Panáček v reality show

ČeskoSlovensko má Talent 2015: 1.castingový díl: Kdo ovládl první díl? (rekap)

3. Září 2015 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

[singlepic id=11134 w=615]
Show ČeskoSlovensko má Talent 2015 začalo už před pár dny na Slovensku, rovnou dvěma díly. Dnes startuje na TV Prima. My na Panáčkovi jsme ale už první díl viděli a přinášíme z něj rekap. Jak se Vám líbil první díl? A má někdo z postupujících šanci na finále?

Adam Hobza

Tento klučina otevřel pátý ročník soutěže. 17letý Adam je z Prostějova a na první pohled vypadá jako těžký manekýn, který věnuje úpravě zevnějšku podstatnou část dne. Netají se touhou být slavným. Sláva ho baví a libuje si v ní. Do Talentu přišel zpívat. Dokonce se pochlubil, že má s sebou na castingu přítelkyni, před kterou bude zpívat poprvé. Adam sbírá pěvecké zkušenosti, má dokonce i diplom za zpěv Kabátů, ale aktuálně se přeorientoval na Elvise Presley. A jeho písničku si vybral k vystoupení. Zpěv špatný nebyl, naopak. Adam vlastní zajímavou barvu hlasu, který zní profesionálně a čistě. Ale zdá se mi, že tento hlas bude fungovat jen u písniček Elvise. Nevěřím, že bude fungovat v jiných písničkách, aby se ukázal jako komplexnější zpěvák. Ani si ho nedokážu představit jako většího popového zpěváka. Osobně bych ho viděl, jak objíždí republiku s revival show Elvise. Navíc tolik přehrávání v projevu, to jsem dlouho neviděl. Tolik zbytečných opiček, které by se ale hodily právě do revivalu. A to hašteření a sólíčko s kytarou? Vážně jako někdo věřil, že na ní hrál? No, vystoupení se mi líbilo, hlavně po hlasové stránce, zbytek byl pro mě zbytečný a herecký marast. Ale je to show. Každý soutěžící musí maximálně zaujmout. Talent je jen o pár vystoupeních a v nich musí všichni makat na milion procent.

Act 4 Slovakia

Většina fanoušků ČSMT si pamatuje Nikol Frýbortovou, několikanásobnou mistryni Česka i Slovenska v krasojízdě na kole, které nepochopitelně neprošla v první řadě do semifinále. Tentokrát tu máme rovnou čtveřici mladých a sympatických slečen s cyklistickou akrobacií. Holky to mají hodně dobře nacvičené. Myslím, že si ani nikdo z nás neuvědomuje, jaká to je dřina se takto na kolech udržet a ještě k tomu něco předvádět. Vystoupení bylo na pohled výborné, ale asi by mu pro příště prospěla větší svižnost. Takto se tam některé prvky za sebou opakovaly a mohlo to chvílemi nudit. Jedno je ale jisté, holky jsou dobře sehrané, sice chybičky byly vidět, ale ty vezmi čert. Obdivoval jsem jejich sílu a stabilitu. Zkrátka skvělé vystoupení, zasloužený postup a do případného příštího vystoupení se dá určitě zapracovat na dalších zajímavých prvcích a svižnosti celého vystoupení.

Patax

Patax není jméno hlavního protagonisty. Ten se jmenuje Jorge. Patax je multi-instrumentální hudební skupina, která hraje na různé hudební nástroje netradičním způsobem a dále odhaluje a zkouší nové předměty a věci, na kterých se dá dělat hudba. Jorge má španělské a americké občanství. V Got Talentu je to už ostřílená celebrita. Ukázal se už ve čtyřech zemích, ve Francii, Americe, Indii a Indonésii. A všude se proslavil jako bubeník, který ale nebubnuje na buben, nýbrž na lidská pozadí. Jeho vystoupení bylo zábavné, mělo dynamiku, energii a moment překvapení. Navíc Jakub Prachař vystoupení ještě povýšil tím, že si šel s Jorgem zahrát, ale tentokrát se nebubnovalo na zadek, ale jako hudební nástroj posloužilo břicho Jakuba. Efektní vystoupení, které bych ale do finále netlačil.

