Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas ČeskoSlovenska, 1. vyřazování: Končí veterán ze SuperStar a dvojče Ewy Farné

10. Duben 2012 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Sledovanost ČR: Hlas Česko Slovenska skončil s prozatím se svým nejhorším výsledkem – 913 tisíc diváků (share 25,06 %).
Sledovanost SR: Hlas Česko Slovenska – rozhodnutí zaznamenal výrazně podprůměrný výkon 23,6%, TV Joj byla lídr se šou Extrémné rodiny. První nedělní finálový přenos zaznamenal na Markíze dosud nejslabší výkon (630 tisíc diváků).

Po včerejším prvním finálovém vyřazování již známe jména prvních dvou nešťastníků, kteří se museli se soutěží rozloučit. S týmem Pepy Vojtka se rozloučila jeho nejmladší členka Veronika Vrublová a tým Rytmuse opustil „starý známý“ Michal Chrenko. Proč vypadli právě oni a v čem udělali největší chybu, to se pokusím zanalyzovat.

[singlepic id=3770 w=420]

Veronika Vrublová

Tady se stal hlavním kamenem úrazu naprosto nevhodný výběr písně. Veroničin hlas je příliš jemný a volba rockové vypalovačky It´s My Life od Bon Jovi byla tím pádem úplně mimo. Kdyby si vybrala pomalou akustickou verzi této písně, mohla dopadnout mnohem lépe. A kvůli nesmyslnému pravidlu, že musela tuto píseň včera znovu opakovat (k čemuž se ještě více vyjádřím níže), její výkon v rozstřelu ani lepší být nemohl. Veronika ale rozhodně není bez talentu (což potvrdila především minule v soubojích), jen je postě ještě hodně mladá a nezralá. Když na sobě bude pracovat a zkusí to za pár let v jiné soutěži, tak může uspět výrazně lépe. V Hlasu ČeskoSlovenska pro ní však první finále znamenalo červenou stopku. Nutno však dodat, že v její osobě odchází jedna z nejhezčích a nejsympatičtějších soutěžících.




Veroniku označili za nejslabší všichni tři ostatní koučové, přičemž nejvíce naopak ocenili výkon Barbory Švidraňové. Ta nakonec postoupila jako první, přičemž Leoš neprozradil, jestli byla v hlasování diváků na prvním, nebo na druhém místě. Druhým, který se umístil na jednom z prvních dvou míst a proto automaticky postoupil, byl podle očekávání miláček žen a dívek Daniel Mrózek. O dalších dvou postupujících pak rozhodl Pepa Vojtek, který bez váhání posunul dál Markétu Poulíčkovou a po mírném podušení i Jackieho. V rozstřelu se tedy Veronika utkala s Kristínou Zakuciovou, která výrazně zabojovala a Bad Romance od Lady Gaga zazpívala napodruhé o dost lépe, proto Pepa nakonec poslal do dalšího kola ji. Na Pepově místě bych však Kristínu nechal minimálně hodinu denně trénovat před zrcadlem mimiku, protože její grimasy jsou chvílemi úděsné, až jde z Kristíny strach. Její zpěv přitom není špatný a hlas má velmi zajímavý, ale ten pódiový projev jí dost sráží.

[singlepic id=3779 w=420]

Michal Chrenko

I v případě Michala sehrál negativní roli především špatný výběr písně. Na monotónním kolovrátku I Need A Dollar toho moc Michal předvést nemohl a přestože jeho výkon nebyl vyloženě špatný, tak byl průměrný a absolutně vyšuměl. Navíc v Rytmusově týmu nikdo nepodal vyloženě špatný výkon, proto Černý Petr vyšel na toho, jehož výkon byl nejméně výrazný, tedy na Michala. Přitom však každému, kdo Michala sledoval už ve třetí slovenské SuperStar, musí být jasné, že tento velmi talentovaný zpěvák s krásnou barvou hlasu má rozhodně na víc. O jeho budoucnost se však rozhodně bát nemusíme, protože Michal už je v podstatě etablovaný zpěvák, který Hlas ČeskoSlovenska bral jen jako příležitost ke zviditelnění i v Česku (jelikož na Slovensku už známý je).

Michala by do dalšího kola nepustili z ostatních tří koučů Pepa Vojtek a Michal David, jen Dara Rolins by vyřadila Juraje Zaujece. Z rozhodnutí diváků poté jako první postoupila superfavoritka Anna Veselovská, kterou za nejlepší z Rytmusova týmu označili Michal David a Dara Rolins, a jako druhá Nikoleta Spalasová, která se nejvíc líbila Pepovi Vojtkovi. Rytmus si pak za další dva postupující vybral Juraje Zaujece a Adama Koubka. Do rozstřelu se pak už podruhé podívala Kristýna Daňhelová, která měla v porovnání s Michalem výhodu v podobě efektnější písně, takže její výkon byl trochu výraznější, a proto se Rytmus rozhodl pro ni.

Pokud něco včerejší vyřazování definitivně potvrdilo, tak je to věc, kterou já osobně kritizuji už léta, a sice to, že soutěžící musí při své druhé šanci opakovat tutéž píseň, se kterou poprvé neuspěli. To mi přijde jako ta vůbec největší kokotina, která už zcela zbytečně stála krk mnoho zpěváků. Příčinou pádu soutěžícího do rozstřelu bývá totiž v 99% případů právě ta píseň, která mu moc nesedla, proto je zcela bezpředmětné ji znovu opakovat. České štáby už tímto způsobem zprasily například kolo Druhé šance prvních dvou řad české SuperStar či rozstřely v X-Factoru a Robinu Hoodovi. V zahraničí (včetně Slovenska) je změna písně při druhém pokusu samozřejmostí (viz. Survival songs v X-Factoru), jen u nás jsme v tomto hledu pořád nepochopitelně zabednění. Přitom v obou federálních SuperStar už tento problém odpadl (tam se to týkalo především písní na rozloučenou po vypadnutí soutěžícího), ale v Hlasu se Nova k této „zuno-čechovině“ bohužel opět vrátila. Doufám proto, že si to tu pánové z Novy přečtou a konečně se z toho poučí, protože jestli se to bude v dalších kolech opakovat, budu mít zřejmě nutkání někoho pověsit za střeva do průvanu.

Jako exkluzivní host večera vystoupila Marta Jandová, která zazpívala svoji cover-verzi hitu Survivor od Destiny´s Child, která se mně osobně líbí víc než originál (přičemž tutéž píseň zpívala před cca rokem a půl jako host v první řadě ČSMT). A zvláště Dara Rolins byla Martinou návštěvou velmi potěšena, protože se při první Česko Slovenské SuperStar velmi zkamarádily.

V neděli se tedy o postup utkají týmy Michala Davida a Dary Rolins a v pondělí z nich opět dva soutěžící vypadnou. Kteří to budou, na to si musíme ještě pár dní počkat.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 143
1
yeey
Reagovat

teda Vlado, to mi ani nezminis mou oblibenkyni Martu?? :-))

2
DJ Vlado
Reagovat

yeey – No vidíš, na tu bych úplně zapomněl. Ještě, žes mi ji připomněl, ihned doplním :-)

3
yeey
Reagovat

Vlado – tak doufam, ze se ti libila, protoze jestli tam napises neco ve stylu „nic zajimaveho se nedelo, protoze ji nic nevypadlo z podprdy,“ jak sem se docetl vcera na Gorille, tak sem jí tim pripomenutim teda prokazal ohromnou sluzbu :D

4
DJ Vlado
Reagovat

yeey – Už ji tam máš :-) A píšu, že se mi její verze té písně líbí víc než originál :-)

5
yeey
Reagovat

4 tak diky! :-) no ono ten original neni zas tak tezky prekonat :-) ale je to v podstate neporovnatelny, to od Die Happy je dost svebytna verze :-)

6
KK
Reagovat

Jediná věc, ke který mám nutkání se vyjádřit – ten, kdo vymyslel ty odporný výstřihy do V u pánskejch trik, by měl být pověšenej za koule do průvanu.. hrozná odpornost a nesluší ani Leošovi (v neděli), ani Mrózkovi (bo kdo to měl)

7
XMAN
Reagovat

http://diario.cz/petr-kutheil-aroganci-drogam-a-alkoholu-nepdleham/ Zajímavý rozhovor s Petrem Kutheilem o soutěži a o všem možném, třeba na něj někdo může změnit názor když si to pročte……já si o něm rozhodně nemyslím že by byl arogantní, myslím si že tak může nechtěně působit jen na pódiu což je vlastně díky tomu že hraje v muzikálech nemoc z povolání, ale jinak je to podle mě úplně v pohodě sympatický a inteligentní člověk a tento rozhovor mi to jenom potvrdil….

