Panáček v reality show

Ano, šéfe 2011: Zdeněk se vydá do Hazlova, restaurace Kuželna (7. díl) + video

13. Říjen 2011 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=2598 w=420]

Na konci článku najdete velmi ostré video k dnešnímu dílu. Dnes to opravdu nevypadá na procházku Růžovou zahradou.

U titulku si asi říkáte, kde je Hazlov, místo kam se ve čtvrtek 13. října vydá Zdeněk Pohlreich šířit další gastroosvětu. Takže trochu geonáuky úvodem. Hazlov se nachází v Hazlovské pahorkatině v Ašském výběžku a přesně tam je i restaurace Kuželna, hlavní hrdina dalšího dílu Ano, šéfe.

Lokalita

V okolí se rozprostírá romantické, osmnáctijamkové golfové hřiště, kam to mají Němci, co by kamenem dohodil. Vedle silnice stojí restaurace Kuželna s kuželkářskou hernou, kde se pořádají turnaje.




Provozovatel

Kuželnu provozuje Miroslava, která ji táhne již 7 let, ale na první pohled divák pozná, že to rozhodně není typ manažerky. Provoz restaurace dotuje její manžel z fungující tiskárny.

Paní Miroslava je nekomunikativní, bez autority, i když právě to by si moc přála. Velet v hospodě neumí, a tak tu nefunguje téměř nic, ani komunikace. Rodina do podniku investovala velký balík peněz a měsíčně prodělávají dalších 50 až 100 tisíc.

Miroslava má ještě cukrárnu a trafiku a zdá se, že její podnikatelské ambice jsou větší než její schopnosti.

Hlavní problém Kuželny

Problém restaurace Kuželna spočívá kromě paní majitelky v tom, že ani sportovci, ani návštěvníci nedalekých Františkových Lázní či cyklisté a výletníci to tady nevytrhnou. Na pivo i jídlo se chodí ke konkurenci.

Restaurace přeplněná reklamními poutáky, nikoli hosty, působí dojmem „každý pes jiná ves“. Jídelní lístek je podobný – rozbitý a nesmyslný. Personál si dělá, co chce, někdy skoro nic, má vlastní hlavu, obsluha se vleče, kuchyně kaloricky i gramáží přející, ale jinak nic moc.

Kuchař a jídlo

Pizza, jedna z ústředních lákadel karty v Kuželně, je strašná, zrovna tak groteskní předvařené těstoviny carbonara. V kuchyni je momentálně „sám kuchař v poli“;

Petr tu vaří už šest let stejná jídla a nutně potřebuje posilu. Kuželna denně rozváží 150 obědů pro závodní stravování, ovšem za 60 korun, takže nula od nuly pojde.

Hlášky ze 7. dílu Ano, šéfe

– Mletý pepř s pytlíku = popel z mrtvého dědečka.
– Kdy našleháte ten sníh,to počkáte do zimy a pak ho venku naberete kýblem????
– Bolševickej biftek…topinky s volskym vokem a kečupem.
– Ty vole tenhle ? vařil v Dubaji a přijel na prácí k Vám ????? to mu selhala navigace ne?
– Jenže to stálo tolik v době, kdy ti kurva dala za párek a ještě ti dala kousnout

Velmi ostrá upoutávka na dnešní díl

Pošle Zdeněk Pohlreich další podnik do realitek kolonka na prodej?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 52
1
honza
Reagovat

Jenom já?!Tak jo.Maj tam Gambrinus a PU.Fakt se to tady už do pr*ele nezdá nikomu divný?“Pivovar“ zadotuje půl hospody(polovina nákladů) a pak chce investici zpět.Malý pivovary tohle nedělaj.Když je tam hospodskej chce tak to má spočítaný a blbýho kuchaře vymete hned,páč lidi chtěj k dobrýmu pivu dobrý jídlo.Citace-tak si vyndejte ty hlavy z prdele!Do takzvanejch TOP 100 PUčepů vozí jídlo Eurest.Dobrou chuť!
P.S.Ještě jsem neviděl Zdeňka v podniku,kde čepujou třeba Poličku,Dudáka,Kout,Matušku,Lipana(u Lipana jsou jen tři)Krakonoše,Labuť,Rohozec atd.atd.

