Panáček v reality show

Farma 12: Zlo se oplácí zlem (rekap)

16. Říjen 2020 | napsal(a): | reality show: Farma 12 SK

tit farma

Tento týden byl ve znamení vlády Erika, protože vyřazené farmářky mu z pomstychtivosti a vděčnosti přidělily funkci velitele farmy. Morální oporou by mu měla být Sára, která je na něho už nějakou dobu přisátá jako klíště. Na Farmu se vrátila trojice z Chalúpky, což velice těžce nese Matúš.

Rozkošná Evelyn (tak se označila sama)

Jak už jsem zmínila, zřejmě hlavně na popud Nikoly, bude FT Erik. Farmáři se rozdělí do dvojic a po celý týden musí vše vykonávat pohromadě. I sluhové vzejdou z některé vytvořené dvojice. A do duelu se půjde ve čtveřici.

Hra o imunitu – rychlé kbelíky

Pomocí dvou kýblů se musí dvojice bez šlápnutí na zem přemístit na druhou stranu. Nejlépe si vedl Lukáš se Xénií, proto mají tento týden klid, duel jim nehrozí.

kýblíky

Všichni řeší sluhy, duel a pořád dokola. Byl vytvořen pakt, v jehož poslání i složení se ztrácím. Hrají hru na nenávist, přitom drží spolu proti zbytku. Hlavní postava je Erik, k němu se přidal Matúš a Monika. Adam, Henrik, Mário, Bea, Katka? U nich nevím, zda jsou členy nebo ne.

Erikovi funkce řádně vlezla do hlavy a Sára na něm krásně parazituje. První dáma farmy? Nebo třetí Milka po Malině a Malince?
Nový FT si hraje na veledůležitého, chce znát názory poddaných. Co zlepšit? Domluví se, že každý si po sobě umyje nádobí, naučí se dojit a uklízet chlévy, aby se ulehčilo sluhům. Snídat se bude, až se uklidí ráno ložnice.

Chce někdo dobrovolně vyfasovat sluhovské zástěry? Opravdu čekal, že se někdo přihlásí? Za sluhy je podle očekávání určen Heňo a Rebeka, další část pomsty Nikoly, kterou musel Erik z vděčnosti splnit. Fraška, alespoň podle Henricha. A fraška pokračuje. Funkcí zaslepený Erik jim čte u stolu pravidla sluhů, což má jediný výsledek. Ti místo vaření oběda, hrají Člověče, nezlob se! Není oběd, Erik se vzteká, ale Noro ho poučí, že je to jeho povinnost, úkolovat sluhy i ostatní.

Hospodář Martin

Na začátku nám avizovali nového člena týmu, fenu Josefínu. Zatím se tam mihnula jednou. Kde jsou ty její tresty, jak nám slibovali?

Úkolů bude tentokrát docela hodně, ale mají posilu ve třech navrátilcích.
1/ Párová pila, máme přeci farmáře ve dvojicích. Každá musí pořezat šest polen. Z každého devět kousků – koláčů. Ty se potom sekyrkou osekají na čtverec a použijí se na chodník. Celkem bude 405 koláčů. Aby se to stihlo, musel by neustále někdo řezat. Pily mají dvě.
2/ Metr za plotem se postaví citadela pro kozy. Pro názornost dostali obrázek, viz foto.

citadela

3/ Příbytky zvířat se natřou barvou
4/ Keramika – vymodelují symbol vlastnosti, typické pro jejich partnera.
5/ Odhalit predátora. Tento úkol jim zadal dodatečně. Přivezl soudcovské schody se sedátkem, které používá třeba Evelyn při týmových hrách. K nim dalekohled a budou v noci hlídkovat, dokud neodhalí zvíře, které likviduje křepelky. Nepoznají druh? Mohou ho nakreslit. Tento úkol vyvolá nevoli, nikomu se nechce obětovat noční spánek. K tomu musí dokončit nedodělané práce z minula – osít trávu, dokončit chodník ze štěrku.

Po obědě je čeká překvapení, sponzor z Cervy poslal všem montérky.

Citadelu se rozhodla postavit dvojice Michal + Vlado. Ukrajinec opět jako vždy hledá způsob, jak práci co nejvíce odfláknout, vždyť tam kozy stejně nepolezou. Michal trvá na precizní práci. Nakonec se bude stavět podle Michala. Ale když ten chce později základnu z cihel vyzdít, Vlado protestuje a Erik mu přizvukuje. Místo malty se cihly jen vyskládají, což Martina při kontrole pořádně naštve. A Vlado zbaběle celou vinu hodí na Srdénka.

válení

Mezi farmáři začíná rebélie. Erik je štve svým chováním, bojkotují práci, nemají motivaci. FT neumí rozdělit práci, panuje chaos. Od jedné nedodělané je honí k jiné. Heňo, Matúš, Mário, Bea seberou v lednici žebírka a ugrilují si je. Porušení pravidel je jim jedno. Erik také ujídal, snědl slaninu, povidla, proč ne i oni? Když jde o jídlo, je Bea a Mário první v řadě. S prací je to přesně naopak. Zbytek farmářů se obžerství neúčastní.
Řezání dřeva je problém. Málokoho baví. Adam rovnou ví, že on se pily nedotkne. Práce vázne v každém koutě farmy.

Kauza Žebírka

Vyšetřování se ujímá FT. Požaduje po vinících omluvu pro ostatní za svůj prohřešek. Omlouvat se nikdo nebude, Erik by se měl omluvit dávno jako první.
Anarchie pokračuje. Sluhové neplní úkoly. Mário a Beáta se štítí práce, ale u pomlouvání a jídla jsou vždy první. Zcela zbytečné kousky na farmě, správně podotkl Michal.

