Panáček v reality show

Farma 12: První duel a zřejmě žádné vyřazování (rekap)

4. Září 2020 | napsal(a): | reality show: Farma 12 SK

sluhové

Dvanáctá Farma začíná jak jinak než příjezdem farmářů. Vesničané na valníku, měšťané luxusním autobusem. První společné setkání je u tabule, které uprostřed vévodí Evelyn. Jídlo je přizpůsobeno jednotlivým statusům, trapné seznamování začíná. Kdyby Evelyn proháněla vodní lyže, budou ji muset na jezeře ostatní následovat. Naštěstí pouze tančí u tyče, takže Sára a Xenie se nám po jejím vzoru zavlní u tyče, dva farmáři předvedou pokus o zedničinu a dva si zahrají na fotbalisty.

První dojmy

Nastává seznámení s farmou. Ložnice je společná, farmář týdne má terasu, první zprávy tvrdily, že blízký bazén je pouze FT, ale zřejmě patří městským obyvatelům. Vesnice má jezero. Rozdíl je i v koupelně. V kuchyni město má elektřinu, různé spotřebiče, kávu i lednici. Byli tvůrci někdy na vesnici? Největší lítost vzbuzuje kávovar a kilo kávy k němu. Vesnice má pouze meltu.
Radost měšťanů netrvá dlouho. Evelyn zavelí a role se mění. Město degraduje na vesnici, vesničané vytahují slámu z bot a hrají si na měšťáky.

Město, i když je z něj vesnice musí dodržovat určená pravidla. Za farmářku týdne si volí Moniku. Vesničané, momentálně měšťané, se rozhodnou pro kolektivní hru a FT není zvolen. Pravidla pro ně neplatí, mají si vytvořit vlastní, ale ta musí dodržovat. Jako první jejich pravidlo je manuál ohledně používání toalety. Den budou začínat kávovými brífinky, na kterých si určí plán dne a rozdělí úlohy.

pravidla

Začínám v tom mít guláš, takže nadále budu používat měšťané – modří a vesničané – červení, bez ohledu na to, že si role prohodili.

Soutěž o koš plný jídla a alkoholu vyhráli modří, podlahu ve své části ložnice měli poskládanou z desek jako první.

Volba sluhů

Město volí jako první, Monika určila Xenii a Matúše. Budou vařit, uklízet, pomáhat při úkolech, jíst musí poslední a mimo hlavní stůl, žádná změna. Noc tráví v domku sluhů.
Vesničani nemají farmáře týdnem, později provizorně touto rolí pověří Norberta. Není FT, nebudou ani sluhové. Každý den bude jiná dvojice posluhovat a noc trávit ve sluhovni.

Hospodář v akci

Martin nám odtajnil cíl letošní Farmy. Je to spojení dvou světů. Město je na vesnici závislé, stejně jako vesnice je závislá na městu.

Rozdělení úkolů na první týden – město

1/ Na své straně domu si postaví stěnu u ložnice, zatím tam je otevřený prostor. Desky musí penetrovat, zasadit tři okna a natřít zeď a rámy oken.
2/ Do kuchyně si vyrobí odpadkový koš
3/Postavit přístřešek pro zvířata. Bude mít čtyři kóje 5×5 m, pultovou střechu a jeho součástí musí být i sklad na krmení. Ubytují se tam krávy, kozy, osli a prasata. Nesmí zapomenout na místo na dojení, jesličky na seno, korýtka pro prasátka a války na vodu.

Úkoly pro vesnici

1/ stavba stěny ložnice, absolutně shodný úkol pro obě skupiny.
2/ Odpadkový koš musí mít dvě části, žlutou a černou, budou recyklovat
3/ Přístřešek je malinko jiný. Dvě kóje 5×5 m a dvě 3×3 metry. Obyvatelé budou kamerunské kozičky pro zábavu, vietnamské prasátka… Ani oni nesmí zapomenout na zázemí pro zvířata a jejich krmení. Součástí je i sklad na seno a slámu.

Společný úkol pro obě strany je dokončit plot, který je zcela od sebe rozdělí. Priorita jsou zvířata, hospodář bude hodnotit, kdo udělá víc práce.

hospodar

Na straně města jsou první spory. Dohadují se okolo úkolů, Monika se rozčiluje nad jejich postojem k nim. Ona mluvila s Martinem, ona ví, co a jak má být. Žádná další diskuse se nepřipouští.
Alkoholem je zásobují hned od začátku. Sluha se opije, dobízí na Xénii, ta má ale jiné starosti. Jejich dočasná ložnice je plná komárů, pavouků a další havěti. Spát tam musí, na to jsou pravidla. „Sluha“ Noro spal v kuchyni.

Třetí den, práce volá!

Všude jsou komáři. Striptér kašle na zvířata, on chce v klidu spát, prvně se udělá ložnice. Stěny zevnitř penetrovat nebudou, ztráta času a zbytečnost. Sluha Matúš práci ignoruje, chce kávu a jídlo. Heňo se práci vyhýbá, jak jen může. Brouk pytlík z Ukrajiny Nikolaj se inspiruje v Potěmkinově vesnici. Navrhuje stěnu udělat bez oken, ty tam dát jen na okrasu, bez funkčního využití. Striptér se raduje, je to méně práce, ale zbytek přeci jen začne přemýšlet. Jak budou větrat? Co světlo? FT nechává hlasovat a okna budou tak, jako si představuje hospodář. Okna jsou osazena, ale chybička se vloudila. Jdou otevírat pouze z venku. Takže začít myslet a okna otočit.
Henricha práce znavila, zbytek dne se opaluje, spí a nakonec se dožaduje jídla, bez něj nebude dál fungovat. Rozčiluje se, že se jídlo dělí nespravedlivě, silně začíná připomínat loňského vítěze Gaba. Jídlo není, obtloustlý rádoby svalovec se jde pást k jezeru. Snad nějaká tráva zbude i pro zvířata.

