Panáček v reality show

Británie má Talent 2015: 2.semifinále: Večer nenaplněných očekávání! (rekap+video)

27. Květen 2015 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=11011 w=615]
Včera jsme viděli několik kvalitních čísel a dneska tomu nebude určitě jinak. Druhé semifinále je tady a má ve svých řadách zase několik velkých adeptů na finále. Tak uvidíme, co se komu povede a kdo se nakonec protáhne do nedělního finále.

Groove Thing

Tato ryze dětská taneční skupina otevřela druhý semifinálový večer. Já si myslím, že co se týká tanečních skupin, tak zatím soutěži vládnou Entity Allstars. Počkáme ještě na IMD Legion a pak se uvidí. Groove Thing je právě ta taneční skupina, které po celou dobu předvádí mnoho tanečních prvků a stylů a jaksi se tam prohánějí po pódiu skoro bez rozmyslu. To samozřejmě říkám s nadsázkou a vím, jak je to těžká disciplína, ale mám radši skupiny, které své číslo postaví na nějakém příběhu nebo předvedou nějaké divoké prvky. Groove Thing jsou jistě nadaní tanečníci, ale osobně si myslím, že v soutěži jsou lepší taneční skupiny. Vystoupení to bylo hezké, svižné, ale neurazí a ani nenadchne.

Jules a Matisse

Pro mě největší překvapení posledního castingového dílu. Jejich castingové číslo bylo perfektně vystavěné a hafan si svou roztomilostí získal mnoho diváků. Dokonce se o nich hovoří jako o možných vítězích soutěže. Jak si poradili s těžkou úlohou favoritů a vysoce nastavenou laťkou? Řekl bych, že se dařilo. Jules měla opět skvěle udělanou show, kdy jako hračkářka tvořila hračky. Znovu několik prvků, které sice nebyly úplně inovativní oproti castingu, ale zapadaly co celého kontextu vystoupení. Překvapením pak byl druhý hafan, který se v čísle objevil. Jules se svými mazlíčky má perfektně zmáknutou dramaturgii čísla a výborně vycvičená zvířata. Možná mi v tom scházela živější dynamika, místy se mi to zdálo kapku pomalejší, ale mohli by se ucházet o finálové místo. Bude záležet na tom, kolik diváků uhranuli a s čím přijdou další soupeři. Jednoznačná cesta do finále to ještě není.

Bonetics

Bonetics je další favorit, který má určitě díky svému talentu ambice nakouknout do finále. Jeho umění si všemožně ohýbat končetiny je neuvěřitelné a divák jen žasne, kam až se dá gumové lidské tělo ohnout. No, za sebe říkám, že jsem čekal víc. Jednak to bylo ukrutně krátké vystoupení. Bonetics se lámal všeho všudy nějaký 70 vteřin. Dlouho mu trvalo, než se dostal do klece a než se vymanil z ručního poutka. Možná tím i trochu ztratil čas a zbytek vystoupení přeřadil na vyšší rychlost. Naopak mu docela pomohlo jeho umělecky vymalované tělo, bylo to efektní. Co se týká prvků, tak tam jsem čekal víc. Prakticky jsme viděli většinu toho, co bylo na castingu a nic extra nového. Pro mě trochu zklamání, čekal jsem mnohem víc. Teď záleží na vkusu diváků. Buďto se to líbí, anebo někteří nechutně odvracejí oči. Avšak se domnívám, že tohle na finále stačit nebude.

Revelation Avenue

Na scéně se objevuje Golden Buzzer Amandy. Ta poslala tento chór rovnou do semifinále a doufá, že se jim povede prokousat se do finále. Skupina v gospelovém nádechu zpívala těžký šlágr Halo od Beyoncé. Netřeba říkat, že skupina je na tom po hlasové stránce výborně. Všichni mají individuálně skvělý hlas a společně znějí fantasticky. I v tomto vystoupení byly společné pasáže jejich hlavní devízou a tentokrát byly dle mého o kapku slabší sólové pasáže. Hlasově je to parádní skupina, ale z mého osobního, já si představoval jinou písničku. Něco přímočařejšího. Bylo to v takovém tom americkém kudrlinkovatém stylu a asi jsem zrovna neměl úplně náladu poslouchat kudrlinky. Zkrátka si myslím, že by se jim hodil víc svižnější kus. Ono to také nemusí být ani správný žánrový šálek čaje pro diváky. A hlavně v této show platí to, že musíte diváky hlavně oslnit aktuálním výkonem. Pokud je neodfouknete ze sedaček a nevymačkáte ze sebe maximum, tak není šance na požadované kvantum hlasů. Cítil jsem z vystoupení lehký a kvalitní větřík, ale žádný uragán.