Volba druhých duelantů

Matúš od Katky odbíhal, musí ji za trest pozvat na rande. Trapné! Proč práce vázne? Erikova vina, tvrdí zbytek. Adam vidí na farmě pouze chaos.
Překvapením pro všechny je druhá dvojice do duelu. Čekali, že to bude Henrik a Monika, ale hra je hra a volba padla na Beu a Mária. Nejslabší a nejzbytečnější kusy, chtějí jistotu návratu. Bea se hroutí. Slzavé údolí, nechápe ona ani Mário. Ukřivdění, u sebe chybu nehledají. Je to zrada, ale oni se vrátí, tvrdí svorně.

dopis

Duelanti mají povoleno chodit se umýt a na toaletu. Oba páry vesele komunikují s ostatními, lezou do kuchyně, Beata a Mário ukazují dopis, který jim zbytek poslal. Matúš jim nosí jídlo, pravidla mají totálně na háku.
I v ráji nastává krize. Sára vyčítá Erikovi jeho chování, on kritiku neumí přijímat. Peklo na farmě pokračuje, ale práce téměř stojí. Zbytek se povaluje a intrikuje. Erik se pomalu, ale jistě začíná hroutit.

Kontrola od hospodáře

Erik už brečí i před Martinem. Není schopný s ním komunikovat. Co se děje? Všichni mlčí. Noro se ujímá slova. Týden neproběhl, jak měl. Erik si za to může sám. Z jeho strany byla špatná komunikace, chaoticky zadával práci, měl k nim negativní postoj. To se odrazilo na práci a následně i úlohy podle toho ne/vypadají. Tak to cítí i zbytek. Erik roní slzy, není k utišení. Divadlo nebo černé svědomí?

chodník

Nic není hotové, výmluvy, omluvy, svalování viny. Martin je vytočený do ruda a výsledek? NULA mincí! Mají luxusní podmínky oproti předchozím farmářům, neváží si toho, dávají přednost osobním rozepřím před chodem farmy, to bude mít následky. Sára se snaží Erika obhajovat, ale míjí se to účinkem.
Erik se hájí, že nebrečel ze zoufalství, ale od nervů a zlosti.

Aréna – duel

Zpověď všech. Za hlavní zlo tohoto týdne označí Erika. Jediný Michal podotkne, že se nemá míchat práce a vztahy, protože potom na to doplácí všichni. Měnit má každý sám sebe.
Evelyn připomíná pravidla pro duelanty. Bude trest?
Disciplíny:
1/ Kvíz
2/ Šipky
3/ Heverování – víno v koštýři a jeho přenášení do demižonu
4/ Srdce pro lásku. Musí sestavit štafle a utrhnout perníkové srdce.
5/ Řezání dřeva

První kolo vyhrává Mário s Beátou. Další tři už jsou v režii Heňa a Rebeky. Vítězí 3:1

duel

Radost netrvá dlouho. Duelanti porušovali pravidla, proto se na farmu vrátí pouze jeden z vítězné dvojice. Kdo to bude, určí farmáři. 13:1 vyhrává Henrich, Rebeka bez rozloučení musí potupně okamžitě opustit navždy Farmu. Loučí se Bea a Mário, ale zbytek má zůstat v aréně.

Hra na trestání pokračuje. Evelyn by ráda věděla, kdo pracoval, kdo sabotoval. Ten lže, nikoho nešpiní, je mu jasné, že s nimi musí po návratu vydržet. Za největší pracanty překvapivě označí Nora a Evu. Jediná pravda, která zazní je, že Mário s Beátou se nejlépe ze všech práci vyhýbali.
Čekáte tresty? Sponzor se musí pořádně odprezentovat, proto si nejlepší pracanti užijí čepování piva na čtyři způsoby, pochutnají si na hořkém moku a zbytek jen závidí. Dlouho však ne, protože pivo se bude čepovat pro všechny. Trest si představuji opravdu jinak. Erik se nám rychle oklepal a opět je ve své staré kůži.

pivo

Po návratu je čeká prázdný stůl a dopis. Zpřísňují se pravidla pro duelanty. Na toaletu budou chodit pouze za budku, umývat v jezírku. Nesmí se vzdálit víc jak pět metrů od chatky. Jídlo jim nachystá sluha a to jim musí vydržet až do duelu. Přísný zákaz komunikace a kontaktu s ostatními.

Romana, Erik, Matúš a Monika zas a zas pomlouvají Rebeku.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 12 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 92
1
dejna
Reagovat

Ví tu někdo, jaký je časový rozdíl mezi natáčením epizody a jejím vysíláním?

Reagovat

@dejna: Na začátku to byly cca 3 týdny, ale zda v tom byla i povinná karanténa to už si nepamatuji.

3
Wally
Reagovat

@dejna: Zhruba 6 týdnů. Nyní je na Farmě začátek září. Jde to občas vysledovat i podle počasí. :D))

4
Franz
Reagovat

Je to 5 týdnů (nezapočítáno 5 dní karanténa). Když Farmu začali vysílat tak to říkal režisér Farmy v Teleránu. Ještě dodával, že za těch pět týdnů co Farmu natáčíme nikdo neodešel domů.

K duelu se nebudu vyjadřovat, jen dodám, že na nedodržování pravidel má svůj podíl i Markíza. Resp. od 10 řady, tato RS už opravdu nestojí za nic.
Včera mně dost překvapil Erik. Napohled z drsného, tvrdého muže se stal během pár minut pokakaný chlapeček, kterému se nepovedl postavit hrad na písku. K jeho slovnímu vyjadřování potřebuji někdy, aby tento pořad byl opatřen titulky. On z „Pešóva“ mele a mele rychlostí formule. Dost se mně ekluje i ta jeho Sára, která nejenom je fitnesska, ale je asi i dobrá horská alpinistka. To její vnucování je pro normálního muže odporné.

5
Fixa
Reagovat

Je to zvláštní, ale asi Bea a Mário byla dvojice na farmě hodně oblíbená, téměř všichni smutnili nad jejich odchodem. Moc toho nenapracovali, ale patrně vznášeli klid do toho rozbouřeného, válčícího kolektivu. Já zrovna nebyla jejich obdivovatelem. Hádám, že FT bude Lukáš.

Reagovat

@Fixa: Spíše než na klid, to vidím na ochotu kdykoli a kdekoli se zašívat a pomlouvat kohokoli s kýmkoli. Vše, jenom ne práce. Podobně vnímám Adama.

