Panáček v reality show

Superstar 3: kdo patří mezi 20 vyvolených soutěžících?

26. Září 2006 | napsal(a): | reality show: Česko hledá Superstar

Každý fanoušek třetí řady Superstar si musel poslední 3 dny libovat, každý večer jej totiž čekala pořádná porce jeho oblíbené reality show. Pravda, ne vždy zcela chutná, ale ve výsledku se na to dívat dalo a tak dnešní večer odhalil 20 finalistů Superstar 3. 10 dívek a 10 kluků. Kdo postoupil a komu již brzo budete moci poslat svůj SMS hlas se dozvíte dále v článku, ale prvně malý sumář třech večerů.

Sobotní Superstar 3

Ten pravý divácký kolotoč okolo Superstar 3 se rozběhl již v sobotu, kdy si to tato reality show pěkně na férovku a se vztyčenou hlavou rozdala s konkurečním Trosečníkem. Výsledek je již znám, Trosečník dostal od diváků solidní knock out, ale jsem optimista, snad se vzpamatuje. Nyní však zpět k Superstar 3.

Sobotní večer s ještě 120 soutěžícími se mně zdál takový nemastný neslaný. Zkrátka to nemělo ten pravý spád, ale jak je psáno výše, přetrpět se to dalo a ve výsledku to lze hodnotit jako nepromrhaný večer :) Zpívaly se duety muž – žena při živém klavíru.

Nedělní Superstar 3

Ze tří dnů v divadle se mně osobně nejvíce líbil ten nedělní, kdy díky střihu divák měl dojem, že to celé frčí a snad se moc nenudil. Nezajímaví soutěžící, tedy ti, kteří neměli moc šancí na postup byli více upozaděni a ti s většími ambicemi naopak vystrčeni kupředu. Divák si tedy již pomaličku začínal pamatovat kdo je kdo, což se jistě hodí při finálové bitvě každému soutěžícímu.

Dramaturg věnoval dosti času i zajímavým příběhům, jako byl ten Evy, které odešel hlas a tedy předvedla opravdu výkon hodný Hvězdné pěchoty, s tím se Edo nedá nic než souhlasit :)

Pondělní vyřčení ortele – Long walk


Divadlo už divák měl za sebou a tak si už musel jen den počkat, na pondělní vyřčení ortele, kdo že se ze 40 lidí podívá a kdo nepodívá do finále. Letošní model byl stanoven, že ve finále bude 10 dívek a 10 kluků. Divák se v podstatě nedozvěděl nic nového a tak celý pondělní sestřih připomínal asi tak zábavnou podívanou, jako je sledovat vyhodnocení maturity naprosto cizí třídy.

Ano, bohužel se tak stalo a část, která je v americké a australské verzi SuperStar (Idol) jednou z neemotivnější a doslova nervy drásající drama – Long Walk – kterou do letošní SuperStar Nova převzala, se proměnila jen v úsměvné představení semifinalistů zakončené tancujícími medailonky ve stylu VyVolených. Zdá se, že tvůrčí tým na Nově žádnou zahraniční verzi neviděl a jen se orientoval podle názvu – Dlouhá cesta – a zřejmě nedokázal pochopit, že jde hlavně o obrazný název a diváci by hlavně měli vidět, dosavadní cestu, přes castingy, divadlo a jeho životní příběh, která soutěžící přivedla až před rozhodující porotu. A takto diváka vtáhnout do děje, který pak společně se soutěžícím trpí u natahovaného rozhodnutí poroty, jestli půjde dál nebo se jeho pouť ukončí, jestli přijde úspěch nebo zklamání.

Tohle všechno podpořeno dramatickou hudbou při verdiktu a následný výbuch emocí, Vás stoprocentně nenechají chladným.

Přitom i u nás byli slibné náznaky dramatu a divák si nemohl být jistý naprosto ničím, když třeba v úvodním sestřihu přišlo pravděpodobné překvapení v podobě ukončení cesty soutěží mladičké Annamarii a následného postupu Evy, která měla v divadle hlasovou indispozici a porota ji tam naprosto odepsala, a obě jsme pak následně po verdiktu sledovat při prvních reakcích z výsledku naplno vidět jejich pocity. Opravdu škoda, že se v tomto stylu nepokračovalo dál, protože se mi zdálo, že tam bylo hodně zajímavých lidí, kteří se nebáli projevit. Možná v tomto selhala i porota, která nedokázala správně reagovat a pokládat otázky typu: proč by právě je měli pustit dále, v čem si myslí, že jsou dobří pro SuperStar ap.