Sabina Jarošová

Sabina se do divadelního castingu dostala přes tzv. Talentomat. Automat umístěný v obchodních domech, který hledal zajímavé lidi. Jednoznačně dobrý nápad. Sabině je 19 let, chystá se na studium práv, do Talentu ji přihlásil bratr a chce se stát velkou a úspěšnou zpěvačkou. Já jsem Sabině věřil, že by mohla zazářit, ale první tóny budoucí zářnou pěveckou kariéru vzaly za své. Musí se ocenit, že šla vystoupit lidi. Ale zpěv byl podprůměrný a zcela amatérský. Až na potřetí se ji podařilo pořádně nasadit a trefit se do hudby. Když už se konečně trefila, tak to drhlo ve všem. Zpěv byl falešný, vyloženě to tahalo za uši, hlas byl enormně rozklepaný a pro mě slyšitelně bez talentu. Asi nejhorší moment vystoupení přišel na konci, kdy měla vytáhnout finální tón. Produkce do toho ještě namíchala smutný životní příběh a porota přidala postup. U Sabiny jsem si po vystoupení říkal, že ji snad nepustí dál, protože ten zpěv byl vážně špatný, ale porota se smilovala. Jak to říkal Jakub, tenhle zpěv se hodí tak akorát domů do obýváku.

Duo Fénix

Duo Fénix se na obrazovkách moc neohřálo. Muž a žena, akrobaté, ukázali několik zajímavých akrobatických prvků, ale mám pocit, že takovouto akrobacii už jsme viděli, že i přes kvalitu vystoupení, nebude na diváky působit. Dae Men už s tímto vyhráli a s tím, jak je omezený počet finalistů, tak nevěřím, že se duo propašuje až do finále. Vystoupení neurazí, ale ani nenadchne.

Ivan Kandráč

Ivana alias Zucha většina fanoušků pěveckých show zná. Pokud se nemýlím, tak v roce 2009 v Superstar zprznil Pijeme Colu od Michala Davida. Ivan se stal tak trochu slovenskou celebritou. Objevil se v show Elán je Elán a střihnul ai písničku s Rytmusem, kde jim na štítě skončil Michael Jackson. Ivan se také na Slovensku zapletl do jednoho skandálu. S jeho strýcem měl údajně nabízet Romům řidičský průkaz do jednoho měsíce za 1 100 eur. Vybrali peníze, ale řidičák nikdo neviděl. Ivan se snažil jméno očistit, ale někteří svědkové tvrdí, že to byl on, kdo vybíral peníze. Ale zpět k Talentu. Já si myslím, že Ivan pochopil, že na svém pěveckém neumětelství se dá vystavět hudební značka. Skladbu Komplikovaná od známé slovenské skupiny Polemic představil už v květnu v Chart Show Adély Banášové. A dle mého do Talentu mu prostě produkce domluvila celou skupinu Polemic, prostě jako show. Osobně už pro mě opakovaný vtip není vtipem a nebýt skvělé písničky Komplikovaná, tak by vystoupení stálo za starou belu. Díky songu a skvělé kapele mělo vystoupení šťávu, mělo správný zvuk a možná i Ivan nepůsobil tolik trapně. Ovšem mám na to stejný názor jako porotkyně Morová. Jako vážně se vám to líbilo? Za mě ne.

Michal Kohout alias Cocker Magic

19letý Michal už v Talentu byl, ale neprošel dál. Letos zkouší štěstí znovu. Trochu mně vadilo, že ke kouzelníkům se automaticky kvůli Slávikovi přistupuje s despektem. Ale budiž. Michal předvedl výborné triky s kartami, mikromagii. Sice jsme podobné kouzelnické šarády mohli vidět v Americe i Británii, ale těší mě, že to umíme taky. A Michal to umí. Uhranul Lucii Bílou a dokonce i Slávika. Jen bych mu doporučil, aby zůstal u mikromagie a ne u lámání prstů, jak předvedl po dotazu Prachaře, co dalšího umí. A možná do případného příštího vystoupení lepší práci s hudbou. Ale Michalovo vystoupení patří k tomu lepšímu, co jsme v prvním díle viděli.

Brilant

Dětská čísla v Talentu vždy rozdělují diváky. Zapojit se do showbyznysu tak brzo? Nesklízí kladné body jen za to, že jsou to děti? A tak dále. Samozřejmě některé děti a jejich rodiče hrají na efekt, ale musíme také umět rozlišit, že i děti jsou talentované. Trojice holčiček, tanečnic, které přišly nastrojené jako od Mrazíka, se pohybují někde mezi. Vystoupení bylo svižné, rozproudilo diváky i porotu. Ale vystoupení se postupně sypalo. Zpočátku se holkám povedlo držet dobře choreografii a společně se trefovat do tancování. Ale s rychlejším sledem změny songů se choreografie drobila, některý dívky zaostávaly a zase doháněly. Ty chybičky byly viditelné. Vystoupení ok, potěší, ale nenadchne. I když se holky snažily, seč mohly, tak k dokonalosti to mělo daleko. Efektní postup možná, finále určitě ne.