7
Dominik
Reagovat

Výsledek super :) Vyhodil bych všechny čtyři a udělal menší čistku i mezi farmári :D Zlověstná Evelyn byla velmi sympatická :) V téhle poloze by byla mnohem stravitelnější.
Když se Evelyn zeptala, kdo souhlasí se Srdénkem, tak Leklá ryba se podívala na ostatní a pak se taky na poslední chvíli přihlásila :D jak ve školce.
Eva a Noro nejvíc pracovali? To určitě…a ještě to přijmou.

8
dejna
Reagovat

Ajda, Wally, Franz: Dík! :)
Mě mátlo a mate to letní počasí a jak se pořád sluní…já osobně mám pocit, že tady léto nebylo a že jsem od jara nesvlíkla svetr. :D

9
dejna
Reagovat

Já Erika vidím trochu jinak (a to jsem ho hooodně nesnášela – viz můj kterýsi předchozí koment). Připadá mi, že dřív přehrával, kdežto teď si je víc podobný. I když u stolu při útocích farmářů nasazoval poker face, myslím, že se to v něm skládalo a pak mu prostě bouchly nervy – tedy ne, že se pokakal, ale stav, který už hlava neovládá, protože přetlak vede tělo k tomu, že si jede po svém. Ono to, jak mu ostatní nakládali, by zvládl jen velmi silný a vyrovnaný člověk. A to on určitě není.
Myslím si ještě, že svou roli farmáře týdne pojal tak, že ukáže ostatním, že je vlastně fajn člověk, a nečekal, že mu to neocení a že mu naopak podrazí nohy. Líto mi ho je jen trošku – o tu lekci si do jisté míry řekl sám.
A teď už jen čekám, kdy mu podrazí nohy Sára.

10
dejna
Reagovat

Dívala jsem se na X-farmu. Mário mě jistým zvráceným způsobem baví – pozorovat jeho grimasy, poslouchat jeho postřehy a názory – nikdy jsem podobného člověka nepotkala.
Ale nějak jsem nepobírala Beu – její prohlášení, že se Heněm nepromluví ani slovo a vzápětí mlela a mlela směrem k němu, nechápu objímání a vzápětí radost, když se dozvěděli, že jeden z vítězné dvojice odejde taky, pak lítost nad Rebekou…
Má být psycholožkou – už teď lituji její pacienty, protože ona neví, co ta její huba vypouští. Jí naprosto chybí propojení mozek – myšlenka – slova – ústa.

11
dejna
Reagovat

@Dominik: Jo, ta Katka bude fakt korouhvička, protože ona to dělá každou chvíli – lapá cizí názory a kouká se přidat k většině.
Evelyn by k její zlověstnosti slušel spíš kožený obleček s bičíkem než ten nařasený tubus ušitý zřejmě ze závěsu. ;D Nechápu, kdo jí to navrhuje. Ve čtvrtek měla takové střízlivé šaty v barvě slonové kosti – ty byly první, které jí (podle mě) sedly.

12
Dominik
Reagovat

@dejna: Co má na sobě Evelyn neřeším, to je samostatný vesmír, v němž kombinace racionality a vkusu neexistuje :) Jen aspoň chvíli nebyla ve standardním sluníčkovém módu alias „Farmári, tak akoooo?“
S Erikem souhlas.

13
Jája
Reagovat

Borisové měli notně přitvrdit nejen budoucím duelantům, ale všem farmářům. Volba sluhů je naoko, když všichni dělají kromě vaření a pomývání jejich práce a pak jsou strááášně unavení, že nemají síly na úkoly. S bídou tak natírání. Jen drby jim jdou. Když jsme u té oblíbené práce Nora a jeho konkubín – jaktože velevzorný opakovaně FT a hlavní natěrač s milovanou vysíračkou si nepřečetli, že barva se ředí (vzpomínáte? na každé farmě ji používají) a tím pádem nedodělali ani jednu řadu stájí – tož welnes. Jediný, kdo je bleskově zvedl z rozsezených prdelí byl smradlavý toužící Karel.
Erik, který přišel na farmu ala chlap tvrďák má zajímavý vývoj, časem nás ještě zřejmě hodně překvapí. A kdo bude zvolen za FT? Velké dilema, Mário a prostorově výrazné čudo budou válčit o Mário – Lukáš, prostorově výrazné čudo -Stará vražda? Noro? Smrdí mi to nejlepším pracovníkem brigády soc.prc. Snad to bude obojetný Lukáš a nedá zase roli sluhů nejobsazovanějším hercům.

14
dejna
Reagovat

@Jája: V cca 1:48 se Lukáš ptá Xenky, jestli s ním půjde do domu, který mají za zády. Ona mu kývne. Není to právě dům farmáře týdne? Třeba mu vypadlící pošeptali, že ho napíšou.
Ta funkce je zrádná – ostatní ho sice mají rádi, ale on je dost měkký…kdoví, jestli případné jmenování nedopadne v jeho neprospěch.

15
Johana
Reagovat

Taková anarchie proběhla naposledy v osmičce, když byl FT Mirec. Taky nedostal, myslím, žádnou minci.
Opravdu by to chtělo pořádně přitvrdit a nejenom co se týká duelantů.
Krom ostatních se v pelechu přes den váleli i Noro a jeho fúrie, kteří se pak bezostyšně, jen s mírnými rozpaky, nechali zvolit nejlepšími pracanty týdne. Copak si nikdo neuvědomuje, že tam jsou kamery a všichni u monitorů vidí jak se chovají a co pindají?!
Jenom Michal měl koule říct, že šlo o kolektivní vzpouru a tím u mě Srdénko vystoupal na první místo žebříčku.
Duel dopadl nadmíru dobře, ale čekala bych tresty pro všechny sabotéry a povaleče za neplnění rozkazů FT a porušování pravidel. Do doby, než dokončí všechny úkoly žádný chlast, sebrat kávičku, tabáček a nechat jen základní potraviny.