Co bych však ocenil, byla emocionální kamera umístěná ve výtahu. Ta myslím velmi dobře plnila účel a zachycovala skutečně bezprostřední pocity soutěžících, před tím než naplno propukli v přítomnosti ostatních soutěžících a rodiny.

Chvályhodný počin učinil i Leoš Mareš, který se posledních dvou soutěžících nezeptal po Něrgešovsku, jak se cítí „nebudu se vás ptát, jak se cítíte“ a jak to vidí, ale radši neplýtval slovy a poslal je rovnou ke katům, ehm porotcům :)

Finalisté Česko hledá Superstar 3 – TOP 20


Než se pustím do výčtu 20 lidí, chtěl bych poznamenat, že největší šok soutěžící i já zažili, když porotci nepustili dále černošku Annemarii. Sice je všechny dle slov Edy porazila, ale i tak nešla dál. Oproti jiným, kteří v předešlých kolech uslyšeli nejeden kritický ortel a přesto jsou ve finále, nestydím se říci, že spíše za ksicht, než za hlas. Takový Aleš Burket je zcela evidentní pokus o dalšího Juliána :)

Superstar 3 – TOP 10 dívky

  • Eva Krutáková, 17 let, Břeclav, studentka – Za domácího mazlíčka má papouška Pepu. Určitě se s ním dělí o o své nejoblíbenější jídlo – těstoviny. Petr Bende, Matěj Rupert, Dan Bárta – to jsou její oblíbení zpěváci. Jak si představuje ideálního partnera? Nemá vyhraněný vkus, ale měl by být chytrý, zábavný, upřímný . Jej jí 17 let , narodila se ve znamení Blíženců a každé vystoupení před diváky je pro ní úspěchem.
  • Eliška Faicová, 20 let, České Budějovice, studentka – Už tě nemiluju! Ne, to jistě neříká Eliška často – je to jen název její oblíbené povídky. Přijela z Českých Budějovic, je jí 20 let a u lidí ji vadí, když říkají nesmysly a pak si je ani neumí obhájit.Miluje dobré jídlo – takové vepřo-knedlo-zelo si určitě dává hned ze šesti! Když by si na něm pochutnávala třeba s Danem Bártou, Kamilem Střihavkou či Madonou, nebyla by proti! A co teprve, když by jim k tomu hrál jazz nebo rock!
  • Barbora Zemanová, 16 let, Svojšín, studentka – Barbora je Štír, přijela ze Svojšína . Miluje Pizzu ale ne Margaritu – nesnáší totiž rajčata. Jejímu uchu lahodí Richard Krajčo , Gaia Mesiah a Aneta Langerová. Nesnáší lhaní,plané sliby, zlost a netolerantnost. Vyhrála soutěž Karlovarský hlas 2006. Ilona Csáková o ní řekla: „ Nedokážu popsat, co mě zaujalo v hlase, ale něco v tobě dřímá“. A jak tráví volný čas? Se svým pejskem, na kole nebo koncertuje se svou kapelou.
  • Zuzana Vlčeková, 24 let, Prievidza (SR), studentka – Zuzu! Tak říkají Zuzaně Vlčekové . Přijela ze Slovenska , je jí 19 a jejím souvězdím jsou Ryby. Její oblíbené jídlo je rýžový nákyp. Co opravdu nesnáší, to je lidská přetvářka a rajská polévka! Ráda by se setkala s Hanou Hegerovou, má ráda Helenu Zeťovou a Vlastu Horvátha.A teď Pozor! Je vítězkou mezinárodní soutěže „Zlata Črievička Slovakiafest“ a soutěže „Nové tváre slovenského jazzu.