Juraj Hnilica

Juraj do Talentu přišel se zpěvem. Sám si skládá, sám si aranžuje a hudbu má prostě v žilách. Na castingu musel dostat povzbuzující injekci, aby jeho hlasivky zvládly pěvecký nápor, protože se dostatečně vyzpíval na jedné kamarádově svatbě. Po rychlé představovačce s porotou zasedl ke klavíru a začal hrát a zpívat. Juraj nechal rozeznít výborný hlas, který mi hodně připomínal Igora Timka z NoName. Zahrál svou vlastní píseň, která měla své slabší místečka, ale také hodně dobré pasáže. Celkově byla písnička dobrá, broukatelná a myslím, že by se v rádiích dala hrát, s trocha úpravami. Celkově bylo vystoupení svižné, poslouchatelné a byla to skvělá tečka za povedeným prvním dílem.

Hodnocení 1.castingového dílu

Osobně Got Talent mám moc rád. Hodně vystoupení je dělaných jako show, které se nemusejí brát až tak vážně jako v jiných soutěžích. A Talent je právě nejsilnější v divadelních castinzích, kde se můžou všichni vyřádit, jak moderátoři, porotci, tak i soutěžící.

Zaprvé. Musím pochválit celý realizační tým Talentu, protože odvádí vážně skvělou práci. Perfektně pracují s moderní hudbou, show je kvalitně nastříhaná a svižná, show v castinzích využívá všechny své licencované možnosti, celkově má soutěž velmi svižné tempo, jsou tam zakomponované prvky ze světových verzí, znělka tradičně neskutečně parádní se světovým leskem a celkový technický obraz show je na excelentní úrovni, která by předčila mnohé jiné světové mutace. Skvělá práce a realizační tým se nemá za co stydět. Jiné tuzemské televizní týmy by si z nich měli vzít příklad, protože ČeskoSlovenský Talent jako show je po technické stránce na vysoké světové úrovni.

Zadruhé, porota. Poloviční obměna poroty do čtyřčlenného stavu panelu jedině prospěla. Jednoznačným tahounem poroty je Jakub Prachař, který je vtipný, originální, má povedená hodnocení a je pro každou legraci. Dodává panelu šťávu. Diana Morová se zatím rozkoukává a porotcování se vyloženě učí a teprve rozlišuje, co a jak má dělat. Lucie Bílá je už taková tradiční mamka poroty, která se rozplývá nad každým. Kdo ale v porotě už čtvrtý ročník přebývá je Jaro Slávik. Sála z něj neskutečná arogance, povýšenost, znuděnost, a když k tomu připočteme jeho producentské neumětelství, kdy nevytáhnul ani jednoho vítěze Talentu, tak to je vážně člověk, který tam už nemá dávno co dělat. O jeho divném hodnocení soutěžících ani nemluvě.

Zatřetí, moderátoři. Junior a Marcel jsou pro mě stále trochu neznámou. Vyloženě mě nenadchli, ale ani nezklamali. Stejně jako Diana Morová, také oni se své nové pozici stále hledají. Některé vtípky povedené, jiné zase ne. Sice nahradit předchozí dvojici bylo těžké, ale novým moderátorům věřím, že se ještě ukážou. Do show určitě zapadli, jen se v ní musí najít.

Začtvrté, soutěžící. Federální luhy a háje jsou prostě dávno vyčerpané minimálně dva metry pod povrch. Proto se objevují vystoupení nazvaných zahraničních soutěžících a lidí, kteří se už někde v nějaké soutěži objevili nebo profesionální či poloprofesionální útvary, které si dávno svým talentem vydělávají. Tudíž musíme přijmout fakt, že některá prohlášení a reakce budou trochu nahrané. Hlavně se jedná víc než o talent, spíš o show. A jako k show se musí k pátému ročníku přistupovat, nikoliv jako ke hledání talentu, jako je třeba Superstar, která se snaží objevit nové a neokoukané zpěváky. Letošní Talent je spíše přehlídkou. To není kritika, i když mi to trochu vadí, ale přizpůsobení se daným okolnostem a době. A k tomu se ještě musíme oprostit od toho, že drtivou většinu jsme už viděli v zahraničních verzích. Tudíž pro skalního fanouška Talentu může být letošní ročník nuda, ale také nemusí. Záleží, jak k ročníku přistoupí. Kvalita některých soutěžících je samozřejmě na vážkách, ale doufám, že se objeví i další dobří talentovaní lidé. V prvním díle nebyl nikdo extra, kdo by mě posadil na zadek, ale taky nikdo kdo by vyloženě propadnul. Byl to velmi dobře vyvážený díl, který mě bavil. Vyložený průšvih byla pro mě jen Sabina Jarošová.