16
dejna
Reagovat

@Jája: Pokud jde o sluhy, taky bude hrát roli, zda Evelyn v pondělí rozpustí dvojice.
Ale jinak se bojím, že Lukáš nedá toho, s kým sedává v kroužku = Eva, Noro, Katka, Adam, Anička, Xena. Já tipuji Vladimíra a Moniku anebo Sáru.

17
olga
Reagovat

@Tak te otazky ,jestli s nim pujde do domu jsem si tez vsimla.Myslim,ze FT je jasny.
dejna:

18
Jája
Reagovat

@dejna: No vidíš, kdybych to nepřeslechla, tak nemusím trápit svou hlavinku těžkými úvahami. :D

19
Lady XL
Reagovat

V ukázce se Sára dohaduje, koho asi FT dá z žen a předpokládá,že to bude one nebo Monča. Líbil se mi konečně Martin, když vypočítával,co dělali dřív na farmě a jak to bylo s jídlem. Teď bych jim to na týden předvedla aspoň ohledně jídla… Žádný alkohol,tabák a kafe. Jen možná a jablka na pité. . 😁.

20
Lady XL
Reagovat

Souhlasím s hodnocením Erika…. Myslím taky, že v začátcích přehrával,chtěl na sebe upozornit…Otázka taky je,jak moc v tom je režie. Viz striptér,který se taky dost změnil oproti počátku. Jinak v týdnu to byla vzpoura,kdy se jim prostě nechtělo dělat a hodilo se jim,že FT je Erik. Nemohl s tím nic dělat (Erik), i kdyby se horem dolem omlouval,dělat by nešli. A největší zlo byli sluhové! To byl vrchol drzosti,když přišli i v době Martinova proslovu k farmě. A sami si brali jídlo v kuchyni… Já bych je oba vyhodila a nechala bojovat Beu proti Máriovi…

21
Olga
Reagovat

Mozna se pletu,ale Erika se zastavat nikdy nebudu.Mozna to maji reziseri tak nalajnovane ,ale ten kluk je na odplyvnuti.Nesympatycky blbecek.

22
Ajda
Reagovat

Zboží na skladě.

I kdyby se Erik všem na kolenou omluvil, nevěřím a neuvěřím. Moje babička říkala, že lidé, co mají oči blízko sebe jsou zákeřní a falešní. U něj mi to sedí od první chvíle.

23
JanaH
Reagovat

Rozesmála mne ta talijánská nezaměstnaná stará panna vyhlášená připosraným Erikem za nej pracovníčku. Sotva si připla „zasloužený“ metál na hruď, prohlásila o Erikovi, že „už sa mení“. :-D Jak málo jí stačí, chudeře…

Eriček je takový malý potkan.
Který v naskladněném zboží předvede, že fakt není žádný ingenýr, když není s to pochopit celkem jednoduché sdělení. Velký špatný… :-D
A stará vražda předvede nááádhernou etudu, to je na Oskara, těšte se! :-D Velký, velký špatný… :-DD

24
Aža
Reagovat

@Ajda: A ted všichni honem k zrcadlu, jak daleko
máme oči. :))))))) Dobrý, mám je až za ušima :)))))

Scénář se opakuje, hlavní hrdinové jsou nejprve otesánkové, tak se stanou diskuzní
postavou a nakonec se odkryje jejich zlatá povaha a zdárně ukončí farmu na stupni
vítěze. Srdíčko nás všech si stejně nejvíce získal dřevo umělec.
Bydlení letošní je výstavou reklamních PP, od kafovaru, nádobí až po…….
Proto jim musí režie ledacos odpustit. Víte kolik lidí dostane třeba hned chut na pivko?
Konec byl samá láska, objímání a dojemné loučení.
Odpustme si co jsme si….. tak jim budeme věřit.

25
Ajda
Reagovat

Covid nám letos zamezil simulování farmářů. Jindy tam sanita jezdila jak linkový bus, nyní si to každý rozmyslí, jít do karantény, Adam jim je příkladem. A ještě ta komedie, že navrátilce musí chtít všichni jednohlasně :D

26
Jája
Reagovat

@JanaH: V tom případě tam máme potkany dva. Potkaňátko a zkušenou potkaní sfini. Prvního zatím snáším a svým způsobem mě baví, druhému bych hned od druhého týdne nakopala pudel a mezi cihly tu zbytečnost, tak je mi odporný.

27
JanaH
Reagovat

@Jája: vnímám to stejně.
Jsem říkala hned na začátku, že na ně má Kaufland extra výběrovky.
Ovšem s přehledem o několik koňských délek vede výstavním koňským chrupem obdařená a nejupřímnější široko daleko… óbr krysa, že jí není rovno, výkonná ředitelka harému hrůzy.

28
dejna
Reagovat

@Ajda: Ty oči se mi taky nelíbily.:))
Můj tatínek, ateista až do morku kosti, mi zase říkával, že zlí lidi jsou nějak viditelně poznamenaní – myslel tím různá větší znamínka, bradavice a nevím, co ještě. No…žrala jsem mu to jen jako děcko. :D
Ale já třeba moc nemusím srostlá obočí. :))
@Aža: Já taky! :D

29
anonym
Reagovat

Erik, jemně řečeno na nervy, je psychouš, případ pro odborníka, mladý kluk, který jednu chvíli dělá kazatele a vedoucího zájezdu a vzápětí se vrhne do nastavené náruče děvenky, která tam nikoho jiného nesplašila a řve jako malé děcko, protože nedostal bodíky. Svoje vystoupení zdárně zakončil pochválením zubajdy a ředitele farmy :-) Obočí jsem nesledovala, ale má pichlavé oči. Za to nemůže, co mu příroda dala.
Xtra tragedie, ti dva afektovaní magoři vyděsili i Šmahela, alespoň mi to tak připadlo.
Čekám, koho do třetice klofne Heňo. Už mu trochu otrnulo:-)

30
Jája
Reagovat

Tak se zdá, že by bylo velice užitečné, kdyby Martin přivezl dojačku. Nikoliv pro Malinu a Malinku, nebo kozy. Na farmě je jedno stvoření, které to nutně potřebuje a na stroji by stačilo automatické vypínání po dvou litrech.

https://www.slovakwoman.sk/to-mysli-vazne-po-odchode-rebeky-skoncila-v-naruci-hena-dalsia-farmarka/

31
Aža
Reagovat

@Jája: Markíza už nevaří gulášek z poctivého masa,
ale i s ostrými přísadami to už přehnala.
Pomalu se nám už přejedla postelová dramata a pracovní nasazení překonává úplně
všechna dosavadní viděná v minulosti.
Je to ozdravovna pro lemply a laskominové dvojičky….. trojičky…. (nemyslím dojičky)
Nebýt corony, snad měli i vzácné návštěvy, měl by někdo odvahu se tam jít ukázat?)))

