Panáček v reality show

Krotitelé dluhů (15.4.) Kam se „stratily“ peníze Stratilových

25. Duben 2012 | napsal(a): | reality show: Krotitelé dluhů

[singlepic id=4239 w=420]
Příběh manželů zvyklých na velké příjmy a bezstarostný život, kteří ale přišli o veškerý majetek. To je další příběh ze série Krotitelé dluhů. Jsou opravdu jen obětí lidí se zlými úmysly nebo absolutně nezvažují důsledky svého jednání? Dokáže finanční poradce rozklíčovat všechny dluhy, jejichž výši nikdo nezná?




Dnešní díl bude o vojenském vysokoškolském pedagogovi Ladislavovi a jeho ženě, bývalé majitelce kosmetického salonu Haně. Dnes jsou oba manželé Stratilovi bez práce. Prodat museli všechny své nemovitosti a stejně jim zbyly dvoumilionové dluhy. Ty splácejí dalšími půjčkami a o tom, co podepisují, moc nepřemýšlejí. A tak dluhy astronomicky rostou kvůli vražedným úrokům. Do rodinného rozpočtu nejvíc přispívá velmi nemocný tatínek paní Stratilové, o kterého se manželé starají. Podaří se jim zásadně změnit přístup k životu a nastoupit do práce?

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Krotitelé dluhů

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
1
Rena
Reagovat

Pro mě to byl trochu šokující příběh – dva dospělí snad i průměrně inteligentní lidé, absolutně nezvažující důsledky svého jednání…
Nejprve ten dluh na nevím kolik tisíc od příbuzného, každý den s 1procentem uroků, který vyskočil na 12 mil. nebo více, pak realitka, od které si půjčí opět na šílené uroky peníze a až po 2 letech se začnou starat, proč na jejich prodávající se dům zatím nepřišel žádný zájemce.. Kolik že měli těch půjček celkem – 40, či více? Proč se stále stěhovali proboha – vždyt to stojí také velké peníze. Z Bilovic do Brna jezdí normálně MHD, je to okraj Brna, nebo vlak – pár minut a je na hl. nádraží.. Jsem tedy zvědavá, kde si tu za těch 11 000 chtějí pronajmout takhle luxusně zařízený 3 pokojový byt, jako měli v Bilovicích ! Vždyt od tud jezdí k synovi do třídy v centru denně pět 14tiletých spolužáků a paní nemohla? Proč už vlastně dávno nepracuje, vždyt je zdravá 45letá žena bez závazku? Není ani na Úřadu práce…
Jak může být někdo takhle nezodpovědný.
Zajímalo by mě, jestli se jim to oddlužení podařilo, zda paní opravdu pracuje..

2
Elko
Reagovat

Doteraz nechápem a ani som nepochopil, neskutočné dlhy… sánka mi padla až po zem.

3
Rena
Reagovat

Musela jsem se podívat ještě jednou…Pán, dnes v inval. důchodu, byl dřív dokonce vysokoškolský profesor a takováhle finanční negramotnost! Hlavně, že se před kamerou neustále líbali..
Ani nevěděli kolik vlastně mají dluhů – poradce za 3 dny zjistil 49 dluhů za 2 100 000kč. Přitom byli naprosto bez majetku. Realitce z půjčených 335 000 za dva roky dlužili díky urokům 800 000! K tomu dluh od bratrance – ze 75 000 vzrostl na 11 milionů !! Poradce to ukecal na 400 000. Podepsali komukoli cokoliv. Teda, jestli je v TV viděli ty jejich tři dospělé děti…

4
okkvp
Reagovat

já jsem to právě nestíhala ani poslouchat, koukat jsem se nemohla – jen se mi z těch útržků vždycky protočily panenky a za chvilku jsem se v tom úplně ztratila. Taky musím dát opakovačku

5
Miloň
Reagovat

Naivní nechci říct b…… žena a khaky chlap (ti jsou vždy v…..). Tak přeci nemůže normální člověk reagovat. Musím přeci normálně myslet a počítat. Ona naivní a on gradnd – já jsem přeci něco více. Zase se zde ukazuje naivita těchto lidí, že příjde spasitel a pomůže jim a oni dál budou si žít na úrovni. To je v každémm příběhu. Smutná je skutečnost, že na odlužení nedosánou obyčejní lidé nebo důchodci, protože 14.000 měsíčního čistého příjmu má málokdo z našeho státu. Zase ti zbohatlíci a zadlužení a ten chudák zůstane chudákem.

Reagovat

U této rodiny bylo jediné štěstí, že se už nerozmnožovali.

