Panáček v reality show

Česko Slovensko má talent 2011: Jaká bude semifinálová sedmadvacítka?

26. Říjen 2011 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

[singlepic id=2555 w=420]
Už tuto neděli nás čeká v Česko Slovensko má talent Velký třesk, v němž se dozvíme sestavu letošního semifinále, kam postoupí dohromady 27 čísel. Už teď z Facebooku vím, že jeden z mé Top 5 favoritů, konkrétně skupina RH Funkiss, se bohužel do semifinále nepodívá. Pokusím se tedy tipnout, jak by semifinálová sedmadvacítka mohla vypadat a kdo všechno postoupí v jednotlivých kategoriích. Samozřejmě je to tip, mé přání by vypadalo ještě trochu jinak. O tom, které soutěžící tipuji na postup do semifinále, si přečtěte níže a zároveň si jejich vystoupení můžete připomenout díky videím. 




Zpěv

Andrea Gabrišová

Začít nemůžu pochopitelně nikým jiným než svou favoritkou. O tom, jak moc se zlepšila od doby, kdy se předvedla v Robinu Hoodovi, jsem tu už psal. Andrea je navíc i jedinou zpěvačkou, která přináší nějakou tu nadstavbu, kromě zpěvu dokáže do svých vystoupení zapojit i tanec a své divadelní číslo dokázala velmi dobře vypointovat. Zkrátka kdyby nedejbože nepostoupila, považoval bych to za stejnou nespravedlnost, jako když minulý rok ve Velkém třesku vypadla cyklistka Nikol Frýbortová.

Tomáš Buranovský

I druhý starý známý předvedl od dob třetí slovenské SuperStar obrovské zlepšení. A protože ze všech mužských sólových zpěváků, kteří se v castingu objevili, byl Tomáš zcela jasně nejlepší, tak by rozhodně měl postoupit on. V semifinále bych ho rozhodně viděl radši než Pavla Caltu či Vojtěcha Michalíčka (Martina Žiga nezmiňuji, ten je doufejme bez šance).

Eva Burešová

Trojlístek mladých zpěváků s velkou pravděpodobností doplní studentka Pražské konzervatoře, která si od Jara Slávika vysloužila označení „nejlepší zpěvačka ze všech talentových show“, což však musíme brát s velkou rezervou. Eva zcela určitě umí zpívat, ale její zpěv rozhodně není technicky dokonalý a v SuperStar jsme už viděli celou řadu lepších zpěvaček. Semifinále si ale Eva zaslouží, o tom žádná.

Diana Kalashová

Toto děvčátko patří mezi ty, jejichž postup do semifinále je jistý, neboť to na Facebooku potvrdila maminka jedné její soupeřky, která ve Velkém třesku vypadla. Na svůj věk je zcela bezpochyby velmi talentovaná, ale i ona mi přišla porotou dost přeceněná. Nová Bianca Ryan ani Patrícia Janečková to rozhodně není. Na druhou stranu je mi však nadprůměrně sympatická a líbí se mi, jak ve svém věku působí vyrovnaně a samozřejmě na pódiu.

Adéla Ferencová

Druhou malou zpěvačkou, jejíž postup do semifinále je potvrzen, je hvězda posledního castingového dílu, o které jsem si původně myslel, že bude Fandou Šimčíkem v sukních, ale ukázalo se, že jsem byl špatným prorokem. Myslím, že Adélka bude pro Dianku velkou soupeřkou, protože i když talent má srovnatelný, tak její hlas je celkově sytější. Tak uvidíme, které z této dvojice holčiček dají diváci přednost.

Monika Stanislavová

Je celkem jasné, že i starší generace by mezi zpěváky měla mít zastoupení, přestože tuto dámu bych v semifinále nejraději neviděl. Podle mě je to průměrná až podprůměrná zpěvačka, ze které se štáb jen uměle pokouší vyrobit slovenskou Susan Boyle. Vzhledem prostoru, který v sestřihu dostala, se však dá očekávat, že ji semifinále nemine.

