Panáček v reality show

Hells Kitchen II – 1. díl: Druhá série Pekelné kuchyně začíná

15. Únor 2010 | napsal(a): | reality show: Pekelná Kuchyně / Hell's Kitchen

Zdeňka Pohlreicha a jeho ostrý slovník zná u nás asi každý. Ale proti Gordonu Ramsaymu je to hodný dědeček z pohádky. V reality show Hells Kitchen, u nás známé pod názvem Pekelná kuchyně, se o post šéfkuchaře v mnoha milionové restauraci v miliardovém resortu Red Rock v Las Vegas nesoutěží, ale doslova bojuje. Gordon Ramsey nedá nikomu nic zadarmo a pokud jste jen trochu špatní, on vám řekne, že jste nejhorší.
Vítám vás u rekapitulací druhé série Hells Kitchen.

Někde uprostřed Hollywoodu bylo staré skladiště. Nebo spíše bývávalo, než jej štáb Hells Kitchen a Gordon Ramsey přestavěli na luxusní restauraci, byt a televizní studio v jednom.
Právě teď do této Pekelné kuchyně míří dvanáct nadějných kuchařů, aby svedli boj s Gordonem Ramseym.

Po přívětivém přijetí od Jean Phillipa, vrchního číšníka, se ve dveřích ukázal sám Gordon Ramsey a aniž by se s nimi přivítal zadal jim hned první úkol.

Jídlo, které vás charakterizuje

Prvním Ramseyho úkolem bylo, aby soutěžící za 30minut uvařili jídlo, které je bude charakterizovat. Každý se toho ujal po svém a vládl neuvěřitelný zmatek. Například Tom nemohl najít vývrtku a prostě hrdlo láhve urazil nožem.

Nastal okamžik pravdy a Gordon Ramsey se pustil do ochutnávání:

Keith (28): Trumfový tuňák v sezamové krustě. Šéfkuchaře zarazil pojem Trumfový a ani Keithovo vysvětlení, že to znamená, že je boží mu nestačilo a raději mu ho rovnou hodil do kšiltovky. Ochutnal jen omáčku, která byla příšerně ostrá a pozor při jídle si Ramsey dávat rozhodně nechce.

Rachel (39): Motýlí krevety a čokoládová omáčka. Doslova citovat reakci Ramseyho raději nebudu. Chuť sice označil za zajímavou, ale nelíbilo se mu přebití garnáta omáčkou.

Polly (43, nejstarší soutěžící, matka šesti dětí): Nedodělaná chlebová focaccia s česnekovým olejem. Jak už název napovídá, nebyla dodělaná a Ramsey se ani nezdržoval ochutnáváním, protože by radši snědl psí hovno, než tohle.

Larry (38, nejmenší soutěžící, asi 158cm vysoký): Bramborový koláč s krabím masem zakápnutý trochou sojové omáčky s feferonkami. Pálivé, některé brambory syrové. Víc k tomu Ramsey neměl co říct.

Meribel (31): Argentinská banánová polévka. Jídlo vypadající jak dětské zvratky s příliš mnoho česneku šéfkuchař ihned vyplivnul.

Tom (43): Krevety se salátem Caesar. Teplý salát přišel šéfkuchaři odporný a raději ho hned dal pryč, přímo do Tomových dlaní. Krevety bez komentáře hned vyplivl.

Heather (25): Čokoládovo-malinové empanády. I přesto, že se pro svou tloušťku špatně polykaly, je Ramsey označil za prozatím nejlepší z jídel.

Garrett (27 vařit se naučil ve vězení): Šéfkuchař si zavolal jiného soutěžícího Gabea, který jídlo Garretta označil za rozvařené a dostal od Ramseyho za pravdu.

Gabe (27): Nedovařenou rybu Ramsey přirovnal k sushi a poslal Gabea zpět.

Giacomo (21), Plody moře a Sara (31), Losos na bylinkách s krabíma těstovinama. Plody moře Sáře chutnaly a Ramseymu také, konečně jedlé jídlo a první potřesení rukou od šéfkuchaře. Zato krabí těstoviny byly rozvařené jako kaše.

Virginia (25): Salát s mladým celerem, kokosem a granátovými jablky. Jídlo, ve kterém nebylo nic vařeného, jen opražené ořechy. Salát byl dobrý akorát pro králíky.

Muži VS. ženy

hk_soutezici

Soutěžící byli rozdělení na dva týmy podle pohlaví (ženy-červené, muži-modří) a jejich týmům byli přiděleni Ramseyho asistenti Scott a Marryann.
Společné bydlení pro soutěžící je hned za kuchyní. Trošku připomíná dům z Big brothera nebo Vyvolených. To ale není důležité. Důležité je, že soutěžící za 24 hodin čekalo první otevření Pekelné kuchyně a měli poslední den na přípravu.
První Ramseyho hněv si vysloužil Tom za pot kapající do jídla.
Práce obou týmů byla velmi odlišná. Červení spolupracovali a mohli odejít dřív do postelí. Zato modří si dělali každý svoje. Jejich směna se protáhla dlouho do noci. Podle toho také vypadá ráno, kdy ženy jsou čilé a muži se sotva vlečou.