8
yeey
Reagovat

7 ja si zas nikdy nemyslel, ze by byl nak arogantni a namyslenej, jen se mi nelibil ten jeho projev…. a vidim, ze si to sam uvedomil, takze nevylucuju, ze mu treba i zacnu fandit! Kdyz ho treba porovnam s Jackiem, je nepochybne o dost lepsi…

9
K.
Reagovat

7 „Za celou svojí kariéru zjišťuju, že ti na těch nejvyšších stupínkách jsou vlastně nejskromnější a nejslušnější. “ – tohle zdaleka neplatí jen pro šoubyznis

10
sali
Reagovat

7 – Vďaka za článok, najlepší je tam ten Martinov komentár na konci. :-)

11
sali
Reagovat

DJ, Tvoj článok vidím oseknutý, končí reťazcom „… ale v Hlasu se Nova k této“. Máte to aj vy ostatní tak?

12
K.
Reagovat

7 jinak se mi na něm líbí, že se netají s tím, že je vlastně kariérista, za nic se neschovává, nesnaží se to okecat. A je dobře, že má sebereflexi. Bohužel u něj ale nejde jen o ten pohyb, ale i o afektovanost ve zpěvu, kterou nevím, jestli si uvědomuje.

Vzhledem k tomu, že studoval konzervatoř mě napadlo, jestli to nakonec nebude ten náš Don quijotte, co nám sem párkrát zavítal….

13
sali
Reagovat

12 – Dajme si teda anketku: Kto všetko zo súťažiacich a pod akým nickom sa tu objavil? :-D

14
K.
Reagovat

13 nikoho dalšího, kdo by se přiznal k účasti v soutěži, jsem nezaregistrovala :-D

15
RAINMAN
Reagovat

Nechápu, co má Scalex proti mému hodnocení nedělních výkonů. Ve všem se shodujeme… až na Nikoletu (ale shodli jsme se na tom, že skladba to byla nezajímavá)… a taky u Anny (ale shodli jsme se, že neumí anglicky).

Rozdíl je v tom, že já se vyjadřuji trochu drsněji než Scalex… ale to je tím, že on píše pro TV Nova… a taky proto, že se nechává oslepit „krásou“ dotyčných dvou děvčat, u kterých se názorově rozcházíme.

16
RAINMAN
Reagovat

15 – A jednotlivé výkony ihned průběžně hodnotím. Nemusím si to pouštět několikrát za sebou z archivu, abych slyšel, že zpívají skoro všichni relativně špatně.

17
mila
Reagovat

mala usmevna poznamka: nahodou jsem se na kus nedelniho Hlasu divala s pritelem. On takovehle souteze nesleduje, a moc ho ani nezajima, kdo a co zpiva,ale z loajality se koukal se mnou. Pri spolecne pisni Vojtkova tymu nadsene vykrikl, kdyz zpival Vojtek – „ten je dobrej… , ten zpiva vyrazne lip nez ti ostatni…“ tolik pohled nezucastneneho pozorovatele…

18
sali
Reagovat

16 – Tá Aničkina angličtina ma dosť zaujíma, pretože vo výbere naslepo výslovnosťou absolútna, v dueli s Luckou ma rezalo iba „cu“, a teraz ma tiež dosť iritovalo „sink“. Nechce sa mi veriť, že to niekoho neštvalo už na skúškach.
Nemáte niekto info, či ich do takýchto foriem nejako nenúti produkcia kvôli napr. zvýšeniu záujmu?

19
yeey
Reagovat

17 no zas tak zazracne teda Pepa nezpival, to tam meli nektery soutezici lepsi party bych rekl :-)

20
Viq
Reagovat

Angličtina od Anna zní dle mého v rámci soutěžících nadprůměrně dobře. Není to samozřejmě bezchybné a dá se v tom pitvat, ale nevidím v tom kardinální problém.

21
Viq
Reagovat

20 – „od Anny“

22
RAINMAN
Reagovat

Takhle jsem hodnotil Annin zpěv zde na Panáčkovi:

VÝBĚR NASLEPO: „Veselovská je fakt dobrá. Ale v nižších polohách už je to horší.“

SOUBOJ: „Lucie je pod tónem, a malinko falešná. Anna je hodně dobrá. Přitom v medailonku to Anna zpívala docela blbě.“

23
Viq
Reagovat

22 – Who cares?

24
RAINMAN
Reagovat

23 – Viqu, hlavně že právě ty řešíš Annu neustále!

25
DJ Vlado
Reagovat

sali, 11 – Právě jsem to opravil :-)

26
sali
Reagovat

25 – Už je to fajn. Ďakujem.

27
sali
Reagovat

22 – RAINMANe, mám to naopak s výberom naslepo, jej verzie považujem za bezchybné, výšky síce trošku menej zaujímavé, ale presné a vkusne naliehavé.

Čo sa Ti nepáči na jej verziách, povedz konkrétne (rád si prečítam doma).

28
sali
Reagovat

DJ – vymaž 27,28 a tento príspevok, prosím, vyzerá to ako keby som bol debil z osobitnej. :-((

Zlyhala mi obnova stránky.
Ďakujem.

29
Viq
Reagovat

24 – A koho mám řešit? Možná jsem špatně pochopil kontext diskuse, ale mně ten příspěvek vyzněl samolibě a v podstatě komicky. Chyba je na mé straně.

30
KK
Reagovat

Viq – já myslím, že není ;o))

31
Stepan
Reagovat

Co má na mysli Kutheil tím, že ho požádala Česká televize, aby se této soutěže zúčastnil – to jsem nějak nepochopil.

32
XMAN
Reagovat

Tak koukám video ze včerejšího vyřazování pořád nikde…nemohl by to někdo hodit na youtube pokud to má někdo třeba nahrané? Třeba bych se na to stihl podívat než to Nova zase stáhne. Koukám že už tam stáhli i všechna vystoupení z neděle která tam byla. Tak už to včerejší vyřazování asi nikdy neuvidím no, přijde mi to úplně absurdní tohleto :-D

33
Nofux
Reagovat

32 – Videa z neděle co jsem tam dával já ještě nesmázli :) http://youtube.com/hlasczsk
Vyřazování mám nahraný ale teď jsem mimo a budu k tomu mít přístup až za pár dní, do tý doby to hodí na net určitě někdo jinej :)

34
XMAN
Reagovat

http://www.cshlas.cz/hlas-ceskoslovenska-favoritkou-u-pepy-vojtka-je-veronika-vrublova/ Tak tohle dokazuje, že by se ankety neměly brát vážně. Tím narážím na ten včerejšek, mě to nesedí že by Juraj byl v diváckém hlasování poslední, nevím kdo hlasuje na stránkách Novy, ale vždy když byla nějaká anketa tady na Panáčkovi tak měl Juraj vždy nejvyšší počet hlasů v anketě hned po Anně a docela jí i šlapal na paty…proto mě to udivilo.

35
Nofux
Reagovat

32 – euroshare.eu/file/8570154/hlas_cesko_slovenska_-rozhodnutie.tvrip-sgt.avi

36
XMAN
Reagovat

35: Tady se ale taky musí platit nebo ne?

37
K.
Reagovat

32 tipuju, že včera to tam bylo jedině proto, že doufali, že netelevizovci pošlou nějaké smsky.

38
Nofux
Reagovat

36 – Ne, vpravo dole klikni na free stahování ;) sice je to pomalý, ale lepší jak nic.

