Panáček v reality show

Ano, šéfe 2011: Café Prague, Chicago (11. díl) + video

10. Listopad 2011 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=2841 w=420]
Velký šéf se bude dnes 10. 11. loučit ve velkém stylu. Zdeněk Pohlreich zakončí 4. řadu Ano, šéfe v restauraci Café Prague v americkém Chicagu, kde sídlí nejpočetnější česká menšina v USA. Není divu, že tu vznikly české restaurace. Na periferii velkoměsta stojí i Café Prague.




Stručně o Café Prague a jeho majitelce

Její majitelka Milada Chlubnová přišla do Spojených států před dvaceti lety, koupila si dům a z informačního centra pro krajany v Chicagu vybudovala kavárnu a restauraci. Milada gastronomii moc nerozumí, proto naslouchá mladému kuchaři Ondřejovi z Ostravy. Sympatická majitelka chce dát své restauraci Café Prague jasnější zaměření a vychytat chyby.

V lokále „každý pes jiná ves“, který není ani kavárnou, ani klubem, ani restaurací, pracuje česky mluvící personál a pár Poláků. Jídelní lístek obsahuje svíčkovou, bramborák a kulajdu, ale jako úlitbu mladším ročníkům i carpaccio nebo kalamáry. Zdeněk ocení, že kuchaři moc nediskutují, nedívají se na hodinky a spíš pracují, ale přesto všechny čeká perný den.

O americkém snu

Zdeněk Pohlreich má bohužel dojem, že přesah českých blafů dosáhl až k jezeru Michigan. Ale protože šéf je zvědavý, má Ameriku rád a umí dávat věci do souvislostí, nebude speciální díl Ano, šéfe jen o jídle a kvalitním vaření, ale i o tom, kam se posunul americký sen a co si pod ním kdo představuje.

Americký fast food

Na vlastní riziko také podstoupí dobrodružnou ochutnávku pouličních fast foodů a nad chicagskými mrakodrapy se proletí s krajanem, kterému americký sen vyšel.

Pár hlášek a mouder od Zdeňka z dnešního dílu

„Nesmíte si nikdy říct, že to nejde!“

„Rondon není kondom – nelze ho chvíli nosit a pak ho zahodit.“

Příprava zátěžového oběda: „Od šesti od rána tady lítám jako puk na náledí.“

Když opouští Café Prague: „Já se jdu někam najíst…“

Café Prague, Chicago, video ukázka Ano, šéfe

Související články

Zdeňka Pohlreich: Vše o mém muži, rozhovor z aktuálního čísla Instinktu
– oficiální web Café Prague

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 26
2
lukin
Reagovat

Zajímalo by mě, jestli tam budou mít Honzovu oblíbenu PU 12° … :)

Reagovat

lukine (2), dle jejich webu mají. Pak tam jsou Krušovice a Staropramen.

Jinak dnes na TV JOJ jde jeden z vrcholů 4. řady českého Ano, šéfe. Brněnská La Bohéma. Údajně ti majitelé mají nový podnik v Kuřimi. Nebyl někdo? http://www.labbuffata.cz/

4
Monika
Reagovat

SUNíčko (3): Byla jsem tam a nikdy více, jídlo normální, nic co by si zasloužilo další návštevu navíc dost malé porce a hlavně namyšlená obsluha, která vás pořád opravuje, jak se co čte, kdybych neměla hlad, tak bych hned zvedla a šla jinam…
Nevím tedy, jestli to vedou opravdu zmínění pánové, ale ten větší tam byl…

5
honza
Reagovat

2a3-tak jistě,že maj,ale u tohohle dílu nemá to pivo hodnotit žádnej smysl.Krajani budou vděčný za cokoliv z čech a ono popravdě,jediný pivo,který přežije cestu přes moře je plný chemie,je přepasterizovaný a stejně i tam pak chutná jinak.Kdyby se ty stoupové dohodli s nějakym mini v USA ušetřili by za dopravu(je libo Plzničku z Ukrajiny?nebo Nošovic nebo Kozlika z Plzně)a blablabla….dál to znáte.Amíci uměj pivo,ne že ne,jen hledat.Jinak mam pocit,že to natočili (čtvrtou sérii)jen kvůli tomuhle dílu.Tahle sérka slabota a Zdeňkem to neni.

6
Elko
Reagovat

3 SUNíčko, práve pozerám Jojku a nechápem, vo vašej verzii to parádne žije :-)
Polreich ako opisoval majiteľov to nemalo chybu.

