale ja VIM,ze je to ucel!!!!jen ty to asi nechapes i kdyz pises ,ze chapes.:-Dno tak si psala,ze jsi tam sla kvuli adrenalinu ne kvuli penezum tak si tady uzij druhy kolo adrenalinu!:-)chapu,ze nektery prispevky ti ho dokazou zvednout,ale to je udel ucastniku RS.

171
Lenka
Reagovat

169 sasanka
? u nás se moc nejí?
můžu se zeptat, jak to myslíš?
dvě malé děti, takže vaření a jídlo je přece nutnost ☺

172
Adéla st.
Reagovat

171 Neumíš číst?

173
Wally
Reagovat

171 – jedno kuře pro 5 lidí na dva dny :-)

174
Lenka
Reagovat

172 umím, neboj ☺
(a ptala jsem se sasanky, nikolivěk tebe ☺

175
sasanka2008
Reagovat

171 Já myslela cukroví na vánoce, že se u nás teď poslední roky moc nejí,

176
sasanka2008
Reagovat

173 To, co vařili když jsem tady nebyla asi moc neovlivním.

177
Lenka
Reagovat

175 sasanka
spojila jsem si to s tím, že vaříš skoro každý den… ☺
to „skoro“ mi nebylo jasné (kvůli malým dětem), proto jsem se ptala

178
sasanka2008
Reagovat

177 V pohodě. Klidně se ptejte, kdo chcete.

179
Ajda
Reagovat

Sasanko,
tos čekala že s něch desítek natočených hodin bude nová telenovela se šťastným koncem? Ty ksichty cos dělala, ty by vytočily i kliďase, to byla jasná provokace.

Napíšu to teď asi hodně tvrdě, ale ženské v Rohli se chovaly jak dvě uštěkané feny,kdy jedna narušila teritorium té druhé a chyběla jim jakákoli tolerance a vůle se přizpůsobit.

180
Ajda
Reagovat

No Radan podvyživeně nevypadal, že by se dojídal mimo domov?

Na stole u Sylvy byla buchta – tu pekl kdo? Sylva nebo babička v přízemí? Jinak ale plusový bod Jiitce, ledničku měla plnější.

181
Vladěna
Reagovat

Ajda
139 Vladěna,
tak ty si myslíš, když někdo dělá v lese, tak si nosí domů dřevo zadarmo? Kde žiješ? Když budu v pekárně tak přestanu kupovat pečovo, v masně maso atd? To je fakt logika! V lese se pracuje pro určitou firmu a na něčím majetku.
Ajdo, je vidět, že si od lesa hooodně daleko a kritizovat příspěvky ,,to je fakt logika!“ je trošku…..si dosaď, nejsem Ty!!!!!! Většinou se dělník v lese dostane k deputátu nebo mu hajný vymezí šikovné místo, kde si může udělat samovýrobu. Jsou lidi, co jezdí do lesa na kole a zpátky si nějakou silnější větev dovezou domů. Mohou jet i kárkou. Možností je mnoho…Též v pekárně, pokud pracuješ v provoze, máš nárok na režijní ceny….
A pro příště si nech urážky k mé osobě a diskutuj pouze o TV. Zřejmě máš moc nakoukáno a taháš to do diskuze. :-(((((

182
Lenka
Reagovat

181 Vladěnko, není nutné opisovat text, na který reaguješ, stačí odkaz na číslo příspěvku ☺

183
Ajda
Reagovat

Vladěno,
nemusíš kopírovat, stačí číslo!
Jistě, ale za nižší ceny – tedy platím! A deputát je se slevou, za práci, není jen tak. Prostě nějakou formou tu danou službu platím.

184
pimpa
Reagovat

Sasanko, a jaký pocit máš z těch dětí, co tam byly? Myslíš, že třeba ty Sylviny se Andrey bojí? Mně to tedy tak docela připadalo. A přitom to byli hezcí kluci a holčička taky.

185
Adéla st.
Reagovat

Lenko, mně tvoje reakce přijdou prostě přehnané.Proto jsem reagovala.
O to víc, že v dnešní době mladé maminky vaří čím dál mín. Moje mami je kuchařka ve školní jídelně a maminky na mateřské jsou hlavní odběratelé jídel hned po školácích.

Moc nechápu o co ti jde. Že hned neběžela pro mísu a nezačala míchat palačinky se z ní snažíš udělat špatnou mámu. Třeba se s vařením doma střídají, nebo vaří manžel. Mně její starší dcera přišla celkem v pohodě.
Sylva dala dvouletému dítěti přesolenou kaší od včera. To vám nevadí?
Myslím, že mnohem hůř jsou na tom děti od Andrey. POřád vidím, jak tichounce sledovaly Andrey výlevy spojené s bohatou gestikulací zdůrazněné důležitým pochodováním… vy byste tohle snesly? Já narovinu říkám, že ne. Abych jim tam za tohle pekla a smejčila a v mrazu myla okna zvenky, ani by mě nehlo.
Jitko, byla tam i klidná chvilka? Jakože jste třeba s Andreaou chvilku poseděly a pokecaly, nebo to bylo od začátku jen o hádkách?

186
Zvědavá opice
Reagovat

Čtu to odshora, jsem někde u 30., takže mě prvděpodobně někdo předběhl.
-> Mikesh: Napadla tě hypotéka? To platí ještě vcelku málo, když je to se vším všudy.

Zajímalo by mě, jak tady hodnotíte proměnu Sylvy? Myslím vlasy :)

187
Ajda
Reagovat

Chtěla bych upozornit všechny, co tak rádi používají v textu zástup vykřičníků, že je to vlastně forma řvaní svého názoru na druhé :D

188
Lenka
Reagovat

185 Adélko,
snad jsem prostou otázkou (jednoduchou) nezavdala příčinu k takovému rozboru???
možná ty takhle uvažuješ, já ne ☺
(a rozbor na téma palačinky je od tebe asi reakcí na jiné příspěvky ☺

189
JM
Reagovat

Milá Vladěno, mimo jsi ty
dělník v lese pracuje pro vlastníka lesa, deputáty byly desátky za minulého režimu, dnes již nic takového neexistuje, pokud chce kdoukoliv dřevo může si fo buďto koupit již „hotové“ anebo si ho v lese sám připraví a odveze – je to levnější protož práci si udělá sám, rozhodně to ale není zadarmo – vždy musí zaplatit majiteli lesa – ony lesy již dávno nepatří všem
a odvážet silnější větev z lesa na kole není nic jiného než lesní pych a tudíž trestný čin, jediné co se dá z lesa odnést zdarma jsou houby a borůvky

190
sasanka2008
Reagovat

184 Já jsem se nejvíc bavila s Dominikem. Podle některých reakcí si myslím, že se jí ty děti bojí a snad i Sylva. Alespon podle toho , co mi řekl. A Andrey děti na tom nejsou o moc líp. Tam je to možná ještě horší.

