Panáček v reality show

X Factor UK 2014: Pozvedla čtvrtfinálová bitva soutěž na lepší úroveň? (Rekap+video)

2. Prosinec 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=10797 w=615]
Utíká to jako voda. Máme tu osmý týden a s ním je tady čtvrtfinále. Britská hudební soutěž se pomalu blíží ke svému konci. Známe TOP finalistů a dnes zase bude o jednoho méně. Finálová sestava dnes bude zpívat dvě písně. Jednu jim vybírají hudební hvězdy a druhou vybrali diváci. Čekají nás také skvělí hvězdní hosté. Adam Lambert a Queen, Union J a hvězdná Ella Henderson. 8.libe show pro vás znovu komentuje Merťas a VojtaP.

1. kolo

V 1. kole se zpívali hity, které finalistům vybraly hvězdní hosté.

Ben Haenow

Výběr: The Beatles – Come Together vybrali One Direction

Merťas:  Ben v minulých kolech docela hořel na výběrech songů, kde to až někdy vypadalo, jak kdyby ho chtěl Simon zlikvidovat. Až One Direction museli Benovi vybrat song, ve kterém se mohl trochu odvázat. Benovo vystoupení otevřelo celý večer a musím říct, že mně se líbilo. Ben dával svůj typický hlas, bylo viditelné, že si to užívá, holky kolem něj skákaly (jen bych vynechal ty, co se vzadu obrušovaly), mělo to dobré choreo, bylo to dobře vystavěné a celkově se mi to líbilo. Jen mi vadilo, když do zpěvu Benovi skočil vokál, to byla škoda, protože on to utáhne zcela sám. Po dlouhé době můžu říct, že se mi to fakt líbilo.

VojtaP: Ben a Lauren můžou být jedině rádi, že se zpívají hned dva songy, jinak by byli produkcí opět zcela utopeni v úvodu. Ben měl tu čest, že mu píseň vybrali největší hvězdy Simonova labelu One Direction. V první polovině písně mi chyběl větší spád, popravdě mě Ben ztrácel, druhá polovina byla mnohem lepší a celé vystoupení zachránila. Celkově takový Benův lepší standard, z kterým se mu ale nepodařilo úplně překvapit nebo zazářit. Na úvod ale dobrý rozjezd se zajímavou a místy až úchylnou choreografií.

Lauren Platt

Výběr: Zedd feat. Foxes – Clarity vybraly Little Mix

Merťas:  No, Little Mix hodily Lauren pěknou kládu pod nohy. Když tomu připočteme to, že byla nemocná, tak z toho zákonitě nemohlo vyjít nic extra dobrého. Lauren se snažila, jak mohla, aby se rozpohybovala a celé vystoupení trochu nakopla, ale bohužel. Ona se tam ploužila jak střelená laň, tancovat se ji vůbec nechtělo, a k tomu ještě několikrát hlasově zavrávorala. Do toho je to pomalu jedna velká rodinná show, kdy se na pódiu prohání její brácha a ty společné prostřihy mi přijdou, jako z Británie má Talent. Že vlastně nekoukám na pěveckou soutěž, ale talentovou, kdy ségra zpívá a brácha tancuje. Osobně se mi tohle nelíbí a měla by se pozornost soustředit jen na Lauren. Lauren se vystoupení nepovedlo.

VojtaP: Přes týden se objevily zprávy o Lauren trpící nemocí natolik, že nemohla ani pořádně zkoušet. Tento týden navíc musí zazpívat hned dvě současné EDM pecky, takže se dalo očekávat, že indispozice nějakým způsobem projeví. O nemoci nepadlo v dotáčce ani slovo, za což náleží Lauren plusové body. Nakonec to ani nešlo moc poznat, hlas Lauren se mi zdál, až na mírné trápení v některých pasážích, v pořádku. Nakonec z toho vznikl ucházející cover, když si odmyslím vizuál. Pódiová prezentace byla mnohem horší. Jakkoliv malé známky pohybu fungovaly u Whitney, kde to působilo ve stylu písně naivně, tak tady to bylo spíše na obtíž. Lauren vypadala jak na párty, kde vůbec nechtěla přijít a tak předstírá, že se trochu baví, ale vůbec jí to nejde. Lauren zatím nepůsobila víc pasivně vůči dění na pódiu, čímž celou snahu o ucházející vystoupení shodila. Měla by si vzít vzor svého mladšího bratra, který si pódium užívá. Little Mix jí daly dobrou příležitost se pobavit a ukázat se v jiné poloze, nakonec se to projevilo jako medvědí služba, škoda. Souhlasím, že by Lauren klidně mohla v budoucnu hostovat v nějakých EDM hitech, ale chce to trochu víc života.

Stereo Kicks

Výběr: Bruno Mars – Just The Way You Are vybrala Tulisa

Merťas: Tulisa klukům udělala službu tak na půl. Song bych řekl, že byl vybraný vcelku správně, ale kamenem úrazu dle mého byly sólové party. V momentech, kdy to záleželo na jednotlivých hlasech, tak někteří hlasově ulítávali až do falešna. Kdežto společné party, to byla úplně jiná káva. Tam jim to hodně ladilo a líbilo se mi to. Tedy vystoupení takové padesát na padesát. Společné party super, ale sólově nic moc. Jsem zvědavý, jestli se i do hlasování může nějak podepsat to, že bulvár do kluků neustále teďka šije. Řeší se kdo s kým spal, kolikrát a tak dále.

VojtaP: Octoband dostal od Tulisy, která to se skupinou Little Mix dotáhla až na vavříny, výběr od Bruna Marse. Bohužel zde musím zpochybnit Tulisiny schopnosti. Celé mi to připadalo (v angličtině vše vystihující slovíčko) „cheesy“ a navíc i nudné. Hlasově to tam někdo také celou dobu kazil, čímž opět vynikl James, jako nejsilnější člen. To mi dalo zase záminku přemýšlet, kam by to dotáhl, kdyby ho Simon neposlal do jiné kategorie a tím si připsal další z mnohs failů letošní řady. Vystoupení dost možná splnilo účel a svou hlavní cílovku kluci potěšili, to nic nemění na tom, že mají na víc. Zase takový cynik nejsem, ale tohle opravdu smrdělo sýrem na hony.