Marián Bango

I opera nemůže zůstat bez svého zástupce a zde to jednoznačně vypadá na Mariána. Mně osobně přijde lepší (i sympatičtější) než jeho jmenovec Zázrivý, a přestože mě vyloženě nenadchnul, tak mi vůbec nevadí a v semifinále ho budu akceptovat.

Hudba

Segment

Tato kategorie má zcela jednoznačného favorita. Tato metalová partička splňuje všechna hvězdná kritéria. Za prvé jsou to výborní a vyzrálí muzikanti, za druhé je jejich styl osobitý (například použití houslí jako lead instrumentu) a za třetí jsou to pohlední a sympatičtí chlapci. Podle mě mají nejen jasné semifinále, ale i finále a v současnosti patří k největším favoritům na celkové vítězství.

Jiří Harnach

Dalším, koho by v této kategorii neměl postup minout, je osobitý písničkář, který dokázal složit píseň z pěti slov. Je sice těžké odhadnout, jak bude jeho talent aplikovatelný pro semifinále (protože si bude muset píseň dopředu připravit), ale je docela možné, že překvapí a dokáže píseň složit přímo na místě.

Jakub Ošmera

I kategorie instrumentalistů by měla mít svého zástupce. A protože se žádný nový Michal Červienka nebo Petr Špatina mezi soutěžícími letos neobjevil, tak to vypadá, že největší šanci má v této kategorii dudák Jakub. Navíc je to jediný zástupce folklóru v soutěži a jak se minulý rok ukázalo v Talentmanii na skupině Čarovné ostrohy, tak tento žánr má pořád spoustu příznivců.

Tanec

Credance

Mezi tanečníky je favoritů hned několik. Já osobně mám na prvním místě tuto velmi osobitou taneční formaci, jejíž vystoupení v divadle označil Jaro Slávik za nejinovatovnější taneční číslo v dějinách Česko Slovensko má talent. A v tomto případě s ním musím jednoznačně souhlasit (což se mi nestává často).

Atai Omurzakov

Všeobecným favoritem této kategorie je však tento skvělý tanečník z Kyrgyzstánu, kterého už jme mohli vidět v ukrajinském Talentu a soudě podle videí předvedl v divadle zatím tak 50% toho, co doopravdy umí. Další z velkých favoritů nejen na semifinále a finále, ale i na vítězství.

Karel a Karel

Trojici favoritů této kategorie doplňuje duo, které dokáže mistrně skloubit tanec s humorem. Srovnání s Brejk Denz Bradrz se sice absolutně nabízí, ale podle mě není tak úplně fér, protože tito pánové toho umí mnohonásobně víc a mají minimálně semifinále jisté.

Patrik Gluchowski

Druhý sólový tanečník, jehož šance na semifinále jsou dost velké. Tam už to však nebude mít jednoduché, neboť výše zmíněný Atai je proklatě silný konkurent a dva podobní tanečníci se do finále zřejmě nevejdou.

Ladylicious

Kvůli těmto děvčatům hodil Jaro Slávik přes palubu i své oblíbence z The Pastels. Za sebe však musím říct, že přestože tyto dívky tancují výborně, tak jim chybí větší osobitost. Vzhledem k tomu, že čistě ženských tanečních skupin mnoho není, tak se dá předpokládat, že se s Ladylicious setkáme i v semifinále.

Czech Dis Out / Magic Free Group

Tady mám první dilema. Je jasné, že jeden taneční boyband do semifinále postoupí, ovšem který? Já za sebe bych se přikláněl spíše k Czech Dis Out, kteří mi přišli celkově lepší, ale na druhou stranu Magic Free Group byl věnován v sestřihu poněkud větší prostor, takže situace mezi těmito dvěma partičkami není vůbec jasná a může postoupit kterákoliv z nich.