191
Adéla st.
Reagovat

179 – Ajdo, … mně přijde, že první dny se snažila a takové ksichty nedělala….Andrea ale byla protivná od první chvíle…

192
sasanka2008
Reagovat

185 Klidné chvilky byli tak první tři čtyři dny. A nejvíc to začalo po té změně režimu. a to jen díky tomu, že měla Andrea něco udělat. Prý se naštve vždy, když jí někdo řekne ať něco udělá. A to cituji Dominika. A přitom šlo jen o závěs pro Nikču a ještě jsem jí prosila o šňůry do koupelny, ale to už v televizi nebylo.

193
pimpa
Reagovat

190 Díky. Myslela jsem si to a je to smutné. Škoda, že se asi moc neangažují tatínci.

194
sasanka2008
Reagovat

193 O tatíncích toho moc nevím, a to málo co vím je docela smutné.

195
Ajda
Reagovat

191 Adéla,
to by jsme mohly rozebírat donekonečna a asi se i bude. Mně už se nelíbilo neosobní vítání v obou rodinách. Už tam to skřípalo.
A dál to rozebírat nebudu, popsala jsem to v rekapu – česání, vaření, úklid… u všeho kopec řečí, proč to dělat nechce, nebude, nevidí důvod.

Když se podíváte na ofiko, tak tam sami prezentují Jitku jako lenošnou a to určitě viděli víc než běžný divák. V týdnu se tam možná objeví vyjádření obou režisérů, kteří rodiny natáčeli, občas mají trefné postřehy. Třeba jednoznačně potvrdili, že s hygienou to v Liberci (4.díl) byla katastrofa, podobně jako přehnané značkování (5.).

196
Mikesh
Reagovat

Hm, tak to abych se styděl, nejsem si jist, jestli bych zvládl i krupicovou kaši, natož palačinky (to je to, čemu se u nás říká amoleta?). Krupicovou jsem kdysi dělal, ale to byla instantní, smíchala se s mlékem a ohřála. A ještě za komoušů byly instantní jakési vdolečky, to se také s čímsi smíchalo, pak hodilo na pánev s olejem a bylo to docela bezva. Musím nicméně přiznat, že kdysi jsem vařit uměl. To mi vždycky ženský v práci napsaly nejen recept, ale popsaly i jednotlivé kroky a už se vesele klohnilo v hliníkovém papiňáku. Jednou jsem takhle zvládl i svíčkovou, a docela to ušlo. Vlastně největší problém byl v krámě, tam se po vyslovení mého přání přišlo na mě podívat snad půl podniku a pobaveně si mě prohlíželi – asi jako Marťana

197
Adéla st.
Reagovat

188- Leničko,reaguji na Tvé příspěvky 163 s Gabi…. dovolila jsem si tedy, snad se to v diskuzi smí, reagovat na ostatní

Když už někdo napíše jedovatou připomínku, tak musí očekávat, že to třeba někdo druhý rozebere.
:-)

198
Ajda
Reagovat

Pokud chcete být v předstihu, tak šup, šup.

199
Lenka
Reagovat

197 ok ☺
(mně je to dost jedno)

200
Vladěna
Reagovat

ale,ale…..byl jsi v lese a dělal si dřevo na zimu? Hajný je naopak rád, pokud mu jím vymezené místo vyčistíš….

Tím se dostáváme k původní diskuzi, že Andrea zřejmě v lese nepracuje ani brigádně.
Přikláním se k názoru Jitky, že pokud mají tak málo peněz může dělat dříví samovýrobou nebo s takovým počtem dětí jít na oklešky (zrovna ty nejlépe hoří v kuch.kamnech) případně na šišky.
Podle psycholožky je Jitka silná osobnost, jiné by po dvou dnech utekly. Já bych se zřejmě zachovala jako Jitka jen s tím rozdílem, že bych se s dotyčnou bavila pouze písemně. A jasně bych vymezila hranice v komunikaci, neboť i ve Výměně bych netolerovala nějaké vulgarity.

201
Zvědavá opice
Reagovat

Edit: Takže napadlo, Mikesh :).

Mám špatný odhad na lidi, ale

Jitka: Opravdu se mi líbí její něžný obličej, líná je, o tom žádná :), trochu zarputilá, asi zvyklá, že houkne a mnažel udělá :).

Manžel Jitky: Tam nějak nevím, co vytknout, nelíbilo se mi, že mluví extra vulgárně před dětmi.

Andrea: Mi nepřijde tak špatná, zdálo se mi, že se rozčilovala až v době, kdy Jitka nic nedělala, nestíhala, neuměla.. To mi přijde v pohodě. Je trochu generál, ale fakt mi nevadila.

Sylva: Submisivní, sympatická, hodně visící na Andree, ale tak proč, ne, když jim to vyhovuje :)

202
angela
Reagovat

198 – Ajdo, právě jsem na to přišla… a už „šupám“:-)

203
Ajda
Reagovat

Psycholožky beru s rezervou, hlavně pokud hodnotí někoho, na základě televizního sestřihu.

202, chytrá holka :-)

204
Lenka
Reagovat

200 Vladěna
tak přesně tohle mě napadlo – jak to v takové situaci vydržet…
těžko říct ☺
ale asi bych na řvoucí lehce hloupou babochlapku (nic proti 4% orientaci nemám) přestala reagovat velice rychle, s těmito lidmi se diskutovat nedá (a každý nemá povahu na řvaní, které asi jenom slyší)

205
Adéla st.
Reagovat

200 náš soused na jaře takhle vyčistil po domluvě kus lesa a asi 5 km letitých náletů podél cesty a má dřeva snad na 3 roky, takže možné to je

206
Lenka
Reagovat

Jen mě ještě napadlo, že fakt chudák děti Andrey a Sylvy… ve smyslu reakce okolí na odvysílanou RS :-(
Tolerance k partnerům stejného pohlaví není zatím moc vysoká a navíc děti dokážou být hodně kruté.
Navíc, když (vcelku logicky) tv ukázala spíš emočně vypjatější situace, ve kterých třeba Andrea nevypadá moc lichotivě…

207
sasanka2008
Reagovat

206 Dětí je mi také líto..

208
Pacička
Reagovat

Jitko jsem ráda, že jsi se zapojila do této diskuze a vedeš si dobře, na rozdíl od některých zdejších bojovnic nikoho nenapadáš. Neříkám, že by mi tvé odvysílané reakce byly sympatické, ale je mi jasné, že tam dají jen vyhrocené situace. Nevím, jak bych reagovala na Andreu, asi bych to tam nesnesla. Zaujala mne taková naprostá hloupost, kterou mi zde někdo připomněl, že jsi nevynesla koš. To skutečně je ta Sylva služka. Proč koš nevynáší nezaměstnaný člen rodiny, nebo děti.