7
Maxx
Reagovat

Tak ta Polka byla vymrdaná děvka. Jak se vůbec opovážila nebrat Zdéňovy rady k srdci a smát se jim? Ještě že ji vyrazili, byla navíc i pořádně hnusná. To ta Češka ala Amy W. se mi moc líbí. PS: Sorry za vulgarity, jsem trochu grobián, ale asi jste si už zvykli :D

8
honza
Reagovat

Když jsme dnes světoví,tak, víte že před dvěma lety turistickej průvodce The Lonely Planet vyškrtnul Plzeň ze zajímavostí v ČR.Zůstal jen Becher.To jen tak,co ty kluci jihoafrický s tim našim skvostem provedli.

9
honza
Reagovat

Jo a Lukin-Plzeň je 11° od roku 1997

10
f1gurk4
Reagovat

Amy W. je dosti dost jetá :)

11
honza
Reagovat

A Rosťa kterej má v Jičíně penzion(hnusnější tatarák jsem nejed)a má tam Plzničku a Radka přišel hodnotit?To je výsměch.

12
Maxx
Reagovat

Teď mě tak napadlo, skončil Zdéňa a za pár týdnů skončí Talent, takže už tu s vámi moc dlouho nepobudu, protože nic jiného myslím nesleduju. Takže už kupujte Vladovi antidepresiva aby si na tu moji absenci zvykl.

13
Roman Ž.
Reagovat

Myslím si že pořad Ano, šéfe! má svůj velký význam i přesto že Zdeněk má pravdu a nejsme země kde bychom si stáli za kvalitní gastronomií. Přesto si myslím že se vývoj pomaličku zlepšuje… snad to vydrží, jídla i kuchaře na to máme.. Každopádně Zdeněk a jeho názory se mi líbí.. Ať mu to vydrží..

14
Michal K
Reagovat

Tak Pohlreich je čurá.k až až… ale oživilo mi to super vzpomínky, kdy jsem bydlel 2 bloky vedle… :o))

15
anja
Reagovat

tak na tomto díle se mi nejvíc líbilo jak borec otevřel garáž a vyvezl letadlo :D

16
Demolition man
Reagovat

Jak se jmenoval ten song od DMX co tam hrál?

17
Blanka
Reagovat

Výborný díl..i se sightseeingem:)..člověka to osvěží, když se vyrazí občas za hranice ČR:)

18
Nika
Reagovat

ad: Příprava zátěžového oběda: „Od šesti od rána tady lítám jako puk na náledí.“

Já jsem teda slyšela „jako prd na náledí“ a asi proto se taky tomu ještě doteď směju:-))))))

19
Fanky
Reagovat

zdenda mě tím jeho postojem amerika huj čechy fuj pěkně se.e :) se mi zdá že mu se jeho americký sen splnil i v čechách, tak co furt prudí :)

20
Nika
Reagovat

Fanky, to se Ti sice nezdá, ale u Zdendy mi to nevadí. Dělá to hodně dobře, jeho marketing funguje, že tím propaguje hlavně své jméno, které už v Čechách platí za jakousi „trademark“, je jasné, ale Zdeněk je asi jeden z mála tohoto typu lidí, jejichž zviditelňování mi je sympatické. Navíc svému oboru rozumí a jestli jeho putování po českých a zahraničních hospodách bude v konečném důsledku znamenat alespoň částečné zlepšení obsluhy, prostředí, ale hlavně jídla, pak mu za to tleskám.
A v neposlední řadě mě ten člověk neskutečně baví:-)))

21
587587
Reagovat

Včerejší díl byl nejhorší ze všech. Skoro to vypadalo, že Šéf jen potřeboval dát nějak výlet do USA do nákladů, tak tam trošku zašaškoval v nějaké restauraci, aby to bylo jakože pracovně. Takže za včerejšek palec dolů.

22
okkvp
Reagovat

situačního humoru sice bylo dost, ale nevadilo mi to.
Spíš mi přišlo legrační, že pokud jsem se nepřeslechla měla restaurace na 10 obědů, které běžně udali dva kuchaře

23
AAA
Reagovat

587587, samozřejmě plácáš nesmysly, ale i kdyby, tak tobě to může být u prdele.

24
Petr
Reagovat

Jeden z nejlepších dílů. :)

25
rafles
Reagovat

Mám ještě pár dalších oblíbených hlášek pana Pohlreicha:
– ty vole
– vole
– vole
– ty vole
– vole
– vole
– ku-va
– vole
– ku-va
– do pi-e
– ty vole
Napsané vezmi a opakuj 30 krát.

26
hans
Reagovat

slabší série.Zlatá první s Štěpánem.jdu si ty starší díly připomenout.

Přidat komentář