2
honza
Reagovat

Prostě velkochemičky jsou gastrozlo.Fakt si vyndejte vy znalci jídla hlavu z análu.

3
Pepa
Reagovat

Honza: Ani jeden z pivovarů co jsi napsal neznám :-D

4
Bacon
Reagovat

Kuželna denně rozváží 150 obědů pro závodní stravování, ovšem za 60 korun, takže nula od nuly pojde.

^^ Nevím, jak vypadá závodní strava z Kuželny, každopádně to, co vidím tady v Brně za 57 a 67 Kč, své ceně plně odpovídá. Sorry, ale obyčejný pracující člověk si těžko dá 5x týdně oběd za 100 Kč.

Co mě ale nejvíc mrzí je, že i když jsou porce fajn (kolikrát překvapí velký kus masa), tak všechno zk*rví UHO (univerzální hnědá omáčka, kdyby snad někdo nevěděl) a VŠECHNO pak má úplně stejnou pachuť. Za takové jídlo je prostě 60 Kč akorát.

5
okkvp
Reagovat

Důchodci a předdůchodci mají Hazlov spojený s tepláky – celá dlouhá socialistická léta se tam vyráběly ony známé slušivé modré či bordo červené hábity, pokud mne paměť neklame, tak odtud pocházely též dívčí modré cvičební trenýrky.

ad 1 pivní osvětář – heslo „k dobrému pivu dobré jídlo“ je sice také pravdivé, ovšem už dob dávno a dávno minulých se mezi zkušenými hospodskými traduje v obrácené verzi – pro hospodu je mnohem výnosnější jídlo. „Jídlařů“ se v dobře fungující hospodě dá za den otočit mnohem víc než zpiťarů.

6
Radek aka SUNicko
Reagovat

okkvp (5), děkuji za doplnění znalostí. Já ač čerstvý třicátník, tak o spojitosti Hazlova s tepláky jsem netušil. Snad bude tušit něco Zdeněk a nastoupí do 7. dílu v patřičném mundůru :)

ad pivař vs jídlař) souhlasím, je to asi jako když studenti ucucávají půl odpoledne ten svůj čajík, čtou knihu a myslí si, jak je bude provozní milovat, vždyť oni tam tráví tolik času a opakovaně, jsou to přeci štamgasti :)

7
honza
Reagovat

3-jenže to je tvoje chyba aspoň by jsi věděl jak má pivo chutnat.Když se někde otvírá hospoda,kde ani nevědí jaký chtěj mít pivo,tak tam zástupci chemiček kroužej jak vosy a předháněj se v nabídkách.A pak je to tu zaplevelený těma močkama.

8
honza
Reagovat

5-jenže právě zpiťaři choděj na to Géčko.V hospodách kde maj piva od malejch pivovarů jsem ještě žádnou vylitou trosku neviděl.Tipy na hospody tu dávat nebudu,už teď si tam bez rezervačky nejde sednout.

9
Radek aka SUNicko
Reagovat

honzo (8) a co říkáš na tento seznam pražských hospod, které vyšly tento týden v Hospodářkách? https://foursquare.com/user/397473/list/nejlep%C5%A1%C3%AD-pivo-v-praze-dle-ihnedcz

10
okkvp
Reagovat

8 – nejde o to, zda se pivem někdo nalévá do upadnutí, ale o to, že jdu-li za pivem jdu na pivo a pak teprve přemýšlím že bych si k tomu možná taky něco zakousla a jsem ochotna trochu přimhouřit oko nad omezeným sortimentem, tak i třeba kvalitou. Jdu-li za jídlem – mám to obráceně. Ani dobrým pivem na zapití dojem blafu nesmažu. Samozřejmě, že ideální je aby bylo kvalitní obojí – jenže jaksi je třeba si uvědomit, že pivní chutě lidstva různé a že ideál je těžko dosažitelný. Další věc je, že ty „hospody“ nemají příliš na výběr a imho další nezanedbatelná věc je úvaha, zda by takový malý pivovar dokázal udržet stejnou kvalitu, kdyby měl uspokojit mnohem širší poptávku.