209
sasanka2008
Reagovat

208 Já nemám potřebu nikoho napadat. Sama jsem se rozhodla do toho jít a tak si to teď užívám. A to opravdu. Je to zkušenost.Co se týká koše, tak s ním děti byli a tak jsem tak trochu nechápala proč na mě vyjela. Ale stalo se. U nás je to takk že s ním jde kdokoli z nás. nedělíme si to. Zrovna tak jako pomáhá manžel mě, tak já také jsem schopná naštípat dřevo nebo jít skládat uhlí. Nám problémy nedělá si navzájem pomáhat.

210
Lenka
Reagovat

208 pacička
… taky mě napadlo, jaké povinnosti vlastně doma má Andrea (resp., jak to tam mají fakticky rozdělené – ony dvě, děti)
naopak Radek se mi zdál hodně pohodový a ustál to dobře ☺
a fakt je mi šumák, kdo s kým žije (tedy třeba dvě ženské), ale nemůžu překonat pocit, že je mi fakt líto těch dětí (ty to nemůžou mít snadné ani doma ani jinde :-(
nechápu pak ty dvě ženské, že je tomuhle vystaví (myslím zveřejnění pro ostatní společnost trošku „divného“ soužití)
v RS nebylo nic o tom, jak tam fungují tatínkové dětí, tak jen můžu doufat, že aspoň nějak a aspoň trošku

211
Lenka
Reagovat

… a marně vzpomínám, za kolik Kč vlastně to tihle lidé dělají … (myslím účast v RS) ?

212
Adéla st.
Reagovat

Taky bych ráda věděla, co ta Andrea teda dělá, krom nařizování kdo co má dělat :-) Opakuju se, já vím.

213
Ajda
Reagovat

211,
bylo to 50 tisíc

214
angela
Reagovat

213 – Ajdo, a je to pořád stejné? Není už to víc?

215
Ajda
Reagovat

Vzpomínáte na první díl? Nezaměstnaný manžel několik let doma nic nedělall, jen vymetal hospody a hrál automaty. Takže asi dělá i Andrea něco podobného, teda nedělá NIC.
Ale tohle je právě podle pravidel nové manželky potřeba přijmout, prvních pět dní. Pak musí poslouchat, což ona nezvládla, podobně jako Pavel v Liberci a začal boj, kdo s koho. V Liberci Štěpánka zachovávala klid, Jitka ztrácela nervy, což byla její předem avizovaná vlastnost.

ad vaření – dva počítače, to je problém hodit do vyhledávače palačinky a vyjede mi to i s videopostupem.

216
Ajda
Reagovat

214,
nikde o víc nepsali. Musí se to danit.

217
Pacička
Reagovat

Škoda, že se do diskuse nezapojí třeba Sylva, bylo by to zajímavé. Nebo, že by třeba „zvědavá opice“, které vadí, že Radovan mluví vulgárně před malými dětmi, ale nevadí ji to u Andrey před daleko vnímavějšími dětmi, což mi vadí daleko víc. Na vulgarismy Radovana se snad budu muset povídat ještě jednou, i když jsem si řekla po shlédnutí, již nikdy více.

218
Lenka
Reagovat

ad Andrea – předtím mi to ulítlo:
„doma se o to stará Sylva, já domácí práce nedělám“ (cca 38 min.)

219
Mikesh
Reagovat

ad mužské práce v domácnosti, co to podle Andrey asi tak obnáší? Já vyrůstal ještě v klasické patriarchální rodině a přesto spoustu věcí doma dělal otec. Především topení byla jeho starost, později nás kluků. Taky se topilo ve všech místnostech, pravda, ne dřevem ale uhlím nebo pilinami. Což znamenalo, že jsme do toho byli coby haranti brzy zapojeni. Vynášet koš? .. většina odpadu skončila v kamnech, organický odpad se vynášel na kompost, a to jsme dělaly my, děti. Co tam dělali ti odrostlí spratci? Co by asi říkali, kdyby museli vynášet ještě žhavý popel, a to přes schody do sklepa a pak přes zasněžený dvůr? A což teprve nabíjet piliňáky (6 kusů) pěkně venku, kdy někdy bylo i -20 stupňů, a ty pak vynést po schodech do přízemí a do patra.
Když dovezli piliny nebo uhlí, tak jsme makali jak šrouby, rádio jsme si tak mohli nejveš dát do okna. Stejně tak dřevo, to se nařezalo na cirkuli (k té jediné nás nepustili), ale občas jsme je řezali pilou a pak se sekaly špalky klidně i 14 dní, dřevo se naházelo na půdu šopy a pak se pro ně pravidelně chodilo s košem. Co dělají všichni ti pubescenti v telce, jedno z jakého dílu? Nic z toho dělat nemusí, tak nedělají nic? Ani nevysávají – ježíš, to bychom si tak mohli dovolit zapomenout!
U Andrey, ať jsem se díval jak díval, nepostřehl jsem žádnou činnost, kterou by dělala. Ještě bych to chápal kdyby chodila do práce, ale ona jen někde trajdala, to žasnu. Ta chlapa mít nemůže, protože i úplný trouba by ji rychle srovnal. Na každého řvala, ale srovnat děcka do latě, to bylo na ni asi moc práce. Má velké náklady na domácnost, jó? Zjistila si, kolik denně spotřebuje elektřiny při tom svém „my žijeme“? Jestli tam běží dva počítače, telka a rádio, tak nazdar hodiny, ty se točí jak větrník.

220
Ajda
Reagovat

Mikeshi,
Andrea vyprala prádlo a věšela ho, několikrát. Vyčítala Jitce, že leží a ona pere za ni. Taky splnila závěs. Když děti měly chuť na sladké, upekla buchtu, dokonce s pudinkovým vrškem a politou čokoládou. Krásná scéna jak se děti praly o vylizování mísy. Donesla stromek a zdobili ho všichni pohromadě.

222
Mikesh
Reagovat

Mmch, ono ještě do okrajů země nedorazila vymoženost, zvaná mop (jak se vymačkává v kbelíku) a místo hadry nějaká ta moderní náhrada (jako třeba magic-mop)? S tím se dá celý byt vysmejčit a vytřít během chvilky a kvalita je lepší, než u tradičního hadru (fuj, ten jsem už dlouho neviděl), a přitom si člověk ani nenamočí ruce. Zatím jsem tyhle dnes už snad samozřejmosti v žádné výměně nenarazil. Že bychom v Brně byli v čele pokroku?