Fleur East

Výběr: Tina Turner – A Fool In Love vybrala Emeli Sandé

Merťas:  Emelie Sandé vybrala pro Fleur dobře. Ono se to možná na první pohled zdálo jako risk, ale myslím si, že Fleur to dokonale sedlo. Nebál bych se to označit za její jedno z nejlepších vystoupení, co v live show předvedla. Mělo to šťávu od začátku do konce. Fleur umí dělat show, to se ji vedlo jako vždycky. Řekl bych, že tentokrát k tomu zapojila i líbivější hlas než obvykle a vytvořila tak zatím nejlepší vystoupení večera. Ač mě ta holka mnohdy nudí, tak tady bych řekl, že to byla trefa do černého.

VojtaP: Tam, kde končí Laurenina schopnost zpracovávat stage a publiku, začíná umění Fleur. Vlastně její přirozený pohyb po pódiu (plus ještě možná rap) je to jediné, čím v soutěží nad ostatními vyniká. Hlasově a osobnostně je jinak nezajímavá a velmi přeceňovaná, což zmiňujeme každý týden. Na pódiu se opravdu kromě spousta akce neodehrálo nic výjimečného, hlasově zněla Fleur dokonce ještě víc slabě než obvykle a ani show to nepomohla úplně zkrýt. Přestože byla skladba ve svižnějším tempu, mě Fleur téměř unudila k smrti, ani se mi nezdálo, že by tomu Fleur dala současnou podobu. Spíš to byla další z mnoha cest do minulosti v letošní řadě.

Andrea Faustini

Výběr: Sia – Chanderlier vybral Sam Smith

Merťas: Sam Smith Andreaovi pořádně naložil. Ač Andrea není můj extra oblíbenec, ale takovouhle facku si nezasloužil. OD začátku bylo jasné, že tohle prostě nedá. Sia má hlas ostrý jako břitva a ty vejšky a řev tam dává na tisíc procent. Andrea od začátku bojoval s tím, jak má nasadit, jak má jet dál, přišlo mi to hrozně roztřesené, nekonzistentní a celkově to bylo prostě úplně mimo jeho rámec. Andrea by si čistě papírově za tenhle song bottom two zasloužil znovu, protože byl po prvních písničkách jasně nejhorší. Ale uvidíme, jak se šancema na BT zamávají druhé songy.

VojtaP: První kolo završuje Andrea, který minulý týden skončil v bottom 2, čímž zažil velmi dlouhý a tvrdý pád. Po jeho záchraně se měl dokonce na celý den uzavřít ve svém pokoji. Andrea dostal od Sama velmi těžkou písničku, kterou si sama Sia napsala přímo na tělo, s úctou se s ní poprala zatím jen Reigan Derry z letošní australské mutace. Byť se jedná opět o ženský velesong, je to pro Andreu výzva. Andrea dostal nádhernou a působivou výpravu, zde se Brian opravdu vyznamenal, jen ten Andrea celý dojem lehce kazil. Abych Andreovi nekřivdil, měl tam několik hodně dobrých momentů v první polovině. V druhé polovině se zase nechal unést a ve snaze hlasově exhibovat zabíjel vyznění skladby. Jeho obličejové exprese už ani není třeba zmiňovat, možná kdyby zpíval v pozadí a nechal vyniknout spíš show kolem, užil bych si jeho vystoupení úplně jinak. Hvězdy teda moc trefné ve výběrech nebyli, 1. kolo bylo až na Bena přehlídkou špatných výkonů.

Top 5 v 1. kole podle Merťase

1. Ben
2. Fleur
3. Stereo Kicks
4. Lauren
5. Andrea

Top 5 v 1. kole podle VojtyP

1. Ben
2. – 5. zbytek bez pořadí

2. kolo

V 2. kole došlo na výběry vybranými televizními diváky.

Lauren Platt

Výběr: Swedish House Mafia – Don’t You Worry Child

Merťas:  Diváci vybrali song parádně. K Lauren se výborně hodil. Neměl jsem pochyb, že to ta holka dá. Na začátku jsem sice trochu váhal, ale pak se výtečně rozjela a minimálně za druhou půlku songu si zaslouží velkou pochvalu. Tam to sedělo, jak mělo. Lauren prodala dokonale svou barvu hlasu a takhle se mi líbí. Rozhodně lepší jak první song.

VojtaP: Zpomalení tohoto EDM hitu jsem po prvním výběru, který zůstal v původní aranži, očekával. Právě možnost druhého výběrů dává soutěžícím novou  možnost zaútočit jedním rychlejším a jedním pomalým songem a použít své nejlepší zbraně. Od Cheryl by to byl majstrštyk, kdyby se Lauren povedl první výběr prodat, jako ten druhý. Lauren i přes všechny chybky dala působivé vystoupení a navázala tak na své počátky v soutěži. Šlo vidět, že se v pomalých aranžích dokáže do písně více vcítit a vypadá to mnohem líp, než když se má pokoušet o show. Jí a Brianovi se podařilo vytvoření krásnou až mrazivou atmosféru, super! Její verze této písně je pro mě dosud ta nejlepší. Kéž by porota měla pravdu a Lauren by to pro tento týden zachránilo. Bylo by to zaslouženě. Konečně po dlouhé době TOUCHDOWN!

Ben Haenow

Výběr: Ed Sheeran – Thinking Out Loud

Merťas:  Ben jednoznačně ovládnul tuhle live show. První song dal skvěle a druhý taky. Britský divák není vždy hlupák a i Benovi vybrali perfektní písničku. Ben odzpíval druhé a výborné vystoupení. Konečně jsem letos snad poprvé pocit, když jsem koukal na jeho vystoupení, že X Factor je zase ve své kůži, že to byl ten kvalitní výkon, na který jsem čekal. Dle mého si Ben posílil pozici favorita a nevěřím, že by tomto kole mohl vypadnout.

VojtaP: Ben dostal od diváků aktuální hit, což může někdy být i dvojsečná zbraň. Navíc tuhle píseň Ed zpíval před pár týdny přímo na stejném pódiu. Hned v pondělí jsem věděl, že tohle bude Benovi sedět. Takhle se to dělá, Ben to dal opravdu skvěle a vysokou úroveň si udržel až do konce a to vše bez snahy kopírovat originál. Ben je dneska ve skvělé formě, dost možná byl tohle Benův nový nejlepší výkon, který mu doufám pomůže na cestě do GF. Být to na mě, Ben a Lauren se v rozhodnutí nemusí ničeho bát. Nemůžu absolutně souhlasit s Mel (a slyšitelně ani diváci), že rock Benovi sluší víc, právě naopak, byli to právě čistě rockové skladby, které jsem měl problém Benovi věřit. Jeho cestu vidím spíš více soulovou než rockovou.

