Panáček v reality show

ČeskoSlovensko má Talent 2015: 2.casting: Chilské kruhy braly dech! (rekap)

6. Září 2015 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

[singlepic id=11151 w=615]
Včera jsme na českých obrazovkách mohli spatřit 2.castingový díl federální talentové show. Na programu bylo několik dalších zajímavých vystoupení, které diváka dokáží zaujmout a pobavit. Federální Talent si v roce 2015 drží zatím skvělou formu po všech stránkách a je jen škoda, že s ním TV Prima zametala. V rukách má totiž mnohem kvalitnější koště, než si možná myslí.

Postoupili:

[singlepic id=11152 w=615]

Andílci Plzeň

V Got Talentu se po celém světě dostávají na výsluní chóry či sbory. Hudba ne pro každého, ale když se to dobře poskládá, tak to dokáže uši pohladit. Plzeňští Andílci chtěli zabodovat. Nejdříve se na pódiu objevila pouze tři děvčata, ale se začátkem zpěvu se celé pódium zaplnilo. Vzaly si do parády skladbu You Raise Me Up. Holky do vystoupení vyloženě skočily a nasadily silný sborový zpěv. Ale osobně bych jim vytkl několik věcí. Jednak zpěv mi přišel hrubší, jako motorová pila. Sborový zpěv, minimálně v podání dětí, by měl být dle mého jemný a příjemný, andělsky znějící. Já měl pocit, že se na mě z pódia valí lavina a prudký vítr. Dalo se to poslouchat, ale osobně bych asi volil jemnější písničku. Druhá věc, anglická písnička. Bylo slyšet, jak se dětičky perou s výslovností. Možná kdyby jim vedoucí zvolili písničku v mateřském jazyce, kde budou výslovnostně jistější, tak by vstoupení možná mělo větší grády. A nejmladší holčička s peříčky v ruce už byla vyloženě jen na efekt. Vystoupení nebylo nejhorší, ale ani nejlepší. Myslím, že Andílci v sobě mají potenciál, ale musí se s nimi vhodně pracovat.

U Gaz Gaz! Drum Show

[singlepic id=11153 w=615]
Bubeníků jsme už v Talentu také několik viděli. Skupinové bubnování v moderním hávu a se světly už také známe. Vystoupení bylo rytmické, zajímavé, ale nebylo tam nic, co bychom už neviděli. Bubnování ok, ale ty taneční kreace mi přišly zbytečné, protože bylo zhasnuto a divák se hlavně soustředí na světla a bubnování. Tanec okolo mi přišel zkrátka zbytečný. Postup ok, ale do finále bych to neviděl. Nebylo v tom nic nového.

La Suerte

[singlepic id=11154 w=615]
Tohle bylo vystoupení snad vyloženě pro pány. Dámy se určitě také podívají, ale lepší zážitek je to pro muže. Slečny do show přišly hlavně vrtět svými zadnicemi, ale v předklonu. To vystoupení dodalo velkou dávku erotiky. Řekněme na první dojem lechtivé, vášnivé vystoupení, na postup z divadla dobrý. Ale moment překvapení už těžko zopakují a na finálové účinkování bych to určitě neviděl. Ale teda jako pánové, i když doma máme své slečny, přítelkyně či manželky, hezky se na to koukalo, co?

Francisco Rojas Dyvinetz

[singlepic id=11155 w=615]
Francisco není žádné ořezávátko. Zkušený gymnasta a cirkusový umělec si to po světových Talentech také štráduje rok co rok. Naposledy zazářil v loňském Talentu v Německu. Rojas umí perfektně ovládat cirkusové obruče a své kousky ukázal na federálním pódiu. Skvěle zvládnutá technika, výborné a neokoukané prvky, perfektně zvolená hudba čili parádní vystoupení. Rojas si nakonec vysloužil Zlatý bzučák od Lucie Bílé, která ho poslala do finále. Excelentní a profesionální vystoupení, které je v našich končinách neokoukané a svěží. Postup zcela zasloužený, moment zlatého bzučáku zvládnutý a ve finále se můžeme těšit na další zajímavé kousky. Osobně bych ale zahraničním hvězdám Zlaté bzučáky nedával. Já mám stále v paměti Ataie a bojím se, že když znovu vyhraje někdo z ciziny, tak se tady dál neukáže.