Na straně vesnice se kmitá, desky natřely z obou stran, nesedí, nepopíjí, nikdo nespí, to městu nevoní.

UKOly

Den čtvrtý, ráno bez ohně

Město přišlo o oheň. Zapalovač nefunguje, kamna vyhasla. Ukrajinský všeuměl navrhuje získat oheň pomocí elektrického zkratu. Zamítnuto. Tak se snaží zažehnout oheň pomocí vrtačky, ale spíše shoří ona, než zahoří plamen. Jídlo až tak nevadí, kuřáci však skuhrají. Práce neuteče, popíjí se už od rána.

Volba duelantu

Botoxová Rebeka má dnes narozeniny. Přichází Evelyn a už všichni víme, že chudák jinou větu nezvládne než: „ Ako sa mátě??? To rada počtem!“ Slibuje vyřešit pokažený zapalovač a prozradí, že ještě přijde pošta.

Začíná se řešit co, kdo a komu na straně města snědl. Farmářka týdne má podle pravidel vždy pravdu, je potřeba ji respektovat. Vesničani porušili vlastní pravidlo, musí si vymyslet trest. Zapomněli každý den vyslat dvojici na noc do sluhovny, výmluvy na malý prostor neprojdou.

Přichází první novinka. Do duelu půjdou oba sluhové z města. A aby to prý bylo spravedlivé, rozhodne se, že dva duelanti budou i na opačné straně. První kolo volby bylo nerozhodné. Michal se dobrovolně přihlásil sám, ale remíza nastala mezi Evou a Katkou. Druhé kolo a duelantkou je Katka.
Největším křivákem na straně města se začíná jevit Erik. Zákeřně zavírá dveře v kuchyni, aby vesnice „umírala“ vedrem. Nesnese, že vidí, jak oni nic moc pracují. Monika, hysterická FT prvně velí zavřít dveře, ale když ji ostatní upozorní, že je to od nich nefér, tak mění příkaz. Jakmile vesnice dojí, dovaří, dveře se zavřou, žádné očumování.

Poštou dorazil koš s narozeninovými dárky od Evelyn. Makový cheesecake, alkohol a asi džusy. Oslava se protáhne do noci.

Pátý den je kontrolní a duelový

Stavba na straně města vypadá velmi podivně, střechu jim odnesl vítr minulý den. Vlastně jen část střechy, do kolaudace zbývá moře práce. Nikolaj nehledá způsoby, jak pracovat kvalitně, ale důvody, proč si práci jakkoli ulehčit.

Fitness okénko

fitness

Hospodář kontroluje a naděluje

Jako první se předvede modrá strana, tedy město.

Martin kritizuje nepořádek na dvoře. Není pracovní, válí se tam jejich osobní věci. Venkovní stranu natřeli rovnou barvou, chybí podkladová. Monika by ji dodělala, jen jí nedošlo, že to je technicky nemožné. Odpasdkový koš je skoro hotový. Prioritou měla být zvířata, tady to je přesně naopak. Město začíná být mistr ve výmluvách. FT šlo o pohodlí lidí, aby mohli v klidu spát, nekousali je komáři. Pracovat na slunci nešlo, mnozí nemají kšiltovky. Martina zajímá výsledek. Stavba pro zvířata = vše špatně. Co mělo být na podlaze, je na střeše, ta by navíc nepřežila první vítr, což jsme už viděli.

Jak to vypadá u červených

Kvalita postavené stěny u ložnice je bez připomínek. Vychytávku proti komárům, igelit v okně mohou zrušit, dostanou sítě. Odpadkový koš vyráběl duelant, proto je těsně před dokončením. Stavba je absolutně v pořádku, Martin zírá, jak přesně splnili jeho představy. Chybí jen vybavení kójí a vrátka, což je už detail.

Společný úkol nesplněný, zvířata měla přednost.

stavby

Modrá Nikola si stěžuje, že měli náročnější stavbu, vesnice si jen hrála, protože jsou za ně měšťáky, Nikolaj myslí, že na vesnici jsou lidé méně nároční na vzhled staveb, proto oni vlastně práci zvládli, kvalita je vedlejší. Tenhle trouba měl zůstat na Ukrajině. Zřejmě nevytáhl paty z Bratislavy, stejně jako se vůbec neorientuje o čem Farma je. Očividně neviděl žádnou řadu, než se přihlásil.

Martin chce vědět, jací byli na každé straně pracanti. Kdo nepracoval? Vesnice v tom má jasno, kolektivní duch jim vydržel celou dobu. A u města? Všichni nadávali na lenocha a nenažrance Henricha, ale jeho jméno nepadlo. FT Monika bere neúspěch na sebe.

Město si do truhly vloží pouze jednu jedinou minci!!! Rekord Farmy. Je to hlavně výstraha, aby začali spolupracovat.
Vesnice má trezor a do něj si zamknou plný počet mincí – 25!
Jako bonus balíček šunky prošuto. K tomu koš potravin – rýže, káva, tabák…
Později jim Martin přiveze kozičky a vietnamská prasátka.

Monika brečí kvůli jedné minci, ale podle některých je málo přísná a může si za to sama. Proč Heňa nepráskla? Proč mu neudělovala tresty? Najednou jsou všichni, nejvíc Erik chytří.

Duel město vs. vesnice

Xenia + Matúš vs. Katka + Michal

Stodola je minulostí, bude se bojovat za každého počasí v otevřené aréně.

Disciplíny
1/ Slepé vejce 1:0
2/ Přetahování v kruhu 2:0
3/ Přenášení vína v puse 3:0

duel

Měšťanům se vrací duelanti, vesnice dostává šanci vrátit pouze jednoho. Zvolili Katku. Michal se loučí a určí v dopise FT.

Chalúpka

Další novinka letošní Farmy. Domek kdesi u jezera, kde se ubytuje vypadlík. Má zde komfort a navíc televizi. Bude sledovat přímé dění na farmě, má notes k zápiskům. Jediný úkol – nesmí se prozradit před zbytkem farmářů. Postupně zde budou přicházet další vyřazení, někteří budou mít šanci se vrátit do hry. Na návštěvy slibuje chodit Evelyn, máme se na co těšit.