Stereo Kicks

Výběr: Snow Patrol/Leona Lewis – Run

Merťas: Kluci svým druhým songem vymazali ten první. I tady se diváci vyloženě trefili do noty. Kluci jeli od začátku až do konce naprosto parádně a zařadil bych to jako jejich nejlepší vystoupení v soutěži. Velký palec nahoru za toto vystoupení. Byla v tom síla, emoce, hlas, prostě všechno, co od vystoupení v X Factoru s blížícím se finále čekám.

VojtaP: V reprízách ční také velké nebezpečí, na jednu stranu je to něco, co už diváci znají a když si to navíc ještě vybrali, je jasné, že to asi chtějí slyšet znovu. Na druhou stranu je ale potřeba nejen zopakovat výkon stejně dobře, ale dokonce líp, přenést to na novou úroveň. Dále je tu nebezpečí pravidla opakovaného výkonu, které se letos už vymstilo OTY minulý týden. Nevím co se to po prvním kole stalo, ale úroveň je někde úplně jinde. Kluci opět začali sólově a píseň se jim podařilo dobře vygradovat a bylo to možná ještě efektnější než na bootcampu se všemi těmi světly a odlišnou úpravou. Milionkrát lepší než 1. kolo. Přepnuli jsme snad na úplně jinou show?

Fleur East

Výběr: Alicia Keys – If I Ain’t Got You

Merťas:  Jestliže jsem psal, že Ben ovládnul tuhle live show, tak to samé musím říct o Fleur. I když mi jako interpretka moc nevoní, tak ale tohle kole se jí povedlo na sto procent. Poprala se s těžkým songem, dala do toho emoce, vše procítila, bylo to hezky vystavěné, minimálně chyb, prostě Fleur to dala. Dle mého si také zadělala na to, že nakračuje jednou nohou do finále a v dnešním večeru by si bottom two určitě nezasloužila.

VojtaP: Co to, jak jsem si nejdřív myslel, že mi Fleur Aliciu Keys zkazí, tak se nestalo. V druhém kole je něco ve vzduchu, co zapříčiňuje zvýšenou kvalitu. Fleur dostala od diváků opět skladbu přezpívanou až na dřeň, tudíž nepřinesla nic nového, ale to nic nemění na věci, že podala zatím svůj nejlepší pěvecký výkon v soutěži vůbec. Snad poprvé jsem Fleur slyšel zpívat s větším prožitkem a takovou hlasovou jistotou. Jak jsem myslel, že vyhypované nadšení kolem Fleur opadá, tohle vystoupení by mohlo vše zase změnit. Vyřazování bude opravdu zajímavé.

Andrea Faustini

Výběr: Mariah Carey – Hero

Merťas: U Andrey bylo jasné, že na něj Hero určitě padne. Nejenže se prezentuje, že utáhne tyhle velké songy, ale bylo to tak nějak jasné, že mu to lidi vyberou. I když volba to nebyla vůbec jistá, po tom co minulý týden naprášil Whitney. No, musím mu nechat, že vystoupení taky dal s přehledem, ale řekl bych, že tak o stupínek hůř, jak jeho kolegové ve druhém kole písniček. Pro mě to nemělo takové grády, jako u ostatních. Navíc v hlavních partech ho přeřvala muzika a jeho hlas tak moc nevyniknul. Andrea Hero udolal do konce, ale ne s grácií, jako jeho konkurenti.

VojtaP: Andrea nám prozradil, že se chystá udělat něco nečekaného a nového s aktuálním výběrem – úvodní část zazpívá v Italštině. Hmm, opravdu objevné, to jsme ještě nikde neviděli ;) Tohle byl Andreův lepší výkon než v prvním kole, přesto mi stále vadí to samé a nejspíš se přes to asi nepřenesu. Opět musím uznat, že to byl poslouchatelnější výkon než většina Andreových předchozích, ale i tak se tam našlo hodně technických chyb. Andrea může být tahákem na diváky (možná už ne tolik), ale v hudebním průmyslu bych o jeho úspěšném uchycení pochyboval. Jakkoliv je Fleur slabá zpěvačka, je možné ji při troše snahy úspěšně prodat, u Andrey o tom pochybuji za všech okolností. Ani jeho vítězný singl by podle mě nedosáhl na špici hitparád, jak je u této soutěže zvykem.

Top 5 v 2. kole podle Merťase

1. Ben
2. Stereo Kicks
3. Fleur
4. Lauren
5. Andrea

Top 5 v 2. kole podle VojtyP

1. Lauren
2. Ben
3. Stereo Kicks
4. Fleur
5. Andrea

Rozhodnutí

Merťas:  Kdyby to záleželo jen na mně, tak bych do bottom two poslal znovu Andreu, protože dle mého ani v jedné písničce tolik nezářil. U prvního songu, tam byl jasný průšvih, protože Sia je vážně těžká. Hero byl risk, který ale dle mého úplně tak nevyšel. Takže Andrea by si měl znovu zazpívat o záchranu. Kdo by ho měl ale doprovodit? Osobně bych tam poslal Lauren. V prvním songu shořela jako papír a ve druhém se sice mnohem zlepšila, ale zhruba až od čtvrtiny. Mohl by to být sakra výživný bottom two, kdyby tam spadli oba a oba jeli na krev.

VojtaP: Divoký (a podle mě spravedlivý) tip do Bottom 2 by byl Andrea s Fleur, odchod ani jednoho z nich by mi nevadil. Více střízlivý tip by byla Lauren, kterou nejspíš doplní Stereo Kicks, tady tyto bych zase rád viděl společně s Benem ve finále. Odhadnout hlasování po včerejšku je těžké, viděli jsme hroznou část a tu kvalitnější, která se povedla většině, rozhodnutí bude asi hodně zajímavé.

Hvězdní hosté

Queen a Adam lambert

Merťas:  Je hezké vidět, že Queeni stále žijí. Zarputilí fanoušci budou určitě tvrdit, že bez Fredieho to už není ono. Samozřejmě Fredie byl jen jeden, ale s Adamem se mi to zdá jako velmi vkusná náhrada, která se velmi dobře poslouchá. A teda netušil jsem, že Brian May má takovouhle šedivou kštici. Vždycky si ho pamatuju s tou černou hřívou.

Vojtap: Queenům to pořád šlape, novou krví ve skupině je stříbrný finalista 8. řady American Idolu Adam Lambert. Kvalitnější náhradu za jedinečného Freddieho si nemohl zbytek skupiny přát. Adam je perfektní performer a prvotřídní zpěvák, což dokázal už v AI a britskému publiku to předvedl nyní. Po Stevim a Andreovi napravil Somebody To Love pošramocenou reputaci. Opravdové hvězdné vystoupení! Fanoušci, kteří navštíví jejich turné jistě nebudou zklamaní.