The HoneyBuns

Tahle šestice holek měla málo času na to, aby s nimi diváci spojili. Obecenstvo je zná prakticky dva dny. A jako girl band to hlasově také není extra velká hitparáda. Sólově jsou holky hlasem slabší a bylo to několikrát slyšet. Chybky se jim do vystoupení vloudily. Ale společné pasáže, to byl obrat o 360 stupňů. Tam naopak zněly jako velmi dobrý girl band. Navíc měly svižný song a číslo jako celek, mě bavilo asi víc jak u Revelation Avenue. Na postup to asi nebude, ale špatné tragické vystoupení to nebylo.

Michael Late

Na pódiu se objevil řemeslem zcela ostřílený a každým coulem profesionální kouzelník z Rakouska. Na castingu pobavil, ale co v semifinále? Osobně si myslím, že předvedl velmi klasické triky, které jsme už mnohokrát viděli. Že tam budou ženský pod ubrusy, to asi každý čekal. Že pod jedním z nich bude samotný kouzelník, to jsme asi taky čekali. Já jsem se ale celé vystoupení musel dívat na ty ufiknuté nohy, které stály u stolu. Ty mě zajímaly úplně nejvíc. Michael je profesionál, vsadil svou klasiku a odvedl dobrou práci, i když velmi předvídatelnou. Samozřejmě si říkáme, jak to dělá. Ale my, ostřílení fanoušci talentových reality show jsme už viděli mnohem zajímavější kouzelníky. Tohle byla klasika, pobaví, povalíte oči, ale už to prostě známe. Tady bude záležet jen na sympatiích, buďto to sedne, anebo nesedne.

Alison Jiear

Alison se na castingu předvedla ve výborném světle. Ukázala velký hlasový fond a odhodlaní se ještě v pozdějších letech dostat na dráhu sólové zpěvačky. Spadala taky k favoritům, kteří pomýšlí na finále. A já za sebe znovu říkám, že výběr písně nebyl nejlepší. Písnička vás musí nakopnout v prvních vteřinách, minimálně strhnout vaší pozornost. Tohle se dle mého tady vůbec nepovedlo a bylo jasné, že to pojede podle zavedené šablony, první třetina pomalinké tempíčko, druhá přidáváme plyn a třetí třetinu vyloženě vyřveme tak, aby odletěla střecha. Ale tato předvídatelná šablona se dá aplikovat na jiné, mnohem lepší písně, se kterými se dokáže člověk lépe ztotožnit. Tohle vystoupení na mě působilo velmi prvoplánově a moc mě nebavilo. Navíc Alison ve finále ustřelila poslední tón, kdy zněla, jako by jí někdo škrtil a skřípala při posledním dechu. Její castingové vystoupení bylo mnohem lepší.

Luca Caló

Luca na castingu nakoupil sice tři bzučáky za zpěv, ale pak své vystoupení roztočil a vysloužil si postup. Není to žádný velký umělec, takže jeho vystoupení působí jako taková vata druhého semifinále, kde se předpokládá, že se odlehčí tlak od ostatních. Co k tomuhle číslo říct? Nic závratného a nečekaného to nebylo. Prostě vtipná vata s přízvukem. Nevadilo, ale taky nenadchlo.

Old Men Grooving

Jak já jsem doufal, že aspoň tahle partička dědků zachrání druhé semifinále. Bohužel za sebe zase musím říct, že to nebylo dle očekávání. Jednak se vytratil prvek překvapení, všichni víme, co bude. Za druhé, začátek vystoupení měl švih a drajv, ale zdálo se mi, že s přibývajícím časem vystoupení uvadalo, vyprchávalo a začalo nudit. Jako kdyby už ke konci nevěděli, co mají předvést, tak tam nahustili cokoliv, aby to vypadalo, že se nějak hýbou. Čekal jsem zkrátka víc. Dědkové ze sebe moc nevymačkali.

TOP 3 vystoupení podle Merťase

1, Jules a Matisse
2, ——————-
3, ——————-

Kdo by měl postoupit do finále podle Merťase?