Těsně před službou potřeboval šéfkuchař dva dobrovolníky. Vybráni byli Heather a Giacomo. Ti se stali kuchyňskými poskoky a měli za úkol udržovat kuchyni v čistotě.
S úderem sedmé hodiny se otevřely brány Pekelné kuchyně. Asi sto význačných hostů v drahých autech a ještě dražších oblecích zaplnili místa u stolů.
První objednávku dostali modří. Na stanovišti předkrmů je Tom a Polly. Ženy oproti mužům opět spolupracují. I přesto první předkrmy (i když až po hodině) odcházejí z modré kuchyně. Polly ani po hodině a půl nebyla schopná udělat jediný předkrm, který by Gordona Ramseye uspokojil a on ho pustil ven. Navíc vzájemná spolupráce někdy není to pravé a Sára měla tendence jí do toho mluvit.
Jedna z prvních objednávek se Tomovi vrátila, protože v ní nebyla dýně. Nespokojený host si chtěl celou věc vyřešit rovnou s šéfkuchařem. Ten ale není příjemný na personál ani na hosty, proto jej nechal okamžitě ochrankou odvést zpátky k jeho stolu.
Pokrmy od červených se začaly vydávat až po téměř devadesáti minutách, kdy šéfkuchař vyměnil Polly s Heather a ta během tří minut už podávala předkrmy až k zákazníkům. Opět aktivní Sára se zachovala jako roztleskávačka a zajásala, což se Gordonu Ramseymu vůbec nelíbilo a ženy dostaly opět vynadáno.
Po dvou hodinách se na pořadí dostaly hlavní chody, které měli na starosti Gabe a Virginie a na těch kuchyně vyhořela. Hosté se začali bouřit a šéfkuchař se rozhodl zavřít restauraci.

Vyřazování

Za horší tým Gordon Ramsey označil červené. A jako nejlepší z nejhorších byla Heather. Ta má nominovat dvě spoluhráčky k vyloučení. Její vyptávání mi přišlo jako špatně napsaný scénář. Štáb podle mě soutěžící k debatám nutí a podle toho taky vypadají.
Nominovanou se stala Polly a navzdory tomu, že jí Heather slíbila, že ji nenominuje, byla druhou adeptkou na vyřazení Virginia.

Stejně nudně jako rozhovory před nominací vypadají i proslovy na obhajobu. Všichni slibují, že budou lepší, že chtějí být lepší. Po pár dílech už vám to poleze na nervy.
První vyřazenou se pro neschopnost stala Polly a soutěžící se od šéfkuchaře dozvěděli, že výhru si podle něj nezaslouží ani jeden z nich.

Další díly můžete sledovat každý víkend po obědě na tv Barrandov.

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

Pekelná Kuchyně / Hell's Kitchen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
rob
Reagovat

download by nahodou nebyl ??

2
Ferda
Reagovat

Doufam ze daji i 4 radu, tohle je uz opakovani, navic s cenzurou, ten porad je ted polovicni :(

3
Lea
Reagovat

Nechci prudit,ale musí být ta druhá polovina tak barevná? A když už jsem za hnusnou,tak tam jsou překlepy a zbytečné chybky,ale i tak, díky za článek.

4
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Leo, Nick Flyer je tu nový, tak buď na něj hodná :) Ale neboj, určitě si z tvých připomínek vezme něco pro sebe a příště už to bude lepší.

5
Lea
Reagovat

Já nechci být zlááááá! Jen mě to překvapilo, protože články tu jsou na dobré úrovni. Nikdo nejsme bez chyb :D

6
LadyXL
Reagovat

Díky Nickovi za článek!!! Tuto sérii jsem viděla,když ji dávali prvně, teď ne. Ale je to tak perfektně napsané, že to vidím přímo před očima znovu a znovu to prožívám. Super seriál,který mne uchvátil a doufám, že budou dávat další sérii!! 4.

Reagovat

Lea: Tak já to příště udělám jen černým textem, no :-D Mě vždycky ty barevné články vyhovovaly, že to nebyla taková černá nuda, ale tak asi jsem byl jeden z mála.
Za chyby se omlouvám a když mi řekneš kde jsou tak je rád opravím (když si čteš své texty tak tam vidíš o moc míň chyb než v cizích)
LadyXL: Tak to mě těší :-)

8
ajda
Reagovat

Nicku, každý děláme chyby! Znám to sama, čtu po sobě rekap a nevidím NIC a bác, je tam :-))) On to člověk čte už automaticky, nejvíc chyb najdu, když to dám na náhled.

9
LadyXL
Reagovat

Nicku – není zač :-). A mimochodem, mě ty barvy nevadí,naopak sem podle mne patří. Krásně mi rozdělují lidičky, do kterého týmu patří! Nemusím si to pamatovat. A přitom to je důležité vědět. Takže za mne – ano barvy :-)
Tak a teď si vyber …. :-))

10
blazinek
Reagovat

zdravím, vím že to sem nebude patřit ale sháním CZ titulky k 1 sérii pekelné kuchyně, kdyby ste o nich někdo věděl, tak mi napište díky

Přidat komentář