Union J

Merťas:  Tahle skupina brázdila X Factor před dvěma lety. Nikdo moc nečekal, že by se kluci mohli dostat na výsluní jako One Direction, ale v poslední době se jim to docela daří. Jejich singl nebyl vůbec špatný. Příjemné na poslech, ale nevím jestli, bych si to pouštěl vícekrát.

Vojtap: Union J v ročníku 2012 uniklo Grand finále jen o jednu příčku, nemuseli ale vůbec smutnit, vzápětí se jim podařilo podepsat nahrávací smlouvu se Sony Music a natočit desku. Union J se navzdory megaúspěchu One Direction podařilo prosadit a nalézt svoji tvář. Sice nijak nevybočují ze zajetého konceptu boybandů, ale nezní vůbec špatně. Jak ukázaly již v soutěži, mají ve svém středu silné a zajímavé hlasy, jejich nová balada má hitový potenciál, velmi dobré hned na první poslech.

Ella Henderson

Merťas:  Tady nám milí čtenáři musíte odpustit, ale s Vojtou pokaždé při poslechu Elly Henderson prožíváme hudební orgasmus. Ne jinak tomu je i u jejího nového singlu Yours, který živě zní ještě mnohem lépe než na cd. Jinak všem fanouškům dobré hudby doporučuji cd Elly Henderson, protože to je co song, to potencionální hit. Vážně skvělé cd.

Vojtap: Na druhou polovinu letošního roku si jistě nemůže stěžovat Ella Henderson, která se ze dne na den stala novým miláčkem Británie. Začalo to na jaře, kdy si jí všiml frontman skupiny OneRepublic, hudební mág a nekorunovaný „král popu“ Ryan Tedder, kterého zaujala po zhlédnutí pouhých 60 sekund jejího videa. Společně pak napsali hit Ghost, který se stal hitem léta. Zlomový okamžik nastal s vydáním její dlouho očekávané prvotiny Chapter One (vřele s Merťasem doporučujeme – co píseň to hit!), který se taktéž vystřelil hned na první příčku prodejnosti a nestačili mu ani novinky zavedených hvězd jako Jessie J. Z téhož alba pochází také balada Yours. Ella v živé verzi zněla mnohem líp než na nahrávce a to se v dnešní době tak často nestává. I když Ella nedisponuje největším hlasem, ale právě tímto vystoupením dokazuje, že není důležité jak vysoko, ale jakým způsobem. Naprosto úchvatně!

Bottom Two

Lauren Platt

Merťas:  Lauren jsme tak trochu čekal, že si zazpívá o záchranu. Její premiéra v sing offu dopadla ale na výbornou. Měla sice trochu rozpačitý začátek, ale ten okamžitě zamázla dalším partem a už si pak vystoupení držela na velmi dobré úrovni. Dojela ho do konce se vztyčenou hlavou. Moc hezké vystoupení.

Vojtap: Pád Lauren do bottom 2 bylo ve vzduchu už několik kol, kdy v kontextu kol zapadala do průměru. V tomto kole se ale vykoupila druhým vystoupením a tak byl pád víceméně nezasloužený a na jejím místě měl stát spíš Andrea. Lauren je v plné síle, podala jedno z nejlepších vystoupení a ze situace vytěžila maximum. Proč takhle nezpívá pořád? Lauren zatím vede.

Stereo Kicks

Merťas:  Proti Lauren stojí osm bojovníků, kteří se nedají jen tak bez boje. A taky že ne. I jejich vystoupení mělo velké grády a náboj patřičný pro sing off. Sice se objevilo více chybiček než u Lauren, ale vystoupení bylo kompaktní a mělo sílu. Řekl bych, že za sebou máme nejlepší sing off letošní řady. A koho poslat domů vážně nevím. Tady by bylo asi spravedlivé to nechat do dead locku. Kdyby to zase bylo jen čistě na mě, asi bych poslal domů Lauren, protože mi přijde už v soutěži taková vyčpělá. Kdež to Stereo Kicks se dle mého zvedají kolo od kola.

Vojtap: Stereo Kicks zažívají svůj třetí pád na dno žebříčku, ale jsou rozhodnuti bojovat. Vyrukovali s těžkým efektním kalibrem a taktéž se jim pořadilo píseň vyždímat na maximum. Emotivní a efektní vystoupení, za které by si taky zasloužili postup. Evidentně máme špatnou bottom 2. V této řadě populární deadlock je nejspíš spravedlivé rozhodnutí.

Soutěž opouští…

Porota se opět neshodla a poslala vyřazování do deadlocku. Mel B se zastala Stereo Kicks a Simon Lauren. Diváci rozhodli, na posledním místě v hlasování se umístili Stereo Kicks. Kategorie skupin pro tento ročník zaniká.

Hodnocení 8.live show podle Merťase

V této fázi soutěže bolí už asi každé vyřazení. Vyřazení Stereo Kicks bolí o to víc, že vyřazeni být nemuseli. Proč? Kdyby z poroty někdo konečně sebral odvahu udělat nějaký odvážný krok a ne všechno poslat do dead lock, když jde do tuhého. Samozřejmě dead lock ukáže, jak si kdo nakonec stojí, ale od čeho jsou pak ty rozstřely? Myslím, že měla skončit Lauren. Simon měl sebrat koule a poslat domů jí. V soutěži už dle mého ze sebe vydala maximum. Teďka se potřebuje na chvíli zavřít, napsat hity a kdo ví, třeba ji čeká kariéra jako Ellu. Ani bych neřekl, že by show mohla vyhrát. Ale v tomhle ročníku, jako nikdy dřív, záleží hlavně na aktuálních výkonech. Takže vlastně všechno může být znovu otevřené.
K live show… Za mě je to asi nejlepší show, co zatím letos jela. Minimálně v ohledu toho, jak se mi vystoupení líbila. Každý se snažil, bojoval a konečně ta vystoupení měla zvuk a náboj. Konečně jsem si říkal, že to je on ten starý dobrý britský X Factor. Snad jediný Andrea byl nejslabším kusem, ale do bottom two se znovu nepodíval. Opravdová bitva nás ale čeká příští týden, protože semifinálová čtyřka, ať chceme nebo ne. Má svoji úroveň a kvalitu. Bude záležet na detailech. Jedna chyba a někoho to bude stát místo ve finále.