11
okkvp
Reagovat

eh, čárky mi někam uletěly

12
Viktorie
Reagovat

10 – Přesně tak, navíc já osobně pokud si vybírám třeba restauraci na oběd v pracovním týdnu, tak je mi už teprve úplně jedno, jestli tam točí pivo nebo něco, co vyrobili ze starý jahodový marmelády, protože v pracovní době si to pivo stejně nedám tak jako tak. V takovým případě se rozhoduju jenom podle kuchyně.

13
KK
Reagovat

Souhlas s Honzou.. bohužel v Čechách je stále potřeba kvalitu hledat, smutný.. u nás ve městě se zrovna příští víkend konají pivní slavnosti – přijíždí na ně x malejch pivovarů z blízkýho i vzdálenějšího okolí a to je fakt paráda.. btw. organizujeme jeden fotbalovej turnaj a když jsme sháněli, jaký pivo točit, jedinej kdo byl velmi ochotnej, byl pivovar Herold (Březnice) a myslím, že spokojenost je na obou stranách:o)

14
honza
Reagovat

9-to jsou ty o kterejch mluvim a nemam moc radost,že se o nich píše,ale naštěstí tam nejsou všechny :-) až na ty Plzeňky,to jsou turistický lokály.
10-spousta malejch pivovarů vyváží za hranice,vaření stíhaj v pohodě.Ale nejde o to aby rozšířili výrobu,ať má každej region svoje dobrý pivo.Proč by mě třeba v Hradci měli posílat na výbornej Staropamen.Plzeň je největší výrobce „piva“ v ČR ty snad máš pocit,že držej nějakou kvalitu?P.S.Na čárky se vybodni :-)

15
okkvp
Reagovat

14 – já pivu nerozumím a piju jej jen z důvodů jaksi téměř zdravotních – ze sladkých vod, bublinkatých vod apod je mi špatně, obyč voda mi taky moc nejede. Kdyby nebylo pivo, naučila bych se možná i na šaratici, případně bych holt nezapíjela v hopsodě ničím – což tedy dokonce i často praktikuji. Nejvíc jej vypiju v předvánočním času, když jím zapíjím sladké ovzduší u válu, plechů a rozpálené trouby – to dám i litr za večer. Po obědě dám 1,5 dcl, víc jen výjimečně. A znám podobných lidí spousty, včetně spousty mužů. Když se v době obědů rozhlédneš co si lidi dávají na pití – tak piva je vidět sotva polovina.
To, že by každá oblast mohla mít svůj dobrý pivovar je pravda, ale nemá. Leda, že by se do výroby snad pustili samotní hostinští.

16
honza
Reagovat

12-tak jistě,že v pracovní době si málokdo dá pivo.A kam,ale chodíš večer?Co tam čepujou?
15-restauračních pivovarů stále přibývá :-) A taky se tam obtížně hledá místo k sezení.

17
okkvp
Reagovat

16 – kdyby ses ptal mně, tak ti odpovím, že večer zařízení vybírám opět podle kvality jídla, stylu kuchyně (italská, steaková ….) a pak podle toho, zda plánuji posezení u hutnějšího či lehčího alko.

18
honza
Reagovat

17-Dobře to já taky,ale určitě je podnik kam chodíš častěji.Já třeba mam v okolí 4 hospody vařej +- stejně dobře,ale ty dva kde maj Krušovice a ve druhym PU neni problém si sednout a v těch kde maj piva od malejch producentů nelze bez rezervace.Lhostejno jestli je pondělí nebo pátek.