Milan Hradecký a David Valčuha

Vedle všech moderních tanců by měly mít zastoupení i tance společenské, mezi nimiž jsou tito dva pánové jedinými zástupci. Jinak mi však na těchto pánech nepřijde nic extra zajímavého, kromě toho, že je to spojení dvou mužů (což přináší četné spekulace o jejich sexuální orientaci).

Akrobacie

Jo-Joo Slinky

Zřejmě nejjistější postup v kategorii akrobatů. Toto číslo sice není nějak prudce originální, v zahraničních verzích Talentu už jsme něco podobného viděli, ale našich končinách zatím nic podobného nebylo a navíc je to zatraceně divácky atraktivní číslo.

Elements / Amanitas Fire Theatre

Druhé dilema. Tyto dvě party spadají do stejné kategorie kombinace akrobacie a hrátek s ohněm. Opět bych já za sebe za mírného favorita této kategorie považoval Elements, ale jelikož se jedná o spojení dvou formací, které už soutěžily v minulém Talentu, proto se může docela dobře stát, že porota bude preferovat nové tváře a pustí do semifinále Amanitas.

Vertigo

Velmi působivé vystoupení, k němuž jsme už sice jeden ekvivalent v předchozích soutěžích viděli (konkrétně Show Express Dance Company z Talentmanie), ale toto mi přišlo ještě propracovanější a dynamičtější, což podpořil i hudební doprovod. Této formaci by postup rozhodně neměl uniknout.

Soňa Dorničová

Tato překrásná akvabela v divadle sice nic moc převratného nepředvedla, ale je celkem možné, že když bude mít větší akvárium, tak nás ještě překvapí. Vzhledem k ojedinělosti této disciplíny jsou postupové šance dost vysoké. A pánové, ruku na srdce, nejeden z nás bernardýnků si u toho určitě rád zaslintá.

Strýc a synovec z cirkusu Jo-Joo

Talentované děti jsou nedílnou součástí těchto show a tito dva chlapci jsou velmi šikovní. A pokud si s sebou opět přinesou tygříky, tak je šance na úspěch veliká, protože, jak říkali bookmakeři z Talentmanie, děti a zvířata na lidi vždy působí (což se složením Top 2 nakonec potvrdilo).

Ostatní

Stevie Starr

Asi nejznámější persóna celého letošního klání. Stevie už od začátku devadesátých let se svým číslem, při němž polyká věci a pak je vyvrhuje, vystoupil už v mnoha televizních show včetně britského Talentu. Je ovšem otázka, jestli porota už takto dost profláklou celebritu pustí do semifinále mezi relativní zelenáče. Já bych však Stevieho v semifinále rozhodně viděl rád.

Hayashi

Další známou tváří z britského Talentu, která se uchází o postup do semifinále, je tento okurkový samuraj. Mě osobně sice jeho číslo nijak výrazně nezaujalo, ale jsem docela zvědavý na to, až do svého vystoupení zapojí Lucii Bílou a ona bude hystericky pištět. Jinak pro jeho postup platí totéž co pro Stevieho.

Jiří Hadaš a Vendula Drábeková

Řekněme si to na rovinu, kouzelníci se letos nepovedli. Tito jsou sice jednookými králi mezi slepými, ale vzhledem k tomu, že aspoň jeden kouzelník by v semifinále být měl, tak to vypadá, že toto duo v semifinále uvidíme.

Albertíkova báječná show

Samozřejmě nemůže chybět aspoň jedno vyložené sranda číslo. A ze všech zástupců této kategorie, kteří se v soutěži objevili, jsou šišlající klaun a jeho sob-manažer rozhodně těmi nejvýraznějšími zástupci, kteří zároveň vzbudí velké emoce, jedni je budou milovat a druzí nenávidět. A já za sebe chci tuto dvojici v semifinále na truc strejdovi Slávovi a jednomu nejmenovanému zdejšímu diskutujícímu (všichni jistě víte kterému).