7
Rena
Reagovat

S tím oddlužením tomu moc nerozumím. Když dlužník zaplatí část dluhu do 5 let ( tuším že třetinu? ), tak zbytek nemusí? To znamená, že o to ti co půjčili přijdou? A to je jako spravedlivé? Tak to aby raději nikdo nic nikomu nepůjčoval

8
Katka
Reagovat

Rena: Přesně tak, pokud splníte podmínky oddlužení, tak je vám po pěti letech zbytek dluhů ze zákona odpuštěn. Kdo na to doplatí, je věřitel.
Nicméně není to taková sranda pro dlužníky, jak to vypadá. Pět let z absolutního minima a i když si vyděláte, zdědíte, dostanete, najdete či ukradnete cokoli navíc, musíte to taky poslat věřitelům. Standardní procento splacení se v insolvenci pohybuje mezi 60% a 70%, těch „třicetiprocentních“ je opravdu málo.
Hlavně je nutné si uvědomit, že vám soud uloží fixní splátky, se kterýma nelze hýbat. Stačí onemocnět na blbý týden a jste v háji, protože nesplníte. A jak nesplníte, končíte. Z oddlužení je konkurz a to znamená věřitele za zadkem až do smrti.
Také se málokde dozvíte, že šanci na oddlužení máte v životě jen jednou. Podruhé vám ji nikdo nedá.

9
Rena
Reagovat

katka. Co znamená “ z oddlužení je konkurz a to znamená věřitele za zadkem až do smrti“.
Po těch pěti letech už tedy dlužník nic nesplácí, nebo ano? Tak jak až do smrti? A co znamená absolutní minimum? Musí mít na bydlení, dopravu do práce a jídlo? No ale to v dnešní době je docela dost.. to zas tolik ze 14 000 čistého, které musí měsíčně vydělat, nesplácí, kor když dluží nějakej ten milionek… A když má 49 dluhů, jako ti v pořadu, to každej věřitel dostane procenta dle výšky dluhu ? Nebo soud někoho z věřitelů upřednostní?

10
dessin
Reagovat

9: nadechnu se, prectu si to znovu a pochopim, ze Katka pise „kdyz nesplnite, z oddluzeni je konkurz…“
Minimum – statem urcene zivotni minimum. Do prace chodte treba pesky …

11
okkvp
Reagovat

Částky životního minima od 1.1.2012 v Kč za měsíc:
Pro jednotlivce 3410
Pro první dospělou osobu v domácnosti 3140
Pro druhou a další dospělou osobu v domácnosti 2830
Pro nezaopatřené dítě ve věku
do 6 let 1740
6 až 15 let 2140
15 až 26 let (nezaopatřené) 2450

Životní minimum je součtem všech částek životního minima jednotlivých členů domácnosti.

12
DD
Reagovat

10 :-)

Taky jsem se nadechla při přečtení 9. Jinak – opatrní mají být dlužníci a přečíst si, co podepisují, ale i věřitelé a nespoléhat, že se jim vždy vše vrátí.

13
noname
Reagovat

dva dospělí lidé si žijí „nadpoměry“ a pak bychom je měli ještě litovat, že 5 let jedí prášky??? a pomáhat jim???? Co obyčejní lidé, kteří jsou zodpovědní, pracují a platí si své závazky?? Toto byl návod pro lidi, kteří si berou jen půjčky, dopřávají si luxusní život a pak chtějí, aby je každý pochopil….a pomohl jim,,,neuvěřitelné

14
sedma
Reagovat

Snad kam se „stratily“ peníze (s y!).
Jinak si myslím , že madam pracovat nebude , ani se nějak uskromńovat.
Nechodí ani na úp.Jejich budoucnost vidím opravdu černě.

15
okkvp
Reagovat

14 – pravda, použila jsem nadpis z ofika (copy a paste) a nepřemýšlela

16
Blanka
Reagovat

Finanční poradce jim zdělil že jediná záchrana je Osobní bankrot.Myslíte že zažádali?Nezažádali tak proč takovým lidem pomáhat.Vysrat se nane.

17
Rena
Reagovat

Blanko, jsou to ověřené informace, že o bankrot nežádali? Od kud? Co ted vlastně dělají – paní aspon pracuje ?

18
kachnicka
Reagovat

O oddluzeni oba dva zazadali, cca na konci roku 2013. Staci se podivat do insolvencniho rejstriku na jejich jmena :-). Pani dle dokumentu zadny prijem porad nema, ale sepsala smlouvu (myslim se svou matkou), ze ji bude (matka) platit cca 5 tisic jako splatku veritelum.

Přidat komentář