39
DJ Vlado
Reagovat

Tak jsem si konečně pustil svůj nahraný záznam z TV a co se týče výkonu Aničky, tak byl imho především poškozen zvukařem, byla dost utopená v doprovodu. Naživo to ale znělo skvěle a když si to ale teď pouštím z youtube (btw. dík Nofuxi), kde její hlas víc vyniká, tak mě to pořád totálně dostává, zvlášť z těch výšek jdou neskutečné emoce. Jaký rozdíl oproti sterilnímu originálu, který mě absolutně nebaví. Tohle se mi už stalo podruhé během Hlasu, že by mě některý soutěžící dostal s písní, která se mi v originále nelíbí (poprvé to bylo u Simončina Mama Do). Aniččina verze je mnohem syrovější a opravdovější, zatímco originál mi splývá s tuctem jiných slaďkáků. Možná tam byly i nějaké chyby, ale díky tomu neskutečnému množství emocí to bylo pro mě daleko působivější než technicky dokonalý, ale imho sterilní výkon Báry, která mi v mnohém začíná připomínat Povýšilovou. Ať si kdo chce co chce říká, nedělní výkon Aničky byl pro mě prostě touchdown a jsem rád, že aspoň Scalex se mnou souhlasí.

40
Viq
Reagovat

Moudře DJ hovoří a pravdu má. Originál se nese pořád v jedné ucajdané rovině, že člověk (tím myslím já) není schopen z toho nezajímavého šumu a vrzání nic zachytit. Splývá s kosmickým šumem. Anna to zvedla, i když je tam mnoho rušivých elementů, od vokalistů po zpackané ozvučení…
Souhlas s DJ, i když nevím, kdo je Bára, na kterou v příspěvku poukazuje, ale nemusím vědět všechno :-)

42
Scalex
Reagovat

40: předpokládám, že myslel Barboru Švidraňovou.

44
Viq
Reagovat

42 – Jo, díky, uvědomil jsem si to záhy po dopsání příspěvku. Jména úplně všech soutěžících pořád neznám.

Ještě mě napadla jedna věc k XMANovi. Po důkladné analýze jeho příspěvků jsem došel k děsivému zjištění. „Zlá Anna“ (jak ji on sám mnoha opisy charakterizuje) je ve skutečnosti jeho největší favoritkou v soutěži. Ve svých příspěvcích se pak za své pocity podvědomě trestá. Bude za tím nevyjasněný vztah k matce či sestře. A trauma z dětství.

45
Nofux
Reagovat

44 – :D Tak teď jsi mě pobavil

46
sali
Reagovat

39 – DJ, CHCEM TI UVERIŤ. Mňa hrozne štve moja vlastná nedôverčivosť, a chcem sa k Tebe v nadšení pripojiť. Prosím, ZVEREJNI MI TEN LINK NA YOUTUBE. IDem hľadať aj ja, ale chcem si byť istý, že počujem to isté čo Ty.

Ďakujem.

47
sali
Reagovat

Neuveríte, na čo som náhodou naďabil. Živým kvetom verím, takže Cmoro vyzerá byť darebák:

http://www.tyzden.sk/nazivo-doma/cmorik-je-zlodej.html

48
Kapi
Reagovat

Uff- koukla jsem na par videi na youtube z toho primaku. Nechapu jak jeste muze nekoho bavit travit nekolik hodin reklamy, prolozene uplne strasnymi vykony na hranici snesitelnosti s velice mizernou „anglictinou“ a prezentaci a efekty jako z Do Re Mi nebo cirkusu….

Jsem rada, ze uz tyhle falesne show, plne zakulisnich tahanic, protekci a falesnych kecu od kdekoho nesleduju (ted jsem koukla na ta videa, protoze jsem si rikala ze to sakra treba neni tak spatne – ale proste je) – PR clanky o kazdem prdnuti a vykalkulovane senzaci odpuzui je jen vic…

jak jsem predpokladala od zacatku- Nova+ Hlas- ukaze dno tohoto typu reality show. Nema to ani zablesk „noblesy“ zahranicnich verzi.

49
Viq
Reagovat

S tím výběrem skladeb je to ještě horší, než jsem myslel, jestli je tohle pravda.
„Z mého výběru pěti skladeb mi nebyla schválená ani jedna, a tak mi produkce přidělila tuhle píseň. Byla jsem z výběru nešťastná. Věděla jsem, že to bude propadák.“
Zdroj:
http://www.super.cz/10559-za-neuspech-vrublove-muze-zanet-hlasivek-je-pro-me-vysvobozenim-ze-jsem-z-hlasu-vypadla.html

50
DJ Vlado
Reagovat

sali, 46 – je to tady :-)

Scalex, 41 – Díky za zprávu, ale už to dávno vím, protože mám Moniku v přátelích na FB :-)

51
sali
Reagovat

Nofux, slintám po videu, o ktorom píše DJ v príspevku 39. Šoupni mi ho na desku, pls, buď už ho Nova stiahla, alebo blbo hľadám.

52
Scalex
Reagovat

50: DJ Vlado: no a co s tím uděláš? Taková šance se naskytne jednou za život! 8^)

53
Nofux
Reagovat

49 – Takže se od Superstar nic nezměnilo, klasika. Za tohle naší produkci fakt nesnášim, jsou sami proti sobě…

51 – DJ už ti to sem šoupnul :D

54
DJ Vlado
Reagovat

Scalex, 52: No myslím, že bych asi stejně nebyl její typ, Benovi podobnej nejsem, to by spíš tím jejím ex musel být Tomáš Jurenka :-D

55
sali
Reagovat

50,53 – Ďakujem chlapi: už mi tečú po podlahe. Tak to už je iné kafčo.

56
cedarin
Reagovat

DJ – nepodceňuj se, odvážnému štěstí přeje, my tě podpoříme a dosvědčíme ti, že Moniku budeš celý život na rukou nosit :-)

57
DJ Vlado
Reagovat

cedarin, 56 – Moc díky za podporu :-)

58
sali
Reagovat

49,53 – pch, tak manipulovať sa im teda darí… Chudák dievča. Presne takto sa zbavili Hnilicu, inak to nevidím.

No, to som tajne veril, že niečo „anjelské“ predsa len v tom hovade produkcii je, ale teraz už neverím.

59
cedarin
Reagovat

57 nemáš za co, to myslím vážně, Monika si myslím, že je dost inteligentní holka a nemyslím si, že nutně potřebuje dalšího napomádovaného hezounka, to není nic proti Benovi.

60
DJ Vlado
Reagovat

59 – Jen jestli by jí nevadil větší věkový rozdíl, ale na druhou stranu Monika je na některých fotkách (zvlášť na těch, které fotila pro Dermacol krátce po SuperStar) trochu podobná Libušce Šafránkové a ta je taky o hodně mladší než Abrhám :-)

61
Viq
Reagovat

58 sali – Tak ten článek se nese trochu v duchu výmluv. Ale asi to tak nějak bude. O tom, že by si soutěžící vybrali písně, jak někdy naráží porotci, asi nemůže být řeči. Na druhou stranu bych za tím neviděl nějaké velké kalkulace a účelové znevýhodňování.
Ta produkce na mě spíš působí jako slon v porcelánu, než jako nějaký mistr klamu.

62
Kapi
Reagovat

61 – ja ani clanek necetla- od Vlada nic nectu- jsou prilis „osobni“ a vnucujici neci nazory. treba uz nejsou, nevim, nectu ho leta z principu.

Ono nejde o tenhle jeden pripad- to je jen sipicka spicky ledovce. Je to prolezly manipulacema, lží, dezinformacema od uplne ho pocatku az po finalni hlasky moderatoru- fikce z fikce. Vnucovani za kazdou cenu v bulvarnim stylu nejhlubsiho zrna- v kazdem clanku produkce…. To by bylo na dlouhe vysvetlovani

63
Viq
Reagovat

62 – Když na to použiju princip logické úspornosti, tak mně tam vychází spíš ten slon v porcelánu. To vidíš i na povrchu věcí jako jsou ty nezapojené mikrofony, atd. Zbytečně bych to nešrouboval.

64
K.
Reagovat

50 – zpívá výborně, ale ta písnička se mi prostě vůbec nelíbí…

65
sali
Reagovat

61 – Započúvaj sa do originál Roxette a toho mužského partu, čo spieval Hnilica s Bagovou: aj polohluchý pozná, že Hnilicov Mukovský sýty prejav mohol byť akurát tak zadusený. Takže sa mi vôbec nezdá, že by sa to udialo iba nešikovnosťou produkcie. Za tým je niečo, o čom sa zrejme nikdy nemáme dozvedieť…

66
sali
Reagovat

64 – K. moja zlatá, rád Ťa vidím. Prezraď mi: čo by si jej vybrala do Grandfinále, keby si mohla? Vážim si Tvoj názor, chcel by som to vedieť.