Slížo / Ati

Poslední postupové místo a pro mě třetí a největší dilema. Slížo je v žonglování s diabolem nepřekonatelný a letos navíc ukázal, že se od slovenského Talentu hodně posunul a dokázal přidat hodně nových prvků. Ale i mazlení se skleněnou kuličkou je určitě velmi zajímavé číslo a v této disciplíně letos soutěžili hned dva soutěžící, přičemž Ati mi přišel lepší než Kamil Dzilinský. Za mírného favorita bych označil Slíža, neboť jeho číslo je vhodnější pro větší pódium, zatímco Atiho disciplína je více minimalistická. Jedno je ale jisté, ani jeden z těchto dvou pánů v semifinále rozhodně ostudu neudělá.

Tak to by byl můj tip na složení semifinále. Už jsem se však ve svých prognózách často spletl (viz. tip na pořadí finalistů letošní SuperStar, kde jsem uhodl jen dvanácté místo Klaudie Pappové, což byla ale sázka na jistotu), proto může semifinálová sedmadvacítka vypadat ještě úplně jinak. A jaký je váš tip?

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 27
1
Monika
Reagovat

Tak v prvni rade bych chtela Vladovi moc podekovat za velmi detailni rozbor svych tipu s vyhledanim i prislusnych facebookovych stranek. Jiste tomu venoval spoustu casu a na tom clanku je to znat. Diky Vlado!!!

Nemam takovou pamet na vsechna cisla, ale osobne si nemyslim, ze pusti dal tolik cizincu. Vubec bych se nedivila kdyby Stevie a Hayashi zustali za branami semifinalovych kol…I tech zpevacek je tam na muj vkus hodne. Ja jsem vubec na zpevaky hodne prisna, poustela bych opravdu jen vyjimecne talenty, ne odpadliky ze superstar a podobnych soutezi. U divek jsem predpokladala postup dvou malych decek Dianky urcite, v postup Adely jsem neverila a nemyslim si, ze bude Diance silnou souperkou. Lide ji ta kila navic imho neodpusti…..

2
kanárek
Reagovat

Moniko,jen se podívej na anketu pod minulým článkem. kila nekila, Adélka tam měla třetinovou podporu.

3
james73
Reagovat

1 – na facebooku talentu se psalo že postoupili obě :)

4
Monika
Reagovat

2 – Ty ankety vubec nic neznamenaji, jak jsme se mohli presvedcit v superstar, kdybych soudila jen na zaklade anket na Panackovi, tak je Petr vitezem superstar a Lukas skonci jeste v semifinalovych kolech..Navic to minule kolo bylo vylozene slabounke….V semifinale to bude mit Adelka mnohem tezsi a navis s Diankou se pravdepodobne ani v jednom kole nesejde..

5
Monika
Reagovat

3 – Ja vim, Vlado to pise v clanku, ja uz mluvim o semifinalovych a pote finalovych kolech :-))

6
Elko
Reagovat

Zase sa riešia jej kilá? Ach jáááj.

zo spevákov si myslím, že to bude rozdelené asi takto:
dvaja zo strednej generácie: Buranovský a buď Gabrišová alebo Burešová
dvaja zo staršej generácie: Bango, Stanislavová
a jedna z detskej generácie: predpokladám, že asi Dianka.

V podstate s ostatnými postupujúcimi súhlasím, ale stále si myslím, že Stevie a Hayashi nepostúpia na 100%, pretože oni boli len spestrením celého talentu, ale možno sa mýlim. Tým pádom sa tam uvoľnilo miesto aj pre Atiho s guľami + si myslím, že by sa tam mohla dostať ešte jedna dvojica buď Úľ alebo Monkeys, prípadne ak by tam chceli ešte deti, tak majú na výber tú detská tanečná skupina tuším Beethoven alebo tie malé brušné tanečnice z minulého dielu.

7
Elko
Reagovat

Aha, tak DJ Vlado to má potvrdené… takže potom dve aj z detskej generácie :)

8
Jackolo
Reagovat

http://www.gorilla.cz/article/10736-esko-slovensko-m-talent-2-kdo-by-podle-ns-ml-postoupit-do-semifinle.html
V něčem se shodujeme, ale třeba u Albertíka máme úplně jiný názor. Něco tak trapného, jsem ještě neviděl. Ani nevím, jak se to může posunout dál a v ivém přenosu to bude akorát tak trapas.