Hodnocení 8.live show podle VojtyP

Vyřazení Stereo Kicks nebylo moc překvapivé, ale to neznamená, že bylo spravedlivé. Po rozporuplném úvodu se skupina zvedla jako Fénix z popela a každý týden vedla se svými vystoupeními žebříčky iTunes. To by mohlo znamenat, že pro ně přeci jen existuje trh. estli je tohle konec experimentu jménem Stereo Kicks, ukáže až čas. Jediné, co potřebují je kvalitní vedení.  I když SK nebyli moje srdcovka, jejich účastí ve finále by celé klání bylo o něco zajímavější. J Je jasné, že se tam dostane minimálně jeden z dvojice Fleur a Andrea, z této dvojice bych tam viděl mnohem raději Fleur.
K Live show.  1 . kolo by se bez okolků dalo nazvat jako velká havárka, ze které vyvázl živý jen Ben. Kromě něj bylo každé vystoupení něčím špatné. Tohle etablované hvězdy moc neodhadly. Kolo č. 2 bylo na úplně jiné úrovni a jen se ukázalo, že když se dají soutěžícím moderní skladby, hned je to o něčem jiném. Alespoň takhle to mělo vypadat už hodně kol zpět. Nejlepší by bylo, kdyby příští rok místo mentorů a produkce, rozhodovali o tématech a výběrech diváci nebo alespoň nastavit ty témata mnohem současněji, výsledky byli hned znát a opět se celý pořad dal nazývat kvalitní pěveckou soutěží, kterou po celá léta byl. Kdyby to takhle vypadalo od začátku, nemuseli bychom si vůbec stěžovat a aktuální sestava by možná měla i trochu jiné složení. Jedna vlaštovka, ale jaro nedělá a tento ročník se dá nazvat jako jeden z nejhorších ročníků vůbec a nemůžou za to soutěžící, kteří jsou zajímaví a mají hory potenciálu, ale právě produkce, která s nimi více než necitlivě pracuje. Viditelné tahy ovlivňující hlasování jsou jen špička ledovce.

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 37
1
PK
Reagovat

Díky za rekap :)
Budu se opakovat, ale v této konkurenci si přeju vítězství Fleur, protože Ben a Lauren (ta až na výjimky, jakou byl její výkon v druhém kole této LS) mě prostě hrozně nudí, i když samozřejmě zpívají líp. SK jsem nefandil, ale díky postupu Andrey budu v příštím kole zase přetáčet, protože ho prostě nedokážu doposlouchat do konce.

Jinak mě hrozně potěšili hosté – Adam je můj nejoblíbenější mužský soutěžící z jakékoliv pěvecké soutěže a Ella zase nejoblíbenější ženská soutěžící. Oba super :)

2
Monika
Reagovat

Pro me tento rocnik skoncil velmi predcasne, je mi prakticky fuk, kdo vyhraje, ale jako nejmensi zlo vidim asi Bena.
Ben me na zacatku hodne bavil, ale pak pridal umely chraplak do songu a totalne me omrzel, Dean z australskeho X factoru me zaujal o dost vic.
Lauren zpiva dobre, ale ma pro me nerozpoznatelnou barvu hlasu a na podiu me zoufale nudi.
Fleur presny opak lauren, slaba zpevacka, ale pro podium se narodila.
Andrea tak ten je krizovej po vsech strankach, pije mi krev uz od prvniho castingu, neposlouchatelnej a vizualne nestravitelnej. Stevie byl pevecky zoufalec, ale radsi si pustim jeho vystoupeni nez Andrey, Andrea je za trest.

Kdybych mela jmenovat dva nejvetsi objevy letosni rady, tak vedle pro me famozniho Jaye to jsou nakonec prekvapive SK. Samozrejme ne v teto sestave, ale zredukovala bych pocet na polovinu a ta ctyrka clenu by nebyla marna. Byli by pohledni a navic ruznorodi, vizualne dost pestra kombinace, vetsina bab by si tam nasla sveho idola plus jsem presvedcena, ze ta ctyrka zpiva lepe nez 1D. Kdo z 1D zpiva treba jako James nebo ten ve fialovemn rolaku z tohoto tydne (jmeno neznam).

3
Michal V.
Reagovat

@Monika: jojo SK zredukovat a budou hvezdy se spravnym vedeni…

vic se uz nehodlam rozohnovat…dostatecne jsem se rozohnil v minulem clanku.

co se tyce viteze…asi Ben, Lauren je akceptovatelna. Jen proboha ne Fleur/Andrea. Po tomhle kole mam ovsem pocit, ze Fleur predskocila Lauren a nebude to jen ojedinely vyskyt.
Povazuji za dost pravdepodobne, ze v B2 bude Lauren znovu a tentokrat uz asi neprojde.

4
Jai Kudo
Reagovat

Já souhlasím s vypadnutím SK všemi deseti, do B2 bych k nim dal ještě Andreu, ale to už je jedno. Nejsem homofob, ale osm přiteplených a přeslazených puberťáků je moc i na mě. To už OTY se mně zdáli zajimavější. Ben zatím asi nejlepší, holky se poperou o druhé místo…….

Ještě poznámku k Elle – opravdu má krásnou barvu hlasu a jakkoliv není majitelkou velkého hlasu ani rozsahu umí si vybrat nebo upravit songy tak, aby jí vyhovovaly a podat je s noblesou….momentálně asi opravdu nejzajímavější POPOVÁ (:-D) zpěvačka. Ta spolupráce s Tedderem mě už dává smysl, Ghost je skvělá věc a její cover Love Runs Out je taky zajímavý. Její vystoupení bylo určitě zjímavější, než všechny ty soutěžní pokusy….. :)

5
Lucas
Reagovat

Z těch posledních čtyř není vyloženě nikdo, kdo by celou dobu vysloveně zářil nebo alespoň nějak výrazně pokročil. To se snad nikdy nestalo. Jedinej konzistentní je Ben. Lauren jak kdy. Andrea byl výbornej jen jednou, I Didn’t Know My Own Strength si pouštím do teď. A Fleur se minule docela povedla druhá písnička, ale když jsem si ji pustil znovu, zněla už o něco hůř. Podle mě je ona snad nejhorší soutěžící, alespoň pro mě, co kdy v X Factoru byla. Spolu s Maloneym :D

6
VojtaP
Reagovat

@Jai Kudo: Souhlasím OTY byli mnohem zajímavější, ale potkal je problém této série, absolutně s nimi neuměli pracovat. Přestože se po Halloweenu zvedli a v rámci těch hrozných témat dávali dobré výkony a mnohdy vyčnívali nad ostatními, tak měli pokaždé na víc. Na prvním castingu se jevili jako zajímavé muzikální kvarteto, ale v live shows z nich udělali baviče na dětských oslavách, což jim hodně ublížilo. Možná, kdyby se dostali do tohoto kola místo Andrey, tak by se třeba taky vyšvihli s něčím současným.