67
cedarin
Reagovat

60 – DJ – jestli by jí vadil věkový rozdíl, to těžko říct, možná ne, přijde mi na svůj věk hodně mentálně vyspělá.

68
Viq
Reagovat

65 – No tak má produkce plán. To je přece v zásadě dobrá věc :-)
Přiznám se, že toho Hnilicova souboje jsem slyšel jen asi půlku, a to ještě z rychlíku. A Roxette vůbec nemusím, takže se mi do toho moc nechce, ale možná se překonám…

69
sali
Reagovat

68 :-)) Áno, tá prvá dvoj-veta znie tak pekne ležérne. Ale modli sa, aby si ju neprečítali tunajší horlivci-hnilicovci, tí by na Teba nasoptili lávu a popol.

Keby bola takýmto spôsobom odprataná Anička, ej ver mi, že by sme tu obaja od hnevu silou vôle túto stránku skrčili na padrť.

S tým Roxette nemusíš, sa nenahnevám :-)

70
yeey
Reagovat

se clovek vrati jednou brzo z hospody a co tu nevidim kazdej tu resi DJuv milostnej zivot :D:D hele minimalne v hudebnim vkusu mas oproti Benovi navrch :-)

71
Viq
Reagovat

69 – Dokud nám padá karta, tak se radujme a ulehčeme jim od posledního centu :-)
Já jsem principiální a nesmiřitelný ve věcech principu, elementárních věcech, které doposud nejsou vybojovány. Svoboda, spravedlnost…
Navíc tady je ta cesta zametána celkem zbytečně (a je otázka, jestli vůbec je). Takže zatím neřeším, ale tyhle praktiky mě taky štvou. Určitě by televize neprohloupila, kdyby k soutěžícím přistupovala úctou a důstojností, kterou si zasluhují.

72
sali
Reagovat

71 – úplný súhlas.
Mimochodom, až teraz som si prešiel Tvoj duel s Jiřinkou v predošlom vlákne, a povedal som si: ajhľa, o čo by som bol prišiel? Si sa nedal, bravó! :-D

73
Belisana
Reagovat

mno taky neco reknu. Vlado sice sem tam nejaky ten osobni postoj vyjevi, ale nic to nemeni na tom, ze pise naprosto fundovane. Jsem moc rada, ze to pisou s Mertasem dva, a snad se Mertas zlobit nebude – Vlado prece jen ma vetsi zkusenosti. Nerikam tim, ze musi mit dva ruzni rekapisti shodne nazory, naopak ruznost pohledu je zajimava, ale Vladova zduvodneni prece jen jsou vic k veci.
Tady to neni ani hudebne publicisticky server, ani neni Vlado v pozici jako treba Scalex. Tudiz soukromy pohled na to ci ono je OK.

74
sali
Reagovat

73 – a tu je na mieste obom poďakovať, že máme kde pootvoriť svoje interné tlakové ventily, a nemusíme blúdiť po iných serveroch.

Prajem dobrú noc.

75
Belisana
Reagovat

74 presne tak :-)

76
sali
Reagovat

Nemešká náhodou Merťas so svojím komentárom?

77
DJ Vlado
Reagovat

sali, 76 – Merťas nakonec svůj komentář tentokrát nepřidá, protože je bohužel nemocný :-(

78
DJ Vlado
Reagovat

ANKETA: All Female Star

Napište, které holky byly vašimi největšími favoritkami ve všech dosud proběhlých talentových soutěžích, ideální by bylo, kdybyste dali dohromady 10 Češek a 10 Slovenek, ale pokud byste to nenaplnili, tak napište klidně míň. Já mám v obou kategoriích jasných 9, u desátých míst mám dilema. Já to mám takhle:

Top 10 Češky:
Monika Bagárová, Lucie Bakešová, Martina Bártová,
Nicole Frýbortová, Gabriela Gunčíková, Petra Páchová,
Soňa Pavelková, Markéta Poulíčková, Bára Zemanová

O desáté místo u mě bojují Gába Al Dhábba, Markéta Konvičková a Kamila Nývltová. Kamile jsem z těchto tří fandil asi nejvíc (vzhledem k nekonkurenci v X-Factoru), ale zase je to trochu podobný typ jako Markéta P., která mi přijde přecejen lepší. Konvička je mi z těchto tří nejsympatičtější a znám ji i trochu osobně, ale zase měla smůlu na hodně silnou řadu SS a zvlášť na účast mé „bohyně“, navíc podobné typy mám mezi Slovenkami. Gába je z těchto tří nejvýraznější typ, proto bych jako divokou kartu volil asi ji (ale nechtěl jsem ji napsat přímo, jelikož to řadím abecedně a chtěl jsem mít Moničku první).

Top 10 Slovenky:
Vierka Berkyová, Andrea Gabrišová, Simona Hégerová, Patrícia Janečková, Viki Matušovová, Dominika Mirgová, Dominika Stará, Martina Šindlerová, Anna Veselovská

Na desáté místo tady mám 4 kandidátky, konkrétně to jsou Dorota Dragulová, Simona Fecková, Ivka Kováčová a Vanesa Kokyová. Dorotku z nich mám asi nejradši, ale zase toho až na casting moc nepředvedla. Ivka měla holt smůlu na dvě výraznější konkurentky (byť mi její posoutěžní počínání je ze všech tří malých piv nejsympatičtější). Váhám tedy mezi Vanesou a Simonou, což je dost vyrovnané, Vanesa zpívala líp, ale Simona měla zase hezčí barvu hlasu. Vzhledem k větší typové i žánrové výrazností se přikláním k Vanese.

All Male Star, tedy nejoblíbenější chlapy, přidám později.

A jak to máte vy?

79
DJ Vlado
Reagovat

ANKETA: All Male Star

Totéž co u holek napište i u kluků, já to mám takhle:

Top 10 Češi:
Petr Bende, Jiří Harnach, Martin Chodúr, Michal Kašpar,
Jan Kříž, Richard Nedvěd, David Spilka, Michal Šeps,
David Weingärtner, Jiří Zonyga

Top 10 Slováci:
Lukáš Adamec, Peter Cmorík, Jaroslav Mojžiš, Matej Piňák, Matúš Pišný, Robo Šimko, Miro Šmajda, Ivan Štroffek, Samuel Tomeček, Juraj Zaujec

A jak to máte vy?

80
Merťas
Reagovat

Všem se moc omlouvám, ale vypadá to se mnou na dýl. Mám zápal plic, pár dní poležím v nemocnici a začátkem týdne snad budu doma. Takže příští rekap asi ještě nebudu schopný. Upřímně v tomhle stavu nemám ani náladu. :( Zdravím všechny čtenáře.

81
sali
Reagovat

80 – Prajeme skoré uzdravenie. DJ Ti spieva: „Držím Ti miesto…“

82
sali
Reagovat

Vysvetlivky k ankete:
(1) – totálny favorit/ka, tzn. fandím od začiatku do konca, alebo aspoň na jedno kolo sa mi stal/a srdcovkou
(2) – považoval som za objektívnu/eho favorita/tku, ale fandil som inej/inému „srdciarovi“.

ANKETA: All Female Star

SK devy:
– Anna Veselovská (1)
– Patrícia Janečková (1)
– Simona Fecková (1)
– Dominka Stará (1)
– Dominika Mirgová (1)
– Martina Šindlerová (1)

CZ devy:
– Gabriela Gunčíková (2)
– Markéta Konvičková (1)
– Leona Šenková (2)

ANKETA: All Male Star

SK chlapi: (sú pre mňa omnoho menej zaujímaví. Som evidentne typ. ktorý pánskeho favorita mať nemôže, kým nevytŕča 3 km ponad ostatných)
– Cmorík (2)
– Šmajda (2)
– Šimko (2)
– Pišný (1)

CZ chlapi:
– Chodúr (1)
– Richard Nedvěd (1)

83
DJ Vlado
Reagovat

sali, 82 – Díky za první příspěvek do ankety :-) A těší mě, že se na hodně jménech shodujeme. Já to mám podobně, taky primárně fandím holkám, zatímco klukům většinou jen tak okrajově. Zatímco holek mám tolik oblíbených, že se mi jich tam celá řada nevešla, tak u kluků jsem měl co dělat, abych ty desítky dal vůbec dohromady.