Chalúpka

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 12 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 93
1
Jája
Reagovat

Co se děje? Tady je ticho jako před velkou bouří. Tak já si trochu ukrátím čas než mi dojede dřevo ze skladu. Je o mně známo, že jsem na mašinu Evelyn vysazená, ale pořád mi vrtalo hlavou, do koho se ta „nejslavnější světová komička“ pořád snaží nastylizovat a osvítilo mně. Postoj „nožek“ ve stylu honem, honem nebo se počůrám, ručičky tisknou pas ve snaze ho zúžit až přeštípnout a úsměv diblíka marně napodobující úsměv slavného sexuálního symbolu. No Evelyn, máš to marné, u Kenedyho by jsi nezabodovala. Tak, už mám dřevo na dvorku a slyším jak na mě Eva volá: Ako sa mááátěěěě? To rada počujem. :D :D :D

2
Lady XL
Reagovat

Díky moc a moc za koment! Už se nemohu dočkat duelu 😁. První 2 díly jsem viděla. FT je pěkná hysterka, šílela bych z ní…

3
dejna
Reagovat

Včerejší Farma mě definitivně ujistila, že pro prachy a za prachy je možné vše. Vzpomněla jsem si s nostalgií na první Farmy, na normální účastníky a skutečně drsné podmínky. Nejdrsnější na současné farmě byly duelové šaty Evelyn – škoda, že jejich zadní část byla zabrána jen jednou, protože řasení mezi nohami tvořilo zajímavou šipku směřující přímo doprostřed mezi půlky.
Letošní Farma mi připadá jako slepenec Brothera, Vyvolených, Survivora a Smotánky. Cca polovinu soutěžících vidím jako slovenský odpad. Nad Farmou vlaje slovenská vlajka, i při duelu je vystavena, což u prvních Farem nebylo, ale zase tam byla snaha zamakat, předvést se, že to zmáknou, bylo víc hrdosti i pokory. I v Martinovi.
Současná partička je často na přesdržku.
A včerejší duel? :D Fascinoval mě design duelové arény, která vypadala, jako kdyby ji navrhnul Uk-áčko Vladislav a vytvořili Henrik s Erikem. Kombinaci kostry v kleci, imitace (snad i polystyrenová) zámeckých květináčů, umělé řezanky v balících, lidové keramiky, pytlů, zarezlých nástrojů korunovala vlajka přibitá na jakési pytlovině. Prostě dort pejska a kočičky. :D

4
dejna
Reagovat

Oprava: mezi nohama :)

5
anonym
Reagovat

Evelyn je mi vcelku ukradená, je jí 30, třeba jí to předvádění rádoby něžného stvoření přejde. Když tohle zůstane ženský i v 60, tak to je teprve neštěstí a že se občas taková kreatura najde :-) Držím Evelýně palce:-)
Někdo tady psal, myslím, že Ajda, nevím určitě, že striptér s tím žrádlem je otravný jako Gabo. Jenže Gabo neměl vyhuleno v hlavě a jídlo rozpočítával, dle něj spravedlivě a dělil. Gabo sice občas dojídal po druhých, ale i něco dělal a nebyl vypatlanej. Striptérek vypadá jako úchyl, ty jeho oblíbený gaťky jsou na grc, a zadkem pohne jen když jde na hajzlík nebo na bobule. Za mě je to nejodpornější stvoření na Farmě. Jak se na tohle můžou ženský dívat, myslím, že těch kšeftů moc mít nebude:-)))

6
anonym
Reagovat

@dejna: Včerejší jsem ještě neviděla, ale začínám se hodně těšit :-) Z Evelýny se nejspíš stane nejzajímavější postava Farmy, kdopak ji oblíká?

Reagovat

@anonym: JJ, ke Gabovi jsem ho přirovnala já, ale s dodatkem, že ten měl něco v hlavě, o čemž u svlíkače pochybuji. Připomněl mi ho když pohledem přeměřoval dělení narozeninového cheesecaku.

S díly nemám problém, ale netušíte někdo, proč nejde archiv? Teda já tam mám pořád starou F11.

8
anonym
Reagovat

@Ajda: Nebyla jsem si jistá, kdo to psal a nechtělo se mi listovat. To je pravda, on přísně hlídal i dělení jakési šťávy či džusu. V každém případě je mně nepříjemný a strašně líný :-)

9
JanaH
Reagovat

@Jája: protože ten letošní ještě více vytuněný koncept je tak debilní, že už snad ani nemůže být víc. ;-)
Dyzajnovou stránku popsala dejna, i prvky vypůjčené z VV a HP by se našly. Evelyn od loňska poněkud nakynula, ovšem vizážistka nedbá a rozhodně se toho nebojí! :-D
Brutální tajemství? :-o Brutálně se nepovedlo zamaskovat leda to, jak Farma šustí papírem víc než kdy jindy. Herecké výkony jsou k popukání. Např. Poloboh ve zpovědnici směrem k hospodárovi: ať si trhne a postaví si sám. Nebo že ze dvojky potencionálních vypadlíků povolají farmári zpět úřednici a do Chajdalúpky (ach, oni to brutální tajemství vlastně neznají :-D) odešlou Srdénka v kanadách. ;-) Ten je návrhem Evelyn tak konsternován, že není mocen slova… Chajdalúpka se šmírovací plazmou je už jen třešničkou na smrdutém dortu.
A to se Evelyn tolik snažila přesvědčit farmáře, že ne-e-xi-stu-je žiadny scénár. :-DD Samko, Samko, ty bys zaloužil po hubě…

@Ajda: a krutopřísně pozoroval rapla Erika, který vyzunkl zbytek džusu. Aby se hnedle přihlásil o svůj podíl.