223
Wally
Reagovat

220 – vylizovat mísu milují obě moje děti :D

spíš by mě zajímalo kdo a kdy v obou rodinách nakupoval, kromě jedné vycházky

224
Lenka
Reagovat

tak jsem to statečně ještě jednou zkoukla ☺
a asi nikdy nepochopím, že máma od tak malých dětí může kvůli RS od nich odejít a vystavit je určitému šoku, že doma nemají najednou mámu, ale nějakou cizí paní…
bodejť by pak ty jejich reakce byly „dobré“… ve smyslu standartní… :-(
a ad Sylva – její poznámky na téma „děti diktátoři“ a „ovládaný Radek“ jsou už jen silně komické vzhledem k tomu, s jakým typem člověka žije ona

225
Mikesh
Reagovat

220 – aha, tak to jo. Já se zaměřil na ty „mužské“ práce a ty jsem jaxi neviděl.
Vylizování mísy znám, akorát my se u toho neprali.

226
angela
Reagovat

Ajdo,
216 – já jen jestli se to třeba nezvedlo, když i v různých soutěžích/RS v poslední době měnili finanční částky…:-)

220 – no to je právě to, ona tohle dělala VŽDY s poukazem na to, že tohle je povinnost Sylvy… a to pak opravdu člověka napadne, CO vlastně vůbec teda Andrea dělá…:-D

227
angela
Reagovat

ještě k 226 – myslela jsem tím, co dělá normálně, když je doma Sylva a všechny tyhle povinnosti „plní“… co zbyde na ni?!?

228
Kuba
Reagovat

227 No chodí za Sylvou a říká jí co udělala špatně a ta poslouchá a udělá to znovu..

229
pimpa
Reagovat

224 No tak bylo potřeba taky plivnout trochu té kritiky, když na její „miláčku“ se od Jitky oprávněně snesla! Přece ji v tom nenechá, takže je nutné vyčíst i něco Radovanovi…

230
pokždé jiná
Reagovat

AJDO: Hele Aji, jak to můžeš vědět? Co to je za spekulace? Jak víš, že nechodí třeba na brigády? Co to meleš?

231
Ajda
Reagovat

230,
nevím co „meleš“ ty, já melu podle toho, co vidím v tv. NIC VÍC. Nemám skleněnou kouli, abych viděla za roh, jako možná ty. Naopak, jsem se Andreay, o tu asi jde, zastala, že pokud třeba maká v lese, je to sezónní záležitost, proto je doma. Takže tak asi.

232
angela
Reagovat

228 – vypadá to, že asi tak nějak to v reálu bude:-D

teda jestli Andrea nekecala a netvrdila to jenom proto, aby si vylila zlost na Jitce a „ukázala národu“, jak je neschopná… a v reálu něco z toho běžně dělala doma i ona sama… taky možnost:-P

233
pokždé jiná
Reagovat

Ajda: To právě ne, ta paní lesba přece něco dělala, což sama píšeš, ale o něco víš píšeš, že nedělá nic, jen kdesi trajdá, což víš od té druhé báby, takže jsi to semlela, nekecej.

234
Ajda
Reagovat

233,
napiš laskavě číslo příspěvku. Sylva je dělnice.

235
pokždé jiná
Reagovat

220 ok a pak 215, no tak vidíš to sama, ne? Ten rozpor.

236
angela
Reagovat

233 – ona diskuse o tom, co teda vlastně Andrea dělá, je tady právě proto, že všechno, co udělala během výměny, komentovala slovy, že to je normálně povinnost Sylvy a měla by to tudíž dělat Jitka… tak se pak logicky člověk ptá, když všechno myslitelné dělá Sylva (vaří, pere, uklízí, stará se o děti, zatápí) + navíc chodí do práce!!!, co ta nezaměstnaná Andrea potom doma celé dny dělá?!?

237
Ajda
Reagovat

235,
vidím, že seš trochu mimo.

238
pimpa
Reagovat

237 Není náhodou IP z Rohle? :-)

239
Ajda
Reagovat

238.
není ;-)

240
pokždé jiná
Reagovat

237: Je to dost dobře možný, tak pak se omlouvám.

236: Třeba choí na brigády. Nezaměstnaná nerovná se nedělá nic. Já to nevím, ale zase mi přijde divné to tak říkat, když nevíme, jestli chodí na brigády nebo tak.

241
Rena
Reagovat

Taky jsem si při vysílání říkala, co asi ta Andrea, když dojde z práce dělá? Myslela jsem si, že ona je ta, co chodí do práce a Sylva ta, co je doma a stará se tedy o celou domácnost? Jsem překvapená, že je to naopak.. Proč se Jitka nebránila druhých 5 dnů- že jí má Andrea se vším pomáhat – s vařením, mytím oken, s pečením.. Pořád je přece také ženská a i mnozí chlapi okna klidně umyjí… vysávají, nakupují, vynáší smetí… proč ona ne?
To je šílený, že ona se válela doma a chudák Sylva se starala o 5 dětí a celou domácnost a ještě chodila do práce..
A proč něco nedělaly ty 4 velké děti? Od 6 – 7 let děti běžně v domácnosti pomáhají – vysávají, vyhazují smetí, umyjí nádobí,chodí nakoupit…Proč to po nich Jitka nechtěla, druhou půlku pobytu, přece mohla, ne?
S tím, že šetří a moc nepřetápí, to chápu, ale tím spíš, měla topit Andrea a Jitka se měla pořádně oblékat…

Nechápu, že někdo za nějakejch 40 000kč čistého odjede na týden od svých dětí, a stará se o cizí domácnost za neustálého slídění kamer… nechá se dobrovolně mnohdy zesměšnit před celým národem – kouká na to kde kdo – před lidmi ve městě, ulici, kde bydlí, před kolegy se kterými pracuje… Nechá se od lidí kritizovat, za to jak se choval, co říkal, jakej měl doma binec, jaké má děti… a přitom mnoho z toho nemusí být vůbec pravda, nebo zveličené, vyňaté z kontextu …. připraví se tak o soukromí… dětem připraví krušné chvilky ve škole, tyhlety opravdu lituji…
Nechápu, nechápu tyhle dobrovolníky, co je k tomu vede…

242
sasanka2008
Reagovat

223 U nás jsem nákup obstarala já ještě než jsem odjela. Sylvě jsem tam nechala i peníze. V Rohli měl nakupovat partner jelikož ten se stará o finance..