84
sali
Reagovat

83 – Raz darmo: sme chlapi, no. :-))

U mňa je počet 10 nesplniteľný, tieto typy vysielaní som začal vnímať len-tak ledabolo, a chytila ma prvá Mirgová (tuším prvá SHS, že?).

České SS mi nehovorili vôbec nič, len keď sa u nás v Bratislave objavil prvý pútač Langerovej na šnúru po Slovensku, ad-hoc som sa dozvedel, že je víťazka českej verzie I.
Cmora som takmer vôbec nesledoval, len som tušil, že tam niekto vyčnieva ešte v divadle.

Naplno ma chytila až prvá CSHS, keď v druhom semifinále predbehla u mňa Dominika Stará Markétu Konvičkovú perlivou Susan Quatro, v treťom zaklincovala Laru, a už som sa zahryzol nastálo.

Vo všeobecných talentoch ma dostali Patrícia, Richard a Matúš.

Anka je pre mňa tutovka od začiatku, nemám kam preliezť a ani nechcem. Tak nevšedné a zároveň nenápadné zjavenie v jednom. Synergická zlúčenina doteraz nezmanipulovanej mladosti, sympatie, talentu a schopnosti ho uplatniť. Ako dobre, že zavítal mladý neskúsený vetrík medzi tých profíkov.

85
DJ Vlado
Reagovat

84 – to je jasné :-) i když znám i kluky, kteří fandí víc klukům, stejně jako holky, které fandí holkám…

Jinak Mirgová nebyla v první SHS, ale až v té třetí, což byla moje vůbec nejoblíbeněnější řada SuperStar, na čemž měl lví podíl právě fenomén 3 malých piv (+ jednoho pivního rockera). Za objektivně nejlepší ale považuju první SHS. Silnou trojku u mě uzavírá ČSS1, kde jsem si našel svou největší osobní überSuperStar :-)

86
dolores
Reagovat

nemala som sancu pozerat pondelkove vypadavanie, takze som vdacana DJvladovi za zrozumitelny blog, vdaka ktoremu ani nemusim hladat videozaznam. :)

v podstate som takyto vysledok ocakavala, dokonca aj vypadnutie michala, za ktorym mi je trocha luto. zhodnem sa s Darou v tom, ze by som radsej vyhodila Zaujca. rozmyslam v com je teda Juraj lepsi nez Michal (Michalov hlas je pre mna osobne zaujimavesji ako Jurajov.) a napokon v com je lepsi Adam. vsetci traja su muzikanti, ovladaju nastroje, teda nie su to len spevaci. Adam aj Michal su podobni co sa tyka serioznosti a su obaja velmi mili na pohlad. dajme tomu plus pre Adama je, ze je tam v Rytmusovom time jediny muz-cech. a z tychto dvoch muzov slovakov (JUraj a Michal) proste musel ktosi vypadnut. neviem ako Adam, ale Juraj a Michal aj skladaju a to celkom slusne. viete o tom, ze piesen do narodneho kola Eurosong zlozil pre Martinu Schindlerovu prave Juraj? napriek tomu sa mi nezda byt lepsi ako Michal. rozdiel vidim v tom, ze Juraj ma rockovejsi hlas, co v nasich koncinach dost zabera, a je sebavedomejsi a namachrovanejsi ako Michal. asi toto ho posunulo. kazdopadne Michal uz by asi nemal skusat tieto talentove RS, proste nie je asi dostatocne showbizovy typ. ja to sice nechapem, ale respektujem. aj produkcia mu nadelila alebo urcila likvidacny song, asi sa ho chceli zbavit, lebo im pripadal malo vyrazny.

Veroniku odstrelila tiez piesen, suhlasim, ale podobne ako u Michala to bol zamer dat jej nieco, co jej nesadne, lebo proste ju uz dalej nechceli. som rada, ze postupuje Kristina, lebo som na nu zvedava.

87
K.
Reagovat

66 – popřemýšlím ;-)

88
dolores
Reagovat

piesen z autorskeho pera Juraja Zaujca : (imho z kompozicneho hladiska – nuda )

http://www.youtube.com/watch?v=8lo8fewiN9o

89
dolores
Reagovat

80 – Mertas, je mi to luto. rychlo sa uzdrav !:)

90
XMAN
Reagovat

Já teda rozhodně fandím vždycky víc klukům, přijdou mi vždycky zajímavější zpěváci než zpěvačky a lépe se s nimi dokážu ztotožnit. Co se týče holek, mám teď nejradši Barboru, kterou jsem až do neděle měl jako jasnou adeptku na vyřazení, ale její Adele všechno změnila a asi jí teď budu hodně fandit což se mi u holek opravdu moc často nestává. Hodně rád mám taky Kristínu Zakuciovou, je to takové milé stvoření. Kdybych měl přemýšlet o dalších mých favoritkách mezi holkami, vcelku sympatická mi je Zuzana a Nikoleta taky není špatná. Ze začátku byla mou nejoblíbenější zpěvačkou mezi holkami Dominika, ale ta mi teď přijde z toho jak sem ji zatím vypozoroval poněkud namyšlená, ale pořád je ještě hodně dobrá když ji srovnám s ostatními. Tak tyhle holky by se mohly dostat daleko a přál bych jim to ale že bych jim nějak aktivně fandil a hroutil se z toho když vypadnou tak to vážně ne. Akorát u Barbory by mi to teda asi líto bylo, protože ta se pro mě po neděli z naprosté outsiderky vyhoupla na moji nejoblíbenější soutěžící mezi holkami. Anna, Markéta a Simona H. zpívají dobře, ale mě ani jedna z nich nebaví, neoslovují mě naprosto ničím ani hudebním vkusem takže těm prostě fandit nebudu.

91
Langic
Reagovat

78,79-Chlapci-Cz
Jaromír Hnilica,Jan Danda,Petr Ševčík,Marek Motalík,David Weingartner,Michal Šeps,Michal Kašpar,Daniel Mrozek,Martin Chodůr,
Chlapci Sk
Cmorik,Michal Chrenko,Robo Šimko,Miro Šmajda,Petr Ševčík,Jerguš Oravec,Matej Pinák,Lukáš Adamec,Brunno Oravec,Arpád Csete,Juraj Zaujec
Holky Cz
Aneta,Bára Zemanová,Tereza Najdekrová,Simona Feherova,Monika Bagárová,Leona Šenková,Debbi,Gábina Gunčíková,Bětka,Markéta
Poulíčková,
Dívky Sk
Vierka,Celeste,Simona Fecková,Simona Hegerova,Zuzka Mikulcová,Radka Krizanova,Katarina Demska,Lucka Dobrovodská,Anna Veselovská,Ester Wiesnerová,
Ta převaha hlasu je tím,že si minulý Superstar skoro nepamatuju a tak mám převahu těch lidí z novějších soutěží

92
dolores
Reagovat

47 – sali, diky za tento clanocek. u nas na slovensku je vykradanie cudzich textov aj melodii tak chronicke, ze sa nad tym ani nepozastavujem. robi to Zuza Smatanova (corka textu od Robbieho Williamsa, ci J.Urbana), dokonca kradnu aj autori co pisu pre Risa Mullera ukradli melodiu refrenu Mirovi Jarosovi, nehovoriac o autorovi Kavulicvi, co slohol ustrednu melodiu Horehronia z nejakej balkanskej piesne. ale o Cmorikovi by som si toto nepomyslela, ze je na toto odkazany. je to na grcanie :((

93
XMAN
Reagovat

86: Souhlasím s tím že Michala zabil výběr písně, ale podle toho co říkal, tak si ji narozdíl od Veroniky vybral sám. Takovou nudnou vykopávku jsem už dlouho neslyšel a říkal sem to už v neděli při jeho vystoupení, že ten určitě poletí a nemýlil sem se. Jeho dalším mínusem je že nemá zajímavý hlas. I když je to zpěvák slušný, tak jeho hlas je prostě příliš obyčejný a snadno zaměnitelný. Juraj má skvělý chraplák a je to podle mě daleko lepší zpěvák i muzikant než Michal. Co se týče Adama, ten mě zatím taky neoslovil, ale pořád v neděli předvedl zajímavější výkon než Michal takže si postup zasloužil víc. Mezi Michalem a Kristýnou mi bylo tak nějak jedno kdo vypadne, rozhodlo to že Kristýna měla energičtější písničku a Michala ta jeho kolovrátková odrhovačka i na podruhé totálně pohřbila. Jinak proti Michalovi vůbec nic nemám, je to sympaťák, ale objektivně vzato podal v neděli z celého Rytmusova týmu skutečně nejslabší výkon, takže si myslím že se Rytmus rozhodnul správně.

