Panáček v reality show

Den D: Investor John Vaňhara má 37. nejrychleji rostoucí firmu v USA

21. Srpen 2011 | napsal(a): | reality show: Den D

Tvůrci Dne D vybrali do 4. řady opravdu zajímavou skupinku investorů, předně tedy Johna Vaňharu, který je opravdu ztělesněním toho, jak se z chudého českého Honzy stal bohatý a úspěšný americký John.

26. února 2008 se poprvé zmínil na svém blogu o nápadu na zasílání zboží z USA, které nazval Shipito. Samozřejmě jako vždy se i tenkrát objevilo mnoho jedinců, kteří už měli stažené kalhoty, ač brod byl fakt opravdu zatraceně daleko.

tohle je v dnesni dobe uplne na prd, ja si normalne nakupuji veci v usa a na ebay platim pres paypal neni co resit k cemu je potreba preposilaci firma?




… a další …

no, myslel jsem to tak, zda se ti to vubec vyplati (rozbalit, seskupit, zabalit), toho musis mit tak 100-200 za den aby si to na sebe vydelalo a jeste neco tobe.

Tohle je pekna blbost, komplikovane, prilis starosti pro Johna a vydelek veskery zadny. Je sice hezke ze se snazite vymyslet nove veci, ale proc se nedrzite toho co je desetilety overeny, klasicke podnikani, obchodovani, levne koupim, draze prodam…

Ač John Vaňhara nebyl první, kdo podobný nápad měl, tak uběhlo pár let, dnes se píše srpen 2011 a John si na svém blogu vydává článek Shipito je na 37. miste nejrychleji rostoucich firem v USA.

Už se těšíte na 4. řadu Dne D, co bude John říkat na tamní nápady a do koho investuje?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Den D

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Bobby Brown
Reagovat

Ano, já se těším už od skončení 3. řady. :-)

2
R
Reagovat

Tady bych zatím nějak moc nejásal. Když budu mít jeden rok tržby 10 Kč a druhý rok 100000 Kč, tak rostu 10000x a možná i vyhraju nějakou anketu. Důležitější je, jaký je profit a potenciál dalšího růstu byznysu. Myslím, že jednoho člověka (+ pár zaměstnanců) tento byznys dobře uživí, ale žádné velké věci bych od toho nečekal, ten segment je maličký, nedej bože, jestli se objeví konkurence…

3
Radek aka SUNicko
Reagovat

R, s tím růstem samozřejmě máš pravdu. Shipito dle videa na blogu rostlo o cca 5 tisíc procent. Jinak zde grafy, že tohle fakt není vyhoněné číslo http://www.podnikanivusa.com/2011/06/27/jak-rostou-naroky-na-skladovy-prostor/

A konkurence existovala před Shipitem a vznikala i po Shipitu.

4
beržil
Reagovat

Re: R: Tady bych zatím nějak moc nejásal

další se staženýma kalhotama

Třeba budeš za 3 roky taky citovanej :-)

5
David
Reagovat

John Vanhara ma velice dobrou firmu a vy kdo to tu komentujete mu jen závidite.

6
KAT
Reagovat

Boze mel napad posilani baliku z USA,ktere mu vyslo. Jinak se tam placal jak ryba bez vody.A za chvili by to zabalil a jel domu do CR..Nechapu je to Cech a rika si JOHN mozna v USA,ale tady, nekomu trochu te slavy stouplo do palice.

7
jerry
Reagovat

ma v usa jenom dluhy proto se jezdi predvadet do cech

8
Petr Buzek
Reagovat

Dobrý den pane Vanhara,
Mám podnikatelský záměr na 51 mil. USD a nemohu sehnat investora do začínajícího podniku. Jedná se o recyklaci pneu a úmělých hmot a jejich přeměna na naftu, plyn a retardovaný uhlík, Nejnižší částka návratná do 1 roku je 2,5 mil. USD. Technologie je licence USA a objekt je stavba na klíč. Můžete být nápomocen? podnikatelský plán zašlu, pokud dostanu Vaši emailovou adresu.
S pozdravem Petr Buzek
mobil: 603210025

9
Lukas
Reagovat

V 99% kdyz uz napisu nejakej komentar, tak o problematice nebo tematu neco vim.. a neplacam ptakoviny. Za 1. Na svem blogu posnikanivusa pise, ze se musel prejmenovat z Jan na Johna, protoze 100% posty zacinalo zenskym oslovenim. Ja to chapu. Za 2. Jeho ostatnich x firem funguje dodnes. (zakladani firem treba) S realitama to neklaplo, ale neprodelal na tom. jeho filozofie je snazit se rozjet firmu s minimalnim pocatecnim kapitalem..rozjet toho treba vic a kdyz firma nezacne vydelavat (nepovede se napad treba) extra velky prachy neprodela. A tim, ze mu neco nevyslo, se netaji, naopak se se zkusenostma podeli.

Přidat komentář