32
Jája
Reagovat

@Aža: Ještě nám do guláše chybí nějaká ta svatbička a aby ostatním nebylo líto, možná už borisové mají v karanténě jako návštěvu nějakou tu volnomyšlenkářskou pridepartičku. :DD

33
olga
Reagovat

Lidi asi mne vynadate,aleja to nemuzu vydrzet.Zhledla jsem pondeli-jestli jsem do ted o Erikovi pochybovala tak ted jsem utvrzena,ze je to debil.Evelin prisla s dopisem atd a kdyz odchazela dali ji kolac.Pak dosel dopis s hledanim imunity.Evelin podekovala za kolac.Erik ztoho udelal indicii,.No podivejte se,ale uz jsem se dlouho tak nenasmala. Je to ubozak.Hlavne se na mne nezesypte,.Omlouvam se-.

34
bobina
Reagovat

@Jája: Mohli by jim všem přijít „napichat pery“. Heňovi se to na Rebece líbí, tak Nikol nemeškala a už je z ní taky kačica. Asi pořád doufá…
@Ajda: Já toho Erika nesnáším. Je to bazilišek. Asi je to jeho taktika- z outsidera vítězem. A té jeho LÁSCE se Sárou vůbec nevěřím. Ona chtěla někoho – kohokoliv a on aspoň někoho. Dobře to vystihl Franz, že Sára dělá přesně to, co chlapi nesnášejí. Stejně chce pořád Heňa!
Myslím, že Erikovi a Nikol podtrhli nohy Borisové tím, že je poslali do opačných táborů. Oba na to dojeli.

36
Jája
Reagovat

Copak se děje? Prymula a Matovič vám přikázali sedět na prstech? Tak si vemte rukavice a už ať jste tady. :D :D :DDD

37
Fixa
Reagovat

@Jája: O čem psát? Tato farma je bez děje. Evelyna se považuje za dohazovačku a vůbec ji nedochází, že vystupuje jako kuplířka. I její vizáž tomu odpovídá. Dívat se neustále na podnapilé lidi a velké stehna Evelyn mě nebaví.

38
Johana
Reagovat

Je pravda, že odkdy to převzala Evelyn, zaměření farem na párování, milenecké vztahy a postelové scény extrémně stoupá a letos to už překračuje únosnou míru.
Na druhou stranu musím uznat, že farmářské postavičky byly vybrány dobře, představují pestré spektrum lidských vlastností a jak se postupně odhalují, mě docela baví.
Já osobně mám problém ten, že vidím díly dopředu a pak si zaboha nemůžu vzpomenout, co bylo v díle předchozím, abych mohla něco napsat a nic neprozradit:)

39
Franz
Reagovat

@Fixa: Lze jen souhlasit.
Totálne na šrot už pred raňajkami: Na voľbu sluhov ho museli priniesť!
https://farma.markiza.sk/bonusy/2010711_totalne-na-srot-uz-pred-ranajkami-na-volbu-sluhov-ho-museli-priniest
To je RS kde se soutěží kdo více vychlastá? Matúš s IQ houpacího koně a guľôčkový Kuľko.
Fakt není o čem psát.

40
Fixa
Reagovat

@Johana:
Není čeho se bát, nelze nic prozradit, Sára se stále snaží válet po Erikovi, ten potetovaný Matúš pořád stále hledá ženský protějšek a když se napije a není po jeho je nepříčetný. Adama a poloboha už to nebaví a chtějí jít domů, Eva také pořád jen štěká, opravdu není co prozradit, je to pořád stejné. Poslední dobou se snad dá dívat na Vladka, Annu, Xenu a Lukáše.

41
Aža
Reagovat

Bývala to Farma jako „Slunečná“, ale vše se zřítilo časem do obyčejné
vesnické“Ulice“, kde by to potřebovalo pořádný průvan.

Ani milosrdné „Sestřičky“ už nechtějí pouštět opilé pacienty do „Ordinace v zahradě“
na protialko léčení.
Nebývá než po bujarých nocích počítat ještě s možností do „Porodnice pro malé
radosti“.
Snad se to ani nedočká konce a bude brzy konec….. a zvonec.:)))))))))))

42
Lady XL
Reagovat

Ten Vlado se nezdá! Každou chvíli něco cituje,začíná mne bavit víc a víc. A taktik je to taky,to už ukázal. Kdo mne vytáčí víc a víc, je Stará vražda i s panem Dokonalým. Eva neustále mele a mele,je jak obehraná deska,ale díky tomu umí vytočit,koho chce (hlavně Sáru). Pravdu má totiž jen ona a nic není možné jí vysvětlit 😣

43
dejna
Reagovat

Já to jindy tak neviděla, ale letos mě při některých scénkách čím dál víc napadá, že jsou zinscenované…a to mi vadí.
Johana: 100%ní souhlas!!!
Rande Lukáše s Xenkou bylo všechno, jenom ne romantické. Jediné, co oceňuji, je argumentace Sáry v hádce s Evou, ale i ta je k ničemu, když se hádáš s blbcem. Slova Evy: „Já všem všetko poviem do očí, pretože já mám charakter.“ už umí na farmě snad každá krysa. Jak toto může někdo nazvat hodným stvořením…nechápu!