243
angela
Reagovat

240 – kdyby chodila na brigády, tak to v TV řeknou… u toho nezaměstnaného z toho prvního dílu to říkali, že je nezaměstnaný, ale že chodívá na krátkodobé brigády kvůli přivýdělku… takže předpokládám, že by to zmínili i v tomto případě:-)

244
Ajda
Reagovat

Sylva to tuším uvedla v manuálu, že kvůli Výměně si musela v práci volno nadpracovat a proto nestihla úklid a dodělat nepečené cukroví, proto ji žádá, aby ji v tom zastoupila…

245
Mikesh
Reagovat

140 – psycholožka je koza nebo si ji bulvár vymyslel. Žádný odborník by se neodvážil zveřejnit svůj posudek veřejně, už vůbec ne na člověka, kterého viděl jen v telce. To je na vyhození z komory.

157 – gabi, to máš pravdu, ale na druhé straně není na škodu si přečíst pohled zúčastněné strany. A spousta lidí si skutečně nedovede představit, jak se dají nakonec zmanipulovat fakta. Třeba se i hlídají a nakonec jen zírají, co se dá se střihem udělat. Třeba i tím, že mu rozstřihnou větu a každou část použijí u něčeho jiného. Prostě pořád ještě nejsme tak zkažení, abychom za vším viděli jen lumpárnu. Lidi nemají fakt představu, jaký hnus se v médiích skrývá.

246
Mikesh
Reagovat

Děti, považujte si naše adminy! Zkuste si zajít na diskuze třeba na Idnes nebo novinky, tam byste teprve viděly, jací extra blbci tam vládnou.
Ajdo, a Ty nebuď tak srdíčková, holt mezi většinou pochval se občas vyskytne i kritický hlas, není třeba hned být čertík-bertík. Ber to s nadhledem.

Nevím, jak je to dnes se dřevem v lese, ale kdysi(ještě před 20 lety) se po lese válelo spousta dřeva, odsouzeného ke shnití. Takže když si tam někdo přijel s kárkou (pamatuje tu někdo ještě malé čtyřkoláky?), tak byl hajný rád, že mu to aspoň někdo vyčistil. A dost lidí ze vsi si takto dřevo obstarávalo (obvykle jen na podpal, takže stačilo klestí a kmínky). Záleželo na vzdálenosti lesa a pilnosti lidí. S lesníky se obvykle ani domlouvat nemuseli, ale pokud snad pracovali v lese, tak to měli samozřejmě o moc lepší.

247
pokždé jiná
Reagovat

Pimpo, kuš, to bych jim dělala pěknou reklamu teda. Ta by se jistě obhájila líp. Já jsem z Plzně, moje IP je 100% z Prahy a jak víme, místní admini mají O2 IP tak rády (hlavně ženské teda), že bez ohledu na poslední číslo (první jsou u IP O2 stejná) k xxxx IP přiřazují jednoho uživatele, čehož jsem byla svědkem tuhle nedávno. O tom, že jsou i jiné parametry podle čeho rozlišit jednotlivé přispěvatele ani nepíšu. Holt začíná ti ipka třeba na 85. 162. ??? pak jsi 548 přispěvatelů na Panáčka.

248
Vladěna
Reagovat

Napsala to raději do manuálu, neboť to říci Andree,tak s ní vyběhne…:-)))

249
angela
Reagovat

244 – přesně tak, já si ten začátek pouštěla ještě jednou spešl kvůli tomu, proč nestihla ten vánoční úklid (nějak jsem to poprvé nezaregistrovala)… a tohle mě teda dostalo…

248 – ono to takhle vypadá jako legrace, ale víš co to musí být v reálu za peklo? takhle žít?

250
Ajda
Reagovat

Možná pro nás nezúčastněné je to peklo od pohledu, ale Sylva neřekla proti parnerce půl slova. Jen teda to, že si není jistá její láskou, že ji málo projevuje a ona je na ni zase přehnaně závislá.

246 Mikesh,
nechápu, nevadí.

251
pimpa
Reagovat

250 Jestli už tam spíš není stockholmský syndrom… :-(

252
Kukučka
Reagovat

94
Hele být váma, tak sem nedám odkazy kde si to můžem stáhnout nebo sledovat…
Ono bychom tak mohli mít po ptákách stejně jako tomu bylo s ulozto.cz = už tam není nic

253
Ajda
Reagovat

kukučka,
na ofiku se to uložto jen hemží, Nova ani nemusí nakukovat jinam. A stejně to není účinné :-) Koukni pořádně, páteční Výměna tam opět je. Musíte si to hlídat a být rychlí.

254
Kukučka
Reagovat

To:Ajda
Už to mám dávno stažený :-P
Na ulozto.cz to bylo, ale pak to bylo smazáno. Snad se to nemusí vytrubovat nonstop do světa ne?

255
Ajda
Reagovat

Kukučka,
nemusí, už se to probíralo na začátku diskuse. Je to už kolik dílů, myslíte, že admini z Voyo to dávno neví a nehlídají si to, ale čekají, až to někdo někde napíše?
Nejsou všemocní, aby to dokázali sami zablokovat. Musí přes správce webu. Takže jedno smažou, druhé se uloží, je potřeba si to hlídat, o tom to je.

256
angela
Reagovat

…no dneska je už to tam minimálně podruhé, ne-li potřetí… autor je nezdolný:-)))

257
gabisollis
Reagovat

256-a ja mu fandim.:-)doufam,ze voyu povoli nervy driv a da se zas dohromady.me neskutecne stvou.taky bydlim v zahranici a to nemam ani sanci si to zaplatit(ne ze bych chtela)ale zkratka pro nas „cizince“je to total tabu.:-(at se jdou bodnout)bojkotuju i novu

258
Ajda
Reagovat

gabi,
mě takhle štve i slovenské voyo. Se domluvili a dělají ofuky.

259
Vladěna
Reagovat

250- Sylva není jistá láskou…….mně připadá, že ta holka asi něco tuší a Andrea se docela během týdne naběhala a dokonce jednu noc nespala doma….že by babochlap,který zahýbá ??? zřejmě by to nebyla až taková rarita. Třeba to divadlo na Jitku byla ta kompenzace se svým svědomím.

260
Kukučka
Reagovat

lidi co je to to „ofiko“ ? Plus nějaký odkaz prosím…zaujalo mě to :-D

263
gabisollis
Reagovat

Tak zkouknuta vymena ktera bude v patek.:-)vypadalo to,ze to bude pohodicka a nakonec docela mazec….a uz si lepim naplast,Ajdo.:-)moc dekuju tomu dobrodinci co se dal do boje s voyo ja se alespon pridam tim,ze uz nezapnu Tv nova.