19
Viktorie
Reagovat

16 – Do vinoték.:-D
Kecám, nejen tam, podle toho na co je nálada, jestli na pivo nebo víno, jaký je roční období atd.:-) Ale to záleží na hromadě okolností, klidně jdeme s polovičkem do obyčejné sídlišťové hospody, kterou máme sto metrů a kde točí tvůj „oblíbený“ Gambáč, jenže se tam slízají známí z celýho sídliště a člověk se tam dozví a případně sežene všechno.:-) Samozřejmě taky vím o spoustě hospod, který jsou vyhlášený především pivem (a mnohdy to tam bez rezervačky nejde, jak říkáš), a když je tam i slušná kuchyně, tak je to ideální, ale jednak já nejsem asi ten správný fajnšmekr na pivo a do takovýhle podniků jdu hlavně proto, že se prostě hromadně rozhodlo, že se jde právě tam (když by se šlo jinam, kde se točí něco jinýho, tak by mi to bylo víceméně jedno). Takže já jsem se kdekoliv jinde než u nás v hospodě zasekla na Svijanech a s tím si bohatě vystačím.:-D Já prostě pořád nerozumím tomu, proč by se měla restaurace posuzovat podle toho, jaký tam točí pivo. Jasně, pokud se něco bude jmenovat Pivotéka, Pivní bar atp., tak je jasný, že tam jde o to pivo především, ale u „normální“ restaurace je pro mě kvalita nebo nekvalita piva jen jednou ze složek celkovýho dojmu. A pokud se někde bude výborně vařit a bude příjemný personál, tak se fakt z Gambrinusu nezblázním. Stejně tak by se mohlo pro mě zkoumat, jaký mají víno, jestli kvalitní sedmičky, nebo ho nalívají z litrovek, nedejbože krabic.

20
okkvp
Reagovat

18 – já jsem osoba divná, značně nehopsodní, a to trvale už 30 let. Chodím buď na jídlo a pak třeba chvíli posedět (bez jídla nebo jen něco menšího) – já víc u tvrdého, víno pořád ještě ve veřejném zařízení velmi opatrně (ze sklípků JM mám ze studií kvalitního odpito až do smrti a na dobré vinné podniky nemám moc love). Pivo je v mém programu opravdu naprosto výjimečně – nejen, že nemusím samotný mok, ale mně nesedí příliš ani prostředí a typ zábavy.
(sranda je, že mám za sebou taky několik desítek vagonů oškubaných chmelových šištic – i úplně ručně)

21
honza
Reagovat

To se nám to zvrtlo.Já tim chci jenom říct,že dnes si otevře hospodu a dá si tam europivo,jen člověk co o tom nic neví ani o jídle.Jen si myslí,tak teď mam hospodu budu rejžovat prachy a pak se nestačí divit.I zavedený hospody opouštěj velký značky a dávaj malý pivovary.

22
okkvp
Reagovat

to, že mnozí majitelé hospod o hospodské a restauratérské živnosti nemají žádné povědomí, je víc než patrné už dlouho – taky nám to Zdenda dokazuje každý týden už ve 4.řadě ;-)

23
Viktorie
Reagovat

21 – Ale nezvrtlo, proč by. Já to prostě nevidím automaticky provázaný, že když má hospoda (restaurace) europivo, tak že se tam zákonitě musí vařit blafy. A pivo z malýho pivovaru mi podle mě zase nezaručuje, že se výborně najím, toť celý. Jak říkám, stejně tak dobře by se to dalo podle mě postavit na tom, jaký mají víno. Ale já nejsem z oboru, já jsem jen konzument..-)

24
honza
Reagovat

23-No,ale Zdeněk chodí z 95% do hospod,který nejsou otevřený dlouho a maj pouze europiva.