  • Barbora Opplová, 20 let, Hradčovice, studentka – Barbora má na svém kontě již jeden titul „absolutního vítěze“ a to v soutěži „Kralupský slavík“ ! Narodila se před 20-ti lety ve znamení Býka . Má ráda Pink, Anetu Langerovou a Petra Bendeho. Víte jaké je její oblíbené jídlo? No přece šťavnaté!!! Doma má celý zvěřinec – pejska, kočky, papouška i želvu. Ráda by také diváky zaujala hrou na klavír.
  • Soňa Pavelková, 15 let, Zlín, studentka – I Zlín má v semifinále svého zástupce! 15-ti letá „ryba“ Soňa má z českých a slovenských interpretů ráda Lucii Bílou a Daru Rollins, v jídle dává přednost Číně. Plave, lyžuje, hraje nohejbal a také bowling. Muž jejich snů musí být tolerantní, vtipný, upřímný a pozor – žádná vyžle. Diváky by kromě zpěvu chtěla zaujmout uklizeným pokojíčkem, což je prý její největší vzácnost!
  • Leona Černá, 25 let, Jiřetín pod Jedlovou, studentka – Závist a vypočítavost nenávidí Leona Černá.Zato miluje skupinu Sto zvířat a brambory z tvarohem. Ráda tancuje a doma má dva milé společníky – pejsky.V loňském ročníku postoupila až do „druhé šance“, diváky chce zaujmout „momentální náladou“ . A víte, co o 25 –leté Leoně z Prahy řekla porotkyně Ilona? „Dyť je rozkošná“ !
  • Petra Hlávková, 19 let, Brno, student – Tož tu máme jednu Brňanku! Je jí devatenáct , její šťastné číslo je 4 a poslouchá jazz, blues, swing a rock. Na své kontě už má jeden neobvyklý úspěch – byla v top 10 v ruské pěvecké soutěži! Ráda mlsá jahody a také jahodový džus. Za své domácí zvíře považuje bratra a kromě něj doma také chová zrzavého kocoura. Její oblíbenou zpěvačkou je Lucie Bílá.
  • Karolina Pavlikova, 18 let, Polička, studentka – Narodila se ve znamení Štíra Není tedy divu, že její skupinou č.1 jsou Scorpions. Přijela z Poličky a říkají ji Kája, Karol nebo Kájuška. Nesnáší vepřo-knedlo-zelo, ale rajskou omáčkou jí neurazíte! Nemá ráda neupřímnost a závist . Diváky chce zaujmout bezvadnou hrou na piano. Ovšem ovládá i jiné nástroje – hraje na kytaru a dokonce i na saxofon!
  • Tereza Najdekrová, 20 let, Praha, studentka – Z Prahy přišla do SuperStar dvacetiletá Tereza. Její šťastné číslo je 7 a narodila se ve znamení Vodnáře. Oblíbeným čtivem jsou jí kuchařky, asi hlavně ty italské. Miluje totiž pizzu. Doma má pejska, zajíce a andulku Eagla.Když se zrovna nestará o svůj početný zvěřinec, jezdí na kole, plave a chodí na rockové koncerty.Má ráda petra Bendeho, Kamila Střihavku a Petra Koláře.Diváky chce zaujmout dobrou náladou a také by jim nakonec něco ráda upekla!