Abych pravdu řekl, tak jsem zklamaný. TOP3 ani nesestavím, protože mě ani nikdo tolik nezaujal, abych ho zařadil do topky. Žádné vystoupené mě extra neuchvátilo. Snad jedině hafan by si zasloužil postup do finále, ale taky se zatnutými zuby. Ale nevím, koho bych poslal dál jako druhého. Asi jedno z pěveckých čísel.

Hvězdní hosté

Jack Pack

Video bude doplněno.

Rozhodnutí

Dnes to vezmeme hopem. Nejvíce hlasů od diváků získala Jules a pes Matisse. Porota pak musela rozhodnout mezi Revelation Avenue a Old Men Grooving. Dámská část porota hlasovala pro zpěváky a pánové drželi s dědkama. Odtajnilo se tedy divácké hlasování a dál postoupili dědkové, Old Men Grooving. Hafan zaslouženě a staříci dle mého nabrali hodně hlasů díky tomu, že vystupovali jako poslední. Doufám, že ve finále předvedou lepší show než v semifinále.

Hodnocení 2.semifinále

Nemůžu napsat nic jiného, než že oproti včerejšku velký sešup dolů. Druhé semifinále mělo několik papírově silných talentů, ale nikdo plně nevyužil svůj potenciál. Ani jedno vystoupení ve mně nezanechalo extra dojem. S postupujícími jsem nakonec spokojený. Finálová sestava se začíná pěkně a rozmanitě tvořit. Ve třetím semifinále se hlavně těším na světelnou show od sibiřských U.D.I..

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
Sara
Reagovat

Souhlasim. Taky bych si nevybrala. Kouzelnik zklamal. jsem naprosty kouzelnicky amater, ale tady predvedl jediny trik a jeste tak, ze bylo zrejme, jak to dela. Vymena s asistentem byla odflakla, nohy me taky zaujaly, to mel rozvest. Tohle bylo sice rozjuchane, ale slabe. Zbytek mi neutkvel v pameti. Starici ve finale imho nemaji sanci.

2
lierel
Reagovat

MNě se tohle semifinále zase líbilo o moc víc než druhé. Lámání končetin, staříci, kouzelník, sbor – ty všechny bych klidně poslala dál.

3
Lucas
Reagovat

Souhlasím s tebou na 100 %, Merťasi, mám úplně stejný pocity. Nikdo nepředvedl lepší vystoupení než předtím. Akorát u The HoneyBuns se mi ta písnička vůbec nelíbila, nemám totiž rád originál, kterej je taky pěkně starej a přišlo mi to takový oldschool :D

4
Viktoria
Reagovat

@lierel: Souhlas, také jsem si tento díl užil víc. Pes super, Revelation Avenue taky pěkně, Old Men Grooving si ten postup zasloužili, i když bych tam raději viděl Revelation. Kouzelník sice nepředvedl nic nového, ale zvládl to perfektně.
Honeybuns slušný, ale nic extra, stejně jako Alison. Bonetics zklamal, mohl ze sebe dostat víc. Groove thing, skupina, která má do budoucna potenciál, včerejší představení ale nenadchlo. A Luca, ten tam neměl co dělat.

5
John Fortytwo
Reagovat

Sto lidí, sto chutí. Většinou se s Merťasem shoduji, ale tentokrát naštěstí ne, protože jsem se bavil. Vůbec nechápu, jak by někdo mohl čekat, že Old Men Grooving zachrání semifinále, když bylo předem jasné, že jejich původní číslo těžilo z momentu překvapení. Já se naopak hodně bál, že to skončí naprosto hrozným průserem, byl jsem pak mile překvapený, že to byla docela zábavná show, u které jsem se přistihl, že se celou dobu usmívám :)

6
Jan Liška
Reagovat

Kouzelník to podělal. Už od chvíle, kdy si nasadil vousy, bylo jasný, že to dělá proto, aby se mohl vyměnit s „dvojníkem“ a sám byl celou dobu pod ubrusem. Škoda, odfláknutý trik, na kterém zaujala snad jenom ta produkce a ty holky v šatech :-)

7
Sara
Reagovat

@Jan Liška: od tak zkuseneho kouzelnika, jakym pry je, bych cekala, ze si vybere lepsi pomocniky. On sam je zivel, ktery se umi hybat, ale ten se kterym se vymenil, byl strasne prkeny. Uplne jinak chodil. To me prastilo do oci hned. Amaterska chyba.

Přidat komentář