94
dolores
Reagovat

XMAN, mal by si pred vetu : Jeho dalším mínusem je že nemá zajímavý hlas. pridat slovne spojenie : PODLA MNA alebo IMHO pretoze moje ucho mi hovori presny opak, Michal ma krasne zamatovo zafarbeny hlas, na rozdiel od Juraja, ktory imho ma chraplak tak typicky pre vacsinu spevakov, co sa hraju na rockerov :)) neberiem ti tvoj nazor na Michala, pretoze kazdy sme iny. niekto ma rad horcicu, iny kecup. :) Michal si este aspon jedno kolecko mohol odspievat, ale sa samozrejme na celkove vitazstvo ani na uzsie finale nemal. tam prudko fandim „strasidelnej Anci“ :DDD

95
XMAN
Reagovat

Michal špatný nebyl, klidně mohl místo něj vypadnout kdokoliv jiný kromě Juraje a mě by to vůbec nevadilo, ale Juraj je pro mě prostě zajímavější. Hlavně to celé rozhodl výběr písně, který měl Michal v neděli z celé Rytmusovy šestice asi opravdu nejhorší. Když zpíval Crazy se Simonou F. tak v tom se mi líbil hodně ale tohle byla opravdu písnička na které se nedalo absolutně nic ukázat a tím se to celé rozhodlo…..

96
dolores
Reagovat

Vlado, uz minuly rok si robil podobnu anketu, takze sa dufam nebudem prilis od seba samej odlisovat :)))

baby SK – najviac ma zaujala : Dominika Mirgova, tej som fandila od zaciatku do konca, dalsie ktore sa mi pacili: Katka Koscova, Petra Humenanska, Dominika Stara, teraz sa mi tam na chvilku zjavila aj Simona Feherova
chalani SK – nemam jedneho, ktoreho by som zboznovala, ale pacili sa mi Tomecek, Bezdeda, Cmorik, Strofek a v podstate ma hlasovo zaujal aj Matej Pinak a Michal Chrenko. musim uzant aj kvality Roba Simka
baby cz: Aneta Langerova, Monika Bagarova – tym som fandila a prezivala to s nimi. pacili sa mi, ale nafandila : Konvicka, Senkova aj Guncikova, samozrejme Betka Koleckarova – ta ma v sutazi prilis nenadchynala, ale teraz jej fandim!
chalani cz: Petr Bende – tomu som skutocne fandila, Chodurovi som sice nefandila, ale povazujem ho za naj spevaka z 1.CSS, pribudol mi trochu Mrozek a uvidi sa kto dalsi. mozno to bude Milos alebo Adam ? :))

Za najvyraznejsi spevacky talent vsetkych sutazi povazujem u chalanov Petra Sevcika a z dievok to bude asi Anna Veselovska.

Osobitna kategoria je Patricia Janeckova, nemozem ju priradit k ostatnym lebo spieva operu a nie pop-music, ale proste je uzasna :)

97
dolores
Reagovat

XMAN, poviem ti, som na Juraja zvedava, co dalej predvedie (matersky jazyk ma uz na rozdiel od inych za sebou a presiel cez neho s otlcenymi usami) budem ho teraz starostlivo sledovat a nic mu neodpustim :D

zaujima ma aj ako si v slovencine poradi Anna. jej hlas sa na anglictinu hodi, da sa v tom pekne frazovat, maznat sa s tym, ale ako to cele dopadne v slovenskej pesnicke? to by ma sakramentsky zaujimalo.

nieco o anne z bulvaru – samozrejme ako to uz byva – zavadzajuci nadpis :)) http://www.cas.sk/clanok/219183/mladucka-anna-veselovska-z-hlasu-tazky-zivot-bez-otca.html

98
XMAN
Reagovat

Já už jsem Annu zpívat slovensky slyšel nějakou vlastní písničku a taky mě to nijak zvlášť nezaujalo, nic výjimečného to nebylo. Možná se mi její hlas líbil ještě méně než v angličtině….

99
Viq
Reagovat

Já teda tyhle soutěže sleduju od počátku věků, kdy Země byla ještě placatá, až na poslední inflaci talentů a talentmánií, které mě kvůli své cirkusovosti nebavily, ale 2 desítky lidí resp. svých koní bych nesestavil ani náhodou. Řeknu jen jednu relevantní věc. Tak, jako je dnes mým koněm „hrůzu nahánějící Anna“, a kolik na ni obrazně řečeno sázím, takových lidí jsem měl za tu dobu tak 1, maximálně 2 kusy.
Ještě upozorním na jednu věc. Nevím, jak na Slovensku, ale v Česku je Anka žrádlo pro kočky, a to ještě to levné žrádlo.
Jestli chce sali Anně říkat po žrádlu pro kočky, možná by mohl zvolit nějakou kvalitnější značku… :-))

100
dolores
Reagovat

XMAN, mas pravdu, na toto som zabudla. Ta piesen bola dost slaba a jej talent tam az tak vyrazne nevynikol, to je pravda. No v nejakej slovenskej hitovke by mohla viac zaziarit. Casto sa stava, ze v prebratych veciach to sutaziacim ide, ale v rodnom jazyku sa potom prilis nevyznamenaju. (napr.Cmorik) Uvidime, mozno Anča nebude tento pripad.

Viq – nevedela som o tejto znacke, a dokonca je to aj zradlo pre psy, takze Anka je urcena sirsej skupine konzumentov :))) http://www.anka.cz/

101
Viq
Reagovat

100 – Je to tak, ale pro saliho nároky by mohlo být vhodnější krmivo Acana :-)
http://www.acana.cz/

102
Nofux
Reagovat

Teď zrovna koukám na facebookovou fan page Juraje, kde se jeho žena ptá co bysme od něj rádi slyšeli příště, tak pokud ještě neni pozdě, tak tam můžete něco navrhnout :)
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=383578888331902&id=193717833984676

103
Petra
Reagovat

Připojuji se k anketě, ale smíchám to dohromady z ČR i Slovenska.
Moji top favoriti: Petr Bende, Petr Ševčík, Miro Šmajda, Odřej Ruml, Jaromír Hnilica, Daniel Mrózek, Spilka
Moje top favoritky:Aneta Langerová, Bára Zemanová, Gába al Dhábba, Simona Feherová, Barbora Švidraňová, Dominika Stará

104
Viq
Reagovat

100 – Divím se, co se na stránkách o kočičím žrádle nenajde zajímavého a relevantního pro tuto diskusi.
http://www.anka.cz/fotky/03_Maylo.jpg

105
Karin
Reagovat

K anketě:

holky: v minulosti jsem fandila A. Langerové a teď Anně Veselovské; jinak mě zpěvačky celkově nebaví

kluci: V. Horváth, O. Ruml, M. Chodúr a Lukáš Adamec, kterému fandim doteď

106
irena
Reagovat

Co se týká ankety, já zas prostě nedokážu fandit holkám, kromě toho jsem slovenské soutěže moc nesledovala, tak jediné které mi utkvěly v hlavě ze všech soutěží jsou Radka Pavlovčinová a Viki Matušovová.

U mužů to mám jasné – jednoznační favoriti Ondřej Ruml, Petr Ševčík a Miro Šmajda, tuto silnou trojku už u mě těžko někdo překoná.

Z těch dalších ještě Martin Filák, David Weingartner a Petr Bende (a svého času i Zbyněk Drda), i Michala Šepse bych přidala, ale to je asi tak vše. Teď možná přibudou Daniel Mrózek a Adam Koubek, ale to záleží na tom co ještě předvedou.