Na Slovensku je show jasnou jedničkou. Uvidíme, jak se diváci s novou řadou popasují v Česku. Nechci být zlým prorokem, ale u západnějších sousedů to s Talentem nebude zdaleka tak růžové, jako u bratrů na východě.

Kdo se líbil Vám z prvního dílu?

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 21
1
Luke
Reagovat

Letošní talent nemá chybu, vše funguje na jedničku – porota je vynikájící (dokonce bych řekl, že nejlepší za všechny ročníky), zajímavý soutěžící…a vlastně za ty dva díly skoro žádní ,,exoti“ (skoro žádné bzučáky se nemačkají)..
Opravdu všem doporučuju , aby se dívali, protože to zatím vypadá na nejlepší sérii…

2
Honza
Reagovat

Mě teda první díl nějak extra nenadchl… líbili se mi jen „kolařky“ :) … jinak mě nic nezaujalo.

3
petto
Reagovat

na okraj (-velmi me zajima kde je ta supr mega akce leose marese ,plne servy mega akce marese misto talentu na prime a nakonec se dozvime skutek utek mares bude tancit profakle stardance a hulby uz docvrnakly.jinak k show jako takove tezko se vyjadrovat kdyz po 4 rocniky nejsu schopni zkusit novu porotu -dat do toho novu krev -stale to stejne po dejdaru tam daji nejakeho prachare ktery mluvi kdyz je tazan a radsi mluvit ani nemusi bila se slavikem to jebez komentare stale ze sebe delaji volu ocka sviti ale dalsi fazy je s radosti vyradi a ta nova to je tez taka 5 u vozu,-stale to same a nic noveho zadny novy vitr .

4
Flakotak
Reagovat

a kde máte videa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nemohl jsem se na ten 1 díl podívat. S článkama běžte někam!!!!!!!

Reagovat

@Flakotak: chce to hlavně klid a méně vykřičníku. Celý první díl http://csmatalent.joj.sk/archiv/2015-09-01-cesko-slovensko-ma-talent-5-premiera a pokud nechceš čekat na druhý do soboty, tak ten je tam taky :-)

6
Monika
Reagovat

Konecne!! Hned druhy dil a dockala jsem se dechberouciho vystoupeni s husi kuzi po celem tele. Neco neuveritelneho, hltala jsem kazdou vterinu. Vyborne vygradovane s uzasnym hudebnim podkladem, charisma jako blazen, bomba. Zadnejch sto obruci a v nich vlnici se slecna, tohle bylo uplne jine.
Hrozne se obavam, zda zbytecne neukazal moc, na postup by bohate stacila polovina prvku, ktere predvedl. Bude to mit hrozne tezke, co dal….Na druhou stranu si rikam, ze kdyz reprezentoval Chile v gymnastice, bude vsestranejsi, gymnastika neni jen obruc a treba ve finale prijde s uplne necim jinym, kazdopadne nesmirne se na nej tesim dal.

7
RAINMAN
Reagovat

Žádné SPOILERY, prosím, takže sem nepište, na konci kterého vystoupení stlačila Lucie Bílá zlatý bzučák. :D

8
Lucas
Reagovat

Zatím mě to docela baví a to jsem ani nechtěl koukat :D Diana vypadá, že tam dobře zapadne :) akorát mi přijde, že některý castingy jsou příliš dlouhý.. jinak celkem fajn, ale většinou spíš dobrý vystoupení než skvělý :)

9
LukeDo
Reagovat

@RAINMAN: A že ho zmáčkla Lucka Bílá není spoiler ? :-)
Každopádně, kdo neviděl ještě 2.díl talentu, tak se zítra dívejte…Pro mě tam bylo nejlepší vystoupení, které sem kdy viděl v našich talentových soutěžích, husina, krásná písnička…to nebylo vystoupení, ale umění…krása

10
Lubik
Reagovat

Merťasi díky že hodnotíš soutěžící.Ale prosím hodnoť i ty kteří nepostoupili.Díky

Reagovat

@Lubik: Tento týden jsem měl hodně okleštěný čas. Možná do tohoto článku ještě nepostupující zakomponuji. U rekapu u 2.dílu už nepostupující budou. ;-)