10
JanaH
Reagovat

@Ajda: jj, teď jsem mrkla do archivu. F11 a končí to jakýmsi Farma – Insta Live.

11
Jája
Reagovat

@JanaH: A to se ještě dočkáme, asi ve třináctce až sebere výplatu za dvanáctku, její nové vytuněné pr…, ale no tak Jájo, vytuněného pozadí. Už dala bulvárem na vědomí celému světu, že tam jí pánbožko nenadělil, tak sáhne po velmi osvědčené metodě. Co s ní potom kostymérka bude dělat si nedovedu ani představit.
Ten kus steroidího bezmozku je škoda komentovat a jen z údivem sleduju houf semen z betonové džungle, co vlezl do jedenáct let trvající „šouky“ a nemá o ní ani páru, natož o tom, že jsou 24 hodin sledováni „velkým bratrem“. Teď tak mohou chodit místo „inteligentní“ městské zábavy okukovat osamocenou minci a holou prdel svého největšího pracanta (konečně se chudák dostane ke „slovu“ a předvede svůj životní výkon).
Zarazil mě při vítání vítězů zpět výraz baby zpoza pultu kliniky s pyskem nad a pod hubou. Ten odpor při objetí košičana se tak zhmotnil, že mi na obrazovce naskočila boule. On jí chudák zpocený asi trošku smrděl.

12
Johana
Reagovat

@dejna: v tom výčtu nesmyslných dekorací duelové arény chybí ještě semafor pro chodce:))
Štáb zřejmě prolezl smetiště a co nebylo úplně nepoužitelné, sebral.

@Jája: baba za pultem se pravděpodobně nechala vylepšit těsně před nástupem na Farmu a nestihla podat žalobu na toho šikulu, co ji vytvořil na ksichtě ležící zadek. To je jak z hororu, když si na to dá červenou rtěnku.

13
Fixa
Reagovat

Nikdy jsem nebyla velkou obdivovatelkou Květky, ale Evelín???? – hrůza, při své postavě a svém věku vždy nevhodně oblečená,chování příšerné.Určitě nejsem nijak upjatá, ale proč je nám stále toto nabízeno. Tlustá stehniska, velký zadeček, sukně tak, že se člověk leká,že uvidí Evelín děložní čípek, nebo se o ni člověk bojím že se pomočí. Obléká se Evelin sama, nebo má Markíza na to lidi?

14
Jája
Reagovat

@Fixa: Zřejmě má na to kostymérku. Včerejší šaty by sama na sobě nenašpendlila. Jak už bylo tady řečeno střih šipek směřující přímo do černého byl poměrně inspirující pro její další kariéru. Moje oko však bylo fascinováno (proto mluvím o našpendlení) čouhajícím srolovaným přebytkem šatů na pravé kýtě. Byl to tak rušivý element, že i chlapi se jí zcela jistě vyjímečně koukali podstatně níže než obvykle. Jinak s tím čípkem jsem měla stejný pocit (při návštěvě duelantů) jen byl zřejmě o něco intenzivnější. Převládalo u mně přímo zděšení, že můžu spatřit i ten druhý, aniž by otevřela ústa.

15
anonym
Reagovat

Evelýnin děložní čípek mě nezajímá, ale tu kostymérku bych docela ráda viděla a hlavně bych ráda viděla jak oblíká ostatní, jestli tohle Evelýně nedělá natruc. Každá ženská, která má nějakou část těla přerostlou, nemá jednoduché se oblíkat. Evelýn bohužel je celkově prostornější, ale když je na tohle určený odborník, mohlo by to být lepší.
Městské osazenstvo je zajímá skvadra. Tolik hlupáků pohromadě se hned tak nevidí. Neposoudím, co jim nakazuje scénář, ale ani nevěřím, že by krasavec bobuláč ze sebe nechal dělat záměrně takového hňupa, má to od přírody a lepší nebude.

16
Lady XL
Reagovat

Děkuji Ajdo za super rekap!! Pobavila jsem se 😁

17
dejna
Reagovat

Jája: „pysk nad a pod hubou“!:DD To teda jo,líp bych to nepopsala! :D
Johana: Vzhledem k tomu, že po loňských imunitách přidali letos Redemption island, čeká nás v budoucnu na konci duelu Evelyn zhášející pochodeň se slovy: „Farma promluvila! “ Aby se ale odlišila od Survivoru, přidá vzápětí jako inovační prvek otázku: „Ako sa cítiš?“ ;) :D

18
Lady XL
Reagovat

@dejna: 🤣🤣🤣

19
Johana
Reagovat

@dejna: to rada počujem:)))

20
Dominik
Reagovat

Budu asi hodně negativní. Začátek podzimu a máme tady další Farmu nebo spíš ještě větší paskvil/parodii na RS (otázkou je, jestli to Farma nebyla vždycky a jenom to tak nebilo do očí nebo jsem jenom rozmazlenej zahraničními RS). Nemám nic proti inovacím herních prvků za předpokladu, že jsou provedeny pořádně a kvalitně, což tady nehrozí. Ale je to vlastně jedno, na Farmě nikdo žádnou hru nehraje, protože nedej bože, když někdo začne taktizovat nebo intrikovat (byť rámci hry nikoli v osobních invektivách). To si na něm lidi smlsnou.
Město vs dědina, to kdo zas vymýšlel :D Koncept „chudí vs bohatí“ jsem ještě celkem chápal a v rámci sociálního experimentu by se z toho dalo něco vykřesat (i když víme, že to se taky nepovedlo :D). V prvním díle u stolu Norbert prohlásil, že nezáleží na tom, odkud člověk pochází, ale jaký je…a tím v podstatě řekl všechno :D
Z městské části mi není sympatický nikdo, možná Xénia, jinak skupinka otřesných jedinců. U dědiny bych zatím i našel pár lidí (Sára, Lukáš, Henrich, Noro), ale odkope se postupně asi každý. Italská Eva (Zlobr) je nepříjemná ženská už od pohledu.
Evelyn je tragická, jako věšák na hadry i jako moderátorka. Třetí rok a absolutně nulovej progres, zkrátka jen „ozdoba“. Ochotník Martin a jeho úlohy už snad taky nikdo nemůže brát vážně, koneckonců i účastníkům je to celkem putna. A aréna mě teda totálně odrovnala…to čo je?! :D :D
Budu sledovat dál, s dvojkou vína nebo plechovkou piva a hlavně se těším, že si tady počtu :)

Jinak komentář od dejny je top. Uplně vidím Evelyn s pochodní :D :D Stejně by jí to nešlo uhasit, takže by se musel použít oheň v digitální podobě.