107
yeey
Reagovat

za sebe doplnim dam asi jen holky Cesko (z tech dvou federalnich Superstar me teda zadna Slovenka az na Dominiku Starou moc nezaujala)

takze
Gabina Guncikova (jake prekvapeni u me), Bara Zemanova, Gabriela Al Dhaba, Leona Senkova, Marketa Poulickova, Sona Pavelkova, Kamila Nyvltova, Debbi, Betka Koleckarova, Aneta Langerova

jinak absolutni TOP jsou u me urcite GG a Bara Zemanova

108
cedarin
Reagovat

z českých holek:
Martina Balogová, Gabriela Gunčíková, Monika Bagárová, Leona Šenková, Gába Al Dhábba, Bára Zemanová
Z kluků cz: David Spilka, Daniel Mrózek
holky SK: Dominika Stará, Martina Šindlerová (mám to příjmení správně?)
kluci SK: Lukáš Adamec

109
yeey
Reagovat

btw Vlado:-) jesi se muzu zeptat… otazka do pranice… fandil si vic minulej rok Gabine nebo ted Anicce?? :-)

110
sali
Reagovat

Dolores, Viq – Do akej to roviny ste to tu skĺzli? Naklonenej? :-) Kupujte si normálne žrádielko, nie také sr*.

Obava, že by text v rodnom jazyku mohol Anke uškodiť, je namieste iba trošku, pretože to málo na webe, čo môžeme od nej počuť v slovenčine, je v surovom stave bez ozvučenia a podobných nevyhnutností na lahodnejšie načúvanie. V každom prípade, donekonečna tú istú užšiu paletu spievať nemôže, na to je táto talentovka tak na dlho stavaná, aby každé semiačko nejako pokropili studenou vodou a potom ho vzápätí pokrstili ohňom. Jej sa to ešte nestalo, ale byť pripravený je cnosťou každého pioniera (prípadne aj Simsona)
V záujme konštruktivity skúste i vy popremýšľať, čo slovenské a čo české by sa jej hodilo, 100%-ne ju to neminie.

Ja skúsim zajtra, pretože tento príspevok už píšem na dlh (energetický).

Dobrú.

111
dolores
Reagovat

sali, to Viq ma stiahol do tejto roviny :))) a som rada, ze ostalo len pri tom, mohlo to s to s aplikaciou krstneho mena Anna dopadnut aj horsie:D mmch, Anna ma nastastie zvlastny zmysel pre humor, mne blizky, takze tieto granulky znacky Anna by iste zobrala s pochopenim sebe vlastnym.

Irena!! ja som uplne zabudla na Viki Matusevovu, ved ta mala vo vyskach tak priezracny a naliehavy hlas, ze to mrazilo po celom tele. vlado, takze doplnam aj Viki

112
dolores
Reagovat

z dnesneho chatu s Michalom a Veronikou :

Miso: Zavolali mi z produkcie a ponukli mi prihlasenie do tejto sutaze s tym, ze je to uplne novy format, iny ako SuperStar, dalej je to pre Cechov, nie len pre Slovakov a tiez som sa ich pytal, ci to nevadi, ze som sa uz v podobnej sutazi ukazal. Odpovedali mi, ze je to uplne ina sutaz a ze to vobec nebude vadit, tak som to skusil

http://www.pluska.sk/soubiznis/hlas-cesko-slovenska/chrenko-vrublova-z-hlasu-cs-su-online-pytajte-sa.html

myslim si, ze takto volali vsetkym tym znamym spevakom, aj z muzikalov a byvalych talentovych sutazi, aby vykryli nedostatok talentov a pozdvihli tak uroven relacie. som si ista, ze volali aj Judite Hansman, ci Renate Conkovej, Kutheilovi a dalsim.
napokon aj Simona Feherova sa o tom zmienuje v plus7dni, ze jej volali „skauti“.
ten clanok je uz odomknuty http://www.pluska.sk/plus-7-dni/ludia/simona-z-hlasu-zaoberala-som-hudbou-ked-ostatni-fetovali.html

113
Viq
Reagovat

Ještě můj subjektivní názor k vyzdvihovanému poslednímu výkonu Báry Š. (Adele – Rolling In The Deep). Bylo to dobře odzpíváno, ale chybělo tomu něco, co by to zvedlo od běžné karaoke-cover verze, nějaká přidaná hodnota. Boj s originálem na jeho půdě a v jeho čase. Předem ztraceno, i když v čestném boji.

110 sali – sypu si uhlí (resp. kočičí žrádlo) na hlavu.
Jaké skladby padnoucí Anně vybrat, je zajímavé téma. Mohli bychom poslat do produkce 5 návrhů. Ale něco mi říká, že produkce vybere ten šestý :-(

114
DJ Vlado
Reagovat

cedarin, 108 – máš to správně, je to její pravé příjmení, zatímco Schindlerová byl jen pseudonym.

yeey, 109 – To je dost záludná otázka :-) Anička je u mě zatím jednou ze tří spolufavoritek společně se Simonkou a Markétou, zatímco Gábina tam byla delší dobu sama z mé holčičí Top 3 (moje zbývající dvě favoritky Dorotka a Simona vypadly dost brzo), takže celkově víc asi Gábině. Pokud by Simonka i Markéta vypadly taky brzo, tak by se míra fandění asi srovnala.

115
dolores
Reagovat

myslim, zeby sa jej hodilo nieco od Zdenky Prednej alebo Marie Cirovej. ak by zaspievala nieco od Kristiny Pelakovej (verim, zeby to dopadlo lepsie ako original), ludia by ju vyniesli na Olymp, lebo Kristinine piesne u nas letia. napr. toto http://www.youtube.com/watch?v=3wi8xo4y7PE ale obavam sa, ze Anna je ineho razenia, tu romantiku od Kristiny by asi odmietla

116
Nofux
Reagovat

Juraj na facebooku psal, že v dalšim kole dost možná budou zpívat duety

117
Nofux
Reagovat

„Juraj Zaujec Diky za názory…ten wicked gama veľmi zvažujem, ale nabudúce možno bude duet…akurát sa to rieši…jasne, že by som dal najradšej Hendrixa, Doors, Nirvanu, alebo Johna Mayera, ale nemôžem si moc robiť čo chcem..vacsinou sa musím snažiť zaspievat, čo najlepšie nejaky kompromis, ktorý sa im hodi do dramaturgie…“

118
RAINMAN
Reagovat

MOJE HODNOCENÍ:

„Adam podal nejvíc slizkej výkon roku. Fakt humus nepěknej… ten jeho zpěv!“

„Michal byl velmi dobrej. Ještě víc života do toho… a bylo by to výborný. Michal David je vůl!“

I Michal Chrenko se ztotožňuje s mým názorem:
http://www.pluska.sk/soubiznis/hlas-cesko-slovenska/nahnevany-michal-chrenko-po-vyhadzove-vypadnut-mal-adam.html

119
Belisana
Reagovat

anketa
All Female Star
CZ – Alzbeta Koleckarova
SK – Simona Feherova
All Male Star
CZ – Michal Šeps, Ondrej Ruml
SK – Peter Cmorik, Miro Smajda

absolutni favoriti – Michal Seps a Simona Feherova

120
sali
Reagovat

111, 112, 114 Dolores, Viq

111 – S tým zmyslom pre humor – áno, ďalšia výhoda u Aničky. Sebairónia s jemným nádychom nadpásového sarkazmu (a ešte v takomto veku) mi tiež konvenuje.

112 – Tak teda pôjdeme hlavou proti múru? Vyskúšame, či sa zopakuje syndróm „Veronique“. :-)

114 – Včera pred spaním mi napadli tiež Kristína a Jana Kirschner. Katka Knechtová asi nie, pretože má prenikavejšie výšky ako Anka. Tvoj tip je ale dobrý, radím ho medzi adeptov, kde má Anka šancu vyniknúť nad originál nasadením naliehavo znejúcich výšok. Okrem toho sa znova podsúva podmaz na vlastnej gitare a tiež možno až pop-rockové poňatie.
Otázka znie, či je Kristína známa v Čechách… Viq, pozná CR Kristínu? Ak áno, schvaľujem Tvoj tip.

Skúsim sa priebežne započúvať do Kiršnerky, dám vedieť. Jana je známa všade v našom malom dvojčlennom sovietskom zväze, a hlas i spev má rozvláčnejší a ležérnejší, takže keby Anička pritvrdila a pridala na naliehavosti, možno by len tak cvendžala. A pokiaľ sa pamätám dobre, tak Kiršnerka ešte v týchto súťažiach neznela (ďalšia výhoda). Jedine že by mal v svojich licenčných nárokoch stop týmto súťažiam, ale či to tak funguje, neviem (?).