S Ellou souhlasím (jak jinak :D). Nakonec je asi dobře, že soutěž nevyhrála, i když mohla raději vypadnout až ve finále :), Dostala čas a prostor osobnostně a hudebně pokročit a natočila fakt skvělou desku. Jelikož jsem také velký fanda Ryana a 1R, tak jejich spolupráci jsem pochopil hned, což mi jen potvrdil v rozhovoru s Dermotem. To samé a ještě něco navíc řekl ještě jinde, ale to video teď nemůžu najít, tak možná jindy. No, stačí se jen podívat na ten lineup, s kým vším Ryan spolupracoval – Adele, Leona, Ellie, Birdy. Nedivil jsem se, že se mu Ella takhle rychle trefila do vkusu.

7
DJ Vlado
Reagovat

Aby se tady ta diskuse trochu rozproudila, mohli bychom si dát malou ANKETU. Napište své nejoblíbenější soutěžící z Británie, Ameriky a Austrálie, u každého státu zástupce obou pohlaví. Já to mám takhle:

Britka – Diana Vickers
Brit – Luke Friend
Američanka – Drew Ryniewicz
Američan – Josh Krajcik
Australanka – Jiordan Tolli
Australan – Taylor Henderson

A jak to máte vy?

8
PK
Reagovat

@DJ Vlado: Skvělý nápad, já vynechám Brita a Australana, protože tam žádného vyloženého oblíbence nemám.

Britka: Ella Henderson (ale velmi těsně za ní Cher Lloyd, celkově tato kategorie obsahuje nejvíc mých oblíbených soutěžících)
Američanka: Beatrice Miller
Američan: Adam Lambert
Australanka: Dami Im (a těsně za ní Marlisa – je zajímavé, že nikde jinde mi většinou favorité nevyhrávají, ale v Austrálii (ze dvou ročníků, které jsem sledoval) pokaždé vyhrála moje favoritka :)

9
DJ Vlado
Reagovat

@PK: I já bych měl nejvíc oblíbených soutěžících mezi Britkami, podařilo se mi dát dohromady rovnou Top 6, kterou by vedle mé bohyně Diany dále tvoří Janet, Ella, Lauren, Melanie a Cher (v tomto pořadí), přičemž všechny byly pro mě No. 1 ve svých řadách, zatímco u Američanek i Australanek jsem měl některé ročníky bigamické, např. v US Bea a Carly (a kdybych se neomezoval jen na sólisty, tak i Camila z 5H mohla výrazně zamíchat kartami) nebo v AUS Caitlyn a Reigan (v obou případech by tyto holky obsadily 2. a 3. místo). U kluků jsou pro mě nejsilnějśi kategorií Američani, jelikož měli jak v Idolu, tak v XF nejvíc rockových zpěváků (mezi kluky kategorie, která mé zajímá nejvíc), další dvě mužské kategorie jsou pro mě poměrně slabé, ale zatímco u Australanů je to tím, že nemám nakoukáno tolik australských soutěží, v UK toho mám nakoukáno mnohem víc, ale i tak bych mé oblíbence v kategorii Britů spočítal na prstech jedné ruky, vedle zmíněného Luka (kterému u mě mj. dost pomohla i lehčí averze k jeho největšímu klukovskému soupeři) to jsou vlastně jen James Arthur (kterému jsem navíc přišel na chuť až později), Jamie Afro z 6. řady a letošní Ben, zatímco všichni ti Jahméni, Christopherové, Nicholasové a Andreové, pro které Britové tvrdohlavě hlasují, mi solidně pijou krev (slovní spojení „typ pro Brity“ je pro mě skoro nadávka) :-)

10
Lucas
Reagovat

Já to snad ani nedokážu :D a hlavně jsem zjistil, že jsem v Británii ani USA nikdy moc nefandil klukům :D za to v Austrálii je to přímo naopak :D

Británie – Jednoznačně Ella, před ní to byla Cher. A před nimi to byla trojice Diana Vickers, Ruth Lorenzo a Laura White
– z kluků se mi zdá nejlepší James Arthur, ale když byl v Bottom 2 s Ellou, poslal bych domů radši jeho. Jinak jsem nepřišel na žádnýho dalšího kluka, ze starších ročníků jsem měl rád celkem Austina Drage a Lloyda Danielse

Amerika – Tady nejspíš Carly Rose. Potom Rachel a Bea. Ale Amerika mě nikdy nezaujala natolik, že bych někomu fakt fandil, jen Alexovi a Sieře.
– nejzajímavější mi přišel Willie, kterýho bohužel Demi hned zařízla, no a pak asi Astro

Austrálie – z holek Reigan, jinak na Austrálii koukám od druhé řady a nikdo jinej mě nenapadl
– u kluků je můj oblíbenec Nathaniel. Potom jsem hodně fandil Omarovi Deanovi. A z dalších je to Reece, Taylor a Dean Ray.

11
Simona
Reagovat

@Monika: Nic proti, určitě někteří z SK zpívají fakt dobře, ale fakt bych neřekla že by kdokoliv z nich byl lepší než Zayn Malik z 1D ;-)

12
Patrik
Reagovat

Britka: jednoznačně Ella Henderson
Brit: James Arthur,Jake Quickenden
Američan: Carlito Olivero
Američanka: Jena Irene-Idol 2014, Christina Grimmie (The Voice Usa 2014)
Australan:Taylor Henderson
Australanka: Dami Im, Samantha Jade, Marlisa Punzalan,a Reigan Derry
Přidám další státy:
Česka:Lo Hrůzová (The Voice Cz_Sk 2014)
Čech-nic
Slovenka:Dáša(Mamba) (X Factor Cz_Sk 2014)
Slovák:Peter Cmorik (Idol Sk)
Ukrajinec: Victor Romanchenko
Ukrajinka: Zlata Ognevič
Polák:Artem Furman (X factor Pl 2014)
Polka:Marta Bijan (X Factor Pl 2014)

13
Patrik
Reagovat

neviíte nekdo jak bude probíhat Finale jestly to bude ve wembly arene nebo normalne

