Panáček v reality show

Británie má Talent 2015: 3. casting: Není chór jako chór! (rekap+video)

27. Duben 2015 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=10983 w=615]
Devátá řada show Británie má Talent je v plném proudu. Ohlasy jsou vcelku kladné, sledovanost každý týden pěkně kvete, nějací talentovaní se najdou a show celkově zatím pěkně šlape. Jak to šlapalo ve třetím díle a jaká slovenská stopa se objevila, se dozvíte v aktuálním článku.

Postoupili:

Lisa Sampson

Lisa byla po řadě nepostupujících první, která si vysloužila postup. Trochu afektovaná 35letá instruktorka fitness se přišla ukázat s obručemi. Abych pravdu řekl, tak jsem čekal kapku víc. Jako slečna je to hezká, s obručemi to umí parádně, ale vážně nepředvedla nic extra, co bychom už neviděli v jiné řadě nebo v jiných potulných cirkusech. Na efekt dobré, ale na nějakou delší cestu soutěží bych to neviděl.

Paul Manners

Paul se od pohledu zdál jako ten, kdo asi nepostoupí. Představil se nám, jako muž mnoha profesí, které se týkají zpěvu. Je to DJ, moderátor, skladatel, ovládá mixování hudby a prostě showman. Ale zlata v hrdle moc nemá, takže zaujal jen textem písně, který rozhýbal celé divadlo a porotce. Simon si jeho talentem nebyl od začátku jistý, a tak Paul prošel jen se třemi hlasy a s příslibem, že jeho song bude produkovat David.

Isaac Waddington

Po spršce dalších neúspěšných zpěváků, přišel 15letý sympatický mladík, od kterého bylo podle hlasu ihned slyšet, že to bude dobře zabarvený hlas, který diváky a porotu oslní. Jakmile Isaac začal zpívat, bylo to jasné. Rozezněl nádherně svůj mladiství a ještě nedomutovaný hlas, který je velmi specificky znějící a pro mě teda nádherně znějící. Isaac se mi moc líbil. Mezi mužskými zpěváky se řadí mezi ty lepší, a když si dále zvolí znovu dobrou písničku, tak by mohl dojít daleko. Produkce to ještě velmi sladkobolně sestříhala, kdy zpěvem postupně rozplakal bráchu a tátu.

IMD Legion

Tanečních skupin se letos ještě mnoho neukázalo. Aktuálně přichází IMD Legion, která mi přijde inspirovaná vlnou Diversity. Myšleno tak, že jejich výhra ve třetí řadě inspirovala mnoho mladých lidí, aby se tomuto druhu umění věnovala, a tady máme to sklizené ovoce, které má navíc fresh formu. Skupina má ještě ve svém středu Lauren, která se už v soutěži představila v tanečním duu v loňském roce. A zase za sebe musím říct, že jsem teda čekal víc. Myslím, že co se týká skupin, tak zrovna v Británii jsme viděli už mnoho silnější castingových skupinových vystoupení. Bylo tam několik zajímavých prvků, ale bylo jich pravdu po málu. Navíc se dalo vykoukat mnoho chybek, které dle mého srážely kvalitu celého vystoupení. Potenciál by tam byl, ale musí být dle mého lépe vypracovaný. Na postup určitě ano, ale příště bych od nich rád viděl vypiplanější vystoupení.