21
Prochor
Reagovat

Je zajímavé sledovat, jak se Farma transformuje na Survivora.
Nejdřív se rozdělili farmáři na dvě skupiny (kmeny), které spolu bojují o odměnu. TV Markíza přitom vykrádá disciplíny ze Survivora.
Letos se volba duelantů ze sluhů pomalu mění na kmenovou radu, kde se duelanti vybírají ze všech farmářů. Navíc Markíza ukradla pravidlo Ostrov vykoupení. Tedy místo, odkud se odpadlíci mohou vrátit zpátky. Myslím, že příští řada už bude čistý Survivor.

22
Johana
Reagovat

@Dominik: je to tak, čím víc inovací, tím větší paskvil z toho vychází. Pokud se člověk oprostí od přirozené touhy někomu fandit, myslím, že bude docela zábava…kontroverzních týpků s bujným egem a sebevědomím je tam dost.
Mě ještě z měšťanů docela zajímá Anna. Zatím se projevuje docela nenápadně a inteligentně, takže ještě nechápu, co tam vlastně dělá.

23
Prochor
Reagovat

Mně nejvíc vytáčí ta farmářka týdne Monika. Kromě toho, že kouká jako vrah a štěká na lidi rozkazy jako v trestném táboře, tak začne ještě bez varování zpívat. A to už na mně bylo moc.

24
Dominik
Reagovat

@Prochor: S tím souhlasím, ale kdyby ta transformace byla aspoň trochu kvalitní. Vykrádá to prvky Survivora, ale ta aplikace v praxi je potom otřesná :)

25
Dominik
Reagovat

@Johana: Jo vidíš na Annu jsem zapomněl, možná právě proto, že vypadá, že je normální :D

26
Jája
Reagovat

@Dominik: Tichá voda břehy mele. Copak asi udělá první větší přeprška?

27
Dominik
Reagovat

@Jája: Však jasně, třeba se nakonec odkope. Hodnotím to jak to momentálně je.

28
Ajda
Reagovat

Archiv je letos nějak mimo, nechápu. Ale kdo by chtěl, je to tady: https://videoarchiv.markiza.sk/video/farma-12-mesto-verzus-dedina/epizoda/30617-farma-12-mesto-verzus-dedina-05

Jen opět je potřeba mít stažený jistý doplněk, v Česku jinak nepřehrajete.

29
Lady XL
Reagovat

Tak jsem byla zvědavá díky vašim komentům na poslední díl. Našla díky dobrým duším a zkoukla…. No Město je naprosto tragické v čele s tím striptérem (pořád se mi pletou jména). Měli by ho co nejdříve jmenovat sluhou a snažit se dostat ven… I tak je to tam ale tlupa individualistů. Ale kdo mne začíná bavit – i když jinak než si chudák asi přeje – je Ukrajinec. To je naprostá klasika předvádění toho, jak to udělat co nejlevněji, nejrychleji a s co nejmenší námahou. A vrchol všeho byla snaha dosáhnout toho, že „uděláme zkrat“ a budeme mít oheň!! Se divím, že ty ubytovny tady nevyhořely už všechny…. jo aha, oni ještě na sirky či zapalovače mají :-).

30
anonym
Reagovat

@Ajda: Archiv je sice mimo, ale uložená je už i 06. Pokud je někdo nedočkavý.

31
anonym
Reagovat

@Lady XL: Ten nemá chybu, co vymyslí, to je groteska, okna jen jako:-) Práce s jazykem taky neměla chybu, s tím by ještě mohla být sranda. Striptér je bez debaty za mě to nejhorší, co tam přišlo, slizoun a ještě nenažraný.

Evelyna mi nevadí, je tam už potřetí, ničím nepřekvapuje, chybí mi trochu kejhání hus, třeba je dodají. Martin taky není žádná hvězda, za ty léta praxe by mohl předvést taky něco jiného než „farmááárííí“.
A že je z Farmy už něco jiného je sice špatně, na druhou stranu mám pořád výběr, vypnout, zapnout. Pravda, bývalo to lepší, ale stejně se pořád řešilo, jestli jedou podle scénáře nebo ne, takže tohle zůstává stejný, jo nebo ne? :-)

32
Ajda
Reagovat

@anonym: Vím 😂 Jsem ta pokaždé nedočkavá, ale ne každý stahujte rychle, ne každý chce stahovat pomalu, tak konečně i Markíza, jen nechápu, proč je to na plusce. Mají být rádi za každého, kdo vydrží 😀

33
anonym
Reagovat

@Ajda: Jo tak, takže aby si každý mohl vybrat? V tom případě beru zpět. Já jen, že píšeš, že je mimo archiv, proto jsem reagovala. To je pořád nejjistější příjem Farmy i když se stahuje.
Markíza je věc jiná, je placená a byla placená už při F 11. Prográmek občas nefunguje jak má :-)

34
Dominik
Reagovat

@Lady XL: U striptéra bych i tipoval, že odejde sám od sebe :) Udělá si promo, hodí taneček jako ochutnávku a alou domů dělat si půlkilové snídaně.