14
DJ Vlado
Reagovat

@Patrik: Za mě další státy:

Češka – Monika Bagárová (v závěsu Gabriela Gunčíková a Lucie Bakešová)
Čech – Petr Bende
Slovenka – Patrícia Janečková (v závěsu Kristína Mihaľová)
Slovák – Robo Šimko

Polsko mám nakoukané minimálně, ale z toho mála, co znám, by to byla vůbec první polská vítězka Idolu Alicja Janosz a z kluků Szymon Wydra z téže řady, ale letošní Marta Bijan se mi taky hodně líbila. Ještě bych přidal Německo, ze kterého jsem ale pořádně sledoval jen 4. řadu SS, z níž mě nejvíc zaujali Max Buskohl a Julia Falke. Ukrajinu neznám vůbec :-)

15
VojtaP
Reagovat

@DJ Vlado: super anketa :)

Britka: Jednoznačně Ella Henderson – nejen v rámci pěveckých soutěží, ale v současnosti i celkově v kategorii zpěvaček. Jinak další v pořadí bych mohl okopírovat od Vlada :D To máme úplně stejně.
Brit: tady si nejsem jistý, nikdy jsem britským klukům moc nefandil, ale hudebně asi vede James Arthur. Dál určitě Luke, Olly a Ben.

Američanka: Angie Miller, v těsném závěsu Drew a Bea. Nakonec se mi hodně líbila také Jena Irene.
Američan: Josh Krajcik, nikdo další mě momentálně nenapadá

Australanka: Reigan, pak Jiordan, Joelle, Caitlyn, nejzajímavější čtyřlístek.
Australané: Taylor, pak Dean. Omar byl nakonec taky hodně dobrý.

Kdybych měl brát v potaz i skupiny, tak jediní, pro které jsem se dokázal opravdu nadchnout byli Third D3gree z Austrálie, je fakt škoda, že se už rozpadli :( Pak jsem hodně fandil Fifth Harmony, hlavně kvůli Camille a Dinah. Zaujali mě také OTY.

16
VojtaP
Reagovat

@Patrik: jj, finále by mělo být zase ve Wembley Areně.

17
Jakub.
Reagovat

Raději ty články nepište, když jste tolik zaujatí proti gayům a na první místo dáte člověka, kterému fandíte, to pak nemá řád, smysl a ani objektivitu :D

18
Bedy
Reagovat

@Patrik: Finále ve Wembley aréně… před 10.000 diváky..

Co se týče duetů s hvězdami…, hodně se mluví o Edu Sheeranovi a Samu Smithovi.., oba už letos v XF vystupovali, zároveň se u Britů (a nejen tam) jedná o jedny z nejoblíbenějších současných zpěváků… jejich popularita a sbírané ocenění hovoří za vše. Fleur se zase zmínila, že by si případně chtěla zazpívat s Aliciou Keys.

Co se týče hostů na finále.. Simon chtěl dotáhnout Madonnu.., ale to se asi údajně nepovede.., prý snad příště.., ale určitě čekám opětovné vystoupení 1D.., jinak mě momentálně nikdo moc nenapadá.. o kom se spekulovalo a ještě v „results“ nezpíval.., ještě se vlastně mluvilo o Adele no…, ale to nevím…

19
Lucas
Reagovat

Jinak gratulace Union J, v midweek jsou nejprodávanější, tak uvidíme, jestli jim to vydrží do neděle :)

20
bob
Reagovat

Brit: Matt Cardle

21
Bedy
Reagovat

Jinak já mám žebříčky, komu jsem fandil, takto:

UK GIRLS – Leona Lewis, Ella Henderson, Sam Bailey
UK BOYS – James Arthur, Olly Murs, Matt Cardle

US GIRLS – Melanie Amaro, Beatrice Miller, Drew
US BOYS – Josh Krajcik, Jeff Gutt

Na Australské soutěže jsem nekoukal. Nikdo extra.

Co se týče skupin…, tak celkově jsem fandil 5Harmony, Union J, nevadili mi ani 1D

A co takhle přidat nejoblíbenější porotce? Já osobně sledoval jen UK a US X Factor…, tak tady u mě jasně vede dvojice Gary Barlow a Nicole Scherzinger :).

22
VojtaP
Reagovat

@Jakub.: jestli to má být vtip (usuzuju podle vysmátého smajlíka), tak ten se povedl, protože se směju :D
V našich hodnoceních jsem nenašel nic nenávistného vůči jakýmkoli menšinám. Jestli to má být kvůli hodnocením Andrey, tak to já osobně píšu, jak to cítím a zkrátka se mi jeho pěvecký ani pódiový projev nelíbí a často mi navazuje nepříjemné pocity (mírně řečeno) a to já v pěveckých soutěžích nehledám, spíš vůbec nikde. Andrea může mít jakkoliv velký hlas (to uznávám, i když ten má taky kde kdo), jde o to, jak zpívá, to je důležité. Kdyby podobný nevkus předváděl Ben, evidentně heterosexuál, tak dostane ode mě kritiku stejnou.
Druhá část s žebříčky, tak to je jasné. My rekapy píšeme spíš jako takové recenze a ty nejsou nikdy úplně objektivní. Ono to ani nejde, když se to týká něčeho tak subjektivně vnímaného jako je hudba, na každého to zkrátka působí jinak a každého baví jiný žánr, atd. Ufff

23
VojtaP
Reagovat

@Bedy: Myslím, že ještě měla být hostem Rihanna, jinak už si všechny plánované hosty vystříleli. Ale nevím, co by tam Rihanna dělala, když dlouho nic vlastního nevydala, leda by se to mělo v příštích dnech změnit. Madonna měla údajně mít nějaké divoké požadavky na produkci a hrozilo, že by třeba ani nevystoupila, pokud by se jí nelíbilo složení top 3.
Jinak si dost dobře nedovedu představit Sama s někým v duetu, hlasově se mi k nikomu nehodí. Fleur může snít dál, ale Alicii se asi nedočká, pár dní před termínem porodu asi nepoletí přes oceán si zazpívat pár minut v X Factoru s Fleur. Leda by si zazpívali přes Skype :)

24
DJ Vlado
Reagovat

@VojtaP: Vidíš, Angie, na tu jsem úplně zapomněl :-) Ta by se mi minimálně poprala s Carly o třetí místo mezi Američankami :-D Už proto musím uvést své kompletní šestice:

Britky: Diana Vickers, Janet Devlin, Ella Henderson, Lauren Platt, Melanie McCabe, Cher Lloyd