Dušan Cápa

[singlepic id=11156 w=615]
Dušan se už objevil v Talentu jednou a došel až do semifinále. Zase mi vadilo, že se hned ke kouzelníkovi přistupovala jako k nepříteli státu a Slávikův výraz byl taky na facku. Jak to má pak soutěžícímu dodat odvahu? No nic. Dušan se mi zdál hodně nervózní a svým projevem mě určitě nepřesvědčil. Kouzelnické vystoupení se zakládalo na zcela klasický a starých tricích, které jsou všem známé, ale show získala na síle s Jakubem Prachařem, který dodal vtipnost a hlavně herecký výraz. Tudíž, aby Dušan měl skvělé vystoupení, tak potřebuje ještě další osobu, nejlépe charakter, které se nebojí dělat zábavu. A to už pak není úplně talent Dušana, protože sice kouzlí, ale hraje až druhé housle. Vystoupení mu hlavně dělá ten, kdo je s ním na pódiu. Ale zase musím říct, že jsem se u toho kouzlení strašně moc bavil a připomínalo mi to hru Ruce z improvizační Partičky. Postup z divadla zasloužený, já se bavil, ale na konečné finále bych to neviděl. A ještě musí zůstat hlavně jen u těch rukou. To, co předváděl s uzlem, bylo trapné a vtipnost mu odtáhli zase moderátoři. Takže Dušanovi vydělali na postup moderátoři a Jakub.

Predators Show

[singlepic id=11157 w=615]
Vystoupení přišel představit vcelku nezajímavý chlapík. Poté se ale show výborně rozjela. Přišli emzáci z filmového vesmíru, Predátoři, za vkusné projekce. Následně rozjeli sérii vtipných kousků, kterých mohlo být víc. K tomu přidali laserovou show, která byla na pohled perfektní. Vyvrcholení s tančícími mariňáky bylo vkusným vyvrcholením celého čísla. Nakonec se ukázalo, že za show stojí duo Karel a Karel, kteří v Talentu už jednou byli, ale svoje nápady inteligentně upgradovali. Bylo to vtipné, mělo to šmrnc a dalo se na to koukat. Osobně bych přidal víc těch vtipnějších momentů mezi Predátory, ale to je typ na příště. Podobná show by mě ve finále nevadila.

Lucia Fričová

[singlepic id=11158 w=615]
Tohle je typické vystoupení pro Talent. Vystoupila slečna z davu, nepolíbená showbyznysem, s pošramocenou minulostí, ale na první pohled zcela normální holka. Na federální pódium si přišla zarapovat o tom, jak jí a její matku v dětství týral otec. I když rap není pro každého, tak tohle vystoupení mělo hlavu a patu. Lucia se v prvních rapových řádcích sice zasekla, ale vtiskla do textu ošklivou minulost, smutné pocity, expresivně je podtrhla vulgarismy, které celému songu dodaly na autentičnosti a podtrhly celý žánr. Nejsem vyznavač hip hopu, ale tohle mi přišlo jako hodně zdařilé vystoupení, které mělo vysokou úroveň, i přes mnoho chyb a nedokonalostí. Jen teda nevím, o čem by zpívala příště. Bohužel má asi další nepěkné zážitky z dětství.

El Lurchio alias Ian Brown

[singlepic id=11159 w=615]
Iana si moc dobře pamatuji, když byl před dvěma lety v Británie má Talent, a znechutil také desítky lidí tím, jak polykal meče. A Ian v medailonku sám potvrdil, že se svoji show jezdí po světě a náležitě si vše užívá. Téměř na chlup stejné vystoupení předvedl i u nás, tudíž pro mě trochu nuda. Ale Ianovi musím nechat, že je to efektní show, která diváky drží v pozornosti od prvních až do posledních minut. A nejednomu divákovi se při pohledu na ládování se mečem určitě zvedl žaludek. Efektní vystoupení, postup zasloužený, ale finálový určitě ne.

Nepostoupili:

Aurora Dance Studio

Dámská taneční skupina si chtěla urvat pár minut slávy, ale nepovedlo se. Vystoupení bylo pomalé a ničím zajímavé a snad bez výraznějšího nápadu. Na postup ne. Jen škoda, že se do nich Slávik zbytečně tvrdě pouštěl. Vystoupení nenápadité, ale nemusel se takto tvrdě zdrbat.