121
sali
Reagovat

Sprvu mi napadla táto nadčasovka, ale hneď mi napadá, že už len jej skrátením časomiery by Anka stratila, i keby ju podala kvalitne:

http://www.youtube.com/watch?v=IOF0BuAxznE

122
yeey
Reagovat

114 Vlado, dik :-) no ja mysim ze i v tvejch clanich z tebe u Gabiny salalo vetsi nadseni :-D to u me bohuzel ted v Hlasu takovy nadseni jako z Gabiny nebo kdysi davno z Bary Zemanovy u nikoho nenastalo… treba Markete hoodne fandim, ale mysim, ze ani ne z poloviny, jako temhle dvema mejm überfavortikam :D

123
Jackolo
Reagovat

Jak probíhala třetí epizoda Hlasu Velké Británie?

hlasceskoslovenska.net/clanek/117-the_voice_uk_3_dil_jak_se_will_i_am_stal_zaskodnikem

124
XMAN
Reagovat

Duety v pěti lidech? To bude jeden navíc a nebo jedině že by zase dali jeden triet jak loni Ševčík, Kurc a Harich. Ale já osobně fanda těch duetů moc nejsem, nebaví mě a navíc sme si je v podstatě užily už v soubojích. Teď si myslím že je na nějaké další duety ještě brzo a že by měli ještě každý zpívat písničku sám, aby mohli lépe ukázat co v nich je…nevím no, nejsem z toho nadšený.

125
yeey
Reagovat

124 me duety taky nikdy nebraly, prislo mi to na prekazku, ale tohle holt navzdy zmenilo muj nazor http://www.youtube.com/watch?v=_yf-7mKzCNo

126
Jiří
Reagovat

Nevíte již někdo co budou soutěžící teď v neděli zpívat?

Reagovat

Jiří (126) víme a DJ Vlado již připravuje své hodnocení šancí. Zazní třeba Alicia Keys, Marilyn Manson, ale i Karel Gott.

128
XMAN
Reagovat

Marilyn Manson? Tak to bude brutální :-)

129
Gábina I.
Reagovat

Po deseti jich nedám, (a ani jsem všechny soutěže neviděla), ale:

holky CZ: Leona Šenková, Alžběta Kolečkářová, Bára Zemanová, Martina Balogová
holky SK: Dominika Stará, Dominika Mirgová (a Dorotka, ale ta i kvůli jménu)
Kluci CZ: David Weingärtner (a po něm velká propast)
kluci SK: Robo Šimko, Lukáš Adamec

Hlas ještě nesleduju, ale už začnu…

130
yeey
Reagovat

Miloše od Dary sem videl rikat v nakym rozhovoru, ze bude zpivat Maroon 5… takze to bude beztak This Love (pokolikaty uz??????? zase jedna ze skladeb, kterou ma snad Nova povinnost zaradit v kazdy soutezi)… je to jeden z mych oblibencu, ale podobne jako Daniel zpiva pisen, ktera uz se mi totalne zprotivila, tak snad si s tim dobre poradi…

131
XMAN
Reagovat

Kdo bude zpívat toho Gotta? Že by Péťa Kutheil? V tom rozhovoru myslím zmiňoval že bude zpívat českou písničku, no byl by to teda mazec, když si to představím :-)

132
yeey
Reagovat

131 jo to bude Kutheil… no zalezi co konkretne za pisnicku

133
Viq
Reagovat

sali – S Kristýnou nevím. Já ji teda znám a znám pár jejích písniček z youtube. Čili jestli je v povědomí v Česku si ale netroufám odhadovat. Hrajou ji česká rádia? Nevím, v tom jsem spíš skeptik. Ale vůbec nemusí být na škodu, když píseň nebude v Česku moc profláklá. Spíš naopak. Tip dolores tedy není špatný.
Ta Jana Kirschner je zase naopak hodně profláklá a každý má vyrytý v uších originál.
Ale Anna je tak dobrá, že bych jí tak i tak věřil.

134
Viq
Reagovat

Oprava – Kristína s měkkým i :-))
Tak tady máš podvědomý důkaz, že ona fakt moc známá v Česku není, aspoň v tom mojem Česku :-)
Né, pro mě ona není nic neznámého, ale v Česku se její jméno píše s Y a na Slovensku tedy asi naopak…

135
sali
Reagovat

133 Viq – české rádiá nepočúvam. Teda nie že by sa mi hnusili, ale nejako ich nemáme veľa v dosahu, keďže nám starý 30-ročný šunt leží na odvrátenej strane smerom na zasnený východ.

Od Čírovej Búrka – to by šlo, ak ešte v CR nevykypela:
http://www.youtube.com/watch?v=FOeO2ux0sWM

136
dolores
Reagovat

tiez myslim, ze by nebolo na skodu, aby Anna zaspievala nieco, co nie je v Cesku otrepane. pre mna napriklad Kirscherovej x-krat prevareny Pokoj v dusi vyvolava v dusi skor nepokoj a nervozitu :D . od Jany radsej nieco ine napr. Umieram (aj ked nazov je tak trochu morbidny:D) alebo znamejsiu Lisku.

Cirova ma aj ine slusne songy (Burku spievala tusim Simona Feckova vlani) ja by som si vedela Anku predstaviit v tejto pesnicke, s ktorou by sa myslim vedela fajne pobavkat ;) http://www.youtube.com/watch?v=G8spusnxQ7U

137
dolores
Reagovat

dnes mi ale chodi cely den po rozume nova skladba od Dominiky Mirgovej – Nova, pretoze ju rano hrali v radiu :) bola by tiez vhodna , len neviem ci si nejake to sklamanie v laske Anna uz prezila, aby to vedela precitit tak ako Domca. :) hovori sa, ze v tejto piesni sa Mirgova vyznava zo svojej nenaplnenej lasky prave k vypadnutemu Michalovi Chrenkovi :) http://www.youtube.com/watch?v=7QXR_kWJQvs

138
dolores
Reagovat

Viq – cesky divak talentovych sutazi alebo RS Kristinu tazko pozna, ale je tu kategoria fanusikov Eurovizie a ti si Kristinu urcite pamataju z tejto sutaze z norskeho Osla. napokon pod jej videami na youtube je dost diskuterov z Ciech, co ju ospevuju :D a dokonca som tam zahliadla aj tradicne hadky medzi cechmi a slovakmi :)))

139
sali
Reagovat

136 – DOLORES, NEUMIERAJ!! Si cenná, potrebujeme Tvoje ďalšie návrhy. :-)

Pieseň z linku vôbec nepoznám. V tomto prípade sa zase obávam, že hlavne čechom nič nepovie. Na takúto podobnú vec doplatila Markéta Konvičková v treťom semifinálovom kole I. CSHS.

Z našich výberov usudzujem, že Anke podvedome podsúvame songy hlasovo menej výrazne vybavených interprétov. Bodaj by nie, keď chceme, aby Anka vynikla, že? :-)

141
sali
Reagovat

Prípadne náhrada (tu počujem Ivana často pod tónom, a neviem s istotou posúdiť, či by sa Anna trochu vo výškach netrápila – posúďte):

http://www.youtube.com/watch?v=HzktICM-J9U&feature=related

142
dolores
Reagovat

vidis to, muzsky song pre Anku by ma nenapadol. neviem ci jej to az tak sadne, ale kazdy lepsi spevacky priemer zaspieva Taslerov hit lepsie ako sam Tasler (ospravedlnujem sa fanusikom IMT smile) ;)

jasne, ze to bude pre nu vysoko, ak zaspieva o oktavu vyssie ako to ma Ivan, a nizko, ak zaspieva v jeho tonine. tam je potrebne transponovat do toniny pre nu vhodnej

je pravda, ze malo znamy song by Annu mohol potopit, ale malo znamy este neznamena malo chytlavy a este k tomu v podani kvalitnej spevacky ;)

sali, neumieram, minimalne motylek by za mnou plakala :) (aspon dufam!)

143
Viq
Reagovat

Líbí se mi ta druhá od IMT Smile – Opri sa o mňa, ta mi připadá i docela efektní. Čírová nic moc.
Jak říká dolores, ideální je méně ohraná, ale efektní píseň.
Věčná škoda, že ti soutěžící nemají trochu volnost se projevit ve výběru skladeb. Anka určitě není žádný kýčař, co by jim udělal ostudu.

Přidat komentář