44
dejna
Reagovat

@Lady XL: Joo, Vladko vede! :D I Srdénko, ale tomu se nějak kamera vyhýbá…nebo on jí. :D

45
Johana
Reagovat

@Fixa: tak jo…
Nametená příšera: ,,V mene otca, i duša, hekla, okiei, amen“…už dlouho jsem se tak nenařehtala:)))

46
Jája
Reagovat

Evelynina inkontinence se den ode dne zvětšuje. Dnes to budou výstřiky či výkřiky nad úspěšnou akcí „vaší milované Evelyn“ – sakra, ta se cítí. Měla by vyměnit doktora psychiatra za zdatného a výkonného sexuologa.

47
Jana
Reagovat

@Lady XL: Pamatuje někdo, nevím ve které farmě to bylo, ale Martin farmářům vzal za trest , asi na týden oheň. Nemohli ani vařit ani kouřit a bylo tehdy dost zima

48
olga
Reagovat

Myslim,ze marne vzpominame na minule farmy.To uz se nevrati a mylim ,ze toto je bohuzel definitivne posledni farma.Je to takove amaterske divadlo.Nekdy mam pocit ,zezazni povel ted a zacnou hrat co se asi cely den ucili.Na to ze nekteri vidi Lukase jako viteze se divim,ze je ochotny hrat tu komedii.

49
Fixa
Reagovat

@olga:
Souhlasím. I já mám pojem, že sleduji školní besídku.

50
Fixa
Reagovat

@Fixa: Oprava … dojem ne pojem

51
dejna
Reagovat

Ještě mě napadlo, že by Monika měla nosit na hlavě modrý majáček, protože jak se něco děje, okamžitě běží poskytovat první pomoc. :)
Zboží na skladě.

52
anonym
Reagovat

Mě začíná hodně bavit Vlado, jak mi ze začátku nesedl, tak teď mu držím palce, má bezvadné postřehy a komenty:-)
Na Michala kamera skutečně sejří, je pravda, že on nijak nechlastá, nikomu neleze do gatí, nehádá se, ten se tam dostal omylem:-)
Zubajda má slušný příjem chlastu, hned ráno se znova zrychtovala jako čuně, proslovy ze sebe dostala silou vůle, ale psychoanalýzu druhých nezanedbala :-)
Začíná mi vadit Andula, nějak se rozmluvila a u ní je lepší, když mlčí. Vlastně mi tam vadí skoro všichni:-) Slováci jsou na výběr šikovní.

53
olga
Reagovat

Dejna–Na moniku mam nazor od zacatku.Je to lyska mazana.

54
Sofa
Reagovat

@anonym:
Vlado…..to je krása nechtěného…ten hoch neví, co činí

55
Jája
Reagovat

Já měla tak krásný sen. Farma se od druhé půle změnila a přejmenovala na Farma – nejslabší má padáka. Nádherná podívaná. Ženské družstvo a mužské družstvo. Vojenský dril, budíček v pět, žádné volby sluhů – poslední ze soutěže jednotlivců byli sluhy, z druhé soutěže dva poslední šli se sluhama do duelu. Duely pouze silové, vytrvalostní a vědomostní. Duely by byly dva: mužský a ženský. A pak jsem se probudila. Ještěže nemám u postele nočník. :DDD

56
Lady XL
Reagovat

@Jája: Hned si na to nech dát licenci, nebo ti to Markíza vezme 😁. Náhodou fajn nápad….

57
Lady XL
Reagovat

Ženský mi tam začínají vadit. To rozebírání Matouše…. šílené, z toho by mi taky jeblo a chtěla pryč. Katka se projevila, více méně měl Matouš pravdu. Je to taková „svatá dala“… A co je s mužskýma? Hroutí se, brečí a chtějí domů, až mi to přijde podezřelý..

58
JanaH
Reagovat

@Johana: mám to podobně…
Buď vidím díl předem anebo 2-3 části zpětně. Obojí je na pytel. :-D
A je fakt, že se furt dokola točí totéž… pseudoproblémy, pseudovztahy, „taktikování“ a dohromady je to buď jedna velká nuda nebo trapnota na entou, kterou kupodivu naštěstí narušily dva zásahy Borisů, jinak prd a wořech.

@Jája: nokdeasi?

@profesorPrymula 9 h
Pohyb na čerstvém vzduchu se doporučuje.
:-DDD

Co ale snáším čím dál hůř, zvlášť teď, když jsem sjela tři díly po sobě, takže to pěkně vyniklo… Evelyn. :-/
Ty její vyprávěnky coby hlásná trouba a jakože průvodkyně dějem. To je čistá katastrofa k nevydržení. Není to ani vtipné, ani k věci, selé sle a na baracku. :-/

59
Jája
Reagovat

@JanaH: Jóóó. „vaše milovaná Evelyn“ (jak se takhle může někdo podepsat?). Ta, když zakrákorá do sestříhaného děje, to je jako když ti kadeřnice místo dvou cenťáků ustřihne půlmetrový cop.

60
Lady XL
Reagovat

Škoda,že nejdou dávat ke komentům smajlíky!!! 😂😂 Díky všem za komenty 👍

61
bobina
Reagovat

@JanaH: Kéž by najali Hudáka, aby komentoval Farmu
stejně jako „Mama, ožeň ma“! Aspoň bychom se u této parodie zasmáli.

62
JanaH
Reagovat

@Jája: asi tak nějak. Nebo „však som rozkošná?“(nahoře neviditelná, no čo už :-D).
Tam si dva lidi normálně povídají a k tomu slyšíme komentář o vrkotaní hrdličiek a hniezdeniu. Ona si snad opravdu ty svoje „vtipnosti“ píše sama, bo to jinak není snad ani možné. A projektuje do nich sebe. :-D
PS.Dnešní zářivý okanýrovaný obleček/stan/pytel je taky úchvatný. To se ale dá pořád svést na tu babu, co Evelyn postrojuje…
PPS. Včera jsem stihla ustřižení svého copu na poslední chvíli!