264
Lenka
Reagovat

☺ ahojky, taky ponocuješ?
příští díl jsem už taky zkoukla – Bóďa byl dobrej ☺
tam se pípalo hodně

265
angela
Reagovat

257 – to označení „nezdolný“ bylo jen a jen v dobrém:-) vážně nechápu, co se nova s markízou zcvokly a „sestersky“ se domluvily na takovéhle krávovině – jestli si myslí, že jim to nějak přiláká diváky nebo z toho budou mít více peněz… každopádně tohle se jim nepovedlo = vypadá to, že to vymyslel nějakej aktivní pokrokovej dement:-D

263, 264 – to já podle upoutávek čekala kdo ví co a… no mě se tahle VM líbila:-) nic víc k tomu nenapíšu – měla jsem napsáno (tak jako obecně, nekonkrétně), ale nakonec jsem to smázla, počkám:-D

266
netřeba
Reagovat

Kukučka: Tak jediná, kdo to tu vytahuje a machruje jsi ty. Už zalez.

267
netřeba
Reagovat

Kukučka: Tak jediná, kdo to tu vytahuje a machruje jsi ty. Už zalez.

Ofiko: Jsou oficiální stránky. Ty budeš bloncka, co?

268
Belisana
Reagovat

136 Ajda tez nestiham. OK, chces stribrnou placku mas ji mit :-DDD ale nak ty okkvpě domluvte, bo to uz je moc. Je to takovej odhanec diskuteru :-) Ja prestala cist i jeji rekapy, ac jsou vyborny! Az tak me sere :-DDD

269
Belisana
Reagovat

135 Otylko, ja chtela udelat zebricek, no ale z koho, kdyz ty ostatni nejsou samozrouti, haaaa? :-D
Udelam anketu c. 2 – o nejoblibenejsiho admina

1. TK – ten me fakt nerusi vubec nicim, nevim, kdo to je :-))) (nejsem tu dostatecne dlouho)
2. Ajda – umi byt vtipna :-D haaaa zas jsi stribrna :)))
3. SUNicko – no problem :-)

270
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Nojo, ale já pak už vím jen o dvou, jak zmiňujete: Ajda a SuNíčko. Ať si tedy rozdělí zlato. Ajda je vtipná a SuN v pohodě:-)))

271
Ajda
Reagovat

269 + 270,
díky holky, hned mám sladší kafčo po ránu, i když nesladím :-))

272
cathy
Reagovat

Už zase nezmar boduje! Teď tam příští týden je:)

273
Pedro
Reagovat

265: pokrokovej moc nebude. Voyo mi nepřipadalo jako takovej zázrak. Spíš jako pomalá, nespolehlivá a těžkopádná parodie na youtube.

274
angela
Reagovat

273 – to byla skrz naskrz ironie… včetně toho „pokroku“:-D vůbec mě nenapadlo, že by to někdo mohl vzít vážně… a myslet si, že (já si myslím že) voyo je nějaký zázrak:-P

275
Pedro
Reagovat

274: ironii rozumím, to mělo být rýpnutí do voya, ne do tebe :P Jen jsem chtěl na někoho navázat, tak jsem se chytnul toho spojení „pokrokový aktivní dement“ :D S tím zázrakem se to tak říká (alespoň u nás). No nic…

276
Lenka
Reagovat

268 Belisana
nevím, jestli je okkvp dobrej nebo špatnej admin ☺(ani jak se tohle „měří“)
můžu usuzovat jen z toho, co jsem tady kdy od ní četla:
rekapy vtipné, příspěvky trefné, o „svůj“ blog se vždycky stará velice pečlivě – takže mě nikdy odsud neodehnala ☺
vůbec mám pocit, že zdejší admini jsou supr všichni (už jen proto, jak se o panáčka pečlivě starají), patří jim za to náš dík ♥

277
Lenka
Reagovat

265 angela
tak mě se ten příští díl taky líbil ☺
(a náplast na pusu a zamknout klávesnici)

278
angela
Reagovat

275 – oki oki oki… možná mi to v neděli po ránu až tak rychle nedochází;-)

277 :-)))

279
Rena
Reagovat

268
276 – souhlas, pro mě je okkvp naopak nejlepší admin … asi proto, že její blog sleduji nejraději a vlastně mě na Panáčka dostal.. vytknout bych mohla jen pozdní recenze – přece jen od soboty až ve středu je už trošku pozdě.. ale jinak její články obdivuji a to z několika ohledů.. a myslím, že jsou nejpracnější
Díky OKKVP !

280
Lenka
Reagovat

Když už Belisima nakousla adminy … ☺
Je fakt, že nejvíc asi jsem četla a čtu Ajdu – a čím dál častěji píšu, že její rekapy jsou daleko lepší (vtipnější) než odvysílané díly konkrétní RS ☺
Musím se přiznat, že když je díl přiliš blboučkej, nevydržím a vypnu, přečtu rekap a pak už jen „paběrkuju“, co zkouknu a co ne (tohle konkrétně teď u FHŽ)
U okkvp sleduju JSSS – a její rekapy jsou fakt pěkné, výstižné ☺
A že admini občas zasáhnou do diskuze ?
Koneckonců, proč ne?
Není přece nic špatného na tom, že si „svoji“ diskuzi hlídají (a občas někoho odkáží do patřičných mezí), že mají zpravidla co napsat (odvysílané díly znají bezkonkurenčně nejlíp, protože to musí odkoukat x-krát), že se běžně do diskuze zapojí ☺
Marně tedy přemýšlím, kdy by mi kdy tady „zásah“ admina vadil… nemůžu si na nic vzpomenout ☺
Stejně tak si nevzpomínám, kdy by mi tady „vadila“ okkvp…
Ještě jsem si vzpomněla na supr citlivé rekapy koce u ptáčat, ty se mi taky moc líbily.
Omlouvám se za delší příspěvek – ale oni nám věnují svůj čas, dělají to dobrovolně, bez nich by panáček nebyl tím, co je, kdyby oni nebyli, neměli bychom kam psát své příspěvky ☺ – tak si fakt myslím, že na místě je spíš DÍKY ☺

281
Lenka
Reagovat

… pardon, omlouvám se – Belisana (nechtěně jsem zkomolila)

282
Rena
Reagovat

280 Lenka – souhlas

Ajdu také sleduji, a líbí…

jen si myslím, že OKKVP a její rekapy JSSS jsou jiné, obdivuji tu až detektivní práci – jak si všimne něčeho, co druhý vůbec nezaregistroval, či humor, s jakým to mnohdy podá.. Nechápu, proč by se do diskuze nemohla zapojit a také si nemohu vzpomenout, že by mi to kdy vadilo..
vím, že má rodinné problémy a že nemá moc času… ale přesto ji chci požádat, aby pokračovala, JSSS a OKKVP patří k sobě, neumím si představit, že by to psal někdo jiný a to sem chodím pár měsíců

283
Ajda
Reagovat

Nemyslím, že je nutné řešit pravomoci adminů. Dohled být musí :-)
Pokud má kdokoli z nás pocit, že je vhodné zasáhnout, tak to udělá, tak to je a bude. Nikdo z nás tu není 24 h online, takže výpomoc se vítá.
A že taky diskutujeme? To je snad normální a oproti jiným stránkám je fajn být v přímém kontaktu s návštěvníky a ne jen mazat, napomínat a jinak jen mlčky číst.