Reagovat

honzo (24) dnes půjde do restaurace, kde to už táhnou 7 let. Jen doufám, že to 7 let neprodělává těch 50 – 100 tisíc měsíčně, jak je psáno výše. To by byla pořádná gastro díra.

26
koc
Reagovat

to je velmi drahy konicek ktery plat pani jeji muz :(

Reagovat

koc (26), když ho to baví platit, tak proč ne. Sice tomu nerozumím, ale jsou to jeho peníze.

28
honza
Reagovat

25-No vždyť řikam,hospoda bez tradice a europivo a jestli je celou dobu ztrátová,tak to je hukot.Bez tiskárny by asi po roce zavřeli.

29
okkvp
Reagovat

Paninka je matroš do podnikání přímo ulitej, koukám … cukrárna s rohlíkama a párky, copak asi prodává v trafice?

30
honza
Reagovat

Kuchař po sedmi letech jaksi zareznul,obsluha bída a lidi choděj někam,kde se sice nevaří,ale čepujou o třídu lepší pivo.Poučné.Nemá manžel majitelky svatozář?Ten konvektomat jsem dost nepochopil.

31
okkvp
Reagovat

já jsem nepochopila pasáž s rozvážením obědů – to v té jejich rodinné továrně berou jen 8 jídel nebo to bylo někde jinde? Manžel má svatozář tak velkou, že se nemůže nejen prorvat dveřma, ale ani vztyčit ruku s bičem

32
Maxx
Reagovat

Jak tak sleduju tuhle sérku, tak mám dojem, že tu máme jen dva druhy hospodských – namistrovaný týpky, kteří po večerech provozují bordely a svůj personál neplatí a nebo introvertní ňoumy, kteří si neumí zjednat pořádek. Zlatej střed se tu objevuje opravdu málo a proto není divu, že je tolik hospod v tak šíleném stavu.

33
romantička
Reagovat

jestli po tomhle odvysílání paní Miroslava nevystřelí toho pingla a neopatří ho policejním zákazem vstupu na 100m od kuželkárny, měl by si pan manjel dělat vážné starosti o genetickém původu svých dětí
takhle přece kamarádství nefunguje, sakra!

34
romantička
Reagovat

31
ona snad ta rozvážka je spojená s členstvím v oddílu kuželkářů a do tý továrny jde jen 8-15 jídel, protože je to drahé – má to logiku:
60Kč za oběd je moc pro lidi, kteří mají nízké platy, protože se z hospodářského výsledku dotuje restaurace, kteá jim ty obědy vaří – je to začarovaný kruh, zvýší-li se platy, sníží se dotace a jídlo bude dražší, takže nula od nuly pojde

35
Lenka Vrbová
Reagovat

ona se sice snaží, ale jak je vidět, její iQ dosahuje maximálně iá, zavřít to měla už dávno a to jí říkám pořád že nic neumí

36
okkvp
Reagovat

35 – tohle zní trochu jako komentář z jámy lvové příhraniční °°

37
okkvp
Reagovat

34 – no zvláš´t když se do prázdné hospody pořídí nový konvektomat a jakési opičárničkové boxíky

38
Bobby Brown
Reagovat

Jak jsem byl rozradostnělý u dnešního dílu u Žídka, tak tohle byl opravdu hnus. Pingl na sešvihání řemenem. Majitelka na ledové šoky, aby se trochu probrala.
Jak řekl koc, manžel jí trpí velmi, velmi drahého koníčka.
Prostě a jednoduše tragédie.

39
romantička
Reagovat

38 – já zvolila opačný sled událostí a teď jsem dokoukala Žídka – jsem ráda, že tak ;)

37 – já ti nevim, jestli je to morálně líbivější, vrážet cca 100k/měsíc do hospody, která ti po vesnici dělá ostudu, nebo sedět v herně a cpát to do automatu (schválně nepíšu v kasínu, protože na ruletě se někdy i vyhraje)
a nebo je to ještě jinak a my víme prt o praní peněz a daňových odpisech

40
Katynka
Reagovat

V této sérii bylo rozdáno tak málo hvězdiček, ale jsem ráda, že je nedávají, protože si je ti lidi nezaslouží. Při tom, co tam předvádějí, by měli někdy spíše hostům platit, že tam příjdou.