Ukrajinec mě teda nebaví, celá ta linka s falešnými okny byla totál nesmysl stejně jako 10ti minutovej monolog o hodnotě jedné farmářské mince :/ Jak říkáš, groteska a ještě k tomu ne vůbec vtipná. Docela bych chtěl vidět jak funguje jako finanční poradce :)

35
dejna
Reagovat

Matúš mi hodně připomíná Hurona Maguu (herec Wes Studi) z Posledního Mohykána. :)
A Anička se mi taky líbí, má laskavé oči a není to štěkna…zatím.

37
MaRu
Reagovat

@Ajda: Vloni jsme s doplňkem šlapali dobře, ale ztratil se a nemůžeme najít, jak se k němu opět dostat.

38
Ajda
Reagovat

@MaRu: Odpověděla jsem na uvedený email. Pokud je neplatný, uveď platný, já ho uvidím, nemusí být v komentáři na skle.

40
Prochor
Reagovat

@anonym: Mně u svalovce nejvíc překvapilo, jak hned ze začátku začal fňukat, že když se nenají, tak nebude pracovat a jde si lehnout bla, bla. Člověk by od takového svalovce čekal, že bude větší chlap, že se dokáže víc překonat. Celkem jsem zvědavý, co ještě předvede.

41
dejna
Reagovat

@Jája: :DD

42
anonym
Reagovat

@Prochor: Už předvedl :-))) Kupodivu sklidil úspěch. On má teprve 25 let, vypadá dost opotřebovaně, nepříjemný týpek.

43
Jája
Reagovat

@anonym: Předvedl jako slon v porcelánu. Takového striptéra bych vypráskala bičem a ne mu zaplatila. Možná, kdyby měl vyvedený z prdelky drát končící v zásuvce, tak by pobavil. Jen ať ho ještě nevyhodí, chudák Tarzan by v chalúpce umřel hlady a rádoby Aquaman by se transformoval na hrocha.

44
Johana
Reagovat

…a ten blonďák, velebnosti, celej můj nebožtík Alois:))

46
Jája
Reagovat

@Wally: Vypadá to tak. To se z toho banda betonových šílenců po… Pusťte k tomu striptéra, ať si zatahá pro změnu za něco jiného. :D

47
Aža
Reagovat

Už jsem se i smířila s tím, že farmu neuvidím, ač jsem velký fanda. Bláhová jsem myslela, že si v prohlédnu FARMU X a budu v obraze.

Dle mého, ani Farma X není k už dívání. Stále se jen předvádí zubajda Zitron, jeho
cílem je asi bavit jen sám sebe. Uvítala bych tady krátký přehled dění na farmě, které
by se to mělo týkat. Hýkání pana Z už je únavné.

Jak si lze povšimnouti, zlaté časy farem minuly. Už se vaří v nobl nádobí, inu PP
produkty si našly cestu ))))))).
Srdečné pozdravení Ajdě a trvalkám Farmy, dopisujícími na Panáčka-

48
Prochor
Reagovat

@Aža: Je fakt, že TV Markíza se snaží v každé řadě nečím novým překvapit. Ale neuvědomují si, že největší překvapení by bylo, kdyby se vrátili k původnímu formátu pracovní farmy a taky by určitě získali víc diváků.

49
anonym
Reagovat

@Jája: Já bych nezaplatila žádného striptéra, tato kulturní zábava mě nechává v klidu :-) Jen aby to hošík nepředváděl v každém dílu do té doby, než půjde do chaloupky. Škoda vysílacího času.

@Aža: Nemyslím, že ti dva baví jen sebe, Šmahel je tam víc poslouchatelný než byl na Farmě, alespoň za mě :-) Nesmí tam však být nějaká plasticky upravená děva z Farmy, pak mi jdou oči šejdrem.

50
Jája
Reagovat

@Aža: Ono ten přenos a archiv nestojí tentokrát zanic. Neustále se to seká. Já se vrátila zpět a opětně topím dřevem. Farma stejně hodně ztratila na původní přitažlivosti, tak to nespěchá a koukat můžeš, když máš čas.

51
Jája
Reagovat

@anonym: Tak jsem se v bulváru dočetla, že se u Šmahela objeví Lulina. Prý má nevyřízené účty s tou městskou copaticí, která podle Luly vypada jak nedopité víno v sobotu ráno.

52
Dominik
Reagovat

@anonym: Vypadá tak o deset/patnáct let starší. Na youtube jsem našel jednu slečnu co dělá podcasty a v jednom má právě striptéra jako hosta a nedalo se to sledovat ani poslouchat.

53
anonym
Reagovat

@Jája: Naštěstí není povinnost dívat se na všechno. S radostí vynechám.
@Dominik: JJ, vypadá na 40 a ještě blbě. Zřejmě je jejich práce hodně náročná :-)
@Prochor: Umíš si představit tuhle skvadru něco dělat? Já ne, jednoho za druhým by odvážela rychlá. Vrchol je ukázat zadek a vytrhat si obočí. FT přiznal homosexualitu, obočí zatím mlčí, ale na pohled a když otevře hubu je jasný.

54
Jája
Reagovat

@Dominik: Taky jsem se o to pokoušela, ale vydržela jsem to jen do jeho sdělení, že on netančí jako v amerických filmech, ale on hraje. A tím můj poslech zkončil – opravdu ale opravdu on to včera „hrál“.

55
Jája
Reagovat

Pro ty, kdož mají špatný příjem nebo žádný: dřevo už je na skladě. :-)

56
anonym
Reagovat

@Jája: Už jsem psala, ale asi tam bylo nějaké nevhodné slovo:-) Tak znova, jsou věci, které si pro zachování vlastního zdraví nechám ujít. Počkám si zase až na Zitrona, ten se s ničím moc nemaže :-)

@Dominik: Striptérská činnost bude dost náročná jak fyzicky, tak psychicky :-)

57
Jája
Reagovat

@anonym: Copak tě někdo nutí? Nebo dáváš zákaz dávat sem i jiné info?