@bobina: jáááj, MOM byla legendární, stejně jako někteří její účastníci. ;-)

63
Franz
Reagovat

Mně nevadí ženy soutěžící, já mám problém s muži.
Erikovi brzo otrnulo, už zase vymýšlí ty svoje provokace. A dement Matůš mu to žere i s návnadou. V normálním životě by s ním byli hotoví ihned. Tady to začíná nadávkami a může to skončit i fyzickým napadením. Xénia má za sebou Lukáše a najednou už s tím dementem problém nemá. Klidně si dovolí ho už poslat někam.
Jen jsem zvědavý koho si Voloďa vezme do duelu. Snad to opravdu nebude Michal.

64
Ajda
Reagovat

Mně silně vadí Vlado. Nemakačenko, uleví si kde může, často si sedí na vedení. Kvalitní práce je pro něj sprosté slovo, hlavně se nepředřít, ale vše důležitě okecat. Ukrajinský Neználek :(

65
Lady XL
Reagovat

@JanaH: Tak jsem viděla ten stanový obleček Evelyn z dnešního dílu – tragédie. Její proslovy – tragédie…. A ještě když ji zaberou z detailu při vyptávání, jak se snaží tvářit udiveně… no hééérečka. Bože. A vůbec dnešní díl – nic moc. (nebojte, nic neprozradím).

66
anonym
Reagovat

@Ajda: No vidíš a ten mi nevadí vůbec, naopak, zasměju se, jednoduchý jako páka je tam skoro každý. U takového Matůše se mi chce fackovat co mám po ruce a z ostatních zvládnu ještě tak rybáře a striptéra, oni toho moc nenamluví:-) Nepředře se tam nikdo, pokud nejde o chlast, to jedou na 100%.

@Lady XL: Stejně už ho většina částečně viděla z ukázek na FB:-) Evelyn beru jen jako přívěšek, její šatky taky a jinak je chyba, že právě herečka není, takže to, co jsem čekala, tak se stalo, jen je mi líto, že ji občas neproženou husy nebo i jiné zvíře :-) Když tam vleze, tak je to všechno zavřený :-)

67
Johana
Reagovat

@Jája: uf, uf, vím o čem mluvíš…ze sedmdesáti centimetrů skoro ježek…šokézní, to jsem fakt nečekala a nejradši bych kadeřnici zabila:)
Kdyby aspoň napsala ,vaša milujúca Evelyn‘ bylo by to blbé, ale pochopitelné, třeba je opravdu všechny miluje.

68
Jája
Reagovat

Katastrofa na farmě. Hlavní Maigretka Stará vražda: Našla som a viem, kto to bol. Ále nepoviem. Já taky „vím“, kdo to byl (budˇa nebo). Zasedne nejvyšší soud a krutopřísně potrestá viníka?

https://farma.markiza.sk/aktualne/2010928_na-farme-sa-riesi-zavazna-kauza-hrozi-uplny-lockdown-chladnicky?fbclid=IwAR0ZHOVNv5PPBkKFM_FvBYwRW8T17wvNE67hOkcKlBD7Iwk9VTveiYM3Tns

69
Jája
Reagovat

@Johana: Já bych řekla, že se u ní těžce projevují vedlejší účinky léčby (to o čem sní bere jako skutečnost). :DD

70
JanaH
Reagovat

@Lady XL: když s Farmou začínala, já jsem jí vážně držela palce, aby obstála aspoň trochu se ctí. :-D Jenže časem se ukázalo, že je to prostě neudržitelné a marné a že ani na potřetí to neklapne. A letos už mám skoro až alergii. :-D

Srdénkovi se moc povedlo pár proslovů tím svým neopakovatelným způsobem. Potěmkinovi taky. On není zas takový prosťáček, figurky kolem sebe čte a glosuje celkem s přehledem, akorát po Potěmkinovsku „pracuje“, no.
Magnet na ženy Matúš se marně dožaduje lásky a podpory, jenže v jeho pojetí by se to muselo prokázat jedině tak, že by dotyčná (lhostejno která) ulehla na záda s nohama do praku. O nic jiného jednobuněčnému Matúšovi nejde. Xenka ho skvěle poslala do dža a jednoduché úradníčke dobře tak.
Luky na můj vkus až moc dopřává sluchu duu svatý Noro a Stará vražda. Ti už se mu pěkně snaží tlačit kaleráby do hlavy. Ale velice jsem ocenila, když Starou vraždu utřel, že jí je po tom prd, koho zvolí za sluhy. Odtáhla jak zpráskaný pes.

71
JanaH
Reagovat

@Jája: co bych za to dala, kdyby byla paní Columbovou… :-D

72
dejna
Reagovat

@JanaH: 70 Nemám co psát, všechno jsi napsala za mě. :))
Snad jen k Vladkovi – jeho kořeny z něj lezou všemi směry a bála jsem se, že bude jako ovce, ale to on ne, on je svéráz. Když s ním Erik rozebíral strategii, že Nora zblbnou, aby věnoval imunitu Evě, a Vlado si pak vezme Nora do souboje, tak ho parádně utřel – první část je prý dobrá, ta druhá, to by byla špatná stratégia…Nora do souboje nee. Skoro jsem mu zatleskala. :D

73
dejna
Reagovat

Jak se mi to celé podařilo podtrhnout??? :/ :DD

74
Aža
Reagovat

@JanaH: Někdy se i sny splní, když máme dobrý
den.
Co k tomu říci, není dlouho co jsem objevila doma dva skřítky, Ivánka a Rozoumka.
Ivánek je šibal a nezbeda. Stále mi schovává věci které právě potřebuji a nevzpomenu
si kde jsem je nechala.
Skřítek Rozoumek už se na to nerad dívá, po čase, potichu mi do cesty neviditelně
ztracenou věc pošle. Já se pak jen se divím, kde se klíče, nůžky atp najednou vzaly.

Ano hezká pohádka pro vnoučátka a hlavně pro babi, která si raději než hubovat
na svou hlavu povídá se skřítky.

75
Jája
Reagovat

@Aža: Kdyby ten Rozoumek byl akčnější, tak by Ivánka předběhl a Ivánek by se odstěhoval. Jenže s kým by sis povídala? Povím ti tajemství, já mám skřítka Světýlka, je schovaný na aha. Tam když sednu, vždycky se mi rozsvítí. :DD (Asi to bude uvolněním tlaku na dutinu lebeční)

76
Wally
Reagovat

Těším se, až budou příští týden dělat v plavkách věnce na Dušičky. :D))

77
Olga
Reagovat

Hlave Monika se Sarou s tema kalhotkama vsunute mezi pulkama.At se na mne nikdo nezlobi,ale je to nechutne .Zas ty postavy nemaji perfektni.