12
Lubik
Reagovat

Abych pravdu řekl mě se Prachař vůbec nelíbil.Hodně mě naštval že dal ne mým dvou oblíbencům ne .Zrovna duo Fénix bylo výborné dal bych je do semifinále.Michal Kohout byla taky výborný.Zde musím opravit Merťase-on minulý rok postoupil jen do semifinále ne.Výborné byly také ty akrobatky na kolech ty semifinále nemine.Zpěvák Juraj byl rověž skvělý ale štve mě že nešel do Super Star.Z některých postupujících jsem zas moc radost neměl.To potvrzuje Sabina Jarošová a její falešný zpěv.Dále hudební skupina Patax byla za hranicí vkusu.Ivan Kadrnáč už si svoji slávu užil tak ať už nikam neleze.Taneční skupina Brilant mě pobavila se svými sáňkami a Adam Hobza se svým nadprůměrným zpěvem nebyl také špatný.Náhodou některé nepostupy mě vádí.Například ten pán co dělal z notýsků obrazy byl nápaditý a něco takového v talentu ještě nebylo.I břišní tanečnice vůbec nebyla špatná.Oproti tomu co v minulých rocích postoupilo za břišní tanečnice bylo přehnané.Ostatní 3 byli vyzáření právem.Taneční skupina co se převlíkla do plíšáků byla dost originální ale to je tak všechno.Zpěvačka že závojem byla ještě horší. Vrcholem bylo vystoupení stand-up komika který mě moc jako stand up komik nepřipadal.Jako porotci se nejlépe uvedli Jaro Slavík a Diana Morová.Prachař byl podle mě moc tvrdý a Lucie Bílá byla přehnaně pozitivní(hlavně v případě „stand-up komika“). Junior a Marcel mě příjemě překvapili.Hlavně vtip z mrazíka se poved.

POZOR:Jsou to všechno jen moje názory.

13
Lubik
Reagovat

@Merťas: moc díky.Jsi výborný všechny tvoje články jsem četl dvakrát.

14
nofux
Reagovat

No, tak reakce mě docela přesvědčili a zkouknu to. Původně jsem nechtěl, poslední řady ČSMT a XF mě docela znechutily…

15
dolores
Reagovat

druhy diel ma az tak nenadchol ako prvy. Aj ked bol lepsi ako niektore kola v minulych seriach. Pacilo sa mi telo toho gymnastu, podobne ako Diane :-) rada sa pozeram na takto sportom vytvorene svaly a nie umele napichane steroidmi, to radsej ziadne … Potom ma este zaujala ta tyrana raperka. Sice neznasam v RS pribehy, ale toto dievca okrem textu, ktory “ vychytala“ , priniesla do show aj nevydanu silu svojej osobnosti. Kuzelnicke cisla radsej nekomentujem, tie ma smrtelne nudia :-\

Prachar az tak neexceloval ako v prvom diely, ale stale ho mozem.

16
samuell
Reagovat

Za mě NE.
Většinou až na hranici parodie. (Kam klesli Polemici…)
Jediné dobré vystoupení (Hnilica).
Dvě slušné (cyklistky a kouzelník).
Moderátoři, zatím slabota.
Porotu (teta Bílá, nijaká Diana, mě nesympatický Slávik) zachraňoval vtipem Kuba Prachař.

17
samuell
Reagovat

Hodnoceno po 1.dílu.

Reagovat

Rekap druhého dílu bude dneska navečer. ;-)

19
Anna
Reagovat

Mám tyto pořady velmi ráda, ale koho napadlo dát do poroty Prachaře???
Nemá tam vůbec co dělat. Je hrozně trapný ubožák. Slávik už by také mohl jít do důchodu

20
vondrovská
Reagovat

prominte ale Lucie Bílá se chová příšerně,ječí ,huláká a ta druhá krasavice také,chovají se jako doroty.Umíte si představit,že by se takhle choval Gott,nebo Vondráčková.To jsou ale dámy,fuj

21
zuza
Reagovat

Taky si myslím, že se Bílá zbláznila, Chová se jako telátko , chechtá se absolutně nemístě, ječí a je trapná
jako ta vedle ní . To její hodnocení u té „grupy“ kde jeden repuje a dalších 30 lidí tam prochází se a tam ..
že si takhle představuje umění- to fakt nechápu …..Jaro dokonce povstal a děkoval, že to mohl vidět …..
to byla parodie , ach jo !

Přidat komentář