58
Lukša
Reagovat

@anonym: Reaguj vždy max na dva lidi, když jsou tři a více, musí být komentář schválen ;-)

59
anonym
Reagovat

@Jája: Já tady dávám nějaké zákazy? Jen jsem odpověděla, cos psala ty na můj nick, a to, že nemusím vidět všechno :-)

@Lukša: Díky, reagovala jsem skutečně na tři lidi. Nevěděla jsem.

60
dejna
Reagovat

@Jája: .51 – Koho tím myslíš? Už jsem zapomněla přezdívky. Jde o Lucii a Zuzanu z Farmy 8?
Farma X mě baví jen se Zitronem, jednou tam byl i Dulin, přežila jsem. :)

61
Jája
Reagovat

@dejna: Gachulincová Lucie a už je k nepoznání. Dulin byl uhuhňaný jako vždy by potřeboval titulky.

62
Dominik
Reagovat

@Jája: Zrovna jsem koukal na její Instagram, a fakt k nepoznání, ta už je teda „vylepšená“. Přitom to byla hezká holka. Pamatuju si, že na Farmě kouřila jak sádrovej ježek.

63
dejna
Reagovat

@Jája: Dík..a ta městská copatice?

64
Jája
Reagovat

@dejna: Nikol Fridrichová – pokusím se najít ten článek, jsou tam fotky obou.

65
Prochor
Reagovat

@Dominik: Farmáři si někdy nezdravě oblíbí určité předměty. Lulu si oblíbila fajfku a nechtěla jí nikomu půjčit. Chanas si oblíbil sekeru. Dominik z F10 zase nechtěl nikomu půjčit konev protože měl monopol na poskytování hygieny své Bohyni.

67
JanaH
Reagovat

@Jája: jak ty to děláš? První… :-DDD

@Aža: ono X-tra ani nemá být shrnutím, spíš se v něm objevují zajímavosti nebo momenty, které se do denního sestřihu nevešly. Ale hlavně jde o komentáře Šmahlíkových hostů.
Plastikové bloncky Mokráňka s Evinkou letos snad nehrozí, leda by si nutně potřebovaly přivydělat k mateřské. Ty byly vrcholně nudnééé.
Za mě zlatý Zitrón. Rada jsem taky přežila bez úhony, ale titulky by fest potřeboval.

Proč si, Ažo, díly Farmy nestáhneš?
Free stahování je sice zdlouhavé, ale je to spolehlivá metoda, jak vidět, když se ti doplněk pro odblokování archivu nedaří nainstalovat. S kreditem staženo za minutku.
Nebo si pořiď IPTV, třeba jen na dobu trvání Farmy. Můžeš sledovat i jen na PC, zpětně až 30 dní, přeskočit otravné reklamy. Není to zas tak finančně náročné, dá se narazit na poskytovatele, který ti „udělá cenu“. Mně to vyjde na 39,- měsíčně. ;-)

68
JanaH
Reagovat

@Prochor: jj, to se ti povedlo, Prochore! :-DD

@Jája: a má pravdu… kupodivu. :-)))
Vychlastaný hlas, tragická figura, 32? Netipovala bych ani omylem, spíš o dvacet víc.

69
Dominik
Reagovat

@Prochor: :D Jo a Hrčková kamna, teda až poslední týden. Lepší předměty než sami sebe navzájem. To pak lítají paplóny po celé farmě až do stropu.

70
dejna
Reagovat

@Jája: Ahá…dík! :D Na to si počkám! :D

71
Jája
Reagovat

Doufám, že nejvyšší zařadí do duelu s polobohem pílenie. A Zlobřici prosím nasadit něco na utlumení hormonů než znásilní všechny chlapy na farmě.

72
Lady XL
Reagovat

Tak mám takový dojem podle ukázek na dnes, že se duel se striptérem konat nebude…. A dobře mu tak. Nechápu jeho chování. Jestli se šel zviditelnit, tak tímto dosáhl sice zviditelnění, ale nabídky na cokoliv se určitě nepohrnou…

73
Franz
Reagovat

Sledování Farmy na Markíza International je silně frustrující. Markíza opět jede svoje – 10 minut Farma a 10 minut přestávka. Možná různá reklama by se dala přežít, ale na International jede v každé pauze pořád stejná smyčka, kde odkazují na ty stejné jejich debilní pořady, jako je Horná Dolná, Susedia, Partička (10 roků stará) atd. Předpokládám, že to má za úkol českého diváka jen odradit od sledování. Přiznám se, že mně to přestalo bavit a asi se budu dívat pouze v pátek a pondělí.
Byl jsem o víkendu na Slovensku a nesetkal jsem se s člověkem, který by Farmu sledoval. Pouze mně tam přivítali pozdravem: Prišli česi, veľa nakazený národ.

74
JanaH
Reagovat

@Jája: tak ti nevim… mně se zdá být výsledek duelu jaksi předem jasný… :-/
A jestli ne, tak chudák Srdénko. Zakopal tu mrkev málo hluboko. :-D

76
Prochor
Reagovat

@Jája: Obr aby na farmě fungoval by potřeboval celý realizační tým: maséra, maskéra, trenéra, lékaře, psychologa, dietáře a.t.d..

77
JanaH
Reagovat

Jen ať se Markíza pochválí, nikdo jiný to za ni neudělá. :-D
Taky neznám moc lidí, kteří by sledovali. Ale zase znám mraky těch, kdo hltají všelijaké ty Prostřeno, Masky a Manželky… nebo nekonečné novácko-primácké seriály. A nebo ještě větší mraky těch, kteří by se ke sledování podobných „pokleslých“ žánrů nesnížili nebo aspoň nepřiznali. :-D
Holt „podle vkusu každého soudruha“:
https://www.youtube.com/watch?v=YpMTWjwnGxU

78
Jája
Reagovat

@JanaH: Myslíš, že poloboha ukecají na druhou šanci? Vždyť on už tak súrne potřebuje svůj tým (Prochore přesně) a svoje kamarády, kteří jediní mu rozumí. Zase skutečnost, že pět týdnů nikdo nevypadl ukazuje na něco jiného.