V tomto díle mě nejvíce štvali dva lidi – neschopná majitelka, která neumí sjednat pořádek a stát pevně na správných pravidlech, které by hospodu vedly kupředu.
No a toho číšníka bych vyhodila hned při první návštěvě, ten se vůbec nezměnil. A to mu pan Zdeněk řekl, že nejvíce si stěžují na něj. Namachrovaný týpek, blbeček. Opravdu odporná obsluha.

JO a jak tu někdo psal, zda ta restaurace se takto dotuje celou dobu, tak bych tipla, že jo, protože jak jim Zdenda řekl, že by těch karavanů mohli mít celkem 3, tak by to tak odpovídalo.

Najít kvalitní restauraci je opravdu na delší trať a je to škoda. Ty blafy, co tam občas vidím, jak to vaří, tak si nevařím ani doma. A přitom by si člověk řekl, že když jde do restaurace, tak právě tam by se měl najíst o třídu výše, než si vaří sám doma. A ono je to často naopak. Špagety Carbonara bych v té restauraci udělala milionkrát lepší, než ten kuchtík a navíc by byly čerstvé, protože jejich příprava tak dlouho netrvá. A on je ubožák tahá z mražáku! Bože to je fakt děs.

41
okkvp
Reagovat

u Paninky jsem přemýšlela zda vůbec tuší na čem že by měla trvat … ono už to jak Zdendovi přednášela pořadí úkolů co s restaurací jako dál, bylo docela výmluvné.
U toho vrchního jsem přemýšlela zda není z příbuzenstva, protože jeho chování na place téměř „nemělo“ chybu, dáma i o náhledu hazlovského lidu věděla a hošana si tam přesto pěstovala.
A taky by mi mohl ještě někdo vysvětlit, co jako mohla myslet těmi řečmi v karavanu – doufám, že to nepojala jakože hospodu vede od desíti k nule aby snad dcérky až dospějí měly kde podnikat a zakotvit? Chápu, že si vzhledem k zájmu svému i dětí o kuželky vybudovali a provozují kuželnu, ale esli by nebylo vhodnější tu hospodu vedle raději pronajmout a panince pořídit k trafice a cukrárně třeba ještě textil

42
romantička
Reagovat

41
já už to naznačila – pinkl jako příbuzný je málo, tohle mi zavání jiným vztahem
a pokud textil, tak rovnou i přádelnu a případně několik švadlen – navrhování modelů asi nikomu nepustí

37 v tý cukrárně jí jasně Z. řek, že by se na celý investice vysr… a vona ten zázrak za čtvrt mega pořídila ještě během tý jeho čtyřdenní návštěvy -podle mě je nemocná a kdyby ji měl ten její rád a chtěl jí nějak pomoct, zavře jí prostě kohout

43
Maruška
Reagovat

Koukala jsem na to s otevřenou pusou.8melounů na pořízení,dotace každej měsíc a sedm let?Měla jsem hospodu 18let, vybudovala s pár tisícema a pár pomocníkama,bez chlapa kterej by mi každej měsíc cpal do mýho koníčka peníze.Zkušenosti jsem taky neměla,jen nadšení a práci skoro každý den od rána do noci.A tohle střevo ani neví co se jí v hospodě děje. Neuvěřitelné!Asi ji má zlatou,když ten její sponzor to nechce vidět.Kdoví,co na to řeknou ti chudáci v jeho podniku,notabene rodina,která je s ním ve spolku.Ta teda s nima umí vorat a ty slzičky na krajíčku!!Tentokrát má u mě Zdenda jedničku,i když jim to neřekl natvrdo, jak jsem čekala.