9
Elko
Reagovat

a ešte sa podľa mňa zabudlo na skupinu – Japka.

10
Maxx
Reagovat

Díky za zmínění Vlado, máš štěstí, že se neurážím a Panáčka nepřestanu navštěvovat, jinak bys byl první editor webu, který antireklamní provokací v článku donutí čtenáře odcházet. Jinak souhlasím s Jackolem, Bertík nemá v semifinále co dělat, je to hodně podprůměrný klaun a nějak nevidím smysl jeho vystoupení v případě takové velké show. Jinak jsem asi jediný, koho nezaujal Karel a Karel, raději bych místo nich viděl Crazy Monkeys. Mým favoritem na celkovou výhru stále je perfektní a technicky dokonalý tanečník Gluchovský. Atai je samozřejmě extratřída, ale všichni víme, co je jeho handycap. Dále to rozepisovat nebudu, protože si všechny nepamatuju a nějaké tipy jsem už hodil u předchozích článků. PS: Příště bych ve článku nepoužíval tolikrát slovo Talentmánie, bude pro nás všechny dobré, když na tu hrůzu z dílny TV H@vna a Mrdkíza už zapomeneme. Stačí jen napsat jméno a spojení ‚z loňské talentové show u konkurence‘, pokud chceme srovnávat. Myslím, že slovo ‚Talentmánie‘ tady v nás všech vyvolává nutkání ke zvracení a pos*ání se zároveň i přesto, že tam taky měli dobré soutěžící, třeba tu hru na sklenky. Jinak bych s postupujícími ve článku celkem souhlasil.

11
james73
Reagovat

5 – Já také mluvím o semifinálových kolech :)

13
Mercator
Reagovat

10 – V Talentmánii byli podle mě lepší soutěžící, než v obou řadách Talentu dohromady

14
james73
Reagovat

13 – Ale to zpracování bylo hrozné, já jsem se nedodíval ani na jeden díl a dobrá vystoupení jsem shlédl na youtoube :)

15
David
Reagovat

Magici do semifinále nepostoupili.

16
james73
Reagovat

15 – Jak to víš :)

17
DJ Vlado
Reagovat

Monika, 1 – „Ja jsem vubec na zpevaky hodne prisna, poustela bych opravdu jen vyjimecne talenty, ne odpadliky ze superstar a podobnych soutezi.“ Tak s tím bohužel při letošní situaci nemůžu souhlasit, protože letos jsou pro mě ze zpěváků nejzajímavější právě dvě staré známé tváře – Andrejka a Tomáš. Oba se navíc od doby SuperStar a Robina výrazně zlepšili (v té době oba doplatili na nezralost a nezkušenost), proto si myslím, že by jim nemělo být překážkou, že už v nějaké soutěži byli (navíc jsou „okoukaní“ jen v jednom státě, Tomáše není okoukaný pro Čechy, Andrejka není okoukaná pro Slováky a řekl bych, že ani pro většinu Čechů, protože Robin měl absolutně minimální sledovanost).

Elko, 6 – Já myslím, že Andrejka i Eva projdou do semifinále obě, podobně jako vloni ze stejného Battlu prošly Hašková a Stýblová. To, že A + E projdou obě, vyvozuju z toho, že obě byly prezentovány na konci dílů jako zlatý hřeb (podobně jako Dianka a Adélka).

Jackolo, 8 – Já jsem článku ale zdůrazňoval, že je to můj tip, přání by vypadalo trochu jinak (to by tam rozhodně nebyla Stanislavová). Důvody, proč tam chci Bertíka, jsem uvedl v článku. Navíc je jasné, že tam bude někdo kontroverzní, koho část diváků nebude moct vystát. A ze všech kandidátů na tuto roli je Bertík nejmenší zlo (rozhodně je pro mě přijatelnější než Moussa Ali nebo Pátrovič, kteří tam doufejme nebudou).