Jozef Rataj

Kombinace mnoha stylů umění má svá úskalí. Ne vždy se povede skloubit vše dohromady tak, aby vystoupení fungovalo jako celek. Jozefovi se to nepovedlo. Člověk nevěděl, co má sledovat dřív a celkově to bylo nudné. Opět mě zarazilo arogantní hodnocení Slávika, které bylo dle mého taky za hranou. Kritika se dá říct vkusně. To i ten Simon Cowell dokázal říct negativa mnohem lépe.

Ristretto

Dvojice vtipně tančících kamarádů byla dle mého výborná. Já jsem se bavil od začátku do konce. Navíc oba se zdáli jako sympatičtí kluci, kteří mají pro legraci uděláno. Vystoupení i projev suprový a jejich nepostup nechápu. Show si postup zasloužila, minimálně z toho střihu, co jsme viděli. Tady udělala porota přešlap.

Hodnocení 2.castingového dílu

Osobně mě to pořád baví. Viděli jsme několik perfektních čísel, které nesmrděli neumětelstvím, ale byla propracovaná, zábavná a kvalitní. Nebyla hlavně trapná. Zlatý Bzučák byl dobře zvládnutý, byl spontánní a v rámci talentu zasloužený. Osobně mě akorát mrzí, že to dostal zahraniční host, ne našinec. Myslím si, že show má dobré tempo. Porota, až na Slávika, mě bavila, to samé moderátoři, kteří se mi víc líbili jak minule. Je to možná k neuvěření, ale ano, ČeskoSlovensko má Talent 2015 je ve výborné formě a šlape jako hodinky, zatím.

Jak se postupující líbili Vám a jste spokojeni se Zlatým bzučákem?

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
Lubik
Reagovat

Musím hrozně moc poděkovat merťasovi,je fakt výborný.Na začátku bych chtěl upozornil na chybu-Dušan Cápa ve semifinále CS má talent nebyl.Sbor andílků mě přišel příjemný písničku si pamatují z min zlého talentu,kde ji zpíval vietnamský zpěvák Keydee.Moc jsem mě líbily oba zahraniční talenti. Na druhou stranu to ukázalo že by se tato show měla přejmenovat na Svět má talent.Drum show byla taková jednohubka,raperka s příběhem mě zaujala do té doby něž začala používat sprostá slova a Dušan Cápa ukázal své průměrné triky jako před lety.Vrcholem byla další zadková vystoupení, které jsme za 2 díly vydělí tři.Holky se ještě dali přežít ale Karel a Karel mě zklamali protože před čtyřmi lety mě rozesmáli o dost víc.Jeden z Karlů mě překvapil svým vzhledem.Nepostupující mě docela překvapili.Malíř Pepa byl podprůměrný ale jeho breakeři byli dobří.Ta dvojice tanečníků mě pobavila o hodně víc než Karel a Karel.Říkal jsem si:To bude vrchol večera.A místo toho ani nepostoupili!Dívčí skupina která nepostoupila ukázala jak jsou na tom porotci:Jaro stále tvrdý(jeho kecy o oldschoolu mě trochu štvou),teta Bílá která dá každýmu malinkatý ano,Prachař mě překvapuje svým novým stylem humoru a Diana se mě zdá zatím jako nejlepší porotce.Moderátoři mě přijdou pořád lepší.Hlavně oslavné rituály u Chilského akrobata se povedlo a Junior u Dušana Cápy se povedli.

2
Isew
Reagovat

Diky za rekap. Nemam cas show sledovat, tak jsem za rekapy moc rada. Jen dotaz. Proc sem nedas videa, tak jak to delas u zahranicnich verzi?

3
John Fortytwo
Reagovat

Sto lidí, sto chutí. Je pro mě k neuvěření, že někomu může přijít koukatelná Diana Mórová, nebo ji snad dokonce oznařit jako nejlepšího porotce. Tahle totálně nudná osoba je pro mě zatím jediným velkým škraloupem na letošním talentu.
Jinak mě hodně těší, že letošní slovenská produkce se rozhodla více přiklonit k britské verzi – méně se řeší tragická vystoupení; kde je potenciál, tam pomohou moderátoři nebo porota, atd. Zkrátka důraz na zábavu a já se bavím :)

4
Lubik
Reagovat

@John Fortytwo: chápu tvůj názor.Já porotce hodnotíme podle toho jak mě příjdou sympatičtí.Jaro je moc drsný,zlý.Bílá se zase chová jako tetička Lucka.Prachař se svým novým stylem humoru moc nevyhovuje.A zbyde Diana.Ale to je můj názor.

Přidat komentář