Američanky: Drew Ryniewicz, Bea Miller, Carly Rose Sonenclar, Angie Miller, Camila Cabello, Khaya Cohen

Australanky: Jiordan Tolli, Caitlyn Shadbolt, Reigan Derry, Bella Ferraro, Christina Parie, Joelle

Britové: Luke Friend, James Arthur, Ben Haenow, Jamie Archer, Matt Cardle, Joseph Whealan

Američani: Josh Krajcik, Adam Lambert, Vino Alan, Tate Stevens, Caleb Johnson, Jeff Gutt

Australani: Taylor Henderson, Altyian Childs, Dean Ray, Wes Carr (vítěz AuI 2008), Jason Owen, Ryan Imlach (ale v této kategorii vyloženě vařím z vody, jelikož Australanů nemám moc naposlouchaných)

A ještě z našich luhů a hájů:

Češky: Monika Bagárová, Gabriela Gunčíková, Lucie Bakešová, Soňa Pavelková, Petra Páchová, Bára Zemanová / Sabina Křováková (tady mám první dilema, Bára víc zpěvem, Sabina sympatiemi)

Slovenky: Patrícia Janečková, Kristína Mihaľová, Dominika Mirgová, Vierka Berkyová, Martina Šindlerová, Anna Veselovská / Tereza Mandzáková (druhé dilema, Terezka je pro mě větší srdcovka, ale zase Anička tu sestavu víc typově zpestří)

Češi: Petr Bende, David Weingärtner, Martin Chodúr, David Spilka, Ondřej Ruml, Jiří Zonyga (těsně se mi do šestky nevešel Šafa, který mě svým posoutěžním počínáním dost zklamal)

Slováci: Robo Šimko, Miro Šmajda, Peter Cmorík, Lukáš Adamec, Samo Tomeček, Ivan Štroffek

Kdo chce, může se k tomuto mému „bláznovství“ přidat :-D

25
PK
Reagovat

@DJ Vlado: Kompletně to dělat nehodlám, ale napíšu cca komu jsem v které kategorii nejvíc fandil (v přibližném pořadí), píšu teda jen holky, protože klukům skoro nikdy nefandím :)
Britky: Ella Henderson, Cher Lloyd, Janet Devlin, Leah McFall, Sam Bailey, Tamera Foster
Američanky: Bea Miller, Drew Ryniewicz, Angie Miller, Jena Irene, Allison Iraheta, Stacy Francis
Australanky (pouze z těch dvou ročníků): Dami Im, Marlisa, Reigan Derry, Caitlyn Shadbolt, Jiordan Tolli
Češky: Alžběta Kolečkářová, Aneta Langerová, Leona Šenková, Lo Hrůzová, Bára Zemanová, Gábina Gunčíková (ale tady bych našel ještě spoustu dalších, kterým jsem fandil)
Slovensky (opět je to hodně omezené, protože ty čistě slovenské soutěže jsem nesledoval): Patricia Janečková, Kristína Zakuciová, Anna Veselovská

26
PK
Reagovat

A když nad tím tak přemýšlím, tak Allison by byla o dost výš (asi hned za Beou), sice je to už hrozně dlouho, ale ten ročník AI byl díky ní a Adamovi hrozně super :) To pořadí je těžké udělat :D

27
Monika
Reagovat

Britka: Cher Lloyd
Brit: Jay James
Americanka: Drew Ryniewicz
American: Josh Krajcik
Nemec: Thomas Godoj
Ceska: Leona Senkova
Cech: Zbynek Drda

28
VojtaP
Reagovat

takže tento týden je jisté, že každý bude zpívat jednu vánoční píseň a druhé téma zatím není potvrzené, ale očekává se, že to bude tradičně vlastní výběr „Songs That Will Get You Into The Final“

29
Monika
Reagovat

@VojtaP: to by mohlo bejt dobre kolo, skoda, ze uz nemam komu fandit, v okamziku, kdy jsem prichazela na chut SK tak vypadli…ale i tak kdo tam ma jeste sveho kone, tak to zni nadejne…

30
Bedy
Reagovat

@VojtaP: Jj.. taky jsem to tak nejak zaznamenal… clanek se setlistem mam pripraveny.. cekam na zverejneni songů :)… kazdopadne by to mohlo byt dost dobre kolo… to souhlasim :)

31
VojtaP
Reagovat

@Monika: doufám, že navážou na druhé kolo z minulého týdne, to se podařilo. I když už teď se bojím, jakou vánoční klasiku si vezme Andrea. Tip bych měl a doufám, že se to nepotvrdí. Možná by měl toto kolo i vynechat :)

32
Michal V.
Reagovat

@VojtaP: jen ne all i want for christmas prosim, jednou uz Mariah zprasil a stacilo…

33
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: je to možná ještě horší…

34
Monika
Reagovat

Ben ma vybornej vyber, oba songy, pokud vylozene nepokazi je to jistej vitez. Naprosto suprovej vyber tento tyden pro nej. Lauren ma jeden z mych nej songu, jestli to zkazi, budu zla:-)))) Andrea klasicky, on je pro me ale hroznej vsude, tak jsem celkem rada, ze nezpiva ani jeden z mych nej songu.

35
libena
Reagovat

komu jsem fandila já:
anglie – cher lloyd, stacey solomon, olly murs, sam bailey

amerika – adam lambert, scotty mc creery, colton dixon, la toya london, hailey reinhart, pia toscano, lauren alaina, hollie cavangh, angie miller, jena irene (jen idolisti, us faktor se mi nelíbil), vicci martinez, juliet simms, michelle chamuel, tessane chin, christina grimme, jamr rogers, will champlin, josh kaufman (voice)

austrálie – altiyan childs, reece mastin, samantha jade, karise eden, cat vas, reigan derry, kiyomi vella (guy sebastian – i jako zpevák, i jak porotce :-)

nějak jsem se rozepsala…

36
Monika
Reagovat

Nicmene myslim, ze ted uz vykony nebudou hrat roli. Ben ma jistej postup, i kdyby vylozene pokazil. Andrea naopak imho jistou B2, i kdyby zazaril….no ale zazarit se v jeho pripade ani neda, takze je jasnej adept tak jako tak a doprovodi ho teda bud Lauren nebo Fleur, ale spise bych tipla Fleur, Lauren ma vyhodu minuleho kola, uz ted rikam v nedeli B2 Andrea x Fleur.

37
Bedy
Reagovat

Diskuzi muzete presunout k aktualnimu clanku :)

Přidat komentář