284
Mikesh
Reagovat

263 – gábi, tentokrát jsem velice zvědav na ženské reakce.

Prochore, rozhodně se nezapomeň dívat, jsou tam opravdu pěkný dcery, dokonce i to ještě pískle vypadá na to, že vyroste do krásy. A má přitom pěkný hlášky, takové ty správně přidrzlé, puberťácké.

268 – Belisano, máš pravdu, že písmenková tady občas zbytečně štěká a odhání přespolní diskutéry, ale to přece nesouvisí s její prací admina. Navíc, ona snad adminuje něco jiného, tak asi narážíš na jiné diskuze. Tady štěká jenom na mě.
Adminů je třeba si vážit, dělají to zadarmo a dobře.

285
gabisollis
Reagovat

Mikesi jo jo ja taky::-)a jsem zvedava jestli se shodnem.s tim druhym odstavcem uz s tebou souhlasim ted.moc hezky holky to jsou.;-)

286
Beruška bez teček
Reagovat

Taaak a jde se na to :-)) A pak bych prosila jednu naplast :-D

287
Ajda
Reagovat

Krabičku máte pořád k dispozici, nezapomeňte pro jistotu lepit křížem = X :D

288
Wally
Reagovat

Ajdo, těch krabiček je asi málo, pořád tady z někoho něco padá :-))

289
Ajda
Reagovat

Komu nedrží náplast, doporučuji kolíček na prádlo, neboli klamerku :-)

290
Olomouc
Reagovat

tak já myslím že je evidentní jak je kdo líný…………..
i když nejsem lesbička je videt že holky jso k sobě upřímější a rozhodne realnější. jinak zdravím do Liberce ale zamyslej bych se……………. holky z moravy maj všech 5 pohromade a maji se rády. LÁSKA VÍTĚZÍ

291
Olomouc
Reagovat

A JESTLI TU NEKDO CHCE JIT NA DRÍVÍ DO LESA TAK AT JDE ALE DNES UŽ SE Z LESA DŘÍVÍ NESMÍ NOSIT TAK PŘEJU HODNĚ ŠTĚSTÍA RYCHLÝ NOHY…………… KAŽDÝ JE CHYTRÝ JAK P…L ALE SAM BY SI PRO NEJ NESEL

292
easy
Reagovat

Na dříví můžeš, ale musíš být domluvený se správcem lesa. Ten ti označí pár stromů, které ti prodá a ty si je pak sám pokácíš, nakrátíš, odvětvíš, objednáš traktor s vlekem (na dvoukoláku bys dřevo na vytopení celého domu vozil hodně dlouho) a polena naložíš. Doma vyložíš, nařežeš a naštípáš. Práce je s tím hodně a je těžká, a musíš započítat cenu dopravy a dřeva samotného. Představa, že kdo bydlí na vsi si tak topí dřevem zadarmo je hodně naivní.

293
kaila
Reagovat

O topení dřevem na vesnici zadarmo si myslí málokdo, nicméně oproti plynu je to levnější o dost/ se musí shánět a hledat , třeba i na tom netu /. Ale je rozdíl chlad a CHlad a to se nedá zateplit, i kdyby bylo na teploměru 35 stupňů . A to je to co na mě koukalo celou dobu z toho baráku lesbických holek . Porozumění a láska ani omylem a realita ? Jedna s bičem a druhá žebravá . Již máme jiné století a většina lidí se dostala v tomto směru na vyšší schůdek ……. snad. U Sylvy jsem upřimnost necítila ani náhodou a ty její poklidné věty spíše evokovaly ustrašenost, zda to pak obstojí, až to uvidí její partnerka , pořád jakoby uťáplá, ale jakmile bylo účtování a vedle ní ta její šéfová – tak to byla jiná. Takže tato žena to prohrála a dokud sama nebude chtít, tak prohraje vše a nepomůže jí nic- ale je to těžké bojovat sám se sebou, lehčí je se nechat dirigovat . Dokud si nebude vážit sama sebe, tak se vždy někdo najde a je fuk, zda je muž, nebo žena v jejím případě si našla reinkarnovanou bachařku. Proč v baráku plném starších dětí má vynášet koš ženská mi hlava nebere . Mít v zimě okna ? Proboha proč ? Proto, že jsou vánoce ? Okna myju když je třeba, jsou k tomu podmínky , a to zima není = v zimě jen uvnitř , co mi je do lidí .Dosud jsem zastávala názor, že v homosexuálním spojení může vyrůstat dítě s láskou, bez újmy na zdraví – po shlédnutí tohoto dílu si to nemyslím, tady to škodlivé je a nějaké společné zdobení stromečku mě o tom nepřesvědčilo . Tak doufám, že toto není ve více párech stejného pohlaví a já si mohu dál zastávat svůj názor. Beru, že setříháno bylo jaksepatří, ale ten pocit studena se tam narvat nedá – ten tam musí být. No a každý u svého hlučného stroje, aby nemusel slyšet ostatní, sebe – nic = ať jsem někde jinde , jindy…… to není užívání života, to je útěk , od všeho – od sebe .

294
sasanka2008
Reagovat

293 Souhlasím s Vámi..

295
Mikes
Reagovat

293 – souhlasím do písmene. Snad jen s výjimkou, že děti berou to, v čem žijí, jako rodinu, je to jejich jediná jistota. Nemají s čím srovnávat, tak berou, co je. Proto i to společné nadšené zdobení stromečku, jsou to takové světlejší chvíle v jinak uřvané rodině.
Pravdou je, že dnes je jiná doba a dřevem se netopilo už ani v naší době. U dědečka ale jo, ono v horách bývá zima i v létě. Ale ten měl les za zahradou a čtyřkolák, navíc byl děsně pracovitý a lidi ještě nebyli přibiti k telce, takže nelenošili, ale pracovali od slunka do slunka. Jako děcka jsme s ním chodili na klestí a pak jej na dvorku sekali … a byla to pro nás zábava.
A piliny – ty dodávala místní pila zájemcům zdarma, jen aby se jich zbavila. Jenže jednak pily zmizely, jednak kdo by se s tím dnes páral. Navíc, do kotle ústředního topení je použít nejde.