Krystyna Lennon and HypnoDog

O tomto vystoupení se už psalo dávno před začátkem soutěže. Produkce její vystoupení značně hypovala, protože pes hypnotizér měl uhranout samotného Simona. Zase to bylo pro mě takové zvláštní vystoupení, kdy jsem se přistihnul, že moc nevěřím tomu, že to nesmrdělo papírem. Zkrátka jsem té hypnóze moc nevěřil. I když si paní vybrala dobrovolníky a moderátory, tak po pohledu samotného psa padali všichni nějak moc rychle jako hrušky. I když asi se jim něco dít muselo, protože po probuzení z hypnózy nebyli schopní napočítat správně do desíti. U tohoto vystoupení to mám vážně padesát na padesát. Opravdu to byla hypnóza? Simon tomu také nevěřil, a tak to šel zkusit sám. Pes na něj hleděl, jak mohl, ale se Simonem se nic nestalo. David to pak vtipně okomentoval, že Simon spíše pohledem uhranul toho psa. Simon se tak vrátil na místo v domnění, že mu nic není. Ale poté začal paradoxně chválit lidi, kterým by normálně dal ihned bzučák a teď? Rozdával ano a bavil se. Tvářil se ospale a pak si prostě na chvilku hodil čelíčko. Jestli to způsobil pes, tak klobouk dolů před ním. Osobně bych to ale přisoudil Simonovi hektickému životnímu stylu, kdy se prostě musí jednou ten veškerý tlak projevit a nějak se ventilovat. Posuďte sami, jestli vám to přišlo věrohodné, já jsem opravdu rozpolcen. Chtěl bych věřit, ale nějak mi to nejde. Myslím, že produkce z toho mohla malinko vytěžit více, protože se mi zdálo, že i ten bulvár a samotní diváci, kteří o jeho kolapsu informovali na sociálních sítích, tak tvrdili, že Simon s sebou regulérně fláknul a několik minut se nenatáčelo a bylo to těsně po vystoupení s hypno psem.

Mister Sister

Trochu té variety zábavy ke konci. Mister Sister pobavil hlavně Amandu a kdo ví, třeba to bude taková ta klasická výplň jedné live show, která budou sloužit jen jako bavící prvek.

Revelation Avenue

Jako poslední číslo večera se nám představil chór, který neměl moc jednoduchou pozici, protože šel po jednom neúspěšném ryze dámském chóru. Trochu nervozita byla znát, ale chór se ničeho nebál. Od začátku to napálil v kvalitním stylu. Vzali si do parády hit Roar od Katy Perry a předělali ho do svého gospelovějšího stylu. Byl z nich velmi cítit závan amerického stylu muziky a celé číslo bylo velmi povedené. Skupina pěvců a pěvkyň do toho dala všechno, má v řadách několik silných jednotlivců, kteří spolu geniálně ladí a celkově vytvořili jedno z nejlepších čísel letošní řady. Amanda byla dokonce tak nadšená, že neváhala zmáčknout svůj Golden Buzzer a poslala je zaslouženě rovnou do semifinále. Když si vyberou dobrou hitovku a všechno jim sedne tak jak má, tak by mohli nakouknout do finále. Dobře vybraný Golden Buzzer, zlatá tečka na závěr dílu a zase trochu smutek, že musíme čekat další týden na nový díl.

Nepostoupili:

Erik Kovac

Třetí díl měl také jednu slovenskou stopu. Na casting přišel 27letý Erik Kovac, který pracuje v jednom supermarketu v Shefieldu. Simon se z něj marně snažil vydolovat název toho supermarketu, ale neuspěl. Pak Erik spustil tóny filmové hitovky My Heart Will Go On. No trhalo to uši, ale porotu to pobavilo. Zřejmě Erik byl i trochu v transu, protože se mi zdálo, že absolutně nevnímal, co mu porota řekla. Otazník ale trochu visí nad tím, jestli teda postoupil anebo ne. Protože David mu dal ano, nikdo bzučák nezmáčknul, a tak slovenská stopa zůstane trochu pod rouškou tajemství. Ale asi tušíme, jak to dopadlo…

The Affinity Show Choir

Krásné oblečení, ale divné souznění.

Feng Xue

Simon se baví jako nikdy.

Vince Venus

Sakra rychlej bzučák.

Matthew Hunt

Šílený bratr sestry v akci.

Hodnocení 3.castinogvého dílu

Asi bych se opakoval, kdybych psal, že show je zase znovu skvěle zpracovaná a baví mě každou minutou. Porota je excelentní , celkově všechno šlape jako po másle. Tenhle díl jsem byl vážně u několika čísel ve větším očekávání a nakonec jsem byl trochu zklamný, protože si myslím, že mohli předvést účinkující mnohem víc, než předvedli. Slovenská stopa byla spíše pro pobavení, hypovaný kolaps Simon byla slabý jako pětkrát louhovaný pytlík čaje. Večer hlavně zachránila Amanda a její Zlatý bzučák pro Revelation Avenue. Takže za mě po talentové stránce kapku slabota, ale stále se u toho dá člověk pobavit. Čtvrtý díl až zase za týden.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Monika
Reagovat