Superstar 3 – TOP 10 chlapci

  • Aleš Burket, 19 let, Chomutov, student – Devatenáctiletý lamač dívčích srdcí Aleš, který si nechá říkat Dex, se do SuperStar přihlásil proto, aby si dokázal, že má na víc. „Minulý rok SuperStar mi nevyšel kvůli mé vlastní chybě.“ Je z Chomutova a jeho šťastným číslem je 9. Jeho nejoblíbenější českou písničkou je Tabáček od skupiny Chinaski. Po castinzích změnil názor na moderátora Leoše Mareše. Patří teď mezi jeho oblíbené celebrity.
  • Roman Lasota, 19 let, Český Těšín, student – Dvacetiletý Roman s přezdívkou Skipy je z Českého Těšína a má rád sportovní přenosy v televizi. V životě už měl mnoho úspěchů se sborem a kvartetem. Proč se přihlásil do SuperStar? „Nevím, uvidíte sami.“ Idoly tohoto mladého nadějného zpěváka jsou Craig David a Dan Bárta. Rád jí těstoviny a pije džus s vodou. Porota jeho hlas nazvala „zajímavým chraplákem“. Ve volných chvílích jezdí na kolečkových bruslích a hraje míčové hry.
  • Jan Kopečný, 17 let, Hrdějovice, student – „Já Vás vidím ve finále, perspektivní, máte všech 5P,“ řekl mu kat Klezla po jeho prvním vystoupení před porotou. A to už něco znamená. Honzovi je sedmnáct let, bydlí v Hrdějovicích blízko Hluboké nad Vltavou a jeho šťastnými čísly jsou 3, 8, 9. A proč SuperStar? „Myslím si, že bych byl určitým přínosem pro tuto soutěž. Několik lidí mi řeklo, že mám určité charisma a to si myslím je pro SuperStar nezbytné. A nakonec to, že jsem se už od malička účastnil několika soutěží. V těchto soutěžích jsem se pohyboval v popředí na stupních vítězů.“
  • Robert Daniel, 23 let, Malacky (SR), absolvent konzervatoře – Slovenský Tom Jones nepřišel do SuperStar zkoušet jestli na to má nebo ne. „Znám svoje možnosti a tohle je vynikající příležitost upozornit na ně hudební vydavatelství.“ A zatím předvedl, že na to opravdu má. Robert se narodil ve znamení berana a jeho šťastným číslem je osmička. A dámy pozor! Líbí se mu všechny ženy. Jako jediný si v divadle troufl na písničku This love od Maroon 5. Poslala ho do semifinále.
  • Jan Kříž, 21 let, České Budějovice, student – Ondřej Hejma: „Já myslím, že je to na postup.“ Jednadvacetiletý Honza je z Českých Budějovic a narodil se ve znamení panny. Zpěv není jeho jediným koníčkem. Rád také tančí a to, že mu to jde dokazuje zlatá medaile ve Street dance. Dámy, ale volný není. Jeho přítelkyní je loňská finalistka Míša Nosková. A proč i on šel do SuperStar? „Protože jsem skromný, charismatický, vysoký, mám obě oči stejně barevné a jsem výjimečný a zpívám.“
  • Michal Michajlec, 22 let, Mladá Boleslav, student – Dvaadvacetiletý „Mišák“ z Mladé Boleslavi, který věří číslu 11 a narodil se ve znamení Ryb, se při castingu líbil nejen Iloně Csákové, ale profesoru Klezlovi: „Výběr repertoáru je zajímavý, hlas také.“ S kapelou pořádají amatérské koncerty. „Umím zpívat a mám na to něco dokázat v životě.“ Michal idol nemá, ale uznává zpěváky jako jsou Anastacia, Fredie Merkury, Dan Bárta a další. Mimo zpívání se zajímá i o sport. Hraje totiž závodně plážový volejbal.
  • Zbyněk Drda, 19 let, Karlovy Vary – Profesor Klezla, když ho slyšel, prohlásil: „Mně jste se velice líbil. Pokud budete šikovný, budete jeden z finalistů.“ Devatenáctiletý mladíček Karlových Varů se zdá zakřiknutý a stydlivý, ale když začne zpívat, je najednou jako v jiném světě. Do SuperStar se přihlásil, protože na to má. Jeho idolem je Phill Collins.
  • Jaroslav Parci, 26 let, Kopčany (SR), barman – Jarda je ze slovenských Kopčan a je nejstarším účastníkem třetího ročníku – je mu 26 let. Jeho šťastným číslem je sedmička. Ondřej Hejma řekl: „U mě jsi zpěvák a měl by jsi postoupit.“ Zpívání je jeho sen a ten sen si chce splnit prostřednictvím SuperStar. Zatím se mu vede. Líbí se mu štíhlé brunetky s větším poprsím. Úspěchem pro něj velký aplaus a vděk od lidí, kterým zpívá.
  • Martin Ševčík, 17 let, Kozlovice, student – Blíženec „Ševa“, jak si sedmnáctiletý mladík říká, je z Kozlovic na Severní Moravě. Jeho šťastné číslo je tři a nejradši má pizzu. Vyhrál regionální a celostátní soutěž ve zpěvu. Do SuperStar se přihlásil, protože si myslí, že za poslední léta dosáhl dobrých výsledků ve zpívání. Mezi jeho idoly patří John Lennon a Richard Krajčo. Ve volném čase se kromě zpívání věnuje také kopání do míče. Hraje fotbal za FC Kozlovice.
  • David Spilka, 20 let, Olomouc, student – Dvacetiletý „Dave“ z Olomouce nejen zpívá, ale jeho velkým koníčkem je brazilský bojový tanec capoeira. Ani sám neví proč se přihlásil do SuperStar. „Kamarádi mě tlačí, že na to mám.“ Zdá se, že je to pravda. Nesnáší rajskou omáčku, ale s chutí si dá vepřoknedlozelo. Přiznává, že nemá svůj idol, ale inspiruje ho spousta muzikantů.

Jak bude probíhat semifinále

Soutěžící jsou rozděleni na desítku kluků a desítku holek. Obě desítky budou bojovat zvlášť. Jeden večer mají možnost holky ukázat, co v nich je, předvést nezapomenutelný výkon a zaujmout právě Vás. A právě další večer bude jenom kluků. Svými zvučnými hlasy dostanou na koleny všechny dámy u televizí.