296
Kája
Reagovat

293 Výměna se mi jevila… především zcela jinak.
Někteří lidé působí ušlápnutě už od pohledu, a i když mi tak Sylva připadala, tak jsem si na samém konci (mezi 8 očima) uvědomila, že ona u toho stolu je klidná a co víc! Jako jediná vznáší argumenty, které sedí, je schopná střízlivě a věcně reagovat. Narozdíl od druhé vyměněné paní, která byla nastartovaná jak fůrie.
Andrea mi sympatická nebyla ani omylem, ale třeba měla své nové partnerky dost. Jitka má 5 dětí a nemá pojem, jak se udělá palačinka? (Jinak si myslím, že paní se vyhýbala vaření zcela záměrně -páč to nejspíš neuměla.) Její představa o úklidu v domácnosti, kde žije tolik lidí a navíc se topí v kamnech (extrémně se práší), byla rovněž trochu mimo. Okna před Vánoci myje spousta lidí, ano, i zvenku :-D Její děti neměly žádný režim, nejspíš kvůli tolikrát zmiňované lenosti. Pán mi připadal s prominutím jako trouba, který je rád, že má ženskou, co mu nezdrhne s jinou, a tak nevidí, že má doma obyčejnou držkatou lemru línou. Sorry, ale to mi z celého dílu vylezlo. Vysvětlením Sylviina ustrašeného chování v jiné rodině mohlo být i to, že pobyt pána s lesbou byl jednoduše v „dusném ovzduší“. Bylo vidět – jak Sylva podotkla – že s minulostí není srovnán ani omylem.

297
Mari
Reagovat

Nevím, proč je takle všechny soudíte? Podle pár sestřihů víte, kdo je dobrý a kdo špatný…Andrea třeba není nakonec tak šílená a děti mi jako chudáci nepřišly.. Když přijela Sylva domů, tak to nadšení vážně nehrály. Prostě jim to vyhovuje. Jitka je zvyklá na svého manžela a ne na takový přístup, proto byla taková. Ale malá Adélka si vážně všechno vydupala, v tom měla Sylva pravdu a myslím, že i Jitka to věděla. Ale asi to je o tom, že kolikrát než poslouchat řev radši jí dají, co chce, aby byl klid. Radovan je v pohodě, ale bál se, co řekne vesnice, takže skoro všechno chování bylo vázané na to.

298
sasanka2008
Reagovat

U Adélky je to chování jak kdy. Třeba včera tady byli z televize byla naprosto v pohodě.Ostatně to uvidíte příští týden. Sylvu mají jejich děti rádi. To je pravda.

299
kaila
Reagovat

297 – myslím, že nikdo nesoudí, jen se vyměňují názory a úhly pohledu . Všem snad je jasné, že je to zkreslené a roztrhané tak, aby byl divák / vyděšní musí být asi spíše „herci“ /. Naopak si tady lidi práskají sami na sebe . U mě je jasné, že okna v zimě nemyju a když jsem u toho, tak palačinky jsem dělala 1x a z pytlíku a s upozorněním, že to je naposled, co jsem toto vykonala … a šla dělat dráhu ninja . Palačinky ať si dají na výletě .Takže já to tady čtu ráda, pobavím se a ještě zjistím, že tradice mytí oken na vánoce za každého počasí i z venku je stále silná. No proč ne ? No a jestli si to tady účastníci podobných zájezdů čtou a najdou si tam něco svého k zamyšlení – a nebo někdo jiný si tu najde co mu je blízké a někam ho to kopne, něco si sám v sobě vyřeší …. tak je to dabl.

300
Ajda
Reagovat

Žasnu, pro kolik lidí jsou palačinky problém. Co je těžkého na smíchání mouky, mléka, vajec, soli a lžíce cukru? Daleko levnější a chutnější než pytlíkové :-)
Nebo mytí oken:-)) Já než je umývat jen zevnitř, nemyju je vůbec. Přece když utírám prach, otírám rámy a na oknech mi vadí právě ta špína z venku.
Mně je celkem jedno, jak si to dámy z VM vedou mimo kameru. Beru co vidím jako divák, a že existuje střih, to vím moc dobře, ale vymlouvat se jen na něj je kravina. Každý tam jde dobrovolně, podepisuje smlouvu – čte ji opravdu pořádně než podepíš? – takže, pozdější nářky jsou zcela mimo mísu.

301
Ajda
Reagovat

Palačinky od Vitany, jsem si schválně našla složení.
SLOŽENÍ SUCHÉ SMĚSI: pšeničná mouka (obsahuje lepek), sušené odtučněné mléko, sušená syrovátka (obsahuje mléko), sušená vejce, jedlá sůl. Může obsahovat stopy celeru, vlčího bobu.
Hlavně ty dvě poslední možné suroviny nechápu, kde se vzaly?! Zalije se to 450 ml vody, cena cca 30 Kč.

Když vemu, že je dělám z 0,5l mléka, tak vím co tam mám a vyjde mě těsto přesně na polovinu :-))

303
Mikes
Reagovat

302 – mně u té Novy nejde vůbec nic spustit, takž ani přidružená videa.

304
Ajda
Reagovat

Mikesi,
mně to jde vše bez problémů.

305
okkvp
Reagovat

303 – mi to taky běhá – tzn problém je na tvé hřišti. Možná by to chtělo aktualizovat prohlížeč a jeho doplňky, případně se juknout na nastavení možností internetu

306
Kukučka
Reagovat

293
Naprosto souhlasím

307
pet
Reagovat

Příští rok bych se také chtěla přihlásit do VM před Vánoci. Během 10 dní bych si nechala udělat vánoční úklid a curoví.
Sylva jenom Jitku ztrapňovala a ukájela si na ní své ego.
Pixla ………………..nechápu to je vopruzka.

308
Jana
Reagovat

Dnes jsem shlédla tento díl a nestačila se divit. Paní Jitka byla velmi nesympatická,vzteklá až agresivní,protivná a líná. Jediný,kdo tu byl celkem fajn byla paní Sylva.

309
kaja
Reagovat

nemám nic proti homosexuálům, ale ty lesby… to byla vážně síla. Především babochlap Andrea(?), totální líná despotická buranka

Přidat komentář