Relevation avenue bzucak? omg….jednak festival hnusu na pohled, ale i pevecky totalne nezazivne, prumerne, ani bych je nepustila do dalsiho kola. Libila se mi dve vystoupeni IMD legion – mam rada tenhle moderni styl tance a ne ty sedmdesatky z minuleho tydne, byt jich je moc, coz je skoda, ale jinak mi prijdou zatim z tanecnich skupin letos nejlepsi. Druhe povedene vystoupeni – Isaac Waddington, zajimavej hlas, zvlastni dva zpevaci v talentu jsou lepsi nez cela TOP 5 American idolu. Tenhle kluk ma neco do sebe, jen ho priste neukazovat zblizka, na tu podobanou tvar je otresnej pohled.

2
Jan Liška
Reagovat

Simonovo zhypnotizování bylo výborně sestříhané a celkově to zpestřilo show. Otázka je, jestli to Simon schválně přihrál nebo ho nějak omámila ta ženská – hypnodog je samozřejmě nesmysl, hypnotizuje jeho panička. Pochybuju, že by to bylo stresem. Nikdy předtím se mu to na natáčení nestalo a to už se v těch soutěžích pohybuje řadu let.

Každopádně to vytěžili dobře. Nevím, co jsi čekal, Merťasi. Že najednou začne Simon tancovat kozáčka? Tomu bych tuplem nevěřil. Takhle to bylo dobře vygradované a „trsající“ Simon u toho zpěváka byl geniální.

3
Lucas
Reagovat

Mně to přišlo všechno hrozně zvláštní, nepřinutili mě tomu věřit. No uvidíme, co předvede příště. Ale Simon pobavil :D

4
VojtaP
Reagovat

Isaac má pěknou barvu hlasu, vybral si dobrou píseň, na které to ukázal, líbilo se mi, jak to v 15 let dokázal procítit, ale pěvecky se bude muset ještě zlepšovat. Zaujal, vidím hodně potenciálu, ale výkonově průměr, nemohl do toho zatím dát tolik síly, kolik by to potřebovalo. Nevím, co ty teenagery láká do pěveckých/talentových soutěží, když nemají ještě „hotový“ hlas, BGT ani XF se podle mě zatím nikam nechystá, tak není problém počkat rok nebo dva a pracovat na sobě a pak zazářit mnohem víc. Třeba se Isaac napřesrok do XF přihlásí, určitě by to bylo zajímavé srovnání.

Sbor mě taky zaujal, byli dobří, připomnělo mi to trochu Glee, kterým by se mohli pro příště i inspirovat, přidat více chorea a udělat třeba mashup. S takovým sborem se dají vytvořit divy, zvlášť, když dostanete televizní rozpočet.

U hypnodoga jsem měl stejný pocit jako Merťas. Oběti padali moc rychle. Asi to byla skutečná hypnoza, ale panička od psa si svoje oběti nejspíš už nějak zpracovala v zákulisí. Ant a Dec někde řekli, že museli s tím psem být chvíli před představením, aby se pak mohli zúčastnit, to samé nejspíš i dobrovolníci. S tím Simonem z toho mohli vytěžit víc.

IMD Legion, pěkné prvky, jsou šikovní, je jich ale moc a tak by tomu měli choreo přizpůsobit, třeba vytvořit i nějaký děj. Místy to měli fakt zmatené. Když se podívám na nějaké náhodné skupinové vystoupení v SYTYCD tak IMD Legion zaostávají. Chce to jen doladit a dám tomu koncept.

5
Luke
Reagovat

Tak musím říct, že opravdu angličanům závidím tu jejich porotu, protože funguje bezvadně a skvěle se doplňují…
V tomto díle mě zaujala ta taneční skupina IMD Legion, která byla zatím pro mě nejlepší taneční skupinou v tomto ročníku…například Boyband se jím nemůže rovnat ani náhodou…strašně mě připomínali Diversity a vůbec nesouhlasím s tím, že tam měli málo prvků…měli to krásně udělané a vyšperkované…
No a nejlepší nakonec…Revelation Avenue – Chór…jakožto tyto vystoupení sem nikdy moc nemusel, tak tito zpěváci byli tak skvělí, že mě jejich vystoupení strašně chytlo a za mě zatím nejlepší vystoupení letošního ročníku…jsou tak talentování…opravdu krása…

Přidat komentář