Maxx, 10 – Tak aby bylo jasno, vyprošuju si jakoukoliv cenzuru mých článků. Já budu ve svých článcích nadále zmiňovat Moniku a používat slovo Talentmanie, kdykoliv mi některý z jejích účastníku bude pasovat do kontextu toho, o čem píšu. Už dlouho nemáme komunismus, aby mi někdo zakazoval v článcích používat jména i slova.

David, 15 – Aha, díky za info. Takže z mužských tanečních skupin tipuju na postup Czech Dis Out.

18
kačka
Reagovat

Je zajimavé proč tam vystupují lidé co už dříve vystupovali v některých pořadech a už delší dobu někde třeba vystupovali. Je to především na slovensku ta paní co zpívala úplně v prvním kole, pak ti tři operní zpěváci a teď ten nevidomý operní zpěvák také vždyť už mají za sebou některá vystoupení. Ale loni byli větší talenti jak na Nově a na Primě.

19
rafles
Reagovat

Doufám, že si režie konečně trochu posvítí na vystupování dvojice moderátorů. Některé jejich vstupy jsou zbytečně dlouhé a mnohé taky bezobsažné, jako to poslední před pražským Hradem.

20
Jackolo
Reagovat

19: A kdo asi ty vstupy schválil a zařadil do pořadu než režisér? Já ani nevím, proč si na Pyca s Jakubem pořád někdo stěžuje. To byste radši chtěl Mareše a jeho ohrané „vtípky“?
Moderátorské vstupy patří k nejzábavnějším složkám pořadu.

21
Adéla
Reagovat

Nechápu, v čem je zde tolik protěžovaná Gabrišová tak strašně výjimečná.
Takových je po českých divadlech stovka….(možná lepších).

22
cedarin
Reagovat

Musím se připojit k Monice a vzdát DJ Vladovi poklonu za super článek.
Za sebe doufám, že všichni moji tři oblíbenci se dostanou hodně daleko: Segment, Credance a Patrik Gluchowski, který mě baví neskonale víc než chlapec Atai.
Je jasný, že něco budu muset přetrpět, například tu zralou dámu, co si doposud údajně zpívala jen v kuchyni. Škoda, že u toho nezůstalo. Tahle úporná snaha vyrobit lokální Susan se u mě naprosto míjí účinkem.
Osobně jsem zvědav na Ladylicious, teré se mi ani trochu nelíbily. Já jsem v tom nenašel žádnou pointu, působilo to na mě jako jeden velký zmatek, asi jako když střelí do voliéry s hodně barevnejma papouškama (protože oblečení děvčat bylo barevné jak malířova paleta a kapánek štětkoidní). Tak jsem tedy zvědavý, jestli mě překvapí.
Na koho se těším, a to tak že velmi, jsou moderátoři. Už loni při přímých přenosech byli kluci super a myslím, že se máme na co těšit.

23
Maxx
Reagovat

13 – dobrej fór, sice jsem z toho viděl minimum, ale jelikož se jim tam přihlásilo asi o 3/4 míň soutěžících než do originálního Talentu, tak o tom ze statistického hlediska pochybuju, navíc o nich není narozdíl od Talentu 1 vůbec slyšet. DeaMen, Zázrivý, Pastels, Nedvěd, jsou pořád v bulváru, klipech, reklamách, ale vzpomene si někdo na víc jak 3 jména z Mánie? Asi jen Vlado. 14 – dělal jsem to stejně, ten pořad byl horší než snad Bubo Bubo. Ostatně jejich hodnocení na CSFD je totožné :D 17 – to byla jen rada, hrozně se pořád rozčiluješ, doporučil bych nějaká antidepresiva :)

25
Nofux
Reagovat

18 postupujících jsi trefil Vlado :)

26
DJ Vlado
Reagovat

Nofux: Odkud to víš?

27
Nofux
Reagovat

DJ: Viděl jsem videa z Třesku.

Přidat komentář