Seminálová kola budou probíhat po tři týdny. Každý týden vypadnou dvě holky a dva kluci. Poslední týden se bude vypadávat po jednom. Vypadnou vždycky ti, kteří budou mít nejméně Vašich hlasů. A právě vypadlí soutěžící už nebudou mít možnost postoupit do Top 10.

30.9. – sobota – 20 hodin – Česko hledá SuperStar (Semifinále) – chlapci (10 soutěžících)
1.10. – neděle – 20 hodin – Česko hledá SuperStar (Semifinále) – dívky (10)
2.10. – pondělí – 21:15 hodin – Česko hledá SuperStar (Vyhlášení) – vypadnou dvě dívky a dva chlapci s nejnižším počtem SMS (hlasů)

7.10. – sobota – 20 hodin – Česko hledá SuperStar (Semifinále) – dívky (8 soutěžících)
8.10. – neděle – 20 hodin – Česko hledá SuperStar (Semifinále) – chlapci (8)
9.10. – pondělí – 21:15 hodin – Česko hledá SuperStar (Vyhlášení) – opět vypadnou dvě dívky a dva chlapci s nejnižším počtem SMS (hlasů)

15.10. – neděle – 20 hodin – Česko hledá SuperStar (Semifinále) – společně dívky i chlapci (6+6)
16.10. – pondělí – 21:15 hodin – Česko hledá SuperStar (Vyhlášení) – vypadne jedna dívka a jeden chlapec s nejnižším počtem SMS (hlasů)

Zdroj: použitý materiál TV Nova

související články

SuperStar: Návrat do divadla a první emoce! / Přepni.cz
SuperStar: První kolo v divadle! / Přepni.cz
– SuperStar: TOP 40 / gorilla.cz
– SuperStar: 1.den v Divadle / gorilla.cz
Koho nám to ta porota vybrala? / bleskově.cz

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Česko hledá Superstar

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
bb
Reagovat

na O. Hejmovi a E. Klezlovi bylo videt v oblicejich, jestli dany clovek postupuje. Mel jsem je precteny :)

Reagovat

bb, no já ti nevím, fakt jsem si myslel, že Annamaria poustoupí a ono nic. Jinak mojí favoritkou je Eva – odešel mně hlas a Zbyněk – mladý Koller :)

3
knp
Reagovat

jsem myslel ze annamaria postoupi.. mela postoupit, zpivala podle me nejlepe. to ze si vzala tezkou pisnicku na to zaverecne kolo zase tak nerozhoduje, kdyz se podivame na ostatni vykony postupujicich soutezicich, kteri bud mlceli nebo se to snazili od „nanovat“.

4
keigi
Reagovat

Ja z toho mel tak trochu pocit, ze se porota boji pustit Annamarii dal … jako by tusili, ze se muze dostat dost daleko a vzhledem k jejimu veku a tomu, co se pak kolem superstar finalistu toci ….

5
Dany
Reagovat

Prostě to nechápu, jeden exot vedle druhýho. Není možný, že postoupilo to, co postoupilo. Myslela jsem, že porota má dohromady alespoň jeden mozek, ale myslím, že Klezla, Csáková a Hejma nedají ani čtvrtku. Složení Superstar trojky je úplně nemožný, vybrali jen to nejhorší.

6
Nick Flyer
Reagovat

Jsem opět znechucen.
Je tam zase moc zahraničních lidí. Mám sice slováky celkem rád (naštěstí jsou tam jen oni a ne jako loni i nějací arabi) ale je to česko hledá superstar a ne česko hledá světovou superstar.
To se mi na Slovensko Hledá Superstar líbilo, že nikdo, kdo neměl slovenské občanství nemohl postoupit ani do druhého kola. Přece je dost dobrých zpěváků i u nás a nemusíme si je pučovat vedle.
Loni se tam dostal i magor, který vedle nedošel ani do „divadla“.
Nova by se měla zamyslet nad jejich kravskýma nápadama.

PS: slováky mám rád a není to nic proti nim. je to proti naší Superstar.

7
DENISA CHLOUPKOVA
Reagovat

AHOJ EVO JA JSEM TVOJE FANINKA A JE MI HROZNE MOC LITO ZE JSI VYPADLA.JA JSEM Z HUSTOPEC A CHTELA JSEM TE JEN POZDRAVIT.AGOJ DENISA

Přidat komentář