79
Franz
Reagovat

@Jája: Ne, že nikdo nevypadl, ale správně, že nikdo za pět týdnů neopustil Farmu.

80
Jája
Reagovat

@Franz: Omluva, použila jsem nářečí, nikoliv spisovnou češtinu. U nás když „vypadneš“ opouštíš prostor – čili zkráceně řečeno vypadni do kuchyně znamená příkaz k opuštění momentálního prostoru a současně příkaz, kam se má přemístit. :D :D :D My se holt nevykecáváme. :D

81
JanaH
Reagovat

@Jája: nevěřím na ukecávání a „brutální překvapení“, ale spíš na befel.
PS. Jak se ti líbila Evelyn v hořčicových nasrávačkách? :-D
Mně „moc“. V tomto oděvu byl její děložní čípek v bezpečí. :-DD

82
Jája
Reagovat

@JanaH: Abych pravdu řekla, nevěřila jsem vlastním očím, ještě se jí po zvednutí z lavičky mírně sekly v drážce. Při tom zkracování a postupném odhalování něžných stehýnek nám za týden před duelem přijde v baletní sukýnce jako z лебединого озера. :D

83
JanaH
Reagovat

@Jája: jj, sekly. :-D
Dneska se neohřejem, co? A zrovna dneska by mi to přišlo vhod! :-D

84
anonym
Reagovat

@Franz: Zjevně ses pohyboval v intelektuálním prostředí, holt máš štěstí na Slováky, kteří místo Farmy sledují semafor v Česku.
Víš, že když někdo čumí na jakoukoli RS, tak se s tím moc nechválí, protože neví, jestli by se neshodil na úroveň hlupáka? A čím víc na to čumí, tím víc zatlouká, v tom zřejmě pořád budeme jako jeden stát :-)

Zpěvačka mejdan parádně zvládla, s podivem si neublížila, to striptérovi stačí pokrájet cibuli a hned je chrbtica v háji :-)
Erik, jemný chlapec, nezvládá emoce, spíš než striptér maséra by on potřeboval psychickou podporu odborníka. Ale jinak se konečně něco málo dělo:-)

85
Johana
Reagovat

Moc teda nevěřím, že by si vesničané dobrovolně vzali mezi sebe sabotéra, podrývače, tlachala a regulérního magora Erika. Nejspíš to dostali rozkazem od štábu, aby něco narušilo sluníčkové vesnické vztahy.
Velmi mě pobavil Erik prohlášením ve smyslu, že vesničané jen chlastají a nic nedělají a on když pracuje, tak plní i na 130 procent…nějak to nesedělo s odměnou od hospodáře.

86
Jája
Reagovat

@Johana: Dobře to vesničané udělali. Vzteklý uplakánek, i kdyby u nich nemakal, nepoškodí vesnici ale oslabené město bude plakat. Zůstali jim dva „pracovníci“ – Potěmkin a rádoby lamač ženských srdcí – a FT chudák to nebude mít lehké. Uplakánek, pokud bude trucovat, má příští týden duel jistý.

87
Wally
Reagovat

A mě to letos baví. D))
Každý díl je překvapení, protože to co platilo už možná neplatí nebo příště určitě bude uplně jinak. Daní záporáci jsou hnusnější a hnusnější. Akorát ty kladné křehké květinky (Xenie, Katka) mně vadí víc než ti hnusní Zlobři.
Sukénky Evelyn stále kratší, knoflíčky stále napnutější. Malina březí, mouchy lezou do záběrů stále. Jak říkám, za mě dobrý. :D)))

88
Prochor
Reagovat

Jedno mají snad všechny řady společné. A sice to, že v jistý okamžik nakráčí na farmu krokem rozvážným kráva Malina, která snad živila svým mlékem všechny farmáře. Zároveň ale dojil Malinu větší počet neumětelů než jakoukoli jinou krávu v republice. Malina tak už zažila takové množství technik dojení, že se to neukazuje ani na zemědělské škole.

89
JanaH
Reagovat

@Wally: líbezná Xenie mi zatím ani neva, aspoň někdo není u měšťanů pošuk na první pohled a poslech.
A chápu Srdénkovu nespokojenost, že mu leklou rybu Katku šoupli do dvojky do duelu… s ní byl bez šance.
Hodně se mi líbí Anka. Jen aby jí ten klid vydržel… po tom, co jí Malina provede a Anka se proletí…
U měšťanů jsem kromě ní nenašla nikoho dalšího mně sympatického. Ale baví mne pokreslený Mohykán Matúš svou naprostou tupostí a Potěmkin.
Vesničani jsou na tom líp, mají zábavných a zajímavých víc lidí.

@Jája: přesně.
Akorát, že se to brzy zas určitě míchne, no. Holt překvapení.

Prochore, chudák Malina. Ani se jí nedivím, že svůj názor na farmáře dává rok od roku důrazněji najevo.

90
Johana
Reagovat

@Jája: asi máš pravdu, ale já bych radši chtěla vidět Erika pracovat na příštích úlohách s Potěmkinem…oba tvrdé palice s úplně jiným přístupem k práci…to by měl Erik teprve nervy.
No a lamač by se předváděl před vyhlídnutou Katarínou a makal pro vesničany jak barevnej.

91
Jája
Reagovat

Malina s Annou předvedla, jak má letět městská holka vzduchem. Kam se na tuhletu akrobacii hrabe ubohý herecký výkon z minulé farmy?

92
anonym
Reagovat

Já bych, i když to není podstatné, chtěla vědět, jestli ta Malina je pořád ta původní. Ta původní by totiž měla být už kapku odolná z Farem :-) No, hlavně, že to kráva přežije a ještě porodí. To je velký úspěch.

93
anonym
Reagovat

@Prochor: Proto není Malina jen ta jediná, každá kráva by z toho měla psychický problém. Tak snad tento rok ty kravky nezblbnou, zatím se k nim chovají relativně příznivě.

Přidat komentář