44
Belisana
Reagovat

jsem se konecne koukla
nejsilnejsi pocit – takoveho manzela chci! klidas naprostej a hned bych mu slibila, ze ho nebudu nutit dotovat ztratovej podnik, budu doma a budu cestrovat, jak si preje :-DDD

45
Belisana
Reagovat

okkvp k tobe mam toho vic :-D ano, cisnik byl extra divnej, toho bych vyrazila hned, asi tak o 10 let driiv, nez tam prijel Pohlreich

ovsem tvuj prispevek c. 5 – z toho ja snad neusnu! ty bajecne teplacky s gumickou pres chodidlo, u nichz se kolena vytahala nejpozdeji po 10 minutach, a ty priserne modre trenyrky do telocviku – 9 let depresi 2x tydne, to vsechno mam zpatky :-DDD ale zas jsme se s kolegama dost nasmali, protoze tyhle ohozy ti z pameti nevymizi NIKDY

46
okkvp
Reagovat

45 Bel – to jsem ráda, že jsem ti připomenula veselé dětství :-)

47
Belisana
Reagovat

okkvp toto bude mirne OT, ale nemam kam jinam to napsat – neznam zadnou zenskou, ktera by na modry trenyrky vzpominala rada. Ovsem jedna moje kamaradka ma manzela, a jeho zrovna tyhle trenyrky vzrusujou, takze je nekde asi pred 10 lety objevila, koupila troje a kdyz je nejhur, trenyrky pomahaji obnovit harmonicke manzelske souziti. No neni to krasne? :-DDD –

48
Belisana
Reagovat

jinak ja mam za sebou sice pouhychnekolik mesicu, ale drsneho vareni v kuchyni v hotelu v Beskydech. Naucila jsem se tam moc, a naprosto presne vim, co to obnasi. Je to vic jak 20 let zpet, tudiz konvektomaty a podobne nebyly, ale jinak na tu dobu velmi slusne vybavena velkokapacitni kuchyne. S pomocnym kucharem v zadech, nezbytnym a uzitecnym, meli jsme 5x vyssi trzbu na kuchyni nez opacna smena. Taky jsme 5x tolik vydelavali – slo se na procenta z trzby. Jde jen o jedno – neflakat tu praci a mit zajem.

49
okkvp
Reagovat

47 – já v modrých trenkách urvala i nějaké medaile a diplomy, tak na ně nevzpomínám ve zlém. Ty tepláčky jsem snášela mnohem hůř, holky z Véešek totiž fasovaly už prďácké se silonem,reklamou na Arocolu a zipy na lýtkách a my furt tahali gumky a příšivali na bílá žebrovaná trička černá S … kdyby kamarádce zásoby došly, tak maminka tu má ještě nějaké téměř nenošené uložené – ona tím plašila v létě na zahradě krtky a sousedy ;-)

50
Belisana
Reagovat

40 ja bych v ty dobe ocenila ty teplacky, jakkoli priserny – nikdo nemel jiny. Mela jsem nohy jak manekyna firmy KOH-I-NOOR, a to tehdy neletelo :-DDD bejt o 20 let aspon mladsi, byla jsem trendy!

51
Belisana
Reagovat

49 oprava

52
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Hmm, úplně jsem se při vzpomínce na modré spoďáry zasnila. Nic moc jsem proti nim neměla, ale když jsem dostala za nějaký sportovní úspěch Adidasky z Tuzexu, to bylo něco! Takové ty klasické kraťásky Adidas. S velkou slávou jsem je si je vzala do hodiny tělesné výchovy. Spolužačky záviděly, soudružka učitelka rovněž. A tak jsem musela odklusat do šatny, milé kraťásky schovat, donést žákajdu a v té se skvěla památná věta o tom, že mají rodiče dohlédnout na to, abych do školy chodila vhodně oblečená. Nebohé kraťásky se poté ještě řešily na schůzce SRPŠ:-)))

Přidat komentář