78
Aža
Reagovat

@Jája: To je souznění Jájo.
Možná má doma i více lidí své skřítky, jen neví jak si s nimi povídat. :))))))))
Rozoumek u mě již svou práci dělal celá léta a nyní se stáhl do ústraní…..
Dobrý den

79
anonym
Reagovat

@Olga: Ty půlky taky nejsou bezchybné, ale hlavně jde o to, která toho ukáže víc :-) Zubajda v kraťasích má taky slušnou ránu.

80
Sofa
Reagovat

Duel na skladě

81
Johana
Reagovat

@JanaH: přesně jsi popsala Matúša, jen mně je ho svým způsobem líto. Bůhví, co má za sebou, jak to občas popisuje, asi to nic moc veselého nebylo a o mužském vzoru se mluvit nejspíš vůbec nedá.
V nitru určitě zlý není, akorát bude muset dospět, srovnat hodnoty a zbavit se těch špatných vzorců z minulosti.
Třeba tam mají k ruce kvalitního psychologa, Erik si ho taky vyžádal.

82
JanaH
Reagovat

@Johana: mně ho líto není. Omlouvat svoje hrubiánství nelehkým dětstvím? Tsss. A když někdo nedokáže dospět do devětadvaceti, už to podle mě nedohoní.
Však uvidíš po dnešku… veletoče. :-D

@Aža: škoda, že se ten sen nevyplní už tento týden. Nevěřím ani tomu, že by to snad mohlo být „na budúce“.

dejna: ukrajinský Buddha, teď i podoba sedí. :-D

83
Franz
Reagovat

Osobně mně dost vadí, když začnou soutěžící používat své příběhy o svých nemocích, osobních přešlapů a tragédií v rodině. Je to takové citové vydírání diváků, které v této hře by se nemělo tolerovat. Mně Matúša také není líto, spíše naopak. Je to dement, který se neumí chovat a jen chce, aby ho někdo litoval. Doufám, že aspoň dnes zapojí svých pár závitů a se ctí ukončí své působení v této RS.

84
Franz
Reagovat

Ta šlápota z Bratislavy je také případ pro Chcholouška.
Nepriateľstvo trvá doteraz! Rebeka priznala, že útoky zo strany Nikol pokračujú
https://farma.markiza.sk/aktualne/2011010_nepriatelstvo-trva-doteraz-rebeka-priznala-ze-utoky-zo-strany-nikol-pokracuju

85
anonym
Reagovat

Sice jsem časově nestíhala a tudíž duel neviděla, ale myslím, že Matuš je takové sebestředné poleno, že zase ztropí nějakou hovězinu, otrčí čumák a bude za uraženého, ale možná mu křivdím. V každém případě raději zpět Ukrajinu, tam se občas i pobavím a není hloupý, tomu to pálí dobře, jednoduchého chlapíka umí ze sebe moc pěkně udělat.

@Franz: Za mě dvě šlápoty :-)

86
dejna
Reagovat

@JanaH: to jo! :DD

87
dejna
Reagovat

Pokud jde o Matúša, dodnes jsem nepochopila, o kterou vlastně stál a proč je nakonec poslal obě „doprava“. I když Katku možná ne až tam. Na Xence mi vadilo, že mu tolerovala hnusné chování a pořád potřebovala, aby byli kamarádi, na Katce, že se bála říct ne a sem tam mu naznačovala ano, což byla lež.
Blekota Matúš má v sobě navíc obrovský kus ješity, takže když poslal Xenku k vodě a té se vrátil Lukáš, začal mít kvůli tomu na ni vztek…najednou měl pocit, že si neměl vybrat Katku, ale Xenku…atd., atd. Ještě že má Farma konec, jinak by z toho byla neverending story.
Nemám ráda alkoholiky a dvojnásob ty, kteří mají agresivní opici.
A jeho sebelítostivé výmluvy na dětství u mě překrývá jeho líčení, jak seděl ve škole, v lavici měl pivo a posílal učitelky taky „doprava“.

88
dejna
Reagovat

Ještě k Vladkovi – po dnešku mi došlo, že on moc nepije…rozhodně ne tak, jak by se u jeho národnosti mohlo předpokládat.
A dnes u mě zabodoval tím, jak vystihl tu squadru.

89
Skála
Reagovat

Pondělní dávka je na skladě. :-D

90
Dadla
Reagovat

Matúšovi by fakt neuškodilo občas si aspoň něco málo přečíst, třeba by jeho slovní zásoba vzrostla z padesáti aktivně používaných slov na celých sto..
Fakt nepochopím, jaké kouzlo může mít pro dívky a ženy, že jsou z něj tak hyn, sice tam taky nejsou zrovna ty nejostřejší pastelky v penále, ale on by regulerně vyhrál soutěž o největšího omezence…Dokončil aspoň základku? Letos je to teda vůbec až na pár výjimek „materiál“.

91
anonym
Reagovat

@Dadla: S tou základkou bych moc nepočítala, přečíst dopis dalo Evelyn kapku zabrat a pro ostatní pochopit. Nechápu ten neustálý fňukot holek, čím je oslnil? Možná s ním byla sranda, byl zábavný, pracovitý, ale bohužel to nebylo vidět ani slyšet, takže zřejmě svoje kvality předváděl na tajňačku :-)
Na nějaké životní příběhy nehraju, každý si něco prožil dobrého i špatného a svádět své chování a chlast za nějaký problém je v životě začátek konce. Možná ho ženský litujou, nevím.
Momentálně jsem unesená bachařkou, něco takového mít ve svém okolí, tak kopu jako Malina :-) Kde tohle Slováci splašili?

92
anonym
Reagovat

@Skála: A je vydatná:-))))) Partička nezklamala.

Přidat komentář